Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55

KITZU
hadrian_1974

Casa de piatra!
Depinde ce va doriti. Eu recomand Nei Pori pt liniste, plaja mare si apropierea de gara(vezi celelalte recomandari de excursii pe cont propriu cu trenul).
Paralia Katerini pt. tambalau.
Daca ma gandesc bine merge si Platamonas, Leptokaria desi plaja e cu pietre.
De vis pe Insula Skiathos (s-ar putea sa fie numai pe cont propriu)
Thasos e deasemenea linistita si are multe plaje de vazut cu autobuzele locale.
I. Evia -Pefki am vazut o oferta si cred ca merita. Se ajunge cu bac-ul.
adita555
Am si euo rugaminte.A fost cineva in Halkidiki -Gerakini la Hotel Mare Blu?Cum este acolo?Se merita?Ceva fotografii pot sa gasesc si eu?
alexandraich
Buna
A fost cineva in KAllithea la hotelul Alkyonis? Sunt apartamente/studiouri de 3,4, 5 pers
mirceagun
QUOTE(hadrian_1974 @ Jul 26 2006, 09:54) *
la inceputul lunii octombrie intentionez sa merg in luna de miere. Ce locatie imi recomandati?

Daca vrei sa si stai la soare in octombrie si sa innoti aproape ca in timpul verii atunci te rog sa te gandesti la sud si nu la nord.
In Halkidiki,Thassos,Pieria,Corfu este inca acceptabil dar nu mai mult.
raspunsul este Creta,Peloponez,coasta ateniana( Vouliagmeni,Anavyssos si mai putin Glyfada care este deja un cartier periferic al Atenei),Evia si alte insule.
adiwolf
ma poate ajuta cineva cu o harta rutiera a Bulgariei si Greciei?
intentionez sa plec in Grecia,este prima mea iesire din tara si imi este frica ca nu o sa ma descurc pe traseu,nu imi place sa conduc asa ca prostu fara sa am habar cat de cat de un traseu.
bombonica
QUOTE(adiwolf @ Jul 28 2006, 03:31) *
intentionez sa plec in Grecia,este prima mea iesire din tara si imi este frica ca nu o sa ma descurc pe traseu,nu imi place sa conduc asa ca prostu fara sa am habar cat de cat de un traseu.

eu tocmai ce mi-am luat de la carrefour - 13 lei
daiana

viamichelin.com si ai toate detaliile
adiwolf
QUOTE(daiana @ Jul 28 2006, 09:42) *
viamichelin.com si ai toate detaliile

thanks.stiam de site insa nu gaseam functiile de detalii,credeam ca da numai generalitati,insa am descoperit acum si accesarea detaliilor.inca odata mersi!
irini_mialex
De ce se inghesuie toata lumea la Katerini? In curand o sa fie declarat oras romanesc cred smile.gif
Si apropos statiunea se cheama Katerini. Paralies sunt toate ca paralia inseamna tarm.
Nu ca n-ar fi frumos si acolo dar Grecia nu e numai in Katerini.
Stiu ca pentru cineva care se duce cu autocarul ofertele agentiilor noastre sunt reduse. Pot sa va dau niste sfaturi: La un pret accesibil Halkidiki e mult mai frumos. Insula Thasos iar e frumoasa.
Eu una ma duc cu masina si imi programez singura itinerariile (trebuie sa mai trec si pe la rude). E mult mai bine dar si costul mai scump atunci cand te duci in doi pentru ca motorul cere de baut.

Un route planner bun: www.uk.map24.com da distantele in km si poate fi foarte detaliat in functie de zoom-ul dat
pilgrim2
Daca a fost cineva in Xylokastro, astept informatii.
Multumesc
tilincutza
salutare tuturor celor de pe forum!
e prima data cand apelez la un forum ca sa imi iau informatii despre o excursie in grecia, dar chiar imi pare bine ca am ales varianta asta, pentru ca altfel mi-ar fi fost imposibil sa vorbesc cu cei care au fost acolo inaintea mea.
noi plecam un grup mai mare, cam 20 de persoane, cu masinile, vinerea viitoare, pe 4 august. destinatia: corfu, barbati.
pe noi singurul lucru care ne preocupa este drumul pana acolo, pentru ca e prima data cand il facem. am ales ruta bucuresti-giurgiu-ruse-plevna-sofia-...(ce-o mai fi, ca nu-mi mai aduca aminte), in fine, drumul indicat pe michelin. de pe continent iesim prin igoumenitsa si mergem cu ferry-ul pana la kerkyra. cel putin asa ne-am orientat de pe net.
ii rog pe cei care au fost mai curand pe acest drum sa ne spuna si noua cateva impresii despre starea drumului si despre omniprezentele zvonuri ca politistii bulgari sunt dracul gol.
pe de alta parte noi ne gandeam sa facem drumul intr-o singura zi (evident plecat dimineata la 3-4), cu doi soferi. credeti ca reusim sau e imposibil? ca din ce am citit pana acum, cam toata lumea a facut o pauza de o noapte.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
promit sa revin cu impresii la intoarcere.
kraft
QUOTE(Silent Thunder @ Jul 10 2003, 14:54) *
Cat am cheltuit pe 4 zile (3 nopti) la Mamaia la sfarsitul lui Iunie ma duceam in Turcia 9 nopti (drum cu autocarul).
Aeon - nu merita inca un an. Citeste si tu articolul de azi din ziarul Adevarul despre AquaLand.

