Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

mateu

Buna! ajutati-ma si pe mine, va rog: am recitit tot topicul asta....dar nu am gasit ce cautam.
Stiti vreo posibilitatea de cazare ieftina pe linga Atena, zona Attica? a fost cineva pe acolo...poate nu va aduceti aminte de pensiune, hotel, dar o localitate, macar. Vreau sa vizitez Atena si sa stau 3 nopti in apropiere, eventual sa vizitez si Cap Sunion, Delfi, Korinthos, etc. Sau poate chiar in Atena...(suntem o familie cu 2 copii...marisori, deci avem nevoie de 2 camere sau un apartament).
Va multumesc anticipat!
mirceagun
QUOTE(marian5691 @ May 24 2007, 19:47) [snapback]2881707[/snapback]
Anul acesta vreau sa merg, cu masina, pentru prima data in Grecia. Voi merge cu sotia si fiul meu de 18 ani. Perioada:17-24 iunie.
Desi am facut multe concedii de neuitat in strainatate as dori ca si acesta sa ne ramana la suflet.
Cautam cazare acolo. Preferabil apartament cu doua camere, pe sau foarte aproape de plaja. Dorim deasemeni sa facem si ceva excursii (de genul: Meteora, Skiathos, Mt. Athos etc...)
Va rog trimteti-mi recomandarile voastre.
Cu multumiri,

Ceea ce imi place mie ,nu este obligatoriu sa -i placa si fratelui meu, de exemplu.De aceea este dificil sa faci recomandari.Mie imi place de exemplu Neos Marmaras,Halkidiki dar unora nu le plac plajele din zona pentru ca au pietre la intrarea in apa (2-4 m).Incercati sa parcurgeti paginile anilor trecuti sa va puteti face o idee.
Cateva caracterizari sumare ,totusi:
- Halkidiki contine 2 peninsula turistice-Sithonia si Kassandra.Prima incepe de la Gerakini si se termina la Vourvouru,zona de deal si munte cu peisaje incredibile ,sate/orasele turistice mai putin animate excepatand N.Marmaras,Nikiti si Sarti pe care le si recomand.kassandra incepe de la Nea Moudania,zona de campie si deal,mai comerciala,mai animata cu maxime la hanioti,Pefkofori si Kalithea si multa traditie la Afitos si Potidea;Statiunile sunt de regula de mici dimensiuni dar relativ apropiate unele de altele,ceea ce nu este cazul in Sithonia
De vizitat : Salonik,Athos,tur de peninsula,Castrul de la Olynthos,Poligiros
- Pieria-Olimic Riviera se intinde in zona de campie incepand cu 40 km in sud de SalonikStatiuni mai mari Paralia Katerini,Leptokaria,nei Pori,Platamonas ,ultimile aflate la poalele legendarului Olimp. Mai gen Mamaia,Jesolo(Italia).Preturi cu pana la 50 % mai mici la cazari fata de Halkidiki.Predeomina turistii est-europeni.
De vazut: Olimp,Salonik,valea Tembi,Kalambaka-Meteora-Lamia,Volos,croaziera Skiatos-Skopelos,Dion,Lithohoro
-Thassos(insula) -relativ asemanatoare pen Sithonia,zona de munte,peisaje superbe pe coasta de vest intre Limenas si Limenaria prin Skala Potamia.Plaje de nisip fin la Potamia,Amoudia sau cu piatra la legendara plaja a sirenelor de la Alyki.Multa marmura,paduri,traditie la Teologos,chiar drumetii montane.
De vizitat; Kavala,spendid oras cu monumente romane
-Riviera de nord- Nea Vrasna,Olimpiada,Stavros-in vecinatatea orasului Kavala, zone aflate in creste din punctul de vedere al atractiei turistice.
de vizitat:Salonik,Kavala,croaziera Athos din Ouranopolis
Cele patru zone de mai sus sunt facil de vazut la un drum de 12 ore din Bucuresti
Pentru celelalte perle ale greciei trebuie sa iei in considerare o zi in plus de drum cu masina:
-insula Corfu cu ferry din Igoumenitsa( recomandabil: Moraitika,Komeno,Dassia),peisaj montan de top la Paleokastitsa,capitala cu influente venetiene si britanice -Corfu Town(Keryra);
-coasta ateniana-Glyfada,Phaliro,Vouliagmeni,Cap Sounion de unde ai acces la Teba,Delfi,minunile arheologice ale Atenei,insulele Egina,Poros,Hydra(croaziere din Atena,Tolo),etc,etc;
-Corintul de nord si Loutraki-max 80 km sud de Atena cu acces in plus la Epidaur,Peloponezul de nord pana la Tolo)
- Evia-destinatie in crestere
- Skiatos( una din cele mai frumoase plaje din lume),cu ferry din Volos

