Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Reteta shaorma
Last Updated: Mar 25 2009 22:25, Started by
dragOn
, Jul 02 2006 01:18
·
0
#55
Posted 13 December 2007 - 16:43
Check this out: http://forum.softped...m...t&p=3570340. Un fel de n-ar mai fi, dar e interesant ca alternativă la șaorma. A se vedea și lipia cum am desfăcut-o.
|
#56
Posted 30 December 2007 - 17:28
#57
Posted 30 December 2007 - 17:31
#58
Posted 29 January 2008 - 15:23
Am incercat-o si eu si intradevar e buna. Am gasit intr-un magazin turcesc din zona Sebastian Bucuresti (vis-a-vis pe diagonala de benzinaria fix sau cum s-o mai numi acum) condimente speciale pentru shaorma. Numai ca erau la punga de 100 g si mi sa parut cam mult 1/2 punga si n-am pus chiar atat. Si bine am facut pt ca s-au dovedit a fi destul de iuti.
|
#59
Posted 28 August 2008 - 11:53
Eu am apelat la o metoda mult mai simpla in legatura cu carnea de pui .
Am fiert pieptul de pui 10-15 minute , apoi l-am taiat felii subtiri si l-am prajit cateva minute in ulei in asa fel incat sa se rumeneasca la suprafata . Tot respectul pentru diversele metode de imbalsamare a carnii in iaurt pentru ore intregi , dar eu cand m-am decis sa obtin o mancare salivez de cand ma apuc sa o prepar . Daca dureaza mai mult de o ora imi trece foamea si nu mai vreau sa o vad . Maioneza de usturoi este esentiala la shaorma . La usturoiul pisat se adauga treptat cate putina apa si putin ulei in timp ce se freaca . Se va obtine cu putina rabdare o compozitie asemanatoare cu smantana . Foarte gustos si fara chimicale . Cartofii trebuie prajiti in suficient ulei in asa fel incat sa nu devina crocanti ci sa -si pastreze consistenta moale . Sarea se adauga la fiecare componenta in parte . Dupa amestecarea compozitiei nu mai este eficienta si riscati sa o adaugati in exces , fara efect asupra gustului final . Shaorma se poate manca si sub forma de salata , fara lipie si este la fel de buna . |
#60
Posted 29 August 2008 - 16:30
sau mai bine mananc la cin cin in constanta..sau la famous...cele mai tari "saormerii"!!! aaa...si saorma ca-n dobrogea nu am mancat nicaieri in tara! iar pozele tale sunt super pana la ultima!!! Detest saorma pusa in punga!!!!!!!
ps: stiu ca se scrie corect "shaworma", da'i mai simplu asa :D SweetGirl, on Dec 30 2007, 17:28, said: Se numeste Jamie Olivier si are chiar si o carte, care cel mai probabil a aparut si la noi. Este chiar fenomenal. :D :D e...blond, simpatic..si stie sa laude de minune 3 felii de ceapa+2 de ardei+1 de carne= o super reteta ;)) stiti voi..chestii de genul.....reclama e sufletul comertului :D (mie personal nu mi se pare interesante retetele lui) Edited by mimish, 29 August 2008 - 16:28. |
#61
Posted 01 September 2008 - 17:11
dragOn, on Dec 20 2006, 13:41, said: a mai incercat cineva? :) da, dar nu reteta postata de ea. eu fac asa: - cumpar sau comand de la restaurant paine focaccia - iau un piept de pui, tai carnea fideluta si o prajesc in ulei si adaug condimente de saorma peste ele - intr-o tigaie mare de teflon fac cartofi prajiti. - in farfurie adaug ketchup, sos de usturoi cu maioneza (daca e maioneza din comert, e ok, desi prefer facuta de mine, cand am timp), ceapa, varza sau castraveciori murati, depinde de anotimp, o jumatate de rosie taiata felii per portie, iar separat pun un bol cu un amestec de boia iute, piper macinat si chilli pentru cei care prefera gustul iute (mie nici nu-mi place, nici nu-mi suporta stomacul). e mai usor de facut, nu are multe ingrediente, si datorita condimentelor de saorma din comert, are exact gustul de la restaurant (pe care eu il prefer). dar :))) :lol: atentie la calorii!! :rolleyes: :P daca vreti ca un pranz cu saorma sa aiba doar 3-400 de calorii, puneti numai 2 (doua) linguri de amestec pe cel mult o jumatate de paine focaccia. va garantez ca e gustos si hranitor (dupa o saptamana de mancat la fiecare masa cate un singur fel si maxim 3 linguri de mancare si ATAT, va obisnuiti deja:)))). |
#62
Posted 01 September 2008 - 17:34
@Daria : nu e prea sfaramicioasa si groasa focaccia ? Exista lipii libaneze proaspete in magazinele gen Cora, Carrefour, Gima.
