Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53

charly11
Mersi multu pt raspuns , dar nu stii cumva programul bacurilor si daca trebuie facuta rezervare de pe net?(portul volos pt skiathos)
Tzeposul
QUOTE(charly11 @ Jul 10 2007, 08:59) [snapback]3080423[/snapback]
Mersi multu pt raspuns , dar nu stii cumva programul bacurilor si daca trebuie facuta rezervare de pe net?(portul volos pt skiathos)

La volos sunt in mod normal 2 ferry care transporta si masini/zi, dar martea este unul singur, dupa amiaza.
In rest pleaca de la Volos la 7.45 si la 16.45 parca. Nu trebuie rezervare facuta pe net, dar tre sa fii acolo cu cel putin o ora inainte, e recomandat.
Cel mai bine cauta pe net sau intreaba pe cei de pe insula despre orar, asa e cel mai sigur.
andana
QUOTE(shpiridushul @ Jul 10 2007, 01:21) [snapback]3080056[/snapback]
mesaj pentru tempplier:

"merg si eu in paralia anul asta in august ai idee care sunt preturile la mancare la restaurante/fast-food , la tigari , sucuri , etc?!?!? "

Mai, acuma depinde de fiecare cat de mult consuma, gasesti preturi gen europa de vest in paralia si olimpic: ghiros cu extra tzatichi de la 2 euro (adica o shaorma mica la noi), apa 1,5l cam 1-2 euro la restaurante, dar la supermarket e cam 2 euro baxul de 6, langa katerinii, la cam 8 km de paralia, nu mergeti pe jos, e nashpa si mult aveti un supermarket Champion afiliat carrefour, e destul de avantajos, marge sa mergeti pe bicileta sau scuter si mai la urmatoarea intersectie pe undeva prin dreapta e si un Plus, intreaba de el ca stiu aia.
Restaurant cam 10-25 euro masa carea ar avea max 2 feluri si o slata, paine, 2 beri/suc, uzo la final si "service' = acsis deja calculat; ex la 16 euro consumati de mine si cineva am avut 1 euro bacsis.
tigari nu fumez , asa ca nashpa nu stiu.
sucurile sunt in genenral cam lungi mai putin concentrate ca la noi, mai bine beti apa, credema nu-ti mai trebuie ceva pe caldura aia si sucuri naturale mai merg, alea sunt mai bune; dar cola sau fanta de 1,5 liti(maximum de cantitate) 1,1-1,8 euro la micile supermarkete ale lor.
manaca ghiros si souflaki(hotdog, dar in loc de carnat ai frigarui), branza feta, tzatiki si salata aceea picanta si inghetata, e multtttt mai buna ca la noi, delta si algida recomand.
Sejur placut.

Tigarile Karelia sunt 2 euro/pachet
razvancaine
salut
a fost cineva in halkidiki - skala fourka sau fourka beach ?
cristi_domsa
A intrebat cineva mai de mult despre un site cu temperatura Marii Egee. Gasiti aici: http://www.vremea.com/ (alegeti Romania si orice oras - si gasiti in partea de jos doua harti cu M. Mediterana si M. Neagra).

As avea o intrebare: stie cineva daca in Grecia trebuie platita ceva vigneta pentru autoturisme (echivalenta celei romanesti sau bulgaresti) si daca da, cit costa si de unde se poate lua?

Mersi,
Cristi
geocosma
In Grecia nu se plateste vigneta.
Exista taxa de autostrada, 2 euro la cca. 100 km (sunt puncte de taxare).
Eu anul trecut am mers doar pe autostrada de la Salonic pana la Larissa (autostrada era spre Atena) si am platit la 2 puncte de taxare (am trecut prin 3 dar unul era free). Din cate am inteles eu din ce am citit pe mai multe forumuri, ar fi vreo 5 puncte de taxare intre Salonic si Atena.
Daca te duci in Halkidiki, nu platesti nici o taxa de drum la greci.
cristi_domsa
QUOTE(geocosma @ Jul 10 2007, 14:12) [snapback]3081956[/snapback]
In Grecia nu se plateste vigneta.
Exista taxa de autostrada, 2 euro la cca. 100 km (sunt puncte de taxare).
Eu anul trecut am mers doar pe autostrada de la Salonic pana la Larissa (autostrada era spre Atena) si am platit la 2 puncte de taxare (am trecut prin 3 dar unul era free). Din cate am inteles eu din ce am citit pe mai multe forumuri, ar fi vreo 5 puncte de taxare intre Salonic si Atena.
Daca te duci in Halkidiki, nu platesti nici o taxa de drum la greci.

Mersi,

Cristi
charly11
Buna tuturor,

Puteti sa-mi spuneti care sunt preturile la mancare,bautura, inchirieri atv etc... pe skiathos , ca sa-mi pot face o idee cati bani sa-mi duc cu mine .

Mersi . . .
cata_2007
Multumesc shpiridushule,
este cred cel mai complex raspuns primit, dar poate imi spui in cat timp ajunde autocarul in Atena (nr. ore); are aer conditionat?
elay
Salut, vreau sa-i raspund lui iuly care vrea informatii despre hotel parthenon, prin agentia romadria. Acum 30 de minute tocmai am vb. cu o doamna de la acesta agentie care ......sa zicem era foarte draguta, poate prea draguta. Dupa care am intrat sa caut ceva despre acest hotel PARTHENON. Acolo am gasit un comentariu al unui coleg care tocmai s-a intors de acolo. DEZASTRU!!!! Si cand ma gandesc ca eram gata sa aleg acest hotel, ca de.......pozele sunt reusite. Intra cu numele hotelului si ai sa gasesti comentariile acolo.

Acum vreau sa intreb eu : ce stiti despre vila athina si gingis din olympic beach?
sunt conditii bune de cazare?
este aproape de plaja?
unde este amplasat, spre paralia, pe a catea strada de la aleea principala?
Va rog sa-mi raspundeti!!!!!!!!!!!!!
Ca maine vreau sa merg sa rezerv ca m-am saturat de atatea cautari.
A dezamagit pe cineva agentia simpa turism?

happy_bee
Buna,

Voiam sa intreb daca a stat cineva la hotel Lomeniz in Rhodos vara asta; agentia imi recomanda acest hotel dar as vrea mai multe amanunte (daca este aproape de plaja si de centrul Rhodosului, daca e mai aproape de Mediterana sau de Egee, cum e micul dejun, cum sunt camerele, daca au aer conditionat etc etc) de la cineva care chiar a stat acolo.

De hotel Esperia tot din Rhodos stiti ceva?

Multumesc frumos
dannek
QUOTE(charly11 @ Jul 10 2007, 16:33) [snapback]3082688[/snapback]
Buna tuturor,

Puteti sa-mi spuneti care sunt preturile la mancare,bautura, inchirieri atv etc... pe skiathos , ca sa-mi pot face o idee cati bani sa-mi duc cu mine .
Mersi . . .

