investman
7th June 2007, 11:12
exact!
proprietarul este multumit ca primeste in avans o suma frumusica pe tot sezonul si nu-l mai doare capul daca vin sau nu turistii, iar omu' nostru se apuca de vanzari. in stilul dambovitean!
si credeti ca nu o sa aiba succes?
haha! si inca cum! ca lumea noastra este neumblata si stramtorata, din pacate...
oreift
7th June 2007, 12:02
Salutare! Vrem sa plecam cu masina in Corfu, in septembrie. Intrucat nu vrem sa parcurgem intreaga distanta
intr-o singura zi, vrem sa facem un popas undeva pe Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach,
Platamonas, Nei Pori, etc). Imi puteti spune va rog daca stiti un hotel sau o vila unde ne-am putea caza
pentru o noapte? Daca se poate, va rog sa-mi dati si un site sau e-mail deoarece am vrea sa ne facem rezervare
din tara.
Multumesc si vacante placute!
lexy
7th June 2007, 12:51
QUOTE(oreift @ Jun 7 2007, 13:02) [snapback]2936061[/snapback]
Salutare! Vrem sa plecam cu masina in Corfu, in septembrie. Intrucat nu vrem sa parcurgem intreaga distanta
intr-o singura zi, vrem sa facem un popas undeva pe Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach,
Platamonas, Nei Pori, etc). Imi puteti spune va rog daca stiti un hotel sau o vila unde ne-am putea caza
pentru o noapte? Daca se poate, va rog sa-mi dati si un site sau e-mail deoarece am vrea sa ne facem rezervare
din tara.
Multumesc si vacante placute!
Incearca www.gto.gr
Eu am facut rezervare ptr o zi prin intermediul lor.
cele bune,
zion12345
7th June 2007, 13:19
QUOTE(singuraticul @ Jun 1 2007, 00:02) [snapback]2910751[/snapback]
acum am si eu citeva intrebari;anul asta plec in halkidiki ,neos marmaras:
ce se poate vizita inafar de excursiile optionale;
in salonic...ce si cum ca am auzit multe despre parcari si etc..(intentionez sa inchiriez o masina si sa ma mai plimb pe acolo)
intr-un cuvint :dak inchiriez o masina (probabil 5 zile) ce sa vizitez?
PS: scz ca intreb dar anul trecut am fost in Nei Pori ,am vizitat,m-am plimbat dar cind am venit in rom am aflat ca nici juma din ce era de vazut nu am vazut ca nu am stiut pe unde sa ma duc cu toata ca masina am avut si timp deasemenea. ms anticipat.
Am fost acum 2 ani la Neos Marmaras si iti garantez ca nu vei regreta, desi este putin mai scump decat celelalte locatii din Halkidiki. Ai grija ca plaja este putin cam departe. Poti face croaziere pe mare, poti vizita Porto Caras, un complex hotelier cu 2 hoteluri de lux Sithonia si Meliton dar si o sumedenie de iachturi. Porto Caras e la 2 km de Neos Marmaras. In Salonik poti vedea biserica Sf Dumitru si Turnul Alb. Salonik este un oras aglomerat dar se gasesc si locuri de parcare. Nu este mare diferenta intre el si Bucuresti. Oricum, cred ca ai facut o alegere buna, nu cred ca se compara cu Paralia sau Nei Pori. Din pacate cred ca sunt mai putine locuri de vizitat decat la Nei Pori. Daca mai vrei amanunte, intreba si voi incerca sa-ti raspund.
zion12345
7th June 2007, 13:20
QUOTE(pepitica @ Jun 6 2007, 09:42) [snapback]2930541[/snapback]
Stie cineva daca anul asta se mai platesc acele taxe la trecerea prin Giurgiu? Noi plecam pe 16 iunie in Grecia......asa ca daca mai sunt persoane care pleaca in aceeasi zi....poate ne vedem....

Da, se plateste taxa de pod, aproximativ 25 RON/masina.
zion12345
7th June 2007, 13:22
QUOTE(Jah @ Jun 5 2007, 19:34) [snapback]2928692[/snapback]
Mare grija la radare in Grecia. Bulgarii sunt tolomaci, pun radare cam in aceleasi locuri si sunt usor de fentat, dar la greci e mai greu si nici nu scapi cu 5-10 Euro.
Asa este, ai dreptate. Si va sfatuiesc sa platiti amenda. Nu e bine sa incercati sa-i mituiti. Grecii nu sunt la fel ca bulgarii.
dragos-
7th June 2007, 14:11
Salut. Plec in 1 iulie la hotelul New Anthemus Sea din Nikiti/Sithonia, Halkidiki. Ati fost pe acolo? Cum e? Pareri, sfaturi, orice...
