Centrale termice (Seria 1)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156

CAIUSCAMILLUS

pdf Nike Eolo Mini Immergas anexat
CAIUSCAMILLUS
pdf Nike Star Eolo Star Immergas anexat

CAIUSCAMILLUS
pdf Zeus Mini Immergas
CAIUSCAMILLUS
Si de curiozitate verificati daca Vaillant, Buderus, Viessmann au centrale cu un schimbator bitermic, sau cu doua schimbatoare...............
CAIUSCAMILLUS
si de centralele cu un schimbator bitermic sunt mai ieftine decat centralele cu doua schimbatoare , verifica la acelasi producator centrala de 24 kw, bitermica si cu doua schimbatoare.............Eolo Mini cu doua schimbatoare este mai ieftina decat Eolo Star la Immergas............
si de ce Eolo 27 Maior centrala cu doua schimbatoare este mai ieftina sau are un pret egal decat Ferroli care are cu schimbator bitermic? un adaos comercial prea mare la Ferroli?
oricum aproape toti producatorii , si producatori importantati, nu gen Ferroli, produc centrale cu 2 schimbatoare!iar cine produce centrala cu schimbator bitermic, are in mod sigur si centrale cu doua schimbatoare la 24 kw,pentru ca piata italiana, germana, nu cumpara centrale bitermice....... sunt doar o varianta mai ieftina. Iar la 28 kw, 31 kw nu cred ca exista prea multi sa riste sa ofere o centrala cu schimbator bitermic, toata lumea face cu 2 schimbatoare, verifica mai bine..............
Totusi din preturile scrise de voi, vad ca centrala Ferroli este destul de scumpa, ori se produc prea putine, ori adaosul este prea mare, nu? tinand cont ca este bitermica ar trebui sa fie mai ieftina, pretul mentionat de voi fiind pret de centrala cu doua schimbatoare..........
andreic
Originally posted by CAIUSCAMILLUS
De ce in Europa de Vest nu se vand centrale bitermice, de ce unii producatori au renuntat la productia de bitermice, cum ramane cu depunerile de calcar in schimbatorul bitermic?

Si in schimbatorul ne-bitermic nu e tot la fel ? De unde le scoti domne ? Calcar se depune in timp pe orice element de incalzire, mai ales in placi si in ibricul de cafea sau fierbator tongue.gif Nu ai ce face, depinde de zona in care esti. Cureti periodic, adica odata la 2-3 ani si asta e toata problema. Mai mult, la bitermic, circuitul de radiatoare e complet izolat de apa deci odata umplut nu mai bagi calcar...

La noi e bine (Bucuresti), nu sunt multe surse de calcar aici (cu toate ca aia de la Tv ne baga in cap tot felul de prostii... sa-si vanda produsele gen Calgon), probleme sunt in Craiova de exemplu unde toate apele cara calcarul din munti care este din belsug acolo. In capitala concentratia de calcar e mica fata de alte zone. Apropo de asta, am facut si eu testul ala gluma de apa dura acum vreo 2-3 luni nu mai stiu exact, prietena mea a luat niste "testere" de la un magazin cand aveau ei promotii... eu imediat am tintit ocazia de a dovedi minciuna... am pus testerul in apa plata si surpriza... a venit ca e "dura"... mama lor de tepari ! Cred ca ala e tester de H2O de fapt... sa nu cumva sa speli cu otrava...

Revenind la problema, informatiile tale cum ca nu se utilizeaza bitermic in occident este total eronata, toate rudele mele din Europa (Germania, Belgia, Franta) au numai sisteme bitermice, si unii chiar pe condensatie ca sa nu continui cu prietenii lor samd... tongue.gif
BigBro
Si de curiozitate verificati daca Vaillant, Buderus, Viessmann au centrale cu un schimbator bitermic, sau cu doua schimbatoare...............

=================================

Iti zic eu sigur ca toate au 2 schimbatoare mai putin Buderus despre care nu am nici o informatie si cam asa e toate firmele de renume(adika alea nemtesti indeosebi) ohmy.gifK: folosesc 2 schimbatoare!

BigBro

Totusi din preturile scrise de voi, vad ca centrala Ferroli este destul de scumpa, ori se produc prea putine, ori adaosul este prea mare, nu? tinand cont ca este bitermica ar trebui sa fie mai ieftina, pretul mentionat de voi fiind pret de centrala cu doua schimbatoare..........

