Despre înșelat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70

inana
QUOTE(maybe_tomorrow @ Aug 15 2006, 12:46) *
"Să minți e rău, să te culci cu alte persoane mi se pare ceva firesc, natural"
Aaaa, poate nu ma prind eu, dar cum vine asta? Simpla marturisire ne absolva de pacat?

Care pacat?
maybe_tomorrow
QUOTE(inana @ Aug 15 2006, 13:08) *
Care pacat?

Topicul se referea la inselat, prin urmare eu consider ca nu simpla marturisire a faptei te spala de pacat, eventual da nastere unei circumstante atenuante

Morticia
Dar nu te absolvă nici măcar de păcatul de a minți. Așa deja e prea simplu: minti când îți convine, după care recunoști și gata!!! După care repeți procesul, eventual scandalizându-te că nu mai ai credibilitate. La urma urmei ai recunoscut, nu?
burgher
QUOTE(Morticia @ Aug 15 2006, 13:16) *
Dar nu te absolvă nici măcar de păcatul de a minți. Așa deja e prea simplu: minti când îți convine, după care recunoști și gata!!! După care repeți procesul, eventual scandalizându-te că nu mai ai credibilitate. La urma urmei ai recunoscut, nu?

Corect, my bad.
mufa
QUOTE(Morticia @ Aug 15 2006, 13:16) *

E destul de greu să minți și să fii sincer/ă în același timp, nu crezi?
Morticia
QUOTE(mufă @ Aug 15 2006, 13:21) *
E destul de greu să minți și să fii sincer/ă în același timp, nu crezi?

Nu prea văd cum ai concluzionat tu că "în același timp". Trebuie să treacă un pic de timp între cele două acțiuni, măcar cât sa profiți de minciună. Știi, ca bărbat ar trebui să fii în stare să afirmi "Da, am comis-o, aia e, mare bulan am că mă iartă deși poate undeva acolo i-am făcut rău.". Nu să încerci să schimbi lumea numai ca să te simți tu bine în pielea ta. Dar pentru asta îți cam trebuie o pereche de c***e. E mai simplu să îți găsești o mie și una de justificări, știu asta mai bine decât mulți. Dar asta nu înseamnă că e și corect.
Bebeluska
QUOTE(burgher @ Aug 14 2006, 17:14) *
Cine naiba discuta chestiile astea??? Exista careva care a discutat cu prietena "auzi draga, ce zici, ne iubim mai incolo, asa, peste cateva luni, ce parere ai?" ?!? Merg pe ideea ca am o relatie care e la inceput, si inca nu ne iubim, dar nici nu e o relatie "just sex". Si la un moment dat unul calca pe bec (nu conteaza care din ei).

INFIDELITATE AU BA?

DAAAAAA

burgher
QUOTE(Bebeluska @ Aug 15 2006, 13:37) *
DAAAAAA

Multumesc biggrin.gif
Bebeluska
QUOTE(maybe_tomorrow @ Aug 15 2006, 12:46) *
"Să minți e rău, să te culci cu alte persoane mi se pare ceva firesc, natural"
Aaaa, poate nu ma prind eu, dar cum vine asta? Simpla marturisire ne absolva de pacat?

Minciuna recunoscuta e pe jumatate iertata.
mufa
QUOTE(Morticia @ Aug 15 2006, 13:27) *
Nu prea văd cum ai concluzionat tu că "în același timp". Trebuie să treacă un pic de timp între cele două acțiuni, măcar cât sa profiți de minciună. Știi, ca bărbat ar trebui să fii în stare să afirmi "Da, am comis-o, aia e, mare bulan am că mă iartă deși poate undeva acolo i-am făcut rău.". Nu să încerci să schimbi lumea numai ca să te simți tu bine în pielea ta. Dar pentru asta îți cam trebuie o pereche de c***e. E mai simplu să îți găsești o mie și una de justificări, știu asta mai bine decât mulți. Dar asta nu înseamnă că e și corect.

Dacă ți-am lăsat impresia că n-aș fi în stare să afirm: "da, am comis-o... bla, bla" sau că aș încerca să schimb lumea, te înșeli amarnic. console.gif
veverita
QUOTE(Bebeluska @ Aug 15 2006, 13:43) *
Minciuna recunoscuta e pe jumatate iertata.

ete p**a. chestia asta e proliferata de biserica, pentru a te face sa te spovedesti. si vezi Doamne, sa muncesti pentru iertarea celeilalte jumatati. dar, de iertat te iarta Al de Sus. noi suntem muritori, si pacatuim. nu prea iertam greselile altora, mai ales greseli de genul asta.
Morticia
QUOTE(mufă @ Aug 15 2006, 14:34) *
Dacă ți-am lăsat impresia că n-aș fi în stare să afirm: "da, am comis-o... bla, bla" sau că aș încerca să schimb lumea, te înșeli amarnic. console.gif

Nu mă refeream în mod direct la tine, descriam o categorie. Deși poate că uneori și tu exagerezi încercând să explici că dacă înșeli nu e așa mare chestie. Pentru majoritatea oamenilor e. Cu sau fără sentimente.
mufa
QUOTE(Morticia @ Aug 15 2006, 20:11) *
Nu mă refeream în mod direct la tine, descriam o categorie. Deși poate că uneori și tu exagerezi încercând să explici că dacă înșeli nu e așa mare chestie. Pentru majoritatea oamenilor e. Cu sau fără sentimente.

