Hotspoturi gratuite in Cluj
Pages: 1, 2, 3

danberte

Hotspoturi c*free wireless gratuite in Cluj Napoca.

c*free wireless
ipman
Foart interesant. Sa inteleg ca e o societate de caritate?
danberte
QUOTE(ipman @ Apr 22 2006, 00:07) *
Foart interesant. Sa inteleg ca e o societate de caritate?

Daca e in SUA sau Europa e cool, daca e in Romania e societate de caritate?!

Mijto feedback anyway! smile.gif
Mersi
sebulbus
ceva prin bucuresti?
danberte
Soon! Avem un hostpot de teste undeva langa Brancoveanu. Nu spun mai multe din superstitie.
Cert e ca avem de luna trecuta un dealer in Capitala. Speram sa faca treaba buna.
danberte
Ca sa nu generez confuzii majore, iata si explicatiile:

c*free nu este un provider de net.
c*free nu este instalator de retele wireless.
c*free nu este reseller de hardware.

c*free este o companie romaneasca ce ofera solutii de hotspoturi publice gratuite. Internetul este commodity si consideram ca trebuie sa fie gratuit.
O parte din hotspoturile prezente pe harta se gasesc in perimetrele unor cafenele, o parte sunt oferite de companii si altele de utilizatori privati. Asta pentru ca exista trei solutii diferite atat ca hardware cat si ca destinatie.
Ideea unui global wireless comunity nu e noua dar noi o promovam in Romania din ianuarie 2005. Acum o luna am participat la FMC Summit in Amsterdam alaturi de Vodafone, The Cloud, Cisco si alti grei din telecom cu o prezentare despre c*free si planurile de viitor. Concluziile au fost clare. Viitorul ne apartine!
Internetul in hotspoturile c*free e gratuit si va ramane asa. Desi acum nu exista limitari, fiind o perioada promotionala, va fi aplicata o politica de QoS prin care accesul nerestrictionat la aplicatiile curente (HTML, IM, VoIP, POP) va fi gratuit, pentru celelalte conduite de utilizare un plan premium comercial pe baza de abonament pe zi, saptamana sau luna va putea fi achizitionat. Preturile vor fi simbolice.
Serviciul este oferit de locatiile publice ce doresc fidelizarea clientilor lor (precum cafenelele, restaurantele, hotelurile, facultatile, aeroporturile, samd). In plus, avem in plan acoperirea unor zone metropolitane publice precum parcurile, pietele centrale sau arterele cheie si solutii de tip mesh. Infrastructura, mentenanta si conexiunea vor fi costurile noastre.

In sprijinul crearii unei comunitati wireless romanesti vom lansa in curand un firmware c*free destinat utilizatorilor privati ce sunt dispusi sa ofere gratuit, public, o parte din banda. Cei interesati sa participe la acest proiect sunt incurajati sa trimita un email cu tipul de echipament folosit, tipul conexiunii la internet si locatia geografica la ionutATcyanad.ro

Toate hotspoturile c*free pot fi identificate dupa SSID c*free (locatie) si nu necesita configurari suplimentare.

stiu smile.gif site-ul nu spune multe, dar avem batai destule de cap cu licentele si e chiar greu sa te ocupi cu toate. Punem in curand sus o versiune care sa spuna clar despre ce e vorba.

Astept parerile voastre,

cu stima,

Dan
CEO
c*free wireless
ipman
Era o intrebare, nu am dat cu parul.
Dar se pare ca totusi nu e o afacere de caritate, si ca de obicei exista chestii tinute ascunse.
Oricum, iti doresc succes in afacerea asta.
danberte
QUOTE(ipman @ Apr 22 2006, 11:02) *
Era o intrebare, nu am dat cu parul.
Dar se pare ca totusi nu e o afacere de caritate, si ca de obicei exista chestii tinute ascunse.
Oricum, iti doresc succes in afacerea asta.

am luat intrebarea intocmai. si era una foarte pertinenta. eu ti-am adresat la randul meu o intrebare.
la ce chichite ascunse te referi? hotspoturile alea sunt gratuite, nu? nu aia conteaza?

hmmm, ma asteptam la mai mult entuziasm. confusedsmiley.png

again, ipman, vb serios: ms pt feedback! si pentru urare! peacefingers.gif
cornete
QUOTE(danberte @ Apr 22 2006, 00:33) *
Soon! Avem un hostpot de teste undeva langa Brancoveanu. Nu spun mai multe din superstitie.
Cert e ca avem de luna trecuta un dealer in Capitala. Speram sa faca treaba buna.