iti spun din proprie experienta ca e o mare prostie A.L. deadtongue.gif
anul trecut am mers la A.L. si era 500.000 intrarea , dar apa se shimba o data pe sezon, si nici nu baga parile "detectoare" de urina so....... servirea e penibila , asta pe langa preturile mari, si am auzit mult mai multe lucruri rele , despre parc, de la un prieten ce locuieste in constanta, de altfel pt el si mai cativa merg la marea neagra in fiecare an , in rest NU MERITA, clar nono.gif
moonchild11
Mersi de raspuns cerbra, sper sa ajunga smile.gif si sa 'iasa' o excursie frumoasa.
gabi_c
Plec in grecia in august si imi activz roaming-ul.
Stie cineva cum trebuie sa formeze nr meu de tel verisoara mea care e cetatean grec? Adica, trebuie sa puna ceva inaintea numarului? Mersi
Kiddo
QUOTE(gabi_c @ Jul 29 2006, 14:32) *
Plec in grecia in august si imi activz roaming-ul.
Stie cineva cum trebuie sa formeze nr meu de tel verisoara mea care e cetatean grec? Adica, trebuie sa puna ceva inaintea numarului? Mersi

Prefixul de tara, adica 0040. Chiar daca vorbesti in Grecia cu un alt roman aflat acolo, tot prin tara se face legatura. Deci numarul va fi de forma: 0040744 123 456.
depashitu
va placut la hotel Phillipos? coolspeak.gif
mie nu!
panda89
abia azi m-am intors din grecia.....e frumos dar agentia kara isi baga picioarele in voi ..... va povestesc mai pe seara sau maine.....
c_gutu
Salutari!

Am rezervare prin agentie din 16 sept la hotel Lagomandra. Pe site-urile straine nu am gasit comentarii foarte bune despre acest hotel de 3 stele din Sithonia, Halkidiki. Daca aveti ceva detalii si cunostiinte traite pe pielea voastra sau din auzite va rog sa-mi spuneti.

Mersi mult,
Adrian.
sicko
Intrebare: e normal sa se plateasca in Euro la o agentie de turism? Primesc chitanta pe Euro??? Cam ciudat mi se pare,nu stiu. Apreciez un raspuns. Mersi.
dungatu
QUOTE(sicko @ Aug 1 2006, 19:56) *
Intrebare: e normal sa se plateasca in Euro la o agentie de turism? Primesc chitanta pe Euro??? Cam ciudat mi se pare,nu stiu. Apreciez un raspuns. Mersi.

da, se poate...
In tara noastra se poate tine contabilitatea si in valuta, adica ti se va da o factura in euro .... daca vrei sa decontezi, pui fata de la agentie sa iti treaca si valoarea in lei la cursul zilei respective.
Daca vrei sa platesti in lei iti vor lua un comision de risc (devalorizare, bla, bla) adica vei plati mai mult cu cateva sute de mii, depinde de suma in euro.
Bafta!

P.S. Eu asa am procedat!
sicko
QUOTE(dungatu @ Aug 1 2006, 22:09) *
da, se poate...
In tara noastra se poate tine contabilitatea si in valuta, adica ti se va da o factura in euro .... daca vrei sa decontezi, pui fata de la agentie sa iti treaca si valoarea in lei la cursul zilei respective.
Daca vrei sa platesti in lei iti vor lua un comision de risc (devalorizare, bla, bla) adica vei plati mai mult cu cateva sute de mii, depinde de suma in euro.
Bafta!

P.S. Eu asa am procedat!

