dragospas
10th August 2006, 07:59
QUOTE(micaalsa @ Aug 7 2006, 20:54)

Sigur asa este ! Prietenul meu este din Ioannina . Adineaori am vorbit cu el si mi-=a confirmat acest lucru. Autostrada noua pleaca de la Igoumenitsa pana la Grevena. Daca vrei Kalambaka (unde sunt Meteorele ) , fie de la Grevena , cobori spre Trikala, fie de pe autostrada , undeva pe la jumatate distantei, faci dreapta spre Kalambaka. Eu am o harta a Greciei unde este trasata si aceasta autostrada. Pe harta veche, undeva prin dreptul localitatii Metsovo, va trebui sa iesi de pe autostrada. Asta daca vrei Meteora. De acolo Trikala - Larisa - Salonic .
Nu stiu cat am fost de explicita. daca e cazul, revin cu alte amanunte .
pentru micaalsa multumesc de informatie.....Din posturile anterioare citisem ca drumul de la Metsovo-Ioanina-Igumenitza trverseaza zone inalte de munte si ca este foarte dificil asa ca deschiderea acestei autostrazi nu face decat sa ma bucure....Eu am ales drumul prin Larisa -Trikala-Kalambaca pentru Meteore .
asta la dus pentru ca la intuors am ales Italia
Deci multumesc....
supermario
10th August 2006, 09:13
pleaca cineva pe 26 august in creta cu Blue air??
poate ne intilnim la o sticla de JB in avion sa ne mai treaca emotiile!!!!
micaalsa
12th August 2006, 19:38
Pentru "Dragospas"
Drum bun , si ne-ntalnim cu bine si cu impresii placute si amintiri frumoase ! In curand voi pleca si eu ....
icriss79
14th August 2006, 10:47
Salut.
Pentru ca am auzit tot felul de povesti mai mult sau mai putin infioratoare despre traversarea Bulgariei cu masina... una, chiar recenta (amenintare in mers si furt masina), m-a cam pus pe ganduri...
Intrebare: pleaca cineva spre Grecia prin vama Giurgiu miercuri dimineata, 23.08.2006?
adiwolf
14th August 2006, 13:23
QUOTE(icriss79 @ Aug 14 2006, 11:47)

Pentru ca am auzit tot felul de povesti mai mult sau mai putin infioratoare despre traversarea Bulgariei cu masina... una, chiar recenta (amenintare in mers si furt masina), m-a cam pus pe ganduri...
hmmmm,nasol
.poti sa detaliezi?
in alta ordine de idei,eu o sa plec in 18.08.2006 si sper sa nu am asemenea probleme,ca si asa am destule cu faptul ca nu gasesc cazare pe nicaieri,peste tot pe unde am incercat au zis ca e "ful"
ce dracu,toata lumea e in grecia in perioada asta?
cred ca nu am solutie si o sa plec ca "surdu la oaste",sperand sa gasesc ceva convenabil la fata locului.
problema cea mai mare este ca nici pana acum nu am hotarat unde vom merge,mai ales ca negasind cazare in zona Piera,nu stiu in ce parte sa o iau.
m-am uitat pe net,insa nu gasesc nici o informatie despre vilele mai mici particulare,toate agentiile te trimit la hoteluri,ori mie unul bugetul nu imi permite o cazare mai sus de 30 - 35 euro pe camera/noapte si din cate am inteles asa ceva gasesc numai la vile mai micute.
ce ma sfatuiti?please
ajutati-ma!
icriss79
14th August 2006, 14:17
Un domn trecut de prima tinerete mi-a povestit (si nu ar avea de ce sa ma minta sau sa infloreasca) ca acum aprox. 3 saptamani, o familie pe care o cunostea a ramas fara masina (Mercedes) in Bulgaria, cam in felul urmator: la un moment dat, au trecut pe langa niste indivizi care "ramasesera fara benzina" si care cerseau cu bidonul intins. Bineinteles ca n-au oprit, numai ca respectivii i-au urmarit, i-au depasit, si au blocat drumul ceva mai in fata. Au fost amenintati cu pistolul si dati jos din masina, dupa care dusi au fost! Am inteles ca au stat vreo zi intreaga sa explice la politie ce s-a intamplat. Masina era asigurata, bineinteles.
Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am auzit asa ceva. Auzisem de asemenea grozavii, dar opinia generala era ca astea sunt povesti "vechi" de 7-8 ani, si ca acum singura problema sunt politistii.
Pe de alta parte, acest domn chiar nu are nici un motiv sa-mi spuna povesti nemuritoare.
O sa incerc sa aflu exact ruta pe care se presupune ca s-a intamplat jaful (sper sa nu fie Giurgiu-Sofia-Kulata)
Cert este ca deja am o stare de stres, pentru ca este pentru prima oara cand ies cu masina din tara si probabil ca o sa stau la vama sa ma lipesc fie de un autocar, fie de un alt romanas care vrea sa treaca cu bine de "prietenii" nostri de la sud.
anami
14th August 2006, 18:30
QUOTE(adiwolf @ Aug 14 2006, 14:23)