Láudabilá initiativa/afacerea voastrá .
cum peste o sáptámína ajung la Buc. m-ar interesa sá íncerc oferta voastrá.
M-ar interesa mai exact unde línga Bríncoveanu sau dacá nu exact, cel putin aria aprox. de acoperire.

Multam anticipat
sebulbus
pentru cei care vor sa contribuie cu hotspoturi impuneti o banda sau raza de acoperire minime?

firmware custom pe ce va merge?
danberte
QUOTE(sebulbus @ Apr 22 2006, 18:31) *
pentru cei care vor sa contribuie cu hotspoturi impuneti o banda sau raza de acoperire minime?

firmware custom pe ce va merge?

Seb, nu! categoric nu. Exista configuratii preferabile, dar nu impuse. In primul rand pentru ca range-ul nu-l poate garanta nimeni si netul are viteze diferite de la provider la provider, de la o ora la alta samd.
Ideale sunt conditiile in care routerul poate fi pus in geam undeva si raza lui sa deserveasca intr-adevar un spatiu public. Banda de net poate fi conditionata celui ce o ofera si doar o parte alocata inafara. Ideea e ca daca nu faci trafic un user oarecare sa beneficieze de toata banda, dar daca ai si tu nevoie de ea, sa ai prioritate. Si algoritmul asta poate functiona pe orice de la ADSL pana la fibra.

Ideea de baza e free wifi for all. Fiecare ofera cat poate.

Routerele preferate sunt Linksys WRT54G v.4 sau WRT54GL.

O sa publicam curand o lista cu alte branduri compatibile.

Mersi mult!
v3lsatis
da hotspoturi cu protv nu sunt prin Iasi ?
ca am un nokia 3410 si vreau sa prind cu el protv coolspeak.gif
ipman
Odata ce pentru anumit fel de trafic se plateste, atunci trebuie sa existe un fel de a lua banii.
Oricum, imi pare bine sa vad ca cineva se straduieste sa ofere o legatura la internet, mai ales aici unde este "capatul internetului".
geojoking
dar voi cum va scoateti banii din afacerea asta ?
exosyphen
Eu chiar stau pe c*Free acum, la mine in balcon wink.gif
Un nou hotspot cu linia de internet sponsorizata de firma mea.

Pentru cei care se intreaba cum se scot banii ... nu asta ii ideea.
Eu am un router wireless pentru acasa, stau intr-o zona rezidentiala aglomerata ... si cu un mic efort, pur si simplu dau access si la altii la linia noastra.

Avand trafic nelimitat ... nu ma costat mai mult de cateva ore din timpul meu.
danberte
Dupa cum spuneam mai devreme, c*free internet zone e free. Unde gasiti un astfel de hotspot (fie in cafenele, la sediile unor firme sau alte locuri in care vom instala hotspoturi) se poate naviga gratuit. Pentru un utilizator obisnuit consider ca e tot ceea ce trebuie sa stie.

Pentru relatii business stam la dispozitia locatiilor publice cu informatii aditionale. Nu cred ca forumul e un loc bun pentru dezbaterea lor.
MD
Felicitari pt. initiativa ( business) ! Ar fi de dorit mai ales prin centru sa existe mai multe hotspoturi ... cel de la Bellini vad ca nu apare pe harta ...
jagoman
Nu faceti una si la intersectia 7 strazi?
danberte
QUOTE(jagoman @ Apr 26 2006, 00:00) *
Nu faceti una si la intersectia 7 strazi?

Ar fi mijto, stiu smile.gif

Vorbeste cineva la hotelul ala care se face acolo? Ca facem!
Mar
Felicitari !
O initiativa laudabila
jagoman
Eu sunt dispus sa impart conexiunea mea pe moment daca mi se poate configura ca ceilalti sa nu aiba acces la reteaua interna. Adresa E.Racovita 59. Chiar in intersectie.
danberte
QUOTE(jagoman @ Apr 26 2006, 00:09) *
Eu sunt dispus sa impart conexiunea mea pe moment daca mi se poate configura ca ceilalti sa nu aiba acces la reteaua interna. Adresa E.Racovita 59. Chiar in intersectie.