Pentru celelalte - avionul este solutia (Creta,Santorini,Zakintos,Rodos,Mykonos,peloponezul de sud).In toate acestea poti inchiria auto pentru calatorii.Nu luati,daca alegeti acestea ,complexuri turistice izolate care va limiteaza sansele de a calatori,preferati vecinatatea urbana si este simplu sa alegeti cerand detalii destre amplasarea hotelului si consultand o harta pe net(greeklanscapes.com).Sunt multe de spus despre insule; niciuna din cele de mai sus nu seamana una cu alta;se spune ca daca nu ai vizitat o insula nu ai inteles Grecia si sunt de acord cu aceasta.
Alegere usoara!

singuraticul
QUOTE(sanddy1964 @ May 25 2007, 14:55) [snapback]2885358[/snapback]
Stie cineva cum este plaja la NEI PORI? Am inteles ca e super ok, cu nisip, nici urma de pietre dar si o confirmare nu ar fi rea...
Hotelul Olympic Beach din NEI PORI este dat 3+stele plus.Asa e?
Stie cineva cat de departe de plaja este situat si daca sunt probleme cu parcarea .(anuntul zice ca sunt pe "tarmul" marii laugh.gif si ca au parcare... happy.gif ).
Pretul cu demipensiune e ok dar cum este mancarea? Merita si cina sau e mai bine doar mic dejun? Am ales perioada 08-15 Aug / 219Euro/7zile prin Neotour -SUNT SERIOSI???....
( mai e timp sa ma razgandesc... confusedsmiley.png )
Mercik! worthy.gif

am sta in neipori la vila tzifris gard in gard cu hotelul tau;pe afara parea marfa mai multe nu pot sa-ti spun sczz..sad.gif
plaja e supewr belea ,fara pietre,lata;
da la hotel pina pe plaja nu faci mai mult de 5 min hai 10 maxim dak te lenevesti si te mai uiti prin vitrine
parcare la hotel nu am vazut da posibil sa aiba..nush(pe afar anu se vedea.

neotur...aici e mult de discutat;eu iti spun ca am avut unmic accident cu ei( cu autocarul in bilgaria),autocarul nu si-a ma putut continua drumuul( s-a culcat si el intr-un santz ...probabil de oboseala);a oprit un alt autocar de RO,gol si care s-a oferit sa ne duca dak agentia plateste motorina pin ain buc,agentia nu a vrut si am sta intr-o benzinarie din bulgaria 15 ore pina a venit unul din Ro si acela neclasificat;dalea de merg pe la tzara,intre comune. aici as mai povesti si despre excursiile optionale care....dar nu vreau sa-mi aduc aminte ca ma enervez.

pe scurt:hotelul pare si cred ca este OK,statiunea OK dar da-mi voie sa am retineri maaaaaaari de tot cu privire la agentie.
bafta si sejur placut.
singuraticul
QUOTE(raduniculescu @ May 27 2007, 01:43) [snapback]2890438[/snapback]
Cu Neotour am fost si eu in 2005 dar am stat la vile. Parti bune si parti rele despre ei:

"minus" au facut cazarea tarziu dupa ora 14:00 (ajunsi la 11:00) si la plecare am eliberat camera la 10:00 ca sa parasim statiunea la 18:00 (se stricase autocarul). O lipsa de comunicare i-a dezavantajat, daca anuntau din timp mai aveam o zi de plaja, fara sa fim ingrijorati de ce nu plecam din ora in ora.

