Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

edygilet74

QUOTE(wallkunst @ Jul 18 2007, 11:58) *
Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini.
cand o postezi?nu gasesc...

Stie cineva unde a disparut topicul cu Paralia Katerini?De cateva zile il caut si nu-l mai gasesc.Poate face cineva unul nou.
simionaurel
Se pare ca topicul cu Paralia Katerini a fost sters. Nu prea inteleg de ce. In fine. O sa postez aici experienta cu Paralia Katerini. Drumul pana acolo il gasiti ceva mai sus.

Ajungem in Paralia pe la 11. Parchez masina (sunt locuri de parcare, nu va faceti griji). Cazarea o avem in Vila Dafni. Mergem la agentie cu voucherele de cazare, ne duce o domnisoara la vila. Am ales cazarea la vila pentru ca are avantajul chicinetei unde iti poti gati linistit (spre deosebire de hotel) si e in self-catering. Asta inseamna ca iti faci tu curatenie. De ce imi convine asta? Pentru ca am siguranta ca nimeni in afara de mine nu va deschide usa de la camera mea in timpul sejurului.
Vila Dafni. Nu am fi gasit-o fara domnisoara de la agentie pentru ca nu scrie nicaieri in jurul ei: Dafni, nici macar in greaca. In pliantul de la Paralela 45 specifica o distanta de 50 de metri de plaja. Chiar e la 50 de metri de plaja. E pe a doua strada paralela cu plaja, chiar langa statia de autobuz, central, la biserica. Vila m-a impresionat la inceput. Marmura pe holuri, spatii la fiecare nivel (mai putin al treilea) cu canapele, fotolii, 2-3 mese, lift (la vila cu 3 etaje). Camera a fost foarte OK si ea, spatioasa, un televizor mic (la care oricum nu prea tineam sa-l am, dar daca e inclus... de ce nu), mobilier nou, chicineta cu frigider, aragaz electric, vesela (tacamuri, pahare, farfurii, ibric, cratita, oala), baia cam de 2.5x2 metri. Nu mi-a placut terasa care era cam mica, si spatiile despartitoare intre terase (vorba unui alt forumist, cu putina atentie vedea si ce f... vecinul). Nici etajerele din baie nu erau prea incapatoare. Am constatat mai tarziu ca asezarea centrala la 50 m de plaja nu e chiar avantajoasa pentru simplul fapt ca e galagie. Si e galagie destul de mare. Am stat 2 ani in camin si parca acolo era mai liniste. Televizorul avea vreo 15 posturi, 12 grecesti, TVRinternational, si 2 cu muzica. A, si cel mai mare minus: nu avea hartie igienica. Ok, e in self-catering deci teoretic nu trebuia sa includa asta, dar nu te durea mana sa pui acolo o rola. Mai vine omul dupa 12 ore de condus si poate are o urgenta. Din fericire, nu a fost cazul. Poze cu camera gasiti atasate.
O sa fac o descriere si a Vilei Metaxia pentru ca am stat acolo acum 2 ani. Lipsesc fata de Dafni spatiile din vila cu fotolii si canapele (pe care oricum nu le-am folosit deloc la Dafni), televizorul. Are in plus insa: LINISTE!!! iar terasele sunt mult mai mari si mai bine despartite. Si privelistea e mai frumoasa, iar supermarketul e la 20 de metri de vila. Plaja e la 100m de vila insa nu e o problema. Recomand deci Metaxia fata de Dafni pentru simplul fapt ca poti sa dormi noaptea linistit, si ai o terasa mult mai mare. (acum 2 ani am fost cu Omnia parca).
Ne-am cazat si am mers prin statiune si pe plaja. Dezastru fata de acum 2 ani. Statiunea mult mai aglomerata, cam multe gunoaie pentru o statiune greceasca iar cireasa de pe tort a fost prezenta algelor in mare. Daca voiam alge ma duceam la Mamaia. Totusi, ulterior am descoperit ca algele, desi prezente intr-o mica masura pe tot tarmul, erau concentrate in zona centrala (zona bisericii). Am ajuns sa facem plaja deci la vreo 200 de metri de vila in fiecare zi pentru a evita algele.
Pe plaja puteai sta pe sezlonguri cu umbrela daca luai o bautura, bautura care costa cam 2-3 euro (bere de obicei la 0.33, Ice Tea, Frappe... alegerea voastra). Partea proasta e ca daca plecai la masa la 12:00 si te intorceai, trebuia sa platesti din nou o bautura. Varianta low-cost (calculata la 2 persoane) - 2 x rogojina = 2 x 1 euro, umbrela = 4 euro, deci 3 euro de persoana pentru tot sejurul. Le puteti arunca ulterior sau le puteti da turistilor romani la plecare care asteapta sa eliberati vila. Apa e ok, te duci o gramada in larg fara ca apa macar sa se apropie de umeri. Cam sarata totusi, devine o problema pentru cei ce vor sa se bage sub apa, dar e suportabila. Destul de clara (nu e Adriatica dar e ok).
