@Miss_Bianco - nu stiu daca este neaparat similaritatea preturilor Grecia - Romania pe cat este diferenta de calitate a produselor similare, "alte tari" - Romania.
Hugo Boss cumparat in Grecia sau Anglia. Uneori am impresia ca si dupa ce spal hainele mirosul de parfum mai persista. Hugo Boss testat la Unirea in Bucuresti. Dupa 10 minute mirosul disparuse cu desavarsire.Tricou Adidas cumparat acum doi ani de la magazinul firmei din Bucuresti (20 euro) mai decolorat decat tricoul Adidas cumparat din Anglia (8 euro) acum 6 ani. Blugi Yves Saint Laurent cumparati in Anglia au tinut 5 ani la modul la care dupa 3 ani inca nu erau decolorati de la spalare, aceiasi marca luata din Romania dupa 2 ani i-am aruncat. Ceva similar si cu bocancii Timberland...exemple ar fii destule, din pacate. In Romania inca se plateste mai mult pentru nume si mai putin pentru calitate
In afara Salonicului, daca vii dinspre Atena, inainte de intrare, gasesti un mare centru comercial, care include si un mall - Mediteranean, unde gasesti, ca si la noi, tot felul de magazine de firma.
In centru
recomand bulevardul Tzimiski, un fel de Magheru al lor, unde gasesti numai magazine de firma. Mai este si Egnatia, care este paralel cu acesta, cu magazine mai slabute, si unde poti chiar sa negociezi pretul ( e f curios, caci ti se da si bon de casa!)
Pretul este la fel si pe Tzimiski si la mall, la aceleasi magazine. Comparativ cu ce este la noi, sunt preturi mai mici cu 10-15% (am facut comparatia la aceleasi produse de la noi si de la ei la Marks&Spencer si la Zarra), dar daca prinzi reducerile, e si mai bine!
Daca te mana curiozitatea, au si Carrefour (unde este aceeasi tiganie ca la noi), si Ikea, si Brico, poti sa dai o tura si pe la tarabele de langa piata Aristotelos - mai mult pentru culoare locala decat pentru cumparaturi.
Pentru amatoarele de blanuri

recomand cu toata increderea Paralia Katerini, aveti ce sa cumparati (negociabil, dar plata cash, nu cu card - dar aveti bancomate la dispozitie)
Enjoy!