436sm
25th August 2004, 14:56
@dante01:
prima informatie de pret pentru Vitopend200 a fost ceva de genul: "nu am pret, dar nici nu stiu daca o putem aduce" . Mai astept un raspuns care intarzie sa vina.
asterizan
25th August 2004, 15:05
Poate (banuiesc ca sigur) s-a mai discutat pe acest thread de pozitia/locatia optima a centralei. Am dat un search dar n-am gasit nimic. Daca tot sunt intr-un fel obligat sa aleg acum pozitia (viitoarei) centrale, care ar fi pozitia optima? Mentionez ca am o debara/camara chiar intre bucatarie si sufragerie, una pe holul de la intrare (trece conducta pluviala pe acolo) si una vizavi de baie. Sau mai bine pe balcon?
Cam multe vreau si eu, nu-i asa?
Kidu
25th August 2004, 16:25
daca face corp comun cu una din camere o poti instala, daca nu, nu.
motoc cristian
26th August 2004, 07:13
unGuru
Junior
cauta la trust eurotherm - nu am intalnit pana acum un model interesant - trebuie sa aiba variatie continua a puterii, ca modularea la cele pe gaz
dante01
Junior
vitopend 100 WHEA
fara racord la cos pret de lista:
-automatizare cu temp constanta - pret de lista 1132 euro
- automatizare cu temp comandata in f de temp exterioara - 1346
vitopend 200 WHKA
fara racord la cos 1500,1714
cele cu automatizare in f de temp ext pot comanda un circuit de incalzire cu vana de amestec
motoc cristian
26th August 2004, 07:15
eu personal voi lua vitopend 100 cu automatizare in f de temp ext
se vor vinde incepand cu 17 septembrie cand este lansarea oficiala in romania
titi33
26th August 2004, 08:45
================
2. Bransamentul de gaze e pe numele unuia din proprietari. Cand i-am mentionat ca as dori sa-mi fac un bransament separat mi-a ras in nas zicandu-mi ca nu se poate decat un bransament per imobil si ca e al lui. Ba ca daca are chef poate sa-mi taie caloriferele/gazele cand vrea. Se pare ca raca lui provine de la niste datorii ipotetice neachitate de vechiul proprietar. Acum se asteapta sa i le achit eu in locul fostului proprietar (circa 1000USD) si ma conditioneaza (santajeaza) cu treaba asta.
Deci nedumeririle mele sunt:
Chiar am nevoie de acordul lui? (unii zic ca da, unii ca nu)
Nu are nevoie si el de semnatura mea daca vrea sa-si puna centrala?
Nu pot sa ma duc la gaze si sa cer o derivatie/contor separat din conducta care vine din strada
================
Kuky: Nasoala treaba.Nu dispera , Monica de la PRIMA TV rezolva in fiecare
seara cazuri si mai disperate.
Modificarea necesara tie necesita proiect,si cererea o poate face titularul
de contract.Daca deja itzi face shicane e de rau. Cunosc problema.
Legal, rezolvi mileniul asta dar.....Incearca sa te 'impiedici' de usa lui cu
o sticla in brate si daca tot... desbateti cu ea la mijloc(cu sticla) poate rezolvati amiabil(eventual pupaturi) .
Bafta.
Itiberiu: empiric dar ai dreptate. Totusi 85w/ mc cred ca rezolva si problema frigului din frigider.Trei proiectanti mi-au calculat radiatoarele
(3metri inaltime camere) cam la 55w spunind ca 60w sunt acoperitori
pt. Brasov Suceava in apartamente normale (nu daca tragi apa si se deschide geamul).Calculul ingineresc cu multi parametri (cati sh-ii cunosc)da dureri de cap si rezultatul 50-60w/mc.
Dif.de pret destul de mica la ratiatoare m- a facut sa aleg 65w/mc sa am de unde jongla.
Asterizan: Gindeste totusi pozitia centralei si adu teava incheiata cu
2 robinteti de gaze (obligatorii),filtrul regulator (ca sa eviti o olandeza in plus) si dop pina la o lungime de racord flexibil de gaze .Baietii cu centrala n-au treaba decit cu racordarea la gaze.Alte lucrari ,alte "taxe"
bittek
26th August 2004, 08:46
Originally posted by asterizan
Poate (banuiesc ca sigur) s-a mai discutat pe acest thread de pozitia/locatia optima a centralei. Am dat un search dar n-am gasit nimic. Daca tot sunt intr-un fel obligat sa aleg acum pozitia (viitoarei) centrale, care ar fi pozitia optima? Mentionez ca am o debara/camara chiar intre bucatarie si sufragerie, una pe holul de la intrare (trece conducta pluviala pe acolo) si una vizavi de baie. Sau mai bine pe balcon?
Cam multe vreau si eu, nu-i asa?
