marian5691
24th May 2007, 19:47
Anul acesta vreau sa merg, cu masina, pentru prima data in Grecia. Voi merge cu sotia si fiul meu de 18 ani. Perioada:17-24 iunie.
Desi am facut multe concedii de neuitat in strainatate as dori ca si acesta sa ne ramana la suflet.
Cautam cazare acolo. Preferabil apartament cu doua camere, pe sau foarte aproape de plaja. Dorim deasemeni sa facem si ceva excursii (de genul: Meteora, Skiathos, Mt. Athos etc...)
Va rog trimteti-mi recomandarile voastre.
Cu multumiri,
anami
24th May 2007, 19:59
QUOTE(marian5691 @ May 24 2007, 20:47) [snapback]2881707[/snapback]
Anul acesta vreau sa merg, cu masina, pentru prima data in Grecia. Voi merge cu sotia si fiul meu de 18 ani. Perioada:17-24 iunie.
Desi am facut multe concedii de neuitat in strainatate as dori ca si acesta sa ne ramana la suflet.
Cautam cazare acolo. Preferabil apartament cu doua camere, pe sau foarte aproape de plaja. Dorim deasemeni sa facem si ceva excursii (de genul: Meteora, Skiathos, Mt. Athos etc...)
Cu multumiri,
Cauta pe halkidiki.com sau greekviews.com. Sunt cazari f bune la pensiuni, particulari care ofera conditii mai bune decat gasesti la acelasi pret prin agentiile din Ro.
lexy
24th May 2007, 21:23
QUOTE(marian5691 @ May 24 2007, 20:47) [snapback]2881707[/snapback]
Cu multumiri,
eu plec in pe 16 iunie
la Gerakini, hotel Mare Blue. Cica trei stele +, dar asta ramine de vazut. Plec cu masina personala si am de gind sa ma plimb cit imi permit timpu ( si banii).
Pe mine ma costa 25.5 euro/zi/persoana0demipensiune bufet suedez
mihaeladi
25th May 2007, 21:54
Am fost anul trecut in zona .La Platamonas-NeI Pori,mai exact.Si tot la inceputul lunii iunie,adica inainte de inceperea sezonului.
Este o zona superba,neaparat de vizitat muntele Olimp,privelistea este deosebita.
In rest ,plaja nu mi-a parut cine stie ce,cam multe pietricele(dupa ce ne-am intors ,am fost cateva zile la Mamaia sa-mi fac pofta de plaja.
sanddy1964
25th May 2007, 23:17
QUOTE(mihaeladi @ May 25 2007, 22:54) [snapback]2886724[/snapback]
Am fost anul trecut in zona .La Platamonas-NeI Pori,mai exact.Si tot la inceputul lunii iunie,adica inainte de inceperea sezonului.
Este o zona superba,neaparat de vizitat muntele Olimp,privelistea este deosebita.
In rest ,plaja nu mi-a parut cine stie ce,cam multe pietricele(dupa ce ne-am intors ,am fost cateva zile la Mamaia sa-mi fac pofta de plaja.
Cineva zicea ca plaja din NEI PORI e cu nisip si in apa e tot nisip, nu pietroaie ca la Platamonas...Oricum , eu merg in August asa ca sper ca nu se pune problema sa nu fie timp de plaja...Alte opinii???? Thanks...
monny_75
26th May 2007, 17:33
QUOTE(sanddy1964 @ May 26 2007, 00:17) [snapback]2886984[/snapback]
Cineva zicea ca plaja din NEI PORI e cu nisip si in apa e tot nisip, nu pietroaie ca la Platamonas...Oricum , eu merg in August asa ca sper ca nu se pune problema sa nu fie timp de plaja...Alte opinii???? Thanks...
Este plaja cu nisip, la fel si in apa
sanddy1964
26th May 2007, 23:10
QUOTE(monny_75 @ May 26 2007, 18:33) [snapback]2889071[/snapback]
Este plaja cu nisip, la fel si in apa
Ce poza splendida!Mersi.
Poate am bafta sa fac si eu una similara.
Daca mai ai niste poze, si ai timp, mai posteaza cateva.
Ma gandeam ca iese in poza si hotelul ala Olymic Beach...
monny_75
26th May 2007, 23:48
QUOTE(sanddy1964 @ May 27 2007, 00:10) [snapback]2890067[/snapback]
Ce poza splendida!Mersi.