Este mai scump ca pe continet, bere 3-4 euro, cafea 3-4 euro dar la market este mai rezonabil!
Wapiti
Buna! Are cineva idee cam cat costa intrarile la obiectivele turistice in Grecia? Muzee, vestigii... si cam cat ar fi taxa pt. fotografiere.
Ms! biggrin.gif
kerkyra
Muzee, vestigii in grecia. Fii mai explicit. Taxa de fotografiere nu am intilnit, in general in muzee nu te lasa sa fotografiezi cu blitz sau sa te pozezi linga diverse exponate. In rest, nu am platiti nicaieri nimic in plus fata de intrare.
bogdan10
QUOTE(Wapiti @ Jul 11 2007, 12:11) [snapback]3086252[/snapback]
Buna! Are cineva idee cam cat costa intrarile la obiectivele turistice in Grecia? Muzee, vestigii... si cam cat ar fi taxa pt. fotografiere.
Ms! biggrin.gif

Taxele incep de la 2 euro/pers (Meteora) si pot ajunge pana la 12 euro/pers la Acropole (Atena). Pt. fotografiat nu se cere taxa suplimentara: ori nu ai voie sa fotografiezi in anumite locuri ori, unde poti fotografia, nu ai voie sa folosesti blitz-ul sau nu ai voie sa fotografiezi persoane langa statui, exponate etc.
sun_tzu
QUOTE(georgebutuc @ Jun 18 2007, 13:29) [snapback]2983003[/snapback]
Salutare tuturor,
De abia m-am intors din Grecia, Halkidiki, Sithonia, Elea Village 3*. Am mers cu masina personala.
Daca doreste cineva detalii despre hotel, traseu pana acolo, ma gaseste pe privat sau pe georgebutuc2002@yahoo.com.

Toate bune.

sal...imi poti spune care a fost traseul..ai fost prin sofia? Stii ceva de traseul prin Stara Zagora? ms ..
ade_lenau
anu trecut am fost in platamonas.. pot sa zic ca a fost super.. hotel cu piscina.. camera cu frigider.. baie .. tv.. uscator par.. autocar cu aer cond.. ci tv.. ce mai ..
da a platit vreo 300 euro.. nu mai stiu

anu asta in 22 aug ma duc in thassos.. e o insula..
si costa 250 euro.. restu detaliilor nu stiu.. ca azi la 8 ma intalnesc sa dau restu de bani si mai aflu cate ceva. .
cccbbb_2
QUOTE(sun_tzu @ Jul 12 2007, 09:32) [snapback]3090007[/snapback]
sal...imi poti spune care a fost traseul..ai fost prin sofia? Stii ceva de traseul prin Stara Zagora? ms ..

n-ai ce sa cauti prin stara zagora ! asta daca nu vrei sa vizitezi balgaria ! wink.gif si esti amator de serpetine !
dupa ruse , cam 40-50 km , uita-te dupa indicatoarele cu sofia . si apoi du-te pana la blagoevgrad , care e langa frontiera cu grecia . drum bun ! http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...ving_directions
Vacante placute ! (make love not war ?)
shpiridushul
Mesaj pentru cata_2007
"Multumesc shpiridushule,
este cred cel mai complex raspuns primit, dar poate imi spui in cat timp ajunde autocarul in Atena (nr. ore); are aer conditionat? "

Am plecat din Olimpic la ora 0:15 cred si am ajuns in port la Pireu la 7 :30 , nu sunt sigur , era cam dimineata, iar in atena propiu zis am ajuns la 8, pana la acropole a durat ceva ca de traficul, ai sa vezi daca te duci, in fine la 9 fara 5 minute aram la poarta unde trebuie lasate bagajele voluminoase si lichidele colorate, la acropole, pt ca nu ai voie cu rucsac, jenti, plase, etc... chestii voluminuase si nici cu sucuri sau alte lichide colorate, doar apa!!!.
Da in acest autocar, era unul normal, fara etaj, dar mai mic ca lungime, am avut aer conditionat, dar la pranz (13-15) a cam dat rateuri, nu ai ce cere, la cate grade era, traiai binisor, dar afara era moarte daca ieseai, cand erau opriri, poate va oreste si al termopile si daca da cauta un afis mai in stanga monumetului pe langa un mic mausoleu, ai sa vezi ceva interesant fata de relieful zonei.

La orele 14 sa zicem am iesit din Atena si la 20 sau 21 eram in statiune inapoi.
alina19klein
QUOTE(cata_2007 @ Jul 1 2007, 09:34) [snapback]3039977[/snapback]
Multumesc Dari@, exact ce-mi trebuia, mai ales ca si eu lucrez in invatamant
Acum mai trebuie sa ma interesez de acele reduceri pentru invatamant, despre care am citit in topic

ce adeverinta ati dus in grecia, pt reduceri? de la scoala, in limba romana cu stampila scolii se pune?sau nu este buna?

multumesc mult
drbrand2005
QUOTE(lucix1080 @ Jun 21 2007, 21:52) [snapback]2998774[/snapback]
[buna,si eu plec in halkidiki pe 1 sept.unde stai?eu in gerakini

eu la Philippion Beach, in Psakoudia
thasos
Timisoara, vand urgent 2 locuri in Thassos la hotelul Eli Maria (3 stele - camerele cu balcon sau terasa, televizor, aer conditionat contra cost) din statiunea Limenas
480 euro (include transportul cu autocar, cazarea 7 nopti si micul dejun pentru 2 persoane)
0745 368 149
vdragon
Salut,

A fost cineva in Paralia la Hotel PERSA care poate sa imi dea niste detalii despre cum e hotelul, cum e plaja in jurul hotelului?

Multumesc smile.gif
edbica2000
QUOTE(vdragon @ Jul 13 2007, 22:37) [snapback]3098004[/snapback]
Salut,

A fost cineva in Paralia la Hotel PERSA care poate sa imi dea niste detalii despre cum e hotelul, cum e plaja in jurul hotelului?

Multumesc smile.gif

Hotel Persa se numeste de fapt de anul acesta Hotel ATLANTIC. Este de 3*, a fost renovat asta primavara si este situat pe strada principala langa barul Menta la cca. 200 m de Biserica. Are camere OK, cu balcoane cu vedere la mare sau cu vedere laterala la mare, restaurant la parter, terasa pe malul marii, lift, TV, A/C, telefon, piscina. Este un hotel OK.
allyy
a fost cineva la vila Eleni din Nei Pori? va rog dati-mi niste informatii...
drbrand2005
ok. sa facem lista:D
cine pleaca din buc pe 1 septembrie spre halkidiki?
sugerez ora 3, prietenii stiu de ce:)
gafy
a fost cineva la athos palace village in nikiti? eu ma duc acolo in perioada 11-18 august cu masina personala si as vrea sa stiu cam cum e hotelul si niste detalii despre zona, daca ati fost pe acolo. mersi!
gafy
pardon, am gresit denumirea; este ATHENA PALACE VILLAGE IN NIKITI! CIAO!
ami1975
QUOTE(oxidoni @ Jun 28 2007, 15:42) [snapback]3028989[/snapback]
Buna

Noi tocmai suntem pe cale sa rezervam 2 camere la hotel Lomeniz din Rodos, pentru 21.08
Daca tot zici ca ai fost acolo, spune-mi te rog daca e frumos, cam cum e plaja, cum e orasul (am inteles ca hotelul e in oras).

Sau...recomanzi mai degraba Creta?

Multumesc mult!

