Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

norulet

QUOTE(cata_2007 @ Jul 23 2007, 08:23) *
Dar autocarul nu avea aer conditionat?
Ce explicatii v-au dat totusi?
In ce statiune ai fost norulet?
Cum a fost cu vremea, f. f. cald?Se poate suporta?

podeaua in spatele autocarului avea atatea grade incat insotitorul de grup s-a ars la man
paralia katerini iar explicatiile au fost simple e cald si se incalzeste motorul legat ceva de tubulatura
nu le am cu mecanica ideea e ca la 40 km distanta am cerut coborarea din autocar lucru care s-a intamplat dabia la vama
vremea se poate suporta datorita climatului
plaja dimineata pana la 11 si dupaamiaza dupa 16 - 17
conditiile acolo au fost ok mai putin transportul la intoarcere
dodutz
A fost cineva in Paralia Katerini, hotelul Villa Europa?
Poate sa-mi spuna ceva impresii?
Despre agentia Paralela 45 ce parere aveti?

Multumesc!

xandu
QUOTE(adrian_sibiu @ Jul 23 2007, 23:22) *
La Hotel Akropol in Paralia Katerini a fost cineva?

Am fost noi acum 2 ani. Aveam doar micul dejun inclus, destul de sărăcuț, dar în general OK. Hotelul e curat, nu are decât 2 etaje și are și lift. Este, ca mai toate hotelurile din zonă, o mică afacere de familie, 2 generații. Bătrânii sunt foarte amabili, dar nu prea știu engleza (doar germana), cu moștenitorul însă te înțelegi în engleză. Este destul de aproape de plajă, pe aproape de biserica din centru, dar fără vedere la mare. Are aer condiționat în camere, camerele sunt potrivite ca dimensiuni, la baie este duș; țin minte că aveam o mică problemă la duș, se scurgea apa mai greu. Hotelul are 3 stele "grecești", cred că ar fi cam 2 stele, hai 2 și 1/2.

Atenție, pozele pe care le găsești pe net sunt făcute cu Photoshop. Țin minte că în poză apărea hotelul pe fundal de cer pe înserat. De fapt, hotelul este lipit în stânga și în dreapta de alte două clădiri, numai că în poză acestea fuseseră decupate laugh.gif

Per ansamblu ne-am simțit foarte bine la Paralia, unde tot vânzătorul de gyros pita știa engleza mai bine ca mine; o vacanță cu bani puțini care merită fiecare leuț. În nici un caz să nu scapi excursia opțională la Atena, chiar dacă e foarte obositoare.

Vacanță plăcută!
pedia33
QUOTE(mirwoona @ Jul 22 2007, 22:39) *
Insulele din Golful Saronic: Aegina, Angistri (o insula micuta, dar foarte frumoasa) sau chair si Poros, un pic mai departe.

ptr aegina poti gasi mai multe info pe situel acesta, http://www.aeginagreece.com/ uite-te si la cazare, caci au niste oferte interesante pentru luna sept, cand este suficient de cald inca biggrin.gif

ptr aceste insule sunt pelcari zilnice din portul pireu, la interval de o ora si poti alege flying dolphins, care fac mai putin (40 min) sau vase normale care fac in jur de 2 ore.

eu ma gandeam sa ma duc pe aceasta insula, insa am ales ceva mai in pelopones.

As dori si eu in Peloponez, da-mi si mie detali daca vrei te rog, in luna septembrie eventual dupa 15septembrie
pedia33
QUOTE(Aya @ Jul 23 2007, 18:55) *
Si eu te sfatuiesc sa alegi insula Aegina.
Plajele din jurul Athenei nu au nimic spectaculos multe inghesuiala si fitze la plajele particulare.
Ca sa gasim o plaja ok ieseam mult in afara Athenei.
Pireul mi-a fost drag pentru ca e piitoresc si are niste terease f dragute.Dar nu as alege ca loc de vacanta Athena.
Insulele in schimb sunt o minune.