Poate am bafta sa fac si eu una similara.
Daca mai ai niste poze, si ai timp, mai posteaza cateva.

Ma gandeam ca iese in poza si hotelul ala Olymic Beach...

Din pacate nu cunosc hotelul. Daca dai cautare pe net, gasesti poze cu hotelul respectiv
Pozele au fost facute acum 3 ani, sunt cam mari, si nu stiu cum sa le micsorez
sanddy1964
27th May 2007, 00:41
QUOTE(monny_75 @ May 27 2007, 00:48) [snapback]2890157[/snapback]
Din pacate nu cunosc hotelul. Daca dai cautare pe net, gasesti poze cu hotelul respectiv
Pozele au fost facute acum 3 ani, sunt cam mari, si nu stiu cum sa le micsorez
Mersi inca o data, chiar m-ai convins sa merg la NEI PORI. E o priveliste de exceptie Olimpul.
Cu micsorarea pozelor e foarte simplu. O sa-ti dau PM, sa-ti explic.
Ia si de la mine o poza, sa nu raman dator.Nu stiu daca am micsorat-o...
raduniculescu
27th May 2007, 02:11
Am fost in Nei Pori in 2005 si o sa plec iar in 8 Iunie 2007. Hotelul este printre cele mai mari din Nei Pori avand 5-6 nivele. Este amplasat cu vedere la mare la 100 de de plaja si in 2005 nu avea nici o cladire in fata (era un parc). Din pacate nu am poze cu hotelul dar era cotat la 3*** spre 3***+. In Nei Pori majoritatea cladirilor sunt vile de P+2 sau P+3, vopsite alb. Stilul este simplu si functional. Plaja este nemaipomenita, statiunea este de marimea unui cartier cu strazi perpendiculare. Atunci se construia la greu in sudul statiunii unde mai erau 2 hoteluri cotate de ei la 4 stele Evdion si Stelvi dar care erau tot un 3+ dupa parerea mea. Statiunea este buna pentru cei cu copii si pentru cei care sunt satuli de fitele de Mamaia. Postez si eu cateva poze
raduniculescu
27th May 2007, 02:43
Cu Neotour am fost si eu in 2005 dar am stat la vile. Parti bune si parti rele despre ei:
"minus" au facut cazarea tarziu dupa ora 14:00 (ajunsi la 11:00) si la plecare am eliberat camera la 10:00 ca sa parasim statiunea la 18:00 (se stricase autocarul). O lipsa de comunicare i-a dezavantajat, daca anuntau din timp mai aveam o zi de plaja, fara sa fim ingrijorati de ce nu plecam din ora in ora.
"minus" - excursii locale mai scumpe ca la altii si nu dadeau chitanta.
"plus" era un ghid capabil, cu parul prins in coada, care stia sa povesteasca. Am fost la Meteore cu el si mi-a placut cum vorbea si spre deosebire de alti ghizi se uita si in urma dupa turisti, mai schimba o vb.
"plus" soferii au mers cu 100KM/h la dus, la intoarcere au mers mai tare 120KM/h dar ne-au adus intregi. Erau 2 soferi pe cursa care au mers frumos
"plus" - reprezentanti locali si site bine facut sa-ti ia ochii.
"plus" cu "minus" Autocarele aratau bine, la dus am fost cu Mercedes pe care scria Normandia (era din 2001-2002) si la intoarcere am venit cu un Setra nou nout (sau care arata ca unul nou) dar care culmea s-a stricat.
Sper ca acum sa se fi pus la punct si experienta avuta sa-i ajute sa tina relatia multi ani ca Nei Pori este o statiune la inceput care poate fi exploatata 10 ani usor. Am fost si in Paralia Katerini care dupa mine este o statiune fumata din '90 in coace.
