dr.pep
3rd August 2004, 21:04
Multumesc mult celor ce mi-au raspuns, m-am mai lamurit cat de cat.
1. Referitor la tipul de centrala:
Ar fi loc pentru o centrala de pardoseala sau boiler extern, dar aici apare alta problema: centrala o voi amplasa la parter, iar coama casei e la vreo 7.50 - adica imi trebuie un cos de peste 8 metri. Nu ma prea incanta ideea....
Ma gandesc ca cel mai convenabil ar fi o centrala cu tiraj fortat si cu boiler incorporat - am inteles ca exista si asa ceva. Are cineva recomandari mai concrete?
2. Calinux, ref la calculul stas al necesarului de putere, ai idee unde gasesc o lista cu firmele autorizate sa faca treaba asta? Am inteles ca si pentru aprobarea de la Distrigaz trebuie un proiect facut de o firma agreata sau asa ceva. Stie cineva concret care sunt pasii? Ideea aici ar fi ca in principiu, cam stiu cu ce firma o sa fac instalatiile sanitare, si ei s-au oferit sa amplaseze si centrala, tevile, radiatoarele. Insa din cate am citit pe site-ul ISCIR, aceasta firma nu este autorizata. / agrementata... Este recomandabil in aceste conditii sa fac cu ei instalarea centralei/tevilor/radiatoarelor? A avut cineva experiente neplacute din pct asta de vedere?
3. Kidule, trimite-mi te rog recomandarile tale ref. firmele de profil din bv. Ii stii, ai lucrat cu ei? Stiu ca sunt o gramada, dar inca nu am gasit o firma de care sa fie toata lumea multumita - unul da, unul ba, etc.
Multumesc inca o data tuturor celor care au raspuns. Incep sa ma mai dumiresc si eu cum vine treaba...
Akhenaton
4th August 2004, 01:11
Am innebunit cat am citit la capitolul asta..am o saracie de centrala immergas..care cika duce 17 calorifere si un robinet jumate :mad: ..si care nu isi face treaba la mine in camera iarna...am 3 peretzi exteriori si in retea caloriferul meu e ultimul..chestia e ca nu are boiler si mai am un etaj in curs de amenajare ..btw am momentan 6 calorifere in casa..mai urmeaza inca pe atat...bleah ..bottom line ce centrala sa-mi cumpar la o suprafatza utila de 90 x 2 mp..?? ca asta a mea..mie ca nu o sa faca fatza
bittek
4th August 2004, 08:23
Originally posted by Kidu
sabian...err...Calorex Domina rulz
Si sunt linkuri din doua in doua posturi...ce naiba... http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm http://www.ucrom.ro si mai uita te si tu in urma...
Kidule,Sabian are dreptate sint centrale sub denumirea de DOMINA facute in Romania,mai ieri am trecut pe la Carrfoure si ei aveau aceste modele.Nu au nici o legatura cu brandul Ferroli Domina pur si simplu asa se numeste centrala DOMINA,are un afisaj electronic TF samd.
Kidu
4th August 2004, 18:21
Stiu...arata ca si cum au fost cioplite cu toporishca..pe langa ele...Motan-ul toarce
dr.pep: Err. Instal Dac si Matechnick sunt printre cei mai grei din zona
brasov@instaldac.ro sau suna la 0744423772 si roaga l sa ti dea un numar de la Brasov.
Matechnik Corporation. Localitate: Brasov, Judet: Brasov. Telefon/Fax: 0268
417 675. Adresa: Str. Morii nr. 10. E-mail: matechnik@pcnet.ro
Si ma jur ca e ultima oara cand iti dau linku: http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm AI JOS IN DREPTA CARD DE CENTRALE CU BOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!
dr.pep
5th August 2004, 18:20
Am gasit cam ceea ce cred eu ca se potriveste la ce imi trebuie. Cred ca o sa aleg dintre centralele de mai jos. Toate sunt cu tiraj fortat, putere de peste 30 kW, si cu debit destul de serios de ACM (cel putin asa mi se pare mie):
Ferroli Tantaqua NF
Romstal Solar 32 S
Ferroli Domina Oasi 30
Immergas Zeus Superior 31
Ariston Genia Maxi 30
Poate cineva sa imi faca recomandari, ca sa ma pot decide mai usor?
Este cineva care foloseste unul din aceste tipuri de centrale?
