Kidu
29th July 2004, 00:44
err...pai... sunt cateva variante:
http://www.ucrom.ro/ OFERTA- centrale murale
http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm
http://www.centrale-termice.ro/produse.htm
SUCCES!
err..ajtia de la vital au bagat fo 60 de modele de murale...cred ca s au tampit...
plus ca au inceput sa vanda si turcisme :hmm:
solver
29th July 2004, 07:40
Stie cineva ceva de Biasi Parva (24KW)? E cumva licenta immergas?
Thanks.
titi33
29th July 2004, 07:49
unGuru:
=============
serios, acum: recunosti ca nu e nevoie de robinet termostatat daca ai senzor intern/extern la centrala?
=========================
Eu (si cred ca multi altii), am apartamentul cu peretii pe ambele fetze ale
blocului, un perete la N/est ... deci diferente mari de temperatura intre
camere functie de vint si ger, avind (inca)soba zidita in peretele
comun si inaltimea camerelor de 3m.
Ca sa incalzesc camera friguroasa incalzeam stratul de ozon din cealalta
asa ca am montat crono...programatorul in frig iar in camera mai calda
termoregulatorul.
Se poate regla si cu robinetul radiatorului dar este mai dificil, nu ai nici o indicatie pe cind termoregulatorul este gradat,si prezinta un mic grad de
automatizare.
In orice casa este o camera mai rece .DE aici ar trebui comandata centrala
iar celelalte , local.
Nici mie nu-mi plac fosfatii dar filtrul de dedurizare este conditie impusa
de service.Trebuie deci sa stai mereu cu "paharul" plin. Greu dar...
unGuru
29th July 2004, 11:15
titi33:
pai camera mai "friguroasa" o dotezi cu calorifere corespunzatoare, si nu mai e friguroasa..
sa facem o presupunere: la un moment dat, reglate din robinetele simple, caloriferele asigura confortul dorit in fiecare camera..
sa vedem ce face o centrala cu un senzor intern/extern: creste/scade temperatura pe tur functie de temperatura exterioara (direct sau indirect).. deci temperatura in camere se mentine constanta.
sa vedem ce fac robinetii termostatati: regleaza debitul de apa pe retur incit temperatura sa ramina constanta (in camera).. cine vede vreo deosebire, are de la mine 10 milioane
si-acum o alta problema:
are cineva vreo documentatie referitoare la modalitatea de calcul a instalatiei de incalzire (diametre, lungimi, ramificatii, coloane, dezaeratoare etc)? pentru ca am contactat mai multe firme si calculele n-au prea coincis..
unii mi-au sugerat niste diametre oricit de mari.. cica nu "stranguleaza" reteaua.. pe de alta parte, diametre mari inseamna volum mare de apa si stiu ca exista limitari in ce priveste pompa inclusa in centrala.. plus ca (teoretic) e dezavantajos sa incalzesti un volum prea mare de apa.. deci??
Kidu
29th July 2004, 16:07
solver: cred ca primesti informatii de la cei care vand Biasi...eu unu nu prea stiu nimic de ei...
muscarul
29th July 2004, 17:13
salut
am pus-o
in sfarsit, mesterii tocmai i-au dat drumul, merge suuuuuper...
va multumesc tuturor care postati aici, m-au ajutat f. mult mesajele voastre
martinicu789
30th July 2004, 00:06
Baieti ce centrala ami recomandati la o casa cu inaltime 2.65,lungime 19 metrii ,latime 10 metrii!?Mentionez caut o centrala pe combustibil solid ! din cauza ca nu am gaze!As vrea una sa-mi dea randament sa nu ies din 2 in 2 ore sa bag lemne in ea!Eu am una instalata de o firma de anul trecut se cheama Cazan hoterm carbon de 35kw ,Dar nu mia dat randament!Nu treceam de 18 grade in casa iarna! in plus trebuia sa o alimentez mereu din 2 in 2 ore!Dati-mi si mie o solutie !
Sau poate sa-mi mai cumpar una linga ea cu combustibil lichid de exemplu pe motorina?Sau sa o schimb cu una tot pe lemne cu gazeificare!? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
titi33
30th July 2004, 07:06
=====================
sa facem o presupunere: la un moment dat, reglate din
robinetele simple, caloriferele asigura confortul dorit
in fiecare camera..
sa vedem ce face o centrala cu un senzor intern/extern:
creste/scade temperatura pe tur functie de temperatura
exterioara (direct sau indirect).. deci temperatura in
camere se mentine constanta.
sa vedem ce fac robinetii termostatati: regleaza debitul de
apa pe retur incit temperatura sa ramina constanta (in camera)..
cine vede vreo deosebire, are de la mine 10 milioane
=========================================
unGuru:
Nu zic ca nu ai dreptate.
Sunt insa situatii idioate care vor face ca o "Gaurica constanta" la
un moment dat si un Agent Termic variabil , comandat de cineva cu alte
gusturi termice (ferestre deschise,racoare/caldura) sa nu poata o
temperatura constanta.