Mersi mult! Am ramas putin in plop cand vine prietena de la agentie si-mi spune povestea cu Euro. M-ai linistit in mare masura...thanks a lot! coolspeak.gif
kerkyra
QUOTE(tilincutza @ Jul 28 2006, 15:47) *
salutare tuturor celor de pe forum!
e prima data cand apelez la un forum ca sa imi iau informatii despre o excursie in grecia, dar chiar imi pare bine ca am ales varianta asta, pentru ca altfel mi-ar fi fost imposibil sa vorbesc cu cei care au fost acolo inaintea mea.
noi plecam un grup mai mare, cam 20 de persoane, cu masinile, vinerea viitoare, pe 4 august. destinatia: corfu, barbati.
pe noi singurul lucru care ne preocupa este drumul pana acolo, pentru ca e prima data cand il facem. am ales ruta bucuresti-giurgiu-ruse-plevna-sofia-...(ce-o mai fi, ca nu-mi mai aduca aminte), in fine, drumul indicat pe michelin. de pe continent iesim prin igoumenitsa si mergem cu ferry-ul pana la kerkyra. cel putin asa ne-am orientat de pe net.
ii rog pe cei care au fost mai curand pe acest drum sa ne spuna si noua cateva impresii despre starea drumului si despre omniprezentele zvonuri ca politistii bulgari sunt dracul gol.
pe de alta parte noi ne gandeam sa facem drumul intr-o singura zi (evident plecat dimineata la 3-4), cu doi soferi. credeti ca reusim sau e imposibil? ca din ce am citit pana acum, cam toata lumea a facut o pauza de o noapte.
multumesc anticipat pentru raspunsuri!
promit sa revin cu impresii la intoarcere.

Nu-ti pot da prea multe detalii, iti pot spune doar ca am fost anul trecut in circuit, cu autocar. Am plecat pe la 2 din Kerkyra ( smile.gif ), iar drumul de la Ioanina catre Kalambaka mi-a ramas viu in amintire: e un traseu infernal prin munti, aceasta sosea leaga estul de vestul tarii, am avut chiar citeva intilniri fata in fata pe aceste serpentine, unde nu erau peste tot parapeti, ne-a apucat noaptea, urcam, urcam, desi nu mia vedeam decit virful muntelui, mi s-a parut infricosator. Asa ca sfatul meu e sa va ginditi daca vreti sa traversati noaptea, prima data, acesti munti. Se construia autostrada, cu tunele, dar ma indoiesc ca e gata.
Repet, am fost cu autocar (nota 10 pt soferi), mie insa mi-a lasat impresia unui traseu greu, eventual mai consulta-i pe altii care au fost cu masina.
romina
Am o mare rugaminte la voi: timp de o saptamana cat am stat in statiunea Olympic Beach, am luat pranzul la o terasa careia nu-i stiu denumirea! ce pot spune despre ea, este ca se afla in partea dreapta a Centrului Comercial ( adik magazinul central-cel cu lift exterior de sticla), iar in partea stanga a acestei terase, era alta cu numele de Venezia...dorinta mea cea mai mare este sa aflu numele si adresa acestei terase, deoarece trebuie sa trimit o scrisoare acolo! astept raspuns urgent...Multumesc anticipat

Am o mare rugaminte la voi: timp de o saptamana cat am stat in statiunea Olympic Beach, am luat pranzul la o terasa careia nu-i stiu denumirea! ce pot spune despre ea, este ca se afla in partea dreapta a Centrului Comercial ( adik magazinul central-cel cu lift exterior de sticla), iar in partea stanga a acestei terase, era alta cu numele de Venezia...dorinta mea cea mai mare este sa aflu numele si adresa acestei terase, deoarece trebuie sa trimit o scrisoare acolo! astept raspuns urgent...Multumesc anticipat
sicko
Am o singura speranta:sa nu fie peste tot preturile ca in imagine(toamna trecuta - extrasezon par excellence). Ma las de cafea automat. smile.gif

Cele bune!
moonchild11
Eu plec poimiine cu autocarul (in Grecia) si vreau sa cumpar 2 sticle de whisky din duty-free - una pt consum in vacanta, si una pt cadou la intoarcere - de unde/cind cumpar (se mai poate la intoarcere sa n-o car pe aia de cadou cu mine toata excursia)? Ajutati-ma cu un sfat, va rog, cei care ati fost - eventual daca stiti programul magazinului - intram in Grecia seara tirziu!
kerkyra
QUOTE(moonchild11 @ Aug 3 2006, 14:33) *
Eu plec poimiine cu autocarul (in Grecia) si vreau sa cumpar 2 sticle de whisky din duty-free - una pt consum in vacanta, si una pt cadou la intoarcere - de unde/cind cumpar (se mai poate la intoarcere sa n-o car pe aia de cadou cu mine toata excursia)? Ajutati-ma cu un sfat, va rog, cei care ati fost - eventual daca stiti programul magazinului - intram in Grecia seara tirziu!

Eu am fost de doua ori in Grecia si de fiecare data autocarul a oprit in duty-free-ul grecesc la intoarcere. Cel grecesc este mare, poti lua de acolo ce vrei, la dus oricum nu se poate intra decit la cel bulgar, de fapt niste magazine mai mici. Asa ca nu cred ca grupul tau sa faca exceptie, poti lua ce doresti la intoarcere.
moonchild11
Eu am fost de doua ori in Grecia si de fiecare data autocarul a oprit in duty-free-ul grecesc la intoarcere. Cel grecesc este mare, poti lua de acolo ce vrei, la dus oricum nu se poate intra decit la cel bulgar, de fapt niste magazine mai mici. Asa ca nu cred ca grupul tau sa faca exceptie, poti lua ce doresti la intoarcere.