Se poate! si ar fi genial! Suntem vecini. Eu pe Fierului! Spune-mi de ce ai nevoie..

multumesc tuturor pentru feedback!
sebulbus
cred c-o sa fac rost de un wl500g deluxe si o omni puternica pentru treaba asta.
vedem cum e spectrul radio si cred ca ii dau drumul.

edit: sper numa sa nu prind conectati decat tarani care stiu doar dc si torrents, caz in care trebuie sa ma apuc de filtrat, chestie care m-ar cam indispune.
sebulbus
danberte: ce-i descris in quote-ul de mai jos ce hardware cuprinde mai precis?(daca a fost definitivat)

22 octombire 2005
c* free dezvolta, in premiera pentru Romania, un pachet hotspot-in-a-box destinat pietei SOHO. c* free mini va costa aproximativ 100 de euro.
danberte
QUOTE(sebulbus @ Apr 26 2006, 00:37) *
danberte: ce-i descris in quote-ul de mai jos ce hardware cuprinde mai precis?(daca a fost definitivat)
22 octombire 2005
c* free dezvolta, in premiera pentru Romania, un pachet hotspot-in-a-box destinat pietei SOHO. c* free mini va costa aproximativ 100 de euro.

Da, am terminat respectiva "jucarie". E chiar mai ieftina. 49euro. Si cuprinde un adaptor USB ce se configureaza ca AP c*free. O chestie desteapta si foarte utila celor ce au laptop si vor sa partajeze o conexiune evdo, 3G (mobila) ori ethernet (fixa), sau pur si simplu vor sa faca o retea wireless rapid, ieftin si fara bataia de cap a si dimensiunile unui AP clasic.

cat despre Asus-ul pe care vrei sa-l iei, o sa facem niste teste si-ti dam un firmware c*free. Nu-ti fa griji ca o sa aiba toate cele necesare sa nu te trezesti cu prieteni falsi wink.gif
jagoman
O intrebare simpla:
La hotspoturile numite prin ce standard se poate conecta? B+G sau doar B?
sebulbus
nu prea ma coafeaza usb. trebuie neaparat uplink pe eth.
o varianta la 500g deluxe ar fi un banal wap54g, in ideea ca mi-ajunge ce permite el ca reguli de filtrare, si ar trebui.

edited: wap, nu wet.
danberte
seb: 500g deluxe pt ca e linux si putem sa-i punem soft. sau wrt54gl (vezi ca se gasesc iar). wap-ul e bun dar vei vrea sa-ti fi luat wrt-ul. oricare il vei alege, anunta-ma sa-ti pregatesc softul.

c*free mini (hotspot-in-a-box) e evident pentru alte utilizari. Nu inlocuieste ceea ce iti trebuie tie.

jagoman: hotspoturile functioneaza toate pe G, ceea ce le face retro-compatibile cu B.
B/G adica.
danberte
QUOTE(MD @ Apr 25 2006, 23:42) *
Felicitari pt. initiativa ( business) ! Ar fi de dorit mai ales prin centru sa existe mai multe hotspoturi ... cel de la Bellini vad ca nu apare pe harta ...

Cei de la Bellini au avut o mare sansa cu hotspotul nostru. Si tot acolo a fost primul hotspot certificat Wi-Fi Alliance din Romania. Din motive independente de noi, au renuntat la a mai oferi serviciul.

Zona centrala e atractiva pentru noi. Si ne focalizam eforturile in a livra acolo. Daca ai idei sau propuneri de unde si cum, let me know!
jagoman
Ce-ar fi sa incercati pe la Hoteluri? VIctoria pe colt cu Avram Iancu? La Sora Shopping?
Si teologiile din Pta Avram Iancu?
silversf
@danberte
Am auzit ca un astfel de proiect vrea sa dezvolte si Primaria Timisoara in
Piata Unirii. Tot c*free este in spatele lui sau este o initiativa locala ?
danberte
QUOTE(silversf @ Apr 28 2006, 16:56) *
@danberte
Am auzit ca un astfel de proiect vrea sa dezvolte si Primaria Timisoara in
Piata Unirii. Tot c*free este in spatele lui sau este o initiativa locala ?

