Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

azertiti

@ANDOX: hotelul este asa cum il stii din poze smile.gif Mai exact la camera ai aer conditionat inclus, va trebuii sa lasi 20 E garantie pentru telecomanda care ii recuperezi la plecare, uscator de par, balcon cu o masa si 2 scaune. Este foarte curat, in fiecare zi spalandu-se pe jos. Prosoapele au fost schimbate o singura data, dupa 3 sau 4 zile...se putea mai bine dar e ok si asa. La masa ai foarte multe feluri din care sa alegi si bune. Dimineata nu trebuie sa platesti bautura, ai de ales intre apa, 3 tipuri de sucuri naturale, ceai, cafea si lapte. Seara sucul de 250ml costa 1.5E, la fel si berea. Cele de 500 dublu. Este adevarat ca poti face consumatie pe plaja si nici nu se mai pune problema de chirie la sezlong. Mai exact, iei un frape cu 2E si gata. Preturile acolo variaza...frape-ul respectiv este si 2E dar si 3.5E, cel ieftin a fost cu mult mai bun chiar smile.gif Pe la terase nu am fost foarte mult pentru ca masa de pranz nu luam, eram plecat in excursii iar restul erau mai mult decat ok la hotel. O singura data am mancat in afara lui cand am sosit. Am luat caracatita care era din ce retin aproape cel mai scump peste cu 7E portia si a fost super buna. Cocktail-urile erau in gneeral 7E (perioada cea mai scumpa) insa in anumite locuri gaseai si la 4-5. In plus mai era reducere tot de vreo 2E in anumite intervale orare. Plaja super curata, apa transparenta, nu seamana cu ce este la noi smile.gif Meli tour sunt cei care s-au ocupat de excursii. Preturile exacte nu le mai stiu acum dar erau ceva de genul: 23E pentru Salonic, catre 40E Athos si Meteora, 30E seara greceasca, tot pe la 30E croaziera in Toroneos. Pe total sigur dadeau 157E pentru ca am fost primul ce le vroia pe toate biggrin.gif La tine avand masina mai scad, acestea sunt cu transportul lor. Nu mai stau in Craiova de ceva vreme, doar nu am schimbat aici locatia. Romania e scumpa...nu stiu daca veti gasi ceva rentabil. Puteti incerca la hotelul de langa benzinaria OMV, intrarea dinspre Pitesti. Restul pe care le stiu sigur sunt mai scumpe avand in general 4*.
@briza_marii: masina a costat 50E (incluzand asigurarea)pentru 24h. Am mai vazut prin statiune si pe la 45 insa in perioada aia era greu de gasit. Daca o iei pe mai multe zile costa mai putin, vazusem in statiune o oferta de genul 210E/7zile. Recomand sa cautati in statiune mai intai...cei de la Meli Tour chiar daca sunt seriosi au niste masini lesinate pentru inchiriat cu motor in jur de 1l iar drumurile pe acolo sunt pe niste dealuri care te vor dispera. Gasesti cateva minimarket-uri prin statiune cu ce vrei tu. Preturile insa sunt destul de mari. Nu poate fi problema de distanta, toata statiunea o parcurgi in 10 maxim 15 min smile.gif
megane2
cine are drum in grecia pe 21 august dimineata?
daca are cineva contact pe id burceasilviu82.
sau lasa un mesaj pe forum

Filips
Salutare, ceva impresii din statiunea Nei Pori aveti ? ca in septembrie plec si eu intr-un sejur acolo si vroiam sa stiu cum se prezinta zona. Multumesc
mateu
Nei Pori este o statiune linistita, cu o plaja frumoasa, apa curata si limpede, terase cite vrei ...chiar dragute. Preturi - absolut rezonabile, o groaza de supermarket-uri. Am fost anul trecut intr-o excursie , am stat 7 zile si am fost multumita, m-am odihnit si am si vizitat cite ceva.
Iti recomand terasa hotelului Platon (e mult spus "hotel"), in apropierea bisericii, acolo am mincat foarte bine si ieftin, plus ca am fost serviti prompt. As fi mers si anul asta, dar nu am mai gasit locuri cind m-am trezit ca vreau iar in Grecia, asa ca am ales Insula Evia.
Daca vrei mai multe detalii, ...revin.
pge71
QUOTE(Filips @ Aug 21 2006, 15:29) *
Salutare, ceva impresii din statiunea Nei Pori aveti ? ca in septembrie plec si eu intr-un sejur acolo si vroiam sa stiu cum se prezinta zona. Multumesc

Daca vrei sa te simti ca la Costinesti, iti recomand cu caldura. Nu stiu daca exista alegere mai proasta in Grecia. Sa faci minim 12 ore pe drum pt. asa ceva nu o poti numi decat teapa. Plaja e mai lata decat in Halkidiki si nisipul mai fin, dar cam atat. Vile ca in Costinesti, terase cu chelneri plictisiti si mancare cam proasta, meniuri in romana si romani peste tot.