Eu prefer o imitatie de saorma mai prielnica siluetei, in care inlocuiesc : - puiul prajit cu pui fript pe gratar si taiat fasii subtiri - cartofii prajiti cu morcovi si ardei taiati betisoare, amestecati cu ceapa macerata 30 minute in otet cu sare si scursa - maioneza cu humus facut in casa din naut fiert, ulei de masline (in lipsa de ulei de susan), usturoi, menta si zeama de lamaie - sosul iute cu harissa la care adaug castraveti murati si eventual iaurt. |
#63
Posted 01 September 2008 - 19:31
eu locuiesc intr-un orasel de munte cu cateva mii de locuitori. are doua magazine care se numesc pompos supermarketuri (desi unul din ele este facut pe locul unei foste cofetarii) si o pizzerie care onoreaza comenzi la domiciliu. din fericire are focaccia.
daca respecti un numar de 1500 de calorii zilnic, poti manca absolut orice. si ciocolata. doar ca daca ai mancat o ciocolata din aia mare, s-a cam dus o masa de pranz. daca nu chiar si jumate din aia de seara :P :D ce-i drept, unii chiar nu pot manca foarte putina mancare la o masa. de exemplu eu extrem de rar am fost in stare sa mananc 2 feluri la masa de pranz, de regula prefer felul 2, dar am vazut femei care influleca si 2 feluri si o tona de fructe dupa aia. sincer, nu stiu unde incape in ele asa de mult. dar hai pe un topic de slabit, ca aici subiectul e altul. daca vrei :P |
#64
Posted 01 September 2008 - 19:43
Nu vreau sa aud de topicuri de slabit :) ca recunosc ca imi place sa mananc, da' totusi incerc sa fiu atenta la cat bag in mine ca sa mai incap pe usa ;)
Ce-am zis mai sus e un fel de compromis intre o mancare cu gust si una sanatoasa/fara exagerat de multe calorii. In treacat fie zis, cred ca saorma "de la mama ei" nu contine cartofi prajiti - asta pare mai mult o "licenta'" pentru gustul occidentalilor. Edited by Moaca, 01 September 2008 - 19:43. |
|
#65
Posted 01 September 2008 - 19:57
asta nu stiu sa spun. presupun ca shaorma este mancare specific arabeasca. cand am fost in Turcia, tot cu cartofi prajiti o faceau.