Am fost anul trecut in Rodos (luna August) si am stat chiar la H. Lomeniz. A fost OK. Stiu ca peste tot pe net scrie ca plaja este la 50m, faceam 5-8 min pana la plaja pentru ca plaja era partial in lucru si intrarea pe plaja era cam la 150 m de iesirea din hotel. Pe plaja gasesti umbrelute si sezlonguri se inchiriaza cu 3euro/sezlong (umbrela nu se plateste), se poate sta si pe nisip insa la orele amiezii nisipul devenea fierbinte, oricum dupa ora 11.00 stateam mai mult sub umbrela. Plaja era f. lata, fara vant. Daca batea vantul, intotdeauna batea dinspre uscat inspre mare. Apa este f. curata, limpede, cu nisip, din cand in cand se vedea o pata mai deschisa, adica un platou de piatra. La pranz puteai traversa strada si gaseai cateva taverne dragute unde se putea manca cu 10-15 euro/pers.
La hotel mancarea nu a fost f. variata (eu am avut demipensiune), daca ar trebui sa notez intre 1 si 10, as zice ca era de nota 8. Hotelul are piscina insa nu am incercat-o pentru ca era f. multa copilarime pe acolo. Erau f. multi englezi, destul de galagiosi.
Plaja era de nota 10, ca locatie, curatenie si atmosfera.
Ca si locatie fata de orasul Rodos, as da un 10. Erau autobuze (statia era la 10 min de mers de la hotel) care treceau din 15 in 15 min (la ore fixe) care nu faceau mai mult 5-7 min pana in oras, in orasul vechi. ora de mers cu autobuzul. La hotel este afisat programul autobuzelor. Intr-o dupa amiaza am vizitat Acvarium-ul (zona Ixia daca nu ma insel, plaja pietroasa, valuri f. mari) circa 1/2 ora de mers cu autobuzul. Destul de aproape de Acvarium se afla o taverna unde poti manca de 7.5 Euro in sistem bufet suedez (se deschide dupa ora 17.00). Am aflat despre aceasta taverna de la reprezentanta agentiei din Rodos. Dupa ce am vizitat Acvarium (construit sub nivelul marii cu apa de mare), am mers pe jos pe stradute pana in zona portului. Terasele din zona portului sunt f. populate si te intampina chelnerii sa te serveasca cu diverse cocteiluri, tot felul de prajituri si combinatii spectaculoase de inghetate decorate cu artificii. Acolo este o priveliste superba.
Orasul vechi (acolo se circula doar pietonal) este memorabil, strazi intregi numai cu restaurante, baruri si cluburi, strazi intregi cu magazine de bijuterii, strazi cu magazine tip bazar (suveniruri, produse din piele, textile). Plimbarile in orasul vechi le faceam seara dupa ora 18.30 si pana seara pe la ora 11.00-12.00.
Autobuzul la intoarcere facea circa 1 ora si ultimul pleca pe la 10.30 din fata portului. Daca il pierdeai fie te intorceai pe jos fie cu taxiul (stateam la o coada de 30-40 persoane si plecam cam in 1/2 ora), costul era de 4 Euro + 1 Euro spaga. La autobuz plateam la sofer 1.5 Eur sau 1 Eur daca luam biletul din oras de la casa de bilete.
Ca excursii am fost in 2, croaziera pana in Lindos si croaziera pe Insula Symi. Daca ai carnet merita sa inchiriezi o masina (100 Eur/3 zile), ai mai multa libertate. Exista si un parc de apa foarte mare, din spusele altora, eu nu am fost acolo.
Pentru mine a fost vacanta reusita, mi-a convenit f. mult locatia hotelului atat fata de plaja cat si fata de oraul Rodos. Over all, daca ar fi sa dau o nota, as da un 9+.
Cu siguranta voi reveni acolo in urmatorii ani. As vrea sa vad si sa fac turul insulei. Prasonissos(punctul cel mai sudic al insulei) este superb si as vrea sa il vad.
Iti urez sa ai un sejur placut in Rodos,
PS. Am fost si in Creta, merita la fel de mult ca si Rodosul.
tavitza58
QUOTE(cccbbb_2 @ Jul 12 2007, 23:58) [snapback]3093683[/snapback]
n-ai ce sa cauti prin stara zagora ! asta daca nu vrei sa vizitezi balgaria ! wink.gif si esti amator de serpetine !
dupa ruse , cam 40-50 km , uita-te dupa indicatoarele cu sofia ...

Am nevoie de un mare ajutor: vrem sa plecam in noaptea de 25 iulie catre Thasos, si de cand citesc forumul (adica de la pag. 1 pana la cea de fata), de cand ma uit si pe "map24", si pe "viamichelin", si pe "Live Search", si pe nu mai stiu cate alte site-uri, harti din comert, iGo si alte alea, tot mai confuz devin: Care e punctul de trecere al frontierei din Bulgaria in Grecia cel mai apropiat pentru a ajunge in Thasos ??? Nu vrem sa o lalaim prin Bulgaria, ne-am socotit drumul la max. 10 ore, de pe la 5 dimineata, pana pe la 15:00 in Skala Rachoniu, in Thasos.
ViaMichelin imi da cu o bucla mica prin Turcia, pe la Svilengrad, altele ma duc pe tot felul de alte trasee, nici nu mai stiu ce traseu sa-mi fac. Dati-mi si mie informatii despre traseu, mai exact despre punctele de trecere a frontierei bulgaresti, ca simt ca ma ia cu disperare. Nu vrem sa riscam sa dam taxe nemeritate politistilor bulgari, dar nici sa-ntarziem cu check-in-ul nu prea ne da mana...
Sau hai sa-ntreb altfel: e cineva care a fost cu masina pana in Thasos in ultima perioada si poate sa-si rupa putin timp sa-mi dea si mie detalii cate il lasa inima ?
Taaare v-as ramane indatorat pentru informatii.

Ii multumesc dinainte celui/celor care imi trimit detalii.
...si vacanta placuta celorlalti !
maxulet
a fost cineva cu masina anul acesta in grecia?
daca se poate vreau informatii despre drum, etc
multumesc
almona
QUOTE(tavitza58 @ Jul 15 2007, 18:12) [snapback]3103357[/snapback]
Am nevoie de un mare ajutor: vrem sa plecam in noaptea de 25 iulie catre Thasos, si de cand citesc forumul (adica de la pag. 1 pana la cea de fata), de cand ma uit si pe "map24", si pe "viamichelin", si pe "Live Search", si pe nu mai stiu cate alte site-uri, harti din comert, iGo si alte alea, tot mai confuz devin: Care e punctul de trecere al frontierei din Bulgaria in Grecia cel mai apropiat pentru a ajunge in Thasos ??? Nu vrem sa o lalaim prin Bulgaria, ne-am socotit drumul la max. 10 ore, de pe la 5 dimineata, pana pe la 15:00 in Skala Rachoniu, in Thasos.
ViaMichelin imi da cu o bucla mica prin Turcia, pe la Svilengrad, altele ma duc pe tot felul de alte trasee, nici nu mai stiu ce traseu sa-mi fac. Dati-mi si mie informatii despre traseu, mai exact despre punctele de trecere a frontierei bulgaresti, ca simt ca ma ia cu disperare. Nu vrem sa riscam sa dam taxe nemeritate politistilor bulgari, dar nici sa-ntarziem cu check-in-ul nu prea ne da mana...
Sau hai sa-ntreb altfel: e cineva care a fost cu masina pana in Thasos in ultima perioada si poate sa-si rupa putin timp sa-mi dea si mie detalii cate il lasa inima ?

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...ture=16/07/2007

Nu treci prin Turcia, ci doar mergi paralel cu granita turca. Daca nu poti accesa link-ul de mai sus, intra pe viamichelin si alege din Options un stop over in Grecia la Ormenio si ai sa vezi ca am dreptate. Eu am facut traseul asta asta iarna. M-am dus prin Sofia si m-am intors prin Veliko Tirnovo.
bombonica
QUOTE(tavitza58 @ Jul 15 2007, 19:12) [snapback]3103357[/snapback]

Salut,
Tocmai ce ne-am intors din Thassos pe traseul clasic - Ruse-Sofia-Kulata. Pe la turci nu am luat-o pentru ca am senzatia ca se sta mai mult la granita plus ca iti trebuie viza. Am constatat ca mai exista un punct de trecere a frontierei la bulgari (o sa vezi semne cand vii dinspre Thassos) dar, din ce am citit pe net, drumul pe acolo e mai prost, fiind prin munti.Noi am luat ferry de la Keramoti - este mai ieftin decat din Kavala si face doar 30 de minute (sunt din jumate in jumate de ora) In mod normal drumul se face in 10 ore dar ai 2 "stopuri" - unul este centura Sofiei - daca pleci sambata, cu cat ajungi mai devreme pe ea, cu atat mai bine (deci ai putea sa te trezesti ceva mai devreme:) al doilea ar fi la ferry - nu stiu cat e de aglomerat acum dar noi nu l-am prins chiar pe primul cand am ajuns - era sfarsit de iunie

drum bun
coolturism
ati vazut www.coolturism.ro ? cum vi se pare?
alexpiru
pe 25 august plec catre: Hotelul Palladium este amplasat în peninsula Kassandra care constituie un punct constant de atracție pentru mii de vizitatori din Grecia și străinătate. Se află la o distanță de 90 km de Salonic și de numai 3 km. de stațiunea cosmopolită Kallithea care conferă numeroase și atrăgătoare opțiuni de distracție.