Multumesc! Deci sper sa gasesc whisky la dus, la intors nu-i o problema, doar sa pastrez bani biggrin.gif
ANDOX
A vazut cineva in duty-free camere foto digitale in jur de 100-150 euro ? Si daca da, cam ce modele?
Lucky2k6
QUOTE(ANDOX @ Aug 3 2006, 21:30) *
A vazut cineva in duty-free camere foto digitale in jur de 100-150 euro ? Si daca da, cam ce modele?

Eu am ajuns acasa din Grecia pe 3 August.. dupa ce am trecut de vama greceasca a oprit autocarul la Duty Free-ul greces.. sunt camere foto digitale.. mai multe modele dar mi s-au parut scumpe.. defapt totul mi s-a parut scump.. spre exemplu un parfum BVLGARI la 100ml era 52 Euro.. cam atat e pretul in magazinele din Romania.. eu am luat acelasi parfum din Romania la 30 Euro.. cred ca era adus din Duty Free-urile din zona de Vest de pa la Unguri (acolo sigur sunt mai ieftine) s-au era furat tongue.gif .. in Duty Free-ul grecesc nu merita sa-ti cheltui banii.. nono.gif

Vacanta Placuta !
MorningGlory
ma tot uit pe forum cu speranta ca va aparea cineva care sa stie cum au fost (cum sunt) cazarea si masa la Paradise Bay, in Hanioti... noi urmeaza sa plecam acolo pe 18 august si as vrea sa stiu la ce sa ma astept... si asa sunt destul de amarata, caci am facut rezervarea prin Romantic (era singurul tour operator la care se mai gaseau locuri sad.gif ) ufff... mi-as dori mult sa apara cineva care sa spuna si ceva de bine despre Romanitc, ca de rau am tot vazut, si, evident, si despre Paradise Bay...
moonchild11
Tot despre duty-free - aia primesc si $ (dolari), nu numai euro, nu-i asa? Ca eu am ceva $ si n-as vrea sa-i vind sa cumpar E, ca ma complic si pierd si dif cumparare/vinzare de 2 ori. Cel putin asa sper - stiti cumva?
kerkyra
QUOTE(MorningGlory @ Aug 4 2006, 13:08) *
ma tot uit pe forum cu speranta ca va aparea cineva care sa stie cum au fost (cum sunt) cazarea si masa la Paradise Bay, in Hanioti... noi urmeaza sa plecam acolo pe 18 august si as vrea sa stiu la ce sa ma astept... si asa sunt destul de amarata, caci am facut rezervarea prin Romantic (era singurul tour operator la care se mai gaseau locuri sad.gif ) ufff... mi-as dori mult sa apara cineva care sa spuna si ceva de bine despre Romanitc, ca de rau am tot vazut, si, evident, si despre Paradise Bay...

Nu stiu nimic de Hanioti, dar am fost cu Romantic acum 2 ani la Paralia. A fost totul ok, cazare buna, autocar ok, acum e drept ca alt autocar care a venit mai tirziu a facut pana, dar asta se poate intimpla oricui, nu e un criteriu. Alt lucru care mi-a placut, nu ni s-a pretins spaga la vama (fata de anul trecut, cu alta agentie), a dat ghidul, probabil dintr-un fond alocat special de agentie. Nu am avut de ce sa ma pling din punctul de vedere al agentiei (ca au mai fost mici intirzieri, ghidul nu a fost perfect, dar nimic important). Asa ca fii optimista, am citit si eu parerile negative, probabil ca atunci cind a fost totul ok nu s-a mai spus (o fac eu acum !).
Nu-ti mai face ginduri negre, concediu placut !
abancor
QUOTE(moonchild11 @ Aug 3 2006, 16:46) *
Multumesc! Deci sper sa gasesc whisky la dus, la intors nu-i o problema, doar sa pastrez bani biggrin.gif

Whisky si alte bauturi alcoolice poti sa-ti iei si din alimentara de la greci, daca retin bine preturile sunt 25-35% fata de noi.
crissa
QUOTE(Lucky2k6 @ Aug 4 2006, 10:50) *
Eu am ajuns acasa din Grecia pe 3 August.. dupa ce am trecut de vama greceasca a oprit autocarul la Duty Free-ul greces.. sunt camere foto digitale.. mai multe modele dar mi s-au parut scumpe.. defapt totul mi s-a parut scump.. spre exemplu un parfum BVLGARI la 100ml era 52 Euro.. cam atat e pretul in magazinele din Romania.. eu am luat acelasi parfum din Romania la 30 Euro.. cred ca era adus din Duty Free-urile din zona de Vest de pa la Unguri (acolo sigur sunt mai ieftine) s-au era furat tongue.gif .. in Duty Free-ul grecesc nu merita sa-ti cheltui banii.. nono.gif

Vacanta Placuta !

