RoVal1972
22nd August 2005, 22:43
Inseamna 3 mese... Cu pranz mai subtire, adica nu ciorbe si alte chestii grele.
Si toate mesele se servesc stil bufet. Te servesti la liber din ce pun ei la masa/bufet.
Ce pun ei la masa acum, depinde de hotel, de nr. de stele... Dar sunt 3 mese.
La ce sa te astepti ?! La 3 ani copilul mananca de dimineata cam aceleasi lucruri cu parintii. Daca lipseste ceva, fie cereti ceva pentru copil, fie luati de la magazin (iaurturi, lapte mai special, sau ce mananca copilul). La pranz si seara, in functie de ce e invatat copilul sa manance. Dar eu nu mi-as face probleme, daca hotelul e ok si daca rezervarea/biletul e luat printr-o agentie serioasa...
Succes !
VM
xnick
23rd August 2005, 06:37
Adica "impinge tava"? E la trei stele si all inclusive (70 euro in plus de persoana/7 zile). Risc sa raman fara papa daca nu ma imping?
RoVal1972
24th August 2005, 09:31
QUOTE(xnick @ Aug 23 2005, 06:37)
Adica "impinge tava"? E la trei stele si all inclusive (70 euro in plus de persoana/7 zile). Risc sa raman fara papa daca nu ma imping?
Nu inseamna impinge tava. Au niste bufete/mese/ sau cum le-o zice si acolo pun pe platouri toate sortimentele de mancare pentru masa respectiva, iar turisti isi iau farfurii si servesc ce doresc, cat doresc, pana se satura, sau... se termina mancarea (nu prea se intampla asa ceva). Deci, nu vine nimeni sa te serveasca la masa. La fel sucurile, apa, cafeaua si ce-o mai fi. Ti le iei singur...
E una din cele mai ieftine metode, atat pentru hotelieri, cat si pentru turisti. Turistii se satura si isi umfla burtile. Hotelul nu se chinuie sa prepare pentru fiecare in cantitati mici/medii mancare, dupa meniu si nici nu au nevoie de tone de ospatari care sa serveasca la fiecare masa...
Deci nu ai de ce sa te sperii. Romanii oricum prefera acest regim, pentru ca mananca cu totii pana nu mai pot si sunt fericiti...
Bye,
VM
biandaria
24th August 2005, 13:48
Peste cateva zile plec in Grecia, Halkidiki, Portes Palace Hotel.
A fost cineva acolo? Daca da as dori cateva amanunte.
TKS.
djatomic_ro
24th August 2005, 20:52
Si eu plec in Halkidiki , la Macedonin Sun (desi am mai intrebat si pe alt forum - poate aici merge mai bine) are cineva mai multe detalii despre acest hotel , statiune , excursii optionale , preturi , etc ?
Acum 2 ani am fost si eu cu o gasca de 14 pers in paralia katerini de fapt am stat in Olympic beach la vila Nitza cu romantic travel , am avut 3 mese / zi la u restaurant din fata hotelului , si vreau sa spus ca chiar daca conditiile nu au fost de 4 stele , ne-am simtit super marfa !
Am ales 2 excursii care vi le recomand cu caldura : meteora si skiatos !
Anul asta am am vrut sa vedem alta regiune a greciei si am ales halkidiki , dar daca nu am fi mers si in paralia cu cea mai mare placere !
Diferenta dintre paralia si olympic beach (sunt la un km departare) este ca in paralia e misto viata de noapte si in olimpic beach e superba plaja si e mai linistit !
Concluzie : Grecia e Grecia oriunde ai merge si merita de 1000 de ori mai mult decat Romania .
raluca2005
31st August 2005, 14:28
Du-te la topicul de la Thassos. Eu tocmai m-am intors din Halkidiki, am fost la unul din hotelurile din G-hotels din care face parte si Macedonian Sun. A fost foarte bine, asa ca nu vad de ce ar fi la hotelul asta al tau rau.
xnick
31st August 2005, 15:43
QUOTE(RoVal1972 @ Aug 24 2005, 09:31)
Nu inseamna impinge tava. Au niste bufete/mese/ sau cum le-o zice si acolo pun pe platouri toate sortimentele de mancare pentru masa respectiva, iar turisti isi iau farfurii si servesc ce doresc, cat doresc, pana se satura, sau... se termina mancarea (nu prea se intampla asa ceva). Deci, nu vine nimeni sa te serveasca la masa. La fel sucurile, apa, cafeaua si ce-o mai fi. Ti le iei singur...