Imi poate da cineva informatii despre zona hotel plaja etc. Eventual cineva care a mai fost acolo.
Va multumesc.
simionaurel
M-am intors acum o saptamana din Grecia, Paralia Katerini. Ruta a fost: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katarini - Paralia Katerini. Sunt cam 780 km din Bucuresti, aprox 700 din Giurgiu. Durata medie de mers a fost de 10 ore (1 ora in Ro, 7 ore in Bg, 2 ore in Grecia). Am plecat la 19.30 din Giurgiu. Coloana de 3 masini. GPS pe masina, doar ca nu stiu ce tip de harta. Cert e ca mi-a indicat exact drumul, dar m-am luat dupa masina din fata care stia la fel de bine drumul.
Sa o luam pe bucati:
Bucuresti-Giurgiu - mers cu 110 in afara localitatii, cu 80 in localitati, n-aveam chef sa-mi iau o amenda chiar in Ro. Drumul e foarte prost cum iesi din Bucuresti vreo 25 de kilometri dar macar e pe 4 benzi cu totul. Se intra in Giurgiu si la 1 km vedeti indicator spre vama la stanga. Faceti stanga. Aici e si o benzinarie, Mol parca, puteti sa va faceti plinul daca nu aveti leva pt Bulgaria. Puteti sa va luati si mancare pentru drum daca nu aveti, nu aveti cum sa cumparati din Bg decat daca aveti leva.
La granita Giurgiu-Ruse se plateste taxa de pod (aprox 27 RON), nu exista granita de verificat pasapoarte sau alte chestii. Trec podul, ajung la partea bulgara a granitei. Ii dau vamesului 2 pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la cartile de identitate si atent la persoanele carora le apartin, se uita la pasapoarte rapid, ne da actele si ne ureaza drum bun. Ajung la punctul de plata a Vignettei. Dau 5 euro, ii spun numarul masinii in romana, imi da chitanta si vignetta.
Bulgaria, stiu ca am de mers 500 km. 300 pana in Sofia, 200 pana la granita apoi. Avantajul cu drumurile bulgaresti e ca evita localitatile, si cam atat. Dezavantaje: sunt aproape integral pe 2 benzi (1 banda pe sens) si au limitari tampite de viteza. Eu am zis initial ca o sa respect toate limitari pt ca am timp insa... e imposibil. Mergi in linie dreapta cu 120, apoi vezi limitare la 60 apoi 40 la o curba pe care poti sa o faci fara riscuri si cu 100. Accelerezi din nou la 120 si in 500 de metri mai vezi o curba identica cu aceleasi limitari. Anyway, mai fac flashuri bulgarii si te mai scapa. Se mai trece si prin cateva orase mici, pustii... zici ca-s bantuite. Am trecut pe la 22:00 printr-un oras bulgaresc si in tot orasul am vazut 2 lumini aprinse la case. Benzinarii cam sarace, parca am vazut 1-2 LUKOIL, restul arata parasite. Dupa cei 200 de km de la granita (si cam 4 radare) se intra pe autostrada. E buna autostrada, nu am vazut radare decat la iesiri din tuneluri (unde iti baga limitare la 40 cateodata.... in tunel mare cu 3 benzi pe sens). E si un OMV aici daca doriti sa opriti. Ajungem in apropiere de Sofia. Se urmareste indicatorul Kulata si se intra pe centura Sofiei. Am avut un avantaj pentru ca am ajuns noaptea si a fost extrem de libera (spre deosebire de drumul intors). Se iese de pe centura Sofiei si cativa kilometri e o sosea care seamana destul de bine cu o autostrada, insa e limitata la 90. Am inteles ca acolo ar mai fi radare, eu nu am vazut. Am mai mers cativa kilometri prin munti (partea sudica a Bg pare ceva mai civilizata), am mai oprit la un OMV apoi in apropiere de granita. Per total am mers cu 120km/h in afara localitatii si am redus viteza la limitari pana la 80-60. Ajungem la granita Bg-Gr.
La bulgari ii dau pasapoartele si cartile de identitate. Le ia si le duce in ghereta lui, in 40 de secunde se intoarce cu ele si ne ureaza drum bun. Vad dutyfreeuri pe dreapta, am zis ca intru in ele cand ma intorc insa acest lucru nu prea se poate, lucru constatat la drumul intors. E un gard mare pe centru care nu poate fi trecut. Deci daca vreti sa opriti la dutyfree-urile de la bulgari, opriti acum. Exista insa si un magazin dutyfree pe partea greaca a granitei, puteti opri si acolo. Ajung la greci. Ma dau jos din masina cu pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la ele, imi cere cartea verde a masinii. Ma duc dupa cartea verde. Ii dau cartea verde, ne lasa sa trecem.
Grecia. Aveti cam 50 km (foarte aproximativ) pana in Efessos pe drum in lucru pe 2 si 4 benzi. Erau politisti pe drum dar doar ca sa semnalizeze din timp zonele in lucru. Oricum, politistii lor chiar au o tinuta de impun respect, nu ca politistii de la noi. Evitati sa mergeti foarte repede. Eu am dat de radar la Greci intr-o zona cu limitare la 90 care a oprit vreo 4 masini din coloana mea (m-am despartit de coloana din Ro, alta coloana), noroc ca eu chiar aveam cam pana in 100 atunci. Am inteles ca amenzile ustura. Dupa vreo 20 km mai vad un radar pe sensul celalalt. Ajung in Efessos, dreapta spre Salonic. Drum pe 2 benzi, cam 50 km. De la Salonic intrati pe autostrada pana in Katerini (cam 100 km) unde aveti limitari 120 si 130. Nu am vazut radare pe autostrada si am inteles ca nu exista deloc asa ca puteti merge cu cat doriti. A, nu prea sunt benzinarii pe autostrada, decat un Shell in apropiere de Katerini unde Dieselul a fost 1.029 Euro (scump!). Recomand 10-20 litri de la Aegeanurile pana in Efessos, pret diesel: 0.959. In apropiere de Katerini pe autostrada o sa vedeti un indicator spre Paralia. Nu-l luati, nu faceti ca mine. O sa va bage prin partea stanga a statiunii dupa vreo 13 kilometri de mers pe drum in pustietate, cu indicatoare putin cam aiurea. Luati indicatorul spre Katerini, apoi veti gasi o gramada de indicatoare spre Paralia (sau spre Beach).
Ati ajuns. Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini.
Aici vi se vor prezenta de la agentie cateva excursii optionale. Atena 45 euro, Meteora 30 de euro, Olimp 15 euro, Skiatos 40 de euro si altele. Recomand Atena, Meteora, Olimp, Skiatos, in ordinea asta. Atena am vazut-o acum 2 ani, am fost cu autocarul. Nu stiu daca ar putea fi facuta cu masina. Adica, hai sa zic ca Acropolele il gasesti, insa mai sunt si alte obiective: portul pireu, stadionul de marmura, schimbarea garzii etc. Recomand sa dati 45 de euro pe Atena.
Meteora am facut-o cu masina. Sunt cam 200 km din Katerini pana acolo. Se urmeaza indicatoarele spre Larissa, toll de 2 euro, apoi in apropiere de Larissa ori ocoliti orasul prin partea stanga, ori intrati in oras. Daca aveti GPS si va arata ruta prin oras, urmati-o, va va economisi cateva minute. In plus, e si un Aegean unde am gasit Diesel cu 0.929 Euro. Am facut plinul aici. Altfel, recomand ocolirea prin stanga pe autostrada. Mai faceti cam 100 km de drum pe 2 benzi (il mareau cand am trecut eu) si ajungeti la un indicator spre Meteora. Urcati cu masina (aveti ceva de urcat) si urmariti indicatorul cu Grand Meteora. E cea mai mare manastire. Eu am vizitat-o doar pe aceea si m-am oprit cu masina langa vreo alte 2-3. Am inteles ca in excursia cu autocarul se vizita si Manastirea Sf. Stefan. Daca doriti, nu va opreste nimeni sa o vizitati. Intrarea 2 euro. Barbatii nu au voie cu pantaloni scurti, femeile nu au voie cu pantaloni de niciun fel, iar fustele trebuie sa le acopere genunchii. De asemenea, nu trebuie sa aiba umerii dezgoliti. Daca nu, veti primi niste ...chestii... care sa le acopere. La drumul spre intoarcere am vizitat si Cetatea Platamonas, cam grabiti pentru ca programul era pana la 15:00. Recomand deci sa o faceti la dus (excursia la Cetatea Platamonas este inclusa in cea spre Olimp). 2 euro biletul parca. De la Platamonas traversati drumul principal si faceti stanga, urmarind indicatoarele spre vechiul Pantelimon (indicatoare turistice, intrebati eventual si ghidul de la Platamonas). E o localitate destul de interesanta si un restaurant cu un arbore mare in mijlocul terasei, cu meniuri destul de ieftine. La intoarcere puteti sa urcati si pe Muntele Olimp (urmati indicatorul spre Litochoro, intrebati apoi cum ajungeti pe Olimp in oras). Se merge pe jos destul de mult insa. Per total, excursia in Meteora m-a costat cam 20 de euro pe masina (deci cam 5 euro de persoana) in care am vizitat si Platamonas cu Vechiul Pantelimon, spre deosebire de cei 30 ai excursiei optionale.
Am fost apoi si spre Skiathos, 40 de euro. O sa merg pe fast forward. Plecarea la 05:30 dimineata. Mers cam 200 km cu autocarul pana in port. Luam vaporasul, 2 ore pe vaporas. Ajungem pe o plaja de pe Skiatos, apa foarte clara, nisip fin insa.. alge, destul de multe. Nu mancati aici, e scump. Cel mult luati-va un cheesburger (3 euro) daca nu mai puteti suporta foamea. Se face plaja 2 ore aici, apoi imbarcarea pe vaporas. Mergeti inca vreo ora pana in orasul Skiatos. Dupa un scurt tur de 30 de minute, ghidul va va duce la o taverna cu preturi mici (mici pt Skiatos). Alte 2 ore de stat pe aici. Imbarcarea pe vaporas si fuga spre portul initial, autocar si pe la 23:00 ajungeti acasa.
Am fost de asemenea si in Katerini cu masina. E la 8 kilometri. E simpaticut orasul. Are un parc misto in centru. Problema aici e parcarea. Nu veti gasi loc, decat in cele 2 parcari subterane cu plata spre centru. 1.5 euro pe ora, cu plata la 10 minute (adica daca stati o ora si 10 minute platiti cam 1.7 euro, nu 3).

