dante01
15th March 2005, 13:43
nu, nu am primit nici macar un formular sau ceva in care sa zica ca azi la data...s-a interbenit asupra centralei care prezenta urmatoarea problema...
s-a remediat in felul asta sau inca nu s-a remediat...
noroc ca merge in continuare ca altfel le duceam centrala la usa si la tribunal ii mai vedeam...
acum problema nu-i chiar asa de naspa, dar este si nu mi se pare normal sa o lalaie atat...asa cum ziceam si mai devreme, picura apa de pe sub ea cand inchid robinetul de acm repede...daca il inchid incet, nu picura...m-am invatat sa-l inchit incet, dar nu mi se pare normal sa stau cu un vas sub ea iar nemernicii sa nu dea un semn de viata atata vreme...ii mai las saptamana asta si apoi fac forward la mailurile lor si ale mele la ferolli...
nu-s asa de ofticat pe centrala (ca de se mai intampla) cat sunt pe nesimtitii astia de la TIHE...si nu-s unuii mici in ploiesti, sunt chiar unii din cei mari, ma gandesc cum s-ar fi comportat unii mai mici...mai sti, poate aveam noroc si dadeam de o firma care respecta clientul si are si bun simt...
mama lor...
Dan Popescu 2
15th March 2005, 19:52
Mistral:
povestea ca-i turceasca nu ma sperie defel.
Toata lumea merge cu renouri turcesti, 60% din hainele europene sunt turcesti, peste jumate din autocare, etc. Acolo turcesc e numai terenul, salariul si negrii. Nici in germania nu mai muncesc nemtii de peste 30 ani, tot turcii si negrii si pakistanezii fac mercedesuri.
Ideea e ca poate e cineva care se pricepe la ele, sau are asa ceva, sau.......
kirditzu
15th March 2005, 21:20
Salut la toata lumea!
Intentionez in perioada urmatoare sa cumpar o centrala Ferroli Domicompact F24
Stie cineva ce asemanari/deosebiri exista intre Ferroli DomiCompact si Ferroli Domina ?
Mai concret , au acelasi schimbator de caldura ?
Orice pareri pro sau contra referitoare la aceasta centrala sunt binevenite.
Cu multumiri
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+
iscoditor
15th March 2005, 22:31
SALUT! Am citit toate cele 75 de pagini de pana acum
(probabil nu am retinut chiar tot
, dar am citit).
Iata ce intrebare am catre voi centralistii:
Daca ati avea o casa (puneti-va in locul meu) de ~70mp, h=2.5, pereti caramida, geamuri termopan, ce centrala (si as dori si o recomandare de marca) v-ati alege? ACM doar o baie si o bucatarie, care f probabil nu vor fi utilizate in paralel.
Am citit aici pe forum ba ca unele stau prost la garantie, ba ca schimbator bitermic / secundar ...si multe alte pareri, care nu ma fac decat sa imi pun din ce in ce mai multe intrebari. Un singur lucru mi-e clar ca o sa fie cu tiraj fortat si ca as prefera sa nu aiba o adancime prea mare.
Astept optiunile voastre si VA MULTUMESC!
PS: Nu vin cu mana goala, incerc sa atasez si un fisier de calcul al necesarului termic in 2 variante.
bittek
16th March 2005, 10:24
QUOTE(kirditzu @ Mar 15 2005, 21:20)
Salut la toata lumea!
Intentionez in perioada urmatoare sa cumpar o centrala Ferroli Domicompact F24
Stie cineva ce asemanari/deosebiri exista intre Ferroli DomiCompact si Ferroli Domina ?
Mai concret , au acelasi schimbator de caldura ?
Orice pareri pro sau contra referitoare la aceasta centrala sunt binevenite.
Cu multumiri
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+
DomicompactulF24 e varianta imbunatatita a Dominei,au acelasi schimbator,eu posed Domicompact F24 si xcusama,sintem multumiti de produs,a trecut o iarna fara nici o problema!
@dante01 vezi ca e o mare tzeapa daca nu tia-u dat fisa de service,cere fisa de service,constatare defect dante nu mai sta ca stai pe banii tai mosule,stiai ca la 30 de la declararea defectului,nesolutionarea acestuia contravine legi,tu ai dreptul sa ceri alt produs aa??? stiai??
Kidu
16th March 2005, 13:02
dante01:vezi ca nu e in regula cu cei de la TIHE. Sa stii ca uneori gasesti servicii mai prompte la firmele mai mici 
kirditzu: in sine diferenta intre cele doua modele este data de afisajul digital, imbunatatiri majora pe partea de senzori si electronica si ( se pare ) o protectie marita la coroziune.
iscoditor:cea mai buna centrala e aia pe care ti o permiti. S-a discutat si ras-discutat despre marci si modele. Nu se poate face un top obiectiv.
iscoditor
17th March 2005, 22:02
Salut!