E una din cele mai ieftine metode, atat pentru hotelieri, cat si pentru turisti. Turistii se satura si isi umfla burtile. Hotelul nu se chinuie sa prepare pentru fiecare in cantitati mici/medii mancare, dupa meniu si nici nu au nevoie de tone de ospatari care sa serveasca la fiecare masa...
Deci nu ai de ce sa te sperii. Romanii oricum prefera acest regim, pentru ca mananca cu totii pana nu mai pot si sunt fericiti...
De asta imi era frica. "Bufet suedez" - raiul lihnitilor.
guesswho
31st August 2005, 18:22
QUOTE(myandra13 @ Jun 22 2005, 19:23)
salutare. am citit pe forum si vad ca sunt pareri impartite despre Grecia. eu am facut deja o rezervare pentru o excursie in Grecia la agentia Sun Hollidays si as fi interesata de :
-este o agentie serioasa?
-zona in care ma duc, adica Halkidiki, este pentru babalaci sau pentru oameni pusi pe distractie?
-sunt mai multe excursii optionale: la Salonic, muntele Athos, Meteora, Magicland, croaziera si vizitarea unei pesteri (imi scapa numele dar e vorba de cea in care au gasit ramasite umane ff vechi

). pe care merita sa dau banii?
Hi,
Si eu am o rezervare facuta la Sun Holidays, plec pe 2 Sept, insa se pare ca vacanta mea incepe cat se poate de neplacut. Suntem un grup mai mare si initial trebuia sa stam toti la acelasi hotel - Macedonian Sun, undeva langa Kalithea. Insa astazi am primit un telefon de la agentie prin care ne anunta ca acel hotel e "over booked" (nu-mi dau seama de ce ne-au anuntat de abia azi avand in vedere ca rezervarea a fost facuta cu vreo 2 luni inainte). Ne-au oferit 2 alternative, ori ne luam banii inapoi si ne vedem de treaba(cand le-am mentionat ca ar trebuii sa ne dea shi niste despagubiri deoarece acest lucru ne strica toate planurile de vacanta au luat foc) ori sa mergem la un hotel in Polihorno numit Neapolis (apropo a auzit cineva de el ca pe net nu prea sunt multe informatii) tot 3* HB, drept compensatie benificiind de o excursie gratis la nu stiu ce grota.
Cu parere de rau discutia nu a fost chiar civilizata personalul, de la sef pana la angajati incepand sa tipe si sa se agite cand am cerut mai multe informatii despre noul hotel la care ar trebuii sa ne cazam (despre care nici ei nu stiua mai nimic).
Una peste alta excursia asta nu a inceput prea bine desi ma asteptam la altceva avand in vede ca Sun Holidays este o agentie destul de cunoscuta.
Cam asta este tot feedback-ul pe care il am pana acum, o sa va dau mai multe detalii cand ma voi intoarce.
rvic77
1st September 2005, 09:35
QUOTE(guesswho @ Aug 31 2005, 18:22)
Hi,
Si eu am o rezervare facuta la Sun Holidays, plec pe 2 Sept, insa se pare ca vacanta mea incepe cat se poate de neplacut. Suntem un grup mai mare si initial trebuia sa stam toti la acelasi hotel - Macedonian Sun, undeva langa Kalithea. Insa astazi am primit un telefon de la agentie prin care ne anunta ca acel hotel e "over booked" (nu-mi dau seama de ce ne-au anuntat de abia azi avand in vedere ca rezervarea a fost facuta cu vreo 2 luni inainte). Ne-au oferit 2 alternative, ori ne luam banii inapoi si ne vedem de treaba(cand le-am mentionat ca ar trebuii sa ne dea shi niste despagubiri deoarece acest lucru ne strica toate planurile de vacanta au luat foc) ori sa mergem la un hotel in Polihorno numit Neapolis (apropo a auzit cineva de el ca pe net nu prea sunt multe informatii) tot 3* HB, drept compensatie benificiind de o excursie gratis la nu stiu ce grota.
