QUOTE(geocosma @ May 17 2007, 21:02) [snapback]2849597[/snapback]
Despre Elea Village:
Am fost anul trecut acolo, in perioada 20-30 august. Camerele sunt curate, se face curat zilnic; se schimba prosoapele zilnic. Camerele sunt mari, au aer conditionat, frigider, TV. Pe balcon ai masa cu 2 scaune (din plastic). La TV se prind vreo 3-4 canale, si alea grecesti; nu intelegi nimic din ce se vorbeste acolo. Noi am fost in perioada incendiului de pe Kassandra, se vedeau flacarile de la Elea, dar cu greu am inteles de la TV ca era un "dezastru pe Kassandra" (oricum, nu priveam prea mult la TV). Frigiderul pe care l-am avut in camera era in stilul incorporat in mobila, adica avea usa din lemn, ca la mobila si nu avea garnitura de etansare (din constructie) asa ca nu prea facea fata. Noi am prins si un val de caldura, dupa ce s-a mai racorit parca aveam si noi frigider. Oricum, in alte camere erau si frigidere mai moderne (am fost un grup mai mare; unii ne-au racit si noua berile...). Mancarea este cam aceeasi in fiecare zi, foarte mici variatiuni, dar suficiente feluri de mancare, ca sa nu te repeti de pe o zi pe alta. Bufet suedez. Nu se da apa sau bere, dar poti cumpara de la ei (mai bine te duci la supermarket, in Nikiti ca este mult mai ieftin). Aveau Amstel si berea greceasca Mythos, amandoua parca la 2,4euro - 500 ml. Spre mare este o taverna, cu preturi acceptabile, unde poti manca si fructe de mare si mancare specifica greceasca dar si fripturi.
Intre Elea si taverna este un drum neasfaltat pe care, daca o iei spre stanga, ajungi dupa vreo 200 m la nivelul marii, pe plaja. Se poate cobori pe plaja si pe o scara, cam abrupta, scara care se termina in apa. Plaja este cu nisip, intrarea este lina, ca la Mamaia; exista o portiune cu pietre in apa, dar se vad pentru ca apa este foarte limpede.
De tantari nu prea imi aduc aminte sa fi avut de-a face cu ei. Albine intr-adevar exista, si le intalneam la servirea mesei. Ca sa nu te deranjeze la masa, puneau felii de salam pe niste farfuriute pe marginea terasei, unde infulecau albinele. Erau un pic deranjante, dar nu agresive.
Masa se serveste parca intre orele 7 si 9 (dimineata si seara) iar la ora 9 fara vreo 10 nu mai aveai sanse sa te asezi la masa (luau toata mancarea care ramanea).
Eu am fost cu auto personal, nu am stat prea mult pe la Elea, decat am mancat, am dormit si am stat cu prietenii pe terasa.
Au si bar la terasa, care se inchide la ora 24; poti consuma pe terasa de langa piscina (cea a barului, nu cea unde se serveste masa) si produsele proprii.
O sa intalnesti foarte multi romani. Se pare ca au avut vanzari bune anul trecut, pentru ca anul asta au marit perioada de sezon de varf si au preturile mai mari. Si se mai pare ca la data de astazi gasesti cu greu loc de cazare la Elea Village.
Nu este o locatie perfecta; mie totusi mi-a placut.
Despre celelalte locatii nu cunosc nimic.
si noi mergem tot la elea village, tot cu masina personala; imi poti spune te rog ce merita vazut prin jur? adica pe unde ati umblat voi?
multam!