Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174

norulet

QUOTE(sk0rpy0n @ Aug 6 2007, 14:48) *
Tocmai ne-am intors din Paralia Katerini - Vila Pigasus 3* , eu cu prietena mea si avem si de povestit cateva aspecte...
Grupul nostru de turisti aveau cazare in mai multe locatii din paralia, si erau impartiti in 2 tabere ( dupa masa optionala ): Vila Pigasus, Hotel Vision si hotel Atlantis aveau masa optionala la Hotel Atlantis si restul vilelor la Hotel Helios despre care nu stiu detalii asa multe.
Tour Operator: Amad Touristik - autocare Amad: filmele puse in autocar se vedeau mai bine pe casetele VHS din 94; aerul conditionat prezent in cantitate prea mare( degeaba il opreai deasupra ta ca te zbura de pe mijloc ), noroc cu mp3 personal - 2 dintr'un foc: curentul continuu si muzica de proasta calitate; 2 ore asteptat degeaba in Giurgiu pentru un alt autocar; ghidul foarte bine informat care oferea cu fiecare ocazie detalii despre locatie dar in acelasi timp foarte stresant: mai avea un pic si tragea de tine sa mergi in excursiile optionale ( care sunt si foarte scumpe si foarte proaste explicatii mai jos ). In statiune nu aveti ghid de la Amad, acestia lucrand in parteneriat cu Smart Travel (acestia vor fi ghizii care vor avea grija de voi acolo cursing.gif )
Cazare: Vila Pigasus 3* sistem self catering: vila noua foarte frumoasa; 12 camere pe 3 nivele; camerele includ: o camera cu 1 pat mare 1 dulap 1 noptiera mica 1 tv o bucatarie intr'un separeu al camerei cu chicineta completa utilata ( frigider, plita, hota, vesela ) , 1 baie micuta cu dush wc si chiuveta si 1 balcon incapator in care se putea servi micul dejun ( masa cu scaune si umbreluta ); propietarii prietenosi; in camere nu se umbla ( am lasat semn la usa naughty.gif )
Statiunea: incepe din ce in ce mai mult sa semene a litoral romanesc cu exceptia curateniei; cred ca sunt in jur de 40% romani ( atat turisti cat si lucratori );
multa agitatie, multa lume,multa distractie, multe cluburi fitzoase cu multi greci cu masini tunate; plaja de nisip foarte lunga curatata in fiecare dimineata, cu apa curata si destul de limpede; dushuri pe plaja, cabine de schimb; daca vreti plaja mai libera si mai mare mergeti intre statiuni( acolo aveti soare si dupa ora 5 cand in paralia dupa ora 5 lumea e pe diguri sa mai prinda ceva plaja); pe plaja daca faceai consumatie la diferite terase aveai sezlong plus umbrela ( 3E fresh de fructe, 2E berea ... ); Terasele foarte proaste si scumpe, nu am gasit decat in Golden Beach o terasa cu mancare foarte buna si destul de bogata la un pret acceptabil ( ex: in paralia katerini o portie de kalamari 8-9E care includea numa calamari 5-6 rondele plus o lamaie si o foaie de salata ca decor, pe cand in golden beach o portie de kalamari includea 5-6 rondele plus cartofi prajiti plus salata de verdeturi plus lamaie plus un sos mai special cu maioneza era 4E) nu stiu sincer numele terasei din golden beach dar stiu ca lucreaza un roman pe nume Dani, e acolo de 3 ani si va serveste ireprosabil plus o mica atentie din partea casei ( la noi a fost inghetata coolspeak.gif ).