Drumul spre Romania (pe fast forward pentru ca in mare, e la fel). Am plecat la 10:30 din statiune. Am urcat pe autostrada, am tinut 140 km/h, toll 2 euro, Salonic, spre Efessos. Daca nu aveti carburant sa nu va panicati. Exista un Aegean exact la granita (cu cateva sute de metri inainte de granita), diesel 0.959. Ma opresc la granita, ma duc cu pasapoartele sa i le arat. Ma intreaba: Romania? Eu: Yes. El: Bye Nici macar nu mi-a luat pasapoartele. Ii zic si eu bye, opresc la dutyfree, apoi sa plec spre partea bulgareasca. Cum treceti de dutyfreeuri sa mergeti cam cu 10-20 km/h. E o groapa pe spatiul ala international de mi-a rupt masina in doua. E un crater imens, care nu prea se vede. Adica, e cam ascuns. In fine, trec de crater, ma uit daca are masina vreo problema, nu are. Ajung la bulgari. Ii dau pasapoartele si C.I., se uita atent la cei cu C.I., ne ureaza drum bun, platesc vignetta, insist sa-mi dea chitanta. Imi da. Drumul inapoi, identic. Doar ca sunt mai multe masini, o gramada de Romania. Politie mult mai redusa decat noaptea la dus (la dus au fost cam 10 radare in Bg, la intors cam 3). Bulgarii va vor scapa de radare. Eu faceam in felul urmator in zonele cu limitari: cand aveam masini care veneau din fata si nu faceau flashuri, mergeam cu 90-100 la limitare de 60, cand aveam o masina pe acelasi sens in fata care nu reducea viteza brusc la limitari, la fel, mergeam cu 90-100. Altfel, daca eram singur pe sosea in limitari reduceam viteza. Oricum, in general ma tineam dupa bulgari care mergeau repede. Am ajuns in Sofia, apoi pe centura. Am pierdut cam o ora pe centura. Extrem de aglomerat. Iesire de pe centura, autostrada. Am mers cam cu 140 si aici, am oprit la un OMV. Am inteles ca aici ar accepta si in euro plata. Oricum, mare OMV-ul, cu fastfood, toaleta mare etc. La iesire de pe autostrada s-a tinut un nene din Ro cu Logan dupa mine. Am mers cu 130-140 in afara localitatilor si in localitati sau limitari aplicand aceeasi strategie ca mai sus. Ajung la 60 km de Ruse, si... deviere in stanga. Un pod prabusit sau... cine stie. Opreste Loganul si-mi zice sa ma iau dupa el. Fac asta, si dupa 15 km ajung din nou pe ruta GPS-ului (erau si indicatoare). Ajung in Ruse apoi la granita. Platesc taxa de 6 euro pt pod. Apoi ma duc spre vamesi. Imi fac semn sa trec. Nici macar n-am oprit motorul. Ajungem in granita Ro. Ii dau vamesului pasapoartele cu C.I., se uita la fiecare in parte sa se potriveasca cu pozele, ma intreaba ce am in portbagaj, ii zic ca bagaje si suveniruri. Ma lasa sa plec. Mi s-a parut putin nesimtire... adica in Bg imi face semn sa trec iar in Romania, eu, roman, cu masina cu numar romanesc... ma tine cel mai mult in vama din toata excursia de pana acum.
O ora pana la Bucuresti.

Concluzii: drumul dureaza cam 10 ore (1 ora Bucuresti-Giurgiu, 7 ore Ruse-Kulata, 2 ore Kulata-Paralia Katerini). Taxe: 27 RON taxa pod RO, 5 euro vigneta o saptamana bulgari, 2 euro taxa autostrada greci. La fel pt intoarcere, cu modificarea ca in loc de 27 RON dati 6 euro la bulgari. Am facut 1989 km (cu tot cu meteora si alte mici obiective), consum afisat pe computerul de bord: 5.0 l/100 km. Consum real 5.25 l/100 km (Skoda Octavia 2, am uitat sa specific). Costul motorinei plus taxe drum calculat in lei: 412 RON (103 RON de persoana daca sunt 4 in masina).
Dezavantaje pentru traversarea Bulgariei noaptea: multe radare, sanse mari de a fi prins pentru ca sunt putine masini. Avantaje: liber, nu se mai pierde timp pe centura Sofiei. In plus, ajungeti si devreme in Paralia pentru a prinde camere bune. Invers pentru traversarea ziua a Bulgariei.
E un drum destul de obositor totusi, daca sunteti un singur sofer. Mi s-a parut mai putin obositor la intors pentru ca m-am trezit la 9 si am plecat la 10:30. La dus m-am trezit la 11 dar am plecat pe la 18:30 din Bucuresti.
Radare: la bulgari nu le veti gasi decat in zonele de limitari. La greci e chiar invers, nu le veti gasi niciodata in zonele cu limitari la 50 sau mai joase (exista si la greci).

