Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53

MustGo
QUOTE (Mr.Cod @ Jul 7 2008, 20:08) *
Pare ciudat, dar asa este...si eu am fost acolo....marea o vezi din orice camera..asta pt ca hotelul este asezat cu latura mica paralel cu tarmul...iar camerele sunt pe laturile mari care sunt oarecum perpendiculare pe tarm..deci din orice balcon vezi marea... smile.gif..hotelul este situat chiar pe plaja...deci vizibilitatea nu este o problema....

da... se pare ca ai dreptate.....
sanspitie
Da asa e, de obicei la intrarile in tunel limitarile sunt de 40 - 50, dar am vazut un semn (e adevarat ca se lucra acolo!) cu 20. Stiu bine ce am vazut.
Oricum ar fi sunt absurzi. Pentru orice intersectie cu drumul principal, limitare. Este o curba care necesita linie continuta, limitare etc. Nu inteleg de ce.

Stie cineva ce inseama semnul de circulatie in forma de triunghi cu margine rosie pe fond galben cu un cerc negru plin in mijloc? Am observat ca tot aparea inaintea podurilor sau cand treceam pe sub o pasarela.

QUOTE (remyx @ Jul 7 2008, 17:54) *
Hai man, termina cu prostiile. Am facut de 2 ori drumul in ultimele 2 saptamani si nici urma de limitari de 20 km/h. La tunelurile in lucru ai limitare de 50 km/h in conditiile in care traficul e directionat pe aceeasi "gura", cate o banda pe sens si sensurile delimitate de pioni.

Tot drumul am vazut doar papagali de romania luati de radar. O sa observati ca cei care merg cu faza lunga, iti dau flash-uri din spate care te depasesc in curba sau pe linie dubla sunt tot smekerasi romani. In plus, urcati in maslini in Grecia cu tot cu masina tot romani am vazut.

Pe mine in 3 ani de cand tot bat tara vecinilor cu ceafa lata nu m-au oprit decat odata cu 90 si ceva in localitate = Am fos vinovat, am platit - 10 E spaga.

Eu zic ca romanasii nostrii cu radarul din Calugareni care mi-au mancat cateva punctisoare sunt mult mai nesimtiti, tinand cont ca acolo ai 2 benzi pe sens si gard delimitator de sensuri, deci riscurile sunt foarte mici.

skiritelu
QUOTE (geocosma @ Jul 1 2008, 22:16) *
Am trecut anul trecut prin Agios Nikolaos dar am stat foarte putin (vreo 1 ora). Este un satuc linistit cu strazi foarte inguste. Nu am ajuns la plaja satucului, nu stiu cum este. Despre preturi la alimente in zona, nu stiu sa-ti spun nimic. Preturi convenabile gasesti in Nikiti la LIDL sau Masoutis (cauta pe net masoutis.gr, ca sa vezi cum se scrie in greaca, ca au firma doar scrisa in limba lor; LIDL este genul magazinelor Plus iar pe Masoutis l-as incadra pe la Mega Image. Ca varietate este mai bun Masoutis, dar un pic mai scump. Si vezi ca nu au aceleasi produse, adica unele produse pot fi gasite doar la unul din aceste magazine). Avantajul lui Sf. Nicolae (Agios Nikolaos) este ca e foarte aproape de Ormos Panagias, de unde se poate pleca in croaziera din jurul muntelui Athos. Pretul excursiei luate din port este de 20 euro de persoana, iar copii sub 12 ani merg gratis. Au si ghid in limba romana.
Deci: Agiso Nikolaos este un sat, nu o statiune cum le stim noi pe cele de pe litoralul romanesc.
"Piticii" au pasapoarte sau carti de identitate? Daca nu, ori le faceti pasapoarte ori ii treceti pe pasaportele parintilor (e suficient pe un singur pasaport) ca la granita nu poti trece cu certificatul de nastere sau pe declaratia verbala de genul: "asta e fimiu' si il duc la plimbare prin Grecia". Cautati pe site-ul politiei de frontiera actele necesare pentru iesirea minorilor din tara si mai utilizati si Google Earth ca sa vedeti poze de prin zona (sunt imagini cu rezolutie buna la Agios Nikolaos)
Chiar acum am intrat pe Google Earth si vad ca plaja nu este foarte aproape, chiar as putea afirma ca Agios Nikolaos nu are plaja, asa ca trebuie sa faceti ceva deplasari, cu masina, pana la plaja.