In paralia in afara de terase, se mai poate manca la fast food dar si aici destul de prost si scump ( era plin de romani la McDonalds deadtongue.gif ). In rest 1.5E gyros, pizza 5E, 1-1.5E pepsi, 4E tzatzichi, 3-4E salatele, 6-7E fripturile cu cartofi, 7-10 see foods.
Cele mai ieftine excursii optionale se gaseau la TrampTravel (incercau sa recastige terenul pierdut in anii anteriori, cand au fraierit o gramada de lume), dar tot nu le recomand. Au existat si vor exista mereu ghizi care vor trage pe pielea lor tot ce vor putea.
Noi ne'am inchiriat in primele zile un scuter(10E/zi) cu care am strabatut aproape toata regiunea Pieira si am avut ce vizita. Am fost in toate statiunile si am vazut mai toate plajele, am fost in Keterini super oras care merita vizitat, am stat 1 zi intreaga in el ( parcul principal este mirific, nu am vazut in europa un parculet asa de frumos cu zeci de podulete peste un rausor cu circuit inchis plus multe fantani care rasareau din stanci inalte; cu centrul Katerini foarte curat si frumos, cu multe magazine cu Reduceri substantiale: 5E tricou dama f.bun ca material si model nu ca cele din statiune, 10E micro card SD1GB...). Spre sfarsitul vacantei am inchiriat ATV ( 20E/zi) cu care ne deplasam intre statiuni. Drumul Paralia Katerini - Golden Beach poate fi facut si cu un trenulet cu 3 vagoane, 2E/persoana.
Multe supermaketuri la tot pasul ( mici magazine cu terase acoperite ) cu preturi oarecum moderate (sa va luati de acasa spreyuri sau cremele de soare care sunt foarte foarte importante: in tara 200 de mii un sprey aici sub 10E nu gasesti cele bune gen nivea,garnier sau altele fiind peste 15E) , cu fructe proaspete si bune, cu apa plata si minerala ...
Dar cel mai supermaket gen Bila exista la iesire din statiune spre Salonik ( langa parcarea autocarelor).
Multe magazine cu souveniruri in statiune: multa arta traditionala foarte scumpa, multe chinezerii ... Apropo de aurul la metru (numa prostii de romani cumparau, care se credeau mai destepti erau imbroboditi repede cu textul "gold mixed with titan" death.gif . Multe magazine de blanuri si piele ( sincer foarte demodate), multe magazine de haine (textile prost cusute), multe magazine de papuci ( 99% inlocuitor de piele sau mai grav CARTON presat ).
Mai importat de stiut: la plecare camera se elibereaza dimineata la 9 plecarea cu autocarul fiind la ora 19 seara. Am asteptat 30 de minute dupa ghidul local de la Smart Travel care sa ne explice de ce din tot grupul nostru 1 autocar pleaca la ora 12 si altul ( cel in care trebuie sa fim si noi) pleaca la ora 19. Nu ne lamureste deloc dar ne da o veste buna ca autocarul nostru a venit in parcare si sa mergem acolo sa punem bagajele si sa fim liberi pana la ora 19. Bun si atat zicem, si mergem in parcarea autocarelor si stam aproape juma de ceas sa constatam ca nu e venit nici 1 autocar. Ma duc frumusel la agentie si ma iau de ghida care zicea ca l'a vazut cu ochii ei, in fine pune mana pe telefon si afla ca autocarul era in alta locatie si'l cheama la parcare sa imbarce bagajele. In cateva minute am si suit bagajele si am avut timpul liber pana la 19 ( ne'am dus pe plaja si am mai profitat de o zi de soare ). In autocar pe drum spre casa incepe distractia, lumea agitata vorbea intrea ea. Subiectul roll2.gif excursiile optionale. Ghidul de la Amad intra in discutie cu ei si afla mai toate detaliile. Toti au inceput sa se planga de ghida locala de la Smart Travel cu care impreuna au facut excursiile optionale. Cea mai tare teapa la Meteora: la recomandarea ghidei au oprit in mijlocul pustiului unde era o taverna si unde au mancat orez cu ardei si sos de 33E/2persoane si unde nu erau meniuri, la meteora recomandari de unde sa cumperi si de unde sa nu cumperi plus multe altele. Alta teapa excursia la Salonik la fel cu opriri la magazine recomandate de ghida cu preturi "reduse"
nu mai zic de timpul mic petrecut la obiectivele turistice, de toate acestea se plangeau saracii oameni. Cam atatea auzite de cei patiti dar sunt sigur ca sunt mai multe. Cam atat din Paralia sper sa ajunga
PS: soarele rasare pe la 6 si ceva ( din cauza peninsulei Halkidiki ). Acum o sa pun si niste poze:
Paralia kalamari 8E Click pentru a vizualiza atașamentul
Camera Vila Pigasus: Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Plaja Paralia Katerini: Click pentru a vizualiza atașamentul Rasarit 06:21 Click pentru a vizualiza atașamentul
Orasul Katerini: Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Plaja Golden beach: Click pentru a vizualiza atașamentul
Golden Beach kalamari 4E Click pentru a vizualiza atașamentul