Imi cer scuze pentru eventualele greseli din text, nu-l mai recitesc.

maxulet
QUOTE(simionaurel @ Jul 17 2007, 13:06) [snapback]3110867[/snapback]
M-am intors acum o saptamana din Grecia, Paralia Katerini. Ruta a fost: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katarini - Paralia Katerini. Sunt cam 780 km din Bucuresti, aprox 700 din Giurgiu. Durata medie de mers a fost de 10 ore (1 ora in Ro, 7 ore in Bg, 2 ore in Grecia). Am plecat la 19.30 din Giurgiu. Coloana de 3 masini. GPS pe masina, doar ca nu stiu ce tip de harta. Cert e ca mi-a indicat exact drumul, dar m-am luat dupa masina din fata care stia la fel de bine drumul.
Sa o luam pe bucati:
Bucuresti-Giurgiu - mers cu 110 in afara localitatii, cu 80 in localitati, n-aveam chef sa-mi iau o amenda chiar in Ro. Drumul e foarte prost cum iesi din Bucuresti vreo 25 de kilometri dar macar e pe 4 benzi cu totul. Se intra in Giurgiu si la 1 km vedeti indicator spre vama la stanga. Faceti stanga. Aici e si o benzinarie, Mol parca, puteti sa va faceti plinul daca nu aveti leva pt Bulgaria. Puteti sa va luati si mancare pentru drum daca nu aveti, nu aveti cum sa cumparati din Bg decat daca aveti leva.
La granita Giurgiu-Ruse se plateste taxa de pod (aprox 27 RON), nu exista granita de verificat pasapoarte sau alte chestii. Trec podul, ajung la partea bulgara a granitei. Ii dau vamesului 2 pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la cartile de identitate si atent la persoanele carora le apartin, se uita la pasapoarte rapid, ne da actele si ne ureaza drum bun. Ajung la punctul de plata a Vignettei. Dau 5 euro, ii spun numarul masinii in romana, imi da chitanta si vignetta.
Bulgaria, stiu ca am de mers 500 km. 300 pana in Sofia, 200 pana la granita apoi. Avantajul cu drumurile bulgaresti e ca evita localitatile, si cam atat. Dezavantaje: sunt aproape integral pe 2 benzi (1 banda pe sens) si au limitari tampite de viteza. Eu am zis initial ca o sa respect toate limitari pt ca am timp insa... e imposibil. Mergi in linie dreapta cu 120, apoi vezi limitare la 60 apoi 40 la o curba pe care poti sa o faci fara riscuri si cu 100. Accelerezi din nou la 120 si in 500 de metri mai vezi o curba identica cu aceleasi limitari. Anyway, mai fac flashuri bulgarii si te mai scapa. Se mai trece si prin cateva orase mici, pustii... zici ca-s bantuite. Am trecut pe la 22:00 printr-un oras bulgaresc si in tot orasul am vazut 2 lumini aprinse la case. Benzinarii cam sarace, parca am vazut 1-2 LUKOIL, restul arata parasite. Dupa cei 200 de km de la granita (si cam 4 radare) se intra pe autostrada. E buna autostrada, nu am vazut radare decat la iesiri din tuneluri (unde iti baga limitare la 40 cateodata.... in tunel mare cu 3 benzi pe sens). E si un OMV aici daca doriti sa opriti. Ajungem in apropiere de Sofia. Se urmareste indicatorul Kulata si se intra pe centura Sofiei. Am avut un avantaj pentru ca am ajuns noaptea si a fost extrem de libera (spre deosebire de drumul intors). Se iese de pe centura Sofiei si cativa kilometri e o sosea care seamana destul de bine cu o autostrada, insa e limitata la 90. Am inteles ca acolo ar mai fi radare, eu nu am vazut. Am mai mers cativa kilometri prin munti (partea sudica a Bg pare ceva mai civilizata), am mai oprit la un OMV apoi in apropiere de granita. Per total am mers cu 120km/h in afara localitatii si am redus viteza la limitari pana la 80-60. Ajungem la granita Bg-Gr.
La bulgari ii dau pasapoartele si cartile de identitate. Le ia si le duce in ghereta lui, in 40 de secunde se intoarce cu ele si ne ureaza drum bun. Vad dutyfreeuri pe dreapta, am zis ca intru in ele cand ma intorc insa acest lucru nu prea se poate, lucru constatat la drumul intors. E un gard mare pe centru care nu poate fi trecut. Deci daca vreti sa opriti la dutyfree-urile de la bulgari, opriti acum. Exista insa si un magazin dutyfree pe partea greaca a granitei, puteti opri si acolo. Ajung la greci. Ma dau jos din masina cu pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la ele, imi cere cartea verde a masinii. Ma duc dupa cartea verde. Ii dau cartea verde, ne lasa sa trecem.
Grecia. Aveti cam 50 km (foarte aproximativ) pana in Efessos pe drum in lucru pe 2 si 4 benzi. Erau politisti pe drum dar doar ca sa semnalizeze din timp zonele in lucru. Oricum, politistii lor chiar au o tinuta de impun respect, nu ca politistii de la noi. Evitati sa mergeti foarte repede. Eu am dat de radar la Greci intr-o zona cu limitare la 90 care a oprit vreo 4 masini din coloana mea (m-am despartit de coloana din Ro, alta coloana), noroc ca eu chiar aveam cam pana in 100 atunci. Am inteles ca amenzile ustura. Dupa vreo 20 km mai vad un radar pe sensul celalalt. Ajung in Efessos, dreapta spre Salonic. Drum pe 2 benzi, cam 50 km. De la Salonic intrati pe autostrada pana in Katerini (cam 100 km) unde aveti limitari 120 si 130. Nu am vazut radare pe autostrada si am inteles ca nu exista deloc asa ca puteti merge cu cat doriti. A, nu prea sunt benzinarii pe autostrada, decat un Shell in apropiere de Katerini unde Dieselul a fost 1.029 Euro (scump!). Recomand 10-20 litri de la Aegeanurile pana in Efessos, pret diesel: 0.959. In apropiere de Katerini pe autostrada o sa vedeti un indicator spre Paralia. Nu-l luati, nu faceti ca mine. O sa va bage prin partea stanga a statiunii dupa vreo 13 kilometri de mers pe drum in pustietate, cu indicatoare putin cam aiurea. Luati indicatorul spre Katerini, apoi veti gasi o gramada de indicatoare spre Paralia (sau spre Beach).
Ati ajuns. Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini.
Aici vi se vor prezenta de la agentie cateva excursii optionale. Atena 45 euro, Meteora 30 de euro, Olimp 15 euro, Skiatos 40 de euro si altele. Recomand Atena, Meteora, Olimp, Skiatos, in ordinea asta. Atena am vazut-o acum 2 ani, am fost cu autocarul. Nu stiu daca ar putea fi facuta cu masina. Adica, hai sa zic ca Acropolele il gasesti, insa mai sunt si alte obiective: portul pireu, stadionul de marmura, schimbarea garzii etc. Recomand sa dati 45 de euro pe Atena.
Meteora am facut-o cu masina. Sunt cam 200 km din Katerini pana acolo. Se urmeaza indicatoarele spre Larissa, toll de 2 euro, apoi in apropiere de Larissa ori ocoliti orasul prin partea stanga, ori intrati in oras. Daca aveti GPS si va arata ruta prin oras, urmati-o, va va economisi cateva minute. In plus, e si un Aegean unde am gasit Diesel cu 0.929 Euro. Am facut plinul aici. Altfel, recomand ocolirea prin stanga pe autostrada. Mai faceti cam 100 km de drum pe 2 benzi (il mareau cand am trecut eu) si ajungeti la un indicator spre Meteora. Urcati cu masina (aveti ceva de urcat) si urmariti indicatorul cu Grand Meteora. E cea mai mare manastire. Eu am vizitat-o doar pe aceea si m-am oprit cu masina langa vreo alte 2-3. Am inteles ca in excursia cu autocarul se vizita si Manastirea Sf. Stefan. Daca doriti, nu va opreste nimeni sa o vizitati. Intrarea 2 euro. Barbatii nu au voie cu pantaloni scurti, femeile nu au voie cu pantaloni de niciun fel, iar fustele trebuie sa le acopere genunchii. De asemenea, nu trebuie sa aiba umerii dezgoliti. Daca nu, veti primi niste ...chestii... care sa le acopere. La drumul spre intoarcere am vizitat si Cetatea Platamonas, cam grabiti pentru ca programul era pana la 15:00. Recomand deci sa o faceti la dus (excursia la Cetatea Platamonas este inclusa in cea spre Olimp). 2 euro biletul parca. De la Platamonas traversati drumul principal si faceti stanga, urmarind indicatoarele spre vechiul Pantelimon (indicatoare turistice, intrebati eventual si ghidul de la Platamonas). E o localitate destul de interesanta si un restaurant cu un arbore mare in mijlocul terasei, cu meniuri destul de ieftine. La intoarcere puteti sa urcati si pe Muntele Olimp (urmati indicatorul spre Litochoro, intrebati apoi cum ajungeti pe Olimp in oras). Se merge pe jos destul de mult insa. Per total, excursia in Meteora m-a costat cam 20 de euro pe masina (deci cam 5 euro de persoana) in care am vizitat si Platamonas cu Vechiul Pantelimon, spre deosebire de cei 30 ai excursiei optionale.
Am fost apoi si spre Skiathos, 40 de euro. O sa merg pe fast forward. Plecarea la 05:30 dimineata. Mers cam 200 km cu autocarul pana in port. Luam vaporasul, 2 ore pe vaporas. Ajungem pe o plaja de pe Skiatos, apa foarte clara, nisip fin insa.. alge, destul de multe. Nu mancati aici, e scump. Cel mult luati-va un cheesburger (3 euro) daca nu mai puteti suporta foamea. Se face plaja 2 ore aici, apoi imbarcarea pe vaporas. Mergeti inca vreo ora pana in orasul Skiatos. Dupa un scurt tur de 30 de minute, ghidul va va duce la o taverna cu preturi mici (mici pt Skiatos). Alte 2 ore de stat pe aici. Imbarcarea pe vaporas si fuga spre portul initial, autocar si pe la 23:00 ajungeti acasa.
Am fost de asemenea si in Katerini cu masina. E la 8 kilometri. E simpaticut orasul. Are un parc misto in centru. Problema aici e parcarea. Nu veti gasi loc, decat in cele 2 parcari subterane cu plata spre centru. 1.5 euro pe ora, cu plata la 10 minute (adica daca stati o ora si 10 minute platiti cam 1.7 euro, nu 3).