Mergi mai bine in Thassos ca sa vezi ceva deosebit. Si mergi cu masina ca sa poti sa te deplasezi si sa vezi mai multe, daca mergi cu avionul sau autocarul si esti captiv intr-o statiune, mai bine mergi in Mamaia, eu nu am gasit in nodul Greciei statiune mai aratoasa. Poate in Rhodos sau Creta sa fie mai bine.
ancaC
Pleaca cineva spre Grecia vineri dimineata pe 25 aug? Ma cam sperie traversatul Bulgariei.
jprwilliams
pleaca cineva prin calafat in 29 august spre Grecia,Kalitheea? As fi interesat de o calatorie in comun!
jpr

dannek
Eu plec pe 1 septembrie dimineata spre sitonia!!
dannek
Eu plec pe 1 septembrie pe laGiurgiu
cincinik

ar trebui sa plec in polichrono, halkidiki pe 6 septembrie.date fiind cele intamplate, cu incendiile de acolo, nu stiu ce sa fac, daca sa schimb destinatia?! plec prin christiantour si pt o eventuala schimbare am de ales intre: corfu, nei pori, paralia-olympic beach mellow.gif ati fost pe-acolo?daca e ,ce sa aleg?
lexi
Alege Corfu, e superb si sigur nu vei regreta. Eu am fost la sfarsitul lui iulie smile.gif
mirceagun
QUOTE(cincinik @ Aug 23 2006, 19:32) *
ar trebui sa plec in polichrono, halkidiki pe 6 septembrie.date fiind cele intamplate, cu incendiile de acolo, nu stiu ce sa fac, daca sa schimb destinatia?! plec prin christiantour si pt o eventuala schimbare am de ales intre: corfu, nei pori, paralia-olympic beach mellow.gif ati fost pe-acolo?daca e ,ce sa aleg?

Vezi si pe forumul despre Halkidiki situatia din Polichrono-Hanioti-Pefkohori-am cateva recomandari.
daca esti dispus sa faci 2 zile la dus/intors atunci categorin Corfu cu destinatiile: Dasia-Ipssos daca vrei multa animatie,Moraitica-Messonghi daca vrei si animatie si liniste dar este un pic mai departe de capitala care trebuie sa o vezi,Kavos daca vrei distractie "la greu" gen Ibitsa,Palokastrita daca vrei un peisaj superb dar o mare mai rece decat pe partea dinspre continent.
Foarte multe poti gasi-pe mine m-a ajutat mult in pregatire-este www.agni.gr.
Nei pori are o plaja lata de nisip fin,este la poalele Mt Olimp,aproape -autostrada -de salonik,zona de campie,pe mine nu m-a impresionat,dar au un renume bun in ce priveste ospitalitatea.Cauta si imagini pe google/yahoo.Paralia este cea mai mare statiune din nord-animata,plata,nisip,shopping pana la ora ultimul cumparator,mie imi place sa fie ceva mai liniste.
daca vrei liniste ,mergi in Sithonia,seamana pe alocuri cu Corfu.
cincinik
merci,lexi si mireceagun biggrin.gif am sunat la agentie si astia zic k e ok in halkidiki..dar eu sunt sceptik...singura lor oferta la schimb cik e paralia.... mad.gif o sa ma duc peste ei sa vad ce e de facut..intre timp astept vesti din halkidiki..s-a intors cineva zilele astea de acolo,dupa incendii?
lexi
Cam proasta alegerea cu Paralia sad.gif multa aglomeratie, plaja e ca la noi, nimic spectaculos. In acelasi timp, avand in vedere ce se intampla in Halkidiki, este in mod cert mai sigur...
almona
QUOTE(cincinik @ Aug 23 2006, 19:32) *

eu plec pe 3 sept in corfu cu Christian tour. Ca un consumator vechi de Grecia iti spun ca nimic nu se compara cu insulele grecesti. E misto si continentul (paralia, olympic beach, nei pori), dar eu nu le-as alege sa-mi fac vacanta acolo. decat daca vrei meniu in limba romana, manele si haine de blana si de piele super ieftine.

si iti mai spun un secret. grecii care se respecta nu pleaca altundeva in vacante decat pe insulele grecesti (din vreo 1.300 cate au primprejur au de unde alege).