ma bucur ca nu sunt singurul care a postat comentarii despre paralia in sensul acesta
sunt cu totul intruacord cu singura diferenta ca excursiile chiar mi-au facut placere
perioada in care am fost eu adica 13 21 iulie si excursia la meteora si cea la skiatos chiar si seara greceasca a fost excelenta
nu stiu ce ghid ati avut voi pt excursiile respective, dar noi cel putin 6 care am mers nu am avut ce reprosa fetei respective (olivia)
ideea e ca la anu tot grecia voi alege dar in conditii individuale mai ales fara autocar oferit de aceste de rahat firme turistice
Sarmis111
Multumim pt comentarii si mai asteptam si altele....O rugaminte insa...nu mai dati replay la tot textul fiindca ocupa mult spatiu...vezi exemplul de mai sus...

bogdan10
QUOTE(antonela @ Aug 6 2007, 21:11) *
Multumesc pentru informatii. Noi plecam cu autocarul, pentru ca e prima data cand mergem in grecia si am preferat asa, stiind totusi ca aceste 3 hoteluri (Potidea Palace, Potidea Beach si Portes Palace), sunt oarecum izolate. Poate la anul vom merge cu masina. Vom vedea. Dar despre sporturi nautice poti sa-mi spui ceva? Ce exista si cat costa? Si ar mai fi si excursiile acelea optionale....sa vedem. Nu avem cum sa ne plictisim....chiar si fara masina. Si cred ca la unul din aceste 3 hoteluri se pot inchiria masini, nu stim cat costa. Mersi mult inca o data. biggrin.gif

Pe plaja din dreptul hotelului vei gasi posibilitatea de a inchiria hidrobiciclete sau caiac-canoe (parca 10 euro/ora). In zona nu am mai vazut posibilitatea practicarii altor sporturi nautice. La receptia hotelului exista pliante cu tipurile de masini care se pot inchiria (preturile incep de la 25 - 28 euro/zi pt. Matiz, celelalte tipuri de masini fiind mai scumpe). Merita sa vizitati, in cazul in care inchiriati o masina, orasul Salonic, turul bratelor Kassandra si Sithonia, pestera Petralona si eventual excursia la Muntele Athos (imbarcarea pe vase se face din Ormos Panagia de pe bratul Sithonia - cca 60 km de la hotel; pretul croazierei este de 20-25 euro in functie de vasul ales, iar daca mergeti organizat de la hotel, cu autocarul, pretul este in jur de 40-45 euro/pers). Daca va incumetati (cu o masina inchiriata) sa vizitati si Meteora (cca 700 km dus-intors) merita sa va duceti. Pretul pt. excursii optionale nu cunosc deoarece noi am fost cu masina personala si am colindat in foarte multe locuri (Halkidiki + Salonic + Meteora + Paralia Katerini + Atena + Delphi + Corint).
antonela
QUOTE(bogdan10 @ Aug 7 2007, 11:19) *
Pe plaja din dreptul hotelului vei gasi posibilitatea de a inchiria hidrobiciclete sau caiac-canoe (parca 10 euro/ora). In zona nu am mai vazut posibilitatea practicarii altor sporturi nautice. La receptia hotelului exista pliante cu tipurile de masini care se pot inchiria (preturile incep de la 25 - 28 euro/zi pt. Matiz, celelalte tipuri de masini fiind mai scumpe). Merita sa vizitati, in cazul in care inchiriati o masina, orasul Salonic, turul bratelor Kassandra si Sithonia, pestera Petralona si eventual excursia la Muntele Athos (imbarcarea pe vase se face din Ormos Panagia de pe bratul Sithonia - cca 60 km de la hotel; pretul croazierei este de 20-25 euro in functie de vasul ales, iar daca mergeti organizat de la hotel, cu autocarul, pretul este in jur de 40-45 euro/pers). Daca va incumetati (cu o masina inchiriata) sa vizitati si Meteora (cca 700 km dus-intors) merita sa va duceti. Pretul pt. excursii optionale nu cunosc deoarece noi am fost cu masina personala si am colindat in foarte multe locuri (Halkidiki + Salonic + Meteora + Paralia Katerini + Atena + Delphi + Corint).

