Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

cor23me

QUOTE(Anamira @ Jun 15 2007, 05:02) [snapback]2972003[/snapback]
Per total e frumos in Paralia-Katerini, curat, oameni civilizati care nu cauta sa te fure cum se intampla la noi etc Noi ne-am intors acum 1 saptamana dezamagiti de un singur lucru : de unii romani... niste doamne in etate ca sa nu le spun( babe senile) care faceau parte din grupul nostru si care ne-au facut de ras - micul dejun( ''bufetul suedez'') a fost transformat de ele intr-o sursa inepuizabila de paine dusa in camera, suc de la dozatorul din care ni se servea pus in sticle de 1 L de plastic si dus pe plaja ( in conditiile in care un om educat ar fi baut un singur pahar de suc, privirea disperata a receptionerei la vazul acestora etc ) precizarea ca mancarea nu se duce in camera a fost incalcata cu nepasare de aceste ''doamne''
Am fost cu Christian Tour fata de care nu am nimic negativ de comentat dar ceea ce ne-a oripilat a fost atitudinea soferilor care ne-au insotit, de la urcarea in autocar si pret de cateva ore a trebuit sa ascultam o intreaga apologie despre bomboane la cutie si uleiul de masline presat le rece , la un pret ''bun'' de o calitate jalnica, aflate intr-un satuc bulgaresc, la un obscur magazin in care moneda era EURO!!!!!!!!, unde soferii aveau aranjamente cu patronii si isi incasau partea fara pic de bun simt in fata grupului in delir care baga cat mai multe cutii metalice cu pretioasele bomboane in sacose smile.gif

Salut!
Sunt noua pe aici si as dori sa te intreb ceva: plecam anul asta in august - de pe 5 pe 13 in Olympic Beach, Katerina Hotel/Apart cu Christian Tour si deja imi pare rau pentru alegerea facuta... Am tot citit pe toate forumurile posibile ca cei de la Christian Tour sunt de belea si nu sunt de recomandat. Plus ca despre Katerina nu exista mai nik. Am citit pe un site strain posturile unor turisti care au fost oripilati de ce au gasit acolo. Valeu! Tare n-as vrea sa imi fac un cosmar din acest concediu! Ma poti ajuta cu ceva informatii? Multumesc anticipat.
Pro-B
QUOTE(singuraticul @ Jun 1 2007, 00:02) [snapback]2910751[/snapback]
acum am si eu citeva intrebari;anul asta plec in halkidiki ,neos marmaras:
ce se poate vizita inafar de excursiile optionale;
in salonic...ce si cum ca am auzit multe despre parcari si etc..(intentionez sa inchiriez o masina si sa ma mai plimb pe acolo)
intr-un cuvint :dak inchiriez o masina (probabil 5 zile) ce sa vizitez?

PS: scz ca intreb dar anul trecut am fost in Nei Pori ,am vizitat,m-am plimbat dar cind am venit in rom am aflat ca nici juma din ce era de vazut nu am vazut ca nu am stiut pe unde sa ma duc cu toata ca masina am avut si timp deasemenea. ms anticipat.

cand pleci pt ca eu plec pe 29 iunie tot acolo?

cor23me
QUOTE(asandeiana @ Jun 15 2007, 04:50) [snapback]2971951[/snapback]
Ieri m-am intors si eu din Grecia (Olympic Beach), insa am o parere total diferita fata de tine. Este adevarat locul in care ai fost cazata nu era grozav si se vedea cu ochiul liber (cred ca trebuia sa te interesezi de la inceput care sunt conditiile concrete). Eu am stat la Platon Palace Hotel si am avut parte de o primire extraordinara, bufet suedez foarte variat in fiecare dimineata, curatenie zilnica in camera (conditii normale de cazare, din punctul meu de vedere). In ceea ce priveste apa, alge erau doar jumatate de metru de mal (probabil nu ai fost pe litoralul romanesc sa vezi ce inseamna plaja murdara si plina de alge). Eu va recomand calduros Terasa si Hotelul "Wild Rose" pentru ca va trateaza regeste.
Multumesc celor care au pomenit de Croaziera Piratilor. Celor interesati, le prezint programul: se pleaca din Paralia cu un vas din lemn (pe la 9:15). Cand ajungeti in larg se arboreaza steagul piratilor si vi se pun la dispozitie obiecte de vestimentatie si arme artizanale ale piratilor (va dati seama ca toata lumea sare pe ele pt fotografii). Vor face 2 opriri in larg pentru cei care doresc sa inoate (una la plecare si una la intoarcere). Pe vas va vor servi (aproape la discretie) bauturi racoritoare, vin grecesc si ouzo. Va vor duce pe o plaja pustie unde va vor pregati un gratar de peste cu salata (din nou, fiecare a mancat cat a putut). In cazul nostru, la intoarcere (in jurul orei 16), s-a incins si un dans pe vas. Toata aceasta excursie costa 18 euro/persoana (se apropie de pretul unei plimbari de o ora cu vaporasul in Mamaia).
salut!
poti sa-mi spui numele vasului cu care ai plecat in croaziera piratilor sau numele firmei de turism cu care ai facut aceasta croaziera? cineva care a postat mai inainte a spus ca aceasta croaziera e o porcarie, vasul era vai de el, mancare-paine cu gem si atata, ce mai, un cosmar. poti sa ma ajuti? te rooog! plec si eu pe 5 august si tare as vrea sa stiu la ce sa ma astept...
ionutzyankoo
QUOTE(mirceat @ Jun 23 2007, 22:59) [snapback]3007072[/snapback]
Din Salonic poti ajunge in Halkidiki cu autobuzele firmei KTEL, cu taxi-ul sau cu o masina inchiriata.
Daca ajungi cu trenul la Salonic si vrei sa continui cu autobuzul, ceri informatii in limba engleza la biroul de informatii din gara. Ai sanse mari sa-ti raspunda tot in engleza. Iti vor spune ce autobuz local sa iei pina la autogara pt Halkidiki si la ce statie trebuie sa cobori. Anul trecut mergeai cu autobuzul nr 3 de la gara la autogara. In autobuz mai intrebi despre statia unde vrei sa cobori. Am atasat si o poza a autogarii de anul trecut, cred ca a ramas aceeasi.
La autogara gasesti si taximetristii specializati pe Halkidiki, poti incerca o negociere cu ei, macar de curiozitate. Autobuzele sint confortabile, au aer conditionat, exista doar riscul sa nu ocupi loc pe scaun daca e aglomeratie.
Vezi ca exista topic specializat pentru Halkidiki.

