Micuta
Jun 28 2007, 19:17
QUOTE(oxidoni @ Jun 28 2007, 15:42) [snapback]3028989[/snapback]
Buna
Noi tocmai suntem pe cale sa rezervam 2 camere la hotel Lomeniz din Rodos, pentru 21.08
Daca tot zici ca ai fost acolo, spune-mi te rog daca e frumos, cam cum e plaja, cum e orasul (am inteles ca hotelul e in oras).
Sau...recomanzi mai degraba Creta?
Multumesc mult!
Si eu am vazut tot Rhodosul dar nu mai imi amintesc de acel hotel din pacate, insa iti pot spune ca singura plaja fara pietroaie este cea din Faliraki(sper sa scriu corect denumirile
), unde poti sta linistita pe plaja chiar si pana la 9 seara..
Foarte multe locuri de vizitat nu sunt, eu am luat toate excursiile care mi s-au prezentat la agentie si in plus am facut si tot turul insulei cu masina ghidului care a fost un dragut!
Cea mai tare excursie mi s-a parut cea de pe insula Simi , unde este o manastire superba( se merge cu un vapor urias pana acolo) dupa care ai program de voie pe insula, pe mine m-a impresionat stilul in care sunt construite casele acolo..este un satuc numai de pescari - fff frumos!
Alta excursie care mi-a placut a fost cea de la Marmaris (la turci) tot cu un vapor urias, aici se viziteaza prima data bazarul, si pimul magazin din bazar este unul de covoare lucrate manual care are si "fabrica in spate" plus fabricuta lor de lucraturi de bijuterii din aur - ce sa iti spun erau niste covorase ca in desenele Aladin care costau si 10.000 euro...o frumusete; dupa care program liber vreo 3 ore prin bazar de nebun, urmatoarea oprire este la fabrica de dulciuri din centrul Marmarisului. Aici este un turc nebun care iti povesteste cum se fac preparatele principal si in acelasi timp iti si da sa le degusti (strategie...sunt atat de bune incat sigur vei cumpara cate o cutie din fiecare asa ca poti sa degusti cat vrei ca nu este paguba).
O alta excursie este cea din Lindhoss care este f obositoare, la modul ca se merge pe jos f mult,dar ai si varianta cu magarusul pentru cei un pik mai lenesi..
)
aici poti vedea niste peisaje de vis efectiv..te indragostesti de acel loc..este splendid, dupa care va va duce la o fabrica de vinuri,de unde poti achizitiona tot soiul de vinuri (cel mai ieftin era 8 euro sticla).
Alta excursie a fost in Valea Fluturilor, insa trebuie sa fii acolo exact in perioada in care se inmultesc acestia pentru a vedea multimea. ci nu doar cateva zeci..eu am nimerit spre sfarsitul perioadei..dar tot a fost ceva de vis sa vezi zeci de mii de fluturi zburand in jurul tau te face sa te simti intr-un alt taram.
ULtima excursie a fost turul orasului vechi care merita vazut pentru ca te duce la Cetatea cavalerilor construita de italieni care este o splendoare si ma rog la alte obiective cheie.
Eu ma imprietenisem fff bine cu ghidul si asa reuseam in fiecare noapte sa vad centru vechi care este cu totul si cu totul diferit noaptea, ziua iti lasa impresie de asezare medievala, iar noaptea de un castel de " printesa"
) inca locuibil.Tot aici mai merita vizitat turnul cu ceasul acela mare din mijlocul centrului vechi si aleea sau gradina cu 100 de palmieri care sunt98 i-am numarat..
.
Eu am mai fost in rest la Acvariu si mi-a placut ..este vreo 3 euro intrarea si merita, si facand turul insulei am fost in locul unde se intalneste marea mediterana cu marea egee,imi scapa numele...aici intr-adevar este ceva de vis.
Merita facut turul insulei cu o masina inchiriata pentru ca sunt in jur de 300 de km cu totul!!
Pentru alte detalii sunt aici si sper ca ti-am fost de ajutor! Daca vrei si poze iti dau ..dar din pacate nu stiu sa le fac mai mici , deci nu le pot posta ca ocupa f mult, asa ca o adresa de mail sau mess ar fi ideala!
mitzulina1
Jun 28 2007, 21:54
Buna
Noi tocmai suntem pe cale sa rezervam 2 camere la hotel Lomeniz din Rodos, pentru 21.08
Daca tot zici ca ai fost acolo, spune-mi te rog daca e frumos, cam cum e plaja, cum e orasul (am inteles ca hotelul e in oras).
Multumesc mult!
Multumesc din suflet pt informatii....sper sa fie ok. Si noi tot demipensiune avem....imi pare rau ca nu e diversificata mancarea dar macar e buna?
Plaja si marea cum sunt? Cu nisip sau pietricele? Trebuie sa imi fac griji pt aricii de mare? 
Multumesc anticipat
Daca ma poti ajuta si cu ceva poze ar fi minunat. Daca ai, iti pot da adresa mea de mail 
mitzulina1
Jun 28 2007, 21:55
QUOTE(mitzulina1 @ Jun 28 2007, 22:54) [snapback]3031270[/snapback]
Multumesc din suflet pt informatii....sper sa fie ok. Si noi tot demipensiune avem....imi pare rau ca nu e diversificata mancarea dar macar e buna?

Plaja si marea cum sunt? Cu nisip sau pietricele? Trebuie sa imi fac griji pt aricii de mare?

Multumesc anticipat
Daca ma poti ajuta si cu ceva poze ar fi minunat. Daca ai, iti pot da adresa mea de mail

pOSTUL DE MAI SUS ERA DE FAPT PT MIZURA...SUNT CAM AMETITA 
sweet_lorry
Jun 29 2007, 16:12
Hello,
Plec si eu in Grecia, Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea pe 1 august dar ceea ce vad la televizor si ascult la radio ma cam ingrozeste. Nu caldura sufocanta ar fi problema principala ci incendiile care am inteles ca au pus stapanire pe mai multe zone ale Greciei, printer care si Halkidiki....
Stie cineva mai multe in acest sens... Care dinter bratele peninsulei este cel mai afectat si daca este cazul sa-mi fac probleme....
Imperator
Jun 29 2007, 17:41
QUOTE(sweet_lorry @ Jun 29 2007, 17:12) [snapback]3034699[/snapback]
Hello,
Plec si eu in Grecia, Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea pe 1 august dar ceea ce vad la televizor si ascult la radio ma cam ingrozeste. Nu caldura sufocanta ar fi problema principala ci incendiile care am inteles ca au pus stapanire pe mai multe zone ale Greciei, printer care si Halkidiki....
Stie cineva mai multe in acest sens... Care dinter bratele peninsulei este cel mai afectat si daca este cazul sa-mi fac probleme....
Imperator
Jun 29 2007, 17:42
QUOTE(sweet_lorry @ Jun 29 2007, 17:12) [snapback]3034699[/snapback]
Hello,
Ei, asta se intampla in fiecare vara in zona, incendii masive... ma intreb ce mai are de ars ca tot arde de cativa ani buni. Nu-ti fa probleme, in caz de probleme, politia greaca e bine dotata, elicoptere, au experienta, veti fi evacuati, anul trecut au evacuat 1000 de oameni in 6 ore - de laudat pentru o tara renumita prin haos
SweetSpicy
Jun 29 2007, 18:29
Buna
Multumesc mult!
Hello!
Nu stiu hotelul, iar in oras in Rodos am fost un pic pana la Colos si pe la muzee. Nu prea am vazut plaja, mai degraba niste peticele aglomerate. Asta nu inseamna ca nu este, se poate sa fie in alte zone. Eu am stat in Ixia, la cativa km de Rodos, pe partea vestica. Si plaja era cu pietricele mici, fara nisip.
Rodos-ul il faci cu masina si vizitezi in 2 sapt cam tot ce e de vizitat. Sunt destule si acolo. Iti recomand Colosul (care e chiar la intrarea in port, si e reprezentat de doi piloni cu capre pe ei
, nu e el spectaculos, ci privelistea si felul cum intra vasele in port), parcul Rodini, Acropola, Palatul marilor maestri, Acvariul -> toate astea in orasul Rodos. Apoi: kamiros, valea fluturilor, filerimos, lindos, izvoarele (cele 7 daca nu ma inseala memoria).
Cea mai mare si mai frumoasa plaja cu nisip e in faliraki. Plajile din Rodos sunt cu pietre pe partea de N, N-V, si pe est au nisip.
Cam atat imi amintesc.
Nu pot sa iti zic "nu te duce in Rodos, du-te in Creta." Sincer, merita vazute amandoua. Acum, depinde ce vrei tu. Vizite sau lancezeala pe plaja la soare. Eu mereu mi-am luat 2 saptamani si am fost sa vizitez cam in fiecare zi si dupa ora 4 am stat la plaja 
Insula mea preferata ramane Creta. Mi-a placut absolut tot acolo, de la privelisti, la plaji, la oameni si obiceiuri. Pentru ca probabil ca stii ca fiecare insula are obiceiurile si portul ei.
I love Greece
Abia astept luna septembrie sa vina concediul. Pana atunci poate imi zice si mie cineva daca a auzit de Kretan travel si cum sunt. Daca nu, imi voi face concediul tot cu Cocktail holidays, cu care merg de 5 ani de zile si am fost mereu multumita 
Sa aveti un concediu placut Oxidoni!
petrescu
Jun 30 2007, 08:46
E cineva care merge cu masina in grecia in jurul de 10 oct si mai are 2 locuri in atena am vrea sa ajungem?
