danberte
21st April 2006, 19:52
Hotspoturi c*free wireless gratuite in Cluj Napoca.
c*free wireless
ipman
21st April 2006, 23:07
Foart interesant. Sa inteleg ca e o societate de caritate?
danberte
21st April 2006, 23:59
QUOTE(ipman @ Apr 22 2006, 00:07)

Foart interesant. Sa inteleg ca e o societate de caritate?
Daca e in SUA sau Europa e cool, daca e in Romania e societate de caritate?!
Mijto feedback anyway!
Mersi
sebulbus
22nd April 2006, 00:10
ceva prin bucuresti?
danberte
22nd April 2006, 00:33
Soon! Avem un hostpot de teste undeva langa Brancoveanu. Nu spun mai multe din superstitie.
Cert e ca avem de luna trecuta un dealer in Capitala. Speram sa faca treaba buna.
danberte
22nd April 2006, 02:06
Ca sa nu generez confuzii majore, iata si explicatiile:
c*free nu este un provider de net.
c*free nu este instalator de retele wireless.
c*free nu este reseller de hardware.
c*free este o companie romaneasca ce ofera solutii de hotspoturi publice gratuite. Internetul este commodity si consideram ca trebuie sa fie gratuit.
O parte din hotspoturile prezente pe harta se gasesc in perimetrele unor cafenele, o parte sunt oferite de companii si altele de utilizatori privati. Asta pentru ca exista trei solutii diferite atat ca hardware cat si ca destinatie.
Ideea unui global wireless comunity nu e noua dar noi o promovam in Romania din ianuarie 2005. Acum o luna am participat la FMC Summit in Amsterdam alaturi de Vodafone, The Cloud, Cisco si alti grei din telecom cu o prezentare despre c*free si planurile de viitor. Concluziile au fost clare. Viitorul ne apartine!
Internetul in hotspoturile c*free e gratuit si va ramane asa. Desi acum nu exista limitari, fiind o perioada promotionala, va fi aplicata o politica de QoS prin care accesul nerestrictionat la aplicatiile curente (HTML, IM, VoIP, POP) va fi gratuit, pentru celelalte conduite de utilizare un plan premium comercial pe baza de abonament pe zi, saptamana sau luna va putea fi achizitionat. Preturile vor fi simbolice.
Serviciul este oferit de locatiile publice ce doresc fidelizarea clientilor lor (precum cafenelele, restaurantele, hotelurile, facultatile, aeroporturile, samd). In plus, avem in plan acoperirea unor zone metropolitane publice precum parcurile, pietele centrale sau arterele cheie si solutii de tip mesh. Infrastructura, mentenanta si conexiunea vor fi costurile noastre.
In sprijinul crearii unei comunitati wireless romanesti vom lansa in curand un firmware c*free destinat utilizatorilor privati ce sunt dispusi sa ofere gratuit, public, o parte din banda. Cei interesati sa participe la acest proiect sunt incurajati sa trimita un email cu tipul de echipament folosit, tipul conexiunii la internet si locatia geografica la ionutATcyanad.ro
Toate hotspoturile c*free pot fi identificate dupa SSID c*free (locatie) si nu necesita configurari suplimentare.
stiu
site-ul nu spune multe, dar avem batai destule de cap cu licentele si e chiar greu sa te ocupi cu toate. Punem in curand sus o versiune care sa spuna clar despre ce e vorba.
Astept parerile voastre,
cu stima,
Dan
CEO
c*free wireless
ipman
22nd April 2006, 10:02
Era o intrebare, nu am dat cu parul.
Dar se pare ca totusi nu e o afacere de caritate, si ca de obicei exista chestii tinute ascunse.
Oricum, iti doresc succes in afacerea asta.
danberte
22nd April 2006, 10:59
QUOTE(ipman @ Apr 22 2006, 11:02)

Era o intrebare, nu am dat cu parul.
Dar se pare ca totusi nu e o afacere de caritate, si ca de obicei exista chestii tinute ascunse.
Oricum, iti doresc succes in afacerea asta.
am luat intrebarea intocmai. si era una foarte pertinenta. eu ti-am adresat la randul meu o intrebare.
la ce chichite ascunse te referi? hotspoturile alea sunt gratuite, nu? nu aia conteaza?
hmmm, ma asteptam la mai mult entuziasm.
again, ipman, vb serios: ms pt feedback! si pentru urare!
cornete
22nd April 2006, 14:43
QUOTE(danberte @ Apr 22 2006, 00:33)

Soon! Avem un hostpot de teste undeva langa Brancoveanu. Nu spun mai multe din superstitie.
Cert e ca avem de luna trecuta un dealer in Capitala. Speram sa faca treaba buna.
Láudabilá initiativa/afacerea voastrá .
cum peste o sáptámína ajung la Buc. m-ar interesa sá íncerc oferta voastrá.
M-ar interesa mai exact unde línga Bríncoveanu sau dacá nu exact, cel putin aria aprox. de acoperire.
Multam anticipat
sebulbus
22nd April 2006, 17:31
pentru cei care vor sa contribuie cu hotspoturi impuneti o banda sau raza de acoperire minime?
firmware custom pe ce va merge?
danberte
22nd April 2006, 18:14
QUOTE(sebulbus @ Apr 22 2006, 18:31)

