Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

Mircea T.

a mers cineva cu trenul in Grecia?
alex63
QUOTE (lori_2001 @ Jul 31 2008, 09:08) *
Campingul e foarte bun, pe malul marii, insa 1 masina, 1 cort mare, 4 persoane, curent=30 euro.

Eee!Pai asa la pretul asta sint camerele de pe marginea autostrazii,insa ce am contactat telefonic nu vb decit greaca,si de abia am inteles care este pretul,daramite sa mai fac si rezervare...Astept in continuare sugestii.Eu ce am gasit sint pe "thraki hotels..." si "greek hotels...",insa n-am idee despre ce e vorba,poate cineva dintre voi stie cum sint locatiile din jurul Alexandroupoli,si daca este ok sa mergi fara rezervare

miss_bianco
QUOTE (danielaionela @ Jul 30 2008, 16:41) *
A fost cineva in Nafplio, poate sa-mi spuna si mie cate ceva despre oras, cazare. Am auzit ca este f.cald iulie si august. are cineva informatii?
Multumesc anticipat

Nafplio e cea mai buna alegere care ai facut.(si intradevar este cald sezonul aici incepe din mai pana la inceputul lui octombrie,in septembrie faci lejer plaja)
Este superb am fost in excursie cu liceul acum 4 ani.Din pacate ultimii ani am optat pt insulele grecesti si nu am mai fost acolo.
Deci NAPLIO este in PELOPONISO,aproape si de Tolo.
este c-am la 2,3 ore de atena (atena-korinthos-nafplio)
Nafplio in vechime era capitala Greciei.
Am fost la catelul cu 999 trepte(daca nu ai conditie fizica buna nu te incumeta sa urci),este un peisaj de la castel de iti taie rasuflarea.
Muzee etc trebuie sa aiba,de obicei nu prea ma duc la asa ceva(pt ca stau in grecia).
Plaja e superba,am fost aproape prin toata Grecia dar Nafplio ramne ca frumusete pe primele locuri.
Oameni foarte de treaba,in comparatie cu alte locuri.
Daca vei merge in Nafplio nu rata si Tolo,(are autobuz Ktel mai mult de 17-18 euro,nu este).
cazari,info cauta tripadvisor sau google da search"diakopes nafplio",multe situri au si engleza daca vei intampina dificultati cu limba greaca.

QUOTE (zuv @ Jul 31 2008, 10:29) *
Portul CAPREI

dap portul caprei
capra-katsiki
oaie-provato
p.s daca auziti cuvantul su*a sa nu va speriati ca e nume de fata.Grecii sunt foarte alintati cu numele:o fata care o cheama de exemplu Hrisa(aura),parintii o alinta hrisula(aurica)si prietenii su*a,sau numele vaso-vasula-su*a
Daca mergeti in supermaketuri sa va alimentati cu apa,si vreti sa luati un parizer ceva-sa nu va speriati daca auziti galopula(curcan),sau kotopulo(pui)
Vacanta placuta!!

Pt cei care doriti info despre unde v-ati putea petrece vacanta puteti opta si pt alte destinatii decat banalele platamons ,kassandra,katerini etc.
Puteti opta pt insule cum ar fi zakynthos,rhodos,creta,sandorini,paros...
sau daca sunteti cu masina puteti combina-depinde cat rabdare aveti...
daca intrati de la bulgari si mergeti prin n-v greciei-puteti merge spre lefkada-nidri...
Daca continuati drumul pana in patra-puteti opta pt nafplio,tolos(distanta 2-3 ore)
Iara mai jos.. puteti opta atena si kamena vurla(distanta 2 ore).Aveti foarte multe optiuni....si puteti combina cateva zile in mai multe locuri,3 zile ar fi de ajuns in fiecare loc.
Si la insule la fel,din fiecare insula sunt zilnic vapor spre alte insule mai mici din vecinatate(drumul 1 ora maxim 2),si biletele dus intors nu ar fi mai multe de 30,35 de euro.
Eu am dat cateva exemple..

