Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55

berbecalexandru
QUOTE(dragos- @ Jun 13 2007, 12:09) [snapback]2961093[/snapback]
Eu plec la 1 iulie din Giurgiu spre Halkidiki. La 6 vreau sa fiu in vama la Giurgiu. Amatori?

eu plec pe 2 iulie
asandeiana
QUOTE(Skiatella @ Jun 7 2007, 22:48) [snapback]2938744[/snapback]
Tocmai m-am intors din Grecia (Olimpic Beach), foarte dezamagita de conditiile de aici. Am stat la asa-zisul hotel Acropolis. Nu vi-l recomand. e o vila cu apartamente (slabute apartamente), cu o patroana puturoasa rau si pretentioasa pe deasupra. Nu tu prosoape, nu tu hartie igienica, curatenie,... cu toate trebuie a te descurci singur. Masa la 2 strazi departare, dezamagita ca nu era bufet suedez nci macar la micul dejun si deja ne saturasem de acelasi salam in fiecare dimineata, dar de altfel oamenii draguti si serviabili. In rest Grecia, mai murdara ca niciodata (acu' 5 ani am venit foarte incantata si cu dorinta de a reveni), alge in apa de nu puteai intra, mizerie pe plaja, ... de neimaginat!

Anul trecut am fost in Tunisia! Mare diferenta! La comfort si conditii, nu la pret! asa ca o recomand cu caldura!!!

Ieri m-am intors si eu din Grecia (Olympic Beach), insa am o parere total diferita fata de tine. Este adevarat locul in care ai fost cazata nu era grozav si se vedea cu ochiul liber (cred ca trebuia sa te interesezi de la inceput care sunt conditiile concrete). Eu am stat la Platon Palace Hotel si am avut parte de o primire extraordinara, bufet suedez foarte variat in fiecare dimineata, curatenie zilnica in camera (conditii normale de cazare, din punctul meu de vedere). In ceea ce priveste apa, alge erau doar jumatate de metru de mal (probabil nu ai fost pe litoralul romanesc sa vezi ce inseamna plaja murdara si plina de alge). Eu va recomand calduros Terasa si Hotelul "Wild Rose" pentru ca va trateaza regeste.
Multumesc celor care au pomenit de Croaziera Piratilor. Celor interesati, le prezint programul: se pleaca din Paralia cu un vas din lemn (pe la 9:15). Cand ajungeti in larg se arboreaza steagul piratilor si vi se pun la dispozitie obiecte de vestimentatie si arme artizanale ale piratilor (va dati seama ca toata lumea sare pe ele pt fotografii). Vor face 2 opriri in larg pentru cei care doresc sa inoate (una la plecare si una la intoarcere). Pe vas va vor servi (aproape la discretie) bauturi racoritoare, vin grecesc si ouzo. Va vor duce pe o plaja pustie unde va vor pregati un gratar de peste cu salata (din nou, fiecare a mancat cat a putut). In cazul nostru, la intoarcere (in jurul orei 16), s-a incins si un dans pe vas. Toata aceasta excursie costa 18 euro/persoana (se apropie de pretul unei plimbari de o ora cu vaporasul in Mamaia).
Anamira
QUOTE(florinluc @ Jun 12 2007, 16:22) [snapback]2957972[/snapback]
SI EU PLEC PE 23.06.07,DAR NU ESTE PREA TARZIU LA 4-5?(EU MA GANDEAM PE LA ORA 2.00)

Per total e frumos in Paralia-Katerini, curat, oameni civilizati care nu cauta sa te fure cum se intampla la noi etc Noi ne-am intors acum 1 saptamana dezamagiti de un singur lucru : de unii romani... niste doamne in etate ca sa nu le spun( babe senile) care faceau parte din grupul nostru si care ne-au facut de ras - micul dejun( ''bufetul suedez'') a fost transformat de ele intr-o sursa inepuizabila de paine dusa in camera, suc de la dozatorul din care ni se servea pus in sticle de 1 L de plastic si dus pe plaja ( in conditiile in care un om educat ar fi baut un singur pahar de suc, privirea disperata a receptionerei la vazul acestora etc ) precizarea ca mancarea nu se duce in camera a fost incalcata cu nepasare de aceste ''doamne''
Am fost cu Christian Tour fata de care nu am nimic negativ de comentat dar ceea ce ne-a oripilat a fost atitudinea soferilor care ne-au insotit, de la urcarea in autocar si pret de cateva ore a trebuit sa ascultam o intreaga apologie despre bomboane la cutie si uleiul de masline presat le rece , la un pret ''bun'' de o calitate jalnica, aflate intr-un satuc bulgaresc, la un obscur magazin in care moneda era EURO!!!!!!!!, unde soferii aveau aranjamente cu patronii si isi incasau partea fara pic de bun simt in fata grupului in delir care baga cat mai multe cutii metalice cu pretioasele bomboane in sacose smile.gif
simionaurel
QUOTE(berbecalexandru @ Jun 15 2007, 08:52) [snapback]2970182[/snapback]
eu plec pe 2 iulie

Si eu plec pe 2 iulie. Doar ca eu am un orar de drum cam diferit. Vreau sa plec pe la 20:00-22:00 din Ruse pentru a ajunge la Paralia Katerini pana in 10.
MARIANA22
Pt 'Gelu 1': Si noi vrem sa plecam tot pe 18 spre Grecia, dar, ne gandeam pe la ora 3 din Bucuresti, ca sa fim la 5 in vama ca am auzit ca nu e indicat sa te duci intre 6 si 8 ca se schimba tura. E primul drum prin Bulgaria, vrem sa mergem regulamentar, sa evitam spagile, unii au reusit!!! Cat despre harta cu Sofia intra pe daciaclub.ro sectiunea alte discutii,apoi intaliniri si calatorii in pagina 65 si vei gasi hartile cu centura Sofiei.

