KITZU
26th July 2006, 15:45
hadrian_1974
Casa de piatra!
Depinde ce va doriti. Eu recomand Nei Pori pt liniste, plaja mare si apropierea de gara(vezi celelalte recomandari de excursii pe cont propriu cu trenul).
Paralia Katerini pt. tambalau.
Daca ma gandesc bine merge si Platamonas, Leptokaria desi plaja e cu pietre.
De vis pe Insula Skiathos (s-ar putea sa fie numai pe cont propriu)
Thasos e deasemenea linistita si are multe plaje de vazut cu autobuzele locale.
I. Evia -Pefki am vazut o oferta si cred ca merita. Se ajunge cu bac-ul.
adita555
26th July 2006, 16:48
Am si euo rugaminte.A fost cineva in Halkidiki -Gerakini la Hotel Mare Blu?Cum este acolo?Se merita?Ceva fotografii pot sa gasesc si eu?
alexandraich
27th July 2006, 13:06
Buna
A fost cineva in KAllithea la hotelul Alkyonis? Sunt apartamente/studiouri de 3,4, 5 pers
mirceagun
27th July 2006, 14:36
QUOTE(hadrian_1974 @ Jul 26 2006, 09:54)

la inceputul lunii octombrie intentionez sa merg in luna de miere. Ce locatie imi recomandati?
Daca vrei sa si stai la soare in octombrie si sa innoti aproape ca in timpul verii atunci te rog sa te gandesti la sud si nu la nord.
In Halkidiki,Thassos,Pieria,Corfu este inca acceptabil dar nu mai mult.
raspunsul este Creta,Peloponez,coasta ateniana( Vouliagmeni,Anavyssos si mai putin Glyfada care este deja un cartier periferic al Atenei),Evia si alte insule.
adiwolf
28th July 2006, 02:31
ma poate ajuta cineva cu o harta rutiera a Bulgariei si Greciei?
intentionez sa plec in Grecia,este prima mea iesire din tara si imi este frica ca nu o sa ma descurc pe traseu,nu imi place sa conduc asa ca prostu fara sa am habar cat de cat de un traseu.
bombonica
28th July 2006, 07:33
QUOTE(adiwolf @ Jul 28 2006, 03:31)

intentionez sa plec in Grecia,este prima mea iesire din tara si imi este frica ca nu o sa ma descurc pe traseu,nu imi place sa conduc asa ca prostu fara sa am habar cat de cat de un traseu.
eu tocmai ce mi-am luat de la carrefour - 13 lei
daiana
28th July 2006, 08:42
QUOTE(adiwolf @ Jul 28 2006, 03:31)

viamichelin.com si ai toate detaliile
adiwolf
28th July 2006, 09:46
QUOTE(daiana @ Jul 28 2006, 09:42)

viamichelin.com si ai toate detaliile
thanks.stiam de site insa nu gaseam functiile de detalii,credeam ca da numai generalitati,insa am descoperit acum si accesarea detaliilor.inca odata mersi!
irini_mialex
28th July 2006, 10:28
De ce se inghesuie toata lumea la Katerini? In curand o sa fie declarat oras romanesc cred 
Si apropos statiunea se cheama Katerini. Paralies sunt toate ca paralia inseamna tarm.
Nu ca n-ar fi frumos si acolo dar Grecia nu e numai in Katerini.
Stiu ca pentru cineva care se duce cu autocarul ofertele agentiilor noastre sunt reduse. Pot sa va dau niste sfaturi: La un pret accesibil Halkidiki e mult mai frumos. Insula Thasos iar e frumoasa.
Eu una ma duc cu masina si imi programez singura itinerariile (trebuie sa mai trec si pe la rude). E mult mai bine dar si costul mai scump atunci cand te duci in doi pentru ca motorul cere de baut.
Un route planner bun: www.uk.map24.com da distantele in km si poate fi foarte detaliat in functie de zoom-ul dat
pilgrim2
28th July 2006, 12:03
Daca a fost cineva in Xylokastro, astept informatii.
Multumesc
tilincutza
28th July 2006, 14:47
salutare tuturor celor de pe forum!
e prima data cand apelez la un forum ca sa imi iau informatii despre o excursie in grecia, dar chiar imi pare bine ca am ales varianta asta, pentru ca altfel mi-ar fi fost imposibil sa vorbesc cu cei care au fost acolo inaintea mea.
noi plecam un grup mai mare, cam 20 de persoane, cu masinile, vinerea viitoare, pe 4 august. destinatia: corfu, barbati.
pe noi singurul lucru care ne preocupa este drumul pana acolo, pentru ca e prima data cand il facem. am ales ruta bucuresti-giurgiu-ruse-plevna-sofia-...(ce-o mai fi, ca nu-mi mai aduca aminte), in fine, drumul indicat pe michelin. de pe continent iesim prin igoumenitsa si mergem cu ferry-ul pana la kerkyra. cel putin asa ne-am orientat de pe net.
ii rog pe cei care au fost mai curand pe acest drum sa ne spuna si noua cateva impresii despre starea drumului si despre omniprezentele zvonuri ca politistii bulgari sunt dracul gol.
pe de alta parte noi ne gandeam sa facem drumul intr-o singura zi (evident plecat dimineata la 3-4), cu doi soferi. credeti ca reusim sau e imposibil? ca din ce am citit pana acum, cam toata lumea a facut o pauza de o noapte.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
promit sa revin cu impresii la intoarcere.
kraft
29th July 2006, 01:56
QUOTE(Silent Thunder @ Jul 10 2003, 14:54)

