danberte
17th May 2006, 10:59
QUOTE(Tyby @ May 17 2006, 08:51)

Dane, faina ideea ... sper sa va si iasa ...
M-as baga si eu, am un WRT54G v 4.x, pe care il folosesc - intermitent - pe post de AP, cand am nevoie, prin casa ... n-am avut timp sa-l securizez & stuff, pur si simplu il bag in priza cand am nevoie, avand MAC-urile WiFi pe care le folosesc deja filtrate direct din interfata lui standard.
Daca aveti solutie de incredere, shoot!
Tyby,
mersi mult
Si noi speram sa iasa, la fel de mult ca userii avizi de comunicare fara fir!
Am sa-ti dau un link asap pentru routerul tau!
Keep in wireless touch!
r0tt3en
20th May 2006, 14:07
sal oameni buni ,
dupa ce am citit ce ati pus aci incepe sa imi placa tot mai mult ideea cu wireless-u, da ii o mica problema, ce faceti cu baietii care au tras aiurea cabluri prin cartiere si care se bat intre ei pe centru mai rau ca RDS-u cu Astralu+UPC ?? credeti ca is de acord cu ideea de net free? inteleg ca preferati locurile publice, ultracentrale dar nu stiu daca o sa aiba un impact atat de mare la populatie( mai ales in romania ) in plus cuvintele cheie la chesita asta care vreti voi sa o faceti is : mobilitate, free, pt toti ( cel putin asta am inteles eu ). Am incercat si eu ceva similar cu o retea pe cablu ( ma gandeam la wirelss da cum nu multi isi permiteau placi de retea radio la vremea aia ...) adica nu luam bani pt instalari,netul era cat de cat iefitn, am incercat sa facem peering cu alte retele din zona , numai ca nu a iesit ce visam - am plecat din retea .
Acu am alta idee, hotspoturi de cartier : adica pui un Ap-u sus pe bloc si o antena omni lasi un canal de vreo 256 k free si cei care vor, stau pe net in fata blocului sau in parcu de langa bloc sau chair si in balcon. Is atatea retele de cartier cu banda larga la net ca sigur nu o sa planga nimeni pt banda aia free, in plus asta ar putea fi o publicitate buna. Reteaua vine si zice :suntem atat de puternici ca putem da net wireless free . Ma deranjeaza cel mai tare chestia cu cablatul aiurea cu echipament prost i, cand stau zeci de oameni fara net pt un amarat de switch ars undeva pe un bloc sau pt un cablu rupt de vre-un copac...
Momentan isp-istu meu isi monteaza si el antena pe bloc ( cluj -n, cart gheorgheni ) pt net ca s-o saturat de astral/modem cablu /2mbit/pret enorm , poate il conving ca ar fi un lucru bun sa lase un canal free pt restu , daca nu iese nimica o sa pun un ap si o antena omni pe balcon, nu e un capat de tzara si nu stau in 3 milioane si 256 k banda.
danberte
20th May 2006, 21:18
Am sa fiu scurt si taios. Noi nu suntem in nici un conflict cu ISPs. Pentru ca solutiile noastre nu inlocuiesc sau nu vor bloca o noua conectare la net a unui potential client. Spre exemplu, Ion Specimen nu si-ar face abonament de net pe banca nr 4 cum vii dinspre clopot, astfel incat daca totusi are posibilitatea sa scrie un email free acolo, o va face pe c*free.
Daca cineva este "de acord" sau nu cu ce facem noi din ratiuni monopoliste poate sa-si vada de treaba. In business nu exista termenul asta. Exista o singura regula universala pe care nu o poate contesta nimeni si aia este "the client way"!
In timp ce restul lumii nu-si mai pune atatea intrebari despre daca sa fii wireless sau nu, free sau nu, moral sau nu, si trece la treaba, c*free vrea sa scoata Romania din evul mediu.
danberte
21st May 2006, 16:08
QUOTE(r0tt3en @ May 20 2006, 15:07)