LittleBig
7th June 2007, 21:05
salut,
plec peste o luna in insula evia, la pefki.
a fost cineva pe acolo? astept sfaturi/indrumari/indicatii, tot ce ar putea fi util de stiut despre locatie.
cam cat costa traversarea cu ferry?
Skiatella
7th June 2007, 21:48
Tocmai m-am intors din Grecia (Olimpic Beach), foarte dezamagita de conditiile de aici. Am stat la asa-zisul hotel Acropolis. Nu vi-l recomand. e o vila cu apartamente (slabute apartamente), cu o patroana puturoasa rau si pretentioasa pe deasupra. Nu tu prosoape, nu tu hartie igienica, curatenie,... cu toate trebuie a te descurci singur. Masa la 2 strazi departare, dezamagita ca nu era bufet suedez nci macar la micul dejun si deja ne saturasem de acelasi salam in fiecare dimineata, dar de altfel oamenii draguti si serviabili. In rest Grecia, mai murdara ca niciodata (acu' 5 ani am venit foarte incantata si cu dorinta de a reveni), alge in apa de nu puteai intra, mizerie pe plaja, ... de neimaginat!
Anul trecut am fost in Tunisia! Mare diferenta! La comfort si conditii, nu la pret! asa ca o recomand cu caldura!!!
cipin
7th June 2007, 22:05
Salut!
Plec pe 23 iunie in Dionisiu Beach la Haus Chrisi. A mai fost careva pe acolo? Ce posibilitati de distractii? E aglomeratie in perioada asta? Plaja? Apa?
danyell79
7th June 2007, 22:39
QUOTE(Skiatella @ Jun 7 2007, 22:48) [snapback]2938744[/snapback]
Tocmai m-am intors din Grecia (Olimpic Beach), foarte dezamagita de conditiile de aici. Am stat la asa-zisul hotel Acropolis. Nu vi-l recomand. e o vila cu apartamente (slabute apartamente), cu o patroana puturoasa rau si pretentioasa pe deasupra. Nu tu prosoape, nu tu hartie igienica, curatenie,... cu toate trebuie a te descurci singur. Masa la 2 strazi departare, dezamagita ca nu era bufet suedez nci macar la micul dejun si deja ne saturasem de acelasi salam in fiecare dimineata, dar de altfel oamenii draguti si serviabili. In rest Grecia, mai murdara ca niciodata (acu' 5 ani am venit foarte incantata si cu dorinta de a reveni), alge in apa de nu puteai intra, mizerie pe plaja, ... de neimaginat!
Anul trecut am fost in Tunisia! Mare diferenta! La comfort si conditii, nu la pret! asa ca o recomand cu caldura!!!
Si eu plec anul asta la Olimpic Beach, ceva preturi, recomandari, sfaturi poti sa-mi dai si mie?
bogdan10
8th June 2007, 11:01
Cateva informatii utile referitoare la viteze legale, amenzi etc. pt. traversarea Bulgariei:
Name: What do you need to know about driving in Bulgaria?
Country: BULGARIA
Detailed description: Speed limits:
The following speed limits are in force in Bulgaria, unless other restrictive traftic signs limit speed:
Type of vehicle Inside city limits Outside city limits Divided highway
Automobiles 50 90 120
Trucks, busses 50 80 100
Motorcycles 50 80 100
Speeding fines:
Violation Fine
20 km/h over speed limit or less 5 levs
20 to 30 km/h over speed limit 10 levs
30 to 40 km/h over speed limit 20 levs
40 to 50 km/h over speed limit 30 levs
over 50 km/h over speed limit 50 levs
Alcohol:
Tne permissible blood alcohol content of drivers is 0.5/ 1000.
Sanctions for driving under the influence of alcohol:
Driving with blood alcohol content:
From 0.5 to 1.2 per 1000 - fine from 50 to150 levs and driving license suspension for up to one year
La cat de "spagari" sunt cateodata "militienii cu ceafa groasa", valoarea spagii in EURO este dubla fata de valoarea reala a amenzii (tinand cont de cursul EURO/LEVA)!
big.brother
8th June 2007, 12:40
Salutare tuturor.
Anul acesta, mai exact in luna iulie, vreau să plec in Grecia dar există unele probleme.
Merg cu niște prieteni, care nu au aceași situație financiară ca și mine.
Eu merg în Paralia Katerini, dar ceilalți au spus, că dacă sunt mari prețurișe, merg în altă parte.
Spuneți-mi dacă există sejur în Grecia, de maxim 200 €, cu toate taxele, preferabil cu mic dejun.
sweet_lorry
8th June 2007, 15:38
QUOTE(big.brother @ Jun 8 2007, 13:40) [snapback]2940864[/snapback]
Salutare tuturor.
