statiunea este foarte aglomerata vara si caldurile sunt mai ceva decat in Bucuresti, intre 11.00 si 17.00 efectiv nu se poate iesi, si daca stati in camera curge apa de pe dv.
da, sunt alge la malul marii. dar apoi apa este foarte curata, limpede si de o culoare foarte frumoasa, un fel de bleu-vert.
cand am fost eu, preturile la rosii, fructe si alte alimente erau un pic mai mari ca in tara, dar relativ asemanatoare. painea era foarte scumpa, 2,60 euro o paine neagra, insa f. mare. pizza - la fel, cam 3 euro o felie dintr-o pizza, nu a meritat era si naspa la gust.
o cafea nu era mai jos de 1,5 euro, si cam 2 euro era pretul cel mai frecvent. la o terasa am mancat un fel de saorma locala (in acest moment nu-mi mai amintesc exact denumirea), la farfurie si m-a costat vreo 5 euro, dar daca luati la pachet este 1,5-2 euro. Sunt multe salate foarte bune si asemanatoare cu ale noastre, insa cam 4 euro salatzica.
pentru un buget mai redus este preferabil sa luati mancare uscata de acasa si acolo va cumparati doar rosii, salata, paine. asta daca stati la un hotel sau la o vila unde camerele sunt de fapt niste garsoniere cu chicineta dotata cu ibric, farfurii, tacamuri, plita electrica.
la vile intr-adevar nu sunt prosoape, sapun, sampon si alte alea, in schimb este matura si mop si vi se spune ca trebuie sa va faceti singuri curatenia in camere si bai. camerele sunt pardosite cu gresie, asa ca nu este greu de curatat nisipul dupa o zi de plaja.
la hoteluri, nu stiu sa va spun, insa cei care fusesera cazati la Orea Eleni nu erau prea multumiti. in Grecia stelele nu corespund cu cele de la hotelurile noastre. 3 stele la ei sunt cam o stea plus sau cel mult 2 * la noi.
excursiile merita toti banii daca va pasioneaza obiectivele turistice si ruinele antice, desi pretul lor acopera numai drumul pana la acele obiective. ca sa platiti pe jumatate (ca sa vizitezi Acropole biletul intreg costa 12 euro de persoana) faceti rost de o legitimatie sau adeverinta de profesor, stampilata de la un liceu/scoala, pe numele dv. sau, daca vreti sa intrati gratis la obiective si aveti pile pe la vreo televiziune, faceti rost de o legitimatie sau un ecuson de presa.
pe la diferitele magazine cu tot felul de haine va puteti tocmi, preturile nu sunt batute in cuie, dar cine nu stie asta...
si, daca doriti, puteti cumpara o haina de blana veritabila cu doar cateva sute de euro sau 1000, pentru ca exista o strada numai cu magazine cu haine de blana. unii vin special la Paralia sa cumpere la preturi de nimic si sa vanda in tara pe zeci de milioane vechi.
altfel, distractie, plaja, lume, dar... un mare neajuns, localnicii abia inteleg 3-4 cuvinte in engleza. sunt multi romani, asta este un avantaj, dar unde nu sunt, o sa va doara mainile de atata vorbit, daca nu stiti greceste, si presupun ca nu...
atentie la lanturile de aur la metru - nu este aur, e tzeapa!
dintre optionale seara greceasca este foarte frumoasa, dar nu toate serile grecesti sunt la fel. unele pot fi searbede. cred ca aici depinde de noroc. eu am avut.
daca cumva camera nu corespunde cu ceea ce vi s-a spus la plecare, fiti batzots, cereti confortul pt. care ati platit, sau diferenta de bani inapoi - de regula ghidele au la ele cateva zeci de euro pt. fiecare turist nemultumit.
eu am avut ghinionul sa nimeresc intr-o camera de vreo 2 pe 2, cu 2 paturi, un cuier de perete si o oglinda. dar in fine, cand am fost eu s-a facut o greseala la agentie (alta decat Romadria) si a fost o excursie cu probleme din start.
sper sa nu aveti parte de neplaceri!
mult soare si drum bun!