"minus" - excursii locale mai scumpe ca la altii si nu dadeau chitanta.

"plus" era un ghid capabil, cu parul prins in coada, care stia sa povesteasca. Am fost la Meteore cu el si mi-a placut cum vorbea si spre deosebire de alti ghizi se uita si in urma dupa turisti, mai schimba o vb.

"plus" soferii au mers cu 100KM/h la dus, la intoarcere au mers mai tare 120KM/h dar ne-au adus intregi. Erau 2 soferi pe cursa care au mers frumos

"plus" - reprezentanti locali si site bine facut sa-ti ia ochii.

"plus" cu "minus" Autocarele aratau bine, la dus am fost cu Mercedes pe care scria Normandia (era din 2001-2002) si la intoarcere am venit cu un Setra nou nout (sau care arata ca unul nou) dar care culmea s-a stricat.

Sper ca acum sa se fi pus la punct si experienta avuta sa-i ajute sa tina relatia multi ani ca Nei Pori este o statiune la inceput care poate fi exploatata 10 ani usor. Am fost si in Paralia Katerini care dupa mine este o statiune fumata din '90 in coace.

In Nei Pori erau locuri de parcare, dupa cum vezi in poze multi romani erau cu masinile. Mancare este ieftina, acum 2 ani am luat demipensiune dar acum ma duc fara nimic si o sa aleg acolo ceva. Te simti foarte bine ca sunt multi care vb romaneste si meniurile sunt in romana, multe supermarket-uri (unul langa hotelul tau)

Sper ca te-au informat corect ca sa ai un nivel realist de asteptari. Nu este Mamaia cu hoteluri mari, telegondola si parcuri acvatice. Este un loc linistit ideal pt odihna cu plaja mare. Au si discoteca la iesirea/intrarea in statiune intre Nei Pori si Platamonas. In Platamonas nu ai plaja aproape deloc si ce este e cu pietricele/pietroaie dar gasesti magazine de haine si 2 cluburi dragute. Mie mi-a placut drept dovada revin pentru 10 zile in Grecia - Nei Pori.

acel mercedes de la normandia s-a rasturnat cu noi in bulgaria;dupa o oprire la un restaurant a ramas fara sitemul electric si fara frine la cca 100km/h inchipuiti-va ce a fost;afara ploua si frina de mina a fost in zadar.( de tras a fost trasa pt ca m-am uitat cind ne-am luat bagajele);acum eu cu prietena glumim ca i s-a facut si autocarului somn si s-a culcat... huh.gif
singuraticul
acum am si eu citeva intrebari;anul asta plec in halkidiki ,neos marmaras:
ce se poate vizita inafar de excursiile optionale;
in salonic...ce si cum ca am auzit multe despre parcari si etc..(intentionez sa inchiriez o masina si sa ma mai plimb pe acolo)
intr-un cuvint :dak inchiriez o masina (probabil 5 zile) ce sa vizitez?

PS: scz ca intreb dar anul trecut am fost in Nei Pori ,am vizitat,m-am plimbat dar cind am venit in rom am aflat ca nici juma din ce era de vazut nu am vazut ca nu am stiut pe unde sa ma duc cu toata ca masina am avut si timp deasemenea. ms anticipat.
sanddy1964
QUOTE(singuraticul @ May 31 2007, 23:44) [snapback]2910676[/snapback]
da la hotel pina pe plaja nu faci mai mult de 5 min hai 10 maxim dak te lenevesti si te mai uiti prin vitrine
retineri maaaaaaari de tot cu privire la agentie.
bafta si sejur placut.

