Ziceti-mi si mie la ce e bun ferofluidul in difuzoare ?
CYCLER
10th July 2006, 22:35
QUOTE(mguru @ Jul 5 2006, 01:43)
Am nevoide de ferofluid pentru niște înalte că se rebobinează. Unde găsesc? Sau cum se face?
Ideea de baza e sa obtii niste particule de material feromagnetic cu granulatie cat mai uniforma, cat mai sferice si cat mai mici (chestii de genul asta se mai obtin prin pulverizarea materialului topit in vid).. despre ulei nu stiu ce sa zic, dar sigur trebuie sa corespunda unor anumite criterii fizico-chimice. Incearca pe la institute de cercetari, parerea mea (asa am gasit o sursa de servomotoare bunicele, de exemplu ).
studeer
16th January 2007, 12:20
oxid negru de fier (cca 3ron/150gr) plus ulei pt mecanisme = ferrofluid.
este bine ca oxidul sa fie cernut (printr-un ciorap de dama, de exemplu) inainte de prepararea fluidului, adica sa fie folosite particulele cele mai fine. merge si cu ulei comestibil, dar acesta rancezeste in cateva luni, deci nu e bun pt difuzoare ci doar pt demonstratii ca cea din filumletul de pe youtube. pt difuzoare e potrivit un ulei nu foarte vascos. se poate agita intr-o sticluta pana se amesteca, nu e nevoie de aberatia cu lingurita prinsa in bormasina .
ferrofluidul este folosit in difuzoare din 2 motive: pt ca ajuta la racirea bobinei si pt ca imbunatateste fluxul magnetic. racirea unui tweeter este ceva mai buna folosind ferrofluid.