Multumesc Bogdan pentru toate informatiile. biggrin.gif
oxidoni
QUOTE(SweetSpicy @ Jun 29 2007, 19:29) *
Hello!
Nu stiu hotelul, iar in oras in Rodos am fost un pic pana la Colos si pe la muzee. Nu prea am vazut plaja, mai degraba niste peticele aglomerate. Asta nu inseamna ca nu este, se poate sa fie in alte zone. Eu am stat in Ixia, la cativa km de Rodos, pe partea vestica. Si plaja era cu pietricele mici, fara nisip.
Rodos-ul il faci cu masina si vizitezi in 2 sapt cam tot ce e de vizitat. Sunt destule si acolo. Iti recomand Colosul (care e chiar la intrarea in port, si e reprezentat de doi piloni cu capre pe ei biggrin.gif, nu e el spectaculos, ci privelistea si felul cum intra vasele in port), parcul Rodini, Acropola, Palatul marilor maestri, Acvariul -> toate astea in orasul Rodos. Apoi: kamiros, valea fluturilor, filerimos, lindos, izvoarele (cele 7 daca nu ma inseala memoria).
Cea mai mare si mai frumoasa plaja cu nisip e in faliraki. Plajile din Rodos sunt cu pietre pe partea de N, N-V, si pe est au nisip.
Cam atat imi amintesc.
Nu pot sa iti zic "nu te duce in Rodos, du-te in Creta." Sincer, merita vazute amandoua. Acum, depinde ce vrei tu. Vizite sau lancezeala pe plaja la soare. Eu mereu mi-am luat 2 saptamani si am fost sa vizitez cam in fiecare zi si dupa ora 4 am stat la plaja smile.gif
Insula mea preferata ramane Creta. Mi-a placut absolut tot acolo, de la privelisti, la plaji, la oameni si obiceiuri. Pentru ca probabil ca stii ca fiecare insula are obiceiurile si portul ei.
I love Greece biggrin.gif Abia astept luna septembrie sa vina concediul. Pana atunci poate imi zice si mie cineva daca a auzit de Kretan travel si cum sunt. Daca nu, imi voi face concediul tot cu Cocktail holidays, cu care merg de 5 ani de zile si am fost mereu multumita smile.gif
Sa aveti un concediu placut Oxidoni!

Multumesc mult pentru raspuns.
Mi-am notat toate obiectivele trasate de tine.

Chiar aseara am fost la agentie si am achitat integral excursia si am luat biletele si tot ce mai trebuia smile.gif
Abia asteptam sa plecam...

La intoarcere, am sa va povestesc cum a fost.