Daca te mai gandesti in privinta orei de plecare si vrei sa mergem impreuna da un mail la nutamariana@yahoo.com, dar in timp util.

Numai bine!
gelu 1
QUOTE(MARIANA22 @ Jun 15 2007, 21:58) [snapback]2973150[/snapback]
Pt 'Gelu 1': Si noi vrem sa plecam tot pe 18 spre Grecia, dar, ne gandeam pe la ora 3 din Bucuresti, ca sa fim la 5 in vama ca am auzit ca nu e indicat sa te duci intre 6 si 8 ca se schimba tura. E primul drum prin Bulgaria, vrem sa mergem regulamentar, sa evitam spagile, unii au reusit!!! Cat despre harta cu Sofia intra pe daciaclub.ro sectiunea alte discutii,apoi intaliniri si calatorii in pagina 65 si vei gasi hartile cu centura Sofiei.

Daca te mai gandesti in privinta orei de plecare si vrei sa mergem impreuna da un mail la nutamariana@yahoo.com, dar in timp util.

Numai bine!

Mersi mult. Ti-am trimis mail in legatura cu plecarea. Eu am mai fost odata si tot nu am reusit fara o mica spaga. 10 Euro. Asta cand conducea celalalt sofer. Dar cat timp am condus eu nu am avut probleme.
florinluc
Salut
pe 23.06.07 ora 02.00 plec din Bucuresti spre chalkidiki
mai merge cineva ?
Crys&Cos
QUOTE(florinluc @ Jun 13 2007, 18:12) [snapback]2963064[/snapback]
salut

Eu merg in Chalkidiki si tot prin Sofia vreau sa merg .
Ma gandesc ca noaptea este mai liber.
Ce spui?

Noi ne-am hotarat, o sa plecam pe la 3 din Bucuresti.
Daca vrei sa mergi asa asteptam un mesaj.
florinluc
QUOTE(Crys&Cos @ Jun 17 2007, 00:08) [snapback]2976835[/snapback]
Noi ne-am hotarat, o sa plecam pe la 3 din Bucuresti.
Daca vrei sa mergi asa asteptam un mesaj.

ok

unde ne intalnim?
eu stau in dristor.
bogdan10
QUOTE(gelu 1 @ Jun 16 2007, 13:27) [snapback]2974832[/snapback]
Mersi mult. Ti-am trimis mail in legatura cu plecarea. Eu am mai fost odata si tot nu am reusit fara o mica spaga. 10 Euro. Asta cand conducea celalalt sofer. Dar cat timp am condus eu nu am avut probleme.

Atat timp cat ai condus si nu ai avut probleme cu spaga iar celalalt sofer a trebuit sa dea spaga 10 Euro, inseamna ca se poate si fara spaga atat timp cat conduci regulamentar! Deci conteaza de modul cum reusesti sa respecti regulile in tara respectiva si nu de altceva.
Unii romanii au impresia ca, daca in Romania "isi baga picioarele" in regulile de circulatie si de multe ori nu patesc nimic, acest lucru il pot face si alte tari! Iar in cazul in care sunt prinsi isi cauta mereu scuze si incep cu "Iarta-ma sefu', am gresit, nu mai fac etc", fara sa se gandeasca de fapt ca incalcasera voit legea si incearca sa scape tot incalcand legea "prin spaga"! Politistii bulgari s-au invata "la spaga" tot datorita unora care au recurs la asa ceva!
sorel_789
salutare ... revin cu o intrebare ..

cine a fost in una din statiunile :
Sithonia : Gerakini, Nikiti, Metamorfosi, Elia, N. Marmaras, Kalamitsi, Sarti, Vourvourou ?
Kassandra : Fokea, Kriopigi, Fourka, Potidea ?

Atena ??

a fost cineva in una din statiunile astea ? nu sunt hotarat daca sa merg in Halkidiki sau in Atena... tind sa merg in Halkidiki, pentru ca e mult mai aproape ... si am inteles ca si cazarea e mai ieftina ...

daca ati fost in una din statiunile amintite mai sus, va rog spuneti-mi si mie cum e plasa ( nisipul ? apa ? sunt pietre ? ) cum e statiunea ( aglomerata nu ? gen Mamaia, Costinesti ? ) , cum e cazarea ? ( puteti sa-mi dati niste moteluri, apart ? vile ? unde ati stat acceptabil ? si la pret si la conditii ? )