===============

Ferroli cu 1 schimbator bitermic 21milioane jumate ==nu e chiar scump e chiar ieftin

Cam toate centralele cu 2 schimbatoare sunt mai scumpe , odata pt ca de obicei sunt alea de firma si in al doilea rand probabil
dpdv al piesei (una e sa fie 1 schimbator cu 2 circuite si alta e sa fie 2 schimbatoare si total diferite plus ca ala placi cred ca e ceva mai scump :cool: )
BigBro
Cum spuneai in Bucuresti nu prea sunt probleme cu depunerile de calcar? e bine atunci:

Bucuresteni puteti sa va luati orice tp de centrala in sensul ca nu conteaza daca are 1 sau 2 schimbatoare ca nu o sa aveti probleme din acest pdv. wink.gif in plus exista niste filtre ('y') care se pun pe alimentarea cu apa rece (normal :cool: singura apa care vine din afara) ca sa se preintampine orice eventuala depunere de calcar tongue.gif

aM inteles ca Ferroli are firma de distributie pt. piese de schimb si deci cu servic-ul ati fi asigurati tongue.gif nu stiu la Prothem cum sta treaba?? Courage ceva infos ??
Courage

Secpral e dealer autorizat cus ervice & stuff.

Gasesti la ei tot ce vrei. Fa-le o vizita, nu ai ce pierde smile.gif

P.S Filtrele Y parca erau pt deseuri solide, nu microscopice cum ar fi sarurile tongue.gif

Se poate sa ma insel, deoarece nu stiu principiul de functionare
andreic
---
Viessmann
---

Aata da, e o marca tare... da parca face centrale industriale / de casa mare / bloc nu ? Au cei de la Conforteh, distribuitorii Ferroli o centrala acolo mare, complet digitalizata Viessmann... daca ai sti ce poate sa faca, cit de fin setezi parametrii... dar si pretul care e in multe sute de milioane... e ca o instalatie industriala, o masina cu dimensiunile aprox 2/1.5/1.2metri biggrin.gif Are buffer, mai multe arzatoare modulate...

Cat despre schimbator dublu... ca sa fie clarificata treaba, asta e o noutate in domeniu, un patent al unora... nu un lucru necesar sau stiu eu ce... daca altii nu fac e probabil pentru ca au investit deja in alte tehnologii... si nu le convina sa cumpere patentul sau sa faca cercetari si iei, iata unii au facut... este mai simplu, si mai eficient, mai putine piese in miscare, mai putine tevi... e de viitor in masura in care centralele pe condensatie sunt inca scumpe.

---
Cum spuneai in Bucuresti nu prea sunt probleme cu depunerile de calcar? e bine atunci:

Bucuresteni puteti sa va luati orice tp de centrala in sensul ca nu conteaza daca are 1 sau 2 schimbatoare ca nu o sa aveti probleme din acest pdv. in plus exista niste filtre ('y') care se pun pe alimentarea cu apa rece (normal singura apa care vine din afara) ca sa se preintampine orice eventuala depunere de calcar tongue.gif
---

Nu o lua ad-literam, este concentratie mai mica ca in alte zone... nu ca nu e deloc (unde ai vazut tu calcar in sol atita incit sa se infiltreze in apa freatica) :cool: Oricum, indiferent ce ia lumea, fie ca e bitermic (dublu) fie ca e dual... (2 schimbatoare) fie ca e doar cenytrala si are un singur schimbator... depunerile au loc pe toate. Cele in placi sunt mai sensibile deoarece sunt... in placi, deci posibilitatea de a se forma punti este mare. Daca se intimpla si la caloriferele pe fonta sa se infunde... dar in placi ? wink.gif Totul tine si de intretinere. Daca cureti instalatia periodic nu ai probleme. Un schimbator tubular reduce la minim blocajele si se poate curata foarte usor.