Mancare. Pentru dimineata ne cumparam paine, cascaval, salam/muschi pentru sandvisuri. Restaurantele nu prea sunt deschise dimineata. Preturi: paine feliata: 1.5 e; cascaval feliat (aprox 8 felii) 1.5 euro; salam/muschi (aprox 8 felii) = 1.5 euro. Cafea luati-va din Romania. Nu retin daca e scumpa la ei, dar e foarte proasta. La pranz mancam la restaurant. Preturile variaza destul de mult acum si sunt ceva mai scumpe decat acum 2 ani. Am avut si multe experiente neplacute, in urma carora am desprins si o regula de baza. Daca intr-un restaurant chelnerii sunt greci, stati acolo, va fi bine. Daca insa chelnerii sunt romani, serviciile vor fi scumpe si jalnice. Deci, daca va asezati la un restaurant si chelnerii incep sa vorbeasca perfect romaneste, fugiti de acolo. Nu glumesc, eu am gasit un fir de par in mancare. La altul m-am trezit cu vreo 10 euro in plus la o masa de 2 persoane pe nota de plata. La altul portiile de mancare erau child-size. La cele unde erau grecii chelneri am mancat pe saturate, in plus, au si un obicei foarte placut. Iti dau un mic bonus, inclus in pret. Am primit inghetata gratis la sfarsit, pepene curat si taiat (galben+rosu) iar pentru o simpla inghetata la 2 euro (4 persx2 euro) am primit pahare si apa plata. Nu zic ca e mult, dar e o surpriza placuta. Ce am constatat fata de acum 2 ani e ca au cam marit destul de mult preturile la bauturi in restaurante. Localuri recomandate: Taverna Kouklis (gasiti in poza atasata preturile de acolo si intrarea in caz ca vreti sa o recunoasteti) - nu trebuie sa ratati meniul Kalamari (calamari pe saturate, deliciosi + cartofi + salata + bere/suc = 7.5 euro) si caracatita la gratar. Au si meniuri normale, vreo 6.5 euro pe meniu. Taverna e la 100 m in stanga bisericii (directia opusa McDonaldsului). E cel mai ieftin restaurant gasit, si culmea ca a avut cea mai buna servire. Pentru iesit seara in oras puteti incerca Ice Factory (inghetata, prajituri, sandvisuri), au mese si in spate(nu prea sunt vizibile). Mai e si o pizzerie in capatul statiunii spre discoteca (spre parcul de distractii) unde au o pizza buna si spaghetti carbonara delicioase (si e si portia mai mult decat imensa la vreo 4 euro). Nu mai stiu exact insa cum se numeste pizzeria (La Vita... La Casa, Della Casa... or something). Alte detalii: toti grecii iti pun fata de masa de unica folosinta, tacamurile ti le pun toate pe masa (e un obicei de-al lor, la toate restaurantele a fost asa, nu ti le pun individual in fata) iar rosiile si castravetii din salate sunt taiati in bucati foarte mari(la fel, asa e la ei). A, si in meniu, orice luati (snitel, file de porc, caracatita... pretul include si garnitura de cartofi prajiti). Revin insa la sfatul cel mai important: daca aveti chelner roman, fugiti de acolo.
Alte preturi: bax de apa minerala 6x 1.5 L = 1.5 euro-2.2 euro (stiu, e ieftin), bere la supermarket doza = 0.6-1 euro (Recomand sa incercati berea Edel.... nu mai tin minte numele exact, dar sigur incepe cu Edel si o gasiti cam in toate supermarketurile, raport calitate/pret foarte bun), hartie igienica = 0.9 euro/2 role, prosop de plaja 3-5 euro, umbrela de plaja - 4 euro, rogojina - 1 euro. O sa gasiti multe haine ieftine, extrem de multe magazine de blanuri si haine de piele. Se poate inchiria si ATV sau motocicleta la preturi mult mai bune decat in Ro. Sunt si locuri de Rent-a-car. Am inteles ca preturile sunt de 20-40 euro.
Imi place ca se bazeaza pe incredere. Un exemplu este cand am incercat eu vreo 50 de perechi de ochelari de soare la un magazin (ochelarii erau afara iar afara nu era nimeni si nu se vedea nimic dinauntru) apoi am intrat si am platit ochelarii. Cam la fel e la toate magazinele.
Concluzii: a fost mai frumos acum 2 ani, era mai liber, mai curat si ceva mai ieftin. Am fost de 2 ori in Paralia Katerini pana acum, la anul ori schimb tara, ori macar statiunea din Grecia. Oricum, in caz ca as avea de ales intre litoralul romanesc si Paralia, as alege fara sa ezit Paralia. Pentru cei ce doresc sa economiseasca bani, isi pot cumpara mancare din supermarketuri pe care sa o prepare ei in vile. Alte sfaturi importante pe care le repet: bere Edel... la 0.6 euro pe doza, merita, in caz ca aveti chelner roman fugiti de acolo, cafea luati de acasa si luati vreo 2 role de hartie iginenica de acasa, just in case.
Intrebari?

