Iași
Pagini: 1, 2

serbard

Sal'tare! Ati fost careva la superbul conac de la Miclauseni, recent renovat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, sub a carui obladuire este? E un loc superb efectiv, a fost construit pe la sf sec XIX de printul Sturdza, si e unul dintre cele mai frumoase palate din Romania. Insa cvasi-necunoscut (motiv pt care am deschis acest topic).
Palatul (care va gazdui Muzeul de Spiritualitate Ortodoxa al Mitropoliei) e asezat in mijlocul unui parc superb, de nu stiu cate zeci de ha, langa care se afla si Mrea Miclauseni. In jur sunt numai paduri, vreo 3 lacuri in care se poate si pescui, un adevarat rai.
Maicutele de la Manastire (deocamdata ele administreaza asezamantul) se ocupa si de cazarea oaspetilor. Sunt camere EXTREM de bine intretinute, f f curate, cu baie si dus propriu, la pretul de ..... 50 RON pe noapte. CAMERA, nu de persoana! In camera sunt 2 paturi (separate, ca esti totusi in locas al Mitropoliei tongue.gif )
Intregul complex (de fapt, se numeste Asezamantul Sf Ilie) nu e inca terminat, mai sunt de renovat o gramada de foste acareturi, care vor fi transformate tot in camere de cazare, mai trebuie deschis Muzeul, deci mai e de lucru. In orice caz, se poate deja merge acolo, e un loc deosebit.
Am uitat sa va spun, este si sala de conferinte, de vreo 40 locuri, deci se pot organiza si manifestari stiintifice.
Fiind mutat de curand in Iasi (vin din sud) si descoperind locul asta minunat, m-am gandit sa va spun si voua.
Atasez si cateva imagini (sper sa reusesc naughty.gif )
Se afla intre Roman si Iasi, la vreo 30-40 km de Roman, cum vii dinspre Roman pe partea dreapta. Din sosea nu se vede nimic, e doar un mic indicator, dar daca nu esti atent il ratezi cu brio. Intri pe o carare, mergi multisor, si ai surpriza descoperii acestui loc de vis.
Astept detalii de la cei care au mai fost.

Nenea Zap
Apartine comunei bunicilor mei smile.gif Deci am trecut de sute de ori pe acolo . Intr-adevar : SUPERB

god_father
Mesele alea de plastic de pe terasa il fac sa semane a crashma ordinara!
In rest ce pot sa spun.....superb...Pacat ca e unul dintre putinele monumente de genul asta care au fost renovate.
cutler
Un telefon ceva pls...
serbard
QUOTE(cutler @ Jul 11 2006, 13:22) *
Un telefon ceva pls...

Din pacate nu am un nr de telefon de acolo, incerc sa il obtin si il pun pe forum. Se numeste "Asezamantul Sf. Ilie" - Complex Miclauseni, si e tinut de Mitropolie de vreo 10 ani; inainte de asta, timp de vreo 50 ani, a fost camin pentru copii cu disabilitati, fiind adus intr-o stare avansata de degradare. De exemplu, picturile de pe tavan si pereti, care infatisau diferite figuri mitologice, monstri etc. (Sturdza era franc-mason) au fost toate rase si distruse pentru ca speriau copiii...
StGermain
Eu credeam ca acolo inca se afla acel orfelinat.. este bine ca s-a facut o atractie turistica.

De exemplu de plecat din Iasi si mers acolo, este in cadrul manastirii? Adica nu gasesti un restaurant sau o terasa unde sa bei o bere sau un suc?

De la strada de la indicator cum este drumul pana la conac? De tara, pietruit? Asfaltat si spart? Bun? Ce distanta are?
beriliu
Intr-adevar, e superb locul. Foarte putin cunoscut, chiar si de catre ieseni. E una din posibilele destinatii pentru petrecerea cu succes a unui week-end de relaxare. Vi-l recomand.