multumesc mult si astept cu interes raspunsurile voastre

p.s. plec la inceputul lui septembrie

sau daca credeti ca ar trebui sa merg in alta statiune, unde as putea vizita mai multe chestii faine, e mai fain ca aici... please, feel free
cristimicle
Ieri seara m-am intors din Grecia.Am fost in Kalithea la hotel Macedonian Sun.
Din Bucuresti am plecat cu auto propriu pe la ora 3,iar din vama bulgara am iesit pe la ora 4.30.In vama nu s-a stat deloc.Se plateste 24 Ron podul si 5 euro vigneta.Dupa ce am iesit din vama am pierdut semnalul gps, insa de la iesirea din Ruse si pana in Grecia la Salonic nu au mai fost astfel de probleme.Dupa 20 de km.de la iesirea din Salonic spre Kassandra gps-ul moare de tot, insa va descurcati bine cu marcajele in limba engleza care urmeaza cam in 100 de m dupa cele in limba greaca.
Atentie la viteza.Inainte de Potidea,in Potidea si la iesire sunt montate radare fixe care arata la fel cu ale noastre de pe DN1.
Hotelul l-am gasit la 2 km. de la iesirea din Kalithea pe partea dreapta a drumului ,cocotat pe o mica colina.Gradina cu palmieri si pauni este reusita.Camerele sunt mari dotate cu tv. aer, terasa,doua paturi din care unul dublu,insa prost luminate.Baia este mare si e dotata cu uscator de par.Se face curat zilnic.Tot zilnic se schimba si prosoapele.Cu apa calda nu au fost probleme.La masa (demipensiune) sunt destule feluri de mancare, insa pacat ca s-au cam repetat.Este ok.fara mari pretentii.Despre excursiile optionale va pot spune ca la cea de la muntele Athos se pot cumpara bilete din port la doar 15 euro pt. adulti,fata de 40 euro cat cer cei de la agentiile de turism,iar la Salonic,Paralia Katerini si muntele Olimp am fost cu masina si in afara de 2 euro taxa de autostrada nu au fost alte taxe.In Salonic daca gasiti Turnul Alb care este situat in centru chiar pe malul marii si care se vede de departe ,reusiti sa vedeti si celelalte obictive ,mergand aproximativ perpendicular pe mare spre centul orasului.Cu parcarea am rezolvat-o in apropiere la tarif de 1,2 euro pe ora.Plaja de la hotel se afla peste sosea cam la 300-500m ,asta deoarece se ocoleste un pic un teren in constructie.Apa curata ,transparenta de se vad tot felul de pesti in ea.
Plaja este cu nisip si pietricele,iar intrarea in apa este lina, insa la intrare se trece peste un covor de pitre de cativa metri ,insa apoi este nisip fin.La intoarcere drumul a fost fara probleme cu exceptia unei portiuni din autostrada la bulgari,deoarece ne-au deviat prin lateral o buna bucata de drum.La greci in vama nu sunt taxe ,iar la bulgari am platit 5 euro vigneta iar la pod inca 6 euro.Despre vreme pot sa va spun ca am avut numai soare ,uneori cu putini nori,i.ar de ploat s-a intamplat doar intr-o singura noapteUna peste alta o consider o vacanta reusita.Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
sorel_789
cat te-a costat hotelul ? de fapt cat costa o camera pt 2 persoane ? (ti-ai facut rezervare din RO ? sau ai mers direct ? )

statiunea cum e ? aglomerata ? linistita ? gen Mamaia, Costinesti ? 2 mai ?

merci
leelloo
Cristimicle: doar astea sunt taxele??? Ma asteptam la scoruri mai mari!!
sorel_789
leelloo, tu parca ziceai ca mergi la Gerakini, nu ? ti-ai aranajat unde stai ? poti sa ne dai niste oferte / preturi ? ( parca tot la inceputul lui septembrie ziceai ca mergi ).

Crys&Cos
QUOTE(florinluc @ Jun 17 2007, 09:18) [snapback]2977311[/snapback]
ok

unde ne intalnim?
eu stau in dristor.

noi stam la Lujerului, dar cel mai bine ar fi sa ne auzim pe mess.
ID: cristian.oprisan
ne auzim diseara dupa 21.30-22
Crys&Cos
QUOTE(Crys&Cos @ Jun 17 2007, 19:49) [snapback]2979378[/snapback]
noi stam la Lujerului, dar cel mai bine ar fi sa ne auzim pe mess.
ID: cristian.oprisan
ne auzim diseara dupa 21.30-22

scuze, ID: cristianoprisan (fara punct)
Lauri
Va pup!!! Vreau si eu sa plec in sept in Grecia- Corfu- Acharavi si stiu prea putine despre locul unde vreau sa merg. Daca a fost cineva acolo, va rog din suflet sa imi spuneti si mie cate ceva, bune si rele. M-am uitat pe oferte de cazare si mi se pare foarte dragut Hotelul Marie.

Vreau sa plec cu autocarul, printr-o agentie, intertour voyage.

Va rog, daca stiti, da-ti-mi si mie mai multe detalii... Va multumesc mult si apreciez enorm ajutorul!!!

Vacanta placuta, pupici!
heart.gif
cristimicle
QUOTE(sorel_789 @ Jun 17 2007, 18:45) [snapback]2979187[/snapback]
cat te-a costat hotelul ? de fapt cat costa o camera pt 2 persoane ? (ti-ai facut rezervare din RO ? sau ai mers direct ? )

statiunea cum e ? aglomerata ? linistita ? gen Mamaia, Costinesti ? 2 mai ?

merci

Biletelele le-am luat din Bucuresti de la Ag. Mareea si au costat 129 euro de pers cazarea plus demipensiune.Statiunea este ceva in genul unui satuc cu vile de 1-2 etaje ,cu o strada principala plina de magazine si de taverne plus cateva alte stradute paralele cu aceasta dar in genul acesteia.Terasele nu sunt zgomotoase au doar muzica greceasca in surdina.Nu zarva ,nu discoteci.
cristimicle
QUOTE(leelloo @ Jun 17 2007, 18:52) [snapback]2979208[/snapback]
Cristimicle: doar astea sunt taxele??? Ma asteptam la scoruri mai mari!!