iunie75ro
QUOTE(adrianapusa @ Jun 26 2007, 17:00) *
DESTINATIE - PARTEA (NE)VAZUTA A MARII EGEE — PARALIA KATERINI - Hotel Appartements Alexander
Paralia Katerini, alaturi de Halkidiki, este una dintre ofertele extrem de promovate ale acestei veri. Turistii sunt atrasi de imaginile de vis promovate de agentiile de profil, dar mai ales de preturile fara concurenta autohtona. Cu toate acestea, putini dintre calatori stiu la ce sa se astepte atunci cand achizitioneaza un astfel de pachet de servicii, unul care cuprinde cazare si transport.
Atentie la minori!
Pentru un sejur de sapte zile, de la mijlocul lunii iunie, una dintre agentiile bucurestene si-a trimis clientii la Paralia cu 65 euro + 2 milioane de lei. Plecarea a avut loc la orele 16.00 din Capitala, de la Parcul Tineretului. Deplasarea de la Brasov pana la punctul de imbarcare il priveste pe turist. O data bagajele urcate, autocarul se indreapta spre Vama Giurgiu. Vamesul roman controleaza cartile de identitate sau pasapoartele. Atentie la minori! Ei trebuie sa detina anumite documente suplimentare, in functie de insotitor, printre care pot figura o procura notariala sau un certificat de cazier. Nedetinerea acestor acte de catre persoanele in cauza poate afecta la vama confortul tuturor pasagerilor. In rest, trecerea celorlalte frontiere consta doar in controlul documentelor de identitate. In cel putin doua dintre popasurile din Bulgaria, de la intrarea si chiar de la iesirea din aceasta tara, turistul roman poate plati in leva, euro sau lei. Problema e ca vecinii nostrii de la sud de Dunare calculeaza un curs de 4 lei pentru un euro.
Asa-i regula-n Paralia!
Dupa mai bine de 12 ore de drum, ghidul hotaraste ca e absoluta nevoie de un ultim popas. Care dureaza aproximativ o ora si jumatate. Asta, cand autocarul se afla la numai 30 de minute de destinatie. Oboseala si articulatiile intepenite intereseaza mai putin atunci cand e vorba de ambitia unui hotelier grec. Gazda care nu e de acord, sub nici un chip, cu sosirea turistilor inainte de ora programata, aproximativ 8.00 dimineata. De altfel, ghidul explica, cu numai cinci minute inainte de debarcare, ca patronul grec are anumite probleme de comportament si ii deplange, oarecum, pe turistii cazati in incinta hotelului ce-i apartine. Poate ca aceeasi atentionare putea veni din partea reprezentantilor agentiei de turism inca de la achizitionarea biletelor. Oricum, pentru a descinde in camere, dupa 14 ore de drum, pasagerii sunt obligati sa astepte in fata spatiului de cazare inca vreo sase ore. Ca asa-i regula in Paralia! La fel ca la plecare, cand eliberarea camerelor se face pana la cel tarziu 8.15, iar plecarea efectiva din statiune are loc dupa ora 14.00. In tot acest interval, noii sositi stau fata-n fata, pe holul hotelului sau pe trotuare, printre sutele de bagaje, cu cei care si-au incheiat sejurul.
Din pacate pentru turist, agentia organizatoare nu are o explicatie pentru acest disconfortant decalaj orar. Nici pentru atragatoarele fotografii din pliante. Asta pentru ca intalnirea cu plaja - care pentru agentie e situata la 80 de metri de hotel, iar pentru turist la circa 300 - e de-a dreptul dezamagitoare. Calatorind pret de-atatea ore cu imaginea impregnata de acasa, turistul ramane perplex in fata acestei portiuni din Marea Egee. Nu numai apa verzuie ii aduce aminte de dezavuatul litoral romanesc, ci si mirosul patrunzator al algelor care au cotropit malul sau hartiile, peturile si chistoacele imprastiate de-a lungul plajei si de-a latul statiunii.
Ferste-ma, patroane, de prieteni...