hmmmm,nasol

.poti sa detaliezi?
in alta ordine de idei,eu o sa plec in 18.08.2006 si sper sa nu am asemenea probleme,ca si asa am destule cu faptul ca nu gasesc cazare pe nicaieri,peste tot pe unde am incercat au zis ca e "ful"
ce dracu,toata lumea e in grecia in perioada asta?
cred ca nu am solutie si o sa plec ca "surdu la oaste",sperand sa gasesc ceva convenabil la fata locului.
problema cea mai mare este ca nici pana acum nu am hotarat unde vom merge,mai ales ca negasind cazare in zona Piera,nu stiu in ce parte sa o iau.
m-am uitat pe net,insa nu gasesc nici o informatie despre vilele mai mici particulare,toate agentiile te trimit la hoteluri,ori mie unul bugetul nu imi permite o cazare mai sus de 30 - 35 euro pe camera/noapte si din cate am inteles asa ceva gasesc numai la vile mai micute.
ce ma sfatuiti?please

ajutati-ma!
Ai incercat pe halkidiki.com? Gasesi acolo o gramada de vile; ii contactezi mail/tel pe proprietari si te intelegi cu ei.
Multa bafta!
QUOTE(ichigo @ Aug 9 2006, 22:33)

Mersi mult de informatie!!

In ce statiune mergi? La ce ora imi recomanzi sa plec cu masina personala, ca sa nu prind trafic in vama??

Sti cumva si ce preturi sunt in perioada aia in Grecia?Mai prind reducerile la haine?