Mersi pt urari.E clar ca nu merg cu autocarul asa ca, daca numai asta si excursiile sunt aiurea, e ok.Ma duc singur in excursii, chiar daca costa dublu.
Chiar 5 minute pana la plaja? Ei ziceau ca e chiar in primul rand de hoteluri...asta ma face sa am niscaiva retineri,...in fine sa vedem ce zic si ei, cand o sa-i intreb la ei la sediu, saptamana viitoare..
Am facut o rezervare pe net dar NU AM PRIMIT NICI O CONFIRMARE.Trebuia sa trimita asa ceva?
mcn_alex
QUOTE(Deiuta @ May 31 2007, 11:48) [snapback]2907711[/snapback]
Multumesc mult de informatii!
Am scris de Riviera Olimpului deoarece asa aparea in oferta, insa am facut "sapaturi pe net" si am descoperit ca hotelul (complexul ) la care voi sta se afla la 8Km de orasul Litochoro de la poalele muntelui Olimp. Voi vedea ce ma asteapta.......Sper din suflet sa fie frumos si daca avem ghinion la cazare, ne vom petrece timpul facand numai excursii. De aceea am vrut mai mult sa aflu informatii despre imprejurimi.
Multumesc inca odata!

hello! am citit aproape tot topicul despre paralia katerini si am obs ca parerile sunt impartite.....unele persoane au fost incantate d aceasta statiune altele nu(bine ca asta depinde si de pretentiile fiecaruia ).....si sincer am stat putin p ganduri......dar totusi si eu voi pleca in paralia in august .pe langa celelalte locuri p care le vom vizita( meteora,olimp,atena etc) am dori sa mergem si la aqualand . a fost cineva acolo? stiti cum se ajunge din paralia la aqualand? orice informatii sunt bine venite ms mult si ast vesti d la voi

singuraticul
QUOTE(sanddy1964 @ May 31 2007, 23:43) [snapback]2910969[/snapback]
Mersi pt urari.E clar ca nu merg cu autocarul asa ca, daca numai asta si excursiile sunt aiurea, e ok.Ma duc singur in excursii, chiar daca costa dublu.
Chiar 5 minute pana la plaja? Ei ziceau ca e chiar in primul rand de hoteluri...asta ma face sa am niscaiva retineri,...in fine sa vedem ce zic si ei, cand o sa-i intreb la ei la sediu, saptamana viitoare..
Am facut o rezervare pe net dar NU AM PRIMIT NICI O CONFIRMARE.Trebuia sa trimita asa ceva?

este in primul rind de hoteluri/vile dar pina la acest prim rind mai e un rind de terase,taverne,baruri etc...deci...
artemisa24
buna! pt. cine a fost in Salonic cu autobuzele grecesti, ca sa ma exprim asa, din Hanioti, sau in general din statiuni, unde anume opresc in Salonic (autogara, ceva?) si cum se poate ajunge de acolo la Turnul alb???? va rog.....
asandeiana

[indent][/indent]
QUOTE(dancris @ May 21 2007, 18:25) [snapback]2867289[/snapback]
Anul trecut am fost in Grecia si a fost super, insa nu va sfatuiesc sa luati bilete prin Romadria. Am fost la Olimpic Beach, aflata la doar 1,5 km de Paralia, insa va pot spune ca este o statiune de vis, linistita si cu o plaja curata si frumoasa. daca mai vrea cineva amanunte despre preturi si altele nu ezitati sa ma intrebati. Am fost cazata la vila Girnis.

Poti sa imi spui mai multe despre Olimpic Beach, te rog?
Eu plec pe 11 iunie la Platon Palace Hotel (am mici nelamuriri si in legatura cu hotelul pentru ca l-am vazut incadrat intre 2 si 4 *).
Cam care sunt preturile excursiilor optionale (nu plec prin agentie): Meteora, am mai auzit ceva de o excursie a "piratilor"?
Nu am retinut cam care sunt preturile la hainele de piele, ma poti ajuta?
Mai am o rugaminte: stie cineva care este distanta din Vama Veche pana in Paralia Katerini?
catalinescu
QUOTE(artemisa24 @ Jun 2 2007, 14:26) [snapback]2916436[/snapback]
buna! pt. cine a fost in Salonic cu autobuzele grecesti, ca sa ma exprim asa, din Hanioti, sau in general din statiuni, unde anume opresc in Salonic (autogara, ceva?) si cum se poate ajunge de acolo la Turnul alb???? va rog.....