Concediu placut si voua, SweetSpicy!
oxidoni
QUOTE(ami1975 @ Jul 15 2007, 11:56) *
Am fost anul trecut in Rodos (luna August) si am stat chiar la H. Lomeniz. A fost OK. Stiu ca peste tot pe net scrie ca plaja este la 50m, faceam 5-8 min pana la plaja pentru ca plaja era partial in lucru si intrarea pe plaja era cam la 150 m de iesirea din hotel. Pe plaja gasesti umbrelute si sezlonguri se inchiriaza cu 3euro/sezlong (umbrela nu se plateste), se poate sta si pe nisip insa la orele amiezii nisipul devenea fierbinte, oricum dupa ora 11.00 stateam mai mult sub umbrela. Plaja era f. lata, fara vant. Daca batea vantul, intotdeauna batea dinspre uscat inspre mare. Apa este f. curata, limpede, cu nisip, din cand in cand se vedea o pata mai deschisa, adica un platou de piatra. La pranz puteai traversa strada si gaseai cateva taverne dragute unde se putea manca cu 10-15 euro/pers.
La hotel mancarea nu a fost f. variata (eu am avut demipensiune), daca ar trebui sa notez intre 1 si 10, as zice ca era de nota 8. Hotelul are piscina insa nu am incercat-o pentru ca era f. multa copilarime pe acolo. Erau f. multi englezi, destul de galagiosi.
Plaja era de nota 10, ca locatie, curatenie si atmosfera.
Ca si locatie fata de orasul Rodos, as da un 10. Erau autobuze (statia era la 10 min de mers de la hotel) care treceau din 15 in 15 min (la ore fixe) care nu faceau mai mult 5-7 min pana in oras, in orasul vechi. ora de mers cu autobuzul. La hotel este afisat programul autobuzelor. Intr-o dupa amiaza am vizitat Acvarium-ul (zona Ixia daca nu ma insel, plaja pietroasa, valuri f. mari) circa 1/2 ora de mers cu autobuzul. Destul de aproape de Acvarium se afla o taverna unde poti manca de 7.5 Euro in sistem bufet suedez (se deschide dupa ora 17.00). Am aflat despre aceasta taverna de la reprezentanta agentiei din Rodos. Dupa ce am vizitat Acvarium (construit sub nivelul marii cu apa de mare), am mers pe jos pe stradute pana in zona portului. Terasele din zona portului sunt f. populate si te intampina chelnerii sa te serveasca cu diverse cocteiluri, tot felul de prajituri si combinatii spectaculoase de inghetate decorate cu artificii. Acolo este o priveliste superba.
Orasul vechi (acolo se circula doar pietonal) este memorabil, strazi intregi numai cu restaurante, baruri si cluburi, strazi intregi cu magazine de bijuterii, strazi cu magazine tip bazar (suveniruri, produse din piele, textile). Plimbarile in orasul vechi le faceam seara dupa ora 18.30 si pana seara pe la ora 11.00-12.00.
Autobuzul la intoarcere facea circa 1 ora si ultimul pleca pe la 10.30 din fata portului. Daca il pierdeai fie te intorceai pe jos fie cu taxiul (stateam la o coada de 30-40 persoane si plecam cam in 1/2 ora), costul era de 4 Euro + 1 Euro spaga. La autobuz plateam la sofer 1.5 Eur sau 1 Eur daca luam biletul din oras de la casa de bilete.
Ca excursii am fost in 2, croaziera pana in Lindos si croaziera pe Insula Symi. Daca ai carnet merita sa inchiriezi o masina (100 Eur/3 zile), ai mai multa libertate. Exista si un parc de apa foarte mare, din spusele altora, eu nu am fost acolo.
Pentru mine a fost vacanta reusita, mi-a convenit f. mult locatia hotelului atat fata de plaja cat si fata de oraul Rodos. Over all, daca ar fi sa dau o nota, as da un 9+.
Cu siguranta voi reveni acolo in urmatorii ani. As vrea sa vad si sa fac turul insulei. Prasonissos(punctul cel mai sudic al insulei) este superb si as vrea sa il vad.
Iti urez sa ai un sejur placut in Rodos,
PS. Am fost si in Creta, merita la fel de mult ca si Rodosul.

Multumesc mult pentru raspuns si detalii.
Ma bucur sa aflu ca a mai fost cineva acolo, la hotel Lomeniz, si ca a fost ok.

In mai putin de 2 saptamani plecam.
Revin cu detalii.