In Nei Pori erau locuri de parcare, dupa cum vezi in poze multi romani erau cu masinile. Mancare este ieftina, acum 2 ani am luat demipensiune dar acum ma duc fara nimic si o sa aleg acolo ceva. Te simti foarte bine ca sunt multi care vb romaneste si meniurile sunt in romana, multe supermarket-uri (unul langa hotelul tau)
Sper ca te-au informat corect ca sa ai un nivel realist de asteptari. Nu este Mamaia cu hoteluri mari, telegondola si parcuri acvatice. Este un loc linistit ideal pt odihna cu plaja mare. Au si discoteca la iesirea/intrarea in statiune intre Nei Pori si Platamonas. In Platamonas nu ai plaja aproape deloc si ce este e cu pietricele/pietroaie dar gasesti magazine de haine si 2 cluburi dragute. Mie mi-a placut drept dovada revin pentru 10 zile in Grecia - Nei Pori.
sanddy1964
27th May 2007, 09:05
QUOTE(raduniculescu @ May 27 2007, 03:43) [snapback]2890438[/snapback]
In Nei Pori erau locuri de parcare, dupa cum vezi in poze multi romani erau cu masinile. Nu este Mamaia cu hoteluri mari, telegondola si parcuri acvatice. Este un loc linistit
Mersi pt info-acum chiar ca m-am convins ca nu e o alegere rea.Paralia Katerini e deja super aglomerata.
Nu caut distractii la maxim-merg sa ma odihnesc.Daca era sa caut o Mamaia, stiam unde sa merg...nu la Mamaia, desigur.
Nu mai merg la noi pe litoral 10 ani de acum incolo.Si la bulgari never.
Sper sa nu mai fie vreo cladire in fata, sa-mi ia privelistea, as fi vrut sa fie chiar pe plaja, cum sunt unele hoteluri din Paralia, la 10 m de apa.
Cu parcarea sper sa rezolv si sa gasesc un locsor mai bun, chiar cu umbra (slaba speranta...) ca masina este neagra.Se incinge ca ...
Minusurile si plusurile legate de autocar nu ma prea afecteaza.Excursii fac singur, ca tot atat costa si mai misc masina din loc...
Cu papica o sa iau mic dejun-ca e inclus in pret.In rest ma descurc sau fac foamea...
poate reusesc sa nu iau masa de seara inclusa, pretul este insa cu demipensiune.(219E)
Am inteles din ce ziceai ca nu e asa aglomerat ca la Paralia (unde am fost o data).Asta ar fi bine. Nu stiu cum e cu sezlongurile pe plaja, acolo erau gratis, ca luai o bere , un Frappe, un suc, ceva de la ei, de la bar...
Hm, promitator oricum,suna bine...
caralumba
27th May 2007, 11:44
Salut,
Sunt mai nout pe forum si daca are cineva AMANUNTE despre Rodos si hotel Lomeniz va multumesc anticipat.
Am citi tot ce s-a poatat pana acum dar...mai vreau.
Pro-B
27th May 2007, 12:19
QUOTE(getix @ May 13 2007, 16:20) [snapback]2828298[/snapback]
Buna ! Noi plecam pe 18 mai 2007 in Grecia - Neos Marmaras la bungalowuri, pentru 10 zile . Avem rezervare prin agentia ROMADRIA.
In aceste bungalowuri, baia este in camera sau la comun?
Daca stie cineva sa imi de-a mai multe detalii despre locatie ? Cum este plaja, marea?
Avem platit doar mic dejun si cina , iar pentru pranz trebuie sa ne descurcam , noi . Cum sunt preturile , la mancare, sucurile ?
Va rog, mai am putin si trebuie sa plecam si as vrea sa stiu mai multe.
Cum a fost?Merg si eu pe 30 iunie
getix
27th May 2007, 14:49
QUOTE(Pro-B @ May 27 2007, 13:19) [snapback]2891177[/snapback]
Cum a fost?Merg si eu pe 30 iunie
Kalimera !. Am sosit azi de dimineata. A fost bine, doar ca in perioada cand am fost eu a plouat aproape in fiecare zi . In ultimele doua zile am apucat sa facem plaja. In rest toate au fost OK . Distractie la maxim chiar daca nu ai timp frumos.
Eu am fost in Neos Marmaras, la Miramare. Cazarea buna : AC, TV, grup sanitar in camera si chicineta . Noi am avut in bilet si MD si cina asigurat. Micul dejun era intre 10-11 si era dezastru : o cutiuta mica de margarina , una de gem si una de miere, apoi la alegere cafea, suc sau ceai . Asta in fiecare zi . Masa de seara a fost mai diversificata.
Plaja e groaznica , numai pietre si scoici dar iti ofera hotelul sezlonguri si umbrele. Apa este foarte limpede dar ai grija ca are pietre multe si arici. Hotelul este foarte apoape de plaja , doar iesi din curte si ajungi la plaja. Cu noi s-a cam jucat timpul cand ne intimdeam la soare cand incepea ploaia, noroc ca eram apoape.