Fa ce-ti recomanda firma autorizata Distrigaz,in caz contrar vei fi nevoit sa platesti proiecte in plus fata de cel initial,in care se specifica unde sint cele 2 arzatoare.Mai nou cei de la PIF iti cer sa ai mentionat si modelul de centrala pe cererea de instalare a gazului.Mi se pare aberant,pot sa fac proiectul anul acesta si sa-i dau drumu anul viitor. :mad:
Orice abatere de la proiectul initial te va costa.
Initial doream sa o montez pe balcon,insa cei ce au facut instalatia de gaze m-au atentionat ca ei nu fac proiect pina pe balcon pentru ca nu pot in cazul meu,deci am montat-o in bucatarie daca doream eu ulterior puteam face o gaura in perete si sa scot teava pe balcon insa la o surta vizita a celor de la Distrigaz se observa si incepea toata tevaltura.
Oricum m-am abatut un pic de la proiect si anume am lungit teava de gaze cu 30 cm mai jos pentru a masca filtru de gaze si robinetii intr-un corp de bucatarie.
In cea ce priveste mascarea centralei in corpuri de bucatarie sa debarale,treaba este cam complicata,te lovesti iar de legile romanesti,cu toate ca in manualul centralei ti se va explica dimensiunile pe care trebuie sa le respecti pentru a incastra o centrala termice intr-un dulap de bucatarie.
Titi33
Din cite stiu eu cei de la distrigaz nu mai accepta racordarea centralei termice la gaz prin racord flexibil.
titi33
26th August 2004, 09:00
================
2. Bransamentul de gaze e pe numele unuia din proprietari. Cand i-am mentionat ca as dori sa-mi fac un bransament separat mi-a ras in nas zicandu-mi ca nu se poate decat un bransament per imobil si ca e al lui. Ba ca daca are chef poate sa-mi taie caloriferele/gazele cand vrea. Se pare ca raca lui provine de la niste datorii ipotetice neachitate de vechiul proprietar. Acum se asteapta sa i le achit eu in locul fostului proprietar (circa 1000USD) si ma conditioneaza (santajeaza) cu treaba asta.
Deci nedumeririle mele sunt:
Chiar am nevoie de acordul lui? (unii zic ca da, unii ca nu)
Nu are nevoie si el de semnatura mea daca vrea sa-si puna centrala?
Nu pot sa ma duc la gaze si sa cer o derivatie/contor separat din conducta care vine din strada
================
Kuky: Nasoala treaba.Nu dispera , Monica de la PRIMA TV rezolva in fiecare
seara cazuri si mai disperate.
Modificarea necesara tie necesita proiect,si cererea o poate face titularul
de contract.Daca deja itzi face shicane e de rau. Cunosc problema.
Legal, rezolvi mileniul asta dar.....Incearca sa te 'impiedici' de usa lui cu
o sticla in brate si daca tot... desbateti cu ea la mijloc(cu sticla) poate rezolvati amiabil(eventual pupaturi) .
Bafta.
Itiberiu: empiric dar ai dreptate. Totusi 85w/ mc cred ca rezolva si problema frigului din frigider.Trei proiectanti mi-au calculat radiatoarele
(3metri inaltime camere) cam la 55w spunind ca 60w sunt acoperitori
pt. Brasov Suceava in apartamente normale (nu daca tragi apa si se deschide geamul).Calculul ingineresc cu multi parametri (cati sh-ii cunosc)da dureri de cap si rezultatul 50-60w/mc.
Dif.de pret destul de mica la ratiatoare m- a facut sa aleg 65w/mc sa am de unde jongla.
Asterizan: Gindeste totusi pozitia centralei si adu teava incheiata cu
2 robinteti de gaze (obligatorii),filtrul regulator (ca sa eviti o olandeza in plus) si dop pina la o lungime de racord flexibil de gaze .Baietii cu centrala n-au treaba decit cu racordarea la gaze.Alte lucrari ,alte "taxe"
titi33
26th August 2004, 09:06
Bittec : sigur da cam din martie AC.SA fie agreate distrigaz.
Ma bucur ca au sarit multi in ajutorul lui asterizan.In rest ai fost mai explicit
decit mine.
dante01
26th August 2004, 11:22
Originally posted by motoc cristian
...se vor vinde incepand cu 17 septembrie cand este lansarea oficiala in romania
:jaw-dropp
se vor vinde pe draq, pana nu mai trag de preturi in jos...
gata, am scapat si de grija asta...
deci pe lista mea nu mai aer loc...
bafta!
merci de info!
dante01
26th August 2004, 15:32
@kidu
ce imi poti spune de vaillant turbomaxpro de 24 Kw?...
adica mai bin te intreb eu cateceva, daca mai ai detalii zi si tu...
deci:
ce fel de schimbator are?...
are functie confort?...
alte detalii cum at fi: are pompa cu turatie variabila, ce marca e vana de gaz si pompa...
merci de info!
bafta!