Merci mult de raspuns. Dupa ce ma mai documentez poate iti mai trimit o intrebare-doua pe PM. Salut wink.gif
Micuta
Buna, sunt noua ....am fost si eu in Grecia, in Rhodos si este absolut demential...multe cluburi..multe terase.si tot asa, concluzia este : evitati hotelurile de 3-4 stele ca sunt nasoale, eu am stat la hotel de 4*plus - All si am luat o mare teapa.Daca vreti sa aveti confort atunci mergeti pe ideea recomandarilor ; la modul ca sa intrebati pe cineva care a mai stat in hotelul "x" sa va spuna exact cum este.eu am fost cu un grup de 20 de romani(cazati la diferite hoteluri cu diferite*), cei care au foft f multumiti au fost cei de la 5 *.Merita toate excursiile,mai ales cea din Lindoss si cea din Valea fluturilor!Eu am facut tot turul insulei si mi-a placut in mod deosebit locul unde se intalneste mediterana cu egeea...este un loc de vis...in stanga poti face baie in mediterana si in dreapta in egee este fff tare.Cel mai tare club este Colorado - un club pe 3 nivele, iar cel mai misto hotel este The Grand Ixian...va spun este de vis!!
artemisa24
QUOTE(mirceat @ Jun 23 2007, 22:59) [snapback]3007072[/snapback]
Din Salonic poti ajunge in Halkidiki cu autobuzele firmei KTEL, cu taxi-ul sau cu o masina inchiriata.
Daca ajungi cu trenul la Salonic si vrei sa continui cu autobuzul, ceri informatii in limba engleza la biroul de informatii din gara. Ai sanse mari sa-ti raspunda tot in engleza. Iti vor spune ce autobuz local sa iei pina la autogara pt Halkidiki si la ce statie trebuie sa cobori. Anul trecut mergeai cu autobuzul nr 3 de la gara la autogara. In autobuz mai intrebi despre statia unde vrei sa cobori. Am atasat si o poza a autogarii de anul trecut, cred ca a ramas aceeasi.
La autogara gasesti si taximetristii specializati pe Halkidiki, poti incerca o negociere cu ei, macar de curiozitate. Autobuzele sint confortabile, au aer conditionat, exista doar riscul sa nu ocupi loc pe scaun daca e aglomeratie.
Vezi ca exista topic specializat pentru Halkidiki.

buna! spune-mi si mie, te rog, unde este autogara in Salonic???eu am sa merg in Hanioti cu agentia Jeka si as vrea sa ma duc si de vreo doua ori in Salonic cu autobuzele lor. stii cumva daca este aceeasi autogara si unde ar fi pozitionata ohmy.gif multumesc
mirceat
Din pacate nu am informatii actuale pt ca site-ul oficial www.ktel.org este suspendat. Eventual poti pune intrebari in limba engleza la adresa aceasta ktel-chalkidikis@the.forthnet.gr.
Anul trecut autogara KTEL Chalkidiki din Salonic se afla pe str Kifisias nr.33, la intersectia dintre Aigaiou (Egeu???) si Kifisias. Daca vii dinspre Halkidiki, autogara este cam la intrarea in oras. Trebuie sa mergi in continuare daca vrei sa ajungi in centru.
Anexez o harta a liniei de troleibuze 3, pe sensul de la gara spre autogara, am marcat acolo GARA si AUTOGARA.
Troleibuzele circula pe alta ruta pe sensul invers, de la autogara spre gara. Deci din autogara, daca vrei sa ajungi in centru, trebuie sa mergi putin pina gasesti o statie spre centru. Localnicii nu prea stiu limbi straine. Poate ai norocul sa dai de romani care sa te dirijeze.
Vezi harti pt linia 3 pe site-ul companiei de transport local http://www.oasth.gr/routes/route_eng.php?r...p;Submit=Search.

artemisa24
QUOTE(mirceat @ Jun 26 2007, 09:52) [snapback]3016973[/snapback]
Din pacate nu am informatii actuale pt ca site-ul oficial www.ktel.org este suspendat. Eventual poti pune intrebari in limba engleza la adresa aceasta ktel-chalkidikis@the.forthnet.gr.
Anul trecut autogara KTEL Chalkidiki din Salonic se afla pe str Kifisias nr.33, la intersectia dintre Aigaiou (Egeu???) si Kifisias. Daca vii dinspre Halkidiki, autogara este cam la intrarea in oras. Trebuie sa mergi in continuare daca vrei sa ajungi in centru.
Anexez o harta a liniei de troleibuze 3, pe sensul de la gara spre autogara, am marcat acolo GARA si AUTOGARA.
Troleibuzele circula pe alta ruta pe sensul invers, de la autogara spre gara. Deci din autogara, daca vrei sa ajungi in centru, trebuie sa mergi putin pina gasesti o statie spre centru. Localnicii nu prea stiu limbi straine. Poate ai norocul sa dai de romani care sa te dirijeze.
Vezi harti pt linia 3 pe site-ul companiei de transport local http://www.oasth.gr/routes/route_eng.php?r...p;Submit=Search.