Bafta
xaxa
ca staiune paralia nu are nimic spectaculos, iar in sezon e cam aglomerata. Nei Pori e frumos dar foarte retras/linistit. Paralia este insa recomandabila pt romani din 3 puncte de vedere
- ajungi acolo intr-un timp relativ scurt
- e mai bine pozitionata daca vrei sa faci excursii (meteora, etc)
- e si loc de distractii dar si o zona mai linistatita - spre capatul orasului.
evident ca zona insulelor e mai spectaculoasa, da de pe insule se pleaca mai greu si mai costisitor in excursii, pus ca sejurul e mai scump.
Remark
QUOTE(lexi @ Aug 23 2006, 20:44) *
Alege Corfu, e superb si sigur nu vei regreta. Eu am fost la sfarsitul lui iulie smile.gif

si eu d'abia m-am (re)intors de acolo. e genial... multe plajute la care nu ajungi decat pe apa, lume relaxata totul pe easy/slow motion biggrin.gif ... mai spun si de terase ?
acino
Pe 3 sept plec cu masina in Halkidiki Kalithea la hotelul Macedonian Sun.Daca mai pleaca cineva in zona in aceeasi zi...putem discuta.
altasgard
QUOTE(alima @ Jul 4 2006, 22:46) *
Prin Rhodos nu a fost sau nu merge nimeni?

Pentru toti cei interesati de Rodos

Intrucat de-abia azi m-am inregistrat si eu pe forum, vin si eu cu niste informatii despre Rodos, mai ales ca n-am vazut nimic pe-aici despre aceasta insula.
Anul trecut am fost impreuna cu sotia acolo, chiar in orasul Rodos, la hotelul Belvedere Beach de 4 stele, cu KaraTravel. Acum doi ani am fost tot in Grecia, in Halkidiki, tot cu agentia asta, dar cu autocarul. A fost superb, mai putin calatoria cu autocarul din cauza conationalilor din el.
Dar se revin la Rodos. Exceptand faza de la aeroport, cand desi aveam asigurat cica transportul pana la hotel (12 km) nu a venit nimeni sa ne ia, iar la telefon nu raspundea nici agentia greaca de acolo, nici Kara de aici (era 10.30 seara). Asa ca dupa juma de ora am reusit sa luam un taxi. 12 euro.
Hotelul superb. 2 camere, una cu 2 paturi + inca una cu o canapea. Foarte mari. Baia super spatioasa. Vedere spre mare. Mancare (demipensiune, bufet suedez) buna, dar mai buna a fost in Halkidiki la 3 stele.
Hotelul era pe partea dinspre coasta Turciei, adica partea unde bate vantul. Plaja era chiar peste drum, dar plina de pietre. In plus, valuri. Asa ca dupa prima zi, am intrebat la receptie si ne-au trimis catre Eli beach, super plaja in capul insulei, chiar langa portul Mandraki. Nisip fin, plaja spatioasa, apa fara valuri (am stat cu orele in apa). O frumusete.
Marea atractie este orasul vechi si castelul cavalerilor. Este superb, sunt o gramada de magazine cu tot ce vrei si ce nu vrei. Se fac excursii si pe cont propriu din port. Te duci si-ti bilet pentru a doua zi spre Lindos, Symi sau mai stiu eu unde. Spre Lindos costa 15 euro de persoana.
Mancarea la taverne este f. buna. Portiile sunt ultrageneroase. un pranz de 2 persoane, incluzand felul principal, salata greceaca si retsina ca bautura, era in jur de 20 de euro.
Anul trecut am fost pe 13 august si a fost foarte cald, asa ca anul acesta plecam tot acolo pe 1 septembrie cu Paralela45.
Zborul cu avonul dureaza cam 1h40min. Am avut numai zile insorite, nici urma de nori. De altfel, Rodosul e cel mai insorit loc din Grecia (cica).
Daca sofezi, se poate inchiria o masina si te-ai scos.
In concluzie, insula e superba. Orasul Rodos e superb si sunt multe de vizitat. Mergeti aici si nu veti regreta.
Pret la 4 stele, demipensiune: cam 500 euro de persoana.
schultz13
Salutare

Tocmai m-am intors azi-noapte din Halkidiki, Sithonia, Gerakina. Am facut excursia cu masina personala si totul a fost superb.
Am vazut aici o gramada de intrebari legate de Halkidiki, mai ales legate de incendiu si dat fiind faptul ca eu am gasit informatii pretioase si detaliate pe acest forum, ma pun la dispozitia oricui vrea sa afle informatii proaspete despre acest loc extraordinar din Grecia.
Mentionez ca am facut turul Sithoniei ,Athos (cu vaporul) iar pe Kassandra (unde a fost localizat incendiul), am fost pana la Kallithea.