QUOTE(serbard @ Jul 10 2006, 23:35) *
Sal'tare! Ati fost careva la superbul conac de la Miclauseni, recent renovat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, sub a carui obladuire este? E un loc superb efectiv, a fost construit pe la sf sec XIX de printul Sturdza, si e unul dintre cele mai frumoase palate din Romania. Insa cvasi-necunoscut (motiv pt care am deschis acest topic).
Palatul (care va gazdui Muzeul de Spiritualitate Ortodoxa al Mitropoliei) e asezat in mijlocul unui parc superb, de nu stiu cate zeci de ha, langa care se afla si Mrea Miclauseni. In jur sunt numai paduri, vreo 3 lacuri in care se poate si pescui, un adevarat rai.
Maicutele de la Manastire (deocamdata ele administreaza asezamantul) se ocupa si de cazarea oaspetilor. Sunt camere EXTREM de bine intretinute, f f curate, cu baie si dus propriu, la pretul de ..... 50 RON pe noapte. CAMERA, nu de persoana! In camera sunt 2 paturi (separate, ca esti totusi in locas al Mitropoliei tongue.gif )
Intregul complex (de fapt, se numeste Asezamantul Sf Ilie) nu e inca terminat, mai sunt de renovat o gramada de foste acareturi, care vor fi transformate tot in camere de cazare, mai trebuie deschis Muzeul, deci mai e de lucru. In orice caz, se poate deja merge acolo, e un loc deosebit.
Am uitat sa va spun, este si sala de conferinte, de vreo 40 locuri, deci se pot organiza si manifestari stiintifice.
Fiind mutat de curand in Iasi (vin din sud) si descoperind locul asta minunat, m-am gandit sa va spun si voua.
Atasez si cateva imagini (sper sa reusesc naughty.gif )
Se afla intre Roman si Iasi, la vreo 30-40 km de Roman, cum vii dinspre Roman pe partea dreapta. Din sosea nu se vede nimic, e doar un mic indicator, dar daca nu esti atent il ratezi cu brio. Intri pe o carare, mergi multisor, si ai surpriza descoperii acestui loc de vis.
Astept detalii de la cei care au mai fost.

serbard
QUOTE(StGermain @ Jul 11 2006, 15:21) *
Eu credeam ca acolo inca se afla acel orfelinat.. este bine ca s-a facut o atractie turistica.

De exemplu de plecat din Iasi si mers acolo, este in cadrul manastirii? Adica nu gasesti un restaurant sau o terasa unde sa bei o bere sau un suc?

De la strada de la indicator cum este drumul pana la conac? De tara, pietruit? Asfaltat si spart? Bun? Ce distanta are?

Restaurant sau terasa pentru bere nu sunt. In schimb pentru cei cazati exista sala mare de mese, bine aranjata. am fost si in bucatarie, ultra-utilata cu de toate. Atasez poza.
De la soseaua de 4 benzi cum vii dinspre Roman spre Iasi faci dreapta unde vezi indicatorul (care si-asa e destul de mic), mergi cam 100 m si intri pe o poarta. Drumul e perfect asfaltat, ca in palma. Din momentul in care ai intrat pe domeniu si pana la castelul principal sunt vreo 300 m, prin parc (de fapt, chiar o padure), se trece si un mic podet peste un parau. Oricum, nu ai cum sa ratezi din moment ce ai intrat pe poarta principala. Drumul e f bine asfaltat.
Ciubex
Am cautat pe harta si am gasit pe unde ar veni, cam pe portiunea dintre Roman si Tg. Frumos:Miclauseni
serbard

QUOTE(Ciubex @ Jul 13 2006, 14:32) *
Am cautat pe harta si am gasit pe unde ar veni, cam pe portiunea dintre Roman si Tg. Frumos:Miclauseni

Exact, pe acolo e
beriliu
Am vorbit cu parintele Cleopa, staretul asezamantului - complex de la Miclauseni si a fost de acord sa ii postez numarul de telefon pe acest forum. Il puteti contacta la: 0745 485 011. El se ocupa de tot ceea ce inseamna organizare aici.

