charly11
10th July 2007, 07:59
Mersi multu pt raspuns , dar nu stii cumva programul bacurilor si daca trebuie facuta rezervare de pe net?(portul volos pt skiathos)
Tzeposul
10th July 2007, 10:14
QUOTE(charly11 @ Jul 10 2007, 08:59) [snapback]3080423[/snapback]
Mersi multu pt raspuns , dar nu stii cumva programul bacurilor si daca trebuie facuta rezervare de pe net?(portul volos pt skiathos)
La volos sunt in mod normal 2 ferry care transporta si masini/zi, dar martea este unul singur, dupa amiaza.
In rest pleaca de la Volos la 7.45 si la 16.45 parca. Nu trebuie rezervare facuta pe net, dar tre sa fii acolo cu cel putin o ora inainte, e recomandat.
Cel mai bine cauta pe net sau intreaba pe cei de pe insula despre orar, asa e cel mai sigur.
andana
10th July 2007, 10:34
QUOTE(shpiridushul @ Jul 10 2007, 01:21) [snapback]3080056[/snapback]
mesaj pentru tempplier:
"merg si eu in paralia anul asta in august ai idee care sunt preturile la mancare la restaurante/fast-food , la tigari , sucuri , etc?!?!? "
Mai, acuma depinde de fiecare cat de mult consuma, gasesti preturi gen europa de vest in paralia si olimpic: ghiros cu extra tzatichi de la 2 euro (adica o shaorma mica la noi), apa 1,5l cam 1-2 euro la restaurante, dar la supermarket e cam 2 euro baxul de 6, langa katerinii, la cam 8 km de paralia, nu mergeti pe jos, e nashpa si mult aveti un supermarket Champion afiliat carrefour, e destul de avantajos, marge sa mergeti pe bicileta sau scuter si mai la urmatoarea intersectie pe undeva prin dreapta e si un Plus, intreaba de el ca stiu aia.
Restaurant cam 10-25 euro masa carea ar avea max 2 feluri si o slata, paine, 2 beri/suc, uzo la final si "service' = acsis deja calculat; ex la 16 euro consumati de mine si cineva am avut 1 euro bacsis.
tigari nu fumez , asa ca nashpa nu stiu.
sucurile sunt in genenral cam lungi mai putin concentrate ca la noi, mai bine beti apa, credema nu-ti mai trebuie ceva pe caldura aia si sucuri naturale mai merg, alea sunt mai bune; dar cola sau fanta de 1,5 liti(maximum de cantitate) 1,1-1,8 euro la micile supermarkete ale lor.
manaca ghiros si souflaki(hotdog, dar in loc de carnat ai frigarui), branza feta, tzatiki si salata aceea picanta si inghetata, e multtttt mai buna ca la noi, delta si algida recomand.
Sejur placut.
Tigarile Karelia sunt 2 euro/pachet
razvancaine
10th July 2007, 12:05
salut
a fost cineva in halkidiki - skala fourka sau fourka beach ?
cristi_domsa
10th July 2007, 12:47
A intrebat cineva mai de mult despre un site cu temperatura Marii Egee. Gasiti aici: http://www.vremea.com/ (alegeti Romania si orice oras - si gasiti in partea de jos doua harti cu M. Mediterana si M. Neagra).
As avea o intrebare: stie cineva daca in Grecia trebuie platita ceva vigneta pentru autoturisme (echivalenta celei romanesti sau bulgaresti) si daca da, cit costa si de unde se poate lua?
Mersi,
Cristi
geocosma
10th July 2007, 13:12
In Grecia nu se plateste vigneta.
Exista taxa de autostrada, 2 euro la cca. 100 km (sunt puncte de taxare).
Eu anul trecut am mers doar pe autostrada de la Salonic pana la Larissa (autostrada era spre Atena) si am platit la 2 puncte de taxare (am trecut prin 3 dar unul era free). Din cate am inteles eu din ce am citit pe mai multe forumuri, ar fi vreo 5 puncte de taxare intre Salonic si Atena.
Daca te duci in Halkidiki, nu platesti nici o taxa de drum la greci.
cristi_domsa
10th July 2007, 13:43
QUOTE(geocosma @ Jul 10 2007, 14:12) [snapback]3081956[/snapback]
In Grecia nu se plateste vigneta.
Exista taxa de autostrada, 2 euro la cca. 100 km (sunt puncte de taxare).
Eu anul trecut am mers doar pe autostrada de la Salonic pana la Larissa (autostrada era spre Atena) si am platit la 2 puncte de taxare (am trecut prin 3 dar unul era free). Din cate am inteles eu din ce am citit pe mai multe forumuri, ar fi vreo 5 puncte de taxare intre Salonic si Atena.