Salut!

Autocarele opresc la autogara. De acolo poti sa iei un autobuz care te va duce in apropiere de Turnul Alb. Eu am coborat la zidurile orasului si am mers pe faleza (pe jos) pana la turn. Intereseaza-te la fata locului despre autobuze (era un chiosc de bilete in statia de langa autogara).
bobut
Salut,

Eu ma duc in zona de nord... Sithonia pentru peisaje, distanta si vizite smile.gif

In primul rand incercati sa cautati si pe Internet hotelurile la care va duceti... un search dupa "numehotel review" ar trebui sa fie destul de convingator.
Daca nu exista inseamna ca e o mica problema, insa nu majora...

Daca nu va lamuriti, accesati http://www.holidaycheck.de/ si http://www.google.com/translate_t daca nu stiti germana...

Apoi mai vine partea cu preturi vs. calitate. Din cate am vazut eu agentiile isi pun cam cel putin 30% in plus fata de preturile reale si aici nu ma refer la pretul de raft gasit la hotel smile.gif Daca va luati circuite/excursii etc prin agentii in jurul sumei de 200 eur sa fiti siguri ca gasiti conditii slabe (mai ales daca mai e si sezon).
O excursie decenta pleaca de pe la un 400 de eur (fara transport) intr'un hotel "civilizat" (oricum stelele lor nu's ca la noi).
Pe voucher trebuie sa scrie tot: numele persoanelor, ce tip de camera (sea view/park view/etc), tipul de masa, durata, persoana de contact.

Alt aspect ar fi cel al circuitelor/excursiilor organizate. Mai bine va lipsiti. Ori cu masina, ori va descurcati singuri. Stiu ca este mai ieftin sa luati pachet complet, insa veti avea placerea de a va delecta de cele mai multe ori nepasarea totala a insotitorilor/soferilor si de "fitzele" colegilor de suferinta.

Dupa experienta de acum 2 ani cu Possidi Paradise va rog sincer sa nu va mai duceti acolo tongue.gif Deci, care mai da de oferte bune pt. acest hotel/colt de lume spuneti pas, va rog rolleyes.gif

Camere gasiti si acolo si pe net, insa mai bine la fata locului deoarece pe net puteti vedea poze decente (vezi Possidi), dar realitatea ... cu mult mai cruda smile.gif

In zona Paralia si imprejurimi exista riscul sa intalniti oameni "neprietenosi" vezi sticle sparte, usi trantite, manele etc. deoarece asa se manifesta o anumita parte a oamenilor la bucurie cool.gif (fara numar).

Pentru excursii vorbiti la receptia hotelului, sau la agentiile de turism din orase/orasele/statiuni.

In ceea ce priveste drumul:
- luati harta de BG si GR, chiar daca aveti GPS (acum sunt hartile mai detaliate, dar rutele nu sunt cele mai fericite);
- folositi viamichelin.com si setati traseul pe recomandat de vm.com... mi se pare cel mai ok traseu si se pot printa partile importante;
- atentie la radarele din BG... sa aveti hartii de 5 eur ca rest n'am vazut sa dea pana acum;
- dupa intrarea in GR va fi mult mai usor, deoarece au un sistem destul de bine pus la punct de semnalizare a circulatiei;
- atentie la camerele video - exista si in GR, atat in orasele mai mari cat si pe autostrada;
- la un moment dat am inteles de la un grec ca nu ai voie cu diesel in Salonic, insa nu am o confirmare clara;
- din Buc e bine sa se plece pe la un 3-4 AM pentru a ajunge decent in Halkidiki;

- asigurari de sanatate imi fac la Generali, cu toate ca toate agentiile au RAI (comision mai mare);
- atentie la Cartea Verde;
- imputernicire de la leasing (daca este cazul).

