motoc cristian
19th August 2004, 16:53
sunt de acord ca este diferenta de calitate intre whe si wh0
pentru service este mult mai simplu de curatat un schimbator in placi la vitopend de exemplu.
pompa de circulatie la vitopend stii si tu de care este, spre diferenta de ariston.
au fost probleme cu ele initial dar sunt rezolvate. ce nu iti place la vitopend
alta diferenta esentiala ar fi aprovizionarea cu piese de schimb, seriozitatea firmei. nu stiu daca exista ariston romania cum este viessmann la ghimbav, urmand sa apara un sediu nou la bucuresti.
Ken
20th August 2004, 08:51
Adica "La ariston nu au fost probleme, la viessmann au fost probleme dar au fost rezolvate" q.e.d.
motoc cristian
20th August 2004, 09:31
din cate stiu eu ariston-ul nu tine temperatura constanta la acm
nu cred ca nu au fost probleme.
viessmann uber alles
CristianG
20th August 2004, 09:42
Originally posted by dante01
pentru ca, parerea mea, ca un calcul termic sa fie cat mai precis, trebuie luate in seama mai multe detalii, care nu reies din planul apartamentului...
cum ar fi, daca o camera e chiar deasupra caseii scarii, in situatia in care stai la 1, acea camera va avea un necesar termic mai mare decat daca ar fi fost desupra altui apartament...
mai sunt astfel de amanunte, doar asta mi-a venit in cap, dar eu cred ca un calcul precis se face acasa, masurand si vazand camerele, nu cu planul in fata...nu stiu cati fac treaba asta, unii au un coeficient pe care il inmultesc cu volumul camerei si gata...
Calculul pierderilor de caldura pe baza de indici
Pentru calculul aproximativ al necesarului de caldura pentru incalzire Q, se pot folosi indicii stabiliti pe baza unor proiecte intocmite pentru cladiri cu diferite destinatii. Rezultatele acestor calcule estimative se folosesc la studiile tehnico-economice, la stabilirea intr-o prima aproximatie a spatiilor necesare instalatiilor (centrala termica, cos de fum etc.), precum si la aproximarea consumului de combustibili pentru incalzire.
itiberiu
20th August 2004, 11:36
a facut cineva de aici facultatea de instalatii? Eu da.
Un calcul de Q sa face tinand cont de: coeficientul de transfer al peretilor, al ferestrelor, plafonului etc. la acestea mai trebuie sa se stie suprafata lor, la ferestretipul si alcatuirea lor, deoarece un necesar de caldura nu implica numai pierderile ci si aporturile de Q (vezi cazul climatizarii). Aporturile pot fi de mai multe tipuri. Al consumatorilor de energie electrica, proceselor tehnologice, aporturi umane de Q ,radiatia solara(punctele cardinale sunt la fel de importante) etc.
Dar un astfel de calcul de multe ori nu este necesar datorita faptului ca-i complex. Pentru aproximari rapide eu folosesc un coeficient de 55-85 W/m3 . Rapid dar empiric
motoc cristian
20th August 2004, 12:33
stie careva un program de calcul pentru dimensionare conducte, etc.
o adresa pentru download
merci
motoc cristian
20th August 2004, 12:34
pentru itiberiu
scrie-mi si mie formula te rog
dante01
20th August 2004, 16:19
am si eu o intrebare, debransarea inseamna si debransarea de la reteaua de alimentare cu apa calda?....sau nu mai de la cea de agent termic pentru calorifere?...
mai exact, din momentul in care am facut debransarea, mai am sau nu apa calda daca nu am centrala montata?...
Kidu
20th August 2004, 18:47
bittek
22nd August 2004, 09:03
Originally posted by dante01
am si eu o intrebare, debransarea inseamna si debransarea de la reteaua de alimentare cu apa calda?....sau nu mai de la cea de agent termic pentru calorifere?...
mai exact, din momentul in care am facut debransarea, mai am sau nu apa calda daca nu am centrala montata?...
Debransarea inseamna blindarea apei calde si a caloriferelor.Apa calda eu am blindat-o din perete sa nu nasca vreo pretentie.
dante01
22nd August 2004, 11:28
asa ma gandeam si eu, doar ca vorbind cu altcineva mi-a zis de treaba asta...
adrianm21
22nd August 2004, 22:12
In sfarsit am reusit sa ma hotarasc. Am mers pe Vaillant pana la urma si cred eu ca nu voi regreta chiar dc am dat cu 200 de euro mai mult decat as fi dat pe Ferroli.