Daca da astept un p.m
QUOTE(iunie75ro @ Jun 26 2007, 15:48) [snapback]3019077[/snapback]
plec pe 10 iulie la paralia katerini cu agentia romadria confort..stie cineva ceva de ea? cazare la hotel -apartaments ALEXANDER habar nu am cum o sa fie!!! cunoaste cineva hotelul asta?mai merge cineva pe 10 iulie?plecare este din parcul tineretului la intrarea in parc la ora 16.30.
statiunea este foarte aglomerata vara si caldurile sunt mai ceva decat in Bucuresti, intre 11.00 si 17.00 efectiv nu se poate iesi, si daca stati in camera curge apa de pe dv.
da, sunt alge la malul marii. dar apoi apa este foarte curata, limpede si de o culoare foarte frumoasa, un fel de bleu-vert.
cand am fost eu, preturile la rosii, fructe si alte alimente erau un pic mai mari ca in tara, dar relativ asemanatoare. painea era foarte scumpa, 2,60 euro o paine neagra, insa f. mare. pizza - la fel, cam 3 euro o felie dintr-o pizza, nu a meritat era si naspa la gust.
o cafea nu era mai jos de 1,5 euro, si cam 2 euro era pretul cel mai frecvent. la o terasa am mancat un fel de saorma locala (in acest moment nu-mi mai amintesc exact denumirea), la farfurie si m-a costat vreo 5 euro, dar daca luati la pachet este 1,5-2 euro. Sunt multe salate foarte bune si asemanatoare cu ale noastre, insa cam 4 euro salatzica.
pentru un buget mai redus este preferabil sa luati mancare uscata de acasa si acolo va cumparati doar rosii, salata, paine. asta daca stati la un hotel sau la o vila unde camerele sunt de fapt niste garsoniere cu chicineta dotata cu ibric, farfurii, tacamuri, plita electrica.
la vile intr-adevar nu sunt prosoape, sapun, sampon si alte alea, in schimb este matura si mop si vi se spune ca trebuie sa va faceti singuri curatenia in camere si bai. camerele sunt pardosite cu gresie, asa ca nu este greu de curatat nisipul dupa o zi de plaja.
la hoteluri, nu stiu sa va spun, insa cei care fusesera cazati la Orea Eleni nu erau prea multumiti. in Grecia stelele nu corespund cu cele de la hotelurile noastre. 3 stele la ei sunt cam o stea plus sau cel mult 2 * la noi.
excursiile merita toti banii daca va pasioneaza obiectivele turistice si ruinele antice, desi pretul lor acopera numai drumul pana la acele obiective. ca sa platiti pe jumatate (ca sa vizitezi Acropole biletul intreg costa 12 euro de persoana) faceti rost de o legitimatie sau adeverinta de profesor, stampilata de la un liceu/scoala, pe numele dv. sau, daca vreti sa intrati gratis la obiective si aveti pile pe la vreo televiziune, faceti rost de o legitimatie sau un ecuson de presa.
pe la diferitele magazine cu tot felul de haine va puteti tocmi, preturile nu sunt batute in cuie, dar cine nu stie asta...
si, daca doriti, puteti cumpara o haina de blana veritabila cu doar cateva sute de euro sau 1000, pentru ca exista o strada numai cu magazine cu haine de blana. unii vin special la Paralia sa cumpere la preturi de nimic si sa vanda in tara pe zeci de milioane vechi.
altfel, distractie, plaja, lume, dar... un mare neajuns, localnicii abia inteleg 3-4 cuvinte in engleza. sunt multi romani, asta este un avantaj, dar unde nu sunt, o sa va doara mainile de atata vorbit, daca nu stiti greceste, si presupun ca nu...
atentie la lanturile de aur la metru - nu este aur, e tzeapa!
dintre optionale seara greceasca este foarte frumoasa, dar nu toate serile grecesti sunt la fel. unele pot fi searbede. cred ca aici depinde de noroc. eu am avut.
daca cumva camera nu corespunde cu ceea ce vi s-a spus la plecare, fiti batzots, cereti confortul pt. care ati platit, sau diferenta de bani inapoi - de regula ghidele au la ele cateva zeci de euro pt. fiecare turist nemultumit.
eu am avut ghinionul sa nimeresc intr-o camera de vreo 2 pe 2, cu 2 paturi, un cuier de perete si o oglinda. dar in fine, cand am fost eu s-a facut o greseala la agentie (alta decat Romadria) si a fost o excursie cu probleme din start.
sper sa nu aveti parte de neplaceri!
mult soare si drum bun!
cata_2007
Jun 30 2007, 16:01
QUOTE(Dari@ @ Jun 30 2007, 15:22) [snapback]3037778[/snapback]
statiunea este foarte aglomerata vara si caldurile sunt mai ceva decat in Bucuresti, intre 11.00 si 17.00 efectiv nu se poate iesi, si daca stati in camera curge apa de pe dv.
da, sunt alge la malul marii. dar apoi apa este foarte curata, limpede si de o culoare foarte frumoasa, un fel de bleu-vert.
cand am fost eu, preturile la rosii, fructe si alte alimente erau un pic mai mari ca in tara, dar relativ asemanatoare. painea era foarte scumpa, 2,60 euro o paine neagra, insa f. mare. pizza - la fel, cam 3 euro o felie dintr-o pizza, nu a meritat era si naspa la gust.
o cafea nu era mai jos de 1,5 euro, si cam 2 euro era pretul cel mai frecvent. la o terasa am mancat un fel de saorma locala (in acest moment nu-mi mai amintesc exact denumirea), la farfurie si m-a costat vreo 5 euro, dar daca luati la pachet este 1,5-2 euro. Sunt multe salate foarte bune si asemanatoare cu ale noastre, insa cam 4 euro salatzica.
pentru un buget mai redus este preferabil sa luati mancare uscata de acasa si acolo va cumparati doar rosii, salata, paine. asta daca stati la un hotel sau la o vila unde camerele sunt de fapt niste garsoniere cu chicineta dotata cu ibric, farfurii, tacamuri, plita electrica.
la vile intr-adevar nu sunt prosoape, sapun, sampon si alte alea, in schimb este matura si mop si vi se spune ca trebuie sa va faceti singuri curatenia in camere si bai. camerele sunt pardosite cu gresie, asa ca nu este greu de curatat nisipul dupa o zi de plaja.
la hoteluri, nu stiu sa va spun, insa cei care fusesera cazati la Orea Eleni nu erau prea multumiti. in Grecia stelele nu corespund cu cele de la hotelurile noastre. 3 stele la ei sunt cam o stea plus sau cel mult 2 * la noi.
excursiile merita toti banii daca va pasioneaza obiectivele turistice si ruinele antice, desi pretul lor acopera numai drumul pana la acele obiective. ca sa platiti pe jumatate (ca sa vizitezi Acropole biletul intreg costa 12 euro de persoana) faceti rost de o legitimatie sau adeverinta de profesor, stampilata de la un liceu/scoala, pe numele dv. sau, daca vreti sa intrati gratis la obiective si aveti pile pe la vreo televiziune, faceti rost de o legitimatie sau un ecuson de presa.
pe la diferitele magazine cu tot felul de haine va puteti tocmi, preturile nu sunt batute in cuie, dar cine nu stie asta...
si, daca doriti, puteti cumpara o haina de blana veritabila cu doar cateva sute de euro sau 1000, pentru ca exista o strada numai cu magazine cu haine de blana. unii vin special la Paralia sa cumpere la preturi de nimic si sa vanda in tara pe zeci de milioane vechi.
altfel, distractie, plaja, lume, dar... un mare neajuns, localnicii abia inteleg 3-4 cuvinte in engleza. sunt multi romani, asta este un avantaj, dar unde nu sunt, o sa va doara mainile de atata vorbit, daca nu stiti greceste, si presupun ca nu...
atentie la lanturile de aur la metru - nu este aur, e tzeapa!
dintre optionale seara greceasca este foarte frumoasa, dar nu toate serile grecesti sunt la fel. unele pot fi searbede. cred ca aici depinde de noroc. eu am avut.
daca cumva camera nu corespunde cu ceea ce vi s-a spus la plecare, fiti batzots, cereti confortul pt. care ati platit, sau diferenta de bani inapoi - de regula ghidele au la ele cateva zeci de euro pt. fiecare turist nemultumit.
eu am avut ghinionul sa nimeresc intr-o camera de vreo 2 pe 2, cu 2 paturi, un cuier de perete si o oglinda. dar in fine, cand am fost eu s-a facut o greseala la agentie (alta decat Romadria) si a fost o excursie cu probleme din start.
sper sa nu aveti parte de neplaceri!
mult soare si drum bun!
Multumim Dari@ pentru explicatiile amanuntite, chiar aveam nevoie de ele
Constat ca esti printre putinii care au ajuns in Atena (sau nu?) M-ar interesa cat timp se calatoreste pana acolo cu excursia organizata cu autocarul, adica merita vizita pana acolo? ai timp de vizitat Acropole?
da, cata, am fost in excursia la Atena, sunt de moda veche in ce priveste cultura. va pot spune ce am vizitat, dar sa nu ma intrebati despre taverne, discoteci si alte chestii derizorii fatza de ruinele antichitatii.