Cu parere de rau discutia nu a fost chiar civilizata personalul, de la sef pana la angajati incepand sa tipe si sa se agite cand am cerut mai multe informatii despre noul hotel la care ar trebuii sa ne cazam (despre care nici ei nu stiua mai nimic).
Una peste alta excursia asta nu a inceput prea bine desi ma asteptam la altceva avand in vede ca Sun Holidays este o agentie destul de cunoscuta.
Cam asta este tot feedback-ul pe care il am pana acum, o sa va dau mai multe detalii cand ma voi intoarce.
Pai nu conteaza agentia, conteaza norocul : romanii vorbesc in principiu cu grecii : ba, vedeti ca pe data cutare vine un autocar cu x persoane, vedeti voi unde-i cazati
. Eu am mers cu o agentie de cartier dar erau pe acolo niste amarati care venisera cu o agentie cunoscuta si ramasesera sa se cazeze intr-o vila insalubra dupa ce platisera in + pt. aer conditionat, TV si frigider (care erau din parti). Grecii sunt chiar mai balcanici ca noi, mai au si scuza ca e cald asa ca nu prea se agita... No problem, no panic, we will see....
. Dupa ce am ajuns in Paralia am stat vro 2 ore la "negocieri: si desi trebuia sa stam la un hotel in Paralia unde aveam si masa, pana la urma s-au gasit locuri la Hotel Europa in Korinos la 6 km de Paralia mai in nord. Partea buna e ca ne-au trimis taxiuri sa ne ia de acolo si ca ni le-au si decontat. Korinos e o "statiune" cu vro 10 hoteluri amplasate la cateva sute de metrii unul de altul si e o liniste desavarsita, dar cam atat ! In rest am fost la Atena, la Meteora, in croaziera pe insula Aegina, la Epidaur, Micene, Naflio, a fost frumos si programul a fost respectat. La Atena chiar am avut noroc de hotel cu TV si aer conditionat (care se plateau cica pt. telecomanda, dar mergeau si direct din buton, evident ca nu le-am platit si le-am folosit ca doar suntem romani
). Oricum din cauza programui aglomerat nu prea am stat la hotel decat pentru a dormi. Seara mergeam in Plaka si sa vedem schimbarea garzii la Parlament. Am fost o zi pe Acropole pana ne-a tampit soarele.
Ultima noapte am fost cazati in Paralia (unde trebuia sa fim cazati si la inceput) si am apucat sa facem si cumparaturi. Langa hotelul nostru era si agentia romaneasca care caza turistii veniti; era mai tot timpul un scandal pe acolo si toata lumea era obisnuita cu asta
. Inca o chestie naspa a fost la sfarsit in ultima zi, plecarea fiind la 21, ne-a dat afara din hotel la 10 si a trebuit sa stea cineva sa pazeasca bagajele la receptie. Ne promisesera o camera pentru bagaje dar n-a mai fost. Am stat toata ziua la plaja in incercarea de a ma arde. N-am reusit decat sa-mi fie foarte cald, se pare ca ultravioletele sunt mai mici la ei dar caldura te omoara. Apa era supercalda asa ca am stat peste 70% din timp in ea. Sa va luati masca subacvatica, sunt de vazut pesti de toate culorile, crabi, scoici si meduze albastre destul de mari. Apa e foarte sarata si de aceea va recomand masca si nu ochelari sa nu va intre apa in nas ca e neplacut !
Pe ansamblu mi-a placut excursia cu toate micile neplaceri din primele 3 zile (cat am stat la Korinos).
cristeamax
1st September 2005, 15:26
De obicei firmele "mari" de turism din Romania dau tzepe. Cele mai multe involuntare datorate nepasarii sau nesimtzirii agentilor de turism care sunt platiti prost si sunt coplesiti de numarul mare de turisti din iulie-august.
Mergeti la agentii mai putin cunoscute unde puteti vorbi eventual direct cu patronul.
