motoc cristian
1st September 2004, 08:55
vaillant din cate stiu eu se face in alte tari - par exampl portugalia - italia
motoc cristian
1st September 2004, 08:57
sper ca nu supar pe cineva
Vaillant este (cred) singura centrala nemteasca care este fabricata in Germania.???????????????? - eu nu
solver
1st September 2004, 10:24
offtopic
Kidu: Improscarea cu noroi nefondata ( in umila mea opinie ) mai ales ca NU esti un utilizator de produse Ferroli sau beneficiar al serviciilor vital ( deci sa poti fi in pozitia de a le caracteriza ) o iau doar ca un act de reavointa si nu o OPINIE asupra UNUI PRODUS sau SERVICIU.
EU cred totusi ca ne putem exprima opiniile fata de PRETUL unui produs si daca nu sintem utilizatori.
Mie mi se pare TOTAL nefondat ca tu (Kidu) ai taiat posturile lui adrianm21.
In plus tu ca simplu utilizator de ferolli cunosti cam multe despre marca, oferte si se pare ca si personalul de la Vital Instal. Eu daca mi-as cumpara centrala de la o firma nu cred ca as pastra legaturi asa strinse cu personalul de acolo in asa fel ca sa-mi trimita mail-urile unui (potential) client. Dar asta e doar o opinie. O sa ma duc acuma in oras sa-mi cumpar un prajitor de paine si maine deschid un forum cu oferte in acest domeniu.....
ontopic
Marca Vaillant NU se mai fabrica in germania. Am discutat cu o cunostinta care vinde centrale si mi-a zis ca nici o firma nemteasca NU mai fabrica centrale in germania (inclusiv Vaillant).
adrianm21
1st September 2004, 10:36
NO OTHER COMMENTS AS LONG WE ARE OFFTOPIC
ANYWAY, FREE YOUR MIND!
Kidu
1st September 2004, 13:44
solver: ai PM si daca doresti sa mai comentam iti stau la dispozitie dar nu pe acest thread. Inca odata, pentru cei care au plangeri impotriva mea ca moderator sau ca user sa deschida thread pe sectiunea specializata.
adrianm21: oricum..sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea, in opinia mea, indiferent de pret este o alegere foarte buna.
Pe marginea originii se pot discuta multe. Cea mai vehiculata idee este fabricarea centralei intr-o tara, importul ei in germania , ambalarea si exportul pe diverse piete . De aici si acel "made in germany" de pe ambalaje. Oricum, este exclusa ideea unei tarii indepartate de germania pentru ca transportul si taxele ar costa enorm. De ex. Buderus este 99.99% fabricata in Olanda dar pe cutii scrie made in germany. Intr-o discutie intre importatori de centrale la care era si Mr. Hornoff acesta a afirmat ca Vaillant este productie germana 100% singurele aflate in discutie sunt "unele componente" mai mult ca sigur ca vasul de expansiune, de ex este italian.
Daca la centrale mari topul preferintelor mele ar fi Dedietrich, Viessmann, Buderus, Vaillant la murale el este Vaillant sau DeDietrich ( la egalitate de puncte, Buderus si NU Viessmann, cel putin pana la aparitia pe piata a noului model, care este exclus sa vina mai devreme de primavara-vara 2005.
motoc cristian
2nd September 2004, 07:27
kidu
noul model de vitopend se lanseaza in romania in 17.09.2004
compara cel putin la cazanele mari de ex greutatea si iti dai seama de grosimea elementelor de fonta
din punctul meu de vedere cel mai bun cazan este un viessmann cu un arzator weishaupt.
dante01
2nd September 2004, 13:07
Vital instal-o da de gard...
:mad:
de vreo 2 zile tot astept oferta astora de la vital...
dupa ce am vb luni cu ei pe chat si mi-au zis ca in maxim 24 de ore o sa primesc minunata lor oferta (am vb cu Dl. Badea Virgil)nu am primit nimic nici ieri si nici azi...Ieri nu am putut intra din nou cu ei pe chat, azi am intrat cand insa m-am recomandat a terminat brusc conversatia si de atunci nu mai dau de ei...