Termostatatii masoara temp. local , "Gaurica" se adapteaza la AT si
reglarea temp. va fi mai rapida si cred mai putin stresanta pt.
centrala.
Aceasta automatizare nu este remediul dar Un pi mai bin pt. dumneavoastra.
La mine Polul Nord se schimba dupa vint,ger, vint+ger din dormitor
in sufragerie si invers.
Murfi spune: Sisteme anti prost (situatii idioate) nu exista .
Prostii fiind mai inventivi le ocolesc .
Felicitari celor care au intrat in rindul 'PROCOPSITILOR '
titi33
30th July 2004, 07:11
erata:
Aceasta automatizare nu este remediul ci doar' Un pic mai bine pt. dumneavoastra.'
.... apropo de prosti...
mirceat
30th July 2004, 09:05
Asa titi33, ai explicat foarte bine fenomenul acesta cu robinetii termostatati.
Din partea mea ai dreptul la cele 10 milioane! 10 milioane ce?
Kidu
30th July 2004, 09:12
10 mil experience points
Welcome to 11 level!
unGuru
30th July 2004, 14:11
La cit de "subiectiv" este un robinet termostatat (situat chiar linga calorifer), cred ca nimeni nu se-asteapta sa "tina" temperatura la zecimi de grad.. kiar e posibil ca in camera sa fie o temperatura constanta, iar lui sa i sa para ca "s-a facut frig".. asta in cazul in care centrala tocmai luase o pauza, iar caloriferele (de AL, de ex) nu au inertie termica, deci se racesc imediat.
In orice caz.. pentru o temperatura cu adevarat controlata in incapere e nevoie de un senzor montat cit mai departe de calorifer.
Daca ambianta din camera ta e atit de dependenta de crivatul de la nord, e cazul sa iei in considerare o termoizolare.
dante01
30th July 2004, 15:40
@kidu
ziceai mai acum catva post-uri ca vitopendul e prastie...
mai da si tu detalii, eventual pe pm ca pe mine tocmai m-a rugat cineva sa ma interesez de tipul asta de centrala...
merci!
bafta!
Kidu
30th July 2004, 19:14
deci ce sa ti spun ? chiar acum vin de la Brasov unde m am intalnit cu un importator baban de instalatii ...si ( printre altele ) exact subiectul asta l am discutat, amandoi fiind de acord ca modelul respectiv de murala este printre cele mai proaste centrale de pe piata noastra. Cei care fac service stiu despre ce este vorba . . .
Mai nou..ca sa ieftineasca modelul il ofera fara rahatul ala de consola... De aceea ajuns sub 30 mil.
bittek
2nd August 2004, 11:29
Iata o comparatie intre citeva radiatoare de calitate de pe piata romaneasca.Optiunea mea Ferroli evident.
Kidu
2nd August 2004, 17:13
Cateva observatii la tabelul tau
-Ferroli are 120 de luni garantie
-Dunaferr este adus in tara de Melinda . Gobo Trade cred ca nici nu mai sjtie cum arata...
-Purmo este importat de multe firme...una dintre cele mai puternice era Instal Dac care a renuntat in favoarea Vogel&Noot ului.
-Ma surprinde lipsa radiatoarelor Vogel&Noot...au o cota buna pe piata noastra. De asemenea DeLonghi...
-De Bugman nu am auzit niciodata...
sabian
2nd August 2004, 21:45
De 2 zile citesc aici.
As avea rugamintea, daca stie cineva vreo oferta pt centrala murala peste 28Kw cu boiler si la ce firma. In orice caz, ma intereseaza cu montaj, eventual niste linkuri.
Mersi frumos.
kork
2nd August 2004, 23:02
Eu am Vaillant VUI 282-7 - 28 kw si boiler de 20 L. Tine simultan 2 dusuri, are functia "confort", "AquaSensor" - intra in functiune chiar si atunci cand debitul necesar de apa calda menajera e de doar 1,5L/min.
dr.pep
3rd August 2004, 00:11
Am stat pe thread mai mult ore, si nu am reusit decat sa imi multiplic intrebarile pe care le aveam la inceput. Vad insa ca sunt si bajeti care lucreaza in domeniu... deci m-ar putea ajuta cu un sfat.
Am de cumparat si instalat o centrala pentru o casa de cca. 270 mp (50 mp demisol, 110 parter, 110 mansarda) cu inaltimi de 2.50 ds, 2.80 p, 2.50 m. Are 3 bai + 1 bucatarie - vad ca una din problemele pe care le poate pune centrala este ca nu da apa calda cata e nevoie daca se folosesc mai multi robineti simultan.
Ce este de recomandat pentru ceea ce imi trebuie mie? Am intrat pe un site, nu mai tin minte adresa, si mi-am facut un calcul aproximativ - imi da 39 kw. Nu e prea mult?
