chrystyna
4th July 2007, 14:33
Stie cineva cum se poate ajunge din Igumenitsa in sudul Italiei, cat dureaza traversarea cu bacul, cat costa, etc?
Multumesc
Vv3n0M
4th July 2007, 14:51
Multumesc elay pt informatii. As vrea sa stiu la ce Vila ai stat si daca poti sa-mi faci legatura cu acea vila sau cu oricare alta (website, email ceva). Daca poti ti-as fi recunoscator
almona
4th July 2007, 15:45
QUOTE(chrystyna @ Jul 4 2007, 14:33) [snapback]3056320[/snapback]
Stie cineva cum se poate ajunge din Igumenitsa in sudul Italiei, cat dureaza traversarea cu bacul, cat costa, etc?
Multumesc

Din Igoumenitsa este linie directa la Brindisi. Nu stiu cat costa, dar am intelesa ca drumul dureaza vreo 9 ore.
almona
4th July 2007, 16:14
Am si eu o intrebare, cum e mai convenabil (costuri, distanta, timp) sa treci din Romania in Bulgaria prin Giurgiu sau pe la Calafat?
chrystyna
4th July 2007, 16:23
QUOTE(almona @ Jul 4 2007, 16:45) [snapback]3056757[/snapback]
Din Igoumenitsa este linie directa la Brindisi. Nu stiu cat costa, dar am intelesa ca drumul dureaza vreo 9 ore.
Multumesc...am reusit sa gasesc pe net informatii
l_stoian79
4th July 2007, 18:58
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...st&p=970533
O informatie de mare folos pentru cei din vestul tarii (si nu numai):
S-au scos vizele pentru serbia, incepand de astazi, 4 iulie 2007.
http://www.evz.ro/article.php?artid=312477
Deasemenea, pentru Macedonia nu este nevoie de viza.
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&i...lnk=4&cat=5
Asadar, Timisoara - Katerini - 822km, din care 407 km autostrada (conform viamichelin.com), fara trecere a Dunarii cu bacul.
Informatia am verificat-o personal, am sunat azi la Consulatul Serbiei din Timisoara si mi s-a confirmat ca s-au eliminat vizele.
Drum bun!
cdg_003
4th July 2007, 19:03
QUOTE(Azzido @ Jul 10 2003, 10:12) [snapback]110277[/snapback]
Se pare ca diferenta dintre Grecia si Romania e nesemnificativa. La 200 Euroi gasesti excursii de 9 zile (7 zile cazare), 3 mese/zi, vile 2-3*, autocar 3* cu aer conditionat, etc. A fost cineva in ultima vreme in Paralia Katerini? Agentii recomandate, preturi, etc.
ihuohojunjon
Morpehus
4th July 2007, 23:03
Salut,
pe 13 plec si eu in Grecia. O sa stau 7 nopti in Neos Marmaras ( Sythonia) si doua nopti in Atena. Am de gand sa plec cu masina direct din Atena spre Bucuresti. Avetio idee cat dureaza drumul ? Nu vreu sa ma opresc pe drum.
Multumesc
Vv3n0M
4th July 2007, 23:03
Va rog niste vile sau hoteluri din Paralia sau Nei pori de 2* nu imi puteti spune. Macar adresele de e mail.
bogdan10
5th July 2007, 08:43
QUOTE(Morpehus @ Jul 5 2007, 00:03) [snapback]3058871[/snapback]
Salut,
pe 13 plec si eu in Grecia. O sa stau 7 nopti in Neos Marmaras ( Sythonia) si doua nopti in Atena. Am de gand sa plec cu masina direct din Atena spre Bucuresti. Avetio idee cat dureaza drumul ? Nu vreu sa ma opresc pe drum.