Exista filtre, dar acestea sunt in majoritate de impuritati (site). Un filtru "profesional" e scump, e cu granulatie si e ca un borcan... destul de baban... si tot nu cred ca poate opri calcarul daca e sa fie... sunt si filtre chimice pe baza de carbon, care opresc de regula elemente chimice extreme prin neultralizare (acid, baza, saruri, clor in exces) sau cele precum azotatii in exces (utile la tara ca sa faci apa potabila), care ajuta per ansamblul la minimalizarea efectelor coroziunii, dar efectul este limitat.

De regula se pun minim 2 filtre simple in instalatie, unul pe intrarea de apa si altul pe circuit sub centrala (protejeaza pompa). Ele se scot si se curata usor (daca instalatia, respectiv buclele de service sunt proiectate corect, sa poti opri de exemplu doi robineti si sa tii apa in presiune in instalatie dar sa poti scoate filtrul).

Ce nu s-a explicat aici este ca procesul de depunere / colmatare se poate obtine si daca ai cea mai pura apa in instalatie... deoarece in schimbator se produc reactii chimice inevitabile (mai ales daca nu e de cupru), de la incalzire, descompuneri, producere de gaze si in final, trebuie sa-ti spun ca dupa 3-5 luni daca ai curiozitatea sa scoti putina apa din instalatie intr-un pahar... o sa ai o mare surpriza, pute si e foarte nasoala, aproape ca si cum ar fi acida... de culoare galbuie/verzuie si tulbure... !
Apa... se "uzeaza" in timp, mai ales ac e statuta in instalatie. Trebuie schimbata cel putin o data la 1 an daca vrei sa ai instalatie ok.

Se pot face si tratamente chimice de curatare cu substante speciale dar cu mare atentie ce anume se baga, sa fie compatibil cu radiatoarele si tevile in cauza.
Courage
7 Euro costa o spalare chimica a instalatiei tongue.gif

Odata pe an e recomandat sa o faci.
CAIUSCAMILLUS
Originally posted by BigBro
=================================

Iti zic eu sigur ca toate au 2 schimbatoare mai putin Buderus despre care nu am nici o informatie si cam asa e toate firmele de renume(adika alea nemtesti indeosebi)  :OK:  folosesc 2 schimbatoare!

Stiam asta deja, am vrut doar sa va convingeti ca centrale cu 2 schimbatoare sunt mai tari decat cele cu 1 schimbator, si nu are treaba cu noi investitii! Cioca spunea asta, si cred ca este fabulatie, nu imi spune mie ca Vaillant nu are bani sa investeasca , dar de ce sa investeasca in schimbatoare bitermice? Nu se merita
Immergas produce Eolo Star cu schimbator bitermic si pretul este 19700000 , la fel cum produce si Eolo Mini cu 2 schimbatoare si pretul este 21500000
dar la 28 kw, 31 kw produc numai cu 2 schimbatoare pentru ca sunt mult mai eficiente! cand am spus ca Ferroli este scumpa am avut dreptate, sunt mai scumpi si la 24 kw , si la 31 kw.. si cred ca este chestie de adaos, pentru ca nu au nimic mai mult decat Immergas, sau Ferroli vinde prea putin in Romania pentru a putea face preturi mai bune. Asa ca Immergas este calitativ mai buna si are si un pret mai bun......... deci concluzia este a voastra.......
andreic
---
Stiam asta deja, am vrut doar sa va convingeti ca centrale cu 2 schimbatoare sunt mai tari decat cele cu 1 schimbator, si nu are treaba cu noi investitii!
---

Nu sunt neaparat mai bune din moment ce faci 2 schimbari de caldura in loc de una... e tehonologie clasica (mai veche), pierderea e mai mare, sunt doar mai usor de fabricat... asta e toata smecheria :cool: Te imbie sa le cumperi cu faze dinalea cum spuneai tu ca se schimba doar unul daca se strica dar... alea se strica odata la 10-15 ani... publicitate curata, in realitate 2 schimbatoare sunt mai scumpe ca unul si mai putin practice. Schimbatorul dublu e si compact e si eficient.