Eu merg in Ouranoupoli.
La Giurgiu tura se schimba la 7 dim ; o ora inainte si dupa nu e recomandabil sa fii pe acolo. Noi plecam pe la 8 din Buc pt ca ne oprim o noapte imediat dupa ce intram in Grecia. Doar ne ducem in vacanta , nu la munca:D !
De preturi nu -ti face griji! Sunt ca la noi sau ceva mai mici;oricum calitatea e superioara le orice:cazare, mancare, haine, etc. Sept e f bun pt reduceri.
sefbebe
14th August 2006, 22:47
Am rezervare la hotelul asta si vreau sa stiu daca este asa ca in pliant "hotel de 3*+".
Pe net nu am gasit informatii suficiente sa-mi formez o parere.....
A fost cineva cazat aici?
Astept un raspuns.
tsorin
15th August 2006, 09:18
Cine pleaca pe 24 august in Grecia cu masina ?
Eu merg la Platamonas asa ca poate mergem impreuna 2-3 masini.
romaximusro
15th August 2006, 09:40
he he, un tip a ramas in grecia, in parcarea unui hotel, fara volanul de la masina, decorul de aluminiu , navigatie la un bmw m3 cabrio
Figure that out
sebulbus
15th August 2006, 09:43
suna a vrajeala. tu ai vazut cata electronica(pe stanga audio si tel, pe dreapta cruise) are pe el volanul de m3? imi inchipui ca desfaci o ora la firele alea. nu mai zic de riscul de a declansa airbagul accidental.
idem si pt navi, care, cu ecranul ala rabatabil e o belea de scos
abancor
15th August 2006, 10:12
Eu zic ca volanul tot cu un surub se prinde, iar navigatia tot cu niste cleme se trage afara, scoti mufele si gata!
romaximusro
15th August 2006, 10:16
dragospas
15th August 2006, 19:01
Urata treaba.....stii cum a rezolvat-o proprietarul si cat l-a costat ?
Hotii au fost profesionisti.De furat se fura orice si in Ro stiu cazuri de tipi pagubiti de parbrize, carburatoare,faruri sau lampi spate asta in afara de roti.....
morpho
15th August 2006, 20:15
aoleuuu deja imi vine sa renunt la ideea cu masina si sa plec cu trenul
romaximusro
15th August 2006, 21:03
QUOTE(dragospas @ Aug 15 2006, 20:01)

Urata treaba.....stii cum a rezolvat-o proprietarul si cat l-a costat ?
Hotii au fost profesionisti.De furat se fura orice si in Ro stiu cazuri de tipi pagubiti de parbrize, carburatoare,faruri sau lampi spate asta in afara de roti.....
ai detalii in link
din cate am inteles eu omu avea casco la allianz, s-a rezolvat rapid , si cu ajutorul automobile bavaria, serviciului de asistenta rutiera bmw (parca asa ii zice), alaturi de dealerul local bmw care i-a imprumutat pana vine volanul original un volan ac schnitzer. Semn ca se poate sa fii tratat civilizat.
adiwolf
15th August 2006, 21:11
tataaaaaaaaa,astia au fost PROFESORI,nu gluma,ce zic eu profesori?ACADEMICIENI
tousi,revenind la "oile" noastre,eu m-am hotarat sa plec "la neve" pe data de 18aug.
plec din rm.valcea pe la 01-02noaptea,daca mai e cineva care pleaca tot cam pe atunci si ajuge in giurgiu pe la 05-06 poate tranzitam,"tara vecina si pretena",impreuna.
am tot trimis cereri pe la diverse ag grecesti insa mi-au raspuns ca in perioada asta e cam plin peste tot,asa ca pt orice eventualitate am zis sa iau si cortul cu mine.
stie cineva ,ceva despre capinguri sau locuri de campare in grecia?
ANDOX
15th August 2006, 22:44
QUOTE(adiwolf @ Aug 15 2006, 22:11)

tataaaaaaaaa,astia au fost PROFESORI,nu gluma,ce zic eu profesori?
ACADEMICIENItousi,revenind la "oile" noastre,eu m-am hotarat sa plec "la neve" pe data de 18aug.
plec din rm.valcea pe la 01-02noaptea,daca mai e cineva care pleaca tot cam pe atunci si ajuge in giurgiu pe la 05-06 poate tranzitam,"tara vecina si pretena",impreuna.
am tot trimis cereri pe la diverse ag grecesti insa mi-au raspuns ca in perioada asta e cam plin peste tot,asa ca pt orice eventualitate am zis sa iau si cortul cu mine.
De ce nu pleci prin Bechet ? Faci doar 360 km. prin BG. fata de 500 prin Giurgiu. Plus ca din Valcea ai mai putin pana la Bechet decat pana la Giurgiu si drumul prin bg am inteles ca este bun.
In alta ordine de idei, merge cineva pe 27 dimineata prin Bechet ? Stie cineva cazare ieftina in Craiova?
ichigo
15th August 2006, 22:48
Stie cineva cum e la vila Katerina-Olympic Beach? Pe la unele agentii o categoriseau drept hotel de 2** iar la altele drept vila de 2**+..
Va atasez niste poze pe care mi le-a dat chiar tipa de la agentie care ne-a asigurat ca e totul ok, ca proprietarii sunt niste batranei,etc. Dar nu se stie niciodata....
Apropo de asta, a mai fost cineva cu agentia Del'Anto?
adiwolf
16th August 2006, 10:16
QUOTE(ANDOX @ Aug 15 2006, 23:44)