Acelasi parfum Bulgari de 100 ml eu l-am luat din vama bulgareasca Vidin la intoarcere cu...24 euro .
moonchild11
QUOTE(abancor @ Aug 4 2006, 15:26) *
Whisky si alte bauturi alcoolice poti sa-ti iei si din alimentara de la greci, daca retin bine preturile sunt 25-35% fata de noi.

Presupun ca vrei sa spui cu 25-35% mai mici fata de noi, ca n-or fi o treime - desi ar fi minunat notangel.gif
multumesc pt info!
MorningGlory
QUOTE(kerkyra @ Aug 4 2006, 15:11) *
Nu stiu nimic de Hanioti, dar am fost cu Romantic acum 2 ani la Paralia. A fost totul ok, cazare buna, autocar ok, acum e drept ca alt autocar care a venit mai tirziu a facut pana, dar asta se poate intimpla oricui, nu e un criteriu. Alt lucru care mi-a placut, nu ni s-a pretins spaga la vama (fata de anul trecut, cu alta agentie), a dat ghidul, probabil dintr-un fond alocat special de agentie. Nu am avut de ce sa ma pling din punctul de vedere al agentiei (ca au mai fost mici intirzieri, ghidul nu a fost perfect, dar nimic important). Asa ca fii optimista, am citit si eu parerile negative, probabil ca atunci cind a fost totul ok nu s-a mai spus (o fac eu acum !).
Nu-ti mai face ginduri negre, concediu placut !

multumesc mult Kerkyra worthy.gif ... esti tare draguta... mi-a mai venit inima la loc... e tare bine sa mai afli si lucruri bune despre agentii... sunt foarte folositoare criticile, dar daca dai numai si numai de ele te simti teribil de demoralizat si, oricum, imaginea e deformata... ei, daca o sa am noroc sa ajungem cu bine in Hanioti si sa nu avem probleme nici cu cazarea, cum am vazut ca au patit altii, sunt sigura ca totul va fi minunat....astept de o multime de vreme concediul smile.gif... sper ca la intoarcere sa pot sa va povestesc numai lucruri bune... multumesc mult, inca o data, pentru informatii si urari...
razvanait
Salut!

Am fost in Gerakini anul trecut, am stat la Gerakina Beach dar stiu si Mare Blu. Nu stiu daca stii dar Mare Blu are o cladire principala in care nu prea au romanii loc, majoritatea agentiilor romanesti avand locuri in asa-zisele bungalowuri; in general e curat hotelul (am avut un prieten care a stat acolo) dar mie mi s-a parut mic fara prea multe perspective cu piscina micuta inconjurata de piatra.
La casute stai la parter, nu ai terasa dar e ok ai A/C, TV si frigider. Daca imi dai numele agentiei si valoarea excursiei / pers (cu HB sau BB) iti pot spune exact daca stai in cladirea principala sau la casute.

Cel mai bine ar fi sa iti iei un Atlas Rutier al Europei te ajuta foarte mult.
morpho
QUOTE(razvanait @ Aug 4 2006, 23:52) *
Salut!

Am fost in Gerakini anul trecut, am stat la Gerakina Beach dar stiu si Mare Blu.

Razvan poti sa ne dai mai multe informatii despre Gerakina Beach? Noi acolo o sa mergem (in septembrie/cazare in hotel nu la bungalow).
ichigo
Buna!!! Plec si eu pentru prima data in Grecia -Olympic Beach pe 2 septembrie.Daca stie cineva informatii despre starea vremii in perioada aceea si cate ceva despre vila Katerina la care vom sta, mi-ar fii de folos.Operatoarea ne-a asigurat ca este curat si destul de frumos dar...nu se stie niciodata. tongue.gif Este pentru prima oara cand ies din tara si nu as vea totusi sa fie un esec cursing.gif
razvanait
QUOTE(morpho @ Aug 5 2006, 10:06) *
Razvan poti sa ne dai mai multe informatii despre Gerakina Beach? Noi acolo o sa mergem (in septembrie/cazare in hotel nu la bungalow).

Am stat in cladirea principala la etajul 2, am avut si vedere la mare. Camera a fost una standard obisnuita cu 2 paturi (se schimba lenjeria si prosoapele zilnic), cu A/C, uscator de par, frigider mic, fara TV, cu balcon. Camerele erau foarte curate, iar privelistea de pe terasa era super.
Piscina e super, e foarte curata apa, sezlongurile si umbrelutele sunt gratuite la piscina, in schimb pe plaja ele costa 4 EURO/zi (2 sezlonguri, o umbreluta).
Plaja e una foarte mare pentru Halkidiki, are cateva sute de metri iar nisipul e destul de fin. Apa Marii Egee e foarte curata.
Mancarea e foarte buna; se serveste la Restaurantul Thalassa tot in complex. Restaurantul e foarte aproape de plaja, iar de pe veranda e o priveliste frumoasa. Mancarea e foarte complexa: dimineata branza feta, masline, oua, cornuri, placinta, gem, unt, crenwursti, nutella, compot de piersici, mortadella; seara: musaca, cartofi, fasole, carne de pui, tzatziki, tot felul de sosuri, peste marin, orez, drob, etc.
Preturile la hotel sunt maricele: o bere 3 - 3.5 EURO, un suc 2 EURO, un vin 10-12 EURO pe cand la taverna in centrul statiunii ajunge pana la 2.5 o bere, 1.5 un suc, 7-8 EURO vinul.
O ora de internet costa 2 EURO. Au si un mini-market in zona si vreo 2 baruri.
Neaparat sa mergeti la Petralona, Muntele Athos, Salonic si Meteora (daca nu ati fost pana acum). In Salonic e un bulevard renumit pentru magazine (Tsimiski - anul asta am prins si reduceri de 50-60%), paralel cu bulevardul de langa mare. Daca mai aveti nevoie de informatii... ma gasiti aici.