Unele zone ale Greciei sunt superbe,si e pacat sa nu fie cunoscute de romani.Din moment ce,cu aceasi bani te poti duce in alt loc decat(exemplu paralia Katerini-banal nono.gif ).
jopp
QUOTE (petrupatrar @ Jul 29 2008, 13:30) *
Anul asta am fost la sfarsitul lui Iunie(Thassos) si ni s-a parut super bine ca si perioada.....prin urmare la anu'ne propunem sa mergem cam tot asa...
Ar mai exista varianta sfarsitul lunii August-Septembrie...insa e prea mult de asteptat biggrin.gif
Daca ne potrivim ca si perioada ..de ce nu...
Voi la anu'mergeti tot in Lefkada?

anul asta mergem prima data in grecia.In functie de cum ne vom simti pe acolo, in principiu tot prin insulele ionice.mai vorbim.
mdt
QUOTE (alex63 @ Jul 31 2008, 12:14) *
Eee!Pai asa la pretul asta sint camerele de pe marginea autostrazii,insa ce am contactat telefonic nu vb decit greaca,si de abia am inteles care este pretul,daramite sa mai fac si rezervare...Astept in continuare sugestii.Eu ce am gasit sint pe "thraki hotels..." si "greek hotels...",insa n-am idee despre ce e vorba,poate cineva dintre voi stie cum sint locatiile din jurul Alexandroupoli,si daca este ok sa mergi fara rezervare

Dar la ce-mi trebuie curent la cort?

Alex, daca gasesti ceva ti-as fi recunoscatoare sa ma tii la curent.
En-ki
Salut!
Cei care ati fost de curand in Neos Marmaras, imi puteti recomanda restaurante cu mancare buna? Un restaurant specializat pe fructe de mare si peste exista? Cofetarii cu bunatati pentru copii (si adulti, of course biggrin.gif )?
Si inca o intrebare: ce plaje recomandati? In Neos Marmaras si in apropiere.
Multam fain, si concediu cat mai frumos sa aveti!
geocosma
QUOTE (En-ki @ Jul 31 2008, 18:42) *
Salut!
Cei care ati fost de curand in Neos Marmaras, imi puteti recomanda restaurante cu mancare buna? Un restaurant specializat pe fructe de mare si peste exista? Cofetarii cu bunatati pentru copii (si adulti, of course biggrin.gif )?
Si inca o intrebare: ce plaje recomandati? In Neos Marmaras si in apropiere.
Multam fain, si concediu cat mai frumos sa aveti!

Nu pot sa-ti recomand restaurante din Neos Marmaras ijntucat nu am mancat pe acolo, insa in zona portului sunt cateva taverne unde la intrare trag de tine sa intri in restaurant, pe terasele cu vedere spre mare (asta in special seara). Mai sunt restaurante si pe straduta principala, printre magazinele cu suveniruri. Ca regula generala, opriti-va sa mancati unde este mai multa lume, aici avand cat de cat garantia unei mancari proaspete si probabil si mai gustoase. Gasesti si pizzerie si, sper, si cofetarie. In general la toate tavernele din zona se servesc si fructe de mare. Nu va duceti seara cu masina in centrul orasului (oras care de altfel, am observat ca este cam cat un cartier din Bucuresti) pentru ca dupa ora 22 este extrem de aglomerat, o adunatura de masini si pietoni, cum era odata pe Lipscani sau pe Calea Victoriei.
Despre plaje: m-a rugat un coleg sa-i fac o rezervare la o viluta aflata la intrarea in Neos Marmaras, pe malul marii. Prin fata acesteia trecea un drum asfaltat iar dupa aceea plaja, care era din pietre (cu diametrul de 3-8 cm). Am vazut si ce a filmat el acum 2 ani, iar plaja atunci era cu nisip huh.gif .
Exista si plaja orasului, cu nisip, situata spre Porto Carras (privind din oras catre mare, spre partea stanga, dupa ce se trece de port). Acum depinde de locul unde esti cazata, este posibil ca drumul sa fie cam lung pana la plaja si sa nu reziste cei mici, asa ca poate e nevoie sa va duceti cu masina (se poate parca pe marginea drumului, langa plaja, gratis). Alte plaje in zona: Porto Carras (statiune de bogatasi, intrarea este de 3 euro de persoana (micutii gratis) - cred ca nu merita dati banii). La 6 km inainte de Neos Marmaras (adica spre Nikiti), plaja Lagomandra, unde am fost eu cazat acum 3 saptamani: nisip un pic mai mare, intrarea in apa relativ usoara (la 2m de plaja ajunge la genunchi, la vreo 7-8m ajunge pe la umeri), nici o piatra sau stanca in apa. Exista in apropiere taverna si fast-food (souvlaki sau giros la 2,5 euro). Sunt si umbrelute din stuf cu 2 sezlonguri (6 euro /zi pt. 2 sezlonguri) dar se poate face plaja si "la cearceaf". Daca este prea cald, te poti opri la umbra racoroasa a padurii de pini.