De ce nu pleci prin Bechet ? Faci doar 360 km. prin BG. fata de 500 prin Giurgiu. Plus ca din Valcea ai mai putin pana la Bechet decat pana la Giurgiu si drumul prin bg am inteles ca este bun.
pai,stii cum se spune,"drumul cel mai scurt e cel pe care il cunosti".
nu ca as cunoaste drumul,dar din ce am citit pe net,majoritatea au optat pt varianta giurgiu si indicatiile cele mai bune sunt pt aceasta varianta.
moonchild11
17th August 2006, 02:29
QUOTE(investman @ Aug 9 2006, 17:19)

multumesc
desi am totusi o retinere sa umblu cu cash-ul dupa mine....
Atunci ia si, si, dar macar 2/3 din bani cash - de-abia m-am intors si am fost surprinsa sa constat ca erau f multe locuri unde nu 'luau' carduri. Statiunile alea sunt in general mici, cu taverne si magazinutze mici care ori nu accepta card, ori daca accepta pun un comision de 2.7-3%, care - culmea! mi s-a cerut cash, pe linga suma pusa pe card
Atunci sa ma fi vazut, daca n-aveam cei 1.5 euro in plus
.
azertiti
17th August 2006, 13:50
In urma cu 10 zile m-am intors din Halkidiki, statiunea Psakoudia si a fost excelent. Agentia folosita Romadria care au oferit exact ceea ce au promis. Hotelul ales a fost Philoxenia, foarte bun. Am avut inclus mic dejun si cina de tip demipensiune, de fiecare data mancarea foarte buna si suficienta. Pot sa spun ca nu am vazut sa se termine un fel vreodata. Camerele curate, spalau pe jos si aranjau patul zilnic. Statiunea este mica, doar niste terase care in general arata foarte bine si servirea excelenta, nimic de reprosat.
Eu m-am dus in zona aceea pentru excursii. Acestea au fost:
1. La Salonic. Orasul arata foarte bine, mult mai multa verdeata decat te-ai astepta si foarte curat. Excursia aceasta am luat-o ca si celelate de la o agentie locala, aveau contract cu cei din Romania si veneau sa ne prezinte oferta. Acestia s-au comportat foarte bine, preturile la fel ca la restul agentiilor, de fiecare data erai luat cu autocarul de la hotel si adus inapoi tot cu el. Era mai bine sa inchiriez o masina pentru asta dar nu am stiut. Cum este organizata de ei ai doar 3 ore timp liber in oras.
2. La Meteora. Aceasta a fost cea mai lunga dar a meritat. Distanta pana acolo a fost de 350-400 Km insa se fac mai repede ca in tara. Pe total a durat cam 14 ore. Peisajul este superb, manastirile arata bine si in curtile interioare, nu doar din afara cum sunt suspendate pe stanci. A fost locul care mi-a placut cel mai mult.
3. La Athos am fost cu o corabie in stil vechi, cu panze. Desigur erau doar de decor insa arata foarte bine. Am plecat direct spre munte dupa care am continuat pe langa mal vazand 8 dintre manastiri. Comentariile ghizilor au fost inclusiv in limba romana pentru cine intereseaza acest aspect.
4. Golful Toroneo. Este de fapt o plimbare cu vaporasul. Prima data am oprit intr-un golf al unei insulite aflata intre bratele Sithonia si Kasandra. Apa era super limpede, practic vedeai de pe vaporas pietrele aflate pe fund. Nu stiu cat era adancimea pentru ca am sarit de pe balustrada fara sa ating fundul. Au mai urmat 2 opriri in statiuni din Kasandra urmate de inca o baie intr-un golf asemanator cu primul.
5. Seara greceasca nu prea a meritat. S-a organizat la un hotel de 4 stele situat aproximativ la 30 Km de noi. Mancarea de tip bufet a fost foarte putina, practic o singura tava din fiecare fel si in plus proasta. Au mai adus ei niste platouri pe fiecare masa insa tot degeaba, pentru desert barem stateai la coada la bucatarie. Chelnerii nu aveau nici o treaba, le puneam farfuriile murdare in brate ca sa faca ceva. Acelasi lucru si cu bauturile. Programul specific a fost doar cel de dansuri care intr-adevar era interesant, parca sa mai uitam ca nu ne-a ajuns mancarea 
6. Nu a fost chiar excursie, am inchiriat o masina cu care ne-am plimbat pe tot bratul. Peisajul este super, mergi pe drum ca in muntii nostrii doar ca ai apa intr-o parte. Desigur, nu sunt foarte inalti insa nici nu este nevoie. Exista plaje situate in mici golfuri care m-au lasat cu gura deschisa practic. Cea mai curata apa pe care am vazut-o. Fundul era perfect clar, arici de mare si melci prin apa. In plus oameni putini si un beach bar la fel de frumos. Din lipsa de timp nu am apucat sa vad prea multe.
Pe total merita lejer, nu se compara cu Romania din nici un punct de vedere. Daca vrea careva informatii suplimentare poate sa ceara, stiu ca nu am fost prea coerent si nici nu am chef sa citesc ce am scris 
QUOTE(adiwolf @ Aug 15 2006, 22:11)