Am sunat pe fix, am vb cu Dl Badea, mi-a zis ca e contabil si ca nu prea se pricepe dar mi-a dat nr de mobil al dl inginer Serban care nu mi-a raspuns la 4 apeluri...
deja's nevos...
le-am zis ca inca astept super-oferta lor dar ca m-au dezamagit...
ma gandesc ca daca asa se misca la facut o nenorocita de oferta, daca ai vreo problema cu centrala te vede Dumnezeu pana vin l a tine...
deci, in conluzie, ma declar dezamagit pana acum de vital...
astept o luare de pozitie din partea lor, pe forum sau mail...
dr.pep
2nd September 2004, 23:32
corect - la fel si eu, am raspuns (prin pm) la prima lor mega-oferta, de acum vreo 3 saptamani, si primele 2 pers care mi-au raspuns pe mail habar n-aveau despre ce e vorba, nici nu stiau despre oferta de pe forum....
oricum, oferta e valabila pentru bucuresti only, aviz amatorilor de prin alte parti... le-a cam pierit entuziasmul cand au auzit locatia, asa ca am lasat-o balta...
motoc cristian
3rd September 2004, 07:27
are cineva vreo centrala viessmann?
daca a avut probleme discutam!
mihaelahofnar
3rd September 2004, 10:55
Originally posted by dr.pep
corect - la fel si eu, am raspuns (prin pm) la prima lor mega-oferta, de acum vreo 3 saptamani, si primele 2 pers care mi-au raspuns pe mail habar n-aveau despre ce e vorba, nici nu stiau despre oferta de pe forum....
oricum, oferta e valabila pentru bucuresti only, aviz amatorilor de prin alte parti... le-a cam pierit entuziasmul cand au auzit locatia, asa ca am lasat-o balta...
tocmai am achizitionat o Ferroli Domicompact F24+kit de instalare la pretul de 23 400 000 lei (asta dupa ce am vazut oferta Vital-Instal de pe forum, le-am scris, nu mi-au raspuns ). Este mai scump cu 250 000 lei decat oferta lor. M-am dus pe site-ul Ferroli.ro, am luat lista distribuitorilor si am sunat la fiecare , am intrebat de pret si pana la urma am gasit si la pret mai mic decat oferta Vital-Instal de pe site-ul lor, si am achizitionat fara batai de cap. Incercati si voi si poate gasiti chiar la pret mai mic. Cine stie....
dante01
3rd September 2004, 11:21
zi si tu de la cine... ;Rmaster;
evantual intr-un pm...
vital-ul cred ca s-a ptit de tot, pe cgat nu mai dau de ei, la mail nu mai raspund, kidu nu mai zice nimc...
bittek
3rd September 2004, 18:54
:cool:
Vital-Instal
3rd September 2004, 21:45
Este tipic romanesc, ca indiferent de cat bine incerci sa faci, la prima poticneala sa fi legat de gard.
In urma cu cateva zile, s-a intamplat sa cada serverul firmei si odata cu aceasta am pierdut zeci de mesaje, contacte, programul de calcul pentru oferte, oferte in sine, etc. Binenteles,s-a creat o harababura intreaga, a fost regandita reteaua, serviciul de internet si protectile si de aceea in ultimele 3-4 zile Vital Instal nu a mai fost prezent pe internet sau in ofertarile catre clienti.
dante01 - dupa zeci de paginii de discutii pe mail, chat, forum probabil chiar si telefonic (nu putem inventaria chiar tot) servicii oferite tuturor 24 de ore din 24, 7 zile din 7, dupa zeci de intrebari si raspunsuri, dupa ce am acceptat conditiile dvs de deplare in Ploiesti gratuit pentru PIF si VTP, brusc serviciile noastre nu mai fac 2 lei in fata dvs. Sper totusi sa reamintiti serviciile noastre anterioare caderii serverului si imposibilitatii de a va transmite oferta in termenul dat.