En-ki
Multumesc mult pentru sugestii.
Suntem cazati in prima piata din Neos Marmaras, am inteles unde este si posta (din ce ne-a explicat proprietarul). Cred ca este si un portulet mic in apropiere, cel putin locul de parcare e undeva pe o faleza. Plaja Lagomandra am vazut-o prin multe poze, si aici pe forum si pe alte siteuri, si mi s-a parut foarte faina.
fcrisu
pt.johnny bravo nu pot sa iti citesc mesajul nus ce are saracia asta de calc.
Riper

Salut,

Pe 13 septembrie ma casatoresc si as vrea sa imi petrec luna (saptamana, ca mai mult nu ma lasa sefu) de miere in Grecia. As vrea ceva sfaturi, unde sa ma duc. Nu vreau sa vizitez...vreau doar sa stau cu burta la soare pe o plaja linistita la o cabana sau un hotel OK. Am cam 200-400e de persoana alocati pt cazare si drum si as vrea sa mai celtuiesc pe acolo vreo 400e. Am Masina dar parca nu ar merita sa ma duc cu ea.
La anu vrem sa ne duccem sa facm un tur de nebuni dar acum vreau pur si simplu sa ma relaxez.

Astept sfarturile voastre.
scubica
QUOTE (gogre @ Jul 30 2008, 13:19) *
Traseul vad ca l-a postat cineva deci nu mai insist.
Eu de fiecare data opresc (in BG) pe autostrada la Lukoil...curat, amabili si inainte de Kulata la OMV.
Cele mai "tari" serpentine sunt inainte de Kulata. Mie mi-a placut zona. Si sotia mea are probleme de genul asta.
Exista niste pastilute, dar intreaba medicul pediatru. In cazul sotiei au fost foarte utile. Parca Stugeron se numesc. Inainte de pastilute procedam astfef: mers constant fara frane si accelerari intempestive, curbele luate usurel..nevasta echipata cu ochelari de soare cat mai opaci si privirea in zare... dar nu cred ca se aplica in cazul unui copil smile.gif

Uite ceva despre Stugeron...
http://www.egirl.ro/medicamente/display/11...GERON-tabl.html

Ptr copii este indicat si Metoclopramid(sper sa fi scris bine).Va doresc ceea ce imi doresc si mie,ca maine plecam spre greci,in Halkidiki,Gerakini,dar cu autocarul,la ora 17,din Bucuresti:SUCCES SI VACANTA PLACUTA!

QUOTE (leelloo @ Jul 30 2008, 20:08) *
asae, mergem in Gerakini,am fost si anul trecut si am vazut toata Sithonia, este superba intr-adevar..anul trecut nu am apucat sa vedem Salonicul, d-aia ma intereseaza punctual ce e de vazut acolo, mersi mult! smile.gif

bUNA.Multumesc ptr raspunsurile pe care mi le-ai dat cu privire la Gerakini.Cand plecati?Noi maine,adik azi,1 aug.,la ora 17 plecam din Bucuresti cu destinatia Gerakini.Anul trecut pe unde ati fost din Gerakini?Vai,ce exprimare...!Reformulez:Ce excursii ne recomandati?(desi plecam cu autocarul,acolo vrem sa inchiriem o masina ca sa putem vedea cat mai multe..)

QUOTE (BSEBI @ Jul 28 2008, 17:41) *
BUNA coolspeak.gif SUNTEM NOI LA VOI PE FORUM,si va cautam de mult console.gif , si noi suntem o familie cu un copil de 2 anisori ,si ne-am hotarat sa mergem in Grecia in acest an,plecam in 1 aug. la gerakina.halkidiky,dar am vrea ptr, mai multa siguranta sa mergem pe la sarbi,ne dati si noua cateva sfaturi... pareri... orice.Si daca mai vine cineva.. am fii bucurosi de companie pe drum si de ce nu.. excursii pe acolo. Noi suntem de la Satu- Mare, vrem sa mergem noaptea, ca sa evitam circulatia si caldura... nu ne place aerul cond. ne face rau confusedsmiley.png , asteptam vesti de la voi...... wink.gif

Pe 1 plecam si noi,dar pe la ora 17 din bucuresti,tot in Gerakini,dar cu autocarulUnde va cazati?Noi la Sonia Village.De drum impreuna nu se poate pune problema,dar excursii cine stie?Intentionam sa inchiriem si noi o masina acolo ptr excursii.Avem si noi un baietel de 4,5 ani.
davideg
QUOTE (danielaionela @ Jul 28 2008, 19:52) *
incearca hotel Akti langa Kavala , la 6 km loc. Palio, este frumos, kavala este un oras superb, are plaja buna, camere OK, iar grecul e super, Gasesti saitul pe Internet. Noi am stat 3 zile in drum spre Tassos, ne-am simtit excelent

Ai dreptate, aia au salarii adevarate!
alex63
QUOTE (mdt @ Jul 31 2008, 17:56) *
Dar la ce-mi trebuie curent la cort?