Pentru alte informatii cred ca puteti pune intrebari si la http://www.grembassy.ro/ mai ales legate de legislatie.

Concediu placut si fara evenimente !

PS: Atentie la aricii de mare !!! Intrebati f clar la hotel daca exista riscul sa fie in zona unde faceti plaja, ca altfel e destul de dureros si o vizita la medica in concediu nu cred ca este exact ce v'ati dorit. (oricum cam in orice magazin se vand niste papucei special de plastic/cauciuc pentru inot - luati'i cat mai stramti ca altfel raman in apa tongue.gif )
artemisa24
QUOTE(catalinescu @ Jun 4 2007, 11:41) [snapback]2922393[/snapback]
Salut!

Autocarele opresc la autogara. De acolo poti sa iei un autobuz care te va duce in apropiere de Turnul Alb. Eu am coborat la zidurile orasului si am mers pe faleza (pe jos) pana la turn. Intereseaza-te la fata locului despre autobuze (era un chiosc de bilete in statia de langa autogara).

multumesc frumos.
catalin68
plec luna aceasta la ouranoupolis, hotel phillipos beach. cu auto. va rog sa-mi spuneti ce ruta sa aleg. si eventual cate ceva despre hotel. multumesc anticipat.
marian5691
QUOTE(mirceagun @ May 31 2007, 12:57) [snapback]2908033[/snapback]
Ceea ce imi place mie ,nu este obligatoriu sa -i placa si fratelui meu, de exemplu.De aceea este dificil sa faci recomandari.Mie imi place de exemplu Neos Marmaras,Halkidiki dar unora nu le plac plajele din zona pentru ca au pietre la intrarea in apa (2-4 m).Incercati sa parcurgeti paginile anilor trecuti sa va puteti face o idee.
Cateva caracterizari sumare ,totusi:
- Halkidiki contine 2 peninsula turistice-Sithonia si Kassandra.Prima incepe de la Gerakini si se termina la Vourvouru,zona de deal si munte cu peisaje incredibile ,sate/orasele turistice mai putin animate excepatand N.Marmaras,Nikiti si Sarti pe care le si recomand.kassandra incepe de la Nea Moudania,zona de campie si deal,mai comerciala,mai animata cu maxime la hanioti,Pefkofori si Kalithea si multa traditie la Afitos si Potidea;Statiunile sunt de regula de mici dimensiuni dar relativ apropiate unele de altele,ceea ce nu este cazul in Sithonia
De vizitat : Salonik,Athos,tur de peninsula,Castrul de la Olynthos,Poligiros
- Pieria-Olimic Riviera se intinde in zona de campie incepand cu 40 km in sud de SalonikStatiuni mai mari Paralia Katerini,Leptokaria,nei Pori,Platamonas ,ultimile aflate la poalele legendarului Olimp. Mai gen Mamaia,Jesolo(Italia).Preturi cu pana la 50 % mai mici la cazari fata de Halkidiki.Predeomina turistii est-europeni.
De vazut: Olimp,Salonik,valea Tembi,Kalambaka-Meteora-Lamia,Volos,croaziera Skiatos-Skopelos,Dion,Lithohoro
-Thassos(insula) -relativ asemanatoare pen Sithonia,zona de munte,peisaje superbe pe coasta de vest intre Limenas si Limenaria prin Skala Potamia.Plaje de nisip fin la Potamia,Amoudia sau cu piatra la legendara plaja a sirenelor de la Alyki.Multa marmura,paduri,traditie la Teologos,chiar drumetii montane.
De vizitat; Kavala,spendid oras cu monumente romane
-Riviera de nord- Nea Vrasna,Olimpiada,Stavros-in vecinatatea orasului Kavala, zone aflate in creste din punctul de vedere al atractiei turistice.
de vizitat:Salonik,Kavala,croaziera Athos din Ouranopolis
Cele patru zone de mai sus sunt facil de vazut la un drum de 12 ore din Bucuresti
Pentru celelalte perle ale greciei trebuie sa iei in considerare o zi in plus de drum cu masina:
-insula Corfu cu ferry din Igoumenitsa( recomandabil: Moraitika,Komeno,Dassia),peisaj montan de top la Paleokastitsa,capitala cu influente venetiene si britanice -Corfu Town(Keryra);
-coasta ateniana-Glyfada,Phaliro,Vouliagmeni,Cap Sounion de unde ai acces la Teba,Delfi,minunile arheologice ale Atenei,insulele Egina,Poros,Hydra(croaziere din Atena,Tolo),etc,etc;
-Corintul de nord si Loutraki-max 80 km sud de Atena cu acces in plus la Epidaur,Peloponezul de nord pana la Tolo)
- Evia-destinatie in crestere
- Skiatos( una din cele mai frumoase plaje din lume),cu ferry din Volos