Pot sa va spun ca in proportie de 99% ati facut o alegere foarte buna!
razvanait
QUOTE(hadrian_1974 @ Jul 26 2006, 10:54) *
la inceputul lunii octombrie intentionez sa merg in luna de miere. Ce locatie imi recomandati?

I. Santorini
anami
QUOTE(ichigo @ Aug 6 2006, 01:12) *
Buna!!! Plec si eu pentru prima data in Grecia -

Daca te duci prima data in Grecia e OK, o sa-ti placa. Alegerea e buna; Olympic Beach e langa Paralia Kat dar e mult mai curat, mai nou, lume ceva mai buna, plaja lata si poti face si ceva excursii bune, ceva shopping. Nu-ti face griji cu cazarea-va fi curat, iar mancarea e buna cam peste tot si f ieftina in zona aia.
De la anu' incerci Halkidiki, apoi in insule....Grecia e frumoasa.
Cu vremea nu sunt probleme; in septembrie inca e foarte cald; adica e bine. Eu am fost de 3 ori in Grecia in sept si nu au fost probleme. Si anul asta tot pe 2 sept plec.
Cauta aici istoricul meteo, ca sa-ti iei de-o grija : http://www.wunderground.com

Anamaria
adita555
Apropo la excursiile cu autocarul exista insotitor din partea agentiei?cazarea o face acesta cu fiecare turist sau te lasa pe fiecare in statiunea in care merge si tu trebuie sa te cazezi?
razvanait
QUOTE(ichigo @ Aug 6 2006, 01:12) *
Buna!!! Plec si eu pentru prima data in Grecia -Olympic Beach pe 2 septembrie.Daca stie cineva informatii despre starea vremii in perioada aceea si cate ceva despre vila Katerina la care vom sta, mi-ar fii de folos.Operatoarea ne-a asigurat ca este curat si destul de frumos dar...nu se stie niciodata. tongue.gif Este pentru prima oara cand ies din tara si nu as vea totusi sa fie un esec cursing.gif

Eu nu suport Paralia - Katerini, e multa tiganie, hotie si multe femei usoare. Dar daca voua va place... bineinteles e si foarte ieftin...
adiwolf
hmmmmm,nu stiu ce sa mai cred si am sa ma explic de ce:

in primul rand este prima iesire din tara si am hotarat sa mergem in Grecia cu masina personala,traseul propus fiind Giurgiu-Ruse,Sofia,Kulata si......................... de aici chiar ca nu mai stiu unde sa ma duc.
initial imi propusesem sa mergem la Katerini deoarece e mai aproape si mult mai ieftin(cazare~30euro/camera,iar mancarea am inteles ca e f ieftina),iar de aici(fiind cu masina proprie) sa facem cateva excursii si prin alte locatii,insa vad ca din ce in ce mai multi spun pe acest topic ca statiunea Katerini a devenit o tiganie si tocmai asa ceva vreau sa evit.
mentionez ca nu am nimic aranjat si nici macar data plecarii n-am stabilit-o(probabil ca in a doua jumatate a lunii august,mai spre sfarsit) si de aceea apelez la sfaturile si ajutorul vostru in configurarea unei vacante placute si destul de accesibila ca pret.
ca si orientare doresc ca in aceasta vacanta sa stau la pensiuni(pretul cazarii primeaza in aceasta alegere),sa fie curat si nu foarte aglomerat,sa fie intr-o locatie f.f. frumoasa,sa putem face plaja si baie in mare,(eventual sa si pot pescui biggrin.gif ),si sa avem acces facil catre alte locatii frumoase si bune de vizitat,eventual si o croaziera pe mare cu vaporul(am inteles ca este de vis asa ceva).
suntem trei persoane adulte,iar timpul alocat vacantei este de minim 5zile si maxim 12zile(de stat acolo biggrin.gif )

va provoc pe toti cei care a-ti fost in grecia si aveti experienta unei vacante acolo sa va transformati pt cateva minute in agentie turistica tongue.gif si sa imi recomandati ceva tinand cont de doleantele mele.
va rog worthy.gif luati rugamintea mea in serios si promit sa ma revansez cand ma voi intoarce cu poze si pareri despre vacanta biggrin.gif (cam putin pt serviciul solicitat,dar.......)