Multumesc
Gandeste-te ca ai circa 1200 - 1250 km intre Atena si Bucuresti! Daca ai fi avut autostrada pt. cel putin 75% din distanta era mai usor de facut drumul. Nu iti recomand sa faci toata distanta intr-o zi! Ai face 18 - 20 ore in total, in situatia ta!
ralucaraluca2000
5th July 2007, 10:20
Buna,
am citit ca mergi in Gerakini, in septembrie. Mi/am facut si eu rezervare tot la villa kalliopi. Ai reusit sa afli ceva detalii despre locatie? Am tot citit pe aici, insa nu am vazut sa fi raspuns careva.
Daca ai ceva info, m/as bucura tare mult de un raspuns, pentru ca este prima oara cand merg asa cu rezervare pe net si am emotii, mai ales ca pozele din camera nu sunt foarte clare.
Salut! Bai, din pacate, nu stiu nimic mai mult...se pare ca nu a fost nimeni la Kalliopi...dar eu sunt increzatoare, n-are cum sa fie nasol!
Pentru ce perioada ti-ai facut rezervarea?
Buna,
am rezervarea facuta din 7 pana in 15 sept. Oricum, probabil ca nu o sa te prind la intoarcere...asa ca o sa vedem. Ma gandeam sa le scriu astora de la vila sa imi trimita si alte foto din camera, dar pana la urma am renuntat.
elay
5th July 2007, 11:09
Salut,
Vv3n0M, acum incercam si noi sa luam legatura cu cei de la vila unde am stat anul trecut, pentru ca ne-am hotarat sa mergem acolo si anul asta. Din pacate adresa de email pe care ne-au scris-o ei are o mica eroare si nu putem trimite email. Am sunat acolo, am si vb. ceva cu ei si se pare ca nu ar mai avea locuri. I-am rugat sa caute prin vecini. Imediat ce am ceva care sa te ajute te anunt. Oricum ar fi, cu sau fara rezervare, noi mergem acolo, pt. ca, cazare gasesti la fata locului.
In ce perioada vrei sa mergi?
Noi am vrea in a doua jumatate a lunii august.
Cum aflu ceva, te anunt.
dias77
5th July 2007, 12:17
QUOTE(bogdan10 @ Jul 5 2007, 09:43) [snapback]3059681[/snapback]
Gandeste-te ca ai circa 1200 - 1250 km intre Atena si Bucuresti! Daca ai fi avut autostrada pt. cel putin 75% din distanta era mai usor de facut drumul. Nu iti recomand sa faci toata distanta intr-o zi! Ai face 18 - 20 ore in total, in situatia ta!
de la neos marmaras pana la athena ai 800 km. adica tot ata cat ai de la bucuresti la neos marmaras.
succes!
B84JMY
5th July 2007, 12:38
Salut!
Am fost anul trecut cu masina in Paralia, prin agentie. Era prima vacanta in Grecia si am mers si noi la pomul laudat. Pot spune ca nu am fost multumit de ce mi s-a oferit. Asa ca anul acesta m-am hotarat sa plec tot cu masina, dar in Creta de data asta si pe cont propriu.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot gasi cazare dupa 15 august fara rezervare? Cum e mai convenabil, de capul tau sau tot prin agentie? Cam ce preturi se practica? Nu ma intereseaza decat un loc decent, unde sa pot dormi linistit, eventual cu aer conditionat.
A mai fost cineva asa cum vreau eu, sau au fost preferate agentiile? Va rog sfatuiti-ma ca sa stiu daca tre sa imi caut agentie sau nu.
Multumesc mult!
allyy
5th July 2007, 13:19
QUOTE(B84JMY @ Jul 5 2007, 13:38) [snapback]3061020[/snapback]
Salut!
Am fost anul trecut cu masina in Paralia, prin agentie. Era prima vacanta in Grecia si am mers si noi la pomul laudat. Pot spune ca nu am fost multumit de ce mi s-a oferit. Asa ca anul acesta m-am hotarat sa plec tot cu masina, dar in Creta de data asta si pe cont propriu.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot gasi cazare dupa 15 august fara rezervare? Cum e mai convenabil, de capul tau sau tot prin agentie? Cam ce preturi se practica? Nu ma intereseaza decat un loc decent, unde sa pot dormi linistit, eventual cu aer conditionat.