|
#66
Posted 02 September 2008 - 18:14
Moaca, on Sep 1 2008, 20:43, said: Nu vreau sa aud de topicuri de slabit :) ca recunosc ca imi place sa mananc, da' totusi incerc sa fiu atenta la cat bag in mine ca sa mai incap pe usa ;) Ce-am zis mai sus e un fel de compromis intre o mancare cu gust si una sanatoasa/fara exagerat de multe calorii. In treacat fie zis, cred ca saorma "de la mama ei" nu contine cartofi prajiti - asta pare mai mult o "licenta'" pentru gustul occidentalilor. pieptul de pui nu prea are aroma, gust e fad poate de aici au venit baietii destepti cu diferite sosuri si garnituri shaorma la turci am vazut ca este facuta din carne de oaie parca, felii taiate subtiri si bagate pe teapa eee carnea de oaie este grea, dar mult mai gustoasa decat cea de pui, daca o mai faci si la foc incet in timp sigur iese o minunatie la noi se trantesc 20kg de piept 4 de piele foc mare si da=i bataie normal ca iese ca drq, mai au pretentia si de clienti multi bine clienti sunt turma tot timpul se ia dupa ureche |
#67
Posted 05 January 2009 - 18:49
dragOn, on Jul 2 2006, 01:18, said: Sunt un fan al acestui fel de mancare si am incercat sa "fur" cat mai multe secrete pentru a-mi prepara acasa cat mai gustos si eficient. Dupa un timp de cercetari/degustari, am ajuns la aceasta reteta... pe care o prepar ocazional prietenilor, care sunt mai mult decat incantati. :) Reteta este pentru 2 saorme f mari. Va astept sa o incercati si sa-mi impartasiti parerea voastra Carnea: Ingrediente: 1 buc piept de pui, 1/2 plic condimente pentru pui, iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore. Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel iar apoi se taie felii subtiri. Sos usturoi: Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie (sau lime), iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt de baut. Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore. Sos Maioneza: Ingrediente: 1 ou, mustar, ulei, sare, lamaie, apa Mod preparare: Se prepara cu blanderul oul cu mustar si sare, se aduga treptat ulei, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga apa pentru a o subtia. Cartofii (5 buc medii): Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii (nu se lasa sa faca crusta maro) intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust Sos rosii: Nu am o reteta inca... dar recomand un ketchup cat mai calitativ. Castraveti: Recomand sa folositi castraveti muratitaiati felii subtiri. Varza: Se taie varza cruda si se da cu sare Ceapa: Se taie rondele. Sos picant: Se dau prin masina de tocat cativa ardei iuti si se lasa cu sare int-un borcan. Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga cartofii, carnea, varza, castravetii, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant. Se strange si se impacheteaza. Pofta buna!!!! Ia zi tu serifule repede cum faci lipia?????:D |
#68
Posted 05 January 2009 - 19:17
banuiesc ca o cumpara. E destul de greu de facut una buna acasa.
|
#69
Posted 15 March 2009 - 10:37
Fac si eu acasa un fel de shaworma sau mai bine spus un fel de fish tacos. Tot cu lipie cumparata,incalzita bine pe un gratar incins,ca sa capete un gust bun. Cartofi prajiti clasic,taiati un pic mai mari,scursi de ulei.Varza alba sau rosie taiata fin. Iaurt cu usturoi, sos de rosii. Si.....ton la conserva, scurs bine de ulei sau sos natur. Toate ingredientele se invelesc in lipia fierbinte se adauga sare,piper si bucatele marunte de lamaie..... :rolleyes: Este foooooarte bun, se prepara repede,nu are calorii multe si ingredientele nu costa cine stie ce.
|
|
#70
Posted 25 March 2009 - 22:20
sofiact, on Mar 15 2009, 10:37, said: Fac si eu acasa un fel de shaworma sau mai bine spus un fel de fish tacos. Tot cu lipie cumparata,incalzita bine pe un gratar incins,ca sa capete un gust bun. Cartofi prajiti clasic,taiati un pic mai mari,scursi de ulei.Varza alba sau rosie taiata fin. Iaurt cu usturoi, sos de rosii. Si.....ton la conserva, scurs bine de ulei sau sos natur. Toate ingredientele se invelesc in lipia fierbinte se adauga sare,piper si bucatele marunte de lamaie..... :rolleyes: Este foooooarte bun, se prepara repede,nu are calorii multe si ingredientele nu costa cine stie ce. Foarte buna si reteta ta, le-am incercat pe amandoua si sunt lafel de bune. Felicitari. |
#71
Posted 25 March 2009 - 22:25
Pai tot ce are inventia asta cu peste in comun cu shaorma e lipia.
Edited by Valy1, 25 March 2009 - 22:26. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users