Autodesk 3ds Max 8

delavega

Ieri am facut rost de Autodesk 3ds Max 8 super tare programul , numai ca e f greu de lucrat in el..am vazut cateva exemple pe care le da programul, super tare. Vreu si eu sa invat macar minimul necesar care trebuie stiut. Daca se pricepe cineva , si vrea sa ne spuna si nou, celor incepatori ,sau daca nu sa ne dea niste tutoriale ceva.. orice este bun. PLS help worthy.gif Va sunt recunoscator. worthy.gif
Blitzkrieg
Iti recomand sa incepi prima data cu tutorialele care se gasesc in help-tutorials si apoi sa treci la alte tutoriale de pe net.
Cand vrei sa faci ceva nou, si nu stii foloseste help-ul 3D Max-ului, e foarte bine facut.

Cateva tutoriale poti gasii aici: http://www.pixel2life.com/tutorials/3D_Studio_Max/All/

Succes!

stau_de_6
QUOTE(delavega @ Jul 10 2006, 11:29) *
Ieri am facut rost de Autodesk 3ds Max 8 super tare programul , numai ca e f greu de lucrat in el..am vazut cateva exemple pe care le da programul, super tare. Vreu si eu sa invat macar minimul necesar care trebuie stiut. Daca se pricepe cineva , si vrea sa ne spuna si nou, celor incepatori ,sau daca nu sa ne dea niste tutoriale ceva.. orice este bun. PLS help worthy.gif Va sunt recunoscator. worthy.gif

poti sa imi dai si mie un link de unde sa descarc ca pe dc++ nu e de gasit
ciuly
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index...p;siteID=123112 ai link get a free 30 day trial
nashu_iulica
cum fac sa orbitez in fereastra Perspective in jurul unui obiect? (sunt la inceput newblush.gif )
magic-gabi
3DS MAX 8 e mult prea scump . eu recomand milkshape 3D . ca sa te misti in jurul unui obiect apesi alt + scroll (si misti mausul) si scroll pentru a da zoom ... cam atat . bafta in continuare in grafica 3D peacefingers.gif desi nu vad unde e programarea aici w00t.gif . Max script nu inseamna programare cool.gif
km1kze
QUOTE(magic-gabi @ Aug 11 2006, 21:09) [snapback]1769876[/snapback]
Max script nu inseamna programare cool.gif

ba chiar asta inseamna, programare grafica rolleyes.gif

d4rkm4n
GRAFICA = programare
PROGRAMARE = C/C++
Deci trebuie sa stii programare ca sa pricepi cu ce se mananca 3DS Max-ul, credeti-ma ca fac la facultate grafica si este programare.
ciuly
nu stiu ce faci tu la facultate dar faci prost.
programare=c/c++, delphi, java, ruby, vb, etc etc etc. (am lasat c/c++ in fata pentru ca sa fie mai clar ca e completare, restu ordinii e dupa cum mi-a venit in cap)
cand ii vad pe unii cum is limitati de limbaj/mediu de dezvoltare ...
km1kze

maxscript inseamna programare, bineinteles nu la nivelul unui C++, dar cat timp se foloseste de anumite secvente de instructiuni si algoritmi, este programare;
un fel de SDK programabil, daca nu ma insel?
raducu84
grafica nu e PROGRAMARE! ca tragi 3 clickuri, si stii cateva functii nu e programare!

ma inclin,
..:: CLAW ::..
Scripting languages (commonly called scripting programming languages or script languages) are computer programming languages that are typically interpreted and can be typed directly from a keyboard. Thus, scripts are often distinguished from programs, because programs are converted permanently into binary executable files (i.e., zeros and ones) before they are run. Scripts remain in their original form and are interpreted command-by-command each time they are run.[1][2] Scripts were created to shorten the traditional edit-compile-link-run process. The name 'script' is derived from the written script of the performing arts, in which dialogue is set down to be interpreted by actors and actresses--the programs. Early script languages were often called batch languages or job control languages. Scripting languages can also be compiled, but because interpreters are simpler to write than compilers, they are interpreted more often than they are compiled.

The term scripting language is not technical, though embedding and dependence on a larger system are usually criteria. In computer games, scripts extend game logic, tailoring the game engine to particular game data. Scripts also make applications programmable from within, so that repetitive tasks can be quickly automated. Of course, not every scripting system that grows beyond its original design and delegation acquires a new name. Full-blown in-game languages such as UnrealScript exist, and JavaScript is a very influential standard, supported by virtually every browser on the market.

Da, grafica nu e programare (dar poate fi programata). Insa scriptingul din 3D Studio Max este clar programare, la fel ca JavaScript, PHP, ASP etc.
SchumyAlex
Sunt si eu de azi incepator...am urmarit niste tutoriale si m-am descurcat,dar am observat ca nu stiu toate lucrurile de baza...unde le-as putea invata?Niste tutoriale video ar fi de nota 10 biggrin.gif
bobo2006
salut ! am si eu cateva probleme pe care le-am intampinat la 3Dsmax 2009 ! Am de facut un proiect .. sa va zic in general despre ce este vorba : este vorba despre o '' cutiuta '' care se misca de colo-colo ! Am facut alea...cu ''auto key'' iar acum vreau sa scot filmuletul acela in format .avi insa nu reusesc sa imi dau seama cum se face ! Puteti sa-mi ziceti cum sa scot ala in format avi ?

PS : am rezolvat problema cu format .avi.. acum am alta problema cum fac ca , camerele ca mearga pe rand adica.. dupa ce filmeaza camera 1.. sa filmeze camera 2.. apoi camera 3.. si cum fac ca , cutia sa se miste mai incet.. ca la mine are o viteza de ma mir eu.. zici ca e supersonic ! si filmuletul tine doar 6 secunde si mie imi trebuie sa tine vreo un minut si ceva ! Multumesc
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.