multumesc frumos
iunie75ro
plec pe 10 iulie la paralia katerini cu agentia romadria confort..stie cineva ceva de ea? cazare la hotel -apartaments ALEXANDER habar nu am cum o sa fie!!! cunoaste cineva hotelul asta?mai merge cineva pe 10 iulie?plecare este din parcul tineretului la intrarea in parc la ora 16.30.
adrianapusa

DESTINATIE - PARTEA (NE)VAZUTA A MARII EGEE — PARALIA KATERINI - Hotel Appartements Alexander
Paralia Katerini, alaturi de Halkidiki, este una dintre ofertele extrem de promovate ale acestei veri. Turistii sunt atrasi de imaginile de vis promovate de agentiile de profil, dar mai ales de preturile fara concurenta autohtona. Cu toate acestea, putini dintre calatori stiu la ce sa se astepte atunci cand achizitioneaza un astfel de pachet de servicii, unul care cuprinde cazare si transport.
Atentie la minori!
Pentru un sejur de sapte zile, de la mijlocul lunii iunie, una dintre agentiile bucurestene si-a trimis clientii la Paralia cu 65 euro + 2 milioane de lei. Plecarea a avut loc la orele 16.00 din Capitala, de la Parcul Tineretului. Deplasarea de la Brasov pana la punctul de imbarcare il priveste pe turist. O data bagajele urcate, autocarul se indreapta spre Vama Giurgiu. Vamesul roman controleaza cartile de identitate sau pasapoartele. Atentie la minori! Ei trebuie sa detina anumite documente suplimentare, in functie de insotitor, printre care pot figura o procura notariala sau un certificat de cazier. Nedetinerea acestor acte de catre persoanele in cauza poate afecta la vama confortul tuturor pasagerilor. In rest, trecerea celorlalte frontiere consta doar in controlul documentelor de identitate. In cel putin doua dintre popasurile din Bulgaria, de la intrarea si chiar de la iesirea din aceasta tara, turistul roman poate plati in leva, euro sau lei. Problema e ca vecinii nostrii de la sud de Dunare calculeaza un curs de 4 lei pentru un euro.
Asa-i regula-n Paralia!
Dupa mai bine de 12 ore de drum, ghidul hotaraste ca e absoluta nevoie de un ultim popas. Care dureaza aproximativ o ora si jumatate. Asta, cand autocarul se afla la numai 30 de minute de destinatie. Oboseala si articulatiile intepenite intereseaza mai putin atunci cand e vorba de ambitia unui hotelier grec. Gazda care nu e de acord, sub nici un chip, cu sosirea turistilor inainte de ora programata, aproximativ 8.00 dimineata. De altfel, ghidul explica, cu numai cinci minute inainte de debarcare, ca patronul grec are anumite probleme de comportament si ii deplange, oarecum, pe turistii cazati in incinta hotelului ce-i apartine. Poate ca aceeasi atentionare putea veni din partea reprezentantilor agentiei de turism inca de la achizitionarea biletelor. Oricum, pentru a descinde in camere, dupa 14 ore de drum, pasagerii sunt obligati sa astepte in fata spatiului de cazare inca vreo sase ore. Ca asa-i regula in Paralia! La fel ca la plecare, cand eliberarea camerelor se face pana la cel tarziu 8.15, iar plecarea efectiva din statiune are loc dupa ora 14.00. In tot acest interval, noii sositi stau fata-n fata, pe holul hotelului sau pe trotuare, printre sutele de bagaje, cu cei care si-au incheiat sejurul.
Din pacate pentru turist, agentia organizatoare nu are o explicatie pentru acest disconfortant decalaj orar. Nici pentru atragatoarele fotografii din pliante. Asta pentru ca intalnirea cu plaja - care pentru agentie e situata la 80 de metri de hotel, iar pentru turist la circa 300 - e de-a dreptul dezamagitoare. Calatorind pret de-atatea ore cu imaginea impregnata de acasa, turistul ramane perplex in fata acestei portiuni din Marea Egee. Nu numai apa verzuie ii aduce aminte de dezavuatul litoral romanesc, ci si mirosul patrunzator al algelor care au cotropit malul sau hartiile, peturile si chistoacele imprastiate de-a lungul plajei si de-a latul statiunii.
Ferste-ma, patroane, de prieteni...
Regulamentul Hotelului Alexander le interzice turistilor cazati aici sa-si primeasca prietenii in vizita. Astfel ca singura varianta de intalnire raman terasele din statiune, unde te poti racori cu o bere de 2 euro. Un pranz modest, poate pleca de la 15 euro de persoana. Mai convenabile pot fi insa supermarketurile, magazine care se apropie de cele din Romania, atat ca varietate a produselor, cat si al preturilor. Cum multe dintre camerele de inchiriat din Paralia sunt dotate cu chicineta, autointretinerea este varianta preferata de turisti. Cel putin de romani. Autointretinere, de fapt, obligatorie, daca avem in vedere ca pe parcursul sejurului gazdele nu arunca gunoiul din cosuri si nu iti ofera pungi menajere, nu fac curatenie, nu schimba cerceafurile, nu inlocuiesc hartia igienica, nu pun prosoape si sapun. Altfel, trebuie spus ca grecilor, in general, lipsa ospitalitatii nu li se poate reprosa sub nici un alt motiv.
Scrumbii, languste si sirtachi
Cum Paralia, nu este chiar cea mai atragatoare destinatie pentru a face plaja si baie, din fericire exista variante. Ele sunt puse la dispozitie chiar din prima seara de sejur de catre reprezentantii agentiilor de turism. Insa, costa mai mult si presupun deplasarea in grup. O varianta autonoma de transport, in functie de destinatia propusa si bugetul alocat, poate fi ATV-ul - 10 euro pentru doua ore, buggy-ul - 15 euro/ora sau, pentru distante mai lungi, inchirierea unui automobil, care poate pleca de la 55 euro/24 h. In acest mod, pot fi vizitate destinatii precum Muntele Olimp, aflat la circa 60 km de Paralia, Salonic - 75 km, Atena - 200 km sau Manastirea Meteora. Deloc de neglijat sunt, insa, croazierele pe mare. In portul pescaresc Paralia pot fi gasite trei ambarcatiuni, care stau la dispozitia turistilor. "Daphni" pleaca de la dana la 9.00 si se intoarce in jurul orei 16.00. In pretul de 20 euro/persoana intra cate un uzo la imbarcare, o baie de 45 de minute in largul marii, un pranz format din scrumbii, languste, salata si vin alb autohton la discretie, posibilitatea de a face baie intr-o apa de o claritate demna, de asta data, de pliantele promotionale, toate pe o plaja retrasa de la poalele Muntelui Olimp, in Gritsa. La reusita croazierei isi aduc aportul si membrii echipajului care, pe langa pregatirea mesei, intretin pe vas o atmosfera tipic greceasca cu uzo, vin si mult sirtachi.
"Romanii sunt la fel ca noi, grecii"
Plecarea sta sub aceleasi auspicii ale disconfortului. O data din cauza orei matinale la care trebuie parasita camera, a doua din cauza orelor nesfarsite pierdute in asteptarea autocarului, iar a treia din cauza popasurilor lungi si dese facute cu scopul de a nu ajunge cumva la destinatie inaintea orei 5.00. Pentru ca, asa cum elegant explica ghidul, de-abia de la aceasta ora incep sa circule mijloacele de transport in comun in Bucuresti. Asta nu inseamna ca n-au fost si romani fericiti, care au reusit cu aceasta ocazie sa-si completeze colectia de produse de uz gospodaresc - ibrice, tigai, oale, detergenti, sapunuri etc. - la preturi net superioare celor din Romania. Sa nu uitam de autostrazile care strabat Bulgaria si Grecia, care laolalta te fac sa fi mai ingaduitor cu scurta portiune de asa-zisa infrastructura rutiera pe care esti nevoit
s-o strabati in tara. In plus, trebuie de stiut ca grecii, la iesirea din Ellada, nu au controlat la vama nici un document, la fel cum au procedat si bulgarii atat la intrare, cat si la iesirea de la ei. In schimb, la intoarcerea in tara vamesii romani au considerat absolut necesar un astfel de control. Fapt care, din pacate, il contrazice pe patronul vasului "Daphni", Nikos, care este convins ca "romanii sunt la fel ca noi, grecii".
Paralia, prezentata de agentia de turism
Hotel - apartments Alexander se afla in zona noua a statiunii Paralia Katerini, la numai 80 m de plaja (sic!), intinsa, lata de nisip fin. Este o constructie finalizata in 2002 cu dotari de ultima ora. Alexander dispune de terasa, receptie, salon-lobby la intrare unde se poate servi micul dejun preparat de gazdele Dvs. prietenoase (sic!) (…).
Sursa: http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php...d_articol=53552