Intr-adevar in vara asta se gasesc extrem de greu locuri de cazare in Grecia si mai toate firmele au probleme cu reorganizarea excursiilor cu autocarul. In "afara", firmele mari isi permit sa faca rezervari din timp asumandu-si anumite riscuri, insa la noi nici o firma nu risca sa faca rezervari cu doua-trei luni inainte. Asa ca se bazeaza pe niste intelegeri de principiu care nu au nici o valoare si se trezesc ca au venit altii cu banii jos si le-au ocupat hotelurile. Insa cand vine vorba de platit, turistu trebuie sa stea dreptzi cu banu jos cu cel putzin doua saptamani inainte sau mai mult.
Asa turism fac si eu .. strang banii de la oameni si dupa aia vad ce gasesc
)
Al1
1st September 2005, 23:01
Am fost si eu acum 2 ani in Grecia. 3 zile in Atena si inca 11 in Mykonos.
Pot sa spun ca merita vazuta tara asta. Mi-a lasat o impresie excelenta, atat ei, ca oameni, cat si peisajele de acolo
Era in 2003 inainte de jocurile olimpice asa ca preturile erau nasoale rau de tot. Cat despre conditii de cazare ce sa zic : EXCELENT.
Oricum toti cei care vreti sa petreceti o vacanta in grecia chiar va recomand.
P.S.: Mai frumos a fost Egiptul insa....
`Bella`
6th September 2005, 12:11
Salut!am o mica problema..vreau sa plec sii eu in vacanta..5-7zile in grecia. nu stiu care agentie,destinatie, stiu doar ca nu vreau sa merg la noi la mare sa prapadesc banii pe conditii mizere..cel putin asa e apa acum,.. plaja..!!
Plec cu prietenul meu si vrem o camera cu pat dublu, baie in camera cu apa calda non-stop si 'eventual' demipensiune, ca nu se stie ce mancare au..poate va fi nevoie sa cumparam.
In rest nu ma intereseaza decat sa stau la plaja, sa ma plimb, distractii..
Vreau doar o camera draguta ca nu o sa prea stau in ea dar nu vreau sa intru in baie si sa regret ca am plecat din tara.
Totul dupa 12 septembrie si pana pe 22.
Cand gasesc pe internet o agentie cu o oferta cat de cat aflu ca nu e asa din alte parti etc. si n-am apelat niciodata la vreo agentie asa ca nu cunosc.
Sunt aproape disperata.. Nu-mi permit mai mult de 200 euro/pers..si transportul trebuie sa fie inclus..daca se poate mai ieftin nu ma supar..desi ma indoiesc..
Problema mea este ca tot aud in stanga si-n dreapta ca pleaca lumea in vacante in Grecia cu 90 euro.De unde? ca am cautat pe internet si nu gasesc. spun 90 la care se tot aduna si se fac 200 si..
Va rog..cei care stiti de orice oferta pe 2005, sau orice lucru care m-ar putea ajuta sa-mi raspundeti..
Multumesc!
rvic77
6th September 2005, 12:59
La noi sezonul a trecut, apa e calda, dar e frig afara. In Grecia e cam ca la noi pe la sfarsitul lui iulie
.
Un sejur la Paralia Katerini costa acum in jur de 130-150 Euro la care se adauga 50 euro pentru demipensiune. Sunt o groaza de agentii, poti cauta pe Inet , dar problema e ca s-ar putea sa nu mai aibe locuri decat peste 2-3 saptamani. Eu am plecat in circuit (care mi-a placut, mai ales ca mergeam prima oara in Grecia) pentru ca n-am mai gasit sejur.
CGF
12th September 2005, 12:30
QUOTE(Azzido @ Jul 10 2003, 10:12)
Se pare ca diferenta dintre Grecia si Romania e nesemnificativa. La 200 Euroi gasesti excursii de 9 zile (7 zile cazare), 3 mese/zi, vile 2-3*, autocar 3* cu aer conditionat, etc. A fost cineva in ultima vreme in Paralia Katerini? Agentii recomandate, preturi, etc.
Da, am fost la Paralia Katerini. Este f. frumos pe acolo.
As recomanda o agentie de acolo: Mita Travel. Are ghizi romani si niste autocare de invidiat.