Anul acesta, mai exact in luna iulie, vreau să plec in Grecia dar există unele probleme.
Eu merg în Paralia Katerini, dar ceilalți au spus, că dacă sunt mari prețurișe, merg în altă parte.
Spuneți-mi dacă există sejur în Grecia, de maxim 200 €, cu toate taxele, preferabil cu mic dejun.
da, da.... normal k exista..... 7 nopti, cu autocar si mic dejun.... de ex. in Nea Potidea (park asha se scrie), Halkidiki-Kassandra. In full-sezon este 149 euro cazare cu mic dejun+ 55 euro transport..... Asta gasesti la www.christiantour.ro. Dar cu siguranta gasesti oferte sub 200 euro incluzand cazare, mic dejun si transport cu autocarul....
con1
9th June 2007, 00:54
poate sa-mi spuna cineva unde este nei pori ? cumva langa platamonas ?
monny_75
9th June 2007, 09:10
QUOTE(con1 @ Jun 9 2007, 01:54) [snapback]2943623[/snapback]
poate sa-mi spuna cineva unde este nei pori ? cumva langa platamonas ?
Da, este la aprox 2 km sud de platamonas. Daca dai 2 pagini inapoi gasesti poze si discutii despre aceasta statiune.
MARIANA22
9th June 2007, 11:22
QUOTE(zion12345 @ Jun 7 2007, 14:20) [snapback]2936341[/snapback]
Da, se plateste taxa de pod, aproximativ 25 RON/masina.
Deci la noi se mai plateste doar taxa asta de pod si de tranzit nu, ca parca era 50 ron?
La bulgari ce taxe raman, cate sunt si ce valoare au acum in iunie?
big.brother
10th June 2007, 08:51
Ms mult Lorry, dar nici ei, nici eu nu suntem hotărâți. Acum căutam Barcelona, fiindcă transportul este cu avionul.
Mă gândeam să merg așa cu avionul în Barcelona, și să îmi caut cazare la un hotel. Dar am niște cunoștințe care au niște agenții de turism, și dacă mi se întâmplă ceva, să știu pe cine să trag de limbă
dangerous_mind
10th June 2007, 13:25
QUOTE(big.brother @ Jun 8 2007, 13:40) [snapback]2940864[/snapback]
Salutare tuturor.
Salutare
Posibil sa existe, sunt agentii care au. Dar evita agentia Tramp Travel din Sibiu. Am fost cu ei in Paralia, de revelion. Este agentia unui grec, care are si hotelul Akti Musson, la care am fost cazati, de aceea sejurul a fost destul de ieftin. Super fain hotelul, recent renovat, conditii ff bune, dar.... personal execrabil si jegos. Seful de sala al restaurantului se purta ff urat cu turistii, receptionera mai degraba te impusca decat sa-ti dea o informatie. Si stiu ca au regula sa nu iei in camera nimic de mancare de la restaurant, dar s-a intamplat sa am la mine portocale pe care le cumparasem din statiune si, cand sa plec din sala de mese, a venit un ciutan de ospatar dupa mine, trimis de seful de sala, care sa ma traga de maneca si sa-mi spuna ca nu am voie sa iau mancarea cu mine. Iar in seara de Revelion acelasi sef de sala, mirosind a bautura, a luat catera romance de pe scaun, de langa sotii sau prietenii lor, ca sa danseze cu ele.
JustMe2007
10th June 2007, 17:05
Am gasit un link interesant si util, pentru cei care vor sa vada mai in amanunt cum arata locurile de cazare: http://www.hit360.com/english/destinations...hp?place_id=692 (ceva de genul: http://www.hit360.com/mendi/en/ )
tupi07
10th June 2007, 21:56
pt cine vrea sa stie despre kriopigi beach hotel, am venit acum doua saptamni de acolo
din bucuresti drumul a durat cam 14 ore , mers normal ,cu pauze si o singura problema la bulgari cu un radar;la vama se trece foarte repede; centura la sofia am gasit-o f usor cf schitei care a circulat pe forum ,este ceva inghesuiala dar nu ca la noi;kriopigi este un satuc mic si linistit ; hotelul este pe soseaua principala dar marea este mai departe ,vreo 300 m pe o sosea care coboara in panta ; camera a fost 30 euro/pers cu doua mese dim si seara ; camerele nu sunt toate foarte atragatoare; unele sunt cu tapet deteriorat si miros de mucegai dar altele arata acceptabil;personalul este insa amabil si incerca sa mai rezolve problemele cu camerele si chiar cu apa care nu e intotdeauna f calda la robinet;hotelul are piscina ,bar in aer liber, loc de joaca pt copii si nu numai (tenis masa) terasa pt plaja ;destul de dragut dar in momentul in care hotelul e plin incepi sa te calci in picioare mai ales la mese; asta s-a intamplat sambata si duminica cand trebuia sa stai la coada mai ales la paine ; nici mancarea nu era foarte variata mai ales dimineata si ce era cel mai deranjant era faptul ca nu te lasau sa-ti iei singur ceaiul sa zicem de dimineata ,desi era gratuit; trebuia sa ceri ospatarului; iar seara nimic nu mai era gratuit de baut si toate erau la pret de restaurant;
sanddy1964
10th June 2007, 22:43
QUOTE(dangerous_mind @ Jun 10 2007, 14:25) [snapback]2948216[/snapback]
acelasi sef de sala, mirosind a bautura, a luat cateva romance de pe scaun, de langa sotii sau prietenii lor, ca sa danseze cu ele.