Pentru celelalte - avionul este solutia (Creta,Santorini,Zakintos,Rodos,Mykonos,peloponezul de sud).In toate acestea poti inchiria auto pentru calatorii.Nu luati,daca alegeti acestea ,complexuri turistice izolate care va limiteaza sansele de a calatori,preferati vecinatatea urbana si este simplu sa alegeti cerand detalii destre amplasarea hotelului si consultand o harta pe net(greeklanscapes.com).Sunt multe de spus despre insule; niciuna din cele de mai sus nu seamana una cu alta;se spune ca daca nu ai vizitat o insula nu ai inteles Grecia si sunt de acord cu aceasta.
Alegere usoara!

Multumesc mult, probabil va fi Sithonia: Neos Marmaras, Nikiti sau Vourvourou - la inspiratia de moment
mirceagun
QUOTE(marian5691 @ Jun 5 2007, 13:03) [snapback]2927235[/snapback]
Multumesc mult, probabil va fi Sithonia: Neos Marmaras, Nikiti sau Vourvourou - la inspiratia de moment

Pentru cei care calatoresc cu masina:
de la 01.iulie 2007 cetatenii romani nu mai au nevoie de cartea verde pentru a circula cu masina in UEVa [/color]exista un singur document de asigurare civila obligatorie RCA(Tudor Balta-vice C.S.Asigurari).Totusi verificati si la asiguratorul dvs.
Jah

Mare grija la radare in Grecia. Bulgarii sunt tolomaci, pun radare cam in aceleasi locuri si sunt usor de fentat, dar la greci e mai greu si nici nu scapi cu 5-10 Euro.
mausie
CE STITI DE HOTEL "FLISVOS BEACH" DIN HERSONISSOS-CRETA?
A FOST CINEVA ACOLO SAU L-A VAZUT?
pepitica
Stie cineva daca anul asta se mai platesc acele taxe la trecerea prin Giurgiu? Noi plecam pe 16 iunie in Grecia......asa ca daca mai sunt persoane care pleaca in aceeasi zi....poate ne vedem.... smile.gif
lucky luciano
Buna, sunt mai nou pe aici si as vrea daca se poate sa-mi recomande cineva o cazare in Nei Pori, eventual o agentie. Am cautat in Timisoara si nu am gasit decat la Christian Tour. Mentionez vreau sa plec cu sotia si copilul de 2 ani cu masina, la inceputul lui septembrie. Exista posibilitatea de a gasi cazare la fata locului sau trebuie mers neaparat prin agentie? De asemenea ma intereseaza taxele de trecere a frontieirei de la Bechet. Multumesc anticipat celor ce vor raspunde.
danflisc
QUOTE(artemisa24 @ Jun 3 2007, 00:26) [snapback]2916436[/snapback]

e foarte simplu. turnul alb este la capatul din stanga al falezei la intersectia cu Via Egnatia, care este "Calea Victoriei" a Salonicului.
sweet_lorry
Buna,

sunt noua pe aci, in ceea ce priveste scrisul pt k am citit toate parerile despre Grecia de pe acest forum si, desi mi-a fost destul de greu sa aleg, am gasit vreo 2-3 oferte dar nu stiu exact pe care sa o aleg.