PS si eventual de unde o pot achizitona din bucuresti...eventual pe pm...
Kidu
26th August 2004, 15:53
probabil ca e singura murala care vine din germania...
http://www.vaillant.ro/harta/distributie2.htm
recomandare:
RESING SRL
Adresa: Sos.Bucuresti-Ploiesti, nr.12, Sect.1
Telefon: 021 2332559; 021 2332400;
Fax: 021 2332400; 021 2332569;
dante01
26th August 2004, 16:45
@kidu
tu ce ai alege intre un vaillant turbomax pro de 24 kw si ferroli new elite de 24 kw?...
lasand la o parte pretul, ca ambele sunt cam tot pe acolo...
si ce e aia Vaillnat Turbomax pro Varianta combi (VUW)?...
http://www.centrale.ro/catalog/product_inf...products_id=731
kork
26th August 2004, 19:50
Kidu, si Vaillantu' meu VUI 282-7 e tot Made in Germany ...
Kidu
26th August 2004, 21:11
da, m-am referit la brand, cred ca s a inteles ca m am referit DOAR la modelul respectiv
dante01: foarte grea alegere... teoretic as alege NewElite...este totusi varful de lance tehnologic al unui producator mare.
Incepe sa mi placa de Baxi.. pacat ca se gasesc putine informatii.
dante01
26th August 2004, 21:25
Originally posted by Kidu
...foarte grea alegere... teoretic as alege NewElite...este totusi varful de lance tehnologic al unui producator mare.
stai unn pic, cum adica teoretic ?....
zi-mi asa, daca ar fi sa cumperi tu pentru tine, acasa la tine deci, ce ai lua?....vaillant turbomax pro sau new elite?...
merci!
Bafta!
bittek
26th August 2004, 22:00
Poate ma bag ca musca in lapte dar si Vaillant turbo are boiler de 3 l alimentat electric sau ceva echivalent???
dante01
27th August 2004, 11:01
Originally posted by kork
Kidu, si Vaillantu' meu VUI 282-7 e tot Made in Germany ...
cum merge vaillantul tau, esti multumit?...
parca o ai de ceva vreme, zi-ne si noua mai multe?...
cum sta cu debitul de apa calda? e zgomotoasa?
per total esti multumit de ea?...
merci!
kork
27th August 2004, 12:37
Pai, are boiler de 20l si cand e activat (se poate dezactiva), apa calda ajunge la cel mai indepartat consumator cam in 10 sec. Suporta 2 dusuri simultan si e silentioasa, fata de Immergas (d-aia am vazut in functiune).
Acum, vara, o tin la 12kw din 28kw cat are, si am consumat intr-o luna aprox 40m cubi de gaz - 3 persoane, mai multe dusuri pe zi, masina de spalat (a mea nu incalzeste apa, ci o ia asa de la sursa).
Cand am facut testul cu caloriferele (la putere maxima), in 5 minute toate ARDEAU !
dante01
27th August 2004, 12:51
aha...tu ai din aia cu boiler...
10 secunde totusi mi se pare cam multicel totusi, asta daca nu ai instalatie foarte mare, adica cel mai indepartat robinet de apa calda e sa zicem la 15m si mai e si diferenta de nivel...
eu nu am nevoie de 28 kw, 24 imi sunt suficienti, dar parca as putea merge si la 28 ca sa zic ca avand boiler fac compromisul asta ca sa am apa calda din belsug...
dante01
27th August 2004, 12:53
da aia cu boiler e la 50 mil...scumpa rau...
tu cat ai dat pe ea?....
kork
27th August 2004, 13:12
45.000.000.
Si da, pana la ultimul consumator (care e la acelasi nivel) sunt in jur de sn. In plus, eu am 2 circuite de apa - pe 2 ramuri (cu 2 alimentari alternative), care, luate impreuna, formeza un fel U.
dante01
27th August 2004, 13:27
aha...e complicata treaba atunci la tine...
eu nu am decat o baie, adica nu prea mare consum de apa calda...
si de la 32-35 la 45 e ceva diferenta...plus ca nu mi se pare necesar sa investesc in 28 kw...
are schimbator in placi? ai idee?...
am scris celor de la vaillant romania sa le cer detalii dar nu mi-au raspuns...
kork
27th August 2004, 13:50
A mea are boilerul cu un sistem de placi gen fagure care tine apa calda.
Nici mie nu-mi trebuiau 28kw, dar era singura Vaillant cu boiler mic. Ca nu-mi trebuia d-ala de 50-60 L.
dante01
27th August 2004, 13:58
asta pt apa calda, dar pentru agent termic?...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.