Da.
mosbaubau
cristimicle poti sa ne spui te rog cat te-a ajuns cu totul distractia?
Benzina/motorina = ?
cazare = ?
taxe autostrada vignete = ?
cheltuieli diverse =?
diverse excursii=?
cate persoane ati fost ?
orice altceva relevant... peacefingers.gif

Te intreb toate aste pentru ca in iulie si eu vreaqu sa plec impreuna cu 1 sau 2 persoane cu op masina si mi-ar fi de folos sa stiu "practic" cat te-a ajuns pe tine.

Merci.
Jah
QUOTE(bogdan10 @ Jun 17 2007, 12:03) [snapback]2977721[/snapback]
Atat timp cat ai condus si nu ai avut probleme cu spaga iar celalalt sofer a trebuit sa dea spaga 10 Euro, inseamna ca se poate si fara spaga atat timp cat conduci regulamentar! Deci conteaza de modul cum reusesti sa respecti regulile in tara respectiva si nu de altceva.
Unii romanii au impresia ca, daca in Romania "isi baga picioarele" in regulile de circulatie si de multe ori nu patesc nimic, acest lucru il pot face si alte tari! Iar in cazul in care sunt prinsi isi cauta mereu scuze si incep cu "Iarta-ma sefu', am gresit, nu mai fac etc", fara sa se gandeasca de fapt ca incalcasera voit legea si incearca sa scape tot incalcand legea "prin spaga"! Politistii bulgari s-au invata "la spaga" tot datorita unora care au recurs la asa ceva!

Si ce alta tara (cel putin in Europa) are limitari de 30 in mijlocul campului sau 50 pe autostrada? Sa fim seriosi, nimeni nu le respecta, doar ca unii au noroc si/sau stiu drumul si nu dau spaga, altii cotizeaza. Eu sincer nu le respect decat acolo unde stiu ca pun radare sau cand ma atentioneaza cei din sens opus, si in ultimele 4 traversari am luat o singura "amenda", si pe aia nici nu stiu de ce pt ca viteza n-aveam, dar ma grabeam sa ajung acasa si n-am comentat. Si in general eu sunt relativ disciplinat, dar nu o sa fac 2 zile pana in Grecia pentru ca domnu' militian din Bulgaria a gandit un sistem genial de reguli ca sa-si mai umfle el bugetul.

Si daca tu crezi ca bulgarii s-au invatat de la altii cu spaga, trebuia sa mergi acum 7-8 ani cand cereau direct bani fara nici un motiv. Acum iti permiti sa-i intrebi de ce te-au oprit, dar pe vremea aia era mai intelept sa platesti si sa mergi mai departe.

PS. Exista si reversul - sistemul lor de drumuri e mai bine gandit, calitatea per ansamblu e mai buna, lucrarile avanseaza mai rapid decat la noi (in afara de devierea aia pe autostrada care e acolo de ani de zile). Iar cateodata poti sa dai de politisiti cum la noi nu prea am vazut - care sa te opreasca, sa te intrebe unde mergi si sa-ti spuna pe unde sa o iei in functie de lucrari etc.
cristimicle
QUOTE(mosbaubau @ Jun 17 2007, 23:03) [snapback]2980195[/snapback]
cristimicle poti sa ne spui te rog cat te-a ajuns cu totul distractia?
Benzina/motorina = ?
cazare = ?
taxe autostrada vignete = ?
cheltuieli diverse =?
diverse excursii=?
cate persoane ati fost ?
orice altceva relevant... peacefingers.gif

Te intreb toate aste pentru ca in iulie si eu vreaqu sa plec impreuna cu 1 sau 2 persoane cu op masina si mi-ar fi de folos sa stiu "practic" cat te-a ajuns pe tine.

Merci.

Am fost impreuna cu sotia.
Cazare 7 nopti plus masa 129 euro.Pod Giurgiu-240000 lei la dus si 6 euro la intors.Vigneta bulgari 5 euro pt. o saptamana.Taxa autostrada Grecia 2 euro (cred ca pt. 100 km.)
Excursii optionale:1.Muntele Athos-25 euro,am ajuns in port cu auto propriu ,insa daca nu luam biletele de la agentie din Grecia ma costau doar 15 euro de persoana.Se vand bilete direct in port.2.Meteora-40 euro de persoana.Se merita facuta cu auto deoarece excursia organizata de agentie este cam pe fuga,desi dureaza o zi intraga.Distanta destul de mare ,insa o mare parte e pe autostrada(se trece prin 2 puncte de taxare =2+2=4 euro)Intrarea la manastiri este de 2 euro de persoana.Noi am vizitat doua manastiri.3.Golful Toroneos=32 euro de persoana(nu am fost).4.Salonic,Paralia,Olimp=22 euro(am fost cu masina)5.Seara greceasca =10 euro de persoana(nu an fost deoarece eram rupti de oboseala dupa o zi de alergat la meteore-am ajuns tarziu inapoi la hotel,aproximativ ora 20.30)
La consum m-am descurcat cu trei plinuri de motorina.Unul la dus(am alimentat din Giurgiu) al doilea l-am facut la greci in statiune(motorina intre 0,9129-1,099 euro pe litru),iar ultimul la plecare in apropiere de Salonic.Am alimentat de la Shell cu card Visa.Motorina la ei era 0,99/litrul, insa acceptau plata cu cadul.
georgebutuc
Salutare tuturor,
De abia m-am intors din Grecia, Halkidiki, Sithonia, Elea Village 3*. Am mers cu masina personala.
Daca doreste cineva detalii despre hotel, traseu pana acolo, ma gaseste pe privat sau pe georgebutuc2002@yahoo.com.