pentru cei care vor sa contribuie cu hotspoturi impuneti o banda sau raza de acoperire minime?
firmware custom pe ce va merge?
Seb, nu! categoric nu. Exista configuratii preferabile, dar nu impuse. In primul rand pentru ca range-ul nu-l poate garanta nimeni si netul are viteze diferite de la provider la provider, de la o ora la alta samd.
Ideale sunt conditiile in care routerul poate fi pus in geam undeva si raza lui sa deserveasca intr-adevar un spatiu public. Banda de net poate fi conditionata celui ce o ofera si doar o parte alocata inafara. Ideea e ca daca nu faci trafic un user oarecare sa beneficieze de toata banda, dar daca ai si tu nevoie de ea, sa ai prioritate. Si algoritmul asta poate functiona pe orice de la ADSL pana la fibra.
Ideea de baza e free wifi for all. Fiecare ofera cat poate.
Routerele preferate sunt Linksys WRT54G v.4 sau WRT54GL.
O sa publicam curand o lista cu alte branduri compatibile.
Mersi mult!
v3lsatis
22nd April 2006, 18:18
da hotspoturi cu protv nu sunt prin Iasi ?
ca am un nokia 3410 si vreau sa prind cu el protv
ipman
22nd April 2006, 21:32
Odata ce pentru anumit fel de trafic se plateste, atunci trebuie sa existe un fel de a lua banii.
Oricum, imi pare bine sa vad ca cineva se straduieste sa ofere o legatura la internet, mai ales aici unde este "capatul internetului".
geojoking
23rd April 2006, 17:18
dar voi cum va scoateti banii din afacerea asta ?
exosyphen
25th April 2006, 14:23
Eu chiar stau pe c*Free acum, la mine in balcon 
Un nou hotspot cu linia de internet sponsorizata de firma mea.
Pentru cei care se intreaba cum se scot banii ... nu asta ii ideea.
Eu am un router wireless pentru acasa, stau intr-o zona rezidentiala aglomerata ... si cu un mic efort, pur si simplu dau access si la altii la linia noastra.
Avand trafic nelimitat ... nu ma costat mai mult de cateva ore din timpul meu.
danberte
25th April 2006, 20:51
Dupa cum spuneam mai devreme, c*free internet zone e free. Unde gasiti un astfel de hotspot (fie in cafenele, la sediile unor firme sau alte locuri in care vom instala hotspoturi) se poate naviga gratuit. Pentru un utilizator obisnuit consider ca e tot ceea ce trebuie sa stie.
Pentru relatii business stam la dispozitia locatiilor publice cu informatii aditionale. Nu cred ca forumul e un loc bun pentru dezbaterea lor.
MD
25th April 2006, 22:42
Felicitari pt. initiativa ( business) ! Ar fi de dorit mai ales prin centru sa existe mai multe hotspoturi ... cel de la Bellini vad ca nu apare pe harta ...
jagoman
25th April 2006, 23:00
Nu faceti una si la intersectia 7 strazi?
danberte
25th April 2006, 23:06
QUOTE(jagoman @ Apr 26 2006, 00:00)

Nu faceti una si la intersectia 7 strazi?
Ar fi mijto, stiu 
Vorbeste cineva la hotelul ala care se face acolo? Ca facem!
Mar
25th April 2006, 23:07
Felicitari !
O initiativa laudabila
jagoman
25th April 2006, 23:09
Eu sunt dispus sa impart conexiunea mea pe moment daca mi se poate configura ca ceilalti sa nu aiba acces la reteaua interna. Adresa E.Racovita 59. Chiar in intersectie.
danberte
25th April 2006, 23:12
QUOTE(jagoman @ Apr 26 2006, 00:09)

Eu sunt dispus sa impart conexiunea mea pe moment daca mi se poate configura ca ceilalti sa nu aiba acces la reteaua interna. Adresa E.Racovita 59. Chiar in intersectie.
Se poate! si ar fi genial! Suntem vecini. Eu pe Fierului! Spune-mi de ce ai nevoie..
multumesc tuturor pentru feedback!
sebulbus
25th April 2006, 23:31
cred c-o sa fac rost de un wl500g deluxe si o omni puternica pentru treaba asta.
vedem cum e spectrul radio si cred ca ii dau drumul.
edit: sper numa sa nu prind conectati decat tarani care stiu doar dc si torrents, caz in care trebuie sa ma apuc de filtrat, chestie care m-ar cam indispune.
sebulbus
25th April 2006, 23:37
danberte: ce-i descris in quote-ul de mai jos ce hardware cuprinde mai precis?(daca a fost definitivat)
22 octombire 2005
c* free dezvolta, in premiera pentru Romania, un pachet hotspot-in-a-box destinat pietei SOHO. c* free mini va costa aproximativ 100 de euro.
danberte
25th April 2006, 23:50
QUOTE(sebulbus @ Apr 26 2006, 00:37)

danberte: ce-i descris in quote-ul de mai jos ce hardware cuprinde mai precis?(daca a fost definitivat)
22 octombire 2005
c* free dezvolta, in premiera pentru Romania, un pachet hotspot-in-a-box destinat pietei SOHO. c* free mini va costa aproximativ 100 de euro.
Da, am terminat respectiva "jucarie". E chiar mai ieftina. 49euro. Si cuprinde un adaptor USB ce se configureaza ca AP c*free. O chestie desteapta si foarte utila celor ce au laptop si vor sa partajeze o conexiune evdo, 3G (mobila) ori ethernet (fixa), sau pur si simplu vor sa faca o retea wireless rapid, ieftin si fara bataia de cap a si dimensiunile unui AP clasic.
cat despre Asus-ul pe care vrei sa-l iei, o sa facem niste teste si-ti dam un firmware c*free. Nu-ti fa griji ca o sa aiba toate cele necesare sa nu te trezesti cu prieteni falsi
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.