Vacanta placuta (celor care mai au crybaby.gif )
investman
QUOTE(schultz13 @ Aug 27 2006, 18:42) *
Salutare

Tocmai m-am intors azi-noapte din Halkidiki, Sithonia, Gerakina. Am facut excursia cu masina personala si totul a fost superb.
Am vazut aici o gramada de intrebari legate de Halkidiki, mai ales legate de incendiu si dat fiind faptul ca eu am gasit informatii pretioase si detaliate pe acest forum, ma pun la dispozitia oricui vrea sa afle informatii proaspete despre acest loc extraordinar din Grecia.
Mentionez ca am facut turul Sithoniei ,Athos (cu vaporul) iar pe Kassandra (unde a fost localizat incendiul), am fost pana la Kallithea.

poti sa ne oferi mai multe detalii despre drum (la dus cat si al intors) ca de ex: durata, eventuale probleme, popasuri samd
multumesc
acino
QUOTE(schultz13 @ Aug 27 2006, 19:42) *
Salutare

Kallithea este afectata de incendiu ?
schultz13
QUOTE(investman @ Aug 28 2006, 12:39) *
poti sa ne oferi mai multe detalii despre drum (la dus cat si al intors) ca de ex: durata, eventuale probleme, popasuri samd
multumesc

Am iesit din tara vineri spre sambata la 2 noaptea pe la Giurgiu, destul de rapid in vama ~15min, taxe nesimtite ~110 RON in total, la bulgari la fel de rapid poate chiar mai repede pentru ca nu era nimeni biggrin.gif ,taxe 6 euro (2 =dezinfectie + 4=vigneta). Drumul in Bulgaria cam lasa de dorit in primii km iar apoi devine chiar foarte bun, cu exceptia bucatii de pe centura Sofiei care cam lasa de dorit dar e OK. Limite de viteza incredibile 40,50,60 in zone unde eu nu am vazut nimic. Dat fiind faptul ca am calatorit noaptea am mers cu dublul limitei cam tot timpul. Mare atentie insa, chiar si noaptea sunt echipaje de politie care opresc masini, dar de obicei le vezi girofarurile. Detectorul de radar nu a fost de nici un folos pentru ca nu detecta nimic, am impresia ca politistii bulgari opresc absolut la intamplare cate o masina.Noi am avut noroc , nu ne-a oprit nimeni in schimb dimineata a oprit o masina ce mergea in fata noastra si au dat 40E ca sa scape(poate ca era un Audi A4 nou si politaiul a mirosit ceva de ciugulit,nu stiu sa iti spun ,oricum mergeau destul de repede, peste 150). Tiristii bulgari si nu numai, sunt de treaba si te atentioneza cu farurile daca te apropii de un echipaj de politie. Drumurile sunt foarte bune ,mai putin cateva portiuni mici din autostrada ce se construieste (o sa fii uimit de ce fac bulgarii). Ce e cel mai important mare parte a drumului se desfasoara pe langa localitati si nu prin ele , cum e la noi.
Cand s-a facut dimineata traficul s-a mai animat dar nu exagerat.
Am ajuns la Kulata in vama pe la 10 dimineata unde in ambele vami (bulgari si greci) am stat vreo 3.5 ore adunate, pe un soare torid(ghinionul nostru)iar la intoarcere am stat 30 min.
Popasuri in Bulgaria am facut doar pentru nevoi fiziologice si niciodata in benzinarii ci pe camp( eram destul de stresati de toate povestile auzite laugh.gif , mai ales ca era prima oara cand ieseam din tara). La intoarcere am fost mult mai relaxati biggrin.gif . La iesire din Bg si intrare in Grecia nu se platesc taxe. In BG drumurile sunt destul de bine semnalizate, numai sa fii atent. Grecii au drumuri bune ,limite de viteza mai mari si conduc mult mai repede. Am ajuns la destinatie ,Gerakina, Halkidiki pe la ora 15.00, deci cam 2 ore de la vama. Daca ajungeti in apropierea Salonicului mare atentie, au o gramada de intersectii, supratreceri, e ca o panza de paianjen, poate exagerez dar noi ne-am ratacit de la drumul planificat si am luat-o pe altul dar tot am ajuns pana la urma. Destul de bine semnalizate drumurile si in Grecia.
Cam atat imi vine acum in cap, daca mai ai intrebari punctuale , iti raspund cu cea mai mare placere.

