probleme volum

passat

Am o combina Sony CMT EP 414 de 3 ani si care, brusc, nu mai are sonor sub nivelul 23 afisat digital, dupa acest nivel 24-30, auzindu-se normal ,la vatajul corespunzator acestui volum, adica foarte tare;fenomenul a aparut brusc si este prezent pe orice intrare (cd, tuner, aux).Ce poate avea?Multumesc pt. eventuale sfaturi!
krone
Parerea mea este ca-i defecta. Rezolvarea e simpla mergi cu ea la service.

La echipamentele audio de generatie noua reglajul de volum nu mai este analogic ci digital, utilizandu-se CI specializate. Pentru depanarea acestora iti trebuie ceva experinta.

Incercarea moarte n-are: cauta in manualul tehnic daca ai cumva posibilitatea sa resetezi combina (a anumita combinatie de taste).

passat
Am reusit de cateva minute sa rezolv problema;cred ca o descarcare electrostatica a resetat procesorul ;buton de reset manual nu are dar comanda de BAS care primeste valori de la 1 la 3 a fost bulversata, aparand acolo literele succesive ale alfabetului,intr-un final reusind sa-i readuc valori numerice;tasta de TREBLE nu mai primeste in continuare nici un tip de valoare, dar volumul a inceput sa functioneze normal.Nu cred ca poate resofta cineva in RO asa ceva, dar mai sap pe la Sony service biggrin.gif Poate mai gasasc si ceva legat de taste pentru a o repune pe linie de plutire;raman la convingerea descarcarii electrostatice , mai ales in aceste zile.. cursing.gif
SuperDuper
QUOTE(passat @ Jul 2 2006, 15:54) *
Am reusit de cateva minute sa rezolv problema;cred ca o descarcare electrostatica a resetat procesorul ;buton de reset manual nu are dar comanda de BAS care primeste valori de la 1 la 3 a fost bulversata, aparand acolo literele succesive ale alfabetului,intr-un final reusind sa-i readuc valori numerice;tasta de TREBLE nu mai primeste in continuare nici un tip de valoare, dar volumul a inceput sa functioneze normal.Nu cred ca poate resofta cineva in RO asa ceva, dar mai sap pe la Sony service biggrin.gif Poate mai gasasc si ceva legat de taste pentru a o repune pe linie de plutire;raman la convingerea descarcarii electrostatice , mai ales in aceste zile.. cursing.gif

Las-o scoasa din priza o ora-doua.
aproape0m
eu zic ca mai bine ii dai vreo 2-3 palme si vezi ce zice.

la mine se intrerupea din senin ( mai tarziu mi-am dat seama ca la socuri , de aceea se intrerupea cel mai des la volum mare )

problema era ca de la caldura nu mai facea ceva bine contact . poate asa e si la tine wink.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.