plec pe 10 iulie la paralia katerini cu agentia romadria confort..stie cineva ceva de ea? cazare la hotel -apartaments ALEXANDER habar nu am cum o sa fie!!! cunoaste cineva hotelul asta?mai merge cineva pe 10 iulie?plecare este din parcul tineretului la intrarea in parc la ora 16.30.
[/quote]
velciu
QUOTE(leelloo @ Jun 13 2007, 18:21) [snapback]2963105[/snapback]
Mai pleaca cineva pe 1 septembrie, la Halkidiki?
Poate formam o caravana.

vreau si eu sa plec pe 1 sept. dar nu am facut inca rezervari.
poate mai comunicat pana atunci.
in orice caz eu trec vama prin bechet
velciu
as vrea sa merg la aristoteles bh din afitos. stie cineva care sunt conditiile de acolo?????
am inteles de pe mai multe forumuri ca sunt multe hoteluri de 4* care aua conditii slabe.
e prima vacanta in grecia nu vreau sa dau chix.
si daca ma poate ajuta cineva cu taxele pe care la platesti pe drum (am inteles ca tb cumparate vignete la bulgari).
mercic anticipat
SweetSpicy
QUOTE(adrianapusa @ Jun 26 2007, 17:00) [snapback]3019516[/snapback]
DESTINATIE - PARTEA (NE)VAZUTA A MARII EGEE — PARALIA KATERINI - Hotel Appartements Alexander
Paralia Katerini, alaturi de Halkidiki, este una dintre ofertele extrem de promovate ale acestei veri. Turistii sunt atrasi de imaginile de vis promovate de agentiile de profil, dar mai ales de preturile fara concurenta autohtona. Cu toate acestea, putini dintre calatori stiu la ce sa se astepte atunci cand achizitioneaza un astfel de pachet de servicii, unul care cuprinde cazare si transport.
Atentie la minori!
Pentru un sejur de sapte zile, de la mijlocul lunii iunie, una dintre agentiile bucurestene si-a trimis clientii la Paralia cu 65 euro + 2 milioane de lei. Plecarea a avut loc la orele 16.00 din Capitala, de la Parcul Tineretului. Deplasarea de la Brasov pana la punctul de imbarcare il priveste pe turist. O data bagajele urcate, autocarul se indreapta spre Vama Giurgiu. Vamesul roman controleaza cartile de identitate sau pasapoartele. Atentie la minori! Ei trebuie sa detina anumite documente suplimentare, in functie de insotitor, printre care pot figura o procura notariala sau un certificat de cazier. Nedetinerea acestor acte de catre persoanele in cauza poate afecta la vama confortul tuturor pasagerilor. In rest, trecerea celorlalte frontiere consta doar in controlul documentelor de identitate. In cel putin doua dintre popasurile din Bulgaria, de la intrarea si chiar de la iesirea din aceasta tara, turistul roman poate plati in leva, euro sau lei. Problema e ca vecinii nostrii de la sud de Dunare calculeaza un curs de 4 lei pentru un euro.
Asa-i regula-n Paralia!
Dupa mai bine de 12 ore de drum, ghidul hotaraste ca e absoluta nevoie de un ultim popas. Care dureaza aproximativ o ora si jumatate. Asta, cand autocarul se afla la numai 30 de minute de destinatie. Oboseala si articulatiile intepenite intereseaza mai putin atunci cand e vorba de ambitia unui hotelier grec. Gazda care nu e de acord, sub nici un chip, cu sosirea turistilor inainte de ora programata, aproximativ 8.00 dimineata. De altfel, ghidul explica, cu numai cinci minute inainte de debarcare, ca patronul grec are anumite probleme de comportament si ii deplange, oarecum, pe turistii cazati in incinta hotelului ce-i apartine. Poate ca aceeasi atentionare putea veni din partea reprezentantilor agentiei de turism inca de la achizitionarea biletelor. Oricum, pentru a descinde in camere, dupa 14 ore de drum, pasagerii sunt obligati sa astepte in fata spatiului de cazare inca vreo sase ore. Ca asa-i regula in Paralia! La fel ca la plecare, cand eliberarea camerelor se face pana la cel tarziu 8.15, iar plecarea efectiva din statiune are loc dupa ora 14.00. In tot acest interval, noii sositi stau fata-n fata, pe holul hotelului sau pe trotuare, printre sutele de bagaje, cu cei care si-au incheiat sejurul.
Din pacate pentru turist, agentia organizatoare nu are o explicatie pentru acest disconfortant decalaj orar. Nici pentru atragatoarele fotografii din pliante. Asta pentru ca intalnirea cu plaja - care pentru agentie e situata la 80 de metri de hotel, iar pentru turist la circa 300 - e de-a dreptul dezamagitoare. Calatorind pret de-atatea ore cu imaginea impregnata de acasa, turistul ramane perplex in fata acestei portiuni din Marea Egee. Nu numai apa verzuie ii aduce aminte de dezavuatul litoral romanesc, ci si mirosul patrunzator al algelor care au cotropit malul sau hartiile, peturile si chistoacele imprastiate de-a lungul plajei si de-a latul statiunii.
