Hai sa-mi dau si eu cu parerea relativ la transportul cu autocarul, si locurile de oprire, ca vad ca multi se pling.
In primul rind, cred ca e o greseala - cum sa faca 24 h pina in Olympic Beach? Eu am facut 14 (cu Omnia, un autocar clasificat 2 stele), oprind cam din 3 in 3 ore. Acu', cine isi inchipuie ca o sa fie comod, isi face iluzii - mai ales daca are peste 1.60m. Cei cu sub 1.60 sau picioare scurte, vor sta comod, dar altfel, nici gind - eu una incap 'fix' cu genunchii lipiti de scaunul din fata; m-am si amuzat la o oprire (dupa 3 ore) cind cineva se mira/plingea ca de ce am mai oprit, mai aveam 1.5 ore pina sa ajungem

). M-am bagat in vorba si le-am zis ca daca mai mergeam un pic, eu una incepeam sa pling lol; respectivii erau mai 'micuti', cind ne-am urcat la loc am vazut (cu oarece invidie) ca ei aveau cam o palma de loc intre genunchi si scaunul din fata - de, norocul lor. Deci, asta e, in autocar nu e ca la avion clasa intii/business, ci ca la avion 'coach'.
Apoi, referitor la locurile unde opresc - nu-s minunate, si am cam observat ca-s mai scumpe decit prin statiuni/orase, DAR ar tb sa va ginditi ca e in mare parte o problema de
LOGISTICA, nu spagi sau altceva. Ei tb sa opreasca pe autostrada, clar - ca daca ar ocoli sa intre in orase, n-am mai ajunge niciodata cu trafic si dificultatea de a 'pilota' autocarul pe strazi inguste, plus a gasi parcare. Si in oras/excursie, la fel - tb sa mearga pe strazi pe unde 'intra' autocarul si e loc sa parcheze. Iar pe autostrada, sunt ori benzinarii, ori aceste 'stopuri' de autocare si camioane, de calitate medie sau joasa si cam scumpicele, dar
sunt dotate pt autocare: WC-uri mari si capacitate de servire rapida. Ginditi-va un pic: daca ar opri la o benzinarie sau un birtulet undeva, care au max 3 cabine de WC si un om ce vinde, si 50 de oameni coboara din care 40 vor sa mearga la WC si 20 minim sa cumpere ceva, jumate si-ar petrece toata 'pauza' ori la coada la WC, ori la cumparat. Spun asta fiindca ni s-a intimplat: am facut 2 opriri 'de urgenta' in locuri nealese(ca durase drumul mai mult), si am stat 20 min la coada la toaleta, apoi de-abia am apucat sa cumpar o cafea in oprirea programata de 30 min - de fapt m-au mai asteptat vreo 3 min extra, da si eu am ingrosat obrazul sa nu plec fara cafea. In locurile alese de ghida, unde opresc de obicei autocarele, WC-ul nu e o problema (10-20 cabine), locuri destule la mese si servirea 'pe banda', destul de rapida ca sa apuci sa-ti iei ceva si sa si consumi stind jos, relaxat, la o masa.
Deci, e o mare diferenta intre a alege un loc unde sa opresti TU cu 3-7 prieteni (max 2 masini) si a alege un loc unde sa opresti cu un autocar de 50 de oameni (unele au si 80), tineti cont de asta.