Drumul spre Romania (pe fast forward pentru ca in mare, e la fel). Am plecat la 10:30 din statiune. Am urcat pe autostrada, am tinut 140 km/h, toll 2 euro, Salonic, spre Efessos. Daca nu aveti carburant sa nu va panicati. Exista un Aegean exact la granita (cu cateva sute de metri inainte de granita), diesel 0.959. Ma opresc la granita, ma duc cu pasapoartele sa i le arat. Ma intreaba: Romania? Eu: Yes. El: Bye Nici macar nu mi-a luat pasapoartele. Ii zic si eu bye, opresc la dutyfree, apoi sa plec spre partea bulgareasca. Cum treceti de dutyfreeuri sa mergeti cam cu 10-20 km/h. E o groapa pe spatiul ala international de mi-a rupt masina in doua. E un crater imens, care nu prea se vede. Adica, e cam ascuns. In fine, trec de crater, ma uit daca are masina vreo problema, nu are. Ajung la bulgari. Ii dau pasapoartele si C.I., se uita atent la cei cu C.I., ne ureaza drum bun, platesc vignetta, insist sa-mi dea chitanta. Imi da. Drumul inapoi, identic. Doar ca sunt mai multe masini, o gramada de Romania. Politie mult mai redusa decat noaptea la dus (la dus au fost cam 10 radare in Bg, la intors cam 3). Bulgarii va vor scapa de radare. Eu faceam in felul urmator in zonele cu limitari: cand aveam masini care veneau din fata si nu faceau flashuri, mergeam cu 90-100 la limitare de 60, cand aveam o masina pe acelasi sens in fata care nu reducea viteza brusc la limitari, la fel, mergeam cu 90-100. Altfel, daca eram singur pe sosea in limitari reduceam viteza. Oricum, in general ma tineam dupa bulgari care mergeau repede. Am ajuns in Sofia, apoi pe centura. Am pierdut cam o ora pe centura. Extrem de aglomerat. Iesire de pe centura, autostrada. Am mers cam cu 140 si aici, am oprit la un OMV. Am inteles ca aici ar accepta si in euro plata. Oricum, mare OMV-ul, cu fastfood, toaleta mare etc. La iesire de pe autostrada s-a tinut un nene din Ro cu Logan dupa mine. Am mers cu 130-140 in afara localitatilor si in localitati sau limitari aplicand aceeasi strategie ca mai sus. Ajung la 60 km de Ruse, si... deviere in stanga. Un pod prabusit sau... cine stie. Opreste Loganul si-mi zice sa ma iau dupa el. Fac asta, si dupa 15 km ajung din nou pe ruta GPS-ului (erau si indicatoare). Ajung in Ruse apoi la granita. Platesc taxa de 6 euro pt pod. Apoi ma duc spre vamesi. Imi fac semn sa trec. Nici macar n-am oprit motorul. Ajungem in granita Ro. Ii dau vamesului pasapoartele cu C.I., se uita la fiecare in parte sa se potriveasca cu pozele, ma intreaba ce am in portbagaj, ii zic ca bagaje si suveniruri. Ma lasa sa plec. Mi s-a parut putin nesimtire... adica in Bg imi face semn sa trec iar in Romania, eu, roman, cu masina cu numar romanesc... ma tine cel mai mult in vama din toata excursia de pana acum.
O ora pana la Bucuresti.

Concluzii: drumul dureaza cam 10 ore (1 ora Bucuresti-Giurgiu, 7 ore Ruse-Kulata, 2 ore Kulata-Paralia Katerini). Taxe: 27 RON taxa pod RO, 5 euro vigneta o saptamana bulgari, 2 euro taxa autostrada greci. La fel pt intoarcere, cu modificarea ca in loc de 27 RON dati 6 euro la bulgari. Am facut 1989 km (cu tot cu meteora si alte mici obiective), consum afisat pe computerul de bord: 5.0 l/100 km. Consum real 5.25 l/100 km (Skoda Octavia 2, am uitat sa specific). Costul motorinei plus taxe drum calculat in lei: 412 RON (103 RON de persoana daca sunt 4 in masina).
Dezavantaje pentru traversarea Bulgariei noaptea: multe radare, sanse mari de a fi prins pentru ca sunt putine masini. Avantaje: liber, nu se mai pierde timp pe centura Sofiei. In plus, ajungeti si devreme in Paralia pentru a prinde camere bune. Invers pentru traversarea ziua a Bulgariei.
E un drum destul de obositor totusi, daca sunteti un singur sofer. Mi s-a parut mai putin obositor la intors pentru ca m-am trezit la 9 si am plecat la 10:30. La dus m-am trezit la 11 dar am plecat pe la 18:30 din Bucuresti.
Radare: la bulgari nu le veti gasi decat in zonele de limitari. La greci e chiar invers, nu le veti gasi niciodata in zonele cu limitari la 50 sau mai joase (exista si la greci).