Am avut o sedinta de vanzari cu firma la care lucrez si am hotarat sa o realizam la Miclauseni. 15 oameni, cu mancare 3 feluri+desert (super buna si consistenta dar de post, eram in postul de dinainte de Inaltarea Maicii Domnului) cu sala de conferinta inchiriata pentru 12 ore, am iesit fix in 5 milioane !!!!! (nu se plateste TVA, deoarece emitentul facturii este organizatie non-profit). Eu zic ca este super-moka. La Hotel Traian din Iasi, o asemenea actiune costa cel putin 25 milioane).
Servirea e super, maicutele de acolo se pricep la capitolul servicii mai mult decat majoritatea chelnerilor sau barmanilor pe care i-am intalnit eu.
Sala de conferinte e decenta, incap in jur de 25 oameni, momentan langa castel este in constructie inca o sala de conferinte care se poate modula, mult mai mare, cu traducere simultana in casti pentru 5 limbi, afisaj in plasma, etc.
Eu zic ca merita luata in considerare optiunea Miclauseni pentru un eveniment de acest gen, mai ales pentru cei din jurul Iasiului. Distante: pana la Iasi - 60 km, Roman - 60 km, Piatra Neamt - 75, Bacau - 100.
Se ofera si cazare in camere renovate recent, 500.000 camera dubla cu baie.
Daca mai aveti ceva intrebari...

Va urez bafta in succese!

QUOTE(cutler @ Jul 11 2006, 13:22) *
Un telefon ceva pls...
djl
Are o arhitectură superbă!
Inginerul
Sunt mare boier. Pot sa dorm ieftin la castel (mai ieftin ca la hotel) la juma' de ora de mers cu masina biggrin.gif
Serios, castelul ala inainte de 90 era sa se darâme. Mirosea a pipi de te urcai pe pereti. Profesorii trebuiau sa aiba nervi de otel sa poată preda la clase de copii bolnavi psihic si in plus sa faca si naveta.
Saptamana viitoare ma duc vreo doua zile cu printesa mea (fiica-mea) si cu sotia sa stam ca boierii pe banii softpediei castigati recent.
Daca nu o sa beau prea multa bere o sa fac si niste poze.
mihail75
am fost si eu acolo in primavara si, intr-adevar, am fost placut impresionat. daca ajungeti in zona iasi-roman sau daca treceti spre suceava merita acest mic ocol.
serbard
QUOTE(Inginerul @ Aug 18 2006, 20:35) *
Sunt mare boier. Pot sa dorm ieftin la castel (mai ieftin ca la hotel) la juma' de ora de mers cu masina biggrin.gif
Serios, castelul ala inainte de 90 era sa se darâme. Mirosea a pipi de te urcai pe pereti. Profesorii trebuiau sa aiba nervi de otel sa poată preda la clase de copii bolnavi psihic si in plus sa faca si naveta.
Saptamana viitoare ma duc vreo doua zile cu printesa mea (fiica-mea) si cu sotia sa stam ca boierii pe banii softpediei castigati recent.
Daca nu o sa beau prea multa bere o sa fac si niste poze.

Ei, asteptam impresii, si poze! Cum a fost? ce impresie ti-a facut? Mai era lume?
Inginerul
QUOTE(serbard @ Oct 24 2006, 22:18) *
Ei, asteptam impresii, si poze! Cum a fost? ce impresie ti-a facut? Mai era lume?