Alex, daca gasesti ceva ti-as fi recunoscatoare sa ma tii la curent.

Mi-ar face placere sa-ti pot fi de folos!In fond nu as face decit ,sa-ti intorc serviciul,nu stiu daca iti aduci aminte, insa cind imi pregateam excursia din Spania din iunie,ai fost extrem de amabila si mi-ai furnizat informatii care m-au ajutat f.mult(inchiriere masina,vizita Granada,etc).Te tin la curent cu ce gasesc...
schumiholic
QUOTE (Riper @ Jul 31 2008, 22:13) *
Salut,

Pe 13 septembrie ma casatoresc si as vrea sa imi petrec luna (saptamana, ca mai mult nu ma lasa sefu) de miere in Grecia. As vrea ceva sfaturi, unde sa ma duc. Nu vreau sa vizitez...vreau doar sa stau cu burta la soare pe o plaja linistita la o cabana sau un hotel OK. Am cam 200-400e de persoana alocati pt cazare si drum si as vrea sa mai celtuiesc pe acolo vreo 400e. Am Masina dar parca nu ar merita sa ma duc cu ea.
La anu vrem sa ne duccem sa facm un tur de nebuni dar acum vreau pur si simplu sa ma relaxez.

Casa de piatra! Daca vrei doar sa stai la plaja, ai putea sa mergi in Nei Pori - plaja foarte lata, nisip fin, intrare lina in apa si te poti plimba prin statiune sau sa mergi si in Platamonas - se ajunge pe jos. Ai taverne, magazine pentru cumparaturi, ai avea ce sa faci, atat cat sa nu te plictisesti. Si te poti incadra si in pret. Ar mai fi si varianta Halkidiki-Sithonia - acolo statiunile sunt mai izolate, dar peisajul este foarte frumos si ai multiple posibilitati de cazare. In ceea ce priveste drumul, daca doar tu conduci, e posibil sa ajungi acolo foarte obosit, daca si sotia ta conduce, atunci puteti face cu randul. Noi am ales intotdeauna varianta autocar pentru ca stai fara griji, mai si dormi un pic, atat cat poti. In orice caz, in privinta banilor, in perioada aia cred ca gasesti si la hotel de 4 stele cu demipensiune pana in 400 euro.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
redsor
QUOTE (Riper @ Jul 31 2008, 22:13) *
Salut,

Asteapta daru' la nunta si apoi cu noul buget putem sa te sfatuim.
Casa de piatra.
Daca-ti vin 70% din invitati te-ai scos cu tacamurile si ai si bani de saptaluna de miere.
Casa de piatra si calc-o pe picior in biserica smile.gif)
Delphinash
Pastilute bune pt calatorie sunt EMETOSTOP, garantat si incercat pe propria piele (de mica am super rau de masina). dureaza 24 h efectul dar nu stiu daca se da si la copii.
Riper
QUOTE (schumiholic @ Aug 1 2008, 11:11) *
Casa de piatra! Daca vrei doar sa stai la plaja, ai putea sa mergi in Nei Pori - plaja foarte lata, nisip fin, intrare lina in apa si te poti plimba prin statiune sau sa mergi si in Platamonas - se ajunge pe jos. Ai taverne, magazine pentru cumparaturi, ai avea ce sa faci, atat cat sa nu te plictisesti. Si te poti incadra si in pret. Ar mai fi si varianta Halkidiki-Sithonia - acolo statiunile sunt mai izolate, dar peisajul este foarte frumos si ai multiple posibilitati de cazare. In ceea ce priveste drumul, daca doar tu conduci, e posibil sa ajungi acolo foarte obosit, daca si sotia ta conduce, atunci puteti face cu randul. Noi am ales intotdeauna varianta autocar pentru ca stai fara griji, mai si dormi un pic, atat cat poti. In orice caz, in privinta banilor, in perioada aia cred ca gasesti si la hotel de 4 stele cu demipensiune pana in 400 euro.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.

