motoc cristian
27th August 2004, 16:55
kork
Junior
iarna face apa calda la 50 de grade la debitul maxim??
cat a costat cazanul
kork
27th August 2004, 17:06
Tu nu intelegi ca e incorporat ?
motoc cristian
27th August 2004, 17:12
salut mai vorbim maine
ELa13
27th August 2004, 17:51
SALUT LA TOATA LUMEA DIN SITE.
Doresc cateva informatii despre centralele termice murale descrise mai jos, avantaje /dezavantaje :
ARISTON - Microgenus Plus 25.500.500 lei inclus kit evacuare si termostat de ambient
ARISTON - Microgenus 22.500.000lei inclus kit evacuare si temostat de ambient
PROTHERM Panther - 26.000.000 lei inclus kit evacuare
DE DIETRICH - 34.000.000 lei inclus kit evacuare, kit montaj (robinetii de sub centrala)
ROMSTAL - SUPRAMICRA - 33.000.000lei nu are inclus kit
Va rog sa-mi ajutati sa decid care dintre ele e mai convenabila din toate punctele de vedere( fiabilitate, pret, e.t.c.)
Mentionez ca locuiesc la curte, nu am apa curenta (sper ca la anu`primaria sa fie mai darnica!)dar am sa protejez instalatia cu filtre pe cat posibil de bune.
Am citit aproximativ 50 pagini din site si sunt interesante discutiile sunt impartite...e si normal sa fie asa.
Toate centralele de mai sus sunt cu schimbator termic in placi fiindca eu consider ca este cel mai bine pentru locuinta mea si nu numai...ci si pentru buzunarul meu!...in plus am citi pe aici ca la acest tip de centrale in momentul folosirii apei calde menajere se combina sau se pierde din agentul termic dar nu este asa ...vana cu 3 cai face comtarea circuitelor si doar atat...asa ca daca se foloseste apa distilata cu procet de adaos antigel aceasta nu se pierde...in plus depunerea de calcar este si ea existenta dar nu asa in mare masura ca la centralele cu schimbator bitermic...dar cum bine zicea cineva care il consider istet din site ..si pe ibric sau fierbator se lasa calcarul...nu stiu de ce insa sustine atat de mult sistemul bitermic...
In sfarsit ajutati-ma asa cum am spus sa decid. Caut sa decelez de 2 luni si nu reusesc si credeti-ma am cercetat piata si am invatat multe chiar daca partii feminine nu i se acorda credit informational dar uneori trebuie sa hotarasc singura ce sa fac.
Multumesc celor ce doresc sa raspunda acestui mesaj.
dante01
27th August 2004, 20:13
@kidu sau cine stie...
Vaillant turbomax are schimbator de caldura in placi?...
Kidu
27th August 2004, 20:40
Ela13: de departe De Dietrich este cea mai buna alegere.
dante01: nu sjtiu
suna la orice distribuitor...
Kidu
27th August 2004, 20:41
adrianm: pai si cu ce de la Ferroli l ai comparat Sfinte Sisoie...ca ala e vreo 2300 de euro...
Vital-Instal
28th August 2004, 20:45
Oferta Speciala
Vital Instal S.A, Ferroli Romania si Softpedia ofera membriilor celui mai mare forum romanesc urmatoarele produse la preturi cu totul speciale:
Ferroli Domicompact F24 - 23.150.000 lei
Ferroli Domicompact F30 - 26.150.000 lei
Ferroli NewElite F24 - 32.360.000 lei
Element aluminiu Ferroli Clan 600 - 325.000 lei
Preturile includ TVA, kitul de evacuare fortata si punerea in functiune in cazul centralelor. Toate produsele sunt pe stoc in momentul ofertarii. De aceasta oferta nu pot beneficia decat persoanele fizice. Plata se va face numai in numerar.
Detalii suplimentare: www.vital-instal.ro
Aici gasiti lucrarile noastre de referinte, proba incontestabila a calitatii lucrarilor si serviciilor oferite.
Precizari : Aceasta oferta speciala sa regaseste doar in acest forum, ea nefiind accesibila in magazinele Vital Instal, site ul acestuia sau in oferte de pret. Oferta este accesibila doar membrilor Softpedia cu o vechime de minim 1 luna si minim 50 de posturi. Cei care doresc sa profite de acesta oferta ii rugam sa foloseasca optiunea "private message" a forumului, atasand User, vechime, nr. posturi, Nume de contact si telefon/email pentru detalii.