Regulamentul Hotelului Alexander le interzice turistilor cazati aici sa-si primeasca prietenii in vizita. Astfel ca singura varianta de intalnire raman terasele din statiune, unde te poti racori cu o bere de 2 euro. Un pranz modest, poate pleca de la 15 euro de persoana. Mai convenabile pot fi insa supermarketurile, magazine care se apropie de cele din Romania, atat ca varietate a produselor, cat si al preturilor. Cum multe dintre camerele de inchiriat din Paralia sunt dotate cu chicineta, autointretinerea este varianta preferata de turisti. Cel putin de romani. Autointretinere, de fapt, obligatorie, daca avem in vedere ca pe parcursul sejurului gazdele nu arunca gunoiul din cosuri si nu iti ofera pungi menajere, nu fac curatenie, nu schimba cerceafurile, nu inlocuiesc hartia igienica, nu pun prosoape si sapun. Altfel, trebuie spus ca grecilor, in general, lipsa ospitalitatii nu li se poate reprosa sub nici un alt motiv.
Scrumbii, languste si sirtachi
Cum Paralia, nu este chiar cea mai atragatoare destinatie pentru a face plaja si baie, din fericire exista variante. Ele sunt puse la dispozitie chiar din prima seara de sejur de catre reprezentantii agentiilor de turism. Insa, costa mai mult si presupun deplasarea in grup. O varianta autonoma de transport, in functie de destinatia propusa si bugetul alocat, poate fi ATV-ul - 10 euro pentru doua ore, buggy-ul - 15 euro/ora sau, pentru distante mai lungi, inchirierea unui automobil, care poate pleca de la 55 euro/24 h. In acest mod, pot fi vizitate destinatii precum Muntele Olimp, aflat la circa 60 km de Paralia, Salonic - 75 km, Atena - 200 km sau Manastirea Meteora. Deloc de neglijat sunt, insa, croazierele pe mare. In portul pescaresc Paralia pot fi gasite trei ambarcatiuni, care stau la dispozitia turistilor. "Daphni" pleaca de la dana la 9.00 si se intoarce in jurul orei 16.00. In pretul de 20 euro/persoana intra cate un uzo la imbarcare, o baie de 45 de minute in largul marii, un pranz format din scrumbii, languste, salata si vin alb autohton la discretie, posibilitatea de a face baie intr-o apa de o claritate demna, de asta data, de pliantele promotionale, toate pe o plaja retrasa de la poalele Muntelui Olimp, in Gritsa. La reusita croazierei isi aduc aportul si membrii echipajului care, pe langa pregatirea mesei, intretin pe vas o atmosfera tipic greceasca cu uzo, vin si mult sirtachi.
"Romanii sunt la fel ca noi, grecii"
Plecarea sta sub aceleasi auspicii ale disconfortului. O data din cauza orei matinale la care trebuie parasita camera, a doua din cauza orelor nesfarsite pierdute in asteptarea autocarului, iar a treia din cauza popasurilor lungi si dese facute cu scopul de a nu ajunge cumva la destinatie inaintea orei 5.00. Pentru ca, asa cum elegant explica ghidul, de-abia de la aceasta ora incep sa circule mijloacele de transport in comun in Bucuresti. Asta nu inseamna ca n-au fost si romani fericiti, care au reusit cu aceasta ocazie sa-si completeze colectia de produse de uz gospodaresc - ibrice, tigai, oale, detergenti, sapunuri etc. - la preturi net superioare celor din Romania. Sa nu uitam de autostrazile care strabat Bulgaria si Grecia, care laolalta te fac sa fi mai ingaduitor cu scurta portiune de asa-zisa infrastructura rutiera pe care esti nevoit
s-o strabati in tara. In plus, trebuie de stiut ca grecii, la iesirea din Ellada, nu au controlat la vama nici un document, la fel cum au procedat si bulgarii atat la intrare, cat si la iesirea de la ei. In schimb, la intoarcerea in tara vamesii romani au considerat absolut necesar un astfel de control. Fapt care, din pacate, il contrazice pe patronul vasului "Daphni", Nikos, care este convins ca "romanii sunt la fel ca noi, grecii".
Paralia, prezentata de agentia de turism
Hotel - apartments Alexander se afla in zona noua a statiunii Paralia Katerini, la numai 80 m de plaja (sic!), intinsa, lata de nisip fin. Este o constructie finalizata in 2002 cu dotari de ultima ora. Alexander dispune de terasa, receptie, salon-lobby la intrare unde se poate servi micul dejun preparat de gazdele Dvs. prietenoase (sic!) (…).
Sursa: http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php...d_articol=53552