Am vazut o multime de indicatoare catre ele. Vezi ca exista si o harta rutiera in tara care le are marcate, cel putin o parte din ele. Nu stiu cat de aglomerate erau ca nu am intrat.
ANDOX
17th August 2006, 15:12
[quote name='azertiti' date='Aug 17 2006, 14:50' post='1788884']
In urma cu 10 zile m-am intors din Halkidiki, statiunea Psakoudia si a fost excelent. Agentia folosita Romadria care au oferit exact ceea ce au promis. Hotelul ales a fost Philoxenia, foarte bun. Am avut inclus mic dejun si cina de tip demipensiune, de fiecare data mancarea foarte buna si suficienta. Pot sa spun ca nu am vazut sa se termine un fel vreodata. Camerele curate, spalau pe jos si aranjau patul zilnic. Statiunea este mica, doar niste terase care in general arata foarte bine si servirea excelenta, nimic de reprosat
Si eu plec pe 27 in Psakoudia, la hotel Philoxenia si te rog sa-mi dai mai multe amanunte despre statiune si hotel.(preturi, taverne,plaja , etc.).Am inteles ca daca comanzi ceva de la beach bar iti dau sezlonguri gratis; e adevarat? Noi o sa mergem cu masina si probabil doar excursile cu vaporul o sa le luam de la agentie. E cumva vorba de ag. Melli Tour ? Cat costa excursile cu vaporul ? Am vazut ca esti din Craiova , vrem sa iesim prin Bechet si am vrea sa inoptam in Craiova. Stii vreo pensiune mai ieftina ? pe net am gasit doar hoteluri cu cam. de la 2.000.000 lei si chiar nu merita atatia bani pt. cateva ore de somn. Mersi anticipat.
briza_marii
17th August 2006, 15:36
azertiti spune-mi te rog de unde ai inchiriat masina si la ce pret. Cat faci de la hotel pana la cel mai apropiat magazin/piata? Ma intereseaza dc ai de unde sa cumperi fructe, o inghetata....
ancad
17th August 2006, 19:01
Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Stie cineva daca poti inchiria masina in Paralia? La ce pret?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.