dr.pep - din intamplare chiar eu am primit si m-am ocupat de mailurile dvs. Din pacate nu mai am logurile dar va reamintesc ca dintr-un mesaj stereotip nu aveam cum sa indentificam ce anume doriti dvs. Dvs. ati plecat de la premiza ca cel care se ocupa de forum este acelasi care raspunde la cele 60-70 de emailuri zilnice, deci, automat stie si ceea ce doriti dvs. Va rugam noi sa postati schimbul nostru de mailuri pentru a ne edifica asupra seriozitatii.
mihaelahofnar - sunteti SIGURA ca nu v-am raspuns? Mai ganditi-va odata. Sigur, exista posibilitatea ca mesajul sa nu fi ajuns la dvs... Ganditi-va ca interesul nostru este sa vindem, nu aveam de ce sa ne ascundem...In plus, pe pagina noastra de internet gasiti numerele de telefon...
Aceasta trista istorie in care cetateanul roman este obisnuit cel mai adesea sa critice tot ceea ce ii cade in mana m-a determinat, personal sa propun renuntarea la ideea de a vinde direct catre persoanele fizice instalatii pentru constructii. Vreau sa amintesc ca in istoria de 45 de ani ai acestei firme, abia incepand cu iunie 2003( ponderea cifrei de afaceri cu pf a fost de numai 1.9% ) am incercat sa vindem catre clienti persoane fizice, in ideea ca vom reusi sa impunem pe piata produse de calitate garantata la preturi accesibile pentru dvs.
Asa a aparut si oferta speciala pentru dvs. pentru care s-au aratat interesate cateva persoane, dar nu s-a materializat nici un singur client.
Cam atat am avut de spus si sper sa imi permiteti,
Ing. Serban Cristian
Dept. marketing-desfacere
Vital Instal S.A.
dante01
3rd September 2004, 22:47
Despre Vital
Este tipic romanesc, ca indiferent de cat bine incerci sa faci, la prima poticneala sa fi legat de gard.
In urma cu cateva zile, s-a intamplat sa cada serverul firmei si odata cu aceasta am pierdut zeci de mesaje, contacte, programul de calcul pentru oferte, oferte in sine, etc. Binenteles,s-a creat o harababura intreaga, a fost regandita reteaua, serviciul de internet si protectile si de aceea in ultimele 3-4 zile Vital Instal nu a mai fost prezent pe internet sau in ofertarile catre clienti.
dante01 - dupa zeci de paginii de discutii pe mail, chat, forum probabil chiar si telefonic (nu putem inventaria chiar tot) servicii oferite tuturor 24 de ore din 24, 7 zile din 7, dupa zeci de intrebari si raspunsuri, dupa ce am acceptat conditiile dvs de deplare in Ploiesti gratuit pentru PIF si VTP, brusc serviciile noastre nu mai fac 2 lei in fata dvs. Sper totusi sa reamintiti serviciile noastre anterioare caderii serverului si imposibilitatii de a va transmite oferta in termenul dat.
dr.pep - din intamplare chiar eu am primit si m-am ocupat de mailurile dvs. Din pacate nu mai am logurile dar va reamintesc ca dintr-un mesaj stereotip nu aveam cum sa indentificam ce anume doriti dvs. Dvs. ati plecat de la premiza ca cel care se ocupa de forum este acelasi care raspunde la cele 60-70 de emailuri zilnice, deci, automat stie si ceea ce doriti dvs. Va rugam noi sa postati schimbul nostru de mailuri pentru a ne edifica asupra seriozitatii. Â
mihaelahofnar - sunteti SIGURA ca nu v-am raspuns? Mai ganditi-va odata. Sigur, exista posibilitatea ca mesajul sa nu fi ajuns la dvs... Ganditi-va ca interesul nostru este sa vindem, nu aveam de ce sa ne ascundem...In plus, pe pagina noastra de internet gasiti numerele de telefon...