, ca habar nu am.
deci: am plecat pe la 12 noaptea din Paralia (statia de imbarcare era si cred ca este si acum piatzeta din fata bisericii de pe plaja - o sa mergeti si o sa vedeti la ce ma refer) si pe la 7 dimineata am ajuns in portul Pireu (care face parte din Atena, azi) unde am facut o oprire de vreo 30 de minute sa ne mai dezmortim - parca a fost si un mic dejun pe drum, dar asta nu mai retin exact, oricum, mesele sunt pe banii fiecaruia, excursia inseamna drumul si atat.
am mai vizitat stadionul olimpic, care era inchis la ora aia, am facut un tur de oras si am ajuns pe la 10 la mormantul soldatului necunoscut care este intr-o latura a cladirii Parlamentului, intr-o piata mare unde se afla si hotelul Britannia. acum nu mai retin unele denumiri, desi sunt locatii celebre pentru atenieni si turisti. am fost acolo in vara lui 2005.
autocarul a oprit acolo, in piata aceea - desi am inteles ca de fapt trebuia sa ne duca pana pe Acropole - apoi am parcurs pe jos drumul pana pe colina Acropolei, relativ abrupta, printr-un cartier luxos numit Plaka si prin care ne-am zgait la cele vitrine cu produse de la marile case de moda. am vizitat Acropole destul de repede, cam in 30 de min. ca nu e acolo decat Parthenonul si Erechteionul, desi biletul acela de 12 euro are 6 bilete in el, pt. 6 temple care sunt localizate pe Acropole. dar lumea nu merge decat la Parthenon. acolo am avut si ghid grec care stia romaneste. dar e plin de turisti, mai ales americani, si se pierde mult din splendoarea momentului. Partenonul era in renovare, asa ca il veti gasi la fel, adica plin de schele, pentru ca pana in 2020 UE si-a propus sa refaca toata zona si templele asa cum erau in perioada lor de glorie din antichitate. probabil ca atunci va fi ceva fantastic de vazut noaptea. ce este interesant, cum se vede marmura aia galbena de peste 2000 de ani si marmura alba de acum.
am avut timp liber pana la ora 1.30, si am intrat si in cateva magazine - acolo lumea cam stie engleza - dar preturile erau destul de marisoare (acuma ganditi-va ca lucrez in invatamant, de aia mi se pareau mari preturile
)
insa in Atena era chiar si mai cald decat in Paralia, unde e mai umed, si am baut apa minerala pana n-am mai putut - in Grecia nu exista decat apa plata, dar mie asa imi place. era parca 1,5 euro sticla de jumate.
eu zic ca pentru Acropole este timp, dar ca sa mai vezi si alte temple, ca Atena e plina de asa ceva, ar trebui un sejur acolo, insa primavara sau toamna. dar chiar si asa, este ceva inedit sa vezi Atena, fie chiar si pentru 5-6 ore cat a durat efectiv excursia acolo.
apoi am plecat spre Paralia dar pe drum am mai oprit la statuia eroului de la Termopile - daca vreti sa va dati jos sa faceti poze riscati sa va "topiti" de caldura, erau peste 45 de grade, cuptor, ce mai!
si am mai oprit la o manastire si la izvorul Tembi. am ajuns inapoi pe la 8 seara. eu m-am trantit franta in pat, dar niste fete mai tinere au plecat la ora 10 noaptea intr-o alta excursie...
am pus o poza din Paralia, zona bisericii de pe plaja si una cu Acropole.
alexc1982
Jun 30 2007, 20:42
Auziti,
O scurta intrebare putin out of topic. Pentru Grecia/Corfu, e nevoie de pasaport sau se poate calatori cu buletinul? Mentionez ca o sa merg cu masina si prietena mea nu are pasaport si nu stiu daca trebuie sa facem sau nu.
Multumesc.
Alex
cata_2007
Jul 1 2007, 08:34
QUOTE(Dari@ @ Jun 30 2007, 21:37) [snapback]3038844[/snapback]
da, cata, am fost in excursia la Atena, sunt de moda veche in ce priveste cultura. va pot spune ce am vizitat, dar sa nu ma intrebati despre taverne, discoteci si alte chestii derizorii fatza de ruinele antichitatii.

, ca habar nu am.
deci: am plecat pe la 12 noaptea din Paralia (statia de imbarcare era si cred ca este si acum piatzeta din fata bisericii de pe plaja - o sa mergeti si o sa vedeti la ce ma refer) si pe la 7 dimineata am ajuns in portul Pireu (care face parte din Atena, azi) unde am facut o oprire de vreo 30 de minute sa ne mai dezmortim - parca a fost si un mic dejun pe drum, dar asta nu mai retin exact, oricum, mesele sunt pe banii fiecaruia, excursia inseamna drumul si atat.
am mai vizitat stadionul olimpic, care era inchis la ora aia, am facut un tur de oras si am ajuns pe la 10 la mormantul soldatului necunoscut care este intr-o latura a cladirii Parlamentului, intr-o piata mare unde se afla si hotelul Britannia. acum nu mai retin unele denumiri, desi sunt locatii celebre pentru atenieni si turisti. am fost acolo in vara lui 2005.
autocarul a oprit acolo, in piata aceea - desi am inteles ca de fapt trebuia sa ne duca pana pe Acropole - apoi am parcurs pe jos drumul pana pe colina Acropolei, relativ abrupta, printr-un cartier luxos numit Plaka si prin care ne-am zgait la cele vitrine cu produse de la marile case de moda. am vizitat Acropole destul de repede, cam in 30 de min. ca nu e acolo decat Parthenonul si Erechteionul, desi biletul acela de 12 euro are 6 bilete in el, pt. 6 temple care sunt localizate pe Acropole. dar lumea nu merge decat la Parthenon. acolo am avut si ghid grec care stia romaneste. dar e plin de turisti, mai ales americani, si se pierde mult din splendoarea momentului. Partenonul era in renovare, asa ca il veti gasi la fel, adica plin de schele, pentru ca pana in 2020 UE si-a propus sa refaca toata zona si templele asa cum erau in perioada lor de glorie din antichitate. probabil ca atunci va fi ceva fantastic de vazut noaptea. ce este interesant, cum se vede marmura aia galbena de peste 2000 de ani si marmura alba de acum.
am avut timp liber pana la ora 1.30, si am intrat si in cateva magazine - acolo lumea cam stie engleza - dar preturile erau destul de marisoare (acuma ganditi-va ca lucrez in invatamant, de aia mi se pareau mari preturile

)
insa in Atena era chiar si mai cald decat in Paralia, unde e mai umed, si am baut apa minerala pana n-am mai putut - in Grecia nu exista decat apa plata, dar mie asa imi place. era parca 1,5 euro sticla de jumate.
eu zic ca pentru Acropole este timp, dar ca sa mai vezi si alte temple, ca Atena e plina de asa ceva, ar trebui un sejur acolo, insa primavara sau toamna. dar chiar si asa, este ceva inedit sa vezi Atena, fie chiar si pentru 5-6 ore cat a durat efectiv excursia acolo.
apoi am plecat spre Paralia dar pe drum am mai oprit la statuia eroului de la Termopile - daca vreti sa va dati jos sa faceti poze riscati sa va "topiti" de caldura, erau peste 45 de grade, cuptor, ce mai!
si am mai oprit la o manastire si la izvorul Tembi. am ajuns inapoi pe la 8 seara. eu m-am trantit franta in pat, dar niste fete mai tinere au plecat la ora 10 noaptea intr-o alta excursie...
am pus o poza din Paralia, zona bisericii de pe plaja si una cu Acropole.
Multumesc Dari@, exact ce-mi trebuia, mai ales ca si eu lucrez in invatamant
Acum mai trebuie sa ma interesez de acele reduceri pentru invatamant, despre care am citit in topic
xavier_tm
Jul 1 2007, 11:52
Ceau. Eu sunt mai nou pe forum si vreau sa va intreb cate ceva despre Grecia. Mai exact, suntem un cuplu in varsta de 26 ani si ne dorim o excursie in care sa ne relaxam, sa facem plaja si....multe altele. Ne-am hotarat sa mergem la Vila Emerald 2* in Golden Beach (THASSOS). Ce parere aveti de aceasta vila sau de Golden Beach ???
Mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati da niste sfaturi. Fac o alegere buna ? Am auzit ca acolo sunt niste plaje superbe, cu nisip fin, etc ? Este adevarat ?
Va multumesc tuturor care imi veti raspunde.
ELVIS
QUOTE(xavier_tm @ Jul 1 2007, 12:52) [snapback]3040510[/snapback]
Ceau. Eu sunt mai nou pe forum si vreau sa va intreb cate ceva despre Grecia. Mai exact, suntem un cuplu in varsta de 26 ani si ne dorim o excursie in care sa ne relaxam, sa facem plaja si....multe altele. Ne-am hotarat sa mergem la Vila Emerald 2* in Golden Beach (THASSOS). Ce parere aveti de aceasta vila sau de Golden Beach ???
Mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati da niste sfaturi. Fac o alegere buna ? Am auzit ca acolo sunt niste plaje superbe, cu nisip fin, etc ? Este adevarat ?
Va multumesc tuturor care imi veti raspunde.