Toate bune.
georgebutuc
QUOTE(sorel_789 @ Jun 17 2007, 18:33) [snapback]2979140[/snapback]
salutare ... revin cu o intrebare ..

cine a fost in una din statiunile :
Sithonia : Gerakini, Nikiti, Metamorfosi, Elia, N. Marmaras, Kalamitsi, Sarti, Vourvourou ?
Kassandra : Fokea, Kriopigi, Fourka, Potidea ?

Atena ??

a fost cineva in una din statiunile astea ? nu sunt hotarat daca sa merg in Halkidiki sau in Atena... tind sa merg in Halkidiki, pentru ca e mult mai aproape ... si am inteles ca si cazarea e mai ieftina ...

daca ati fost in una din statiunile amintite mai sus, va rog spuneti-mi si mie cum e plasa ( nisipul ? apa ? sunt pietre ? ) cum e statiunea ( aglomerata nu ? gen Mamaia, Costinesti ? ) , cum e cazarea ? ( puteti sa-mi dati niste moteluri, apart ? vile ? unde ati stat acceptabil ? si la pret si la conditii ? )

multumesc mult si astept cu interes raspunsurile voastre

p.s. plec la inceputul lui septembrie

sau daca credeti ca ar trebui sa merg in alta statiune, unde as putea vizita mai multe chestii faine, e mai fain ca aici... please, feel free

salut.
dupa cum am mai scris, eu am stat la Elea Village, e un complex de bungalow-uri in apropiere de Elia Beach, cam la 10 km de N Marmaras. De vizitat am mai vizitat Nikiti, in afara binenteles de Marmaras. Intre cele doua statiuni, as alege fara sa clipes Marmaras, dupa parerea mea, mai arata a statiune, in Nikiti nu prea mi-a placut, poate e chestie personala.
Daca ajungi in Marmaras, sa nu ratezi o terasa cu specific pescaresc, Fish Taverna "Christos", sau ceva de genu...este pe malul marii, imediat dupa port. In Marmaras gasesti un panou cu toate locurile de cazare, localizate pe o harta, cu tot cu numere de telefon, sunt in jur de 100 la numar, am si o poza daca te intereseaza.
Mai multe detalii daca doresti, pe privat.
Toate bune.
leelloo
QUOTE(sorel_789 @ Jun 17 2007, 16:59) [snapback]2979230[/snapback]
leelloo, tu parca ziceai ca mergi la Gerakini, nu ? ti-ai aranajat unde stai ? poti sa ne dai niste oferte / preturi ? ( parca tot la inceputul lui septembrie ziceai ca mergi ).

Pai ti-am mai scris o data mai sus, probabil nu ai vazut...
Uite un copy/paste wink.gif
" Buna! Noi plecam noaptea pt ca avem cazarea din 2 sept.
Am gasit pe net la vila Kalliopi, in Gerakini, 30 E/noapte camera.
Gasesti si pe halkidiki.com o gramada de variante, tot pe la banii astia.
Voi unde mergeti?" wink.gif
ancad
Hello!

Am revenit pe forum si ma bucur sa vad ca este la fel de populat ca anul trecut. Noi vrem sa incercam altceva anul acetsa decat Grecia. Mirceaqun, te rog frumos poti sa ne recomanzi alta destinatie interesanta si nu exagerat de scumpa? Am impresia ca tu ai vazut mai multe locuri si mi s-a parut ca esti o persoana serioasa care a oferit intotdeauna informatii concrete, interesante si povestite frumos.
Multumesc
Razvanell
Camere de inchiriat in Neo Marmaras.
sweet_lorry
Noi mergem pe 1 august la Hotel Potidea Golden Beach.... in Nea Potidea, Halkidiki, bineinteles.... Stie cineva cate ceva despre statiune ori despre hotel? Preturi, plaja, servicii, taverne.... macar prin zona (Nordul Kassandrei)....

10X a lot.... kisstogether.gif
sweet_lorry
Nimeni?? biggrin.gif biggrin.gif
ennoemi
salut. nu am iesit niciodata din tara, si sunt curioasa cum sunt preturile la manacare, bauturi si altele. la sfarsitul lui septembrie/inceputul lui octombrie am vrea un sejur de 7 nopti, 2 persoane. ne gandeam la Grecia. Ce statiune recomandati cu preturi suficient de mici pentru studenti si cu terase, baruri, cluburi?
alinutzu89
Salutari lume ... new here happy.gif

Aveti vreo sugestie unde m-as putea duce in Grecia, indeplinind urmatoarele conditii:
1. Hotel langa plaja
2. Plaja sa fie nisip nu pietris
3. Hotel 3-4 stele
4. All inclusive (eu vreau cu bufet suedez toate mesele,
daca nu e cu bufet suedez nu prea sunt interesat tongue.gif)
5. Puncte turistice prin zona
6. Daca se poate un hotel de unde sa am acces la un microbuz
cu care pot vizita diferite puncte turistice
7. Perioada plecare sfarsit august- inceput septembrie

Any suggestion ?? huh.gif tongue.gif
Please

1. Care statiune este mai buna in Grecia avand in vedere datele de mai sus ?
2. Un hotel care v-a placut in aceasta statiune ? happy.gif
SweetSpicy
Pentru vacante ieftine in Grecia dar unde o sa faceti baie printre romanasii nostri si daca sunteti cu adevarat norocosi poate auziti si o manea, Paralia Katerini is the place smile.gif Urmata de Halkidiki foarte aproape biggrin.gif

Eu am fost in Creta, Corfu si Rodos si pot spune cu mana pe inima ca that is the place you wanna be when travelling to Greece. Cazare la 4 stele ale lor, care echivaleaza cu un 3* , 3*+ la noi.