Vreau sa plec in concediu cu masina personala si nu prea stiu cum sa ajung cu masina pe insule ca nu am mai fost, asa ca prefer totusi continentul, deci peloponez ar fi cel mai indicat, dar inca nu stiu unde?
Habar nu am.
pedia33
QUOTE(Aya @ Jul 23 2007, 18:55) *
Si eu te sfatuiesc sa alegi insula Aegina.
Plajele din jurul Athenei nu au nimic spectaculos multe inghesuiala si fitze la plajele particulare.
Ca sa gasim o plaja ok ieseam mult in afara Athenei.
Pireul mi-a fost drag pentru ca e piitoresc si are niste terease f dragute.Dar nu as alege ca loc de vacanta Athena.
Insulele in schimb sunt o minune.

Spune-mi si mie o locatie draguta in afara Athenei unde se poate petrece un concediu.Multumesc
pedia33
QUOTE(abancor @ Jul 19 2007, 12:48) *
Insula Aegina, 70 - 80 minute din Pireu cu feribotul. Plaja cu nisip in Agia Marina, unde nu ajunge feribotul, ci doar o barca de pasageri. Dar ai taxi sau autobuz din portul de feribot pina acolo.

Vreau sa plec cu masina personala , si daca se poate prin vreo vreo agentie de turism. Da-mi si mie mai multe detali. Multam frumos

Alba ca zapada
Buna tuturor!

Va rog, am nevoie de niste sfaturi... Vreau sa plec in septembrie in Grecia, dar sunt atatea posibilitati!
Vreau sa stau cam 10 zile impreuna cu familia (include si 2 copii) si am nevoie de un loc linistit, curat (obligatoriu), eventual cu loc de joaca si plaja aproape. Am auzit numai de bine de insula Thassos, dar am inteles ca ar fi cam scumpa...
Va rog, orice sfat este binevenit!
Vreau sa plec pe cont propriu, asa ca trebuie sa fac din timp rezervarea de camera.

Va multumesc si va doresc si voua o vacanta placuta!
abancor
Daca mergi cu masina intri in Atena, tii directia Peiraias/Pireus (nu mai stiu exact cum scrie), cauti portul, si cauti poarta unde sunt ferry catre Saronikos Kolpos. E simplu, toate sunt pe indicatoare, le vezi din mers. Acolo o sa cauti la un ghiseu bilete catre Aegina, sau Poros, sau Angistri, unde vrei tu sa ajungi, astepti vaporul, intri cu masina cu tot si gata. Eu m-am dus o data cu masina si am nimerit fara probleme, chiar fara harta, si fara bijbiiri.

Nu stiu agentii sa ofere insulele astea, sunt aproape necalcate de romani.
maddie.magdalena

Buna ziua tuturor,
Stau in dubiu intre doua hoteluri pe care le-am gasit prin agentia Paralela 45: Elea Village din Sithonia si Paradise Bay din Kassandra. Din cate am vazut pe net, Elea Village este inconjurata de o minunata gradina, cu piscina, cu o plaja acceptabila. recomandat in special celor care vor sa se relaxeze. Despre Hotelul Paradise Bay din Kassandra nu am gasit atat de multe poze si informatii pe net, dar peisajele nu erau asa de frumoase ca la Elea si era recomadat celor care doresc sa se distreze in discoteci.
Ii rog mult pe cei care au fost in aceste locatii, daca pot sa imi dea cateva amanunte despre cele doua locatii. Va multumesc mult.
colourgrl
plec pe 10 in paralia katerini cu agentia romantic la hotel venus si as vrea sa stiu dak stie cineva ceva de hotel sau de agentie..thx biggrin.gif
ah..si un taxi din paralia katerini pana in katerini cam cat ajunge.?si de unde as putea lua un taxi..iar in katerini este mall sau ceva?k as vrea sa ma duc la cumparaturi acolo si sai zic taximetristului unde s ma lase:)
mirwoona
QUOTE(abancor @ Jul 25 2007, 19:36) *
Daca mergi cu masina intri in Atena, tii directia Peiraias/Pireus (nu mai stiu exact cum scrie), cauti portul, si cauti poarta unde sunt ferry catre Saronikos Kolpos. E simplu, toate sunt pe indicatoare, le vezi din mers. Acolo o sa cauti la un ghiseu bilete catre Aegina, sau Poros, sau Angistri, unde vrei tu sa ajungi, astepti vaporul, intri cu masina cu tot si gata. Eu m-am dus o data cu masina si am nimerit fara probleme, chiar fara harta, si fara bijbiiri.