plec pe 10 iulie la paralia katerini cu agentia romadria confort..stie cineva ceva de ea? cazare la hotel -apartaments ALEXANDER habar nu am cum o sa fie!!! cunoaste cineva hotelul asta?mai merge cineva pe 10 iulie?plecare este din parcul tineretului la intrarea in parc la ora 16.30.

recent intors de aici...acelas hotel aceias destinatie.....acest articol este total nefondat si de cea mai mare idiotenie posibila ...scris dupa parerea mea de cel mai mare idiot angajat de un ziar. hotelul care este defapt o vila ca mai tote din statiune este foarte curat...nu este lux dar pt citi bani dai atit si face...si credetima face bani respectivi..eu am platit 129 euro de persoana pt 7 zile si am fost multumit de conditii+35 euro aierul conditionat care este musai chiar daca stai pe partea cu umbra si se plateste separat...minusuri la acest hotel este frigiderul care este inghesuit intrun spatiu fara aierisire si cam degaja caldura pe linga el....ceva de genul 50 de grade:) si aierul conditionat care racea camera dupa 15-20 min(aparatul mai vechi si probabil ramas fara refrigerant in el)am discutat cu patronul si mi-a zis ca nu cunostea problema dar se va ocupa de acest aspect...patronul un tip foarte simpatic si de treaba cu care te poti intelege foarte usor in engleza...dar cam scump la vedere(doarme foarte mult) in acelas hotel binenteles...eu cel putin la-m trezit de vreo 10 ori...nu ai voie sa vi in camera cu persoane straine care nu sint cazate in acel hotel...de furat nu se fura...eu am avut in permaneta lasati in hotel aproape 2000 de euro actele bijuteri carti de credit si nu a lipsit nimic...linga hotel este un minimarket de unde va puteti face cumparaturile iar la 100 metri un supermarket...preturile sint comparative cu cele din RO la anumite produse bere apa detergenti sapun sampon etc etc...la salamuri conserve si alte chesti dastea preturile sint mai mari si daca intentionati sa mincati asa ceva va sfatuiesc sa cumparati din ro...nu pt ca ar fi mai eftine ..si asta este un avantaj dar greci maninca foarte sarat...si sigur veti avea probleme cu asa ceva...eu unul maninc foarte sarat dar la greci toata mincarea este sarata si chiar pt unul ca mine asa ceva a fost prea mult.....pe cit de sarata este mincarea pe atit de dulci sint sucurile si prajiturile...asa ca nu cumparati foarte multe dulciuri pt ca nu le veti putea minca;)eu ma-m dus cu multe haine la mine si am facut mare prostie...gaseti aproape orce in statiune ...sorturile variaza intre 5 euro si 20 euro si sint cu mult peste ce gasiti in ro la aceiasi bani blugi intre 15 si 40 euro tricouri si maieuri de la 3 euro pina la 25 euro slapii de la 2 euro pina la 10 euro in functie de model...in mare hainele din statiune sint dupa parerea mea frumusele daca sti ce sa ei si sint chinezesti multe rau...un fel de europa de la noi dar putin mai civilizata si mai ordonata....multa piraterie la hainele de firma insa...mare atentie sa nu va pacaliti. veti gasi tricouri nike cu etichetele pe ele la 10 euro...insa daca esti cunoscator iti vei da seama imediat de fals dupa cusaturi si etichete...atentie la puma cind cumparati..chiar daca pe eticheta scrie puma pe logo veti gasi o pisica in loc de o puma:)) in fine marfa este multa gen europa dar sa zicem ceva mai diferit de ce gaseti la noi...magazine de haine mai de doamne ajuta nu veti gasi in statiune mai mult de 3-4 aviz fitosilor....mincarea pt 3 persoane pe mine ma costat pt o saptamina 500 euro si am mincat la unul din cele mai scumpe restaurante din zona si cel mai mult am platit pt 3 persoane 45 de euro si atunci a fost un fetin pe cinste..in rest 15 20 25 euro pe masa pt 3 persoane mincat bine nu sa zici ca ai bagat ceva in stomac...daca