Ferste-ma, patroane, de prieteni...
Regulamentul Hotelului Alexander le interzice turistilor cazati aici sa-si primeasca prietenii in vizita. Astfel ca singura varianta de intalnire raman terasele din statiune, unde te poti racori cu o bere de 2 euro. Un pranz modest, poate pleca de la 15 euro de persoana. Mai convenabile pot fi insa supermarketurile, magazine care se apropie de cele din Romania, atat ca varietate a produselor, cat si al preturilor. Cum multe dintre camerele de inchiriat din Paralia sunt dotate cu chicineta, autointretinerea este varianta preferata de turisti. Cel putin de romani. Autointretinere, de fapt, obligatorie, daca avem in vedere ca pe parcursul sejurului gazdele nu arunca gunoiul din cosuri si nu iti ofera pungi menajere, nu fac curatenie, nu schimba cerceafurile, nu inlocuiesc hartia igienica, nu pun prosoape si sapun. Altfel, trebuie spus ca grecilor, in general, lipsa ospitalitatii nu li se poate reprosa sub nici un alt motiv.
Scrumbii, languste si sirtachi
Cum Paralia, nu este chiar cea mai atragatoare destinatie pentru a face plaja si baie, din fericire exista variante. Ele sunt puse la dispozitie chiar din prima seara de sejur de catre reprezentantii agentiilor de turism. Insa, costa mai mult si presupun deplasarea in grup. O varianta autonoma de transport, in functie de destinatia propusa si bugetul alocat, poate fi ATV-ul - 10 euro pentru doua ore, buggy-ul - 15 euro/ora sau, pentru distante mai lungi, inchirierea unui automobil, care poate pleca de la 55 euro/24 h. In acest mod, pot fi vizitate destinatii precum Muntele Olimp, aflat la circa 60 km de Paralia, Salonic - 75 km, Atena - 200 km sau Manastirea Meteora. Deloc de neglijat sunt, insa, croazierele pe mare. In portul pescaresc Paralia pot fi gasite trei ambarcatiuni, care stau la dispozitia turistilor. "Daphni" pleaca de la dana la 9.00 si se intoarce in jurul orei 16.00. In pretul de 20 euro/persoana intra cate un uzo la imbarcare, o baie de 45 de minute in largul marii, un pranz format din scrumbii, languste, salata si vin alb autohton la discretie, posibilitatea de a face baie intr-o apa de o claritate demna, de asta data, de pliantele promotionale, toate pe o plaja retrasa de la poalele Muntelui Olimp, in Gritsa. La reusita croazierei isi aduc aportul si membrii echipajului care, pe langa pregatirea mesei, intretin pe vas o atmosfera tipic greceasca cu uzo, vin si mult sirtachi.
"Romanii sunt la fel ca noi, grecii"
Plecarea sta sub aceleasi auspicii ale disconfortului. O data din cauza orei matinale la care trebuie parasita camera, a doua din cauza orelor nesfarsite pierdute in asteptarea autocarului, iar a treia din cauza popasurilor lungi si dese facute cu scopul de a nu ajunge cumva la destinatie inaintea orei 5.00. Pentru ca, asa cum elegant explica ghidul, de-abia de la aceasta ora incep sa circule mijloacele de transport in comun in Bucuresti. Asta nu inseamna ca n-au fost si romani fericiti, care au reusit cu aceasta ocazie sa-si completeze colectia de produse de uz gospodaresc - ibrice, tigai, oale, detergenti, sapunuri etc. - la preturi net superioare celor din Romania. Sa nu uitam de autostrazile care strabat Bulgaria si Grecia, care laolalta te fac sa fi mai ingaduitor cu scurta portiune de asa-zisa infrastructura rutiera pe care esti nevoit
s-o strabati in tara. In plus, trebuie de stiut ca grecii, la iesirea din Ellada, nu au controlat la vama nici un document, la fel cum au procedat si bulgarii atat la intrare, cat si la iesirea de la ei. In schimb, la intoarcerea in tara vamesii romani au considerat absolut necesar un astfel de control. Fapt care, din pacate, il contrazice pe patronul vasului "Daphni", Nikos, care este convins ca "romanii sunt la fel ca noi, grecii".
Paralia, prezentata de agentia de turism
Hotel - apartments Alexander se afla in zona noua a statiunii Paralia Katerini, la numai 80 m de plaja (sic!), intinsa, lata de nisip fin. Este o constructie finalizata in 2002 cu dotari de ultima ora. Alexander dispune de terasa, receptie, salon-lobby la intrare unde se poate servi micul dejun preparat de gazdele Dvs. prietenoase (sic!) (…).
Sursa: http://www.transilvaniaexpres.ro/index.php...d_articol=53552