Nu stiu agentii sa ofere insulele astea, sunt aproape necalcate de romani.

uite aici un site care iti ofera informatii despre ferry intre pireu si diferite insule, iti spune orele, pretul si poti chiar sa si cumperi.

poti sa te duci in una din insulele alea sau pe continent, in zona orasului nafplio. gasesti pe net multe vile de inchiriat. uite aiciun site
colourgrl
plec in paralia katerini la hotel venus cu agentia romantic tours[icar] si as vrea sa stiu dak a fost cineva la acelasi hotel sau stie cate ceva despre el si agentie...
mar interesa si pretul unui taxi din paralia pana in katerini si dak au mall sau magazine si dak sunt toate undeva sau imprastiate prin oras pt a sti unde sai zic taximetristului s ma lase..ms:D
santieco
As vrea sa plec in Grecia pe 1 august, intrebare pentru cei care au mai fost: credeti ca o sa am probleme la vama daca nu am pasaport? ma duc doar cu buletinul (am fost la bulgari si nu am avut probleme)
anami
QUOTE(Alba ca zapada @ Jul 25 2007, 19:26) *
Buna tuturor!

Va rog, am nevoie de niste sfaturi... Vreau sa plec in septembrie in Grecia, dar sunt atatea posibilitati!
Vreau sa stau cam 10 zile impreuna cu familia (include si 2 copii) si am nevoie de un loc linistit, curat (obligatoriu), eventual cu loc de joaca si plaja aproape. Am auzit numai de bine de insula Thassos, dar am inteles ca ar fi cam scumpa...
Va rog, orice sfat este binevenit!
Vreau sa plec pe cont propriu, asa ca trebuie sa fac din timp rezervarea de camera.

Va multumesc si va doresc si voua o vacanta placuta!

Insula Thassos este chiar ieftina; poate cea mai ieftina dintre insulele turistice grecesti. Incearca la bungalows Christina.Gaseseti pe net.
Dar mai intai cietste topicul despre Insula Thassos;ai multe sugestii acolo.
geocosma
QUOTE(maddie.magdalena @ Jul 25 2007, 20:27) *
Buna ziua tuturor,
Stau in dubiu intre doua hoteluri pe care le-am gasit prin agentia Paralela 45: Elea Village din Sithonia si Paradise Bay din Kassandra. Din cate am vazut pe net, Elea Village este inconjurata de o minunata gradina, cu piscina, cu o plaja acceptabila. recomandat in special celor care vor sa se relaxeze. Despre Hotelul Paradise Bay din Kassandra nu am gasit atat de multe poze si informatii pe net, dar peisajele nu erau asa de frumoase ca la Elea si era recomadat celor care doresc sa se distreze in discoteci.
Ii rog mult pe cei care au fost in aceste locatii, daca pot sa imi dea cateva amanunte despre cele doua locatii. Va multumesc mult.