Daca te duci in Halkidiki, nu platesti nici o taxa de drum la greci.
Mersi,
Cristi
charly11
10th July 2007, 15:33
Buna tuturor,
Puteti sa-mi spuneti care sunt preturile la mancare,bautura, inchirieri atv etc... pe skiathos , ca sa-mi pot face o idee cati bani sa-mi duc cu mine .
Mersi . . .
cata_2007
10th July 2007, 17:05
Multumesc shpiridushule,
este cred cel mai complex raspuns primit, dar poate imi spui in cat timp ajunde autocarul in Atena (nr. ore); are aer conditionat?
elay
10th July 2007, 18:53
Salut, vreau sa-i raspund lui iuly care vrea informatii despre hotel parthenon, prin agentia romadria. Acum 30 de minute tocmai am vb. cu o doamna de la acesta agentie care ......sa zicem era foarte draguta, poate prea draguta. Dupa care am intrat sa caut ceva despre acest hotel PARTHENON. Acolo am gasit un comentariu al unui coleg care tocmai s-a intors de acolo. DEZASTRU!!!! Si cand ma gandesc ca eram gata sa aleg acest hotel, ca de.......pozele sunt reusite. Intra cu numele hotelului si ai sa gasesti comentariile acolo.
Acum vreau sa intreb eu : ce stiti despre vila athina si gingis din olympic beach?
sunt conditii bune de cazare?
este aproape de plaja?
unde este amplasat, spre paralia, pe a catea strada de la aleea principala?
Va rog sa-mi raspundeti!!!!!!!!!!!!!
Ca maine vreau sa merg sa rezerv ca m-am saturat de atatea cautari.
A dezamagit pe cineva agentia simpa turism?
happy_bee
10th July 2007, 21:51
Buna,
Voiam sa intreb daca a stat cineva la hotel Lomeniz in Rhodos vara asta; agentia imi recomanda acest hotel dar as vrea mai multe amanunte (daca este aproape de plaja si de centrul Rhodosului, daca e mai aproape de Mediterana sau de Egee, cum e micul dejun, cum sunt camerele, daca au aer conditionat etc etc) de la cineva care chiar a stat acolo.
De hotel Esperia tot din Rhodos stiti ceva?
Multumesc frumos
dannek
11th July 2007, 06:59
QUOTE(charly11 @ Jul 10 2007, 16:33) [snapback]3082688[/snapback]
Buna tuturor,
Puteti sa-mi spuneti care sunt preturile la mancare,bautura, inchirieri atv etc... pe skiathos , ca sa-mi pot face o idee cati bani sa-mi duc cu mine .
Mersi . . .
Este mai scump ca pe continet, bere 3-4 euro, cafea 3-4 euro dar la market este mai rezonabil!
Wapiti
11th July 2007, 11:11
Buna! Are cineva idee cam cat costa intrarile la obiectivele turistice in Grecia? Muzee, vestigii... si cam cat ar fi taxa pt. fotografiere.
Ms!
kerkyra
11th July 2007, 11:31
Muzee, vestigii in grecia. Fii mai explicit. Taxa de fotografiere nu am intilnit, in general in muzee nu te lasa sa fotografiezi cu blitz sau sa te pozezi linga diverse exponate. In rest, nu am platiti nicaieri nimic in plus fata de intrare.
bogdan10
11th July 2007, 12:21
QUOTE(Wapiti @ Jul 11 2007, 12:11) [snapback]3086252[/snapback]
Buna! Are cineva idee cam cat costa intrarile la obiectivele turistice in Grecia? Muzee, vestigii... si cam cat ar fi taxa pt. fotografiere.
Ms!

Taxele incep de la 2 euro/pers (Meteora) si pot ajunge pana la 12 euro/pers la Acropole (Atena). Pt. fotografiat nu se cere taxa suplimentara: ori nu ai voie sa fotografiezi in anumite locuri ori, unde poti fotografia, nu ai voie sa folosesti blitz-ul sau nu ai voie sa fotografiezi persoane langa statui, exponate etc.
sun_tzu
12th July 2007, 08:32
QUOTE(georgebutuc @ Jun 18 2007, 13:29) [snapback]2983003[/snapback]
Salutare tuturor,
De abia m-am intors din Grecia, Halkidiki, Sithonia, Elea Village 3*. Am mers cu masina personala.
Daca doreste cineva detalii despre hotel, traseu pana acolo, ma gaseste pe privat sau pe georgebutuc2002@yahoo.com.