Aceasta trista istorie in care cetateanul roman este obisnuit cel mai adesea sa critice tot ceea ce ii cade in mana m-a determinat, personal sa propun renuntarea la ideea de a vinde direct catre persoanele fizice instalatii pentru constructii. Vreau sa amintesc ca in istoria de 45 de ani ai acestei firme, abia incepand cu iunie 2003( ponderea cifrei de afaceri cu pf a fost de numai 1.9% ) am incercat sa vindem catre clienti persoane fizice, in ideea ca vom reusi sa impunem pe piata produse de calitate garantata la preturi accesibile pentru dvs. Â
Asa a aparut si oferta speciala pentru dvs. pentru care s-au aratat interesate cateva persoane, dar nu s-a materializat nici un singur client.
Cam atat am avut de spus si sper sa imi permiteti,
Ing. Serban Cristian
Dept. marketing-desfacere
Vital Instal S.A.
Stimate Domn,
Am gasit foarte folositoare si constructiva discutia cu dumneavoastra de-a lungul timpului si recunosc ca mi-ati facut o impresie foarte buna...
Impresie care s-a clatinat un pic cand am venit la sediul dumneavoastra de pe Bd. Timisoara. Practic cladirile acelea mi-au dat impresia de o fabrica veche din aceea de dinainte de '89, jumate privatizata, jumate de stat, chestie la care s-a adunat si faptul ca aveti program numai pana la 15.30...
Am trecut peste aceasta impresie, zicandu-mi ca la urma urmei nu haina il face pe om...
In continuare discutiile cu dumneavoastra au fost constructive, chair speram ca saptamana asta sa pot achizitiona echipamentele de la dumneavoastra...
Nu va mai spun, prin ce am trecut decand cer oferte diverselor firme, de la mailuri la care nu mi se raspunde la telefoane la care mi se raspunde: "monentan colegii mei nu sunt aici, sunati pe la 13..." la faxuri al caror rapsuns e jumate de pagina A4 cu preturi si atat...
Chiar apreciam faptul ca va pot prinde pe chat, intrucat mi se pare o treaba foarte eficienta sa poti discuta in timp real cu cineva, sa intrebi despre stadiul ofertei sau diverse amanunte...
Toate bune si frumoase, luni am fost pe chat cu colegul dumneavoastra si mi-a promis ca oferta o voi primi in 24 de ore...
Marti nu am primit nimic, miercuri deasemenea tacere...Mesajul meu a aparut joi, deci la ceva timp...
Am sunat pe fix si mi-a fost dat nr de mobil al dumneavoastra, v-am apelat de 4 ori insa nu mi-a raspuns nimeni...
Credeti ca s-ar fi ajuns la situatia asta daca as fi stiut ca aveti probleme de natura tehnica?...
Daca as fi stiut, chiar as fi informat pe cei de pe forum si cred ca toata lumea ar fi inteles...
Vad ca dumneavoastra intrati si din alta parte pe acest forum, nu nu mai de la locul de munca. Un simpul mesaj pm sau chiar si un post pe acest thread ar fi lamurit licrurile, cel putin pentru mine care asteptam vesti...
Nu pot sa nu remarc faptul ca imi reprosati cumva ca ati acceptat conditile mele si ati fost de acord sa veniti pana la Ploiesti...
Nu cred ca ati facut lucrul asta din consideratie pentru mine sau din pura bunavoita, este totusi vorba de o lucrare care se invarte pe la 3000€, parerea mea e ca dvs incercati sa vindeti iar eu caut pe cineva care sa imi faca o oferta serioasa si mai ales ca in perioada de garantie cat si dupa sa ofere servicii prompte...
Iar aceasta lipsa de comunicare din partea dumneavoastra nu da tocmai bine la acest ultim capitol...