pai daca sotii erau ocupati cu altceva, s-a orientat omu!
Ce nu puteau sa-l refuze politicos?Adica sa-i zica pe romaneste: da-te ba in pana mea, ceva de genul asta, vreo referire la decedatii din familie,,,
dangerous_mind
11th June 2007, 11:17
QUOTE(sanddy1964 @ Jun 10 2007, 23:43) [snapback]2950262[/snapback]
pai daca sotii erau ocupati cu altceva, s-a orientat omu!
Ce nu puteau sa-l refuze politicos?Adica sa-i zica pe romaneste: da-te ba in pana mea, ceva de genul asta, vreo referire la decedatii din familie,,,
nu... pur si simplu luate de pe scaun fara nici o invitatie, fara nimic. trase de mana si luate la dans. dar in fine... zic ei ca acolo este obiceiul ca dc o femeie discuta cu un barbat, asta inseamna ca accepta ca el sa o curteze. asta le-a explicat ghida sotilor revoltati 
all in all, staiunea este faina, sunt hoteluri si case cu arhitectura interesanta.. mai ales casele aste de vacanta ale grecilor sunt frumoase. mie mi-a placut. mai putin placuta a fost partea cu soferul care a baut toata noaptea la barul hotelului, iar a doua zi s-a urcat la volan si a condus pana in Romania. Dar toti ne-am intors fara probleme, altfel nu mai eram eu aici sa carcotesc pe forum 
mateu
11th June 2007, 11:39
LittleBig, am fost eu in Insula Evia anul trecut, in septembrie. Pot sa iti dau ceva sfaturi, dar sa tii cont ....ca am fost in perioada in care statiunea Pefki era pustie, numai grupul de romani era pe plaja.
Deci....drum destul de obositor (am fost cu autocarul) pina in Glifa, de acolo imbarcarea pe un ferry (nu mai stiu pretul la ferry - in jur de 3 E). Am avut ceva socuri cind am vazut insula (sau partea aceea de insula), in sensul ca nu parea deloc "turistica", asa ca ne-am facut curaj, poate-poate...dar Pefki este un orasel micut, cu citeva taverne pe faleza, plictiseala en-gros, liniste totala, 2 super-market-uri si cam atit. Plaja - cu pietre, noi am avut sezlonguri la discretie, nimeni nu te mai obliga sa consumi cafea ca sa poti sa le folosesti toata ziua (daca erau pe toata plaja maxim 20 oameni...). Distractie...uita de amanuntul asta. Nu ai unde, nici un club, nimic.
Singura chestie interesanta e ca poti ajunge la Atena mai usor decit din statiunile din partea continentala (Platamonas, Nei Pori, etc.) , la fel si la Skiathos - unde excursia este mult mai ieftina. Mai este o statiune mai populata cu turisti greci, Aedipsos, dar nu merita efortul sa calatoresti cu autobuze locale, pe care oricum trebuie sa le schimbi macar o data pe distanta Pefki - Aedipsos. Si astepti dupa ele...
La Halkida nu am fost, decit in trecere, intr-o excursie spre Atena.
Depinde cum mergi - daca mergi cu autocarul, atunci te vei deplasa greu...pe insula, sau daca vei cauta un supermarket gen Lidl - cam la 10 km de Pefki.
E drept ca mi s-a parut totul mai scump decit pe continent, dar nu exagerat.
Poate in iulie sau august e o statiune draguta, cu tavernele pline...asta ca sa iti mai dau ceva sperante.
Excursii: insula Skiathos si Atena (altceva nu iti recomand din cauza distantelor mari).
daca mai ai intrebari...sunt pe aici.
Crys&Cos
11th June 2007, 12:54
Pleaca cineva in Halkidiki in 23.06.07, in vama la noi, pe la 4-5 dimineata?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.