!ATENTIE! Oferta este valabila pana in data de 4 septembrie 2004!
mitf
28th August 2004, 21:58
Salut tuturor! Sint nou pe acest forum si am nevoie de o consultatie in privinta amplasarii unei centrale termice. Intrebarea mea este: la o centrala cu tiraj fortat este posibila evacuarea gazelor arse sub planseul unui balcon? Spatiul in care ar iesi cosul de evacuare mai este obturat si de un perete lateral. Mentionez ca e vorba de o casa nu de apartament in bloc. Daca e nevoie pot trimite prin email planurile casei.
Mai am o intrebare: ce parere aveti despre Sylber Quadra?
mihaelahofnar
30th August 2004, 10:23
Originally posted by bittek
Fa ce-ti recomanda firma autorizata Distrigaz,in caz contrar vei fi nevoit sa platesti proiecte in plus fata de cel initial,in care se specifica unde sint cele 2 arzatoare.Mai nou cei de la PIF iti cer sa ai mentionat si modelul de centrala pe cererea de instalare a gazului.Mi se pare aberant,pot sa fac proiectul anul acesta si sa-i dau drumu anul viitor. :mad:
Orice abatere de la proiectul initial te va costa.
Initial doream sa o montez pe balcon,insa cei ce au facut instalatia de gaze m-au atentionat ca ei nu fac proiect pina pe balcon pentru ca nu pot in cazul meu,deci am montat-o in bucatarie daca doream eu ulterior puteam face o gaura in perete si sa scot teava pe balcon insa la o surta vizita a celor de la Distrigaz se observa si incepea toata tevaltura.
Oricum m-am abatut un pic de la proiect si anume am lungit teava de gaze cu 30 cm mai jos pentru a masca filtru de gaze si robinetii intr-un corp de bucatarie.
In cea ce priveste mascarea centralei in corpuri de bucatarie sa debarale,treaba este cam complicata,te lovesti iar de legile romanesti,cu toate ca in manualul centralei ti se va explica dimensiunile pe care trebuie sa le respecti pentru a incastra o centrala termice intr-un dulap de bucatarie.
Titi33
Din cite stiu eu cei de la distrigaz nu mai accepta racordarea centralei termice la gaz prin racord flexibil.
si mie mi s-a refuzat instalarea centralei termice pe balcon. Eu am cautat explicatii pe la distrigaz si multi mi-au spus ca se poate , si alte firme autorizate mi-au spus ca se poate (bucataria si livingul sunt aceeasi incapere -bucatarie americana- iar balconul este in dreptul living-ului) dar dupa ce am facut reclamatie scrisa si-au luat cuvantul si-mi spun ca nu se poate. Eu nu mai inteleg nimic. Ti-au explicat de ce nu se poate monta pe balcon?
adrianm21
30th August 2004, 10:56
Kidu
pai sfinte sisoe cu un ferroli econcept 35 cu boiler de 150 l care ma ajungea pe la 1800 iar eu pe centrala mea si boiler am dat 2150 de euro
si acum pt mai 350 de euro am ales Vaillant care stiu ca e facut in Germania 100% si nu platesc mult nici numele asa ca....fa si tu o comparatie si zi-mi ce ai fi ales.
Kidu
30th August 2004, 19:58
Ete spanac...la ce dealer Ferroli ai fost?! nici la pret de lista nu costa atat de mult econceptu... undeva pe la 1350-1400 il poti scoate... pe vital e 1.060 euro centrala..sigur nu e boileru mai mult de 250-300 euroi.
Pai daca ajungea Vaillant la pret de Ferroli isi inchid ajtia taraba si pleaca...
Asa... exista o diferenta majora... 700 Euro... unii iis iau masina de banii ajtia..
Cred ca te au prajit cei de la care ai luat oferta de ferroli...
Kidu
30th August 2004, 19:59
mihaelahofnar: face balconu corp comun cu una din camere? Daca nu.. nu se poate pentru ca ai nevoie de min 18mc.
manix
30th August 2004, 22:13
ELa13
Parerea mea ar fi ca MicrogeniusPlus are cel mai bun raport calitate/pret.
-schimbator in placi marit(fata de Microgenus) si izolat(termic);
-ventilator evacuare gaze arse cu turatie variabila;
-pompa Grundfos desi si Wilo sunt foarte bune.
mihaelahofnar
31st August 2004, 09:29
Originally posted by Kidu
mihaelahofnar: face balconu corp comun cu una din camere? Daca nu.. nu se poate pentru ca ai nevoie de min 18mc.