Un an minunat in continuare!
Sarmis111
Oamenilor o rugaminte ...nu mai dati replay la tot textul fiindca ocupa mult spatiu...vezi exemplele de mai sus... Hai altul la rand care s-a intors din Grecia...bagati amanunte...cu telefonul mobil cum ati facut? Ati cumparat cartela, cartela cu numar sau roaming?

sk0rpy0n
QUOTE(Sarmis111 @ Aug 8 2007, 11:49) *
Oamenilor o rugaminte ...nu mai dati replay la tot textul fiindca ocupa mult spatiu...vezi exemplele de mai sus... Hai altul la rand care s-a intors din Grecia...bagati amanunte...cu telefonul mobil cum ati facut? Ati cumparat cartela, cartela cu numar sau roaming?

noi am avut roaming pentru situatii mai dificile wink.gif dar stiti bine ca ustura
pentru sunat in tara, am cumparat cartele pentru telefoanele de strada 4E/cartela (in jur de 10 minute)
ioan_paul
salut,

Am de gand sa plec in grecia, cu masina, in septembrie, dar doresc sa fac un tur si nu sa stau intr-o statiune. m-am gandit la sudul greciei. Se poate gasi cazare asa fara rezervare unde cred eu ca este mai pitoreasca zona. A facut cineva un circuit de acest tip? multumesc.
Pink_madutza

Am fost si eu in grecia in Leptokaria la Hotel Balkan.A fost soooper.Am fost multumita....
In legatura cu telefonul,am avut activat roaming-ul...insa mi-am cumparat cartela de acolo si am sunat in romania.
ariel71
salutare

foarte interesante descrierile despre grecia,mi-am format deja o parere din tot ce ati scris
intrebare :a fost cineva de curind in Hanioti ,hotel Sousouras ??
plecam pe 1 sept si am mari emotii deoarece plecam cu un bebe de un an
va rog muuult daca a fost cineva ne poate da relatii despre hotel,plaja,preturi........
thanks
katanel
Salutare,

A fost cineva in Sithonia, neos marmaras la Lagomandra Hotel?

Orice informatie ar fi folositoare...merci
bogdan10
QUOTE(katanel @ Aug 8 2007, 16:01) *
Salutare,

A fost cineva in Sithonia, neos marmaras la Lagomandra Hotel?

Orice informatie ar fi folositoare...merci

Nu am stat la acest hotel (de fapt este un complex: Lagomandra Hotel si Lagomadra Beach Hotel ambele situate de o parte si de alta a soselei care duce catre Neos Marmara), am facut doar plaja intr-o zi acolo. Pana la Neos Marmaras mai sunt cca. 2 km, complexul hotelier fiind izolat fata de localitate. Am observat ca de la complexul de pe deal (Lagomandra Hotel - format din mai multe cladiri) se coboara in curtea celuilalt complex (Lagomandra Beach Hotel - la fel sunt mai multe cladiri cu un singur etaj de data aceasta) pe o pasarela care traverseaza soseaua. Pe site-ul lor am observat ca acest complex este catalogat la 4**** dar nu mi s-a parut sa fie decat de 3*** (vazut de afara, nu stiu cum sunt camerele).
Oricum plaja si apa sunt bune.
mirwoona
QUOTE(ioan_paul @ Aug 8 2007, 13:42) *
salut,

Am de gand sa plec in grecia, cu masina, in septembrie, dar doresc sa fac un tur si nu sa stau intr-o statiune. m-am gandit la sudul greciei. Se poate gasi cazare asa fara rezervare unde cred eu ca este mai pitoreasca zona. A facut cineva un circuit de acest tip? multumesc.

In septembrie gasesti cazare si fara rezervare pentru ca nu mai este in plin sezon, iar grecii isi iua concediile in august. poti sa incerci un circuit incepand cu Atena, Corint, Micene, Argos, Napflio, Sparta (daca vrei istorie) pe urma O iei spre sud in pelopones, la tarm si ai o gramda de posibilitati biggrin.gif

uite-te si tu pe o harta si fa-ti un traseu care sa-ti convina.
katanel
QUOTE(bogdan10 @ Aug 8 2007, 17:01) *
Nu am stat la acest hotel (de fapt este un complex: Lagomandra Hotel si Lagomadra Beach Hotel ambele situate de o parte si de alta a soselei care duce catre Neos Marmara), am facut doar plaja intr-o zi acolo. Pana la Neos Marmaras mai sunt cca. 2 km, complexul hotelier fiind izolat fata de localitate. Am observat ca de la complexul de pe deal (Lagomandra Hotel - format din mai multe cladiri) se coboara in curtea celuilalt complex (Lagomandra Beach Hotel - la fel sunt mai multe cladiri cu un singur etaj de data aceasta) pe o pasarela care traverseaza soseaua. Pe site-ul lor am observat ca acest complex este catalogat la 4**** dar nu mi s-a parut sa fie decat de 3*** (vazut de afara, nu stiu cum sunt camerele).
Oricum plaja si apa sunt bune.