Sincer ce se asteptau respectivii reporteri la acel pret?? 10 stele all inclusive?
Iar partea cu intrarea si parasirea camerelor se practica de cand lumea. Bine, de obicei orele de iesire sunt 11-12 iar de intrare 13-14. Este o regula internationala, trebuie inteles si prestatorul de servicii in cazul asta "apartamentele". Ca doar romanu care a platit 65 eur pt 7 zile la mare nu plateste si noaptea anterioara sosirii nu? (daca se ajunge la ore matinale, turistul bine informat cere agentiei sa ii asigure un loc unde sa isi lase bagajele si se cara la o baie in mare, la o plimbare in oras... )
Nu neg ca faza cu "nu e voie cu musafiri" m-a lasat perplexa dar trecem peste smile.gif
Ceea ce cred eu ca reiese clar din reportaj este vesnicul: Romanu vrea servicii de 5 stele la preturi de nimic. Ar trebui sa se invete ca munca depusa de om, dotarile si aspectul camerei, calitatea mancarii s.a.m.d. au un pret. Asta e lumea in care traim, se invarte in jurul banului.
Si mai trebuie invatata lumea sa se informeze mai bine, nu sa sara pe prima "super oferta" pt ca, in majoritatea cazurilor, se va frige grav.
parerea mea smile.gif
velciu
cu 130euro (65 euro +2 mil) e normal sa aibe asa conditii. ba chiar sa zica merci.
exista un proverb: DAI UN BAN DAR STAI IN FATA!!!!
asa ca ganditi va de 7 ori inainte sa plecati cu superoferte, gen 2 lei pe o sap de cazare +allinclusive+cadane (daca vrei)
ancad
QUOTE(aeon @ Jun 22 2007, 23:41) [snapback]3004157[/snapback]
Proaspat sosit din Creta (adica azi pe la pranz)

6 nopti (7zile, de fapt tot vreo 6 ca am ajuns acolo in jur de h 15 si am plecat la 8 dimineata...) la hotel Semiramis in Hersonissos, 4 stele teoretic zis de agentiile romanesti, 3 zis de cele din strainatate, de fapt o combinatie dubioasa/interesanta;

in ansamblu hotelul e ok, curat, macare buna, piscina maricica si curata, amabili, ceva verdeata, ceva spectacole seara

problema mea majora este ca la agentie (JinfoTours...) mi-au zis hotel de 4 stele, aer conditionat, frigider, 350m m de plaja, sezlong+umbrela gratuit, demipensiune (adica mic dejun si cina), posibilitate de excursii si croaziere organizate de Jinfo..