o sa pun un ap si o antena omni pe balcon, nu e un capat de tzara si nu stau in 3 milioane si 256 k banda.
Facem?
exosyphen
21st May 2006, 23:41
Singurul, repet, SINGURUL tzaran de care stiu ca si-o facut ISP din c*free, sunt chiar eu ... si asta pentru ca un hotspot c*free in casa.
Acuma lasand gluma, incerc sa dau si eu o mica explicatie :
Un hotspot WiFi nu este o *solutie* de conectare, este o alternative (asa imi explica cineva de la Orange, pretul la GPRS).
Este ca si mancarea de la fast-food. Manci cand esti in oras si ti foame, dar nu mananci acolo, 3 mese pe zi.
A considera ca c*free concureaza/pericliteaza orice ISP, de orice forma (serios, de cartier, etc) ... este ca si cum ai crede ca McDonalds va scoate alimentarele din business
AlexIP
22nd May 2006, 00:08
Acuma aveti si hotspot din Deva pe lista... inainte nu ma stiati voi. 
P.S. Cred ca sunt singurul care ofera internet gratuit intr'un cimitir.
r0tt3en
22nd May 2006, 12:12
QUOTE(AlexIP @ May 22 2006, 01:08)

P.S. Cred ca sunt singurul care ofera internet gratuit intr'un cimitir.

Si ai conexiuni pe cimitir? Povestea la un moment dat la Dinescu in emisiune cineva ca trecand prin cimitir a auzit intr/un maormant cum suna un celular... Cine stie , poate ca sunt si din astia care ar dori sa doarma somnul cel de veci cu laptopu la capatai
) . Acu serios vorbind, ce intelegeti voi prin internet? Trafic greu de DC , Torente si alte P2P sau sa iti citesti linistit mailul si sa cauti cum ii vremea in Congo ? Io zic ca pt surf e suficient un 256Kb, daca vrei altceva ... cauta in alta parte .
danberte
22nd May 2006, 12:28
Multumim lui AlexIP care ni s-a alaturat tocmai de la Deva
AlexIP
22nd May 2006, 15:13
r0tt3en
22nd May 2006, 17:39
Corect, pana la urma mi se pare aberant sa iti intre un idiot pe spot si sa se apuce sa descarce filme xxx cu dc-u.
Ideea e ca c*free prefera AP-uri care ruleaza linux embeded cu functii de QoS ( adica un soi de management al benzii cu prioritate pe porturi (de obicei ) ). Smecheria asta iti garanteaza ca traficul de pe portul 80 e prioritar fata de alt gen de trafic. Cel putin in teorie asa e. Am folosit pe un router ceva similar ( PfSense pe platforma BSD) si sa stii ca a meritat. Acum nu mai ramane decat sa monitorizezi din cand in cand si tu conexiunile ...
danberte
22nd May 2006, 19:31
Stiu ca pare restrictiv, dar penetrarea broadband e slaba in Romania. Cei ce au bunavointa sa imparta din banda si asa modesta s-ar putea simti incomodati de un utilizator wireless "flamand".
In plus, filozofia de acces e una destul de sanatoasa: business/informare/comunicare de baza pe hotspot versus download content multimedia&divertisment pentru acasa, pe banda proprie.
Preferinta pentru Linksys WRT54GL este de natura pur pragmatica. Pe langa accesibilitatea ca pret si raspandirea routerului Linksis, ea ofera posibilitatea rularii unui server linux c*free gandit sa permita tipul de utilizare enuntat mai sus si sa descurajeze conduita oneroasa.
Pentru ca am fost intrebati:
c*free wifi community e un proiect dedicat utilizatorilor individuali ce vor sa contribuie la Free WiFi Romania prin putina banda sharuita wireless. Sunt incurajate routerele WRT54GL iar firmware-ul ce face totul posibil este disponibil gratuit.
c*free internet zone este un produs comercial de marketing adresat companiilor sau institutiilor care doresc sa-si promoveze produsele/serviciile intr-un mod modern. Pachetul este croit in functie de necesitati iar costurile sale sunt:
-one time investment - de la 199euro (Router c*free + conexiune asigurata + install + promo)
-monthly investment - de la 49euro/luna (mentenanta, suport, real time management, brand royalty, materiale promo, etc), exclus taxa de conectare la internet.
In premiera pentru Romania vreau sa anunt ca c*free declara operational cel mai mare hotspot public ever:
SSID c*free (Eroilor)
Hotspotul are acoperire pe intreg bulevardul Eroilor din Cluj Napoca (445m), zona pietonala, este -evident- free, si n-ar fi fost posibil fara colaborarea celor de la Jott Labs/Studios!

