QUOTE(ck1206 @ Jul 14 2005, 17:15)

Deci Grecia Paralia Katerini hotel MUses.Omnia
Hotel slabutz.Baie mica faianta cum era in anii 80 prim romania , apa la ore de maxima audienta la etaj 3 ioc. NU s-a deranjat nimeni.Becul unei veioze ars ..nimeni.
Chiuveta aproape infundata...nimeni.La dus nu prea puteai sa reglezi apa era ori calda fierbinte ori rece....nimeni.Dupa dus
se facea o balta in mijlocul camerei de baie care nu a disparut cat am stat noi in hotel.La orele de maxima"audienta" la etajul 3 nu mai aveam nici apa calda nici rece.
Ca sa aprinzi lumina in camera nu puteai de la intrare doar de la capul patului.Aer conditionat (25 eur/7 zile)am stiut asta
se putea si fara, doar cu usa deschisa dar iti trebuia un Kalashnikov pentru omorat tantzari sau armament chimic biologic
de inalta eficacitate(ce-am avut noi din ro nu a avut nici un efect) .Camera de hotel mica ca sa deschizi valiza trebiua s-o
pui pe pat .Cand am vazut camera mi-am adus aminte de submarinul dezafectat pe care l-am vizitat acu 2 ani la Paris.CA sa circule
prin camera unul din noi celalalt trebuia sa stea cocotat in pat sau balcon.FOile pe care le-am primit in BUc au fost
upgradate in autocar cu altele in care TV in camera era inlocuit cu " sala TVcolor "(magarie pe fata) de parca noi romanii n-am mai fi vazut
in viata noastra tv color.Si bineinteles ca tv ul "COLOR" de la barul hotelului nu avea nici un program romanesc ca si cum
60 de euro pentru o antena de satelit ar fi fost mult prea mult pentru patronii hotelului.Altele aveau Protv international
si TVRi.
Mancarea: dimineata "bufet suedez" pentru prostii de noi era:1 lighean cu parizer, un lighean cu cas feliat,un castron
cu gem, casolete mici cu margarina (nu unt), un fel de fulgi , cafea , lapte cam pe terminate, si suc de portocale care
in unele cazuri a fost cam diluat.
seara: supa din aceea facuta la plic, si fel 2 in care trebuia sa pui in aceeasi farfurie si salata si mancarea
(ca la puscarie).La salate, salata greceasca nu a continut masline si nici branza de nici un fel, tzatziki am avut
o singura data.
Se putea manca prin statiune cam 4 euro felul de mancare , destul de zgarciti cu portiile grecii. Ca raport
( calitate+cantitate)/pret Micul Amsterdam era preferat. Altfel Gyros pita +tzatziki+COla la fastfood 2 euroi,destul de bun
un fel de schaorma la noi, grecii foarte serviabili foarte corecti pina la ultimul cent . La rest de plata rotunjirea o fac
in defavoarea lor fara sa comenteze, adica daca n-au marunt e vina lor.
Excursii:prima croaziera( a piratilor) a fost un fiasco pentru marea majoritate, ghida ne-a zis din autocar ca nu mai se face, sunt inchiriate toate ambarcatiunile.
Am aflat in statiune ca era o minciuna se puteau lua oricate locuri , oricand, cu acelasi pret(18 euro), inclusiv in dimineata
plecarii in croaziera.La insistentele unora ghida a dat telefoane si a rezolvat.
Ambarcatiunea a fost vasul Katerina , care, cand l-am vazut am avut o strangere de inima, era un fel de vaporas de Herastrau
nicidecum Egee.OK , am plecat am stat la acea plaja , a urmat masa , niste coji de peste si salata greceasca fara o firimitura
de branza, si UZO .La plecare deja se starnise vant de forta 3 (pentru cunoscatori).Vasul nu avea (sau nu am vazut eu)statie
de emisie receptie si barci de salvare.Celelalte din port aveau.La cam o ora dupa plecare pe mare tangaj de 40 de grade(pe bune)
s-a oprit motorul si am esuat pe nisip. Pentru cei tineri care stiau sa inoate n-a fost mare lucru sa sara din vapor in apa
dar, niste doamne in varsta mai plinute(120kg) au trait drama vietii lor(au fost impinse de la spate de cativa mai puternici
ca sa sara).Ulterior vasul Katerina am auzit ca a fost distrus de valuri.
Dupa acest mic incident urma croaziera Skiatos unde au mai fost doar 3 din grup ceilalti fiind puternic marcati.
Imi pare rau pentru ei , au pierdut.Ghida nu le-a explicat ca de fapt Skiatos nu este in marea EGEE este in golful
Pagasitikos, deci nu vant, nu valuri.Senzationalul excursiei a fost 30% peisaj, 30% Kukunaries beach, 40 % atmosfera
creata de greci pe nava( pe care ghida a caracterizat-o "depravare" desi nu a fost vorba nici o secunda de asa ceva)
in special dansuri grecesti dar nu numai.Sa avetipaine la voi , pescarusii planeaza si mananca din zbor din palma si pungi
de plastic pentru bataie intre vapoare.La Kukunaries beach vizibilitatea sub apa cam 15 metri.De la 1,5 metri adancime
se vad pesti inclusiv de 40 cm lungime.Cu o pereche de ochelari+snorkel(6 euro in paralia) uitandu-ma pe sub apa vedeam
2...3 bancuri de pesti , mai in larg unde incep algele chiar fauna mai bogata.E bine sa aveti si labe de inotator(7..12 euroi).
In Paralia plaja buna apa de mare calda puteai sa stai oricat, mai spre capatul statiunii kilometri de plaja libera.
E bine sa aveti o umbrela din cele de vascoza (3.5 euro)nu nailon, soare f puternic.
Excursia la ATENA frumoasa desi cam obositoare( in atena 38 grade) Acropole superb , la intoarcere Termopile.
Ghida grecoaica care ne-a dus prin Atena Skiatos si Meteore nota 10, orice o intrebai raspundea prompt si la obiect.
In statiune am mai vb si cu alti romani si erau supermultumiti si de cazare si de masa numai noi eram "negri",dar
am avut totusi cea mai ieftina excursie si celelalte statiuni prin care am trecut (platamonas de ex) aratau mult
mai bine.
Mai dar tu ai avut aventura vietzii se pare....., sa stii ca am fost shi eu pe unde zici tu, la mine o fost fain, dar ce sa zic....., ghinion!