ELVIS

Thassos e superba. Am fost anul trecut 3 zile. Am plecat cu masina in Paralia prin agentie, iar apoi, dupa terminatea celor 7 zile platite am decis sa plecam aiurea. Am ales Thassos si iti pot spune ca singurul regret e ca nu am putut sa stam mai mult. Insula nu este foarte mare, daca pleci cu masina e perfect. Daca nu, se poate inchiria de acolo o masina, e destul de convenabil. Noi am gasit cazare relativ ieftina la o vila foarte faina. Plajele sunt pe alese, nisip fin, cum nu am vazut nicaieri in Romania. Sunt o multime de golfuri linistite. Click to view attachment
E liniste, fara manele, fara tarani, tigani, fite, ca in Paralia. Sunt in majoritate oameni civilizati. Tavernele sunt ok, poti manca cu incredere, cam de peste tot, si nici nu costa mult. ai unde sa faci poze, sunt tot felul de temple antice, chiar si un teatru.
Daca mai e ceva, intreaba.
Vacanta placuta!
QUOTE(maxi2 @ May 28 2007, 14:34) [snapback]2895164[/snapback]
Mă alătur și eu întrebării tale. Chiar nu știe nimeni despre Lefkada?
N`am fost acolo, dar am riscat la a rezerva 6 paturi pentru august in Ligia din insula Lefkada, la St. George's House.
Mergem cu 2 masini din Arad.
am cautat o destinatie mai virgina, exotica si nu foarte departe, acuma daca 1300 km nu sunt multi..
ce e clar e ca sunt niste locuri incredibile, harti poze si rezervari se pot accesa pe greeka.com
dupa 2 saptamani de cautari, am gasit camera tripla cu mic dejun la 65 euro din 3 august.
n`am mai auzit pe nimeni sa fi fost sau auzit de insula asta, operatorii de turism habar n`au si nici cazare nu`ti gasesc, asa ca sper sa n`am surprize la debarcare.
oricum, patroana, la telefon avea o liniste si seninatate ce`m inspira mare incredere. cand am intrebat`o daca piscina e plina, s`a simtit cam jignita.
daca vreti sa veniti cu noi.. in 2 august pe la pranz iesim pe la calafat.
p.s. stie cineva care e cea mai buna ruta vidin - kulata?
SweetSpicy
Jul 1 2007, 15:58
QUOTE(alexc1982 @ Jun 30 2007, 21:42) [snapback]3038860[/snapback]
Auziti,
O scurta intrebare putin out of topic. Pentru Grecia/Corfu, e nevoie de pasaport sau se poate calatori cu buletinul? Mentionez ca o sa merg cu masina si prietena mea nu are pasaport si nu stiu daca trebuie sa facem sau nu.
Multumesc.
Alex
Grecia face parte din Uniunea Europeana si, pentru ca drumul cu masina va duce prin Bulgaria, care a aderat odata cu noi la UE, nu aveti nevoie de pasaport.
Eu insa mi-l iau cu mine asa just in case
Si iti sugerez sa iti iei si tu iar prietena ta sa isi faca ca nu stiti niciodata unde va duce drumul si veti avea nevoie de el
Nu strica sa ai pasaport, chiar daca anul asta poate nu te vei folosi de el. 
Vacanta placuta!
MARIANA22
Jul 1 2007, 23:20
INTOARCEREA DIN PARADIS - INSULA ZAKYNTHOS
Cand am ales aceasta insula, dupa imaginile gasite pe internet, credeam ca nu are egal intre insulele grecesti, acum pot confirma, (insa doar pentru cei care prefera spectacolul naturii in favoarea distractiei)
DRUMUL:
Bulgaria dus- intors fara nici o spaga, fara gps, fara detector de radar, la intoarecere am fost singuri, la dus grup de 4 masini.
Pana in Zakynthos sunt aproximativ 1450 de km.
Portiunea de la iesirea de pe autostrada spre Atena, spre Amfissa si pana la Andirio este foarte frumoasa, insa cu foarte putine benzinarii si multe serpentine. Pt noi a fost ingrozitor ca l-am prins noaptea la dus, si ne-a epuizat psihic si fizic, e plin de tiruri si camioane si nu prea ai pe unde depasi, iar refugiile sunt pracitc inexistente. Am facut 3 ore pe portiunea aceea.
La Kilini, de unde se ia ferry-ul e bine sa fiti cu o ora inainte de ora scrisa in orar pt a va imbarca.
STATIUNI PE INSULA:
Noi am stat in Kalamaki, care s-a dovedit a avea ce mai buna plaja, cu peisaje din cele mai pitoresti, si apa cea mai curata(exceptand Navagio). Este mai linistita, potrivita pentru familii, dar noi nu ne-am plicitisit ca Laganas este la doar 3 km.
Hotelul Rania, este mai frumos ca in poze si marturisesc ca la 25 de euro pe noapte, da 25 de ero pe camera, nu este greseala de tastare, are AC, frigider, piscina, si o gazda ok, ne-a dat cheile de la camera si ne lasa cu banii si la sfarsitul sejurului. Asa ceva nu am mai vazut nicaieri! Singurul minus pe care il are hotelul, dar nu si pt noi ca am avut masina, este ca este la 800 metri de plaja si vreo 500 metri de centrul statiunii.(eu sunt mai comoda de fel!!)
Laganas:
Este intr-adevar statiunea englezilor, care noaptea sunt foarte galagiosi, fete la 15 ani cu vodka in mana, iar pe la 4 dimineata ii aduni de pe trotuar, asa de beti sunt. Plaja este cea mai urata de pe insula, nu seamana cu pozele, este maloasa si cu pietre.
Ce mi-a mai displacut este ca seara cand cautam o taverna in statiunea aceasta, ne acostau pur si simplu de la fiecare taverna prin fata careia treceai, sau daca iti aruncai un ochi pe lista de preturi afisata la intrare imediat sareau pe tine, si abia scapai.
Se merita insa sa vizitati Agios Sostis, de pe plaja este un mic pod din lemn care duce la acesta mica insula. Magazinele sunt ok insa si de lux si cu preturi normale.
Zante Town
Capitala insulei iti taie respiratia, panorama din ferry la sosire in Zakynhtos, sunt cateva piete interesante de vizitat, biserici, si in nici un caz nu trebuie ratata panorama orasului din Bochali, un sat aflat pe munte de unde se vede in jos Zante Town si marea in spate.
Keri
Plaja din Keri este mica dar privelistea face totul, apa are nuante de albastru de la cel mai deschis la bleumarin, iar in spate muntele este verde de la copaci. Acolo am intalnit si un pui de testoasa careta-careta. De la plaja se urca drumul spre Keri lighthouse, de unde am vazut (cum i se face si reclama) cel mai frumos apus, se strang zeci de oameni seara de seara. De asemenea cararea din stanga farului duce spre locul de unde se vad Mizithres, 2 pietre ce ies din apa, iar daca mergi pe drumul pietruit din dreapta se pot vedea Keri Caves, panorama nu se poate descrie in cuvinte.
Potro Vromi si Porto Limnionas
Sunt 2 plaje retrase ale insulei, insa atat de retrase ca eram cam singuri pe acolo.Privelistea este frumoasa, insa merita sa faci cei 50 de km fata de Zante Town doar daca esti un impatimit al naturii, sau un foarte bun inotator, se sare in apa direct de pe stanci, si apa este foarte adanca, plus ca nu sunt salvamari.
De la Porto Vromi inainte plecau barci catre Navagio, azi insa nu mai sunt sigura de asta, cred ca din cauza ca gasesti croaziere din orice statiune. Porto Limnionas este mai aproape decat Vromi, dar aceiasi poveste, de obicei oamenii vin, fac poze si pleaca.
Navagio
Este pe buna dreptate in topul primelor 10 plaje din lume, albastrul intalnit acolo nu se gaeste in nici un alt loc de pe insula, este ceva ireal. De departe cand vii cu vaporul oamenii par niste firimituri intre versantii care inconjoara plaja, iar sentimentul pe care il traiesti cand te afli pe plaja cu apa aceea in fata, denumita albastru electric, si muntele care te inconjoara, de o altiudine impresionanta, este de nedescris. Singurul defect este ca in loc de nisip acolo sunt niste pietre groaznice, pana la intrarea in apa, si mai trebuie mentionat ca apa este foarte rece aici, am inteles ca e termala si din aceasta cauza.
Am sta aici doar o ora, cam asta este durata pe care o au majoritatea creoazierelor.
Croaziera de o zi:
A fost cu plecare din statiune de la 9 la 18, 18 euro de persoana si a cuprins un tur al insulei cu oprire la Blue caves (Grotele albastre), doar pt poze; Navagio - o ora, Blue Dolphins o jumatate de ora- inot, Keri Caves, Mizithres, Vassilikos, o plaja la care ajungea doar cu barca. Merita toti banii croaziera, dar e foarte obositoare si sa va luati apa si mancare din statiune ca e mult mai scump de pe vas.
Porto Zoro
Aproape de Vassilikos, este o plaja care merita vazuta, nu este foarte populata, apa buna, sunt foarte multe stanci care ies din apa(noua ne plac privelisti de genul acesta).