Cat am cheltuit pe 4 zile (3 nopti) la Mamaia la sfarsitul lui Iunie ma duceam in Turcia 9 nopti (drum cu autocarul).
Aeon - nu merita inca un an. Citeste si tu articolul de azi din ziarul Adevarul despre AquaLand.
iti spun din proprie experienta ca e o mare prostie A.L.
anul trecut am mers la A.L. si era 500.000 intrarea , dar apa se shimba o data pe sezon, si nici nu baga parile "detectoare" de urina so....... servirea e penibila , asta pe langa preturile mari, si am auzit mult mai multe lucruri rele , despre parc, de la un prieten ce locuieste in constanta, de altfel pt el si mai cativa merg la marea neagra in fiecare an , in rest NU MERITA, clar
moonchild11
29th July 2006, 10:17
Mersi de raspuns cerbra, sper sa ajunga
si sa 'iasa' o excursie frumoasa.
gabi_c
29th July 2006, 13:32
Plec in grecia in august si imi activz roaming-ul.
Stie cineva cum trebuie sa formeze nr meu de tel verisoara mea care e cetatean grec? Adica, trebuie sa puna ceva inaintea numarului? Mersi
Kiddo
29th July 2006, 14:59
QUOTE(gabi_c @ Jul 29 2006, 14:32)

Plec in grecia in august si imi activz roaming-ul.
Stie cineva cum trebuie sa formeze nr meu de tel verisoara mea care e cetatean grec? Adica, trebuie sa puna ceva inaintea numarului? Mersi
Prefixul de tara, adica 0040. Chiar daca vorbesti in Grecia cu un alt roman aflat acolo, tot prin tara se face legatura. Deci numarul va fi de forma: 0040744 123 456.
depashitu
29th July 2006, 15:24
va placut la hotel Phillipos? 
mie nu!
panda89
29th July 2006, 16:00
abia azi m-am intors din grecia.....e frumos dar agentia kara isi baga picioarele in voi ..... va povestesc mai pe seara sau maine.....
c_gutu
1st August 2006, 17:50
Salutari!
Am rezervare prin agentie din 16 sept la hotel Lagomandra. Pe site-urile straine nu am gasit comentarii foarte bune despre acest hotel de 3 stele din Sithonia, Halkidiki. Daca aveti ceva detalii si cunostiinte traite pe pielea voastra sau din auzite va rog sa-mi spuneti.
Mersi mult,
Adrian.
sicko
1st August 2006, 18:56
Intrebare: e normal sa se plateasca in Euro la o agentie de turism? Primesc chitanta pe Euro??? Cam ciudat mi se pare,nu stiu. Apreciez un raspuns. Mersi.
dungatu
1st August 2006, 21:09
QUOTE(sicko @ Aug 1 2006, 19:56)

Intrebare: e normal sa se plateasca in Euro la o agentie de turism? Primesc chitanta pe Euro??? Cam ciudat mi se pare,nu stiu. Apreciez un raspuns. Mersi.
da, se poate...
In tara noastra se poate tine contabilitatea si in valuta, adica ti se va da o factura in euro .... daca vrei sa decontezi, pui fata de la agentie sa iti treaca si valoarea in lei la cursul zilei respective.
Daca vrei sa platesti in lei iti vor lua un comision de risc (devalorizare, bla, bla) adica vei plati mai mult cu cateva sute de mii, depinde de suma in euro.
Bafta!
P.S. Eu asa am procedat!
sicko
1st August 2006, 21:19
QUOTE(dungatu @ Aug 1 2006, 22:09)