realitatea dura a fost cam asa:
-hotelul are un 3 stele de departe si poate 10% din a 4-a smile.gif
-aer conditionat contra cost! (6euro/zi)
-frigider contra cost (10eur/7zile)
-nu are lift decat pana la etajul 1 smile.gif; adevarul este ca se afla pe niste terase de pamant, grupate cate 2-2 etaje; doar prima terasa are lift 1 etaj, restul scari...bineinteles ca am avut camera la ultimul etaj, am urcat pe jos cele 6 etaje de 1000 de ori ..macar face bine la sanatate (nu mai pun ca se afla cocotat in varf de deal, vreo 200m urci sanatos de la sosea)
-demipensiunea..aici vine partea interesanta; este inclus micul dejun si cina, dar fara bauturi. Nici macar APA! nu minerala, apa de robinet ..nimic! e contra cost si nu ceva modic: 2 euro paharul de apa de la dozator sau 2 euro o sticla de 1 litru cu apa plata sad.gif
- televizor..o bombita de 37cm cu 15 canale din care 12 grecesti, BBC, rai-tre si inca unul ceva german
-nu exista geam la camera, doar usa de balcon cu geam; balcoane lipite de cele din camera vecina, daca esti curios poti vedea ce f... vecinul
- cei 350m pana la plaja de fapt sunt pana la mare, ca plaja nu exista; doar maracini si stanci; plaja e la ~1km, poate ceva mai mult
-sezlongurile gratuite sunt de fapt la piscina hotelului!
- berea costa 2.5 eur la 300ml si cred ca Schlossgoldul are mai mult alcool decat chestia aceea

din auzite insa, se pare ca prin Grecia cam asa e in multe locuri, una platesti in romania si la destinatie constati deformari (pe banii tai intotdeauna)
sunt extrem de nemultumit de minciunile agentiei si cred ca o sa ma prezint cu o reclamatie pe acolo (faptul ca excursiile alese inca din tara au fost anulate nu mai pun, am gasit acolo mai ieftin si mai bine ca si conditii)

parti bune la hotel (depinde): la 1km de localitate, liniste, vedere la mare cam toate camerele (si a mea smile.gif, ura! ), mancare buna (dar nu foarte deiversificata), personal zambaret smile.gif

despre Creta: gramada de turisti englezi, germani si rusi; magazine muulte, atmosferz ok, au viata statiunile, preturi cam piperate (2-3 eur berea, 5-8 eur un cocteil, 6-8 eur pizza sau alt "fast-food", 0.8-1.2 eur apa minerala la 1.5l, excursii de la 15 eur la 95 in conditii bune si foarte bune de cele mai multe ori, aglomeratie si nistre strazi extrem de inguste (2 autobuze de obicei nu au loc unul pe langa altul, cand se intalnesc unul da inapoi sau se baga in dreapta undeva smile.gif, nu prea exista trotuare, scutere gramada, masini de inchiriat peste tot (90eur /3 zile cu asig full)...

Si noi am fost anul trecut pentru prima oara in Grecia si pentru ca nu eram foarte informati am crezut ce ne-au spus cei de EUROPA TRAVEL (Agentia cu care am plecat). Am luat teapa bineinteles si desi am facut reclamatie, cand ne-am intors, la OPC si la Ministerul Turismului (care inca exista la acea data) nimeni nu s-a deranjat sa verifice sau sa ne faca dreptate. Eu cred ca pe asta se si bazeaza unele agentii de turism: pe faptul ca la noi nu exista o legislatie care sa apere turistul in astfel de cazuri. Cine se pacaleste si vrea sa faca reclamatie n-are decat ca oricum nu rezolva nimic si ei scapa fara sa primeasca nici macar o sanctiune.
gelu 1
Recent intors din Grecia. Plecat cu masina. Pe la 6 am iesit din tara pe la Giurgiu si la 15,30 am ajuns la Hotel. 5 nopti de cazare pe cont propriu hotel 4 stele (a zis proprietara Hotelului). Camera cu 3 paturi (3 persoane) Pe langa Stavros in drum spre Ouranopolis.Zona Kalkidiki. 150 euro negociat de la 200. Reducerea a facut-o pentru ca am stat 5 nopti. Vedere la mare de la balconul hotelului. Se vedea si resaritul si apusul. Plaja doar treceai strada si era plaja hotelului cu sezlonguri si umbrelute. Nu prea era foarte amenajata (adica mai dadeai de pietre prin apa si de raci mici care fugeau cand te apropiai de ei) dar daca voiai liniste era super. Mie mi-a placut foarte mult. Insa la cca. 1 Km distanta erau vreo 3 plaje amenajate, la rand, una dupa alta. Plaje cu sau fara sezlonguri (contracost) fara pietre.
Camera era dotata cu AC, frigider si televizor(la care nu prea aveai ce sa vezi). Au niste tampite de programe nici macar unul de muzica nu am gasit.
Nu am mancat la hotel ci am avut mancare de acasa la lada frigorifica din masina, dupa care am bagat-o la frigiderul din camera.
Si cateva bacsuri de apa am avut in portbagaj pentru ca sa nu fiu nevoit sa dau cate 1 Euro pentru fiecare sticla de 1.5 l.
Inevitabil am ramas fara mancare si am abservat cat poate fi de scumpa atat la supermarket cat si la terasele lor.
La ce nu ma asteptam sa fie scumpe? Fructele, dar ... era 3 Euro Kg. de cirese.
La plecare spre Grecia eram putin stresat cu gandul ca am plecat pe cont propriu si nu o sa gasesc cazare, dar e din belsug si la preturi mai ieftine decat in Romania.
Am atasat si cateva poze:
black_eyes
[quote name='Azzido' date='Jul 10 2003, 04:12' post='110277']
Se pare ca diferenta dintre Grecia si Romania e nesemnificativa. La 200 Euroi gasesti excursii de 9 zile (7 zile cazare), 3 mese/zi, vile 2-3*, autocar 3* cu aer conditionat, etc. A fost cineva in ultima vreme in Paralia Katerini? Agentii recomandate, preturi, etc.
[/quo

am fost anul trecut in grecia la chalki diki(parca asa imi aduc aminte ca se scrie), am fost si la paralia katerini, si la meteore si asa cum spui diferenta dintre cele doua tari este nesemnificativa. este frumos la ei, este foarte cald, mancarea nu este stralucita, dar ai multe de vazut. meteore, daca ajungi pana acolo, este impresionant. uimitor este ca te simti ca la tine acasa; toata lumea vorbeste romaneste, macar un cuvant, doua, iar engleza poti spune ca e a doua lor limba. nimeni nu va vorbi cu tine in greceste asta e sigur. la paralia katerini este frumos, multe hoteluri micute, albe toate intr-un orasel asezat pe un teren terasat; la toate tarabele se vand articole din piele si blanuri multe la preturi mici... daca vrei sa afli mai multe gasesti un articol despre grecia pe hotstop.ro, in care este prezentata fiecare zona in parte.
mitzulina1
Buna,