Elea Village este situate pe Sitonia, cam la jumatatea distantei dintre Nikiti si Neos Marmaris. Este intr-adevar un loc linistit, pentru odihna, avand printre clienti in general romani, sarbi (de fapt ex-iugoslavi), polonezi, cehi. E inconjurat de o livada de maslini, are si in curte maslini, dar si palmieri si alta vegetatie specifica zonei. Este si piscina suficient de mare, in care se poate face baie si noaptea, fara restrictii.
Zona este curata, camerele sunt relativ mari, au AC, TV (cu 5 posturi grecesti), frigider. Prosoapele se schimba zilnic, lenjeria la 2 zile. Cazarea se face in casute cu parter si etaj, cu 6 camere / vila (3 la parter 3 la etaj – asa am fost cazat eu, la camera dubla. E posibil sa fie alta arajare la apartamente).
Masa este demipensiune, bufet suedez, sortimente destul de multe, dar variatii mici de la o zi la alta.
Exista o taverna in imediata apropiere, pe faleza, unde poti servi la preturi rezonabile fructe de mare, salata greceasca – din astea nu gasesti la masa de la Elea.
Exista si un bar in apropierea piscinei, cu preturi cam mari. La piscina sunt sezlonguri, masute si scaune, free.
Elea Village este construita pe un teren in panta, iar in dreptul acesteia nu exista plaja, solul fiind la cca. 10m deasupra nivelului marii. Insa intre Elea si taverna de care ti-am spus mai sus trece un drum de pamant. Daca o iei la stanga pe acest drum (la stanga, cand te afli cu fata spre mare), dupa ce mergi cca. 100-150m, drumul ajunge la nivelul marii si acolo ai si plaja, lata de vreo 2-3m, cu nisip. Intrarea in mare in aceasta zona este lina, dupa vreo 10m este o zona de cca. 2m cu pietre pe fundul marii, dupa care etse din nou nisip. Daca esti cu masina personala, merita facuta plaja prin alte locuri, Sitonia fiind plina de plaje. Si tot daca ai masina, este bine sa te aprovizionezi cu sucuri, bere, vin, apa de la LIDL sau un supermarket grecesc din Nikiti. In zona nu sunt magazine, doar in orasele Nikiti si Neos Marmaris, care sunt la 9-11 km departare. E adevarat ca trec si microbuze pe acolo, dar nu stiu care le este mersul, eu am fost cu auto personal.
maddie.magdalena
QUOTE(geocosma @ Jul 26 2007, 11:21) *
Elea Village este situate pe Sitonia, cam la jumatatea distantei dintre Nikiti si Neos Marmaris. Este intr-adevar un loc linistit, pentru odihna, avand printre clienti in general romani, sarbi (de fapt ex-iugoslavi), polonezi, cehi. E inconjurat de o livada de maslini, are si in curte maslini, dar si palmieri si alta vegetatie specifica zonei. Este si piscina suficient de mare, in care se poate face baie si noaptea, fara restrictii.
Zona este curata, camerele sunt relativ mari, au AC, TV (cu 5 posturi grecesti), frigider. Prosoapele se schimba zilnic, lenjeria la 2 zile. Cazarea se face in casute cu parter si etaj, cu 6 camere / vila (3 la parter 3 la etaj – asa am fost cazat eu, la camera dubla. E posibil sa fie alta arajare la apartamente).
Masa este demipensiune, bufet suedez, sortimente destul de multe, dar variatii mici de la o zi la alta.
Exista o taverna in imediata apropiere, pe faleza, unde poti servi la preturi rezonabile fructe de mare, salata greceasca – din astea nu gasesti la masa de la Elea.
Exista si un bar in apropierea piscinei, cu preturi cam mari. La piscina sunt sezlonguri, masute si scaune, free.
Elea Village este construita pe un teren in panta, iar in dreptul acesteia nu exista plaja, solul fiind la cca. 10m deasupra nivelului marii. Insa intre Elea si taverna de care ti-am spus mai sus trece un drum de pamant. Daca o iei la stanga pe acest drum (la stanga, cand te afli cu fata spre mare), dupa ce mergi cca. 100-150m, drumul ajunge la nivelul marii si acolo ai si plaja, lata de vreo 2-3m, cu nisip. Intrarea in mare in aceasta zona este lina, dupa vreo 10m este o zona de cca. 2m cu pietre pe fundul marii, dupa care etse din nou nisip. Daca esti cu masina personala, merita facuta plaja prin alte locuri, Sitonia fiind plina de plaje. Si tot daca ai masina, este bine sa te aprovizionezi cu sucuri, bere, vin, apa de la LIDL sau un supermarket grecesc din Nikiti. In zona nu sunt magazine, doar in orasele Nikiti si Neos Marmaris, care sunt la 9-11 km departare. E adevarat ca trec si microbuze pe acolo, dar nu stiu care le este mersul, eu am fost cu auto personal.