o ti pe aorma locala cu 10 euro pe zi o boieresti...este cea de pui 1.50-2 euro depinde de unde o cumperi si cea de porc 1.8-2.5 euro ..de evitat cea de porc find foarte sarata....dar nu poti minca numai asa ceva..dupa 3-4 bucati te scirbesti de ea..evitati mustarul lor..foarte scirbos brrrrrr.....sfatul meu...mincati mai mult in oras decit in camera va duce mai eftin dect mincatul de la supermarket...eu am plecat cu 4000 de euro la mine si sincer am cheltuit 500 mincarea pt 3 persoane vreo 300 pe haine nu multe ...dar mai de doamne ajuta find mai pretentios asa un pic si vreo 1000 pe aur..in nici un caz cel care se vinde la centimetru..aviz amatorilor...200 de euro ia-m cheltuit pe atv-uri masinute frapeuri pe plaja la umbrelute(2-3 euro) depinde de locatie...(nu stai in soare pe plaja ,este dezastru) dezavantajele statiuni sint :magazinele se deschid foarte tirziu..10:30 -11 :00 si se inchid pe la ora 24-24:30 asa ca dupa ora doua noaptea mai rar cite un bar deschis sau club ...care sasa sint vai mama lor si putine la numar...
pt mine a fost o experienta...nu zic ca a fost urit..a fost frumos dar eu ma-m plictisit ingrozitor o saptamina in statiune si de atv-uri si de masinute si de cumparaturi ..baie si alte alea...parerea mea este ca se meria o data in statiune sa mergi...dar eu nu mai calc acolo pe motiv ca ma-m plictisit enorm...probabil find si din cauza ca am fost in alte locuri mai pitoresti unde nu te dadea la 1 -2 noaptea afara si trageau obloanele..eu find mai pasare de noapte...practic am avut buget dar nu am avut ce face cu el....bine si preturile sint de tot rahatul...dar daca cauti distractie nocturna katerini nu este cea mai buna alegere..as spune chiar ca este cea mai proasta alegere pt asa ceva...in excurisi nu ma-m dus pt ca ma obosit autocarul asa de tare incit nu ma-m mai indurat sa-mi pun fundul pina la plecare in asa ceva ..drumul pina in grecia find foarte obositor..desi autocarele sint dotate cu doua tv-uri unde se pun 3-4 filme la dvd in timpul drumului si aier conditonat...tot intepenesti dupa citeva ore...cei de la romaria inchiriaza autocare de la filaret de doua stele daca mergeti cu ei nu veti ramine cu autocarul in drum si nici nu veti calatori cu autocare gen rata care intepenesc pe drum sau le mai sare o roata..
ps: incercati inainte sa comandati la restaurant sa va intelegeti cu cei deacolo sa nu va puna sare in mincare sau nu prea multa...riscati sa nu puteti minca...mai bine va puneti voi decit ei...pe orce masa se gasete sare piper mustar etc etc
sper sa fi fost de ajutor celor care vor sa mearga in aceasta statiune
Wapiti
Salut! Stie cineva ceva despre hotelul Ilios din Halkidiki, bratul Kassandra? Poze ar fi super daca ar avea cineva pt ca pe net nu exista... desi hotelul apare cotat cu 3 stele.
Multumesc anticipat!
rolleyes.gif
elise
Almona,ai fost in Santorini?Poti sa postezi ceva impresii?Imi cer scuze daca mai e vreun topic,sau ceva de genul,eu nu am gasit...
Mony07
La inceputul lui august plec cu agentia Vampyr Tour la Olympic Beach, cazare la Vila Girnis.
Stiti ceva despre aceasta agentie, despre statiune sau despre vila?
adrian_sibiu
QUOTE(simionaurel @ Jul 17 2007, 13:06) *
M-am intors acum o saptamana din Grecia, Paralia Katerini. Ruta a fost: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katarini - Paralia Katerini. Sunt cam 780 km din Bucuresti, aprox 700 din Giurgiu. Durata medie de mers a fost de 10 ore (1 ora in Ro, 7 ore in Bg, 2 ore in Grecia). Am plecat la 19.30 din Giurgiu. Coloana de 3 masini. GPS pe masina, doar ca nu stiu ce tip de harta. Cert e ca mi-a indicat exact drumul, dar m-am luat dupa masina din fata care stia la fel de bine drumul.
Sa o luam pe bucati