Sa ai grija insa cu ce te duci pana acolo ca eu m-am dus cu un autocar cu virgula care trebuia sa ajungem acolo in 15 ore si de fapt am ajuns in 40. Am stat prin Bulgaria 6-7 ore pt. a repara autocarul. Ne-a dar si la stiri. 
Totul a costat in jur de 200 de euro. Am avut asigurat masa de dimineata si seara.
RoVal1972
14th September 2005, 00:10
Advice:
Daca vreti sa mergeti la sigur, sa nu va furati vreo tzeapa cu autocaru'. hotelu', sau altceva, mergeti fratzilor prin TUI... Ca doar e de la nemti, sunt milioane de nemti care merg anual in vacanta cu ei. Si ce scrie pe ofeta, aia primesti.
Eu am folosit TUI pentru Austria la ski, si a fost asa cum ziceau.
Azi m-am intors din Kalithea - Halkidiki. Pe cont propriu, cu o rezervare facuta pe email. Testata de niste prieteni.
Deci, a doua varianta... net-ul, sau recomandari de la prieteni
Nu intzeleg insa cum e posibil ca in perioada asta sa fie probleme cu locurile de cazare. Mi s-a parut cam golutz pe acolo.
pisicel
5th October 2005, 16:42
Eu m-am intors de 2 saptamani din Grecia, Halkidiki.
Am fost cazati la hotel Kriopigi Beach, am avut all inclusive..vreau sa va zic ca pentru mine a fost cea mai frumoasa vacanta....hotelul a fost super misto, mare, multa verdeata..mancarea f buna si f multa, bauturile la fel incepand de la sucuri pana la gin,uzo, tequila etc .... piscina era mare , personalul f dragut....plaja nu pot sa zic ca a fost extraordinara dar acceptabila...hotelul nu e pe plaja, dar aveau un trenulet care ne ducea de la hotel la plaja unde avem sezlonguri aduse de cei de la hotel, bautura...
Am facut 2 excursii ,una la Salonic (frumos oras dar cam aglomerat, mai aglomerat decat Bucurestiul) si o croaziera cu vaporul pe bratul Sithonia...
xnick
7th October 2005, 13:13
Pisicel, ai mers prin agentie sau freelance?
Cristi72ana
8th October 2005, 12:07
Am fost si eu in Sept in Nei Pori!
A fost cea mai frumoasa vacanta! Grecii sunt de milioane, stiu sa faca turism. Pe scurt stiu sa te faca sa te simti bine! Am fost in excursii optionale pe Muntele Olimp,la Meteora si pe insula Skiathos (croaziere a meritat cel mai mult).
Din nefericire am cam luat plasa cu agentia! Am fost cu LaPiovra, dar m-am invatat minte!!!! In primul rand la cazare au vrut sa ne traga in piept si sa ne cazeze 6 persoane intr-un apartament (va dati seama:6 persoane pe o baie si asa minuscula!!!). Dupa ac.problema (rezolvata cu contractul in mana!
), ne-au lasat (ca pe niste bagaje) fara insotitor de grup, cu o gazda ce nu vorbea decat o limba de "larga" circulatie: greceste!
. Noroc cu limbajul semnelor!! (asta este universal valabil). In plus la intoarcere comportamentul insotitoarei de grup (care a aparut intre timp) a lasat ffff mult de dorit (de parca ne facea cine ce stie ce mare favor ca ne insotea!).
Ma rog,in final astea au fost nimicuri. Ne-am simtit cu adevarat f.bine, dar fara ca agentia cu care am plecat sa aiba vreun merit! Asa ca, dupa invatamintele din acest an, voi merge si la anul in Grecia, dar sigur nu cu LaPiovra!!!
pisicel
21st October 2005, 13:22
QUOTE(xnick @ Oct 7 2005, 13:13)

Pisicel, ai mers prin agentie sau freelance?
Am fost prin agentie, prin Giulia Tour
Traveler28
25th October 2005, 04:25
[quote name='ck1206' date='Jul 14 2005, 17:15' post='748186']
Ce ai trait tu, este ceva general, pentru sezonul 2005 la Paralia Katerinis.
dar
Skiatos, este in marea Egee, plecarea a fost din golf
Hotel Muses.......ai dreptate, iar croaziera piratilor......te cred ca ai trecut prin incercari grele!