Am parcat oriunde in limita bunului simt, am uitat vreo 5 ore masina deschisa fara sa imi dispara nimic, si avea ce;
Am trait canicula vietii mele. Termometrele de pe insula aratau la ora 17, 46 de grade celsius, asa a fost in majoritatea zilelor, nici un nor nu a traversat cerul.
In rest aveti grija la soparle, sunt peste tot, in ultima zi am vazut una chiar pe holul hotelului, gazda spunea ca mananca tantarii.
Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie, sper ca nu v-am plictisit, dar insula chiar merita o asemenea descriere pt ca nu este cunoscuta romanilor si e pacat.
Si acum poze:
Dupa terminatii:
-686 si 691 sunt de la Blue caves
-711, 726 si 729 - Navagio
-747 - Blue Dolphins
-775 - Keri de sus de la far vedere din dreapta
-790 - Bochali, vedere spre Zante town. daca vor fi cereri o sa mai postez poze pe topicul "albume vacanta"
MARIANA22
Jul 1 2007, 23:28
Sorry nu stiam ca nu se vede numarul fiecarei poze insa ordinea s-a pastrat: primele 2 Blue caves, apoi 3 de la Navagio, a sasea de la Blue Dolphins, apoi Keri, iar ultima Bochali. Si mai pun acum o poza in care se vede si nava, de acolo si numele plajei Navagio.
PinkieSwear
Jul 2 2007, 08:06
Pentru cei ce nu au asa multa experientza in gasirea unei agetii serioase, propun sa scriem si ce probleme am intampinat si care sunt agentiile cu bila neagra.In topul agentiilor de care sa va feriti , mentionez si ClaudiaTRAVEL...Aici va zice ceva...acolo gasiti altceva, neseriosi, platesti pt camera cu vedere la mare 8 e/ zi...acolo ai vedere la munte...si alte si alte nereguli...ofertele lor suny pur si simplu copy/paste ale ofertelor altor agentii...cuvant cu cuvant, descrierile...si asta pentru ca daca ii intrebi anumite detalii incep sa bajbaie.SI nu este numai impresia mea , ci si a unor prieteni caee ma sfatuisera se EVIT CLAUDIA TRAVEL , insa eram low buget si oferta lor tentanta.Daca va ganditi ca economisiti 50 e...ca mine,,,,e o sa ii pierdeti pe drum...fiindca ce vi se prezinta la agentie , nu se compara cu ce gasiti acolo !!!sunt multe agentii serioase.asta trebuie EVITATA !
QUOTE(MARIANA22 @ Jul 2 2007, 00:28) [snapback]3043117[/snapback]
Sorry nu stiam ca nu se vede numarul fiecarei poze insa ordinea s-a pastrat: primele 2 Blue caves, apoi 3 de la Navagio, a sasea de la Blue Dolphins, apoi Keri, iar ultima Bochali. Si mai pun acum o poza in care se vede si nava, de acolo si numele plajei Navagio.
foarte frumos! as mai avea totusi cateva intrebari suplimentare
ai mers pe cont propriu sau prin vreo agentie de turism din Romania? nu am vazut daca ai scris numele hoteului. oare din tara sunt chartere pana acolo? cat de mare e insula (cat timp iti ia sa o strabati cu masina de la un capat la altul)?
mersi!
salut,
sunt noua pe forum, si as dori sa stiu daca cineva a fost la vila sunshine din skala potamias. Merita skala potamias un concediu acolo?
leelloo
Jul 2 2007, 09:19
QUOTE(MARIANA22 @ Jul 1 2007, 22:28) [snapback]3043117[/snapback]
Foaaarte misto!! mai vreau pozeee!! la anul sper sa merg si eu acolo!!!
te rog mult sa scrii mai multe detalii despre drum, ce traseu ati urmat, cum a for, taxe, etc...
xavier_tm
Jul 2 2007, 09:20
Tin sa multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru poze, dar as vrea mai multe detalii despre Golden Beach.
A fost cineva acolo ? Cum sunt plajele ?
Daca a stat cineva la Vila Emerald si ma poate ajuta cu cateva detalii despre ea ar fii super.
Tin sa precizez faptul ca vreau sa merg prin agentia Cardinal Vacance. Poate stie cineva ceva despre aceasta agentie.
La inceput am vrut sa merg in Limenas la Villa Elli Maria si nu stiu daca am facut o alegere buna ca ne-am reorientat catre Golden Beach.
Va raman dator......cu niste poze cand vin inapoi.
O zi faina.
Mersi.
ELVIS
stiu ca poate o sa par stresanta, dar va rog sa nu ma uitati cu lamuriri despre Thassos-Skala Potamias, Sunshine Apartaments.
Ma intereseaza tot ce imi puteti spune : conditii de cazare, distanta pana la plaja, cum este plaja, unde si cu ce bani se poate manca pe acolo....etc.
Am luat legatura direct cu proprietara apartamentelor si se grabeste cu confirmarea rezervarii si plata avansului.
Am citit ce s-a scris aici despre Skala Potamias si am ajuns la concluzia ca ar fi cea mai buna alegere.
Exista locuri unde poti sa te distrezi seara?
Noi plecam 3 familii cu cate un copil.
Sper sa fie ok.
Astept lamuriri
sk0rpy0n
Jul 2 2007, 12:52
QUOTE(xavier_tm @ Jul 2 2007, 10:20) [snapback]3043980[/snapback]
Tin sa multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru poze, dar as vrea mai multe detalii despre Golden Beach...
QUOTE(elay @ Jul 2 2007, 10:20) [snapback]3043981[/snapback]
stiu ca poate o sa par stresanta, dar va rog sa nu ma uitati cu lamuriri despre Thassos-Skala Potamias, Sunshine Apartaments...
Sper sa va fiu de ajutor. Nu am fost la Vila Emerald si nici la Sunshine Apartaments dar am fost in Thassos si am ramas fidel acestei insule: Click to view attachment
La capitolul plaje si dotari:
Anul trecut in septembrie am fost la Vila Ethrion in Skala Potamia la 400 m de Golden Beach.
Fiind sfarsit de sezon pe plaja Golden Beach nu se mai facea curatenie, era plin de alge uscate ( si din cauza ploilor din ultima vreme ) care atrageau o gramada de albine. Golden Beach :Click to view attachment
Nu ne'am demoralizat ba din contra am aplicat alta varianta sejurului nostru. Ne'am decis sa inchiriem scutere (de la 15E/zi am negociat pana la 8E/zi) si sa ne facem sejurul pe alta plaja. Se pot inchiria si masini desigur pretul variaza de la 40-60 E/zi Negociabil
Astfel am ales o destinatia la 15 minute (cu scuteru) distanta de Skala Potamia: Paradise Beach Click to view attachment Click to view attachment. Plaja este ascunsa si nu se poate observa de pe drumul principal. O singura pancarda de tabla ruginita pe care de abia se zareste numele plajei va va indruma spre acesta plaja. Este un loc superb, cu plaja de nisip auriu fin, apa foarte clara si foarte mica ( o distanta de peste 50m cu o adancime de maxim 1.50m) cu multi pestisori curiosi care te conduc oriunde ai merge
. Pe plaja este doar o taverna cu terasa,teren de volei care are umbrelute si sezlonguri contracost (2E/zi). Se poate ajunge cu masina pana la plaja printr'un drum "forestier" destul de usor. Este locul ideal al unei vacante de neuitat, si sigur cei care au ajuns acolo sunt de aceasi parere
Dar totusi curiozitatea fiind mare am reusit sa facem si turul insulei pe scutere, si va pot spune ca a meritat. Daca tineti drumul catre sudul insulei dupa Paradise Beach va urma o alta plaja de vis pe nume Alyki Beach: Click to view attachment Click to view attachment
Alyki Beach este un golf cochet cu o apa albastra verzuie ( destul de adanca dupa o distanta de 8m), cu plaja de nisip si cateva terase. Nu am stat decat cateva ceasuri in Alyki fiind in trecere.
Am mers mai departe spre sudul insulei catre Potos: Click to view attachment Click to view attachment
Plaja foarte murdara cu multe pietricele care mai de care mai ascutite, insasi intrarea in apa fiind periculoasa ( pietre mari foarte alunecoase pe o distanta de 2m ). Drept urmare am facut Potosul capat de linie ( mai mult fortati de "frumusetea" plajelor din acea zona care nu se comparau deloc cu Paradise si Alyki), restul sejurului fiind numai in Paradise Beach
Cam atat despre plaje si dotari plus ce se mai poate observa din poze.
La capitolul mancare si distractie:
In toata statiunea Potamias veti gasi nenumarate taverne care mai de care mai primitoare si ospitaliere. Va spun cu siguranta anul acesta plecand in Paralia cred ca o sa'mi fie dor de localnicii din thassos; de la batranul de 60 de ani care ne servea la benzinarie pana la tanarul de 20 de ani care ne indemna pe terasa sa, toti vorbesc foarte bine engleza si sunt foarte prietenosi.
La seara greceasca a fost distractia cea mai mare. Am cantat si am dansat toata seara. Nu a costat nimic altceva decat consumatia. Desigur poti sa mergi la seara greceasca la care in pretul de 30-40E/pers sa se ofere mancare plus bautura la discretie. Pe noi ne'a costat in jur de 20E/pers si am fost foarte multumiti. Am avut formatie cu o cantareata (45ani) si un dansator(55ani) care ne'au delecatat toata seara. Foarte buni vorbitori de lb. engleza ne'au cantat si piese traditionale cat si internationale.