merci pt info. poate aflu ceva de la cineva care chiar a stat la Lagomandra
tucumoaca
pt. telefon luati cartele portrocalii,30.min.cu tara.
pt.a doua manastire mai bine faceti poze.
la fast-foodul lor mai bine nu m incati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la pachet sau ...............la pachet!!!!!!! va faceti cu o zi inainte!!!!!!!!!!!!!
Schiatos?!!! sa fi primul la coborire,primul la urcare,primul peste tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alte intrebari?! ,, tucumoaca@yahoo.com.""
crisdelia2004
pleaca cineva pe 21 dimineata? noi mergem pina in kassandra kriopigi dar macar bulgaria s-o facem mai multe masini...
radu87
A fost careav in paralia katerini la vla DOMNA??????..si prin paralela 45 sau AS travel a fost cineva..pls informatii cei care aveti
grasa
salut ... sunt din Bucuresti si pe 24 august plec in Grecia la Salonic cu masina
nu cunosc drumul si daca mai pleca cineva sa facem o caravana

daca e cineva interesat sa ma contacteze pe mail:costin64@yahoo.com
alexuta2007
de agentia jade,vila relax din paralia stie cineva ceva?
bbe
pleaca cineva spre grecia pe 6 septembrie ora 22.30? poate ne strangem mai multe masini sa traveram bulgaria
crisdelia2004
ok, dar pe 20 dimineata? ca ne-am gindit mai bine si totusi nu vrem sa ne obosim prea tare..poata ramanem o noapte in salonic
Cristina L
QUOTE(andrei_666 @ Aug 6 2007, 00:04) *
Legat de excursiile opționale în mare cam ce a spus și tucumoaca c
cei care nu suportă să meargă mult cu autocarul e posibil să se plictisească. O să fac un mic rezumat la excursiile mele:
. Atena: se pleacă la 12 noaptea și se merge cam șapte ore cu autocarul până în portul Pireu. Acolo se stă vreo 45 de minute și apoi plecarea la Acropole. După vizitarea colinei cu ghid de acolo (un grec care vorbește perfect românește) mai ai cam 45 de minute - o oră să te plimbi singur pe acolo. Apoi se pleacă pe jos până apoape de clădirea Parlamentului și de acolo este program de voie de vreo ore. În cele 3 ore vă recomad să mergeți pe strada care merge în stânga clădirii Parlamentului (cum te uiți spre clădire) doarece se află un complex de 3 clădiri: Academia, Universitatea și Biblioteca care sunt frumoase și merită văzute (se ajunge în vreo 10-15 minute pe jos), dar dacă nu aveți timp o să treceți și cu autocarul pe lângă ele. La întoarcere se vizitează și locul bătăliei de la Thermpolie cu monumentul lui Leonidas. Se ajunge pe la 8-9 seara înapoi.
Skiathos: 3 ore cu autocarul și încă vreo două jumate cu vaporul. Urmează două ore de baie într-o apă curată ca lacrima și apoi plecarea cu vaporul (încă vreo jumătate de oră) până în orașul propriu-zis.