Oricum, omu isi ia ce vrea in fond, e alegerea lui :cool:

---
Asa ca Immergas este calitativ mai buna si are si un pret mai bun......... deci concluzia este a voastra.......
---

Cred ca e chinezism, de aia are pretul ala tongue.gif
Am vb de dimineata cu astia de la Conforteh si am intrebat de Eolo si altele si au spus ca sunt verze... ei nu aduc asa ceva din cauza de calitate slaba. :0
CAIUSCAMILLUS
Conforteh este importator???????Nu este o firma care ar putea sa aiba o parere demna de luat in considerare. Nu ii vad in primii zece importatori in centrale termice in Romania! Iti dai seama in ce hal sunt..... pe altcineva nu ai gasit?
Centrala produsa de Immergas nu este facuta in China , este facuta in Italia, ar trebui sa stii ca in China nu se prea produc centrale, chiar foarte multi producatori din Europa exporta in China, Immergas vinde centrale Immergas produse in Italia, ghici unde le vinde? : in China, chiar foarte bine. Si iti repet chiar sunt numarul 1 in Italia! si in statistica CRCE firma importatoare in Romania de Immergas este numarul 1 in primele 6 luni 2003, intelegi? atatea firme specializate in instalatii in Romania vind Immergas, si tu tot pe a ta o tii? Este o alegerea de calitate , fiind favorita anului.
Eu nu spun ca centralele bitermice nu sunt bune, or fi, dar sunt varianta ieftina / economica, centralele cu randament adevarat sunt cele cu 2 schimbatoare , intreaba pe cine vrei, si nu imi spune ca cele mai tari firme gen Vaillant , etc nu au puterea sa investeasca in noi tehnologii, exemplu este Immergas care are si bitermica si centrala cu 2 schimbatoare . Biasi de exemplu vinde in Romania centrale cu 2 schimbatoare. Heatline este tot cu 2 schimbatoare................ acum daca tu ai ales cu schimbator bitermi iti dai seama ca nu o sa accepti niciodata ca ai ales prost , pentru ca ai platit un pret mare pentru o centrala bitermica, sau ca ai aruncat niste bani in vant....... nu?
bam
Immergas vinde centrale Immergas produse in Italia, ghici unde le vinde? : in China, chiar foarte bine.

Era impresionant daca le-ar fi vandut in Japonia...
Si Dacia vindea masini in America Latina, de exemplu...de ce oare nu vindea in Germania, Italia?...
Faptul ca Immergas vinde centrale in China este un argument in defavoarea lui Immergas, nu crezi?
Courage
ALOOOOOOO !!!

De 2 pagini razboiul Immergass & Ferroli a distrus acest thread !
Era depre produse in sine, nu despre puterea marcilor :@

Daca un om dorea sa cumpere un model ar fi trebuit sa se uite la acest thread, nu sa citeasca istoria marcilor !

Incetati sau voi face curatenie sad.gif
bam
Aveti idee cat consuma centralele de 30kw de la Immergas si Ferroli? (ca se pare ca numai astea au ramas in competitie?...smile.gif)
CAIUSCAMILLUS
Nu este un razboi! Nu inteleg de ce Cioca, are ceva cu Immergas? pentru faptul ca a ales o alta marca, nu?
Immergas vinde oricum in Anglia (Alpha Boilers), Germania,Italia si toata Europa , in Romania, sau China, si nu isi produc centralele in China! Nu pot sa il las sa scrie asa ceva si sa nu ii dau replica, cand eu stiu mai bine decat el, nu?
bam
Originally posted by Courage
[b]ALOOOOOOO !!!

De 2 pagini razboiul Immergass & Ferroli a distrus acest thread !
[/B]

Nu cred ca "razboiul" dintre ei distruge threadul...il face chiar foaaarte interesant...asa ca lasa-ti oamenii sa se exprime...
bam
nu isi produc centralele in China

vrei sa spui ca centralele Ferroli nu se fac numai in Italia?
Stiam despre Vaillant, spre exemplu, ca-si fac centralele in alte tari...
CAIUSCAMILLUS
Originally posted by bam
Era impresionant daca le-ar fi vandut in Japonia...
Si Dacia vindea masini in America Latina, de exemplu...de ce oare nu vindea in Germania, Italia?...
Faptul ca Immergas vinde centrale in China este un argument in defavoarea lui Immergas, nu crezi?