In spatele plajei Golden Beach pe de o parte si de alta a drumului sunt terase care mai de care mai primitoare. Pe cateva dintre ele sunt afisate la intrare si meniuri in limba romana, iar cei care te servec stiu sa te indulceasca cu mici aperitive gratuite. De fiecare data cand am mancat pe terasele din Thassos am fost serviti inainte sau dupa mancare cu diferite produse din partea casei: coniac, baclava, paine prajita cu unt, clatite etc... Preturile sunt aproximativ la fel in toata insula: 2E tzatzichi, 3-4E salatele, 5-6E fripturile cu cartofi, 7-9E sea foods
Click to view attachment
Berea 1-2E , mythos ceva mai scump 3E, ouzo 1.50E, coktailuri 4E, vinul foarte bun cel varsat undeva la 1.50E paharul.
In afara de terase, pentru mic dejun sau alte exceptii sunt minimarketuri la tot pasul cu fructe si alimente proaspete si foarte ieftine.
In toata skala potamia nu am gasit o discoteca
, statiunea fiind foarte linsitita in aceasta privinta. Sunt discoteci in Limenaria sau Thassos Town cu siguranta.
De preferat sa nu va abonati la excursiile agentiei cu care plecati din tara, acestea fiind aproape duble la pret. Cel mai bine este sa va platiti singur ferry-boatu si excursiile optionale. In fiecare statiune din Thassos sunt o gramada de pancarde cu excursii optionale la preturi accesibile ( in loc de 40 de E la agentie mai bine 25 de E la localnici).
De vizitat ar mai fi dupa plaja Alyki "Manastirea Arhanghelului Mihail", care era inchisa vizitatorilor; in Thassos Town muzeul "Ancient Agora" si "Archaeological Museum" sau teatrul antic "Ancient Theatre of Thassos" .
Pe scurt daca cautati discoteci si baruri de noapte in mare parte nu le veti gasi in skala potamias. Ceea ce veti gasi aici insa vor fi plajele extrem de frumoase cu ape limpezi si nisip fin plus multa liniste si soare. Daca doriti si viata de noapte aveti la dispozitie Limenaria si Thassos Town. Nu zic ca in skala potamia nu e viata de noapte, dar nu este asa de prezenta ca in celelalte statiuni mai sus amintite.
Cam atat momentan, daca mai sunt intrebari nu ezitati sa le puneti.
Salut.
Topicul e cam stufos si nici nu il pot printa pe tot. Asa ca intreb cu riscul de a repeta alta discutie.
Caut o oferta pentru Grecia, dupa jumatatea lunii septembrie, pentru vreo 6 persoane. Ce statiuni recomandati? Exista statiuni cu oferte pentru studenti? Ce agentie sa aleg?
xavier_tm
Jul 2 2007, 13:34
Fiind sfarsit de sezon pe plaja Golden Beach nu se mai facea curatenie, era plin de alge uscate ( si din cauza ploilor din ultima vreme ) care atrageau o gramada de albine.
Ceau.
In primul rand vreau sa iti multumesc enorm de mult pentru ceea ce ai scris si pentru poze, sk0rpy0n.
Sa inteleg ca nu ar fi recomandat sa aleg Golden Beach pentru o vacanta in doi in 19 septembrie ?
Mai sunt si altii de acord cu ceea ce ne spunea colegul nostru de forum, sk0rpy0n ???
Pe mine ma intereseaza cel mai mult o vila unde sa am un pat klumea, balcon cu vedere la mare si un dus unde sa pot sa ma spal in fiecare zi si o plaja superba unde sa pot sa lenevesc toata ziua.
Credeti ca fac o alegere buna daca vreau sa merg la jumatatea lunii septembrie in Golden Beach (Thassos) ???
Mersi mult pentru raspunsuri.
ELVIS
cristi1234
Jul 2 2007, 13:57
QUOTE(maxy @ Jul 2 2007, 14:15) [snapback]3045187[/snapback]
Salut.
Topicul e cam stufos si nici nu il pot printa pe tot. Asa ca intreb cu riscul de a repeta alta discutie.
Caut o oferta pentru Grecia, dupa jumatatea lunii septembrie, pentru vreo 6 persoane. Ce statiuni recomandati? Exista statiuni cu oferte pentru studenti? Ce agentie sa aleg?
Oferte bune cred ca sunt multe...eu pot doar sa iti spun despre cea "explorata" recent de catre mine - Nea Vrasna undeva in partea de N a Pen Halkidiki (nu pe brate)...am prin tarife f bune, nu cred ca ag cu care am fost (Euro voyages) practica reduceri pt studenti, pt ca au deja tarifele mici. Si eu vreau sa ma intorc acolo in sept. Statiunea Nea Vrasna nu e cea mai agitata, dar in statiunile vecine (Asprovalta si Stavros) sunt o multime de cluburi si terase. Preturile sunt accesibile (ceva mai mici ca la terasele de pe litoralul romanesc...) si plaja este excelenta.
aditzu.tm
Jul 2 2007, 14:08
Salutare !
concediul e aproape, asa ca, si eu ma gandesc la o destinatie mai mult sau mai putin exotica.
grecia este una dintre destinatii, si mai precis Corfu - statiunea Roda, hotel Semeli sau hotel Coral.
Si acum intrebarile:
- cine a mai fost in Corfu, in partea asta nordica a insulei, unde sunt statiunile Roda si Acharavi? Ma intereseaza ce relief e in zona? Plaja e cu pietris sau cu nisip?
- daca poate sa-mi spuna cineva cum e la hotel Semeli, sau la hotelul Coral? Conditii de cazare si comfort, dotari, aer conditionat, etc ?
- ce excursii optionale se mai pot face in zona?
- care sunt preturile la mancare, bautura, etc,
- eventual - de ce alte chestii trebuie sa tin cont in aceasta excursie.
merci anticipat!
QUOTE(cristi1234 @ Jul 2 2007, 14:57) [snapback]3045401[/snapback]
Oferte bune cred ca sunt multe...eu pot doar sa iti spun despre cea "explorata" recent de catre mine - Nea Vrasna undeva in partea de N a Pen Halkidiki (nu pe brate)...am prin tarife f bune, nu cred ca ag cu care am fost (Euro voyages) practica reduceri pt studenti, pt ca au deja tarifele mici. Si eu vreau sa ma intorc acolo in sept. Statiunea Nea Vrasna nu e cea mai agitata, dar in statiunile vecine (Asprovalta si Stavros) sunt o multime de cluburi si terase. Preturile sunt accesibile (ceva mai mici ca la terasele de pe litoralul romanesc...) si plaja este excelenta.
Mersi, am intrat pe site. Cautam ceva si cu mic dejun si/sau cina incluse pt ca am auzit ca mancare e destul de scumpa pe acolo. Tu cand ai fost? La cat a ajuns calatoria?
Mai ai si alte sugestii?
mersi!
sk0rpy0n
Jul 2 2007, 14:54
QUOTE(xavier_tm @ Jul 2 2007, 14:34) [snapback]3045284[/snapback]
Sa inteleg ca nu ar fi recomandat sa aleg Golden Beach pentru o vacanta in doi in 19 septembrie ?...
daca nu aveti carnet de conducere ( desi eu nu am avut A si tot am luat scuter cu peste 50cmc ) e cam dificila treaba, pentru ca in golden beach cu siguranta nu veti vrea sa stati
( poate ma insel eu si anu' asta vor fi plajele curate pana in octombie
) . dar cu un mijloc de transport ar fi foarte usor sa mergeti pe plaja dorita. oricum ar fi alge sau curat albine tot sunt (daca le lasi in pace nu te pisca - dar e stresant totusi zic eu) pentru ca in apropiere sunt cateva locatii pline de stupuri.
fix pe 19 septembrie am fost si noi anu trecut - 7 insi, si cred ca am prins 4 zile de soare intr'o zi si vreo inca 3 in alta dintr'un total de 7
xavier_tm
Jul 2 2007, 15:05
QUOTE(sk0rpy0n @ Jul 2 2007, 15:54) [snapback]3045686[/snapback]
daca nu aveti carnet de conducere ( desi eu nu am avut A si tot am luat scuter cu peste 50cmc ) e cam dificila treaba, pentru ca in golden beach cu siguranta nu veti vrea sa stati

( poate ma insel eu si anu' asta vor fi plajele curate pana in octombie

) . dar cu un mijloc de transport ar fi foarte usor sa mergeti pe plaja dorita. oricum ar fi alge sau curat albine tot sunt (daca le lasi in pace nu te pisca - dar e stresant totusi zic eu) pentru ca in apropiere sunt cateva locatii pline de stupuri.
fix pe 19 septembrie am fost si noi anu trecut - 7 insi, si cred ca am prins 4 zile de soare intr'o zi si vreo inca 3 in alta dintr'un total de 7

pentru scuter de apa nu trebe carnet. Nu ?
ne-am mai gandit sa mergem in Limenas (Thassos) la Vila ELLI Maria.
Din cate stiu eu Limenas este oras si acolo sunt porturi. Exista si plaje ? sau trebuie sa sar de pe dig in apa ?
Daca sunt albine si plaja este murdara la jumatatea lunii septembrie in Golden Beach ar fii mai ok sa aleg Limenas ?