Poti sa-mi spui cat te-au costat excursiile+intrarea la obiectivele turistice in Atena,Meteora,Skiatos?
ancad
QUOTE(Dari@ @ Jun 30 2007, 14:22) *
statiunea este foarte aglomerata vara si caldurile sunt mai ceva decat in Bucuresti, intre 11.00 si 17.00 efectiv nu se poate iesi, si daca stati in camera curge apa de pe dv.
da, sunt alge la malul marii. dar apoi apa este foarte curata, limpede si de o culoare foarte frumoasa, un fel de bleu-vert.
cand am fost eu, preturile la rosii, fructe si alte alimente erau un pic mai mari ca in tara, dar relativ asemanatoare. painea era foarte scumpa, 2,60 euro o paine neagra, insa f. mare. pizza - la fel, cam 3 euro o felie dintr-o pizza, nu a meritat era si naspa la gust.
o cafea nu era mai jos de 1,5 euro, si cam 2 euro era pretul cel mai frecvent. la o terasa am mancat un fel de saorma locala (in acest moment nu-mi mai amintesc exact denumirea), la farfurie si m-a costat vreo 5 euro, dar daca luati la pachet este 1,5-2 euro. Sunt multe salate foarte bune si asemanatoare cu ale noastre, insa cam 4 euro salatzica.
pentru un buget mai redus este preferabil sa luati mancare uscata de acasa si acolo va cumparati doar rosii, salata, paine. asta daca stati la un hotel sau la o vila unde camerele sunt de fapt niste garsoniere cu chicineta dotata cu ibric, farfurii, tacamuri, plita electrica.
la vile intr-adevar nu sunt prosoape, sapun, sampon si alte alea, in schimb este matura si mop si vi se spune ca trebuie sa va faceti singuri curatenia in camere si bai. camerele sunt pardosite cu gresie, asa ca nu este greu de curatat nisipul dupa o zi de plaja.
la hoteluri, nu stiu sa va spun, insa cei care fusesera cazati la Orea Eleni nu erau prea multumiti. in Grecia stelele nu corespund cu cele de la hotelurile noastre. 3 stele la ei sunt cam o stea plus sau cel mult 2 * la noi.
excursiile merita toti banii daca va pasioneaza obiectivele turistice si ruinele antice, desi pretul lor acopera numai drumul pana la acele obiective. ca sa platiti pe jumatate (ca sa vizitezi Acropole biletul intreg costa 12 euro de persoana) faceti rost de o legitimatie sau adeverinta de profesor, stampilata de la un liceu/scoala, pe numele dv. sau, daca vreti sa intrati gratis la obiective si aveti pile pe la vreo televiziune, faceti rost de o legitimatie sau un ecuson de presa. notangel.gif peacefingers.gif

pe la diferitele magazine cu tot felul de haine va puteti tocmi, preturile nu sunt batute in cuie, dar cine nu stie asta...
si, daca doriti, puteti cumpara o haina de blana veritabila cu doar cateva sute de euro sau 1000, pentru ca exista o strada numai cu magazine cu haine de blana. unii vin special la Paralia sa cumpere la preturi de nimic si sa vanda in tara pe zeci de milioane vechi.

altfel, distractie, plaja, lume, dar... un mare neajuns, localnicii abia inteleg 3-4 cuvinte in engleza. sunt multi romani, asta este un avantaj, dar unde nu sunt, o sa va doara mainile de atata vorbit, daca nu stiti greceste, si presupun ca nu... w00t.gif coolspeak.gif

atentie la lanturile de aur la metru - nu este aur, e tzeapa!
dintre optionale seara greceasca este foarte frumoasa, dar nu toate serile grecesti sunt la fel. unele pot fi searbede. cred ca aici depinde de noroc. eu am avut.

daca cumva camera nu corespunde cu ceea ce vi s-a spus la plecare, fiti batzots, cereti confortul pt. care ati platit, sau diferenta de bani inapoi - de regula ghidele au la ele cateva zeci de euro pt. fiecare turist nemultumit.
eu am avut ghinionul sa nimeresc intr-o camera de vreo 2 pe 2, cu 2 paturi, un cuier de perete si o oglinda. dar in fine, cand am fost eu s-a facut o greseala la agentie (alta decat Romadria) si a fost o excursie cu probleme din start.

sper sa nu aveti parte de neplaceri!
mult soare si drum bun!

ancad
Poti sa-mi spui, te rog, cu ce agentie ati plecat?
Reclama
Castiga un master in IT la Berlin. Inscrie-te la Scoala de Eficienta! Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.