da, se poate...
In tara noastra se poate tine contabilitatea si in valuta, adica ti se va da o factura in euro .... daca vrei sa decontezi, pui fata de la agentie sa iti treaca si valoarea in lei la cursul zilei respective.
Daca vrei sa platesti in lei iti vor lua un comision de risc (devalorizare, bla, bla) adica vei plati mai mult cu cateva sute de mii, depinde de suma in euro.
Bafta!
P.S. Eu asa am procedat!
Mersi mult! Am ramas putin in plop cand vine prietena de la agentie si-mi spune povestea cu Euro. M-ai linistit in mare masura...thanks a lot!
kerkyra
2nd August 2006, 08:33
QUOTE(tilincutza @ Jul 28 2006, 15:47)

salutare tuturor celor de pe forum!
e prima data cand apelez la un forum ca sa imi iau informatii despre o excursie in grecia, dar chiar imi pare bine ca am ales varianta asta, pentru ca altfel mi-ar fi fost imposibil sa vorbesc cu cei care au fost acolo inaintea mea.
noi plecam un grup mai mare, cam 20 de persoane, cu masinile, vinerea viitoare, pe 4 august. destinatia: corfu, barbati.
pe noi singurul lucru care ne preocupa este drumul pana acolo, pentru ca e prima data cand il facem. am ales ruta bucuresti-giurgiu-ruse-plevna-sofia-...(ce-o mai fi, ca nu-mi mai aduca aminte), in fine, drumul indicat pe michelin. de pe continent iesim prin igoumenitsa si mergem cu ferry-ul pana la kerkyra. cel putin asa ne-am orientat de pe net.
ii rog pe cei care au fost mai curand pe acest drum sa ne spuna si noua cateva impresii despre starea drumului si despre omniprezentele zvonuri ca politistii bulgari sunt dracul gol.
pe de alta parte noi ne gandeam sa facem drumul intr-o singura zi (evident plecat dimineata la 3-4), cu doi soferi. credeti ca reusim sau e imposibil? ca din ce am citit pana acum, cam toata lumea a facut o pauza de o noapte.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
promit sa revin cu impresii la intoarcere.
Nu-ti pot da prea multe detalii, iti pot spune doar ca am fost anul trecut in circuit, cu autocar. Am plecat pe la 2 din Kerkyra (
), iar drumul de la Ioanina catre Kalambaka mi-a ramas viu in amintire: e un traseu infernal prin munti, aceasta sosea leaga estul de vestul tarii, am avut chiar citeva intilniri fata in fata pe aceste serpentine, unde nu erau peste tot parapeti, ne-a apucat noaptea, urcam, urcam, desi nu mia vedeam decit virful muntelui, mi s-a parut infricosator. Asa ca sfatul meu e sa va ginditi daca vreti sa traversati noaptea, prima data, acesti munti. Se construia autostrada, cu tunele, dar ma indoiesc ca e gata.
Repet, am fost cu autocar (nota 10 pt soferi), mie insa mi-a lasat impresia unui traseu greu, eventual mai consulta-i pe altii care au fost cu masina.
romina
2nd August 2006, 15:35
Am o mare rugaminte la voi: timp de o saptamana cat am stat in statiunea Olympic Beach, am luat pranzul la o terasa careia nu-i stiu denumirea! ce pot spune despre ea, este ca se afla in partea dreapta a Centrului Comercial ( adik magazinul central-cel cu lift exterior de sticla), iar in partea stanga a acestei terase, era alta cu numele de Venezia...dorinta mea cea mai mare este sa aflu numele si adresa acestei terase, deoarece trebuie sa trimit o scrisoare acolo! astept raspuns urgent...Multumesc anticipat
Am o mare rugaminte la voi: timp de o saptamana cat am stat in statiunea Olympic Beach, am luat pranzul la o terasa careia nu-i stiu denumirea! ce pot spune despre ea, este ca se afla in partea dreapta a Centrului Comercial ( adik magazinul central-cel cu lift exterior de sticla), iar in partea stanga a acestei terase, era alta cu numele de Venezia...dorinta mea cea mai mare este sa aflu numele si adresa acestei terase, deoarece trebuie sa trimit o scrisoare acolo! astept raspuns urgent...Multumesc anticipat
sicko
2nd August 2006, 20:45
Am o singura speranta:sa nu fie peste tot preturile ca in imagine(toamna trecuta - extrasezon par excellence). Ma las de cafea automat. 
Cele bune!
moonchild11
3rd August 2006, 13:33
Eu plec poimiine cu autocarul (in Grecia) si vreau sa cumpar 2 sticle de whisky din duty-free - una pt consum in vacanta, si una pt cadou la intoarcere - de unde/cind cumpar (se mai poate la intoarcere sa n-o car pe aia de cadou cu mine toata excursia)? Ajutati-ma cu un sfat, va rog, cei care ati fost - eventual daca stiti programul magazinului - intram in Grecia seara tirziu!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.