Imi cer scuze pentru eventualele greseli din text, nu-l mai recitesc.

mersi de informatii, dar imi poti spune mai multe de centura Sofiei? Tot nu exista indicator acolo unde se face stanga pe drumul cu linia de tramvai?

Multumesc
simionaurel
QUOTE(maxulet @ Jul 17 2007, 18:18) [snapback]3112231[/snapback]
mersi de informatii, dar imi poti spune mai multe de centura Sofiei? Tot nu exista indicator acolo unde se face stanga pe drumul cu linia de tramvai?
Multumesc

Nu prea te pot ajuta cu asta. N-am fost atent la indicatoare la dus pentru ca masina din fata stia drumul, iar eu doar verificam daca pe unde ma duce el se potriveste cu ce-mi spune GPS-ul. Si s-a potrivit. Cred ca stiu intersectia de care zici, se face stanga pe un drum pietruit. Chiar nu mai retin daca era sau nu indicator. imi pare rau.
Kameli
Buna,

A fost cineva in Kriopigi la studiourile Estia?
Puteti sa imi dati detalii? La ce sa ne asteptam?
Cum e plaja in Kriopigi? E f aglomerata sau sunt si golfulete mai putin populate?
Sunt autobuze ca sa ajungi la Kalithea sau Polichrono (daca esti cu masina?)

Multumesc
oreift
QUOTE(maxulet @ Jul 17 2007, 18:18) *
Multumesc

Intresectia de pe centura Sofiei in care se face stanga spre Kulata, este in continuare nesemnalizata. Cel putin asa era acum aproape o luna.
abancor
Dar e foarte simpla, e primul bulevbard cu linie de tramvai si piatra cubica. E mai greu la intors, trebuie tinut minte unde sa faci dreapta.
dididido
QUOTE(maxulet @ Jul 17 2007, 18:18) *
Multumesc

Nu am vazut asa ceva dar nu ai cum sa o ratezi.E prima strada cu tramvai , eu am numarat 7 intersectii pana acolo.
wallkunst
QUOTE(simionaurel @ Jul 17 2007, 13:06) *
Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini.

cand o postezi?nu gasesc...
Ramyrezzz
nu stiu daca s-a mai vorbit despre statiunea asta. dar este foarte superba.
Santorini, cea mai scumpa statiune din Grecia, romanii o cam evita pentru ca noi, romanii, consideram ca o vacanta in grecia consta in ce poti sa gasesti mai ieftin pe piata.

"
Anunturi: grecia de la 49 EUR Plus 120 RON !! irezistibil ??? ce inseamna acei 49 EURO ???
pai, acei 49 de EURO inseamna cazarea la hotel/pensiune/motel fara TVA si fara mic de jun. pentru o persoana.
- Ce inseamna acei 120 RON ? Adaosul agentiei de turismm, pt. ca colaboreaza cu tine, pe langa alte rotunjiri si adaugari. smile.gif

la care se adauga bilet de avion sau de autocar si multe alte taxe si comisioane, taxe de orase in unele cazuri. ajungi la sfarsit ca ai paltit o gramada de bani si nu stii pe ce."

Porcarie.
urasc sa vad asa multa lume sa se intoarca si sa zica " pai sa vezi ca o trebuit sa mai paltim o gramada de bani si....."

Revenind la subiect, Santorini, e locul in care nu prea gasesti talpi de roman. in general e frecventata de francezi si englezi. e o statiune foarte linistita si comoda cu foarte multe atractii care par identice pentru un necunoscator.
Imi pare rau ca nu am cuvinte sa descriu Statiunea. Pentru cei interesati, puteti sa cautati pe internet.
mizura
QUOTE(alexpiru @ Jul 17 2007, 09:56) *
pe 25 august plec catre: Hotelul Palladium este amplasat în peninsula Kassandra care constituie un punct constant de atracție pentru mii de vizitatori din Grecia și străinătate. Se află la o distanță de 90 km de Salonic și de numai 3 km. de stațiunea cosmopolită Kallithea care conferă numeroase și atrăgătoare opțiuni de distracție.

Imi poate da cineva informatii despre zona hotel plaja etc. Eventual cineva care a mai fost acolo.
Va multumesc.

Pe pagina 23 am raspuns legat de hotelul Palladium.
pedia33
Stie cineva o destinatie pe litoral in Grecia cat mai aproape de atena ,Peloponez,sau Patra?
rotnic
Salut,

am rezervare pt Septembrie la Vila Christina, Metamorfossis, Halkidiki. A mai intrebat cineva, dar nu s-a primit inca raspuns. Chiar nu ne poate ajuta cineva cu ceva informatii? Pe Romadria scrie ca vila s-a renovat complet anul acesta. E adevarat? Ceva detalii despre plaja?

merci
abancor
Insula Aegina, 70 - 80 minute din Pireu cu feribotul. Plaja cu nisip in Agia Marina, unde nu ajunge feribotul, ci doar o barca de pasageri. Dar ai taxi sau autobuz din portul de feribot pina acolo.
pedia33
Am gasit ceva pe www.agatatravel.ro .
Acum astept parerile cunoscatorilor, care ari fi cea mai indicata plaja :- Atena:-Glyfada
-Mati
-Paleo-Faliro
-Piraeus
-Varkiza
-Vouligagmeni
-Peloponez :-Nafplio
-Loutraki
-Olympia
almona
QUOTE(Ramyrezzz @ Jul 18 2007, 19:56) *
nu stiu daca s-a mai vorbit despre statiunea asta. dar este foarte superba.
Santorini, cea mai scumpa statiune din Grecia, romanii o cam evita pentru ca noi, romanii, consideram ca o vacanta in grecia consta in ce poti sa gasesti mai ieftin pe piata.

Santorini nu e statiune, e insula si nu este nici pe departe cea mai scumpa. Cea mai scumpa insula este Mykonos unde turismul putem spune ca este impartit in doua: japonez si gay.
Iar daca romanii nu-si fac sejururi in Santorini este si pt faptul ca e la o aruncatura de bat de Creta si se fac zilnic croaziere cu vedete rapide care iti asigura 6 ore sa colinzi insula de Oia pana la Thira

"
Anunturi: grecia de la 49 EUR Plus 120 RON !! irezistibil ??? ce inseamna acei 49 EURO ???

Daca omul nu are decat 49 euro si 120 RON pe care sa-i afecteze pt vacanta, mai bine merge in Grecia decat la Eforie sau Cap Aurora sa il calce pe picioare chivutele cu "namolul si aspra de baie" ori sa manance un sandwich pe plaja si sa se aleaga cu sejur de 7 zile cu cazare si pensiune completa la Spitalul Judetean constanta.

Revenind la subiect, Santorini, e locul in care nu prea gasesti talpi de roman. in general e frecventata de francezi si englezi. e o statiune foarte linistita si comoda cu foarte multe atractii care par identice pentru un necunoscator.
Imi pare rau ca nu am cuvinte sa descriu Statiunea. Pentru cei interesati, puteti sa cautati pe internet.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.