Din pacate, nu am ajuns inca pe acolo din cauza programului incarcat si pentru ca fiica-mea nu doarme decat in patutul ei (deocamdata). Cand o sa mai creasca un pic sau poate, daca trec in timpul zilei pe acolo, revin cu amanunte.
Lily Anne
Am fost acolo cand niste taranci retarde dadeau cu var peretii pictati.
iuliana1207
QUOTE(Lily Anne @ Apr 27 2007, 22:56) [snapback]2761905[/snapback]
Am fost acolo cand niste taranci retarde dadeau cu var peretii pictati.

Adjectivul corect ar fi "retardate", si oricum cred ca nu esti in masura sa faci o astfel de apreciere. Ca sa nu mai vorbim de lipsa de politete si respect pe care o merita orice OM si orice MUNCA. Orice OM, fie el si ..... "retard".
joannes
banuiesc ca nu calitatea de retardate le determina sa dea cu var neste pereti "pictati", ci aceasta activitate le califica drept retardate. mai cunosc un retardat care a dat cu var zidul universitatii acu ceva ani, chit ca era primarele...
eb2e2
QUOTE(joannes @ Apr 30 2007, 17:54) *
banuiesc ca nu calitatea de retardate le determina sa dea cu var neste pereti "pictati", ci aceasta activitate le califica drept retardate. mai cunosc un retardat care a dat cu var zidul universitatii acu ceva ani, chit ca era primarele...

Peretii aia stii sigur ca MAI sunt pictati...adica erau inainte de operatia "de varuire" efectuata de persoanele pe care le tu le desconsideri ???
Picturile de pe peretii orfelinatului dela Miclauseni au fost demult distruse....mai erau numai vagi urme
Lily Anne
QUOTE(iuliana1207 @ Apr 30 2007, 10:07) *
Adjectivul corect ar fi "retardate", si oricum cred ca nu esti in masura sa faci o astfel de apreciere. Ca sa nu mai vorbim de lipsa de politete si respect pe care o merita orice OM si orice MUNCA. Orice OM, fie el si ..... "retard".

Multumesc pt corectare.Nu as fi stiut .
Da , te rog sa ma scutesti cu teoria politetii , pe care sper ca o aplici mereu. Altfel, nu ai ce cauta aici cu ea.

Restul, femeile erau retardate (Rămas în urmă; nedezvoltat din punctul de vedere al intelectului; întârziat mintal; înapoiat; retardatar<--DEX), si am folosit sensul propriu al cuvantului. boxing.gif

Cat despre persoanele pe care le desconsider, daca tu te duci acum si dai cu vopsea roz Mitropolia, am sa aplaud si am sa te laud, iar balele imi vor curge rauri din gura. clapping.gif ...in semn de admiratie.
iuliana1207
Dumnezeule, sper sa nu ma lovesc niciodata de tine in trafic sau in alta situatie! Prea multa agresivitate nejustificata! Si, da , mult mai viabila si valabila este o doza suplimentara de politete. Este ata de greu sa accepti faptul ca nu esti buricul pamantului si ca din intamplare mai exista si altii pe planeta TA?
Indiferent de replica pe care probabil o vei da, din punctul meu de vedere consider aceasta tentativa de dialog inchisa, din lipsa de interes in primul rand si nu in ultimul pe principiul ca cel mai destept cedeaza.

Iti urez mai mult calm si mai multa capacitate de consideratie pentru cei din jur, pentru ca sunt convinsa ca ai potentialul intelectual(cel putin dupa exprimare) care sa te ajute sa descoperi ca esti mai putin veninoasa decat vrei sa pari.
SHTIRLITZ
Pana la urma a mai fost cineva la Miclauseni? Poate trag o fuga cu familia in acest sfarsit de saptamana daca nu ploua.
msmihai
Salut. Stie cineva daca rapidul asta merge normal de la galati la iasi ? cineva mi-a spus ca din cauza inundatiilor ar fi afectata ruta . A fost cineva recent cu el ?
4321
Pentru ieseni daca ar trebui sa prezentati orasul unui turist ce i ati arata??
Pentru cei care au vizitat Iasul ce va placut cel mai mult??
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.