Incapabilitatea de a stabili o agenda pe termen mediu.

ionescu_xoy

Ma enerveaza cand le spun prietenilor si chiar partenerilor de afaceri "Hai sa facem chestia cutare peste... n saptamani la ora xy:zt!" si mi se raspunde: "Aaaaaaaaaaaaa, habar n-am daca o sa pot, poate intervine ceva, mai vorbim la telefon, poate devansam, poate intarziem [...]". Zic: "Pai ce, pleci in vacanta?" "Aaaaa, nuuuuu, dar sa mai vorbim!".
Eu imi fac agenda pe cel putin trei luni inainte. Am avut o gramada de surprize neplacute sa constat ca oamenii au uitat complet de o intalnire pe care am insistat s-o stabilesc cu mult timp inainte si n-am mai "confirmat". Sunt atat de multi care nu vin la o intalnire stabilita (/nu se tin de cuvant etc.) incat romanul simte nevoia sa "reconfirme"? De ce nu pot pur si simplu sa infirme daca nu pot ajunge?! De ce nu vor sa stabileasca un calendar pe mai mult de doua-trei saptamani?!
Voi ce credeti?
RoAp
QUOTE(ionescu_xoy @ Jul 7 2006, 14:49) *
Ma enerveaza cand le spun prietenilor si chiar partenerilor de afaceri "Hai sa facem chestia cutare peste... n saptamani la ora xy:zt!" si mi se raspunde: "Aaaaaaaaaaaaa, habar n-am daca o sa pot, poate intervine ceva, mai vorbim la telefon, poate devansam, poate intarziem [...]". Zic: "Pai ce, pleci in vacanta?" "Aaaaa, nuuuuu, dar sa mai vorbim!".
Eu imi fac agenda pe cel putin trei luni inainte. Am avut o gramada de surprize neplacute sa constat ca oamenii au uitat complet de o intalnire pe care am insistat s-o stabilesc cu mult timp inainte si n-am mai "confirmat". Sunt atat de multi care nu vin la o intalnire stabilita (/nu se tin de cuvant etc.) incat romanul simte nevoia sa "reconfirme"? De ce nu pot pur si simplu sa infirme daca nu pot ajunge?! De ce nu vor sa stabileasca un calendar pe mai mult de doua-trei saptamani?!
Voi ce credeti?

Exagerati putin.Cred ca mai repede va enerveaza faptul ca nu confirma plata facturilor.
Nu-i asa ca nu vor nici de ai naibii sa emita ordine de plata la scadenta?De CEC-uri nu mai intreb.Mie asa-mi pare.Va salut si spor la treaba.
Ca sa ne amuzam putin.Cineva a declinat o intalnire ce urma sa aiba loc dupa cateva saptamani motivand ca ...merge la o inmormantare.

Bebeluska
Romanii nu prea sunt obisnuiti cu stilul asta "programat". Totul merge dupa dispozitie, prioritatile ficaruia... In afara de nunti/botezuri, eu n-am mai auzit nimic programat pe termen lung. Eu stiu ca voi merge la o nunta pe 22 iulie si nu imi pot programa nimic in ziua respectiva. Oamenii sunt obisnuiti sa raspunda cu "eu nu stiu ce fac maine, dar peste x saptamani!"
ionescu_xoy
QUOTE(Bebeluska @ Jul 7 2006, 15:14) *
Oamenii sunt obisnuiti sa raspunda cu "eu nu stiu ce fac maine, dar peste x saptamani!"

EXACT! AI PUS DEȘTU' pe ce ma doare cel mai mult! Pai daca A STABILIT CU MINE ce face peste x saptamani, atunci stie sigur ca peste x saptamani nu poate programa ceva cu altul. NU INTELEG! crybaby.gif
Pe mine m-a invatat tata cand eram mic sa-mi fac agenda. Acum toata lumea are functie memo pe mobil care te poate anunta de mai multe ori inainte de "eveniment". Nu-l foloseste nimeni?! cursing.gif Eu n-am ratat NICIODATA o intalnire. Iar daca am ratat-o (foarte rar), am anuntat din timp. De ce nu poate face toata lumea asa? Asta e raspunsul pe care-l caut. Ce va face sa ziceti "eu nu stiu ce fac maine, dar peste x saptamani!"?!
gtk

depinde... daca ai o intalnire cu prietenii mi se pare normal sa nu poata stii daca se pot intalni, mai ales daca e vorba de perioade atat de lungi... 2-3 luni e exagerat..
in cazul afacerilor, depinde... daca e vorba de semnarea vreunui contract ceva, nu cred ca sunt multi care nu pot stabili anticipat asa ceva... daca e vorba de altele, nu se stie..
De ce nu pot pur si simplu sa infirme daca nu pot ajunge?!

probabil uita

QUOTE(RoAp @ Jul 7 2006, 15:04) *
Ca sa ne amuzam putin.Cineva a declinat o intalnire ce urma sa aiba loc dupa cateva saptamani motivand ca ...merge la o inmormantare.

Tare! laugh.gif
Zamo
Voi ce credeti?

Ia invita-ne pe noi la o bere peste doua saptamani sa vedem daca te dezamagim!! w00t.gif
Te las si sa alegi locatia ! wink.gif
$eb
Voi ce credeti?