Sunt ok?
Sau poate stiti vreuna cam de aceleasi capacitati care ar fi recomandabila...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Kidu
5th August 2004, 20:58
dr.pep: tantaqua e de sol...fata de restu care sunt murale... Probabil ca va trebui sa alegi intre Immergas si ferroli... Genia e noua si nici nu cred ca o are cineva la vanzare ..poate in 2-3 sapt...
adinush..lasa vrajeala si zi ce pile ai la ferroli... ca 8 milioane ( 200 Euro) nu se scad usor dintr un pret...
dr.pep
5th August 2004, 21:49
Kidu: daca e de sol, nu e buna? Sunt mai bune cele murale? Care sunt dezavantajele?
adinush
6th August 2004, 01:13
kidu- nu fi bou...ce pile.?! e oferta exact pe linkurile pe care mi le ai dat:)))http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm
ete..
"Oferta Speciala! Ferroli Domicompact 30 kw, tiraj fortat - 27,150,000 Lei !"
Pana zilele trecute era 35500000...
bittek
6th August 2004, 08:28
moartea
6th August 2004, 09:06
care e un pret bun la o electrovana de gaze cu sesizor ? am gasit la 4.9 mil, fabricata in italia. unde se gasesc mai ieftine ?
PDPDPD
6th August 2004, 11:05
Originally posted by unGuru
sorry
n-am centrala
.. de fapt, e de jale.. ca locuiesc la casa (de 1 an), dar reteaua de gaze e a unei firme private care imi cere vreo 100 de milioane pentru "acordul de bransare".. asa ca tot sondez piata pentru o centrala electrica.
problema e ca necesarul caloric implica o centrala de vreo 45 kW.. deci m-ar "rupe" curentul.. eu prefer electric pentru ca si-asa nu mi-ar fi placut sa dorm "in pat cu dusmanul" (alias "gazul"
), dar si sa muncesc o luna sa platesc curentul..
ma tot gindesc si la o pompa termica (cine stie ce-i aia), dar e f scumpa.. desi randamentul e de 4-5 ori mai bun ca la o centrala electrica.
Daca ai nevoie de 45 KW cred ca te va costa curentul in lunile de iarna in jur de 18 mil pe luna. Daca iti tragi gaze o sa te coste de 3-4 ori mai putin, deci poti face o economie de 13 mil pe luna, adica iti scoti banii in 2-3 ani pe investitia de 100 mil pentru tras gazul. Calculul l-am facut tinand cont ca 1000 m3 gaze dau cam 8-9000 kw caldura.
Eu am o centrala electrica de 1 an.
Pentru pompa termica pot sa iti dau cateva detalii pentru ca si eu am vrut sa imi pun. Stau tot la curte. Poti sa imi trimiti un mail la flo8200@mailcity.com daca vrei detalii. Sunt geniale, dar e nevoie de ceva investitii. Dar randamentul economic este 400%.
Rodea
6th August 2004, 12:40
Vezi ca astea de la putere incearca sa-si mai scoata ceva bani de vila si se tot chinuie sa dea tot felul de legi dubioase pt astea cu centrale, s-au gandit ei ca daca ai bani sa-ti pui asa ceva ai si pentru ceva taxe in plus. Acum au bagat magaria cu avizarea odata la 2 ani cu 3 milioane taxe. O mare magarie....
sabian
6th August 2004, 13:51
Originally posted by Rodea
Vezi ca astea de la putere incearca sa-si mai scoata ceva bani de vila si se tot chinuie sa dea tot felul de legi dubioase pt astea cu centrale, s-au gandit ei ca daca ai bani sa-ti pui asa ceva ai si pentru ceva taxe in plus. Acum au bagat magaria cu avizarea odata la 2 ani cu 3 milioane taxe. O mare magarie....
Pai nu inteleg de ce credeai ca Atotputernicul Stat nu va profita ca de obicei ca sa-si jupoaie cetatenii? Nu asta a facut mereu?