@alinutzu89: asta tot caut si eu de vreo luna de zile. M-am oprit la cateva oferte pana acum, eu vreau neaparat Creta ca nu am vizitat tot ultima data cand am fost.
Daca esti pus pe vizite, iti recomand demipensiune, mai ales daca stai doar o sapt. Daca iti iei 2 sapt, baga AI cu incredere.
In Creta mi-a placut Knossos Beach, avea absolut tot ce iti puteai dori. Dar sunt foarte multe hoteluri frumoase, depinde de ce fel de concediu iti doresti. Poti sa alegi orase cu nightlife, orase linistite, sau hoteluri la cativa km de oras pentru liniste totala.

Cat despre locuri de vizitat, sunt o groaza de ghiduri pe net, sa nu mai vorbim ca pana si site-urile agentiilor iti dau cateva clues.

Cam atat momentan. Ma intorc la browse meu de oferte, reviews si alte alea smile.gif
aliki
QUOTE(mateu @ Jun 11 2007, 12:39) [snapback]2951876[/snapback]
LittleBig, am fost eu in Insula Evia anul trecut, in septembrie. Pot sa iti dau ceva sfaturi, dar sa tii cont ....ca am fost in perioada in care statiunea Pefki era pustie, numai grupul de romani era pe plaja.
Deci....drum destul de obositor (am fost cu autocarul) pina in Glifa, de acolo imbarcarea pe un ferry (nu mai stiu pretul la ferry - in jur de 3 E). Am avut ceva socuri cind am vazut insula (sau partea aceea de insula), in sensul ca nu parea deloc "turistica", asa ca ne-am facut curaj, poate-poate...dar Pefki este un orasel micut, cu citeva taverne pe faleza, plictiseala en-gros, liniste totala, 2 super-market-uri si cam atit. Plaja - cu pietre, noi am avut sezlonguri la discretie, nimeni nu te mai obliga sa consumi cafea ca sa poti sa le folosesti toata ziua (daca erau pe toata plaja maxim 20 oameni...). Distractie...uita de amanuntul asta. Nu ai unde, nici un club, nimic.
Singura chestie interesanta e ca poti ajunge la Atena mai usor decit din statiunile din partea continentala (Platamonas, Nei Pori, etc.) , la fel si la Skiathos - unde excursia este mult mai ieftina. Mai este o statiune mai populata cu turisti greci, Aedipsos, dar nu merita efortul sa calatoresti cu autobuze locale, pe care oricum trebuie sa le schimbi macar o data pe distanta Pefki - Aedipsos. Si astepti dupa ele...
La Halkida nu am fost, decit in trecere, intr-o excursie spre Atena.
Depinde cum mergi - daca mergi cu autocarul, atunci te vei deplasa greu...pe insula, sau daca vei cauta un supermarket gen Lidl - cam la 10 km de Pefki.
E drept ca mi s-a parut totul mai scump decit pe continent, dar nu exagerat.
Poate in iulie sau august e o statiune draguta, cu tavernele pline...asta ca sa iti mai dau ceva sperante.
Excursii: insula Skiathos si Atena (altceva nu iti recomand din cauza distantelor mari).
daca mai ai intrebari...sunt pe aici.

Multumim pentru informatii. Si eu vroiam sa merg in Evia-Pefki cu sotul meu, dar postul tau m-a pus pe ganduri... Noi anul trecut am fost in Thassos si ne-a placut f. mult insula. As vrea sa te intreb daca se merita sa mergi in Evia pentru Atena si Skiathos. Pt. Skiathos imi par cam scumpe excursiile si avem o oarecare frica de avion, iar aterizarea pe pista din Skiathos am citit ca e pt. amatorii de senzatii tari.

Si inca o intrebare pt toata lumea: noi am vrea sa mergem cu masina. Avem un Tico, stim ce poate masinuta, dar cativa cunoscuti ne-au zis ca e aiurea sa mergi cu Tico in Grecia, in Grecia mai aproape: Thassos si Halikidiki.
Astept si alte opinii smile.gif
Multumesc.
cami30