p.s. poate puteti sa imi dati si un pret aproximativ pt propunerile voastre nu de alta dar fiecare are o alta "notiune" de ieftin si scump
Digibrain.
QUOTE(Lucky2k6 @ Aug 4 2006, 10:50) *

Vacanta Placuta !

bwahaha! 30 de euro BVL la 100 in Ro? Poate fara holograma fara nimic. Stiu si eu baieti care vand la 1 milion si care tine 2 ore. Eu am dat 267 de lei pe un Bvl de o suta in ro si are holograma, de toate si tine o zi si ceva(si daca dorm...)
anami
QUOTE(adiwolf @ Aug 6 2006, 16:28) *
in primul rand este prima iesire din tara si am hotarat sa mergem in Grecia cu masina personala,traseul

Incearca Neos Marmaras; peisaje f frumoase, plaje mirifice, paduri de pini dar si multe restaurante, taverne, cluburi-tot ce vrei. Poti face croaziera in jurul Muntelui Athos, poti vizita Salonic, Porto Carras, Hanioti. Sunt cateva statiuni foarte frumoase in Halkidiki. Mancarea nu e chiar atat de ieftina ca in Paralia, dar te descurci, mai cumperi de la supermarket.
Poti gasi si prin agentii cazare la preturi mici ; vezi la Romadria-au o oferta f buna in niste studiouri din Metamorfossis.
La 30euro/camera gasesti cazare in studiouri curate, cu AC, chicineta. Vezi pe www.halkidiki.com
In Platamonas este mancarea si bautura mai ieftina.Statiunea e mai la sud putin de Paralia-vreo 18km, dar este muuult mai decent, mai curat si mai linistit decat in Paralia; la fel si in Nei Pori.
razvanait
QUOTE(adiwolf @ Aug 6 2006, 16:28) *

in primul rand este prima iesire din tara si am hotarat sa mergem in Grecia cu masina personala,traseul propus fiind Giurgiu-Ruse,Sofia,Kulata si......................... de aici chiar ca nu mai stiu unde sa ma duc.
initial imi propusesem sa mergem la Katerini deoarece e mai aproape si mult mai ieftin(cazare~30euro/camera,iar mancarea am inteles ca e f ieftina),iar de aici(fiind cu masina proprie) sa facem cateva excursii si prin alte locatii,insa vad ca din ce in ce mai multi spun pe acest topic ca statiunea Katerini a devenit o tiganie si tocmai asa ceva vreau sa evit.
mentionez ca nu am nimic aranjat si nici macar data plecarii n-am stabilit-o(probabil ca in a doua jumatate a lunii august,mai spre sfarsit) si de aceea apelez la sfaturile si ajutorul vostru in configurarea unei vacante placute si destul de accesibila ca pret.
ca si orientare doresc ca in aceasta vacanta sa stau la pensiuni(pretul cazarii primeaza in aceasta alegere),sa fie curat si nu foarte aglomerat,sa fie intr-o locatie f.f. frumoasa,sa putem face plaja si baie in mare,(eventual sa si pot pescui biggrin.gif ),si sa avem acces facil catre alte locatii frumoase si bune de vizitat,eventual si o croaziera pe mare cu vaporul(am inteles ca este de vis asa ceva).
suntem trei persoane adulte,iar timpul alocat vacantei este de minim 5zile si maxim 12zile(de stat acolo biggrin.gif )

va provoc pe toti cei care a-ti fost in grecia si aveti experienta unei vacante acolo sa va transformati pt cateva minute in agentie turistica tongue.gif si sa imi recomandati ceva tinand cont de doleantele mele.
va rog worthy.gif luati rugamintea mea in serios si promit sa ma revansez cand ma voi intoarce cu poze si pareri despre vacanta biggrin.gif (cam putin pt serviciul solicitat,dar.......)

p.s. poate puteti sa imi dati si un pret aproximativ pt propunerile voastre nu de alta dar fiecare are o alta "notiune" de ieftin si scump

Salut!