O sa iti raspund pe 7 August, la ora 8:00 AM. Mi-am notat in agenda harhar.gif ohmy.gifK:

ionescu_xoy
QUOTE(Zamolxel @ Jul 7 2006, 15:24) *
Ia invita-ne pe noi la o bere peste doua saptamani sa vedem daca te dezamagim!! w00t.gif
Te las si sa alegi locatia ! wink.gif

QUOTE($eb @ Jul 7 2006, 15:30) *
O sa iti raspund pe 7 August, la ora 8:00 AM. Mi-am notat in agenda harhar.gif ohmy.gifK:

Semnatuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaa meaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mai cititi-ooooooooooooooooooo inca o dataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Zamo
QUOTE(ionescu_xoy @ Jul 7 2006, 15:33) *
Semnatuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaa meaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mai cititi-ooooooooooooooooooo inca o dataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Pai tot ce este real din semnatura ta este "nu luati de bun chiar tot ce scriu" roll2.gif roll2.gif roll2.gif

EDIT:
Cu specificatia ca pentru mine "chiar tot" = 1000%

w00t.gif
RoAp

QUOTE(ionescu_xoy @ Jul 7 2006, 15:33) *

Hai dom'le fiti mai elastic si mai relaxat.Prea luati personal totul.Pana si semnatura e obositor de citit.Zici ca e cliseu.
Eu de exemplu sunt atat de ametit incat nici macar nu stiu unde-mi las masina.In fiecere an agenda mea se opreste la 10-15 ianuarie.In schimb in momentul dat ,sa spunem, ma concentrez de minune(cel putin cat dumneavoastra).sunt adeptul"haosului controlat" ce dracu' o insemna asta.
Un neparolist e una iar ceea ce va doare pe dumneavoastra e alta.
Chiar nu sunteti fericit cand gasiti cateva hartii de 5RON uitate in niste pantaloni nepurtati de cateva saptamani?Eu ma amuz teribil pe chestia asta.Dar un contract e un contract si o intalnire e o intalnire.Insa 3luni mi se pare mult .Cel putin pentru mine.Va salut
Zamo
QUOTE(Bebeluska @ Jul 7 2006, 15:14) *
Romanii nu prea sunt obisnuiti cu stilul asta "programat". Totul merge dupa dispozitie, prioritatile ficaruia... In afara de nunti/botezuri, eu n-am mai auzit nimic programat pe termen lung. Eu stiu ca voi merge la o nunta pe 22 iulie si nu imi pot programa nimic in ziua respectiva. Oamenii sunt obisnuiti sa raspunda cu "eu nu stiu ce fac maine, dar peste x saptamani!"

Mei bebe draga, eu te intreb pe tine ceva... oare chiar nu conteaza de loc slujba unui om cand afirma "eu nu stiu ce fac maine, dar peste x saptamani!" ? Eu cred ca da. Un medic chirurg, un pompier un militar de cariera...oricand poate fi chemat. wink.gif
$eb
QUOTE($eb @ Jul 7 2006, 15:30) *

biggrin.gif Pentru prima data imi dau Replay singur. Si ca sa vezi ca aveam dreptate.

Intr-un anume context e aberant ce spui tu acolo.
La fel cum au spus si antevorbitorii, in afaceri sau pentru ocazii importante e necesar stabilirea unei intalniri cu o perioada de inainte. Un furnizor iti prezinta un produs nu stiu de care si te intereseaza, dar nu in momentul ala. Stabilesti o alta intalnire peste jumatate de an. Ai o nunta/botez/onomastica inchiriezi din timp un local, vorbesti cu invitatii cu cel putin o luna despre eveniment. Si cam astea sunt situatiile normale in care poti stabili o intalnire pe termen mediu si lung. Si sa stii ca romanii nu sunt chiar atat de limitati la cap si se conformeaza si ei ca restul lumii. Ce obicei esti invitat la o petrecere cu o luna, o luna jumate inainte, la fel si in afaceri pentru un seminar, etc. Daca anumiti oameni nu respecta, sunt prea "mici" bussinesman si nu inteleg importanta seriozitatii unei intalniri planificate din timp.

Dar daca un prieten imi spune azi, "Bai ne intalnim pe 7 octombrie, in barul nu stiu care la ora 17:30 la masa cutare, sincer il bat pe umar si ii spun ca are probleme si ar trebui sa se consulte." Pai pentru evenimente minore, intalniri, astea pot fi planificate fara probleme cu cel mult o saptamana inainte. De unde sa stiu eu cu ce lucruri mult mai importante pot fi prins in acel moment. Cand o intalnire e cu adevarat importanta fi sigur ca respectivul e foarte atent sa isi programeze o "fereastra" in agenda, dar pentru fleacuri nimeni nu da nici o ceapa degerata.

I rest my case B)
pucon
QUOTE(ionescu_xoy @ Jul 7 2006, 08:49) *
Incapabilitatea de a stabili o agenda pe termen mediu., = unul dintre motivele pentru care Romania merge prost?

Sunt atat de multe unul dintre motive,incat nici nu se poate discuta.Daca cineva gaseste ordine in care sa incepi si cu ce sa incepi, ca treaba sa mearga bine in Romania, sigur il cumpara americanii si iar ramanem in rahat.
julia_na
sunt de acord cu tine dar...nu multi pot fi atat de organizati ca tine
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.