Timisoara are noroc de un viceprimar istet si tanar. A observat bine ca sistemele wireless nu sunt ceva ciudatenie prin vest si s-a angajat sa furnizeze un astfel de hotspot in Unirii. N-a prea stiut de unde sa inceapa si l-am contactat pentru punerea in practica. Insa, pe cand sa se concretizeze ceva, fondurile destinate hotspotului au fost realocate. Se pare ca acum in mai (un an main tarziu) va avea loc o licitatie in acest sens la care c*free va participa.

Asta daca nu instalam pana atunci. Avem un proiect propriu pentru Unirii.
danberte
QUOTE(jagoman @ Apr 28 2006, 00:44) *
Ce-ar fi sa incercati pe la Hoteluri? VIctoria pe colt cu Avram Iancu? La Sora Shopping?
Si teologiile din Pta Avram Iancu?

Sora: been there, done that. Nu vor face. sad.gif
Victoria colt cu A Iancu: unde anume? sau ce anume sa serveasca?
La teologii ar fi excelent. Daca ai un contact, oblige!
exosyphen
Sora ii loc de promenada pentru fetitzele cu fitze, care isi arata suprapodenrabilitatea purtant hainutze mulate & stuff.

IMHO ... 4 antene in 4 directii in turnul bisericii Mathias Rex ... ar acoperi aproape tot centrul smile.gif
danberte
Sora nu e intr-adevar locul in care vei vedea prea des utilizatori de laptop. Cu toate astea orice public venue e de interes pentru noi si vrem sa oferim posibilitatea accesului gratuit. Oriunde. Fara discriminari.

Cat despre antene si acoperirea in centrul orasului, lucrurile sunt putin mai complicate. Mi-ai adus aminte de turlele de biserici din Belgia care gazduiesc antene GSM smile.gif

La noi e putin diferit modul de amplasare a infrastructurii, insa.

Nu stiu daca o sa punem 4 antene si sa facem o asa minune, dar in scurt timp centrul Clujului va fi wireless. Va fi c*free! smile.gif
krone
Bravo mai baieti.

Aici in Bucuresti n-are nimeni idei d-astea free.

Gratis este o notiune care a disparut demult.

Hai sa nu fiu totusi pesimist ca poate ma trage si pe mine cineva de maneca si ma anunta c-or fi si pe la noi, si nu stiu eu.

Speranta moare ultima.
eugeniusro
Uite ma gandeam sa fac eu o chestie de asta la mine, e un parc aici langa mine si am afisat acolo si un banner publicitar, si ma gandesc sa pun o antena directiva care sa acopere parcul, va trebuii sa verific daca nu am semnal suficient de puternic si in blocurile din jur ca ma trezesc ca se decableaza toti si se muta in parc tongue.gif bine ca nu au toti laptopuri cu wireless incorporat.
Sau fiindca furnizez internet si la liceu la lab-ul de info as putea sa pun dupa ruterul lor si un AP ca sa acopere liceul cu net, oricum le dau din banda alocata pentru ei.
krone
Aia cu liceu e simpla ca iei de la ei si tot lor ... le-o dai.

Parcu', dar parcu' unde e in capitala?
danberte
QUOTE(krone @ Apr 28 2006, 23:10) *
Bravo mai baieti.

Aici in Bucuresti n-are nimeni idei d-astea free.

Gratis este o notiune care a disparut demult.

Hai sa nu fiu totusi pesimist ca poate ma trage si pe mine cineva de maneca si ma anunta c-or fi si pe la noi, si nu stiu eu.

Speranta moare ultima.

Mersi mult, Kron! Am vazut ca vorbeai ceva de wrt54g pe alt thread. Si ma gandesc ca si ai unu. Wanna join?

Reiterez invitatia catre voi, cei ce nu ati avea nimic impotriva in a sharui banda free, si aveti un wrt, sa ingrosati randurile initiativei noastre de a construi un free wifi community in Romania!

Firmware-ul c*free e configurat de asa natura incat cei ce vor beneficia de internet gratuit sa nu transforme generozitatea comunitatii c*free in abuz.

Pana reusim sa reconstruim website-ul (imi cer scuze mii pentru calitatea informatiei de acolo) si sa punem firmware-ul la download, il vom oferi oricum. Just ask.