De la Kulata o iei spre Serres-Mesorachi si de-acolo zic sa cobori spre Pen. Athos (Stagira - Ierissos - Nea Roda - Tripiti - Ouranoupoli).
In pen. Athos poti sta in Ierissos sau Ouranoupoli la 25 EUR/noapte. In cele 2 localitati gasesti foarte multe taverne si cu maxim 25 EUR pe zi mananci pe saturate.
In Ierissos exista plaja amenajata destul de mare, iar la Centrul Cultural poti vedea showuri 3d cu Manastirile de la Mt. Athos (la orele 12) si cu vegetatie si fauna subacvatica (seara de la 8).
In Tripiti poti sa pescuiesti in micul port care face legatura cu ferry-ul cu I. Amouliani - singura insula locuita din Zona Halkidiki.
In timp ce vii dinspre Mesorachi abate-te din drum si fa o plimbare in Parcul lui Aristotel din Stagira.
Intr-una din zile fa o plimbare cu barca cu motor (nu ai nevoie de permis - fie de pe plaja hotelului Eagle's Palace, fie de pe plaja hotelului Alexandros Village - au cele mai bune barci) pe traseul: Plaja hotel - Ouranoupoli - Insulele Drenia - Vestul Insulei Amouliani (Plaja Alikes - aici am gasit cea mai specatculoasa plaja din Grecia: nisip f.f. fin, apa foarte limpede cu pesti care te ating la tot pasul, cactusi pe fundal) apoi ajungeti sa inconjurati insula pana in partea estica unde se afla si portul insulei). Mancati in port la un restaurant aflat exact pe malul marii - fac o musaca super. Apoi va intoarceti pe plaja hotelului de unde ati inchiriat barca.
In alta zi luati unul din vapoarele din portul Ouranoupoli si faceti o croaziera pana in partea sudica a Mt. Athos pentru a vedea manastirile de pe latura vestica a Mt. Athos, cea mai spectaculoasa fiind fara indoiala Simonos Petra. Croaziera dureaza aprox. 3 ore.
Va sfatuiesc sa stati in Pen. Athos cel putin 5 zile.
Apoi indreptati-va spre Vourvourou (Sithonia), mie mi s-a parut o statiune superba dar si foarte intortocheata. Aici preturile la cazare ajung la 30 EUR/noapte. Plaja e super si sunt privelisti superbe. Intr-una din zile mergeti in partea sudica a Peninsulei pana la Kalamitsi. Aici puteti manca la o taverna exact langa sosea numita TAVERNA PANORAMA KALAMITSI - e o priveliste superba (e la 300 m altitudine, foarte aproape de mare; in departare se vede muntele Athos). Au si meniu in limba romana. Preturile sunt satisfacatoare.
In alta zi faceti o excursie la Salonic, vizitati portul cu Turnul Alb, faceti cumparaturi pe Blvd Tsimiski, vizitati Forumul Roman, beti o cafea pe malul marii (preturile sunt cam piperate la aceste cafenele), faceti cumparaturi la unul din hypermarketurile Lidl (preturi excelente).
O alta excursie o puteti face la Pestera Petralona si in aceeasi zi vizitati si Potideea - aici exista un canal care face legatura intre cele 2 golfuri ale Marii Egee.
Daca aveti timp si va treziti devreme faceti o vizita la Meteora si la atelierele de icoane de la Kalambaka.
In Grecia n-o sa aveti probleme cu radarele sau politia decat daca o sa calcati stramb.
Daca nu va place Vourvourou incercati Neos Marmaras, Nikiti (Sithonia) sau Kalithea (Pen. Kassandra), preturile nedepasind 30 EUR/noapte la vile.
Excursia pe care v-am propus-o asa in mare dureaza cam 10 zile si vedeti tot ce e de vazut in Halkidiki si nu numai.

Multa bafta in alegerea traseului!!!
anami
QUOTE(razvanait @ Aug 7 2006, 00:34) *
Va sfatuiesc sa stati in Pen. Athos cel putin 5 zile.

Coform modelului "nu-i pt cine se pregateste....", mersi mult de informatii ohmy.gifK: ; eu voi sta in sept 12 zile in Ouranoupoli. Am mai fost acolo pt 3 ore acum vreo 10 ani.
Daca-ti mai aduci aminte si altele despre Ouraopoli@area, plz, spune-mi!
Mersi anticipat!
Anamaria
micaalsa
QUOTE(kerkyra @ Aug 2 2006, 09:33) *
Nu-ti pot da prea multe detalii, iti pot spune doar ca am fost anul trecut in circuit, cu autocar. Am plecat pe la 2 din Kerkyra ( smile.gif ), iar drumul de la Ioanina catre Kalambaka mi-a ramas viu in amintire: e un traseu infernal prin munti, aceasta sosea leaga estul de vestul tarii, am avut chiar citeva intilniri fata in fata pe aceste serpentine, unde nu erau peste tot parapeti, ne-a apucat noaptea, urcam, urcam, desi nu mia vedeam decit virful muntelui, mi s-a parut infricosator. Asa ca sfatul meu e sa va ginditi daca vreti sa traversati noaptea, prima data, acesti munti. Se construia autostrada, cu tunele, dar ma indoiesc ca e gata.
Repet, am fost cu autocar (nota 10 pt soferi), mie insa mi-a lasat impresia unui traseu greu, eventual mai consulta-i pe altii care au fost cu masina.

Se pare ca acum de la Ioannina la Kalambaka nu se mai circula pe vechiul drum . S-a dat in folosinta altul acum , care nu mai e chiar la fel de spectaculos.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.