Succes!

As vrea sa fac un update la pretul croazierei - este de 30euro de persoana(asta in data de 3.07.2008) iar copii platesc 1/2 din pret la vasul piratilor .Nu platesc la celelalt vas ,de croaziera - dar acela e un vas obisnuit ,iar copiilor le place in vasul piratilor, Menia Maria,care are si program pentru pitici.
LIDL-ul din Nikiti e aproape OK,numai ca denumirile produselor sunt doar in limba greaca si daca nu cunosti prea bine produsul pe care vrei sa-l cumperi ai mare grija.
Sa te uiti bine la etichete ca sunt puse preturile de la produsele de 250grame la 500 grame de te miri ce ieftine sunt!
Daca vrei apa minerala incearca sticla sa fie cat mai tare ca altfel cumperi cu eticheta de mineral water de fapt apa plata.
Daca trebuie sa faci deplasari la plaja cu masina nu iti recomand caci n-ai sa gasesti dusuri pe plaja.Nici plajele cele mai frumoase nu le vei gasi asa usor caci nu prea au indicatoare.
Noi am nimerit usor in Sarti si Porto Koufo.

cristina74
Buna plec in Sithonia Elea Village peste 3 zile doresc si eu detalii,va rog. Multumesc

QUOTE (cristina74 @ Jul 8 2008, 20:32) *
Buna plec in Sithonia Elea Village peste 3 zile doresc si eu detalii,va rog. Multumesc

plec cu masina ma intereseaza si traseul , vizite in zona, preturi
zugry
noi plecam din Galati pe 11 seara, probabil pe la 12-1, sa fim in vama la 3-4 la Giurgiu. mi s-a recomandat sa traversez BG pe lumina, deci... as zice ca de la 4 la 10 scap de Bulgaria, si inca 2 ore pina la Paralia, ar trebui sa fie ok ca timp. Ce spuneti, ca am vazut ca suntem mai multe masini pe ruta asta, dar cu intentii orare diferite, ce spuneti daca ne fixam o ora de mijloc si sa ne gasim in vama? YMS meu e zugry01, apelati cu incredere.
giovi_buru
QUOTE (zugry @ Jul 8 2008, 20:55) *
noi plecam din Galati pe 11 seara, probabil pe la 12-1, sa fim in vama la 3-4 la Giurgiu. mi s-a recomandat sa traversez BG pe lumina, deci... as zice ca de la 4 la 10 scap de Bulgaria, si inca 2 ore pina la Paralia, ar trebui sa fie ok ca timp. Ce spuneti, ca am vazut ca suntem mai multe masini pe ruta asta, dar cu intentii orare diferite, ce spuneti daca ne fixam o ora de mijloc si sa ne gasim in vama? YMS meu e zugry01, apelati cu incredere.