Jos palaria !!! coolspeak.gif . Ai explicat f. frumos desi a fost lung mesajul nu m-am oprit pana nuu l-am terminat. O sa il listez ca sa il am la indemana.
Multumesc inca o data.

norulet
berea holandia la supermarketul de langa hotel vizion 1 euro 3 cutii de 0.33
hotel vizion e chiar in parcarea centrala a autocarelor
norulet
si feritiva de transportul cu autocarul de la agentii
de dus e ok dar la intoarcere, la ora 9 am trebuie sa predati camera iar plecarea se face dupa ora 18.00
autocarul e full sigur fata de venire si s-ar putea sa aveti ghin ionul unui amarat de autocar care sa ramana inj drum
mai exact am patit-o acum la intoarcer cu autocarul cu numar de BZ 10 fcb care la urcare prindea maxim 20 la ora iar in spate se topeau papucii la propriu pe podea
patronul era chiar soferul sau tatal patronului deoarece dupa o jumatate de convorbire pe roming la firma de transport, persoana m-a anuntat ca nu are ce sa faca pana la giurgiu ca taticul adica soferul spune ca e ceva normal ca masina sa mearga asa
ideea e ca fiti atenti cu ce plecati de acolo.
simplu dimineata cand aflati cu ce autocar va intoarceti, intrebati turistii care au venit in dimineata respectiva cu acela
in rest statiunea paralia merita in ideea de a lua escursiile cel putin la Meteora, Schiatos, Olimp
Seara greceasca daca nu va deranjeaza 20 euro de persoana consta in 3 ore de muzica greceasca, dans, un pic de ceva mancare si mult vin
Multumesc ghidului pt sejurul placut (Olivia) pt ca am vazut ca se poate sa fie chiar dezastru si in excursiile optionale
una peste alta totul bine si frumos pana in ultima zi cand majoritatea turistilor la ora pranzului dormeau pe bagaje in fata hoelurilor sau vilelor
mii de scuze pt greselile comise dar de sambata la 7 pana acum nu8 am reusit sa adorm
mirwoona

QUOTE(pedia33 @ Jul 19 2007, 11:34) *
Stie cineva o destinatie pe litoral in Grecia cat mai aproape de atena ,Peloponez,sau Patra?

Insulele din Golful Saronic: Aegina, Angistri (o insula micuta, dar foarte frumoasa) sau chair si Poros, un pic mai departe.

ptr aegina poti gasi mai multe info pe situel acesta, http://www.aeginagreece.com/ uite-te si la cazare, caci au niste oferte interesante pentru luna sept, cand este suficient de cald inca biggrin.gif

ptr aceste insule sunt pelcari zilnice din portul pireu, la interval de o ora si poti alege flying dolphins, care fac mai putin (40 min) sau vase normale care fac in jur de 2 ore.

eu ma gandeam sa ma duc pe aceasta insula, insa am ales ceva mai in pelopones.
cata_2007
Dar autocarul nu avea aer conditionat?
Ce explicatii v-au dat totusi?
In ce statiune ai fost norulet?
Cum a fost cu vremea, f. f. cald?Se poate suporta?
andc
QUOTE(alexpiru @ Jul 17 2007, 09:56) *
pe 25 august plec catre: Hotelul Palladium este amplasat în peninsula Kassandra care constituie un punct constant de atracție pentru mii de vizitatori din Grecia și străinătate. Se află la o distanță de 90 km de Salonic și de numai 3 km. de stațiunea cosmopolită Kallithea care conferă numeroase și atrăgătoare opțiuni de distracție.

Imi poate da cineva informatii despre zona hotel plaja etc. Eventual cineva care a mai fost acolo.
Va multumesc.

Am fost in iunie la Palladium. Este departe de mare cam 1km, sus pe un deal langa o padure. Cand vei urca de la soseaua principala vei fi dezamagit der peisaj, dar hotelul in sine e superb ptr. categoria lui. Camerele sunt mari si curate, mobilierul este ok, aer conditionat - atentie nu porneste decat atunci cand e inchisa usa de la terasa, tv satelit, terasa, gazon.
Piscina este superba, curata, in fiecare dimineata o curatau, sezlonguri si umbrelute multe si gratuite. masa a fost foarte diversificata si bogata - bufet. Cum intri in restaurant dinspre receptie era bufetul de salate si cruditati, apoi masa de paine si dulciuri, apoi un ceaun mare de supa un singur fel pe zi dar zilnic foarte buna - din 7 zile o singura zi nu am mancat cand a fost ceva cu multa ceapa - chestie de gust. Apoi e tejgheaua cu carnuri si garnituri. Zilnic a fost carne - cate 2 feluri si totul la liber servea-i cat vroia-i daca mai lua-i o portie nu te intreba nimeni nimic. Si dimineata era f buna mancarea papara cu sunca, sunca si bacon prajite, crenvusti, carnaciori, feta, branza topita, dulceturi, ceai, cafea, suc.
Seara nu se serveste nimic de baut, trebuie sa comanzi daca vrei, daca nu nu te obliga nimeni. O apa plata de 1.5 l era 2.6 Euro, o fanta - cola de 0.33l era 1.6Euro si va recomand o carafa de vin alb de Athos de 0.5l era 5 Euro.
Vacanta reusita !
abancor
Eu am fost in Aegina in jur de 7 octombrie si era vreme buna si apa calda. Si in mai am fost, tot in Aegina, si tot apa si vreme buna era. Deci sezonul e cel putin mai - octombrie.
Aya
Si eu te sfatuiesc sa alegi insula Aegina.
Plajele din jurul Athenei nu au nimic spectaculos multe inghesuiala si fitze la plajele particulare.
Ca sa gasim o plaja ok ieseam mult in afara Athenei.
Pireul mi-a fost drag pentru ca e piitoresc si are niste terease f dragute.Dar nu as alege ca loc de vacanta Athena.
Insulele in schimb sunt o minune.
zaharkiss
A fost cineva cazat la VILA ELENA din Paralia?
Pentru 4 persoane cati euro ar fi necesari pentru mancare?
zgab
salut,
stie cineva unde ne putem caza prin zona salonicului, aproape de autostrada? mergem pana la pireu cu 2 masini si ne-am gandit sa innoptam undeva pe langa salonic...merci
Tzeposul
Noi am stat aici, la Best Western Saint George Hotel, da o cautare pe net. Nu e f departe de Salonic.
Sau in Salonic la Best Western Hotel Vergina, 19 Monastiriou Street, Thessaloniki, GR-54627, Greece
Phone: 30 2310-516021
Distance from City Center: 0.41m / 0.66km