Incercati sa va puneti in locul meu, legat prin garantie de o firma din Bucuresti care in perioada de ofertare intarzie neexplicat aproape o saptamana...
Si puneti-va aceasta problema in cazul in care sa zicem e vorba de o mica interventie la centrala in miezul iernii...
PS Inca mai astept oferta dumneavoastra...Poate va revansati la capitolul asta...
motoc cristian
4th September 2004, 07:38
nu vreau sa iau apararea celor de la vital nu-i cunosc si nu am nici o legatura cu ei.
va spun din punctul meu de vedere, avand o experienta destul de mare in relatiile cu clientii. este extrem de greu sa multumesti pe toata lumea, clientul in general crede ca trebuie sa te dai peste cap pentru a-l servii. nu inseamna ca daca iei o centrala personalul trebuie sa-ti stea la picioare. din pacate traim in romania, omul care te serveste poate are probleme si la un salariu de 3-4.000.000 abia poate sa traiasca. parerea mea este ca ar trebui sa existe o relatie echilibrata intre vanzator si cumparator, vanzatorul trebuie sa aiba si el drepturi nu numai cumparatorul. nu contest ca exista firme care dau fel si fel de tepe, firme pe care imi este rusine sa spun ca le cunosc, firme care nu ar trebui sa existe pe piata dar asta este! :nu: ar trebui ca toata lumea, noi vanzatorii in primul rand, sa manifeste intelegere si spun inca o data sa incercam sa ne respectam reciproc, astfel incat sa rezolvam problemele si in final toata lumea sa fie multumita
claye23
4th September 2004, 08:28
total de acord spun asta fiind si eu la randul meu in aceeasi oala
Kidu
4th September 2004, 10:26
err...sper ca nu va suparati daca lipesc threadu la cel cu centrale..cred ca de acolo apartine..
PDPDPD
4th September 2004, 12:53
Am intrebat mai demult pe forum de un cronotermostat wireless si nu am primit raspuns. Probabil ca nu exista pe piata.
Poate ma ajuta cineva, va rog, sa il adaptez pe cel pe care il am intr-un cronotermostat wireless. Practic mi-ar trebui un intrerupator ce poate fi actionat de la distanta de catre releul cronotermostatului.
Va multumesc anticipat.
bittek
4th September 2004, 23:19
Intradevar avind in vedere ca sezonul rece se apropie si necesitatea unui cronotermostat sau termostat este mai mult decit necesara am rugamintea daca aveti posibilitatea sa prezentati citeva modele universale sau personalizate pe modele.Ce trebuie stiut inaintea achizitionarii unui cronotermostat diferente,avantaje,dezavantaje etc. :help:
Am gasit un model la un pret avantajos,merita?
dcr
5th September 2004, 17:43
Originally posted by PDPDPD
Am intrebat mai demult pe forum de un cronotermostat wireless si nu am primit raspuns. Probabil ca nu exista pe piata.
Poate ma ajuta cineva, va rog
Exista. arata ca acesta de aici, chiar asa il cheama, numai ca are si un receptor care se pune pe linga centrala si costa in jur de 2.5 mil (impreuna!!).Acesta este importatorul (sau poate unul din ei!).
adrianm21
5th September 2004, 22:26
motoc cristian
Sunt de acord cu tine pana la un pct.
Omul care a ales sa munceasca pe 3-4 milioane sa isi caute in alta parte mai bine. Cu mentalitatea asta nu se va ajunge nicaieri in Romania.