De fapt eu asta încerc să înțeleg. De ce e?
burgher
Pentru ca ei considera fidelitatea (recunoscuta sau nu) o valoare, un privilegiu, iar tu nu.
mufa
QUOTE(burgher @ Aug 15 2006, 20:43) *
Pentru ca ei considera fidelitatea (recunoscuta sau nu) o valoare, un privilegiu, iar tu nu.

Un ce? confusedsmiley.png
burgher
QUOTE(mufă @ Aug 15 2006, 20:44) *
Un ce? confusedsmiley.png

"Un ce" ce??
Hai sa reformulez: majoritatea am impresia ca vad faptul ca cineva iti este fidel ca o chestie valoroasa, sau ca o forma de respect manifestat doar fata de partener. Tu nu esti chiar de parerea asta.
inana
QUOTE(burgher @ Aug 15 2006, 20:47) *
"Un ce" ce??
Hai sa reformulez: majoritatea am impresia ca vad faptul ca cineva iti este fidel ca o chestie valoroasa, sau ca o forma de respect manifestat doar fata de partener. Tu nu esti chiar de parerea asta.

Si daca partenerul te insala si apoi te minte? Atunci te respecta mai mult?
veverita
QUOTE(mufă @ Aug 15 2006, 20:30) *
De fapt eu asta încerc să înțeleg. De ce e?

fiindca suntem niste animale posesive. chestia asta se manifesta din copilarie, de cand ai trenuletul TAU, papusa TA, si nu iti place sa le strice altcineva, sau sa se bucure altcineva de ele mai mult decat tine. ma rog, poate tu ai fost un generos din copilarie si nici macar comparatia asta nu o sa-ti lase vreo impresie.
inana
Posesivitatea e buna?
veverita
QUOTE(inana @ Aug 15 2006, 21:13) *
Posesivitatea e buna?

cu riscul de a devia de la topic, o sa-ti raspund. posesivitatea e buna in anumite limite. mi se pare absurd sa nu tii de nimic, si daca iti cere unul camasa de pe tine sa i-o dai pur si simplu doar fiindca asa esti tu, neposesiv. nu de alta, dar risti in pana mea sa ajungi sa sugi destu' la 50 de ani, fara acoperis deasupra capului. doar asa, fiindca matale nu esti posesiv, si ai binevoit sa dai tot ce ti s-a cerut. las-o frate jos ca macane, pai ce-i asta? inteleg ca nu-i crestinesc si nu mai stiu ce sa vrei sa moara si capra vecinului, dar nici s-o dai in extrema cealalta in care daca i-a murit, i-o dai pe-a ta, chit ca tu ramai sa mori de foame.

intr-o lume ceva mai buna, probabil ca cineva, constatand ca tu esti un filantrop fara pauza, s-ar apuca sa iti dea de mancat/imbracat. dar nu toate berzele chioare au noroc. parerea mea.

deci da, e bine sa fii posesiv. ca sa ai macar ce manca si cu ce te imbraca. lucrurile tale. pe care nu le imparti. ca doar n-o sa-mi spui ca-ti imparti lenjeria intima cu sora/mama/verisoara. si continuand, e bine sa fii posesiv ca sa ai ce sa fubipti. doar tu, nu juma' de palier si scara cealalta a blocului. macar si din cauza ca bantuie SIDA.

si acum, daca tot ti-am raspuns, am si eu o intrebare: matale poti sa ierti daca vine spasit si recunoaste ca te-a inselat DUPA ce i-ai pus dovada in brate?
inana
Chiar ai deviat.. intrebam despre posesivitatea intr-o relatie, sentimentul ca acea persoana ar trebui sa-ti apartina.

Nu e nevoie, vine el la mine.
Manowar
QUOTE(inana @ Aug 15 2006, 21:36) *
Chiar ai deviat.. intrebam despre posesivitatea intr-o relatie, sentimentul ca acea persoana ar trebui sa-ti apartina.

Nu e nevoie, vine el la mine.

gresit.

in plus, desi nu le am cu religia, spiritele in care cred nu vor permite niciodata unor persoane care gandesc asa sa se reproduca.
inana
Ce anume e gresit?
Manowar
QUOTE(inana @ Aug 15 2006, 21:53) *
Ce anume e gresit?

tot modul tau de a gandi, in ce priveste subiectul asta, din punctul meu de vedere.
me_and_myself
QUOTE(inana @ Aug 15 2006, 21:36) *
sentimentul ca acea persoana ar trebui sa-ti apartina.

Ca si nevoia de a apartine la randul tau cuiva. Nu stiu daca-i chiar posesivitate cat apartenenta,ceea ce-i cu totul altceva.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.