Centrul este cam departe , ai ceva de mers dar daca esti in gasca nu o sa ti se para mult de mers . Gasesti tot ce vrei . Apa de 1,50 litri este 1,50 -2 Euro, Cola la taverna 2 Euro iar la disco 6-10 Euro. O pizza 9 Euro, o friptura 6-9 Euro , hot-dog 2 Euro. Vezi ca la produsele din carne ei aduc garnitura cartofi prajiti, orez, etc, asa ca sa nu ceri cartofi prajiti in plus . Noi am patit-o . Una peste alta a fost bine. Acum trebuie sa plec pe la ai mei sa le duc suvenirurile . Mai vorbim , pa !
raduniculescu
27th May 2007, 14:53
Pt Sanddy1964: Merita si demipensiunea daca nu pleci seara de seara din statiune. Foame nu ai cum sa faci.
In 2005 2 gyros pita (sandwhich) + 1 portie de cartofi prajiti costau 5-6 Euro la terasa pe malul marii. Acum o fi 6-7, nu cred mai mult. Hotelul nu avea alta cladire in fata, dar nu putea fi la 10m de apa pur si simplu pentru ca plaja este foarte intinsa si are si un parculet in fatza unde in urma cu 3-4 ani am intels ca era un topogan cu apa din care in 2005 nu mai verdeam decat urma de la bazin. Sper sa faca un parc frumos acolo cu multe fantani ca locul se preteaza. Dec ieste dispus pe a doua strada paralela cu plaja. Uita-te pe www.nei-pori.com in galeria de poze si cauta poza Neipori_044 care are o mazda visinie. Acolo vezi hotelul de pe lateral venind din centrul statiunii catre plaja. Se vede parcul din fata. Sigla hotelului este cea din lateral, mai este una perpendiculara pe plaja. Sunt copaci in fata hotelulu si pe lateral si masinile erau parcate acolo +/-50m.
Sezloncurile nu apartin hotelului, dar daca servesti ceva acolo sunt gratuite. O bere era 3 Euro pe sezlonc/terasa si 0,5-1 Euro in supermarket.
Informatii despre Nei Pori gasesti la: www.nei-pori.com www.neipori.ro (ai si un film din 2005) www.neo-tour.ro www.vampyrtour.ro
sanddy1964
27th May 2007, 16:05
QUOTE(raduniculescu @ May 27 2007, 15:53) [snapback]2891589[/snapback]
Pt Sanddy1964:
Mersi . Am vzut. Cred ca am toate datele acum,Thanks all!
simionaurel
28th May 2007, 13:13
Pleaca cineva pe 2 Iulie (sau 3 Iulie dimineata pe la 3) spre Grecia via Ruse-Sofia cu masina personala? Noi suntem 4 oameni intr-o masina si prefer sa merg in gasca, mai ales la bulgari.
maxi2
28th May 2007, 13:34
QUOTE(dannek @ May 19 2007, 18:14) [snapback]2858158[/snapback]
As dori sa plec in septembrie in Lefkada sau Zakintos daca o fost cineva cum sunt plajele si preturile mai multe detalii????
Mă alătur și eu întrebării tale. Chiar nu știe nimeni despre Lefkada?
claudiu_h
30th May 2007, 07:15
Saut,
Am si eu o rugaminte, la sfarsitul lui August am rezervare la Paralia Katerini, hotel Akti Musson, poate sa m-a ajute si pe mine cineva cu detalii despre hotel, cum e plaja, e departe de hotel, mancare, etc.
Va multumesc
edbica2000
30th May 2007, 08:26
QUOTE(claudiu_h @ May 30 2007, 06:15) [snapback]2902447[/snapback]
Saut,
Am si eu o rugaminte, la sfarsitul lui August am rezervare la Paralia Katerini, hotel Akti Musson, poate sa m-a ajute si pe mine cineva cu detalii despre hotel, cum e plaja, e departe de hotel, mancare, etc.