Merci. O sa caut. Cand iau o decizie o sa va anunt.

QUOTE (redsor @ Aug 1 2008, 16:08) *
Asteapta daru' la nunta si apoi cu noul buget putem sa te sfatuim.
Casa de piatra.
Daca-ti vin 70% din invitati te-ai scos cu tacamurile si ai si bani de saptaluna de miere.
Casa de piatra si calc-o pe picior in biserica smile.gif)

Crezi ca e putin? Mai umblu la ciorap daca e nevoie. Eu zic ca suma e ok. Pot sa ma duc undeva si sa ma simpt ok.
Poate acolo sa cheltuim mai mult dar o sa fie de unde.

Care e ideea cu calcatul pe picior? Pe asta nu am mai auzit-o.
leelloo
QUOTE (Riper @ Aug 1 2008, 15:38) *
Merci. O sa caut. Cand iau o decizie o sa va anunt.

Crezi ca e putin? Mai umblu la ciorap daca e nevoie. Eu zic ca suma e ok. Pot sa ma duc undeva si sa ma simpt ok.
Poate acolo sa cheltuim mai mult dar o sa fie de unde.

Care e ideea cu calcatul pe picior? Pe asta nu am mai auzit-o.

cica sa fii tu seful in casa, d-aia s-o calci! biggrin.gif
si eu zic sa mai umbli putin la ciorap, ca sa va simtiti bine, totusi, e luna de miere..
alex63
QUOTE (danielaionela @ Jul 28 2008, 19:52) *
incearca hotel Akti langa Kavala , la 6 km loc. Palio, este frumos, kavala este un oras superb, are plaja buna, camere OK, iar grecul e super, Gasesti saitul pe Internet. Noi am stat 3 zile in drum spre Tassos, ne-am simtit excelent

Da,ne-am uitat pe site-ul Akti,pare fain...Ma bate gindul sa-mi prelungesc sederea in Grecia cu 2-3 zile,in avans fata de rezervarea facuta deja in Polichrono,si pare a fi locatia potrivita.Care sint preturile la cazare,ce includ ele,si daca o fam.compusa din 2 adulti si 3 copii minori ar putea sta decent in camerele lor sint intrebarile la care te-as ruga sa-mi raspunzi.Multumesc anticipat! worthy.gif
glamorous
Acum in august plec in Paralia Katerini si o sa ma cazez la hotel apartments HARA. Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii despre acest hotel?
Riper
QUOTE (leelloo @ Aug 1 2008, 18:30) *
cica sa fii tu seful in casa, d-aia s-o calci! biggrin.gif
si eu zic sa mai umbli putin la ciorap, ca sa va simtiti bine, totusi, e luna de miere..

Nu am stat sa caut asa de mult zilele astea dar de maine incep. Daca nu o sa imi placa ofertele pentru banii pe care ii pun acum la bataie o sa mai umblu la ciorap.

Merci de sfat.
fcrisu
este nevoie sa ne luam asternuturi de pat?
mergem la vila manos-platamonas
yahoo07
Dupa un drum lung si obositor am ajuns in sfarsit in Bucuresti. Ultimele 8 zile le-am petrecut la Hotel Orfeas Blue Resort, din statiunea Korinos, la vreo 5km de Paralia. Locatia in care este amplasat hotelul este una foarte buna. Departe de agitatia din Paralia. La 4* comfortul este garantat. Camerele sunt destul de spatioase iar mancarea desi nu e variata este ok. In schimb plaja, piscina si gradina hotelului fac toti banii. In opinia mea este locul ideal unde sa vii 8-9 zile, sa te relaxezi dimineata pe plaja si seara daca ai chef de duca te poti plimba prin Paralia care e o statiune urata mai ales ca hotelurile sunt tip "bloc".

Mai multe detalii pot oferii pe pm.
fcrisu
QUOTE (LunaCrystal @ Aug 4 2008, 01:28) *
Peste cateva zile urmeaza sa merg si eu in ZEROcia (Grecia, scris gresit intentionat), statiunea Platamonas. Stie cineva ceva de statiune ?

noi suntem din bucuresti si tot peste cateva zile o sa plecam la Platamonas poate ne intalnim pe acolo
Ignition
Pentru cei care au nevoie de Internet mobil in Grecia la pre-pay.

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=423494
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.