Si mai vrem in Europa cu tonele de legi strimbe! Sa le fie rusine toata viata politicienilor nostrii de kkt.
sabian
6th August 2004, 14:01
[QUOTE]Originally posted by adinush
[B]YUpiii.., GATA! maine imi iau centrala, mi au dimensionat casa si radiatoarele si aveam un necesar de 25.8 kw asa ca ma gandeam la un Immergas de 28kw..faza a fost ca tipa de la vital mi a zis sa mai astept cateva zile pentru ca o sa intre o oferta speciala.. Ghici? azi a aparut
peste opt mil discount la domicompactu de la ferrroli
)) nu merita ?! adica.. e model nou arata super misto cu cadranu albastrui, 3 ani garantia...mai era cineva pe aici care si a luat domicompactu...sa zica rpd daca nu e ceva in regula cu ea ca maine la 13.30 e tarziu
))
Sa inteleg ca e oferta asta acum la firma aia? Ca pe site -ul lor uite ce apare:
Immergas Zeus Superior 31 Fortat+60L
45,785,548
Ferroli Econcept 50
70,808,451
Ferroli Domina Oasi 30 Natural+65L
46,079,359
Immergas Victrix 50
76,194,986
Ariston Genia Maxi 30 Fortat+60L
47,695,319
Ferroli Econcept 100
151,214,728
Ferroli Domina Oasi 30 Fortat+65L
54,599,878
Ei fac si instalarile si actele? M-ar interesa pentru ca tu esti mai avansat in privinta asta cu lucrarile si daca tie ti se pare o oferta buna, ma voi duce si eu la ei.
Tnx.
Kidu
6th August 2004, 15:55
lol..adinush te iert pentru faza cu "bou" .. aveam site ul in cache si trebuia sa dau refresh sa vad modificarile
Intr adevar...super pret la 30 kw fortat ( 27.1 milioane ) si natural si la 27 fortat.
...oau...In momentul asta Ferroli are cel mai mic pret la 30kw...unde mai pui ca e si digitala...
sabian: fac instalare la orice centrala si pif doar la ferroli.
dr.pep
6th August 2004, 16:07
Cu decizia ref. la centrala mai am de lucru, insa radiatoarele vad ca toata lumea imi recomanda de AL, se pare ca ar fi cele mai fiabile.
Am trecut ieri pe la Romstal, si am luat un prospect cu "noua gama de radiatoare de Aluminiu - SEVEN". Are cineva, stie care sunt +/- pentru sevenele astea?
In general vorbind, produsele Romstal sunt bune sau nu? Care sunt experientele voastre cu aceasta firma?
Multumesc,
dr.pep
moartea
6th August 2004, 16:17
haideti people, un pic de ajutor please ...
care e un pret bun la o electrovana de gaze cu sesizor ? am gasit la 4.9 mil, fabricata in italia. unde se gasesc mai ieftine ?
sabian
6th August 2004, 17:17
Originally posted by Kidu
lol..adinush te iert pentru faza cu "bou" .. aveam site ul in cache si trebuia sa dau refresh sa vad modificarile
Intr adevar...super pret la 30 kw fortat ( 27.1 milioane ) si natural si la 27 fortat.
...oau...In momentul asta Ferroli are cel mai mic pret la 30kw...unde mai pui ca e si digitala...
sabian: fac instalare la orice centrala si pif doar la ferroli.
Tnx, Kidu... exact la Feroli ma gindeam pentru ca despre Immergas n-am auzit luc ruri bune de la cei care le au. :yeah baby
Kidu
6th August 2004, 18:20
Kidu
6th August 2004, 18:29
moartea: e prea bun pretul...uni au dat 7-8 mil pe ea.
andreic
6th August 2004, 18:47
ISCIR nu se mai plateste.
Kidu
6th August 2004, 18:56
Andrei..detaliaza... ?!
andreic
6th August 2004, 19:01
A anuntat Nastase la stiri in seara asta ca autorizarea ISCIR se va efectua gratuit.
Le e frica ca vor pierde alegerile... (oricum le pierd
)
Ce e misto e ca nu se stie ce face cei care au platit deja...
dr.pep
6th August 2004, 19:30
Kidu, multumesc de raspuns,
btw nu stiam ca Romstal s-a numit Farcas Impex... Serios???
Multumesc de sfaturi, maine ma duc pe la Ferroli sa vedem ce au la vanzare, dupa care probabil ca o sa ma decid.
Deci, in concluzie:
- centrale Romstal NU
- centrale Ferroli, Immergas, etc - DA
- radiatoare otel - NU
- radiatoare AL sau fonta - DA. Recomandate si Ferroli, si Romstal.
Corect?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.