Vad ca "romanii" au o mare problema cu romanii. Tot romanul se duce in vacanta si nu vrea sa dea de romani pe acolo, doar asa ca sa fie el mai "shmecher" si sa se laude cu ce destinatii teribile a ales el unde nu's romani.
Eh, SweetSpicy, au mai fost si altii prin insule care's pline nu de romani ci de pustani britanici sau nordici care vin sa bea si sa si-o traga cu cine apuca.
E un forum in care se cer informatii obiective despre cei care vor sa-si petreaca o vacantza in alta parte decat Romania si nu neaparat departe de romani. Personal m-am simtit la fel de bine si in insule la 4 stele, si pe continent ,aproape, la 3 stele si cu masina, si cu avionul. Ceea ce vor unii oameni care aleg grecia este apa mai albastra, cultura diferita, oameni mai calzi si suveniruri pe care sa nu scrie "mamaia" sau "eforie". What's wrong with that?
Nu cred ca e nimic rau in faptul ca din ce in ce mai multi romani isi permit vacante in strainatate mai aproape sau mai departe. Poate ca asa se autoeduca (vizavi de muzica tare, aruncatul resturilor, vorbitul tare).
beautifulromania
[left][/left]SweetSpicy , de ce minti oamenii ca in Halkidiki si Paralia Katerini auzi manele la tot pasul? [right][/right] In plus , se pare ca tu nu ai fost acolo sa vezi daca e adevarat sau nu . Eu am fost in ambele locuri , pot sa-ti spun ca nu am auzit nicio manea , mai mult decat asta si muzica greceasca pe care o asculta grecii in magazine si taverne nu e data tare , asa incat nu deranjeaza pe nimeni.
Am vazut cativa romani necivilizati care vorbesc tare si scuipa pe jos , nu pot generaliza , spunand ca asa sunt toti.
In general vin oameni normali pe acolo , atat doar ca cele doua statiuni sunt din categoria clor cu preturi mai mici , tocmai ca sa isi permita si cei mai putin bogati sa viziteze Grecia.
SweetSpicy
Problema mea era intocmai asta. Ca nu se educa. Ba mai rau, incearca sa raspandeasca "cultura" lor.
Nu cred ca sunt ipocrita cand zic ca nu vreau sa imi petrec vacanta alaturi de manelari, cutitari sau genul asta de oameni.
Crede-ma ca nu am nimic impotriva sa plec cu alti romani in vacanta, sau sa stea alti romani la hotelul sau in jurul meu. Nu, din contra, e bine sa chit chat cu cate un conational. Dar nu cred ca as putea sa stau sa discut Guta and his band cu unu care pute a tzuica de dimineata.
Pur si simplu nivelul meu de cultura nu imi permite.
Stiu de pustii britanici si nordici care se imbata. I-am vazut si eu ... dar scuza-ma nu era plaja plina de ei. Astia erau noaptea pe la 1-2-3 dimineata si au fost pasnici mereu. Si zici de "tras"... eventually, si-o trag intre ei ca sa o pun in cuvintele tale.
Si aleg grecia pt "apa mai albastra, cultura diferita, oameni mai calzi si suveniruri pe care sa nu scrie "mamaia" sau "eforie"". Dar cand toate astea sunt umbrite de muzica tiganeasca, ca eu asa o numesc, si oameni care nu stiu sa se comporte civilizat, arunca mizerii peste tot ca la ei in tara asa fac, urla cat ii tin plamanii "Goguleeeee" si putin le pasa...prefer sa gasesc un loc unde mai putini romani pot sa ajunga.
Si nu stiu cum se face dar parca in insule ajung mai greu. Si nu sunt preturile, ca nu cred ca un tigan cu aurul de 5 kile la gat nu isi permite. Pur si simplu, parca e mai aerisit pe acolo.
Foarte frumos ca isi permit sa zboare cat mai departe. Dar sa isi formeze si o educatie. Din pacate un om bine educat la noi in tara e floare rara. De aceea, eu nu cer decat un minim de decenta...pentru inceput
Sunt sigura ca sunt oameni extraordinari in Romania, din pacate ei sunt ascunsi in spatele aceste "embleme" nationale care ne duc "faima" peste tot. sad.gif
Poate cu timpul s-or mai cerne romanii, or mai invata si ei ceva. Eu tot sper. Inca sunt tanara, poate copii copiilor mei o sa traiasca intr-o Romanie civilizata.
Sincer, eu vad in noua generatie un pas inainte. Parca s-au mai desteptat. Si imi pare bine cand aud la masa de langa un tanar de 17-22 de ani care vorbeste frumos, care stie sa se exprime. Tie nu?
Cam atat ... hai ca am luat-o pe carari nebanuite si m-am abatut de la topic. smile.gif
Vacanta placuta oriunde doriti sa ajungeti smile.gif
cami30
De acord cu tine asa cum detaliezi. Insa eu as vorbi despre "categorii" si nu despre "romani" Categoria romanilor de slaba calitate etc... Din nefericire e si vina celor care fac confortabila sederea acestor oameni pe meleagurile lor creindu-le toate conditiile ( manele, etc)..
Surprinzator totusi si creta era plina de gunoaie pe marginea autostrazii si nu cred sa fie aruncate doar de romanii care ajung acolo...

In fine problema e complicata , dreptatea e de mai multe parti si nu asta e scopul forumului...

Vacanta placuta tuturor
alinutzu89
bine deci hotel cu all inclusive (bufet suedez) prin paralia sau halkidiki are cineva vreo lista ca pe google e cam greu sa gasesc
sorel_789
am recitit acest post de pe la pagina 15 ... si am inteles ca in halkidiki cam sunt pietre, ori pe mal ori in apa cand intri .... am citit ca cele mai faine de cazat in Halkidiki sunt : Neos Marmara din Sithonia ... cica e misto acolo....

insa, am citit ca o plaja f. faina, ar fi in Nei Pori , Platamonas ...

stie cineva cat de departe sunt una de alta Nei Pori de Platamonas ?