Va multumesc
Akti Muson a fost renovat in intregime in 2006. Hotelul este OK, camerele potrivite, are si o minipiscina exterioara, bar-restaurant la parter. Plaja la cca. 75 m, aglomerata si ingusta in centrul statiunii mult mai larga si mai libera la margini. Mancare - ok intre 7 - 15 euro/pers/masa. Gasesti in topic mult mai multe informatii. Nu prea s-au schimbat lucrurile de anul trecut.
mirceagun
30th May 2007, 16:34
QUOTE(Deiuta @ May 23 2007, 10:50) [snapback]2875151[/snapback]
SCUZE! Am rezervare facuta la Hotel LTI Dion Palace&SPA din localitatea DION.

Dion nu este chiar pe Riviera,fiind la cativa km de aceasta (7 km).Localitatea este renumita pentru ansamblul si muzeul arheologic antic omonim.Deci ,cam departe de cea mai apropita plaja .
Ar fi de folos sa incercati sa "derulati" subiectul,veti gasi multe informatii in anii trecuti si asta nu este o pierdere de timp.
Riviera Olimpului se intinde de la Korinos la Nei Pori , cca 40 km de plaja cu nisip ;cele mai cunoscute sunt Paralia(plaja, in traducere)
Katerini(aflat la cativa km de orasul Katerini-cca 50000 loc),capitala Pieriei,apoi Nei Pori,Platamonas si LeptoKaria.
Hotelurile sunt mai aproape de zona accesibila,putine depasind 3* ,dar de regula respecta clasificarea conform normelor europene chiar daca Grecia adopta simboluri de clasificare cu litere (A,B,..).Zona este de campie,fiind una din cele mai aglomerate si zgomotoase din litoralul grec,predominand turistii din estul Europei,atrasi de pret si divertismentul mai variat oferit.De vazut :Salonic -cu auto,tren,curse autobuz regulate ,un oras splendid-arheologie,muzee,Meteora-complex de asezari monahale cu o vechime de cca 700 ani,Olimp;daca ramane timp-Volos,croaziera in Skiatos & Skopelos-superbe insule(1 zi din Platamonas),croaziera spre Athos(din Ormos Panagias,Sithonia,Halkidiki-1 zi).Totusi sunt cam departe.
Am si eu o intrebare : pentru un copil de 7 ani mai este obligatoriu scaunul (ala pt. copii) in Bulgaria sau in Grecia ? Cum sunt legile pe la ei in aceasta privinta ?
Deiuta
31st May 2007, 10:48
QUOTE(mirceagun @ May 30 2007, 17:34) [snapback]2904652[/snapback]
Dion nu este chiar pe Riviera,fiind la cativa km de aceasta (7 km).Localitatea este renumita pentru ansamblul si muzeul arheologic antic omonim.Deci ,cam departe de cea mai apropita plaja .
Ar fi de folos sa incercati sa "derulati" subiectul,veti gasi multe informatii in anii trecuti si asta nu este o pierdere de timp.
Riviera Olimpului se intinde de la Korinos la Nei Pori , cca 40 km de plaja cu nisip ;cele mai cunoscute sunt Paralia(plaja, in traducere)
Katerini(aflat la cativa km de orasul Katerini-cca 50000 loc),capitala Pieriei,apoi Nei Pori,Platamonas si LeptoKaria.
Hotelurile sunt mai aproape de zona accesibila,putine depasind 3* ,dar de regula respecta clasificarea conform normelor europene chiar daca Grecia adopta simboluri de clasificare cu litere (A,B,..).Zona este de campie,fiind una din cele mai aglomerate si zgomotoase din litoralul grec,predominand turistii din estul Europei,atrasi de pret si divertismentul mai variat oferit.De vazut :Salonic -cu auto,tren,curse autobuz regulate ,un oras splendid-arheologie,muzee,Meteora-complex de asezari monahale cu o vechime de cca 700 ani,Olimp;daca ramane timp-Volos,croaziera in Skiatos & Skopelos-superbe insule(1 zi din Platamonas),croaziera spre Athos(din Ormos Panagias,Sithonia,Halkidiki-1 zi).Totusi sunt cam departe.
Multumesc mult de informatii!
Am scris de Riviera Olimpului deoarece asa aparea in oferta, insa am facut "sapaturi pe net" si am descoperit ca hotelul (complexul ) la care voi sta se afla la 8Km de orasul Litochoro de la poalele muntelui Olimp. Voi vedea ce ma asteapta.......Sper din suflet sa fie frumos si daca avem ghinion la cazare, ne vom petrece timpul facand numai excursii. De aceea am vrut mai mult sa aflu informatii despre imprejurimi.
Multumesc inca odata!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.