noi plecam din GL in jurul orei 18.00 pt ca nu e nicio problema sa circuli noaptea prin BG, noi am mai fost si anul trecut...ne-au oprit de cateva ori insa nu e asa de drastic cum zic unii si am calcat pedala! Ma opresc undeva si fac putin nani si totul e ok
nehotarata
QUOTE (skiritelu @ Jul 8 2008, 19:52) *
As vrea sa fac un update la pretul croazierei - este de 30euro de persoana(asta in data de 3.07.2008) iar copii platesc 1/2 din pret la vasul piratilor .Nu platesc la celelalt vas ,de croaziera - dar acela e un vas obisnuit ,iar copiilor le place in vasul piratilor, Menia Maria,care are si program pentru pitici.
LIDL-ul din Nikiti e aproape OK,numai ca denumirile produselor sunt doar in limba greaca si daca nu cunosti prea bine produsul pe care vrei sa-l cumperi ai mare grija.
Sa te uiti bine la etichete ca sunt puse preturile de la produsele de 250grame la 500 grame de te miri ce ieftine sunt!
Daca vrei apa minerala incearca sticla sa fie cat mai tare ca altfel cumperi cu eticheta de mineral water de fapt apa plata.
Daca trebuie sa faci deplasari la plaja cu masina nu iti recomand caci n-ai sa gasesti dusuri pe plaja.Nici plajele cele mai frumoase nu le vei gasi asa usor caci nu prea au indicatoare.
Noi am nimerit usor in Sarti si Porto Koufo.

Multumesc frumos! O sa tin cont de sfaturile tale!
Revin cu o intrebare care nu-mi da pace: daca vreau sa "rup" drumul pana in in Grecia cu un popas undeva prin Bulgaria, dincolo de Sofia, credeti ca ar fi foarte riscant? Si unde anume ati putea sa ma indrumati? O seara linistita!
pmariushd
QUOTE (aylin @ Jul 6 2008, 11:54) *
Buna!Mai pleaca cineva in data de 11.07.2008 spre Halkidiki...noi suntem din Hunedoara si vrem sa iesim din tara prin Bechet sau Calafat....ni se alatura cineva?.....

Ti-am trimis un mesaj , ma poti contacta daca vrei .
ovidiu7020010
Salutare tuturor. Se apropie VACANTA. Duminica, pe 13.07 traversez Bulgaria. Plec dimineta din Giurgiu. Nu mi/am fixat o ora dar vreau sa fie cat ma i dimineata. Intereseaza pe cineva chestia asta? photo.gif
pmariushd
QUOTE (mrarinca @ Jul 7 2008, 15:14) *
Ieri m-am intors din Kallithea - Macedonian Sun Hotel 3* (demipensiune).
Deoarece agentiile prezinta totul in roz, va scriu niste impresii "la cald".
Hotelul se afla la 500m de plaja si la 2km de Kallithea.
Ca sa ajungi la plaja traversezi strada principala si treci prin parcarea hotelului Pallini. Dureaza cam 10min.

Va stau la dispozitie cu alte detalii!

Multumesc pentru informatii , urmaza sa ma duc si eu tot la Macedonian Sun dar din 16 august . De la agentie mi s-a spus ca sezlogurile sunt gratuite , este adevarat ? ( eu inclin sa cred ca nu ) Cine mai merge spre Salonic in noptea de 15 spre 16 AUGUST prin Serbia - Macedonia ?
adi206fly
Pleaca cineva duminica 14iul 2008 spre Grecia din Bucuresti?

Ma ajuta cineva cu Hotel Maro din Agios Ioannis va rog .Multumiri
MustGo
QUOTE (pmariushd @ Jul 8 2008, 22:03) *
Multumesc pentru informatii , urmaza sa ma duc si eu tot la Macedonian Sun dar din 16 august . De la agentie mi s-a spus ca sezlogurile sunt gratuite , este adevarat ? ( eu inclin sa cred ca nu ) Cine mai merge spre Salonic in noptea de 15 spre 16 AUGUST prin Serbia - Macedonia ?