merci
Razvanell
Ca sa ajungi din Neo Marmaras in Platamonia trebuie sa parcurgi ~230 km. Treci prin Salonic. Atentie la indicatoare de pe autostrada ca sa nu intri in oras ca-ti lungesti drumul cu 2 ore... Salonicul e in reconstructie in zona intrarii in oras si nici un gps nu te scoate repede. Teoretic ajungi in 2 ore pentru ca limitarea pe autostrada e de 120 kmh.
lori_2001
QUOTE(sorel_789 @ Jun 20 2007, 11:30) [snapback]2991159[/snapback]
stie cineva cat de departe sunt una de alta Nei Pori de Platamonas ?

merci

Cativa KM (5 maxim 10);
sorel_789
lori_2001 , ai fost acolo ? cum e ? ce nu ti-a placut smile.gif ?
artemisa24
buna! huh.gif m-am hotarat si, in cele din urma, m-am inscris pentru hotel Calypso in Hanioti (Halkidiki). ati fost pe acolo? ceva sfaturi pt. cineva care a mai fost in Grecia dar niciodata pe Kassandra???
singuraticul
QUOTE(lori_2001 @ Jun 20 2007, 14:59) [snapback]2992799[/snapback]
Cativa KM (5 maxim 10);

cam atit este..faci maxim 15 min dintr-o statiune in alta;dak o iei pe plaja si pe stadutze sau maxim 5 min cu o bicicleta,atv,masina.
sorel_789
merci pentru raspunsuri... legat tot de Nei Pori / Platamonas ... voi unde ati fost cazati ? si cum v-at facut rezervarea ? direct la hotel sau prin ce agentie ?

merci
iuliana0025
Buna !

Vreau sa stiu daca merge cineva in paralia ( GRecia ) pe 7 iulie. la vila Maria ( 7- 15 iulie )

astept mesaje

Iuliana
tempplier
eu merg cu eu trav
mateu
Aliki....
Nu merita sa mergi in Insula Evia doar ca sa ajungi mai usor la Atena...daca te duci si cu masina pina acolo. Si nici la Skiathos nu poti ajunge mai usor....doar daca se organizeaza vreo excursie, atit. Stiu doar ca am mers in excursia la Skiathos si a fost 18 euro, fata de cea obisnuita, din Nei Pori...cu 35 sau 40 euro. Dar...din micul port Pefki, nu pleaca nici un vaporas, barca, etc...spre Skiathos; cel putin, in septembrie, cind am fost eu...nu stiu ce poate fi in plin sezon...nu vreau sa te influentez. daca tot vrei sa mergi la Skiathos, de ce nu ti-ai facut rezervare pe net, la o vila ...si sa mergi cu masina pina acolo, daca tot vrei sa mergi cu masina pina in Insula Evia...si aici treci cu ferry, ca si la Skiathos.
Sa ma intelegi: insula Evia nu este in genul insulelor Thassos si Corfu (nu am fost, dar am citit TOT ce s-a scris pe forum....in iulie merg in Corfu)...nu poti spune ca te urci in masina si faci inconjurul insulei si dai de plaje bestiale...nu. Poate...in partea sudica... nu stiu, pe acolo nu am fost.
Iar ca sa ajungi la Atena...nu e chiar floare la ureche: in sensul ca ai de mers vreo 3 ore bune pina acolo...drumul cel mai scurt este si cel mai obositor (aici mi se pare chiar potrivit Tico al tau; daca nu ai masina...mai poti sa mergi cu autobuzele alea locale...dar e mult mai complicat, nu poti sa te intorci in aceeasi zi inapoi....nu te sfatuiesc.)
Dar....subliniez...daca vrei doar foarte multa liniste, pe o plaja cu pietre, cu terase micute si extrem de linistite, cu 2 magazinase de amintiri....cu o posibila plimbare de o zi la Atena, cu inca o posibila excursie de o zi la Skiathos...unde, daca ai ghinion sa fii cu minim 2 familii cu gust de shopping accentuat (deci care nu servesc o plaja unde nu curge beerea), vei sta doar o ora la plaja si restul vei bate orasul Skiathos de la un cap la altul.
daca mai ai intrebari...sunt pe aici. Si...ce probleme sa aiba Tico, nu inteleg? cred ca e ok...
Sorel789 - am fost acum 2 ani in Nei Pori; pot spune ca mi-a placut - a fost o destinatie relaxanta, pe gustul meu (de atunci...)
Statiune aerisita, o plaja superba, apa limpede, preturi ok la tot...Platamonas e la 7 km, pe sosea...eu am mers si pe plaja pina in Platamonas...e o statiune mult mai animata decit Nei Pori, cu posibilitati de shopping mai mari (dar pe mine nu ma interesa). Am mers in Nei Pori printr-o agentie obscura...anul trecut o prietena, profesoara, a organizat o tabara de copii acolo - stiu ca a fost un pret ok - 180 euro/7 nopti cu demipensiune, cazare la studiouri...le-a placut...desi iti spun ca aceste studiouri nu au conditii de hotel, etc. Cunosc si agentia, mergem anul asta in Corfu cu ei....daca te intereseaza...Fabiola Turism. Dar...pina nu ma intorc din Corfu, sa vad daca nu m-au tras in piept...nu bag mina in foc pentru ei.
singuraticul
cu Fabiola Turism merg organizez eu excursii in tzara,sau de fapt peliraje pe la diferite manastiri sau locuri din tara.eu ii cunosc,inclisiv pe patron si pe cel mai de gasca sofer de acolo(nea Nicu).pt mine fac orice si imi trimit cele mai bune autocare dar acum ..nush pt altii.autocare au niste mercedesuri cam din 2001-2002,clasificare 3 * + AC.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.