Casa este in curs de renovare/mansardare, am de gand sa ii fac izolatie ca la carte, cu polistiren la exterior, pe interior la mansarda am vata minerala, rigips, toate ferestrele vor fi cu geam termopan, etc. - ma rog, tot ceea ce am inteles ca imbunatateste izolatia termica. La cum se asteapta sa creasca pretul la gaz, cred ca e cel mai bine asa.
Prefer o centrala cu tiraj fortat - am inteles ca cele cu tiraj natural au nevoie de cos prin acoperis (?), si vreau sa evit chestia asta.
Poate cineva sa imi dea un sfat?
Multumesc mult.
calinux
3rd August 2004, 08:26
am o casa cam cu aceleasi suprafete, mai putin demisolul,
imbracata cu 7cm de polistiren + tot restul (vata, rigips),in plus cu o terasa de iarna incalzita.
dupa ce am stabilit cu instalatorii nr. si amplasarea caloriferelor (22buc., ei au propus si dimensionarea), am fost la un alt ing. care mi-a facut calculul termic cf. stas, inclusiv dimensionarea pe incaperi, cam la pretul unui calorifer.
am constatat fata de propunerea inst. citeva supradimens. prin camere si subdimens. bucatariei.
per total mi-au iesit vreo 18kW necesar si 22kW instalat
necesarul se face camera cu camera, functie de volum, orientare, sup. si struct. pereti exteriori /int., sup. vitrata, plafoane si dusumele, temp. dorita si multi alti coeficienti de calcul pe care-i aleg ei din stas.
apoi se face dimensionarea caloriferelor, la care conteaza si regimul termic dorit pentru ca in cataloage sunt date in general puterile la 90/70 grade tur/retur, iar de ex. Vaillant nu da mai mult de 80 pe tur, care e oricum suficient de mare sa te arzi.
vei constata ca la un regim mai 'blind' de ex. 70/55 caloriferele vor 'creste' cu 30-40%!!
ar mai fi si calculul / reglajul hidraulic, respectiv sa duci atita AT prin fiecare calorifer cita putere are el, dar pentru o casa nu stiu cine mai face si asa ceva (calculul, nu reglajul
K: )
bittek
3rd August 2004, 13:24
Originally posted by Kidu
-De Bugman nu am auzit niciodata...
Mai multe detalii aici.
http://www.brugman.net/uk/producten/frs_producten.htm
Si o scurta prezentare aici.
sabian
3rd August 2004, 17:06
Tocmai am dat de asta pe site-ul Calorex.
Venind in intampinarea clientilor ce doresc o microcentrala termica pentru incalzirea locuintelor si producere instantanee de apa calda menajera, CALOREX a infiintat in 2001 o linie proprie de productie pentru cazane murale, gama DOMINA. Performantele superioare ale acestor cazane murale se datoreaza proiectarii riguroase, ergonomiei interne si componentelor calitate ridicata, furnizate de mari producatori mondiali (Honeywell, Grundfos, Worgas, Zilmet, Brahma, Imit) ce granteaza o inalta performanta si respect pentru mediu.DOMINA incorporeaza doua schimbatoare de caldura independente, pentru circuitul de incalzire si pentru circuitul de apa calda menajera. Controlul electronic cu circuite integrate si microprocesor asigura reglajul activ in ambele faze de lucru ale cazanului. DOMINA este produs in doua variante constructive: cu tiraj natural si cu tiraj fortat cu camera etansa. Pe linia de asamblare fiecare cazan este supus unei serii de teste tehnice: verificare circuitului secvential de alimentare cu gas, in care fiecare componenta este testata; testarea circuitului de apa pentru atat pentru faza de incalzire cat si pentru cea de producere A.C.M.; testarea izolatiei si impamantarii corecte a circuitului electric; verificarea cazanului, executata in conditii normale de functionare.
Kidu
3rd August 2004, 20:32
sabian...err...Calorex Domina rulz
Si sunt linkuri din doua in doua posturi...ce naiba... http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm http://www.ucrom.ro si mai uita te si tu in urma...
dr.pep: nu are FOARTE multa treaba puterea in kw a centralei cu debitul de apa calda. E clar ca tie iti trebuie boiler. Ai loc de o centrala de pardoseala su in boiler extern ? Cosul trebuie sa fie cu 70cm peste coama casei nu sa treaca prin acoperis... sa fie izolat pentru a nu produce condes ar fi un sfat...
De ce nu apelezi la o firma de profil? In Brasov sunt O gramada.... daca vrei recomandari...spune mi si te trimit
Kidu
3rd August 2004, 20:33
err..acum am vazut.. Ariston tx la..27kw ?! parca erau numai de 23...maine ma documentez...BTW vad ca a aparut in tara si Microgenus Plus si Genia Maxi...apropo de cine voia centrala cu boiler...
andreic
3rd August 2004, 20:38
Poate are 23-24 ca putere utila, restul e cat intra in arzator... adica + pierderile.
Si la Ferroli in pliant e ceva asemanator... 30KW putere utila si 33.3 in arzator...
restul 10% pierderea prin randament.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.