QUOTE(acino @ Aug 28 2006, 17:26) *
Kallithea este afectata de incendiu ?

Nu
morpho
QUOTE(schultz13 @ Aug 28 2006, 22:18) *
Am ajuns la destinatie ,Gerakina, Halkidiki pe la ora 15.00, deci cam 2 ore de la vama.

Despre statiune si hotel?
Noi tot acolo mergem...
scoty
AM VENIT DIN GRECIA - OLYMPIC BEACH: plus /minus
S-a terminat aventura mea cu Grecia ieri, va voi spune impresiile mele dupa prima mea vizita in Grecia, asa cum le-am perceput eu cu plus si minus.
Am plecta din Romania cu un sejur platit la agentia ROMADRIA CONFORT din Bucuresti - minus, mare teapa ( veti vedea de ce ) transportul fiind efectuat de un autocar de la firma FILARET - minus, la fel mare teapa.
Transportul a fost groaznic, cu autocarul cca 24 ore, cu o ghida care ne-a oprit in Bulgaria in cele mai proaste locuri, pt nevoile fizioligice si pt. masa, birturi ordinare de unde probabil lua spaga ca sa duca prostii de romani, in autocar stateai cu picioarele la gura daca erai ceva mai mare de 1.50 m, noapte se dadea aer conditionat cu taraita si la protestele noastre in loc de aer conditionat ne-au dat caldura, ganditiva un autocar cu 49 de persoane in august si sa-ti de caldura, la fel a fost si la intors- minus.
Am avut cazarea la hotel Parthenon 2 *+, hotelul este in Olympic Beach, aproape de plaja - plus, dotare obisnuita de 2*, nu mai mult, cu mic dejun inclus ( mare teapa, micul dejun era inposibil de mancat, nu va descriu ce porcarii, ne-au dat in prima zi, caci dupa aia nu m-am mai dus ) - minus, camerele sunt foarte mici - minus. Statiunea nu este deosebita, intalnesti tot tratatul de la Varsovia acolo, are o plaja intinsa - plus, apa foarte linistita - plus, plaja in schimb nu era curata - minus, era plina de resturile lasate de turisti ( gen mucuri de tigara, etc. ) in apa la mal ereu alge - minus, dar la cca 50 m de mal apa era foarte curata si limpede si puteai inota excelent - plus.
Costurile consumatiei de pe plaja, obligatorii daca te asezai pe sezlonguri, cca 7 euro ( 2 cafea frapee si un suc ) cam scump - minus.
Excursiile optionale pe care le poti face de aici sunt interesante, scumpe pt ce ofera, dar sunt facute pe fuga cu ghizi romani, care habar nu au ce fac si te duc la fel in mod tendentios la anumite locuri pt. cumparaturi si pt luat masa - minus.
Masa servita la taverne este deosebita, servire ireprosabila si la niste costuri mai mici ca in Romania ( de ex. 3 fripturi cu cartofi pai si un pic de salata, doua sucuri si o bere la halba = 20 euro - plus, nu faceti greseala sa comandati ciorba de burta sau pita nu se pricep la asa ceva - minus.
Grecii sunt foarte ospitalieri, stiu toti lb. engleza si te indruma corect atunci cand cauti ajutor pt. orientare, am ajuns in Katerini sa-mi faca unul o harta la o terasa pe un servetel, ca sa-mi gasesc ce cautam - plus.
In concluzie: Grecia e o tara frumoasa care merita vizitata cu masina personala si fara cazarii prin agentii ( am facut un test si am intrebat la cateva vile in statiune, daca au camere libere si peste tot erau ) cu mancare de la taverne si cu un program de excursii dupa cheful fiecaruia. Atena este un oras deosebit dar iti trebuie cel putin 7 zile sa- vezi nu 3 ore cat te lasa agentia in cadrul excursiei pt care platesti 40 euro.
Pazitiva de agentia ROMADRIA CONFORT pentru a nu pati ca mine, sunt dupa pererea mea niste nesimtiti care iau banii oamenilor si care cel putin sub aspectul logisticii sejurului ( transport, informatii, ghid, servicii oferite pana ajungi la greci ) ofera servicii de cea mai proasta calitate.
Daca faceti suma intre plus si minus veti trage singuri concluziile si binenteles puteti sa nu fiti de acord cu mine, eu relatand la modul cum a perceput eu prima mea iesire in Grecia
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.