Un lucru trebuie sa il stie toti clientul este cel care va plateste salariile nu patronul asa ca acceptati orice capriciu pt ca doar asa se vor mari si lefurile voastre!!!
dante01
5th September 2004, 23:06
nici nu trebuie chiar sa accepte orice capriciu, oamenii (in ro) nu cer chiar lucruri imposibile...vor doar sa fie bagati in seama si respectati...
nu e ca pe afara unde clientul te freaca daca vrea pana se satura si la final iti multumeste (cel mult) sau pleaca fara a cumpara absout nimic...sau ia produsul, il folosete si il aduce inpoi dupa cateva zile, zicand ca nu e bun si esti nevoit ca vanzator sa ii dai banii inapoi...in ro oamnenii privesc pe cei din vanzari cu destul respect, insa ei nu inteleg ca omul ala, mai mult decat orice trebuie respectat...
nu o data mi s-a intamplat sa vb cu cineva de la o firma si dupa ce-i expun pe larg problema sa-mi zica ca nu ma poate ajuta, dar ma transfera colegului de la dep. x care poate stie el ceva...si ia din nou povestea de la cap, pana la urma ajungi sa vb si cu portarul, poate stie si el ceva...
eu zic ca vital-ul a gresit nepostand aici sau in alt fel ca sunt probleme la ei si in felul asta lasand loc la speculatii in privinta seriozitatii lor (cel putin la mine asa s-a intamplat caci eu asteptam o mare oferta de la ei care nu a mai venit)...
in fine, toata aceasta discutie e off-topic, insa as dori sa aflam cumva si punctul de vedere al reprezentantului vital...
eu unul, mi-as pune mari semnde de intrebare in privinta promptitudinii unei firme (in cazul unei interventii la centrala) atunci cand firma respectiva intarzie neexplicat in perioada de ofertare cateva zile...
nu uitati sloganul american: "Clientul nostru, stapanul nostru!"...
PDPDPD
6th September 2004, 06:04
Originally posted by dcr
Exista. arata ca acesta de aici, chiar asa il cheama, numai ca are si un receptor care se pune pe linga centrala si costa in jur de 2.5 mil (impreuna!!).Acesta este importatorul (sau poate unul din ei!).
Nu cred ca ai raspuns la cererea mea. Eu vrea un cronotermostat care sa nu fie legat prin cablu la centrala.
Teleswitch-ul este pentru linia telefonica.
motoc cristian
6th September 2004, 07:24
firma TROTUS GRUP - EUROSTER 2005 TX - bunicel cam 60 dolari fara TVA.
viessmann, honeywell - bun dar extrem de scump
clientul nostru stapanul nostru - sa-mi spuneti va rog daca ar fi cineva de acord sa plateasca manopera de montare cu deviz la o instalatie mica:
- 100 EURO fara TVA/ radiator;
- 150 EURO fara TVA/ cazanul.
Sume care se inmultesc cu aproximativ 1,73 si sunt de acord.
eu am zis ca trebuie un echilibru in relatia client-vanzator.
chestia cu luatul salariilor de la client este discutabila.
situatie: eu am de ex un contract de service de 1500 Euro, prefer acest lucru unei instalatii la care clientul te tampeste cu fel si fel de nazuri.
eu respect clientul dar vreau ca si clientul sa ma respecte.
bittek
6th September 2004, 08:20
Originally posted by PDPDPD
Nu cred ca ai raspuns la cererea mea. Eu vrea un cronotermostat care sa nu fie legat prin cablu la centrala.
Teleswitch-ul este pentru linia telefonica.
Casca ochii mai bine si vei vedea ca exista modelul Computherm 004RF.
Nu stiu ce cautai pe la teleswichuri.
Iata si detaliile despre produs :
Computherm 004RF (RF = radiofrecventã) functioneazã identic cu Computherm 004 dar nu necesitã legãturi electrice. 004RF este format din 2 subansambluri: termostatul (emitatorul) si un modul fix (receptorul). Termostatul transmite comenzi prin unde radio, pe care receptorul le primeste si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablu electric conectat între receptor si cazan. Distanta termostatului fatã de receptor poate fi de circa 30 m, în functie de structura clãdirii. Lucreaza cu 868,35 MHz, pentru o bunã stabilitate. Existã posibilitatea, în mod simplu, de a modifica frecventa de lucru, cu scopul evitãrii interferentelor perturbatoare cu alte unde radio.
Multumim DCR.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.