New question: Ce parere avetzi despre radiatorele Thermokraft?
Le-am gasit la niste preturi super (ex: 22x600x1000 la 1,8mil, 22x600x1400 la 2,55 mil).
Astept raspunsurile voastre.
Kidu
18th March 2005, 13:08
turcia... printre primele radiatoare turcesti la noi pe piata, le vinde prin expoconstruct ..imi scapa numele firmei (ceva cu cip..cipel, cipet )...au cel mai mare stand acolo, dreapta in capat. Nu au demontabila grila de protectie, sare vopseaua de pe tabla rapid...sub ea se vede ca nu a fost tratata si nici 1.25 nu are. Sunt recomandate ca slovace si iti da nijte puteri termice de ramai tablou. Binenteles totu pe nijte fituici de hartie. Din pacate am 2-3 bucati intr un spatiu de al meu.Acum 3 ani cand au fost cumparate nu a primit garantie nenea care mi le a adus de imi venea sa i le fac guler.
Asa poti lua Starpan la 1.750.000 lei 22x600x1000, astea sunt mai calitative dar te fura la material ...sunt aproape pe jumatate ca gramaj fata de un ferroli.
kirditzu
18th March 2005, 18:16
Stie cineva cam ce tipuri de radioatoare se comercializeaza in Practiker. Ca tot omul sunt interesat de cel mai bun raport pret calitate.
Daca se intreaba cineva " de ce nu se duce asta pana acolo sa vada cu ochii lui ?' mentionez ca stau la cca 50 km de cel mai apropiat Practiker, Selgros, sau Metro
Tnx!
iscoditor
20th March 2005, 20:14
QUOTE(kirditzu @ Mar 18 2005, 19:16)
Stie cineva cam ce tipuri de radioatoare se comercializeaza in Practiker. Ca tot omul sunt interesat de cel mai bun raport pret calitate.
Daca se intreaba cineva " de ce nu se duce asta pana acolo sa vada cu ochii lui ?' mentionez ca stau la cca 50 km de cel mai apropiat Practiker, Selgros, sau Metro
Tnx!
Am fost pe la PRAKTIKER azi si comercializau radiatoare otel marca Baykan (turcia). Ce nu mi-a placut in mod special la ele - coloane interne de incalzire plecau de la 15 cm mai sus, adica din 600 ramaneai numai de jos cu 450 si ce mai pierzi si sus => 35 cm si tu platesti 60
.
Asa o fi?
Kidu
21st March 2005, 16:09
In hypermarketuri ai doar doua optiuni: radiatoare turcesti sau radiatoare unguresti (DUNAFERR). Ultimele nu sunt chiar rele...dar la banii aia ai multe alte optiuni.
kirditzu
23rd March 2005, 20:39
Seara buna la toata lumea de pe forum.
Am cumparat un Ferolli Domicompact, sunt pe punctul sa iau si radiatoare DeLonghi si am ajuns la partea de lucrare propriu-zisa. Buuuuuun! Da' care's preturile? Am intrebat eu in dreapta am intrebat in stanga , cam cat ma costa un ap de 3 camere, 4 calorifere de instalat si al 5-lea numai de legat, totul in Cu , plus apa plus pus termoteca si am aflat niste chestii de mi s-a facut parul cret.
Cica ar fi cam 1,5 mil de calorifer, 1,5 mil racordurile de apa (toate in pretul asta) cca 2,5 mil de pus termoteca , 1,5 mil proiect !!!! (chiar e nevoie de asa ceva in interior?)
E mult ? e putin? e corect?
Voi ce parere aveti?
A! nota bene. cica materialele pentru astea 4 calorifere ar fi cam la 11 mil. Sa-nebunesc nu alta
Danke seon (Da' ce-am bai nene?)
Kidu
24th March 2005, 10:25
kirditzu...poti sa "sari" peste proiect...daca imi lasi un numar de telefon te indrum spre un nenea executant bun..care rezolva si autorizatia, bla bla.