Va rog ajutati-ma.
Mersi.
ELVIS
sk0rpy0n
Jul 2 2007, 15:29
QUOTE(xavier_tm @ Jul 2 2007, 16:05) [snapback]3045745[/snapback]
ne-am mai gandit sa mergem in Limenas (Thassos) la Vila ELLI Maria.
Din cate stiu eu Limenas este oras si acolo sunt porturi. Exista si plaje ? sau trebuie sa sar de pe dig in apa ?
sincer iti spun am vazut o plaja mica in Limenas cand am venit cu ferry-boatu. Limenas e ditamai portu, mereu vezi ancorate cate 4 ferryuri sau alte vase.
uite ai aici ceva poze mai detaliate http://www.thassos-island.de/explore/gallery/ si daca le ai putin cu germana vezi cam tot ce vrei despre thassos. siteu asta a fost factorul principal in alegerea vacantei de anul trecut
QUOTE(PinkieSwear @ Jul 2 2007, 09:06) [snapback]3043702[/snapback]
In topul agentiilor de care sa va feriti , mentionez si ClaudiaTRAVEL... ofertele lor suny pur si simplu copy/paste ale ofertelor altor agentii...cuvant cu cuvant, descrierile...si asta pentru ca daca ii intrebi anumite detalii incep sa bajbaie.SI nu este numai impresia mea , ci si a unor prieteni ...
da, pentru ca agentiile adevarate sunt cele tour operatoare care de fapt, alea fac pachetele de vacanta, alea stabilesc oferta. astea care se gasesc cu duiumul la tot pasul sunt doar agentii care preiau de la tour operatori pachetele si le vand cu amanuntul, ca sa zic asa. ei sunt un fel de intermediari intre agentia mama si turist. astea mici au doar licenta de transport international si un contract cu tour operatorul - care are licentele de turism si toate alea puse la punct, si care sunt foarte scumpe si nu usor de obtinut - prin care se obliga sa-i vanda in diferite orase ale tarii oferta detaliata.
mi se pare buna ideea de a scrie un topic referitor la care agentii sunt serioase, si care nu. de exemplu Europa Travel e cam
asa si asa, dar Tramp Travel din Sibiu este ok.
MARIANA22
Jul 2 2007, 19:42
Pentru toti cei interesati de Insula Zakynthos am deschis un topic: "ZAKYNTHOS-PARADISUL SECRET AL GRECIEI". Acolo o sa va raspund la intrebari si o sa postez mai multe poze.
Salut,
Multumesc pentru impresii sk0rpy0n, si inca mai astept sugestii, ca m-am cam descurajat , asa......
Totusi, chiar nu a stat nimeni la sunshine apartaments, skala potamia?
Am mai trimis cereri de oferte si astept raspunsuri, asa ca o sa mai cer sfaturi, in functie de ce oferte primesc.
E cam greu sa iei o decizie, ca astepti tot anul concediul si parca nu-ti convine sa nu fie ok.
Deja suntem cam zapaciti de cap.
tavitza58
Jul 3 2007, 11:39
QUOTE(elay @ Jul 2 2007, 10:20) [snapback]3043981[/snapback]
stiu ca poate o sa par stresanta, dar va rog sa ...
e primul post pe forum, dar citesc de cateva zile tot ce-ati scris... e primul drum in grecia si aveam nevoie sa ma familiarizez cu peisajul care ma asteapta acolo, si cand spun "peisaj" ma refer la tot ce ma va inconjura, incepand cu 26 iulie, in Thassos, in Skala Rachoniou (am gasit diferite spell-uri, nu-s foarte sigur ca l-am ales pe cel mai nimerit, corectati-ma daca ii stiti forma exacta pe care o folosesc grecii).
Plecam cu masina proprie, 3 adulti (doi parinti cu plod major !) la Aegean Sun avem cazare, pentru aprox. 1 saptamana (ultima zi e incerta, o vom confirma acolo cu receptia); mi-a fost de un real folos tot ce-ati postat, dar orice plus ajuta. Acum deja stiu ca, probabil, o sa fac plaja la Aliki sau prin imprejurimi, cam stiu si pe unde o sa mancam, inca nu stiu ce o sa vizitam, desi sk0rpi0n a avut grija sa-mi dea idei utile.
Cand ma-ntorc, o sa am grija sa postez cat de multe informatii pertinente, probabil ca si de-acolo (in masura in care o sa mai am energie sa stau pe tastatura la sfarsitul zilei), si bine inteles cu poze.
Pana atunci, tot ce stiti si credeti ca trebuie sa stie si alti indragostitit de calatorii in general, de grecia in special, si de thassos in mod particular, postati la greu, le voi gusta negresit.
P.S. inca nu stiu cum se pot trimite mesaje numai unei anumite persoane, nu stiu daca pot primi eu mesaj de vreunul din forumisti, dar cred c-o sa ma prind eu, usurel-usurel, sau se va gasi vreun suflet milostiv sa dea un sfat-doua.
Multumesc inca o data celor care-au postat informatii despre tassos, si trag nadejde ca inca nu si-au epuizat stocul de povesti utile. Astept cu nerabdare.
Tzeposul
Jul 3 2007, 11:45
Pentru cei care vor poze recente din Thassos, respectiv Golden Beach, Paradise Beach va recomand sa va uitati aici:
http://alex.matco.ro/gallery2/main.php
Si va mai recomand sa cititi si postul despre insula Thassos, cred ca e mai relevant.
Salut,
am vazut ca Tzeposul a fost in Golden Bech. Din cate am vazut, ai stat la Emerald. Am primit si eu o oferta acolo. Poti sa-mi dai si mie amanunte despre cazare ( cum este?) si despre masa?
Ca ei au inclus o parte din masa in pret. As vrea sa stiu daca merita. Te rog insistent sa-mi dai amanunte ca trebuie sa-i raspund. Multumesc!
Tzeposul
Jul 3 2007, 16:36
QUOTE(elay @ Jul 3 2007, 16:05) [snapback]3051111[/snapback]
Salut,
am vazut ca Tzeposul a fost in Golden Bech. Din cate am vazut, ai stat la Emerald. Am primit si eu o oferta acolo. Poti sa-mi dai si mie amanunte despre cazare ( cum este?) si despre masa?
Ca ei au inclus o parte din masa in pret. As vrea sa stiu daca merita. Te rog insistent sa-mi dai amanunte ca trebuie sa-i raspund. Multumesc!
Din cate stiu la Emerald nu aveau masa. Cel putin la noi asa a fost, nu stiu cum a fost la voi.
Cazarea este OK, e curat si decent, nu e luxul de pe lume, dar la banii pe care-i dai este OK. Curatenie se face o data la 2 zile si atunci se si schimba asternuturi, prosoape, etc. Privelistea este nemaipomenita, cred ca ai vazut si din pozele facute de pe balcon, gazda este f serviabila, nu ma pot plange de nimic. Singura deficienta este dealul pe care e situat hotelul, dar nu e chiar asa de groaznic, macar nu mai dai bani la sala de fitness. Daca ai si masina si esti comod, poti sa mergi cu masina pana la plaja.
anny220496
Jul 3 2007, 20:05
[font="Comic Sans MS"][/font][size="4"][/size][color="#FFC0CB"][/color]buna sunt noua aici.imi puteti spune mai multe despre vacantele in grecia?
Salutare,
Multumesc mult Tzeposule, pentru informatii. Noi suntem cam " comozi" asaaa, deci poti sa-mi spui cam ce distanta este de la plaja pana la hotel? ( metri si minute)
Nu de alta, dar m-ai cam speriat cand ai zis ca putem sa folosim masina. Ce sa facem, noua ne place sa uitam de toate in concediu , inclusiv de condus.
Daca poti sa-mi spui cate ceva si despre ce si unde se poate manca binisor..... Am vazut pe situl cu restaurante, ca majoritatea sunt in zona plajelor ( aici in skala potamias).
Acest emerald este si hotel si are si studiouri?
Noi am solicitat o camera tripla ( copilul are 11 ani ), si tipa de acolo vb. despre studiouri. Nu inteleg. Ba chiar, ce sa o mai intreb cate ceva,sa-i mai cer lamuriri, ca mi-a zis ca vrea sa stie in seara asta daca facem rezervari, altfel ......pierdem. Crezi ca ne forteaza mana? Te intreb asa, ca poate stii daca ai stat acolo.
Daca poti sa-mi raspunzi cat mai urgent, mi-ai fi de mare ajutor.
Multumesc mult!
As vrea si eu o excursie de familie in Grecia in Nei Pori sau Paralia. Ce imi recomandati si mie. As prefera studio (garsoniera) si pretul sa nu depaseasca 400 Euroi/sejur pt toti. Am vazut cateva vilute dar as prefera daca imi puteti gasi niste website-uri proprii ale vilelor, nu prin agentii ca astia sunt banditi.
. Va rog
Salut,
Vv3n0M, am vazut ca esti dispus sa ajungi in Paralia. Anul trecut eu am fost in Olympic Beach, si sa stii ca am fost multumita.