Alta data cand mai vrei Grecia cauta de exemplu Hotel Orea Eleni, sau Kalipso.Sigur vei fi multumit
Iar intrebarea de baza.............daca ai de gand sa mergi in excursie o saptamana cu 49euro si mai astepti si conditii, pai sa-mi fie cu iertare, cainii cu covrigii in coada nu egista nicaieri, de ce crezi ca altii ii vand si sunt reali?????????
Urmeaza-mi sfatul!!!
[quote name='Cristi72ana' post='955830' date='Oct 8 2005, 13:07']
[/quote]
Daca in sept ti-a placut la Nei Poroi......inseamna, ca in Paralia o sa vrei sa te muti definitiv, probabil vorbim de acelasi NP, in care in 10sept dupa 10 seara este totul inchis si nu ai de unde sa iei nici tigari?
Plaja, ce-i drept este buna, dar, numai plaja
Cat despre seriozitatea grecilor si turismul pe care-l fac ei in acea zona, numita Pieria, in care se afla si NP, uita, nu este turism, este o mare pacaleala
Iar breferitor la cazare, vila, etc, nu ai vruit sa fii cazata la vila, la gazda,ca la Costinesti, ce pretentii mai ai??
Alta data....mai intreaba pe cei care au mai fost
Cristi72ana
7th November 2005, 16:52
QUOTE(Traveler28 @ Oct 25 2005, 04:25)

Daca in sept ti-a placut la Nei Poroi......inseamna, ca in Paralia o sa vrei sa te muti definitiv, probabil vorbim de acelasi NP, in care in 10sept dupa 10 seara este totul inchis si nu ai de unde sa iei nici tigari?
Plaja, ce-i drept este buna, dar, numai plaja
Cat despre seriozitatea grecilor si turismul pe care-l fac ei in acea zona, numita Pieria, in care se afla si NP, uita, nu este turism, este o mare pacaleala
Iar breferitor la cazare, vila, etc, nu ai vruit sa fii cazata la vila, la gazda,ca la Costinesti, ce pretentii mai ai??
Alta data....mai intreaba pe cei care au mai fost
Ma rog,acum depinde ce vrei... Daca vrei neaparat tigari la 10 seara!! Mie tocmai asta mi-a placut in NP: LINISTEA, absenta manelelor...Si totusi: nu era chiar totul inchis de la 10 seara! Puteai gasi chiar locuri placute!
xnick
8th November 2005, 08:41
QUOTE(Cristi72ana @ Oct 8 2005, 12:07)

... ne-au lasat (ca pe niste bagaje) fara insotitor de grup, cu o gazda ce nu vorbea decat o limba de "larga" circulatie: greceste!

. In plus la intoarcere comportamentul insotitoarei de grup (care a aparut intre timp) a lasat ffff mult de dorit (de parca ne facea cine ce stie ce mare favor ca ne insotea!).
Insotitor de grup? N-am vazut asa ceva... Scrie ceva in contract de insotitor? Era sa raman efectiv pe drum cu bagaje si familie in praf la plecare fiindca soferii nu ne-au gasit pe nu stiu ce liste. Senzatii tari, ce mai...
Cristi72ana
9th November 2005, 17:00
QUOTE(xnick @ Nov 8 2005, 08:41)

Insotitor de grup? N-am vazut asa ceva... Scrie ceva in contract de insotitor? Era sa raman efectiv pe drum cu bagaje si familie in praf la plecare fiindca soferii nu ne-au gasit pe nu stiu ce liste. Senzatii tari, ce mai...
Da, in oferta agentiei era specificat clar: "insotitor de grup pe toata durata sejurului". Din nefericire nu am beneficiat de "serviciile" ghidului decat pe drum!
xnick
11th November 2005, 19:39
Cred ca au undeva definita precis notiunea de grup (minimum x persoane).
In cazul meu agentia era reprezentata in zona, un birlic ne-a intampinat la sosire si a disparut doua minute mai tarziu, odata cu primele probleme (.." you are not on our list.." la receptia hotelului).
Ghidul cred ca este doar cel care insoteste pe timpul transportului... cine stie?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.