Am citit tot ce s-a scris pe acest topic legat de Grecia. Am o mare rugaminte: a stat cineva la hotelul Palladium din Kriopigi, Kassandra? Avem rezervari acolo incepand cu 21 august si sunt foarte curioasa sa aud ceva pareri....din pacate nu am gasit nimic scris legat de acest hotel. Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, raman datoare smile.gif

Multumesc worthy.gif
sorel_789
salutare ...

m-ar putea cineva sa aleg intre Nei Pori, pe de o parte , si Kallithea sau Hanioti pe de alta parte ?

orice sfat e bine venit,

merci
cata_2007
Salut

Sunt nou pe forum, dar am citit multe chestii care ma interesau
In 5 august plecam si noi spre Olimpic Beach, este penrtu prima data spre Grecia, si m-ar interesa Vila Athina
Daca a fost cineva va rog ceva amanunte, sau , in general cum este in studiouri?
Cum e Olimpic Beach? si daca stie cineva cat dureaza o excursie spre Atena cu autocarul? Merita?
Multumesc rolleyes.gif [/size][size="2"]
wershen
Vreau sa merg sa imi petrec vacanta in Grecia si pentru ca merg cu parintii si ei nu prea vor sa stea la plja rolleyes.gif asi dori sa imi spuneti daca e vreo statiune bogata in locuri de vizitat. Eu m-am gandit la Rodos sau Creta. Ce ziceti e oki?
SweetSpicy
In Creta ai multe de vizitat. Nici daca stai 2 sapt nu vezi tot smile.gif Rent a car obligatoriu, asta daca nu vii cu a ta smile.gif
Eu in rodos am cam vazut tot si nu mi-a luat decat 5 zile ale caror dupa-amiezi le-am petrecut pe plaja smile.gif
allyy
QUOTE(cata_2007 @ Jun 27 2007, 19:48) [snapback]3025191[/snapback]
Salut

Sunt nou pe forum, dar am citit multe chestii care ma interesau
In 5 august plecam si noi spre Olimpic Beach, este penrtu prima data spre Grecia, si m-ar interesa Vila Athina
Daca a fost cineva va rog ceva amanunte, sau , in general cum este in studiouri?
Cum e Olimpic Beach? si daca stie cineva cat dureaza o excursie spre Atena cu autocarul? Merita?
Multumesc rolleyes.gif [/size][size="2"]

Eu am fost in Olimpyc Beach si am stat la studiouri. Banuiesc ca toate sint la fel... adica ai plita electrica, tacimuri, vesela, frigider, tv... Dupa parerea mea e mai bine decit la hotel unde nu ai posibilitatea sa bei o bere rece la tine in camera. Este o statiune linistita cu putine discoteci si cu o plaja faina de nisip, fata de Paralia Katerini. Aceasta este la 3 km distanta, asa ca seara poti face o plimbare pe faleza daca vrei harmalaie, galagie si magazine multe.
oxidoni
QUOTE(SweetSpicy @ Jun 27 2007, 22:51) [snapback]3025999[/snapback]
In Creta ai multe de vizitat. Nici daca stai 2 sapt nu vezi tot smile.gif Rent a car obligatoriu, asta daca nu vii cu a ta smile.gif
Eu in rodos am cam vazut tot si nu mi-a luat decat 5 zile ale caror dupa-amiezi le-am petrecut pe plaja smile.gif

Buna

Noi tocmai suntem pe cale sa rezervam 2 camere la hotel Lomeniz din Rodos, pentru 21.08
Daca tot zici ca ai fost acolo, spune-mi te rog daca e frumos, cam cum e plaja, cum e orasul (am inteles ca hotelul e in oras).

Sau...recomanzi mai degraba Creta?

Multumesc mult!
mizura
QUOTE(mitzulina1 @ Jun 27 2007, 18:43) [snapback]3024906[/snapback]
Buna,

Am citit tot ce s-a scris pe acest topic legat de Grecia. Am o mare rugaminte: a stat cineva la hotelul Palladium din Kriopigi, Kassandra? Avem rezervari acolo incepand cu 21 august si sunt foarte curioasa sa aud ceva pareri....din pacate nu am gasit nimic scris legat de acest hotel. Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, raman datoare smile.gif

Multumesc worthy.gif

Noi am stat anul trecut la acest hotel. Hotelul este OK, camere curate, mancare bunicica, dar nu prea diversificata (noi am avut demipensiune), toate camerele sunt orientate spre mare. Ceea ce nu mi-a placut este faptul ca hotelul este cumva intre 2 statiuni (Kalithea si Kriopigi), iar daca nu ai masina, seara nu ai pe unde sa te plimbi. Un alt incovenient este faptul ca plaja nu este chiar aproape, pt. a ajunge la plaja trebuie sa o iei prin curtile altor hoteluri (plaja este in dreptul hotelului Alexander the Great).
Sper sa-ti fi fost de folos informatiile.
Vacanta placuta.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.