Multumesc tuturor ca m-au ajutat sa imi fac o parere.
Si pt cei care vreti sa faceti instalatia la o casa:cupru si fonta solist.
Cred ca nu veti regreta, kiar daca veti da mai multi bani la inceput.
Va tin la curent cu ce se va intampla!
motoc cristian
23rd August 2004, 07:27
kidu: ai ceva cu viessmann! corect pana la urma o murala este o murala, nu poti sa ai mari pretentii. sa vedem noul vitopend care apare in septembrie. arata super, peste whe.nici mie3 nu-mi place wh0
sunt director tehnic la o reprezentanta din craiova .
salut.
( aristonul nu are pompa grundfos !)
dante01
23rd August 2004, 12:05
unde pot sa aflu si eu mai multe despre viessmann-ul asta nou?
un link ceva, eventual pe pm
merci!
motoc cristian
23rd August 2004, 13:56
dante01
Junior
intra pe www.viessmann.de
o arata pe prima pagina.
daca te intereseaza eu am momentan doar preturi
(automatizarea este in genul vitotronic-ului)
dante01
23rd August 2004, 14:09
hm...arata bine, pe afara...
cine stie mai multe sa ne zica si noua, eu nu inteleg o boaba germana...
Kidu
23rd August 2004, 18:57
motoc: nu mi ai spus CE pompa are ariston
Pentru un director tehnic esti cam hazardat in a lauda modelul de Viessmann de pe piata... Oricum ai trecut elegant de ce am spus la adresa Viessmann.
Vitopend 200
Gas fired wall mounted boiler for open or balanced flue operation, central heating or combination boiler, 10.5 to 24 kW
An ideal solution for convenient heat at an attractive price
With Vitopend 200, Viessmann offers a gas fired wall mounted boiler with an exemplary cost:benefit ratio, high heating and operating convenience, compact dimensions and a timeless, elegant design.
Price and output in perfect harmony
Vitopend 200 is one of the most attractively priced boilers in its class. Not only in terms of its purchase price, but also where running costs are concerned. That is down to its high standard efficiency of up to 94%.
Economical and environmentally responsible
The premix burner utilised in Vitopend 200 is particularly economical because its modulating operation is always matched to the prevailing heat demand. In addition, the automatic flue gas adaptation ensures, that combustion is matched to current conditions, i.e. during changes in the weather. Not only does that save money, it also protects the environment. The emissions produced by Vitodens 200 stay below the limits set for the ”Blue Angel” certificate of environmental excellence.
Space-efficient – everywhere
The compact Vitopend 200 fits almost anywhere. Into your kitchen, the bathroom, under the roof, in niches or corners – lateral service clearances are no longer required. It is quickly installed and made ready for use by your local heating contractor – in new build or as replacement.
High operating convenience through Vitotronic
Generally speaking, you won’t need to concern yourself with the control unit of your Vitopend. Once it has been set up by your heating contractor, it will continue to provide you with the heating comfort you require. The summer/winter changeover is made automatically; economy and holiday programs just require the push of a button.
Vitopend 200 with integral DHW heating
Vitopend 200 as combi boiler (boiler with integral DHW heating facility) offers a high level of DHW convenience, even without DHW cylinder. That saves you additional space.
http://www.viessmann.de/web/germany/com_pu...topend-200.pdf/$FILE/dbl-5822-148.pdf
ma amuza ca in fdp e poza de la versiunea veche
sua iar fac ajtia doua modele..unu pentru romania si unu pentru restu ?
Kidu
23rd August 2004, 18:59
In sfarsit am reusit sa ma hotarasc. Am mers pe Vaillant pana la urma si cred eu ca nu voi regreta chiar dc am dat cu 200 de euro mai mult decat as fi dat pe Ferroli.
tot calculez dar nu mi dau seama ce naiba ai luat.... da ne detalii.
dante01
24th August 2004, 00:10
ne traduce si noua cineva asta: "Vitopend 200 as combi boiler (boiler with integral DHW heating facility) offers a high level of DHW convenience, even without DHW cylinder. That saves you additional space."
ce draq inseamna DHW?
sunt si eu curios...
merci!