Odata cu firmware-ul c*free, cei ce vor oferi un hotspot gratuit vor primi un pachet de promo cu stickere si alte googdies! smile.gif

Join the c*free wifi community! smile.gif

@eugeniusro tu ce router ai?

cu stima,

Dan Berte
CEO
c*free wireless

danberte
Povesteam cu cineva interesat de ce facem noi despre community-ul c*free de wifi gratuit si dadeam ca exemplu o situatie in care eu, din Cluj fiind, ma duc pana la Braila si am nevoie sa-mi verific mailul. Ori am o harta pdf pe laptop cu hotspoturile c*free din tara, ori pur si simplu il deschid si scanez. In lista mi-ar aparea o retea sau mai multe cu SSID c*free (xyz). Si stiu atunci ca am internet gratuit, oferit de unul din cei multi ce, atunci cand vin ei la Cluj, sau merg la Oradea, sau Pucioasa, Salonta, Bucuresti....se bucura de hotspotul altui entuziast c*free! smile.gif

free wireless nationwide cum suna? smile.gif

zic acu si am sa mai zic:

join c*free! si Romania poate!

Dan
eugeniusro
@eugeniusro tu ce router ai?
EP 4524 AX Link Balancer, in spatele lui am un Bandwidth manager hardware BM 2010, si am si un P III cu 512 Ram cu un Smothwall instalat de rezerva. Pentru transmiii radio folosesc Wap 1963A si 4033 dar am si cateva EP 9600 de care nu sunt multumit insa.
uite in atach poza
Care ar fi treaba cu firmware-ul c*free? pe ce echipamente wireless merge incarcat? e free?
Daca pun un AP cu un SSID vizibil si fara criptare, in mod infrastructura AP nu e suficient?
Evident trebuiesc puse si afisate si instructiuni de setare in zona respectiva.
danberte
QUOTE(eugeniusro @ Apr 29 2006, 01:47) *
Care ar fi treaba cu firmware-ul c*free? pe ce echipamente wireless merge incarcat? e free?
Daca pun un AP cu un SSID vizibil si fara criptare, in mod infrastructura AP nu e suficient?
Evident trebuiesc puse si afisate si instructiuni de setare in zona respectiva.

Un firmware c*free e bazat pe open source, deci free. e obiectul central al comunitatii wifi c*free si unifica routerele participante intr-o retea coerenta de la brand la user experience. Face routing si management de hotspot intr-o maniera echilibrata pe care am dezvoltat-o inca de la lansarea de acum un an. L-am testat (si il folosim) pe ultracunoscutele Linksys WRT54G, cat si pe anumite modele de Asus, etc. E solutia cea mai buna pentru SOHO/Rezidential unde nu are rost un server clasic.

Un hotspot c*free, fie el instalat intr-un loc public, fie un hotspot al c*free wifi community este gratuit, are SSID vizibil, nu are criptare si autonegociaza conexiunea.

Orice sistem e binevenit in c*free. Chiar daca nu e axat pe Linksys. Insa eventualele/iminentele update-uri, managementul retelei si o suma de functii precum portalul de captura specific vor lipsi.

Etalon de functionalitate, user experience, securitate si management retea sunt hotspoturile noastre gratuite certificate Wi-Fi Zone din localurile sau institutiile publice, achizitionate comercial de proprietari, la preturi incepand cu 199euro.
eugeniusro
Stai sa inteleg, credeam ca voi sunteti organizatie non-profit ceva de genul asta. Ai amintit undeva mai sus de un proiect in Timisoara nefinalizat din lipsa de fonduri ale primariei (deci primaria plateste), in postul anterior recomanzi echipamente c*free la pretul de 199 euro (care probabil sunt Linksys cu firmware schimbat).
Deci ideea ar fi ca daca as participa la un astfel de proiect pe mine ma costa cam de 3 ori mai mult un echipament fata de ce iau eu de la mondoplast unde am contract.
Deasemenea trebuie sa pun la dispozitie si din bandwidthul meu. Pai eu ce castig?
Daca pun la scoala un AP de la mine si folosesc banda lor ideea este ca imi fac reclama, la fel si ideea cu parcul ar fi ca pot sa consider cheltuieli de reclama. Dar daca colaborez cu voi ma costa mai mult si de fapt va faceti voi reclama? Spune-mi ce castig eu la afacerea asta in afara de experienta? huh.gif
Ar putea fi o metoda de atragere a clientilor pentru barurile sau ceainariile cu pretentii, evident propietarul trebuie sa aiba in vedere cam ce gen de clienti are si daca merita costurile suplimentare (cred ca daca angajeaza o stripteuza are mai mare eficienta), din fericire sau schimbat metodele de plata la ANRC si se face separat pe obiectul de activitate, ca daca ramanea cum era inainte nu ii convenea sa plateasca procent la ANRC si din vanzarile barului.
exosyphen
QUOTE(eugeniusro @ Apr 29 2006, 11:38) *
Dar daca colaborez cu voi ma costa mai mult si de fapt va faceti voi reclama? Spune-mi ce castig eu la afacerea asta in afara de experienta? huh.gif