Multumesc mult de tot pentru informatii si poze. Hotelul arata asa cum era si in celelalte poze de pe net. Suntem cu masina, asa ca putem sa ne plimbam asa cum spui tu.
Inca o data multumesc mult. biggrin.gif
rodica_c
QUOTE(pedia33 @ Jul 19 2007, 11:34) *
Stie cineva o destinatie pe litoral in Grecia cat mai aproape de atena ,Peloponez,sau Patra?

Eu am fost in Loutraki-80km de la Atena spre Corint (40min pe autostrada) si la vreo 20 km de Corint.E destul de dragut oraselul dar plaja este cu pietricele si turistii trecuti de 60 ani.Atena este doar de vizitat...nu de locuit pe perioada vacantei.Alege o insula,e mult mai frumos!
Vacanta placuta!
paniqred
Sal. La Platamonas, Hotel Nikos Paradise a fost cineva? Poate da cateva amanunte si impresii? Maine, pe 27 iulie plec in luna de miere acolo, sejur de 7 nopti, demipensiune. Multumesc anticipat, sper sa primesc raspuns in timp util.
Jah
Am fost acum vreo 10 ani biggrin.gif A fost ok din cate tin minte, dar cam departe de plaja.
Aya
Poti vizita de exemplu si doar o zi o insula si poti lasa masina undeva in port fara nici o problema.Eu am fost in Hydra si am luat biletele de la o agentie din portul Pireu.
Sa aveti mare grija ca in Athena e o aventura cu parcatul in zona centrala.Ei sunt f relaxati.Poti sa te trezsti ca iti blocheaza unul isirea si astepti vreo doua ore dupa el.
Ca zona mie mi-a placut mult Voula si Varkiza dar repet nu pentru vacanta.
Glifada e de exemplu o zona scumpa.Daca vrei sa faci cumparaturi si ai nervi de batut magazinele si nu ti-e teama de aglomeratie in zona centrala de langa Plaka (zona turistica)gasesti magazine de toate felurile.
Sa-ti pazesti buzunarele.smile.gif Iti spun si asta pentru ca eu am mers f relaxta pana am afla ca si la ei se fura intr-o fericire.
iulia_petrencu
Salutare!

Stie cineva cat costa trecerea cu vaporasul din portul volos in skiathos?(persoane,fara masina) Ce posibilitati de utilizare a internetului sunt in Paralia? Hotelul la care vom fi cazati nu cred ca dispune (Poseidon) de net.
Multumesc.
abancor
Apropo de Hydra (Ydra) - nu o alege, ca nu ai voie cu masina pe insula. Pe celelalte ai voie.
almona
QUOTE(iulia_petrencu @ Jul 26 2007, 12:45) *
Salutare!

Ce posibilitati de utilizare a internetului sunt in Paralia? Hotelul la care vom fi cazati nu cred ca dispune (Poseidon) de net.
Multumesc.

Ba dispune, dar nu cred ca in fiecare camera. Este un laptop langa receptie pe care il puteti folosi contra cost. Nu stiu cat costa, dar in Grecia totul se negociaza.

Vacanta placuta

PS o poza cu intrarea in hotel. Poza e facuta pe 02.01.2005.

Click pentru a vizualiza atașamentul
paniqred
QUOTE(Jah @ Jul 26 2007, 13:37) *
Am fost acum vreo 10 ani biggrin.gif A fost ok din cate tin minte, dar cam departe de plaja.

E la 80 de m de plaja hotelul Nikos din Platamonas. Daca esti pe dinafara nu mai vbi. Astept raspunsuri de la cunoscatori.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.