Rares
24th March 2005, 10:39
Am mai avut discutia asta pe forum (in special cu Kidu). Concluzia la care ajunsesem atunci era ca in functie de ce iti cer cei de la care ai cumparat centrala (proiect, instalatori autorizati, etc.) trebuie sa te conformezi. De exeplu la mine nu a contat cine a facut instalatiile (proiect, autorizari ISCIR, etc.) asa ca le-am facut eu singur si a fost in regula. Kidu zicea ca in Bucuresti astia care vind nu stiu ce centrale cer ca instalatiile sa fie executate de firme autorizate (eventual cu proiect) altfel nu-ti dau PIF-ul si AF-ul, sau garantie, oricum ceva de genul asta. Si te cam obliga sa-ti faci instalatiile tot cam cu oamenii lor - mai iau ceva bani de pe tine cu ocazia asta. Deci cred ca ar trebui sa vezi la aia care ti-au vindut centrala ce iti cer pentru ca, din punctul lor de vedere, centrala sa fie montata corect (in afara de chestiile clasice: filtru regulator+robinet pe teava de gaz, dedurizator pe intrarea de apa rece, filtru decantor pe returul de la incalzire).
Cind spun instalatii ma refer strict la cele electrice, apa, termoficare si nu la cea de gaz care trebuie obligatoriu executata/verificata/avizata de cei de la Distrigaz.
alinutz2001
24th March 2005, 18:31
PS: Nu vin cu mana goala, incerc sa atasez si un fisier de calcul al necesarului termic in 2 variante.
iscoditor:
calculul este valabil si pentru incalzire prin pardoseala?? de ce unde am fost coeficientul de incalzire sau cum se numeste(la tine e 1,163) mie mi-l puneau la 0,8??
casa e noua (la rosu), din caramida si o voi izola exterior.
volumul de incalzit este cca 500m3+garaj(demisol) 65m3. garajul nu ma intereseaza prea mult. pun un calorifer sa nu inghete masina 
ps: am uitat sa zic ca are geamuri termopan low-e.
kirditzu
24th March 2005, 18:56
ok
Multumesc pentru opiniile de pana acum. Kidu multumesc pentru intentie dar nu cred ca imi ajuta prea mult. Daca nu ma insala simturile esti in Bucuresti iar eu sunt in Arad. Deci......
Am cam inteles mersul lucrurilor dar tot nu am feedback-ul de la voi . 9,5-10 milioane e mult ,putin ,sau corect pentru un ap. de 3 camere de nici 70 de mp?
Inca o data, e vorba numai de instalatia de incalzire, ACM si montare a cazanului. Gazul, evident , este alta distractie aici neputandu-se comenta mare lucru.
dcr
24th March 2005, 20:06
QUOTE(kirditzu @ Mar 24 2005, 18:56)
Am cam inteles mersul lucrurilor dar tot nu am feedback-ul de la voi . 9,5-10 milioane e mult ,putin ,sau corect pentru un ap. de 3 camere de nici 70 de mp?
9,5-10 milioane pt. CT, 5 radiatoare si legaturile la ape! Sa stii ca manoperele pot fi foarte diferite in functie de orasul sau zona in care locuiesti. Pt. Arad, preturile sunt putin cam maricele, dar cam asa sunt in zona, in alte zone ale tarii (mai sarace
!) sunt putin mai mici.
Pt. un ap. de 3 camere materialele costa in jur de 11 mil, prin materiale intelegand totul, mai putin CT si radiatoarele. Pot sa apara diferente semnificative numai daca ap. are o suprafata mare sau o constructie mai ciudata(distante mari).
Rares
25th March 2005, 08:47
[...]iar eu sunt in Arad. [...]
Si eu sint din Arad
. Sint convins ca o sa gasesti suficiente oferte de montare a caloriferelor, unele din ele chiar avantajoase, daca nu ti neaparat sa primesti factura pe lucrare.
demerzzel
25th March 2005, 09:09
Salutare la toti instalatorii!
O rugaminte putin offtopic, fac lucrarea de diploma la Fac. de mecanica, despre puncte termice/schimbatoare cu placi. Va rog dc aveti documentatie,schite, principii de functionare despre puncte termice si schimbatoare cu placi ce le pot insera in lucrare, ajutatima si trimiteti un mail la arcgotic@yahoo.com
Spor la treaba!
titi33
25th March 2005, 09:41
ok
Multumesc pentru opiniile de pana acum. Kidu multumesc pentru intentie dar nu cred ca imi ajuta prea mult. Daca nu ma insala simturile esti in Bucuresti iar eu sunt in Arad. Deci......
Inca o data, e vorba numai de instalatia de incalzire, ACM si montare a cazanului. Gazul, evident , este alta distractie aici neputandu-se comenta mare lucru.
Incearca sa rezolvi situatia cam asa:
1 fa planul apartamentului in mai multe exemplare si mergi la mai multe
FIRME si cerele oferta de pret ce contine si de ce...
cum spune BASESCU Aradul nu-i ca....
2 alege pe cel care asigura (daca este) totul la cheie ,montaj ,pif,autorizare,
garantie. Scapi de multe necazuri ,multe moaste ....