Nu! Este in favoarea lor, pentru ca piata din China este foarte mare si dificila, daca reusesti sa vinzi acolo este chiar un succes, un alt exemplu il ai pe site-ul www.demirdokum.com , unde scrie Demirdokum's assault on China, si sunt destul de multe firme care incearca sa vanda si nu intotdeauna reusesc. Immergas a reusit !
Oricum fiecare companie isi are politica de vanzare si cred ca orice companie viseaza sa vanda in cat mai multe tari. Nu?
Si nu uita ca Immergas vinde foarte mult in Italia, unde este numarul 1, si mai vinde in destule tari din Europa! China este doar un alt nou client!
CAIUSCAMILLUS
nu am verificat unde se produc centralele Ferroli, din cate stiu Ferroli este tare in cazane de fonta, nu in centrale termice murale, dovada este numarul destul de mic de centrale vandute in Romania, Italia, oricum pot sa verific!

Oricum nu ma surprinde nimic

Uite istoria Demirdokum , aici vezi cateva detalii interesante
1954
DemirDöküm established

1955
DemirDöküm joins the Koc Group, Silahtaraga (Istanbul) factory opens

1956
Licence agreement with Deutsche Eisenwerke AG, Hilden

1958
Hilden-type Cast Iron Radiator manufactured

1962
Section Cast Iron Boiler manufactured

1963
License agreement with Junkers (Germany)

1964
License agreement with Society Generale de Fonderie for the manufacturing of Chappee-type Cast Iron Radiator

1968
First Cast Iron Radiator export (Jordan)

1972
Steel Radiator manufactured

1976
Bozüyük production plant opens. Partnership with Arcelik and Ardem for the production of Ovens

1979
Production of Gas-fired Instantaneous Water Heaters/Steel and Panel Radiators (Bozüyük).

1980
First export to Italy, Column-type Cast Iron Radiator

1982
Percolumn Cast Iron Radiator manufactured and exported

1983
Oven and furnace production stopped at Silahtaraga

1985
Storage Water Heater production begins in Bolu

1986
License agreement with Gustavberg (Sweden)for pump production. Exports of Panel radiators to England and Germany.

1987
License agreement for burner production with Elco (Switzerland).

Pump production begins in Bolu.

Production of new-type of Gas-fired Instantaneous Water Heater in Bolu.

1988
Production of Cast Iron Radiators begins in İnegöl. Oven, boiler, burner, circulation pump and solid fuel storage water heater production begins in Bolu. The Silahtaraga production plant is closed down.

1989
Production agreement with Elco for all types of burner.

1990
Technical agreement with Tasso (Denmark) for Cast Iron boilers. Agreement with Alno (Germany) for Modular Kitchens.

Combi production begins.

1991
Investments are made for the production of Cast Iron Boilers in İnegöl. Merger with Merkez Ticaret A.S and DemirDöküm

1992
Cast Iron Boiler production begins in Inegol and additional investments are made for Combi heaters.

1993
Circulation pump agreement with Grundfos (Denmark).Additional investments for the production of new types of panel radiators.

New type of Electrical Storage Water Heater production begins.

1994
Beginning of the production of new panel type radiators at the new site in Bozüyük.

1995
Sales office and warehouse for panel radiators opens in Dresden (Germany). Production in Bolu is transferred to İnegöl and Bozüyük.

1996
Investment made to increase panel radiator production capacity. DemirDokum enters the air-conditioning market.

1997
Investment made to increase panel radiator production capacity. Laboratories and Industrial Design departments are all equipped with the latest technology.

1998
Production of Modular (fitted) Kitchens begins in İnegöl. Investment made to increase panel radiator production capacity.

Partnership between LG and Arcelik for air-conditioning appliances. Agreement with Chappee for the export of Cast Iron radiators.

1999
DemirDokum Head office moves to Inegol.

2000
10 year guarantee for all panel radiators.
CAIUSCAMILLUS
Originally posted by bam
Aveti idee cat consuma centralele de 30kw de la Immergas si Ferroli? (ca se pare ca numai astea au ramas in competitie?...smile.gif)

Nu cred ca este vreo diferenta ! Toate au acelasi consum, indiferent de producator, din cate stiu, poti sa intrebi oricum si pe altcineva, eu asa stiu.
bam
10x
Eram curios in legatura cu consumul pt ca majoritatea producatorilor nu dau in lista de date tehnice consumul...
Singurii care dau consumul sunt cei de la...Ariston.
Cred ca pana la urma, intre Ferroli si Immergas o sa aleg...Ariston
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.