Am luat bilete prin agentie si cand am ajuns acolo, am avut un soc. Am refuzat categoric sa stau in asemenea camere. Deci, e riscant prin agentie. La ora 9 noaprea, noi cautam cazare, pt. ca , camerele erau de lumea a treia.Nu stiu, poate ni s-a intamplat noua, ce sa zic, am avut ghinion. Ei s-au bazat pe faptul ca ajuns acolo, nu mai ai ce sa faci. Bineanteles ca la intoarcere am avut grija sa ne recuperam banii de la agentie. In paralia nu am cautat, dar in Olympic, am si gasit camere decente in mai multe locuri.Ai de unde sa alegi. Anul asta noi vrem in Thassos, dar daca nu gasim ceva misto ,am vrea sa mai mergem o data, pentru ca, in ciuda la ce au zis altii, noua ne-a placut. Am luat o camera, la o vila, foarte aproape de plaja. Plaja este buna, lata, nisipul fin, intrare lina in mare, mancare.....ai de unde sa alegi- este o strada plina cu taverne, paralia e la vreo 2-3 km - pentru cumparaturi diverse, desi si aici sunt magazine ( nu ca in paralia). Poti sa faci excursii la Salonic, Meteore , Schiatos cu vaporul , si ti le recomand. Pentru cazare am platit 40 E/zi/garsoniera. Poti sa negociezi. Mancarea, ca pret, accesibila.
Cam atat.
Daca mai vrei lamuriri, astept.
Concediu placut!
ralucaraluca2000
Jul 4 2007, 11:05
QUOTE(leelloo @ Jun 23 2007, 13:31) [snapback]3005848[/snapback]
ok, poate pana in septembrie cand merg eu, ajunge cineva in zona si imi spune cate ceva

Buna,
am citit ca mergi in Gerakini, in septembrie. Mi/am facut si eu rezervare tot la villa kalliopi. Ai reusit sa afli ceva detalii despre locatie? Am tot citit pe aici, insa nu am vazut sa fi raspuns careva.
Daca ai ceva info, m/as bucura tare mult de un raspuns, pentru ca este prima oara cand merg asa cu rezervare pe net si am emotii, mai ales ca pozele din camera nu sunt foarte clare.
multumesc mult,
Raluca
bogdan10
Jul 4 2007, 12:46
QUOTE(Jah @ Jun 18 2007, 01:07) [snapback]2980808[/snapback]
Si ce alta tara (cel putin in Europa) are limitari de 30 in mijlocul campului sau 50 pe autostrada? Sa fim seriosi, nimeni nu le respecta, doar ca unii au noroc si/sau stiu drumul si nu dau spaga, altii cotizeaza. Eu sincer nu le respect decat acolo unde stiu ca pun radare sau cand ma atentioneaza cei din sens opus, si in ultimele 4 traversari am luat o singura "amenda", si pe aia nici nu stiu de ce pt ca viteza n-aveam, dar ma grabeam sa ajung acasa si n-am comentat. Si in general eu sunt relativ disciplinat, dar nu o sa fac 2 zile pana in Grecia pentru ca domnu' militian din Bulgaria a gandit un sistem genial de reguli ca sa-si mai umfle el bugetul.
Si daca tu crezi ca bulgarii s-au invatat de la altii cu spaga, trebuia sa mergi acum 7-8 ani cand cereau direct bani fara nici un motiv. Acum iti permiti sa-i intrebi de ce te-au oprit, dar pe vremea aia era mai intelept sa platesti si sa mergi mai departe.
PS. Exista si reversul - sistemul lor de drumuri e mai bine gandit, calitatea per ansamblu e mai buna, lucrarile avanseaza mai rapid decat la noi (in afara de devierea aia pe autostrada care e acolo de ani de zile). Iar cateodata poti sa dai de politisiti cum la noi nu prea am vazut - care sa te opreasca, sa te intrebe unde mergi si sa-ti spuna pe unde sa o iei in functie de lucrari etc.
50 km/h pe autostrada eu nu am vazut la bulgari (70 km/h pe podurile de pe autostrada si 80 km/h in tuneluri da). 30km/h in mijlocul campului la fel nu am vazut - restrictii dec 50 km/h in dreptul intersectiilor din afara localitatilor sunt frecvente iar zone cu 30 - 40 km/h in unele zone din localitati de asemenea sunt frecvente.
Limitari de acest gen exista si in Ungaria pe drumurile nationale (60 km/h pe distantelungi unde oricum nu se respecta) sau 30 km/h la trecerea peste linia ferata, in situatia cand barierele sunt ridicate).
Nici eu nu am respectat peste tot restrictiile la bulgari (am avut norocul sa nu ma opresca politia lor), dar in general e bine de tinut cont de flashurile celor din sens opus sau daca nu vine nimeni pe sens contrar iar zona este cu restrictie, in cazul cand exista curbe in acele zone trebuie intrat in curba cu viteza specificata in restrictie deoarece pot exista "militieni" dupa curba!
leelloo
Jul 4 2007, 13:34
[quote name='ralucaraluca2000' date='Jul 4 2007, 10:05' post='3055144']
Buna,
am citit ca mergi in Gerakini, in septembrie. Mi/am facut si eu rezervare tot la villa kalliopi. Ai reusit sa afli ceva detalii despre locatie? Am tot citit pe aici, insa nu am vazut sa fi raspuns careva.
Daca ai ceva info, m/as bucura tare mult de un raspuns, pentru ca este prima oara cand merg asa cu rezervare pe net si am emotii, mai ales ca pozele din camera nu sunt foarte clare.
Salut! Bai, din pacate, nu stiu nimic mai mult...se pare ca nu a fost nimeni la Kalliopi...dar eu sunt increzatoare, n-are cum sa fie nasol!
Pentru ce perioada ti-ai facut rezervarea?
tavitza58
Jul 4 2007, 13:48
QUOTE(elay @ Jul 4 2007, 09:59) [snapback]3054406[/snapback]
Salut,
Vv3n0M, am vazut ca esti dispus sa ajungi in Paralia. Anul trecut eu am fost in Olympic Beach, si sa stii ca am fost multumita.
Am luat bilete prin agentie si cand am ajuns acolo, am avut un soc. Am refuzat categoric sa stau in asemenea camere. Deci, e riscant prin agentie. La ora 9 noaprea, noi cautam cazare, pt. ca , camerele erau de lumea a treia.Nu stiu, poate ni s-a intamplat noua, ce sa zic, am avut ghinion. Ei s-au bazat pe faptul ca ajuns acolo, nu mai ai ce sa faci. Bineanteles ca la intoarcere am avut grija sa ne recuperam banii de la agentie. In paralia nu am cautat, dar in Olympic, am si gasit camere decente in mai multe locuri.Ai de unde sa alegi. Anul asta noi vrem in Thassos, dar daca nu gasim ceva misto ,am vrea sa mai mergem o data, pentru ca, in ciuda la ce au zis altii, noua ne-a placut. Am luat o camera, la o vila, foarte aproape de plaja. Plaja este buna, lata, nisipul fin, intrare lina in mare, mancare.....ai de unde sa alegi- este o strada plina cu taverne, paralia e la vreo 2-3 km - pentru cumparaturi diverse, desi si aici sunt magazine ( nu ca in paralia). Poti sa faci excursii la Salonic, Meteore , Schiatos cu vaporul , si ti le recomand. Pentru cazare am platit 40 E/zi/garsoniera. Poti sa negociezi. Mancarea, ca pret, accesibila.
Cam atat.
Daca mai vrei lamuriri, astept.
Concediu placut!
Hint: am ales, sfatuiti de o cunostinta, Central Travel, si-acolo am aflat ca ei sunt parteneri cu DerTour, care este si Tour Operator-ul. Ne-a gasit pe coasta nordica a insulei Thassos, pentru 6 zile, in Skala Rachoniou, si ne-a spus ca o sa avem si nr. de telefon al celor de la DerTour, sa-i sunam in cazul in care intampinam dificultati, iar daca cumva e vreo problema cu cazarea, ori ne-o schimba imediat cel putin la echivalenta (ei prefera totdeauna o categorie imediat superioara, ca sa stinga conflictul), ori gasesc alta varianta, dar, oricum, e recomandat sa fim acolo in preajma orei de check in, adica intre 2 si 4 dupa amiaza... E adevarat ca inca suntem aici, plecam abia peste 3 saptamani, si deocamdata nu putem sti ce gasim acolo (nu prea mai suntem la varsta la care sa plecam cu minim necesar, in plin necunoscut, cum faceam acum 25 de ani, fiica-mea inca isi poate permite, varsta e un argument teribil pentru dezinvoltura in tratarea situatiilor de genul asta), insa semnele de inceput arata bine. Rezervarea a fost facuta in timp real, in fata noastra, impreuna cu Tour Operator-ul, inclusiv confirmarea rezervarii. Mai multe date inca nu am, suntem inca aici, cum spuneam adineauri, dar daca te tenteaza Thassos, despre care am auzit numai lucruri minunate, poate n-ar fi o idee chiar atat de rea sa le faci o vizita la agentie... Mai rau decat sa nu-ti placa modul cum esti privit ca potential client, si sa va despartiti cu un politicos "Lasati-ma 2-3 zile sa ma gandesc si sa ma consult si cu... meu, dupa care va sun sa va spun ce-am decis" nu are ce sa se-ntample. Intotdeauna exista cai de retragere demna si eleganta, indiferent de situatie
Mai mult nu stiu daca pot ajuta, daca insa crezi ca-ti pot fi de folos in vre-un fel, scrie, niciodata nu stii de unde sare un ajutor dezinteresat si din inima.