Yep, we've done it again! 
Ca bonus, m-am gandit sa adaug si prezentarea c*free de la FMC Summit Amsterdam, o sinteza excelenta a pietei wireless din Romania, cat si cateva din perspectivele noastre de viitor! (o gasiti atasata)
Enjoy!
al vostru,
Dan Berte
r0tt3en
22nd May 2006, 20:26
incepe o noua era ... in sfarsit , e bine si acu , bine ca nu s-a intamplat peste 10 ani, acum trebuie promovata ideea, primul pas a fost facut
AlexIP
22nd May 2006, 23:15
Well, o intrebare care cred ca s'a mai pus: sigur nu exista nici o problema cu autoritatile? Cu ISP-ul e ok, s'a inteles care e faza, dar mi'e sa nu apara interpretari.
danberte
23rd May 2006, 03:27
Nu, n-ai nici o treaba cu autoritatile. Banda WiFi e libera.
danberte
23rd May 2006, 03:50
Daca aplicatia default de monitorizare a conexiunii WiFi nu va ajuta, am pregatit ceva pentru voi:
Pentru utilizatorii de Mac/PC - un widget ce functioneaza pe Yahoo! Widget Engine
Pentru Dashboard (Mac OSX Tiger) - un widget cu posibilitate de selectare retea si vizualizarea altor SSID din jur.
Ambele sunt free si le gasiti aici
Enjoy!
Asassin
23rd May 2006, 09:10
Buna ziua,
Toata treaba asta se aplica numai in CLuj ?? Eu stau in Iasi, si noi cam ducem lipsa de hotspoturi wireless, deci..ma gandeam sa va ajut. Precizez ca stau fix "in buricul targului", adica zona 0, si deci ar fi o treaba interesanta.
Problema e ca trebuie sa vad cu ISP-ul...daca nu are nimic de obiectat.
Astept un raspuns sau o propunere. Va multumesc !
exosyphen
23rd May 2006, 11:05
dpdv tehnic, ISP-ul nu va putea demonstra niciodata in fata unei instante ca eu am partajat linia mea.
Si atata timp cat totul merge bine, si nimeni nu foloseste hotspoturile ca sa stea conectat la DC++ 24/7 ... totul ii ok.
Si cat timp totul ii ok ... credeti ca se apuca cineva de scandal numai asa?
danberte
23rd May 2006, 11:21
Asassin,
c*free wifi community nu e limitat doar la Cluj!
Daca ai un router compatibil (Linksys WRT54GL), cu ajutorul unui software c*free vei putea face un hotspot si la Iasi. Daca nu ai, te ajutam noi sa iei unul la pret promotional.
www.cfree.ro
Exo$yphen,
nu e chiar asa radicala treaba. Intr-adevar pot fi unii furnizori de net care sa nu fie de acord, din mii de motive ce ii privesc. Acolo unde asta nu e o problema, totul e OK.
Bafta la 'wifi-it' Romania!
exosyphen
23rd May 2006, 17:40
Discutii ipotetice : Daca vine o furtuna si trazneste in hotspot ... o sa mi se arda oare placa WiFi daca in acel moment sunt conectat la hotspot?
danberte
23rd May 2006, 18:06
Nu e nici o chestie pe ascuns! Cu o parte din furnizorii importanti de Internet c*free a luat legatura si lucrurile sunt OK. Dat fiind numarul mare de companii furnizoare ne ia ceva sa stabilim contacte cu toate.
exosyphen
23rd May 2006, 18:11
Atata timp cat lucrurile sunt OK cu ISP-urile pe care le folosesti ... sincer trebuie sa te doara undeva de restul.
Sincer, nu vad ce relevanta are sa purtam discutii de genul : ISP-ul X te da in judecata daca faci asta, atata timp cat serviciile lui nu sunt folosite.
Frectie la piciorul de lemn.
AlexIP
23rd May 2006, 18:29
Mai Asassin, ce numa in Cluj, nu ai auzit ca e si in Deva?
danberte
23rd May 2006, 19:21
danberte
26th May 2006, 21:27
Salutari!
Here's the big news!
Am instalat cel mai mare hotspot public gratuit din RO!
In centrul Clujului, pe bulevardul Eroilor, pe banci sau la terase, link WiFi c*free!
SSID: c*free (Eroilor)

www.cfree.ro
Enjoy
AlexIP
28th May 2006, 12:58
O sa pun poze cu stickerele c*free zone de indata de ajung la mine.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.