motoc cristian
24th August 2004, 07:26
dhw-domestic hot water
combi boiler- cazan pentru incalzire si preparare acm
dhw cilinder- boiler cu acumulare
Vitopend 200 as combi boiler (boiler with integral DHW heating facility)- cazan cu schimbator in placi incorporat pentru preparare acm
reclama: salveaza spatiu neavand nevoie de boiler cu acumulare
motoc cristian
24th August 2004, 10:01
daca este cineva interesat de cazane viessmann (de orice tip) putem discuta, sau va pot fi de ajutor cu orice fel de documentatie.
dante01
24th August 2004, 11:00
Originally posted by motoc cristian
daca te intereseaza eu am momentan doar preturi
(automatizarea este in genul vitotronic-ului) [/B]
zi-ne si noua niste preturi la centrala asta, cat e de scumpa?...
hai ca m-ai facut curios chiar...
daca vitopendul 100 e pe la 30 mil, asta cred ca e mai mult mai scumpa...sau poate sa i ieftineasca pe prima ca sa o scoata pe asta pe la 32-33...
unGuru
24th August 2004, 12:43
motoc cristian:
vreau si eu o centrala electrica, dar sa aiba variatie continua a puterii, in cel mai rau caz cu pas de 1kw.. ce-am gasit pina acum conecteaza rezistenta la intraga ei putere, ceea ce e absurd.. ai parte numai de socuri (atit electrice cit si termice).. thanx.
asterizan
25th August 2004, 14:02
La noi in bloc se face separatie de gaze. M-am inscris si eu in grupul celor care doresc acest lucru.
In cateva zile trebuie sa fina baietzii sa sparga peretele si sa vina cu teava in apartament. Avem dreptul la 2 focuri (1-aragaz si 1 pt posibila centrala).
Cum e mai bine sa procedez. Sa puna un T si la un capat sa-i puna dop (mi-a zis cineva ca ar fi instalatzie incompleta si nu o sa fie aprobata de cei de la Distrigaz) sau sa merg cu teava pana in locul unde presupun ca as putea instala pe viitor centrala si acolo sa-i puna dop? (cica asa ar merge ca ar fi 2 focuri dar doar un consumator). Daca o sa vreau sa modific locul centralei? O sa dau de alta birocratie.
Va rog dati-mi sfaturi.
xcuseme
25th August 2004, 14:22
Originally posted by asterizan
La noi in bloc se face separatie de gaze. M-am inscris si eu in grupul celor care doresc acest lucru.
In cateva zile trebuie sa fina baietzii sa sparga peretele si sa vina cu teava in apartament. Avem dreptul la 2 focuri (1-aragaz si 1 pt posibila centrala).
Cum e mai bine sa procedez. Sa puna un T si la un capat sa-i puna dop (mi-a zis cineva ca ar fi instalatzie incompleta si nu o sa fie aprobata de cei de la Distrigaz) sau sa merg cu teava pana in locul unde presupun ca as putea instala pe viitor centrala si acolo sa-i puna dop? (cica asa ar merge ca ar fi 2 focuri dar doar un consumator). Daca o sa vreau sa modific locul centralei? O sa dau de alta birocratie.
Va rog dati-mi sfaturi.
Cum am patit eu:
s-a facut separatie... am vrut sa trag simultan pentru aragaz si centrala..(centrala urmand s-o instalez dupa cateva luni). Firma care a facut montajul nu a fost de acord sa traga gaz pana in locul unde urma sa vina centrala, ci mi-a lasat doar un robinet olandez, separat de cel de la gaz. Ulterior au venit si au taiat si acel olandez si au pus dop (cica asa ii obliga cei de la Distrigaz). Pentru asta am platit un proiect.
Apoi a venit firma care imi instaleaza centrala... si a facut si partea de gaz pana la centrala. Am montat si electrovalva aia in bucatarie, pe teaza principala 3/4, cu detector de gaz (am termopane peste tot). Pentru asta platesc inca 1 proiect (punct de ardere separat de aragaz).
Asta e. M-am interesat in mai multe locuri... si se pare ca nu aveam cum sa fac altfel decat daca montam centrala tot in perioada in care s-a facut separatia. Noroc ca nu mai trebuie sa schimb si contorul... care e ok, face fata la ambii consumatori.
Ce poti incerca tu... este sa tragi tzeava exact pana unde vine centrala... si sa-i pui DOP. Conectarea efectiva la centrala se face cand o montezi pe perete. Oricum... am impresia ca nu scapi de plata celor 2 proiecte la distrigaz.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.