Nu, balconul nu face corp comun cu bucataria. Pe cine am intrebat pana acum mi-a dat orice alta explicatie numai asta nu. Oricum, mi se pare cea mai plauzibila explicatie (si din punct de vedere legal) pe care am primit-o. M-am batut cu cei de la firma autorizata care mi-a facut lucrarea tocmai ca nu-mi explicau de ce nu am voie s-o pun pe balcon. Imi dadeau tot felul de explicatii ilogice si chiar am chemat si alte firme care mi-au spus ca se poate. Eram in ceata. Multumesc mult pentru raspuns.
bittek
31st August 2004, 09:56
Originally posted by mihaelahofnar
Nu, balconul nu face corp comun cu bucataria.
Acelasi raspuns l-am primit si eu de la firma autorizata Distrigaz :cool:
mihaelahofnar
31st August 2004, 13:30
Originally posted by dante01
am si eu o intrebare, debransarea inseamna si debransarea de la reteaua de alimentare cu apa calda?....sau nu mai de la cea de agent termic pentru calorifere?...
mai exact, din momentul in care am facut debransarea, mai am sau nu apa calda daca nu am centrala montata?...
referitor la debransare. Este posibil (daca este cineva care asa a procedat) sa te debransezi doar de la incalzire, apa calda menajera s-o platesti in continuare in functie de cat inregistreaza contoarul?
dante01
31st August 2004, 14:39
Kidu zice ca nu, adica debransare insemna taiat apa calda si calorifere...
cineva din Ploieti, care a vbcu administratorul zice ca se poate face separta, asa ca nu se site exact...
se poate sa fie ceva de genul cate bordeie atatea obiceiuri...
mai bine vb cu administratorul si vezi ce zice...
bafta!
xcuseme
31st August 2004, 14:48
Debransarea se poate face cu siguranta in 2 etape.
1. taierea caloriferelor, sudarea de dopuri sau aerisitoare (dupa cum e cazul) pe coloanele de incalzire.
Daca iti pui centrala imediat dupa debransare(nu faci curatenie generala... etc) poti renunta si la apa calda. Se monteaza dopuri si eventual se sigileaza sarma cu plumb. Daca ai apometre, te duci cu ele sau chemi administratorul de bloc la tine sa constate ca esti ok si sa inregistreze ultima cifra de pe ele.
2. renuntarea la apa calda o poti face si mai tarziu, atata timp cat ai apometre. Eu cel putin asa am acum. Sunt debransat cam de 2 luni, dar am apa calda in continuare. Centrala inca nu am pus-o in functie. Cand termin cu centrala, montez si eu dopurile pe coloana de apa calda si ma prezint cu apometrele la asociatia de locatari ca sa le arat ca am incheiat cu ei acest capitol.
bafta
Kidu
31st August 2004, 16:04
Userul adrianm are un avertisment pentru limbaj si exprimare. Detalii pe PM.
mihaelahofnar: din pacate cazurile pe care le cunosc au implicat debransarea totala. Cred ca cei de la RADET iti pot da un raspuns avizat.
johnnyboy
31st August 2004, 18:09
RADET nu face decat debransare totala, cel putin asta mi-au zis mie.. ca si eu as fi vrut sa ma debransez doar de la termoficare, asta pana imi montez centrala (ca nu as fi vrut sa raman fara apa calda vreo 2-3 sapt).
bittek
31st August 2004, 21:25
RADET nu face decit debransarea totala insa poti chema pentru debransare cind vrei tu in timpul verii.Ex.ai obtinut debransarea de la RADET te poti intinde pe 2 luni cu debransarea asa cum si te plimba.Cam asat e drumu:Dupa ce ai obtinut cererea de debransare de la RADET dai o fuga la RADET sector pentru a ti se emite devizul de debransare,de acolo inapoi la sediu central RADET in Cavafi Vechi,urci la et.7 iti face factura,cobori la 3 si predai rosu facturii si in sfarsit la parter achiti taxa de debransare.Apoi cu factura te duci la punctul termic al sectorului si predai o copie dupa factura si Acordul de debransare de la RADET.Ei te vor intreba cind ai timp de debransare tu le comunici data te invoiesti si ii astepti,bineinteles ca nu vin in data stabilita mai trec vreo 3 saptamani si te hotaresti sa iti iei concediu si sa montezi centrala,incepi lucrarea si te trezesti cu ei la usa ca au venit sa taie vechile calorifere???Te uiti la ei cu nedumerire te uiti la noile radiatoare instalate de catre meserias,ei se stramba ca nu ai voie sa l-e tai le impingi de o bere te intreaba citi elementi au avut radiatoarele ca sa pota sa treaca in procesul verbal de debransare te uiti la ei si zici :tu cam citi vrei sa aibe ca pe mine nu mai ma intereseaza citi elementi aveau" vede ca nu mai iese nimic te pune sa semnezi Procesul Verbal si pleaca te uiti lung dupa el si zice ca Procesul Vb il primesti prin posta!!!!Au trecut 2 saptamani si vine si scrisoarea dupa care trebuie sa o depui la Asociatie.