La Saint George am stat cu 55 EUR/noapte 3 pers cu mic dejun, 4 stele, a fost super OK.

QUOTE(zgab @ Jul 23 2007, 22:04) *
salut,
stie cineva unde ne putem caza prin zona salonicului, aproape de autostrada? mergem pana la pireu cu 2 masini si ne-am gandit sa innoptam undeva pe langa salonic...merci

adrian_sibiu
La Hotel Akropol in Paralia Katerini a fost cineva?
zgab
QUOTE(Tzeposul @ Jul 23 2007, 22:49) *
Noi am stat aici, la Best Western Saint George Hotel, da o cautare pe net. Nu e f departe de Salonic.
Sau in Salonic la Best Western Hotel Vergina, 19 Monastiriou Street, Thessaloniki, GR-54627, Greece
Phone: 30 2310-516021
Distance from City Center: 0.41m / 0.66km

La Saint George am stat cu 55 EUR/noapte 3 pers cu mic dejun, 4 stele, a fost super OK.

Merci frumos de sugestie, cred ca la St. George o sa stam la intoarcere, ca vad ca e intre Salonic si granita cu Bulgaria si, oricum, nu e disponibil la dus...alte sugestii, cineva?
loredanaelena
buna plecam pe 5 august in olimpich beach pe la calafat stie cineva cum circula bacul sau mai e cineva care merge pe la calafat pe 5 august?
daniella22
A fost cineva la vila San Giorgio din Paralia Katerini?
iulia_petrencu
Salut!
Imi poate da cineva cateva informatii referitoare la Hotel "Poseidon" din Paralia Katerini?

Multumesc!
almona
QUOTE(iulia_petrencu @ Jul 25 2007, 08:37) *
Salut!
Imi poate da cineva cateva informatii referitoare la Hotel "Poseidon" din Paralia Katerini?

Multumesc!

Super Hotel. 3 stele adevarate. Proprietarii, Eleni si Dimitri (nu sunt sigura de numele lui) super amabili (ea invatatoare, el profesor). Camere mari (dar nu-ti recomand o camera la parter pt ca terasa da fix pe trotuar si e cam galagie, plus ca se vede tot inauntru). Baia mare, cu uscator de par, sampon sapun. Are 2 etaje si lift.

Eu am fost iarna si pardoselile erau incalzite. Nu stiu daca poti folosi A/C cand nu esti in camera pt ca circuitul electric este pe baza de cartela care este si pe post de cheie.

Mie mi-a placut foarte mult si daca mi-as face un sejur in PK acolo as sta.
iulia_petrencu
QUOTE(almona @ Jul 25 2007, 13:16) *
Super Hotel. 3 stele adevarate. Proprietarii, Eleni si Dimitri (nu sunt sigura de numele lui) super amabili (ea invatatoare, el profesor). Camere mari (dar nu-ti recomand o camera la parter pt ca terasa da fix pe trotuar si e cam galagie, plus ca se vede tot inauntru). Baia mare, cu uscator de par, sampon sapun. Are 2 etaje si lift.

Eu am fost iarna si pardoselile erau incalzite. Nu stiu daca poti folosi A/C cand nu esti in camera pt ca circuitul electric este pe baza de cartela care este si pe post de cheie.

Mie mi-a placut foarte mult si daca mi-as face un sejur in PK acolo as sta.

Multumesc frumos Almona. Ma bucur sa aud asta. La cate am citit pana acum pe forum..mi-era teama.
justy
QUOTE(zgab @ Jul 23 2007, 22:04) *
salut,

este o localitate Langada inainte de intrare in thesalonik la stanga. E f aproape si au acolo un hotel Lido, am stat in primavara cu 30 E, 3 pers in camera. nu te gandi ca e ditamai hotelul dar e f bun pentru tranzit sau pentru mici excursii in zona tes.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.