Toate bune.
sal...imi poti spune care a fost traseul..ai fost prin sofia? Stii ceva de traseul prin Stara Zagora? ms ..
ade_lenau
12th July 2007, 15:22
anu trecut am fost in platamonas.. pot sa zic ca a fost super.. hotel cu piscina.. camera cu frigider.. baie .. tv.. uscator par.. autocar cu aer cond.. ci tv.. ce mai ..
da a platit vreo 300 euro.. nu mai stiu
anu asta in 22 aug ma duc in thassos.. e o insula..
si costa 250 euro.. restu detaliilor nu stiu.. ca azi la 8 ma intalnesc sa dau restu de bani si mai aflu cate ceva. .
cccbbb_2
12th July 2007, 22:58
QUOTE(sun_tzu @ Jul 12 2007, 09:32) [snapback]3090007[/snapback]
sal...imi poti spune care a fost traseul..ai fost prin sofia? Stii ceva de traseul prin Stara Zagora? ms ..
n-ai ce sa cauti prin stara zagora ! asta daca nu vrei sa vizitezi balgaria !
si esti amator de serpetine !
dupa ruse , cam 40-50 km , uita-te dupa indicatoarele cu sofia . si apoi du-te pana la blagoevgrad , care e langa frontiera cu grecia . drum bun ! http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...ving_directions
Vacante placute ! (make love not war ?)
shpiridushul
12th July 2007, 23:30
Mesaj pentru cata_2007
"Multumesc shpiridushule,
este cred cel mai complex raspuns primit, dar poate imi spui in cat timp ajunde autocarul in Atena (nr. ore); are aer conditionat? "
Am plecat din Olimpic la ora 0:15 cred si am ajuns in port la Pireu la 7 :30 , nu sunt sigur , era cam dimineata, iar in atena propiu zis am ajuns la 8, pana la acropole a durat ceva ca de traficul, ai sa vezi daca te duci, in fine la 9 fara 5 minute aram la poarta unde trebuie lasate bagajele voluminoase si lichidele colorate, la acropole, pt ca nu ai voie cu rucsac, jenti, plase, etc... chestii voluminuase si nici cu sucuri sau alte lichide colorate, doar apa!!!.
Da in acest autocar, era unul normal, fara etaj, dar mai mic ca lungime, am avut aer conditionat, dar la pranz (13-15) a cam dat rateuri, nu ai ce cere, la cate grade era, traiai binisor, dar afara era moarte daca ieseai, cand erau opriri, poate va oreste si al termopile si daca da cauta un afis mai in stanga monumetului pe langa un mic mausoleu, ai sa vezi ceva interesant fata de relieful zonei.
La orele 14 sa zicem am iesit din Atena si la 20 sau 21 eram in statiune inapoi.
alina19klein
13th July 2007, 14:05
QUOTE(cata_2007 @ Jul 1 2007, 09:34) [snapback]3039977[/snapback]
Multumesc Dari@, exact ce-mi trebuia, mai ales ca si eu lucrez in invatamant
Acum mai trebuie sa ma interesez de acele reduceri pentru invatamant, despre care am citit in topic
ce adeverinta ati dus in grecia, pt reduceri? de la scoala, in limba romana cu stampila scolii se pune?sau nu este buna?
multumesc mult
drbrand2005
13th July 2007, 17:51
QUOTE(lucix1080 @ Jun 21 2007, 21:52) [snapback]2998774[/snapback]
[buna,si eu plec in halkidiki pe 1 sept.unde stai?eu in gerakini
eu la Philippion Beach, in Psakoudia
thasos
13th July 2007, 19:39
Timisoara, vand urgent 2 locuri in Thassos la hotelul Eli Maria (3 stele - camerele cu balcon sau terasa, televizor, aer conditionat contra cost) din statiunea Limenas
480 euro (include transportul cu autocar, cazarea 7 nopti si micul dejun pentru 2 persoane)
0745 368 149
vdragon
13th July 2007, 23:37
Salut,
A fost cineva in Paralia la Hotel PERSA care poate sa imi dea niste detalii despre cum e hotelul, cum e plaja in jurul hotelului?
Multumesc
edbica2000
14th July 2007, 06:10
QUOTE(vdragon @ Jul 13 2007, 22:37) [snapback]3098004[/snapback]
Salut,
A fost cineva in Paralia la Hotel PERSA care poate sa imi dea niste detalii despre cum e hotelul, cum e plaja in jurul hotelului?
Multumesc

Hotel Persa se numeste de fapt de anul acesta Hotel ATLANTIC. Este de 3*, a fost renovat asta primavara si este situat pe strada principala langa barul Menta la cca. 200 m de Biserica. Are camere OK, cu balcoane cu vedere la mare sau cu vedere laterala la mare, restaurant la parter, terasa pe malul marii, lift, TV, A/C, telefon, piscina. Este un hotel OK.
allyy
14th July 2007, 16:17
a fost cineva la vila Eleni din Nei Pori? va rog dati-mi niste informatii...
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus
Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.