Multi conditioneaza PIF,si Autorizare de cumpararea CT-ului de la ei , altfel
preturile erau duble
Ca referinta firma care "m-a facut" avea si poate are inca (poate are reprezent.
in Arad) pachete de oferte functie de CT astfel ca standard -radiatoare 4 buc
teava fitinguri ,filtru dedurizare, Y, reductor gaze ,+manopora +PIF si autorizartie
Garantie CT (a furnizorului) si 5 ani a lucrarii toate astea cam 18.mil
centrala Buderus era 32 mil, deci 50.mil la cheie.
Daca cumparam eu radiatoarele costau peste 12 mil. asa ca materialele
+manopera cam 10 mil.Asta anul trecut in iunie.
Am dat +4 mil. ca sa schimb marca si dimensiunile radiatoarelor.
Vad ca te-ai hotarit pe radiatoare scumputze asa ca daca cele zise te ajuta ...
SUCCES!!!
iscoditor
25th March 2005, 23:22
QUOTE(alinutz2001 @ Mar 24 2005, 19:31)
iscoditor:
calculul este valabil si pentru incalzire prin pardoseala?? de ce unde am fost coeficientul de incalzire sau cum se numeste(la tine e 1,163) mie mi-l puneau la 0,8??
SALUT! Ai vazut ca sunt doua modalitati de calcul (iti vor da rezultate comparabile). Oricum ambele se refera la calculul pentru instalatii cu calorifere de otel. Si am facut acel excel numai ptr a usura calculul, nu ptr ca as fi vreun expert in instalatii (formulele le-am gasit pe ici pe colo). Nu stiu cum se fac calculele ptr pardoseala.
Poate altcineva de pe forum te poate indruma.
alinutz2001
27th March 2005, 16:09
SALUT! Ai vazut ca sunt doua modalitati de calcul (iti vor da rezultate comparabile). Oricum ambele se refera la calculul pentru instalatii cu calorifere de otel. Si am facut acel excel numai ptr a usura calculul, nu ptr ca as fi vreun expert in instalatii (formulele le-am gasit pe ici pe colo). Nu stiu cum se fac calculele ptr pardoseala.
Poate altcineva de pe forum te poate indruma.
merci iscoditor,
sper sa ma poata ajuta cineva
cataov
30th March 2005, 12:03
QUOTE(iscoditor @ Mar 17 2005, 22:02)
Salut!
New question: Ce parere avetzi despre radiatorele Thermokraft?
Le-am gasit la niste preturi super (ex: 22x600x1000 la 1,8mil, 22x600x1400 la 2,55 mil).
Astept raspunsurile voastre.

salut,
e prima mea vizita pe acest forum, si nu prea stiu cum functioneaza, dar am citit intrebarea ta si vreau sa iti spun ca am si eu radiatoare Thermokraft, cumparate de vreo 4 ani si nu am avut nici o problema cu ele, chiar in cateva dintre incaperile unde am montate radiatoare de dimensiuni mari ( din dorinta mea de a economisi bani din factura de gaze), trebuie sa inchid robinetii la mai mult de jumatate.
Iti spun astea deoarece, la recomandarea unor firme de instalatii cu care am lucrat, am montat in alte incaperi radiatoare asa zise austiece ( Dekaterm, Vogel & Noot ), care au cedat dupa un an sau un an si jumatate, in proportie de 15-20 % din numarul lor.
Altii, care parerea mea este ca au dreptate, spun ca, marea majoritate a radiatoarelor de pe piata sunt turcesti, dar nu cred ca asta este important.
Principalul criteriu ( asta e din experienta - am amenajat cateva mii de metri patrati de constructii ), este pretul raportat la greutatea unui radiator, data de marimea convectorilor dintre panouri ( observatie accesibila doar daca intorci radiatorul cu fundul in sus ), de grosimea tablei si de perioada de garantie
acordata, si nu in ultima instanta de marimea si seriozitatea magazinului de unde cumperi radiatoarele ( sau ce mai vrei tu ).
Concluzia - intreaba si instalatorii dar si pe cei care au folosit un produs. parerile ar putea sa fie diferite.
Eu pentru urmatoarele lucrari am sa revin la Thermokraft.
dcr
30th March 2005, 20:08
QUOTE(cataov @ Mar 30 2005, 12:03)
radiatoare asa zise austiece ( Dekaterm, Vogel & Noot ), care
au cedat dupa un an sau un an si jumatate, in proportie de 15-20 % din numarul lor.
Detaliaza, te rog!
cataov
30th March 2005, 22:10
QUOTE(dcr @ Mar 30 2005, 20:08)
Ce doresti sa detaliez?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.