1. Agentia Elysse turism - sejur de 7 zile, in Sithonia, la NEOS MARMARAS – PARADISSOS BEACH, plecare pe 27 iulie , 159 euro + 199 ron (transport), fara masa. Demipensiunea este d 99 euro de persoana/sejur. Exista si varianta de family apartment - platesti 3 si stai 4 dar sa vad dak mai sunt locuri libere.
Aceeasi oferta am gasit-o si la Romadria dar domnul de la telefon mi-a recomandat sa nu alef varianta cu demipensiune pt k ma ajunge mai ieftin dak mananc la taverne... Nush ce sa zic

2. Agentia Sun Holidays - Avra Bungalows, in statiunea Fourk, Kassandra, all inclusive , 355 euro, 7 nopti, plecare tot pe 27 iulie. pretul include si transport cu autocar 2*

3.Tot la Elysse turism, la hotel Sonia Village - 3*, statiunea Gerakina, charter autocar, demipensiune - pret 239 euro + 199..

Acum eu nu stiu pe care sa o aleg.... As dori si liniste, si apa curata, si plaja cu nisip fin, si ceva taverne mai animate, si preturi mici..... Iar agentia sa fie una serioasa. Sa nu ma trezesc abandonata prin cine stie ce coclauri... biggrin.gif:d:d, mai ales k va fi prima mea iesire din tara si vom avea si un copil de 5 ani cu noi (suntem 2 cupluri).

Ce ma sfatuiti???

P.S. Help me pt k sunt mik si nestiutoare rolleyes.gif

See ya!
MARIANA22
Salutare!
Anul acesta intre 20/26 iunie merg pentru prima data in Grecia, in insula Zakynthos, de care m-am indragostit din poze pana sa o vad, si as avea si eu niste intrebari la care cei care au fost imi pot raspunde:

-este apa suficient de calda in aceasta perioada 20/26 iunie? pt ca sa mergi pe insula si sa nu stai toata ziua in apa e pacat! mellow.gif
-cum este in general in Grecia in luna iunie apa marii, cat de calda este?
-cei care au fost pe insula rog sa imi spuna cum este cu parcarile, sunt parcari private, sau special amenajate, eventul cat costa?

almona
QUOTE(MARIANA22 @ Jun 6 2007, 12:39) [snapback]2931578[/snapback]
Salutare!
Anul acesta intre 20/26 iunie merg pentru prima data in Grecia, in insula Zakynthos, de care m-am indragostit din poze pana sa o vad, si as avea si eu niste intrebari la care cei care au fost imi pot raspunde:

-este apa suficient de calda in aceasta perioada 20/26 iunie? pt ca sa mergi pe insula si sa nu stai toata ziua in apa e pacat! mellow.gif
-cum este in general in Grecia in luna iunie apa marii, cat de calda este?
-cei care au fost pe insula rog sa imi spuna cum este cu parcarile, sunt parcari private, sau special amenajate, eventul cat costa?

In Zakyntos n-am ajuns, insa acum 2 ani am fost in Thassos (mult mai la nord) in perioada 13 - 22 iunie si apa a fost numai buna. Nici foarte rece nici supa.

Vacanta placuta si te asteptam cu impresii de dupa coolspeak.gif
Jah
QUOTE(sanddy1964 @ Jun 1 2007, 01:43) [snapback]2910969[/snapback]

Haha, pai tu nu stii cum se fac ofertele pt Grecia? Suna Gigel de la agentie la hotel : "Facem contract pe vara asta?" / "Facem, va dam ieftin la 10euro noaptea ca hotelul e la vreo 200m de plaja si de fapt nici chiar in statiune nu e, dar e aproape, doar la 1 km de centru.". Si se apuca Gigel sa faca oferta " Petreceti 10 zile minunate pe litoralul Greciei, doar 150 Euro pentru 7 zile la hotelul X, situat pe plaja in animata statiune Y" death.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.