A mai fost cineva asa cum vreau eu, sau au fost preferate agentiile? Va rog sfatuiti-ma ca sa stiu daca tre sa imi caut agentie sau nu.
Multumesc mult!
Si eu am patit exact ca si tine, dar in Creta. M-am dus prin agentie, cu avionul si am fost total nemultumita de cazare. Asa ca anul acesta vom merge cu masina, fara rezervari, fara agentii, de capul nostru. Vreau sa imi aleg eu camera si sa pot negocia pretul, care oricum va fi cam la jumatate fata de agentii. Sa stii ca in Creta totul este mult mai scump decit pe continent (mincare, haine, benzina).
bogdan10
5th July 2007, 13:23
QUOTE(dias77 @ Jul 5 2007, 13:17) [snapback]3060885[/snapback]
de la neos marmaras pana la athena ai 800 km. adica tot ata cat ai de la bucuresti la neos marmaras.

succes!
Discutia se referea la distanta Atena - Bucuresti.
aeon
5th July 2007, 13:52
niste poze sugestive din Creta
B84JMY
5th July 2007, 13:54
QUOTE(allyy @ Jul 5 2007, 14:19) [snapback]3061282[/snapback]
Si eu am patit exact ca si tine, dar in Creta. M-am dus prin agentie, cu avionul si am fost total nemultumita de cazare. Asa ca anul acesta vom merge cu masina, fara rezervari, fara agentii, de capul nostru. Vreau sa imi aleg eu camera si sa pot negocia pretul, care oricum va fi cam la jumatate fata de agentii. Sa stii ca in Creta totul este mult mai scump decit pe continent (mincare, haine, benzina).
Mersi mult! Cand pleci? Poate facem convoi.
Din ce ai vazut acolo se gaseste relativ usor cazarea? Singura mea frica este sa nu stam pe drumuri prea mult timp. E un topic special pt creta, dar din cate am vazut toata lumea a preferat agentiile si avionul. Eu as vrea sa plec pe 20 august, sa innoptez in Paralia Katerini sau pe langa, apoi sa stau 2 nopti in Atena (anul trecut nu am mai ajuns pana acolo) si dup-aia sa iau ferry pana pe Creta.
Ce zona recomanzi neaparat de vizitat?
aeon
5th July 2007, 13:58
si explicatii, de la stanga la dreapta :
- coasta din Hersonissos
- deal/munte semiuscat
- poza de la balconul camerei mele, hotel Semiramis-Hersonissos (in dreapta se vede statiunea Stalida)
- "plaja" la 350m in fata hotelului
- peisajul din stanga "plajei", cea mai mare parte a litoralului cam asa arata
- o plaja adevarata, mica
- hotelul Semiramis vazut de pe mare
- apa limpede
- portul Hersonissos
- centru oras Heraklion
- muzeul/palatul Knosos
- in munti, unde prin vestul Cretei
- platoul Lassithi
alte pareri/recomandari pentru Hersonissos/Gouves/Stalida:
drumul cu masina cred ca e foarte greu, cadura, aglomeratie, strazi inguste in Creta mai ales
Excursii se pot face destule, dar depinde de gusturi:
-cine vrea croaziere poate merge la Sissi (atentie, sunt 2 barci, una distrusa cu capitan Tiki-Tiki
), barca cu ferestre in podea, Zorba (atentie la rau de mare !, sunt si niste pastile..la barca cu ferestre insotitoarea Ramona e romanca
)
- cine vrea sa imbine poate merge pe insula Dia, pe insula Santorini (cam scump, ~95 eur, trezire dimineata, dar insula are o arhitectura deosebita) sau la Spinalonga (cred ca e o fosta inchisoare de vizitat acolo);
- cine vrea parc acvactic poate merge la Watercity, gen cum e la Mamaia la noi, dar binisor mai intins, apa mai calda si sarata, conditii mai bune, palmieri, etc.