Ideea nu era sa pui AP-uri asa aiurea (care costa, etc).
Ideea (cred ca) era, daca ai unde sa pui un AP in zona ta si pe linia ta ... sa o faci!

Uite, eu am vrut un AP aici, ca sa scap de fire si sa ma pot misca cu 2 laptopuri si un PocketPC, si am access la internet de pe ele, de oriunde din perimetru.

Ce-am facut?
Am schimbat SSID in c*free manastur (sponsored by eXs Corp) ... am mutat AP-ul mai spre balcon ... si voila.

Sincer ... nu m-a costat nimic, si uite inca un AP public in Romania. Cu cat facem mai multi, cu atat mai bine wink.gif
danberte
eugeniusro, eu mi-am imaginat ca ai citit pe thread despre ce e vb. am spus clar, c*free e o companie. Si bineinteles mai incerca sa faca si profit.
199 euro costa un pachet hotspot all included -printre care si un routrer, of course- si e pentru instalarile noastre comerciale
din care facem bani ca lumea sa se dea gratuit pe net in cafenele samd.
c*free wifi community e altceva si targetul e diferit.

hotspots c*free - locatii publice (cafenele, hoteluri, samd) care platesc ca tu sa ai aceess gratuit la net.
cfree wifi community - tu, eu, oricine, care impartim banda free sa beneficiem la randul nostru de free..

Nu-mi explic vehementa ta.
Nu e rezonabil sa-ti imaginezi ca noi am avea bani sa cumparam routere pentru a le oferi gratuit.
Si nici nu vindem la pretul ala echipamente celor ce vor sa imparta banda acasa. Ei ori au deja, ori isi cumpara
de la orice reseller la circa 70euro.

Tu ai o companie in domeniu IT si te inteleg perfect. c*free pentru tine poate insemna, insa, un mod coerent de a da viata echipamentelor tale de la Fieni. Ai facut o treaba buna pentru care te felicit. Dar ala e hardware.
Noi, la c*free, dezvoltam serviciile si comunitatile din jurul lor.
danberte
Flowers Tea House [SSID c*free (flowers)] e o ceainarie modesta si boema chiar in centrul Clujului. O cafea acolo costa cam 2.4RON smile.gif
E primul hotspot gratuit din Cluj si primul ever certificat WiFi Zone din Romania. E cel mai drag noua dintre toate. Nici pe departe de bar fitzos, de stripteuze si alte imagini decrepite.
Flowers are 10 mese. Nu de putine ori o sa vezi 4-5 ocupate cu cineva cu laptop. adica jumatate! La fiecare 2 zile vine cineva nou. Multi sunt deja clienti fideli. Lumea e happy. Facem treaba buna. smile.gif
Crema, localul luxos de alaturi se lauda ca are net free wireless si lumea de acolo se intreaba de ce le apare pagina de captura cu c*free Flowers Tea House. No comment.
Se poate, myfried, si fara pretentii majore. Si surprizele vin de unde nu te astepti.

krone
Pentru danberte

Am deschis un thread separat despre Linksys, eu am un WRT54GL.
Am sperat ca acolo vom discuta mai multe despre aceste echipamente, firmware sau alte aspecte interesante.

Acest c*free este un concept de free wireless sau este si un firmware?

Ideea de zone de free wireless Internet e buna, dar eu n-o pot aplica deoarece stau intr-un simplu cartier lipsit de zone de promenada sau ... numai blocuri si iarasi blocuri.
Daca as face asa ceva toti si-ar inchide abonamnetele de Internet si ar sta in case linistiti la o berica si ar trage de mama focului de la mine.