Asa ca nu va mai faceti griji in privinta apei calde ca o puteti avea dupa ce ati obtinut aprobrea RADET si pina la debransare multa vreme.
adrianm21
31st August 2004, 22:28
Deci...
Cred ca ti am vorbit f frumos deci nu iti inteleg tonul...la fel ca si tine suntem toti interesati de preturi si oferte . NU te am intrebat pentru mine ci pentru restul. TI am sters posturile respective si oficial ai un avertisment pe acest forum. Al doilea presupune banarea pe un termen fix. Daca vrei sa raspunzi in mod civilizat te rog sa o faci. NU pentru mine ci pentru cei interesati de oferte.
Regards,
Kidu
So, Kidu nushtiu ce ai facut tu! Mie mi se pare ca nu am intrecut masura! Din cate am citit eu regulamentul acestui forum nu ai voie sa faci reclama! Daca ma uit la posturile tale in 80% din ele apare secventa de caractere ferroli! eu unul nu vand asa ceva si nici nu traiesc din asa ceva (sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung sa traiesc din asa ceva) Dc toti suntem interesati de oferte si preturi asa cum spui atunci de ce mi-ai sters posturile asa cum spui? faptul ca ai ajuns moderator si ca banezi un user s-ar putea sa nu te ajute in tentativa ta de cenzura! Oricum cred ca am scris si vazut detule pe thread-ul asta nu a fost decat mijlocul de a ma informa si crede-ma ca nu am fost impins de spiritul gregar pe care unii incearca sa il imprime aici!
Astea fiind spuse va salut pe toti si ganditi liber nu asa cum vor anumiti indivizi!
dante01
1st September 2004, 00:10
@kidu
stiu ca te-am mai intrebat, dar s-a invit ceva nou...
deci:
am o ferta de un vaillant turbomax 24 kw la 700€...
(e prin cineva cunoscut, asa am prins pretul asta...)
ok, deci ce voiam sa te intreb, stiu ca am mai intrbat o data ce sa aleg intre new elite si turbomax si teroretic mi-ai raspuns ferroli...
deci, lasand la o parte oferta asta f.buna pe care am gasit-o intamplator, ce sa aleg intre vaillantul asta si new elite?...
la new elite imi place ce am citit despre ea si garantia, la vaillant pretul, ce am mai citit despre acest model si faptul ca il stiu pe om...
mai are cineva pe aici, in afara de kork si adrianm21, vaillnat?...
sunteti multumiti de ele?...
Kidu
1st September 2004, 02:51
adrianm21- Sunt utilizator de Ferroli si beneficiar al unor lucrari de instalatii in 2 locuinte executate de Vital ( iti stau la dispozitie cu actele respective ) si de aceea permite mi sa imi exprim opiniile. In legatura cu posturile tale: stiu exact ce ai exprimat si stiu exact si despre ce este vorba in alegerea ta. Cei de la vital cu care ai vb si urmaresc acest forum mi au trimis PM si au spus ca nici vorba nu poate fi de pretul spus de tine. In plus oferta lor este disponibila oricand in magazine sau pe site. Ca idee, pe piata financiara in 95% din cazuri preturile in Euro sunt exprimate fara TVA. Dul Serban pe care il mentionai spune ca intr-o discutie anterioara cu tine ti a recomandat sa iei Vaillant daca oferta pe care tu ai gasit o este atat de avantajoasa si ca a incercat sa lamureasca cu tine ulterior preturile din oferta respectiva in ideea ca ai calculat undeva gresit. Mi a trimis logurile mailurilor si sunt la dispozitia adminilor acestui forum. In plus, intr-o forma care NU te intereseaza pe tine, dar care era in avantajul tau, vital, ferroli si softpedia deruleaza o oferta speciala doar pentru voi. Improscarea cu noroi nefondata ( in umila mea opinie ) mai ales ca NU esti un utilizator de produse Ferroli sau beneficiar al serviciilor vital ( deci sa poti fi in pozitia de a le caracteriza ) o iau doar ca un act de reavointa si nu o OPINIE asupra UNUI PRODUS sau SERVICIU. Aceasta este pozitia oficiala si orice discutie ulterioara o vom avea pe threadurile dedicata sau pe PM, fiind total OFFTOPIC pe acest subiect.
dante01-Pretul mi se pare bunicel pentru a lua in calcul varianta Vaillant. Am mai zis, Vaillant este (cred) singura centrala nemteasca care este fabricata in Germania.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.