- cine vrea munte (se vad in poze muntii lor, e la fel pest tot, uscaciune mare...nu sunt paduri ca la noi, doar pietre si tufe semiuscate) poate merge la Lassithi, e de vizitat o manastire si grota lui zeus (o pestera draguta, racoroasa, dar cam mica) sau cheile Samaria (aici e de merg o groaza , parca vreo 16km, trezire la 5 dimineata...)
-seara cretana cu dansuri, mancare traditionala
- cluburi ok se gasesc in jurul portului Hersonissos 
excursiile se gasesc la agentii in statiuni, preturi de 15-30 eur/pers, autocare ok, ac, ghid, uneori ceva fructe si bautura incluse
impresii proprii: din punctul meu de vedere Creta nu ofera nimic deosebit, doar pamant rosu, pietre si uscaciune si caldura; numai ca stiu sa vanda grecii cat se poate de bine, servicii bune, zambetul pe buze; munctii de la noi si plajele, asa cazute si mizere cum sunt, au mai mult de oferit
B84JMY
5th July 2007, 14:05
Mersi mult, aeon!
am citit mai multe chestii despre Creta si am inteles ca nu iti ajunge un sejur pentru a vizita asa cum trebuie toata insula. Si daca mai pui la socoteala ca cei cu care mergi mai vor si plaja... totusi te rog spune-mi ce NU trebuie ratat, mai ales ca nu am mai fost niciodata acolo. Nu ma intereseaza locuri de distractie, ca d-astea avem si noi. Ce locuri de plaje sunt ideale?
aeon
5th July 2007, 14:41
la naiba cu forumul astaq, 1 pagina de scris si alte poze s-au dus in neant cu eroare:
Authorization mismatch - please go back and try again. If you have been trying to access a function incorrectly, please use the proper method.
ratare si a 2-a oara...
asa o tine de 2 zile !!! aloo, tehnicul
pe scurt: o plaja excelenta gasesti la Stalida, nisip incredibil de fin, nici urma de pietre sau scoici
mergi la Santorini (ai parte si de croaziera, si de arhitectura deosebita, si plimbare cu magar
..cam scump si obositor)
mergi la Spinalonga (din nou barca, barbeque)
mergi la seara cretana sa asisti la specatacol si sa mananci bine
mie unul creta nu mi-a placut, prea multa uscaciune, pietre si pamant rosu
B84JMY
5th July 2007, 14:50
OK, dar cazare crezi ca voi gasi?
stiu ca e cerere mare, dar ma gandesc ca s-o gasi si pt mine o camera... cel putin asa sper.
Tu ce stii, se poate gasi relativ cazare acolo pe loc? Nu vreau prin agentie pt. ca mi se pare ca nu sunt corecti de cele mai multe ori (am patit-o de altfel...)
aeon
5th July 2007, 14:57
de cazare nu pot sa zic... eu am fost in preioada 15 - 22 iunie, adica nu in varf de sezon si era aglomerat; la ticalosul meu de hotel care nu era foarte ieftin si destul de departe de centrul statiunii nu prea erau locuri (ghidat dupa mesele ocupate la restaurant, unde banuiesc ca nu veneau chiar toti exact atunci cand mancam eu)
totusi sunt o gramada de hoteluri, cel mai probabil ca vei gasi ceva
investman
5th July 2007, 15:23
QUOTE(B84JMY @ Jul 5 2007, 12:38) [snapback]3061020[/snapback]
Salut!
Multumesc mult!
se poate cu masina in creta?
la ce costuri?
dias77
5th July 2007, 21:30
QUOTE(bogdan10 @ Jul 5 2007, 14:23) [snapback]3061300[/snapback]
Discutia se referea la distanta Atena - Bucuresti.
banuiesc ca nu era atat de greu sa isi dea seama ca are de parcurs o distanta dubla de la athena la bucuresti, fata de bucuresti - neos marmaras.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.