Ca sa te faci inteles cred ca-ti poti expune pe larg ideea conceptului c*free, altfel lumea va face aprecieri aiurea.
danberte
QUOTE(krone @ Apr 29 2006, 19:12) *
Pentru danberte

Am deschis un thread separat despre Linksys, eu am un WRT54GL.
Am sperat ca acolo vom discuta mai multe despre aceste echipamente, firmware sau alte aspecte interesante.

Acest c*free este un concept de free wireless sau este si un firmware?

Ideea de zone de free wireless Internet e buna, dar eu n-o pot aplica deoarece stau intr-un simplu cartier lipsit de zone de promenada sau ... numai blocuri si iarasi blocuri.
Daca as face asa ceva toti si-ar inchide abonamnetele de Internet si ar sta in case linistiti la o berica si ar trage de mama focului de la mine.

Ca sa te faci inteles cred ca-ti poti expune pe larg ideea conceptului c*free, altfel lumea va face aprecieri aiurea.

Krone, am vazut thread-ul si am si postat acolo. Din pacate eu nu sunt in masura sa vorbesc prea multe despre wrt; geniul linux din c*free se numeste John Cioflica.

c*free e mai mult decat o simpla descriere de un rand. In principiu este o companie specializata in cercetarea tehnologiilor wireless si aplicabilitatea lor practica.

In timp am dezvoltat produse pe care le-am prezentat pietei. Ele sunt:

c*free Internet Zone - pachetul comercial destinat locatiilor publice
c*free mini - un hotspot-in-a-box pe USB, super usor de configurat si ieftin
c*free wifi community - un proiect de comunitate free wifi la care sa contribuie fani ai tehnologiilor wireless. contributia c*free este un firmware unitar care sa gestioneze reteaua si s-o promoveze ca produs, cu identitate proprie, brand, behaviour si scalabilitate. ca orice retea veritabila ea trebuie organizata, mentinuta si imbunatatita. Toate aspectele tehnice, comunicationale, support si marketing ale c*free wifi community cad in responsabilitatea noastra. Brandul c*free ar fi astfel retinut, respectat si perisabil. Pentru ca sunt multi cei care impart oricum conexiunea la net, pentru ca unii vor s-o faca si nu stiu cum, pentru ca unii nu ar avea nimic impotriva, c*free da un sens tuturor.
c*free metro project - un proiect de infrastructura urbana care sa inglobeze toate cele de mai sus intr-o retea metropolitana. Pe sistem se vor dezvolta aplicatii specifice, servicii integrate samd.

cam astea sunt pe scurt coordonatele c*free wireless, companie cu capital romanesc, fondata la Cluj in ian. 2005 de John Cioflica si Dan Berte pentru a largi portofoliul de produse de marketing al *c | creatie&media, un mic shop de creatie deschis de noi in 2003.

Cu atatea produse si proiecte ma astept sa existe confuzii. Insa nu dureaza mult pana revin aici pe forum cu explicatii cand ele se cer!
smile.gif

Dan
jagoman
QUOTE(danberte @ Apr 28 2006, 19:38) *
Sora: been there, done that. Nu vor face. sad.gif
Victoria colt cu A Iancu: unde anume? sau ce anume sa serveasca?
La teologii ar fi excelent. Daca ai un contact, oblige!

Hotelul Victoria unde este si Atlasssib si terasa Victoria. Vis-a-vis de CEC. Bdul 21 decembrie cred pe aceeasi strada cu SORA.
eugeniusro
Din punct de vedere legal ce reglementari sunt?
ANRC stiu ca isi rezerve dreptul de a cere date despre abonati si a face interceptari de comunicatii (probabil pentru cazuri de amenintari prin mail, spionaj etc) iar in salile de joc in mod normal clientii sunt indentificati pe baza unui buletin.
Deci in cazul unui hot-spot free este vreo problema in sensul ca nu se poate face o gestiune a clientilor ce acceseaza internetul in acest mod?
Tinand cont si de activitatile crescute de terorism din lume ma gandesc ca trebuie sa fie o reglementare si pe aceste hotspoturi.
Pages: 1, 2, 3
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.