anul trecut se plateau . parca 3,5 euro de bucata . nu stiu cum e anul asta deocamdata , dar pana pleci tu o sa aflu si o sa-ti zic daca nu posteaza pana atunci cei care au fost deja .
zugry
QUOTE (giovi_buru @ Jul 8 2008, 21:03) *
noi plecam din GL in jurul orei 18.00 pt ca nu e nicio problema sa circuli noaptea prin BG, noi am mai fost si anul trecut...ne-au oprit de cateva ori insa nu e asa de drastic cum zic unii si am calcat pedala! Ma opresc undeva si fac putin nani si totul e ok

eu ma gandeam sa fac drumul dintr-o bucata. am fost si anul trecut Viena dintr-o bucata, si anul asta iar Kaprun-Salzburg-Viena -Galati dintr-o bucata(cca 1600km) , deci nu cred ca Paralia (cca 1100-1200km) va fi o problema. Ce spuneti, plecam impreuna?
Noi suntem 2 + copil, e si sotia sofer dar nu prea conduce, e incepatoare.
tothem
PLECARE PE DATA DE 21.07 DIN BUCURESTI SPRE THASSOS....DACA VREA CINEVA SA SE ALATURE (LAS ID-UL DE MESS dcip2002@yahoo.com)
codruta
QUOTE (pmariushd @ Jul 8 2008, 20:03) *

Eu sunt momentan in Grecia la Paradise Bay in Hanioti si legat de sezlonguri (am fost aproape in fiecare zi pe alta plaja si in alte localitati, din pacate Kalithea nu era pe lista noastra) exista doua varianta: platesti ~ 5 euro pentru 2 sezlonguri + umbrela + masuta (s-a intamplat o singura data cand am fost pe un soi de plaja privata a unui hotel) sau te uiti dupa plajele pe care scrie free sunbeds for our customers, adica daca consumi ceva de la bar, utilizarea celor de mai sus e gratuita.
Cateva preturi actualizate: 3 - 4 euro frappe-ul, 3 euro cafeaua expresso, 1 euro sticla de apa plata mica, 3 euro halba de bere de 500 ml, 6 - 7 euro cocktailurile. O sa revin cu detalii despre hotel si statiune saptamana viitoare.
Vacanta placuta
geocosma
QUOTE (cristina74 @ Jul 8 2008, 20:48) *

plec cu masina ma intereseaza si traseul , vizite in zona, preturi

Impresiile mele despre Elea Village, in 2006:
Hotelul este curat, se face curatenie zilnic si se schimba lenjeria la 2 zile. Este vizitat in special de sarbi, romani, rusi, bulgari. Ofera cazare doar cu demipensiune (mic dejun + cina) in stilul bufet suedez. Mancarea intr-adevar nu variaza in mod deosebit de la o zi la alta, insa contine o mai multe de feluri de mancare si poti sa te organizezi singur astfel ca sa ai varietate la mancare.
Seara greceasca are loc parca vinerea, la un hotel din apropiere (Atena Palace, 4*, membra a aceluiasi grup - Arcotel), unde se da bonul pentru masa din seara respectiva si se plateste o diferenta. Pentru a participa la seara greceasca, intrebati la receptie.
Curtea hotelului foarte bine ingrijita, cu palmieri, maslini si alte plante specifice zonei.
Plaja in fata hotelului... nu exista. Se poate face plaja in apropiere, la cca.2 minute de mers pe jos (la iesirea din curte catre mare, se ia la stanga, drumul coborand catre nivelul marii in cca. 200m). Plaja este cu nisip, intrare lina in apa, are si o zona de vreo 5m cu pietre.
In zona se pot vizita plajele Ioannis (spre Nikiti) sau Lagomandra si Kalogria (spre Neos Marmaras). Viata mai agitata este in Neos Marmaras, unde tavernele si magazinele sunt deschise chiar dupa miezul noptii.

Traseul: de la intrarea in Grecia, cauti indicatoare pentru: Serres, apoi Salonic (Thessaloniki), apoi Halkidiki, apoi Sitonia. Dupa Salonic, drumul trece pe langa Nea Moudania, apoi o sa treci prin Nikiti (acestea sunt oraselele care mi s-au parut cele mai importante de pe traseu). Pana la Nea Moudania se merge pe sosea gen autostrada (nu se plateste nici un fel de taxa in Grecia, pe traseul spre Halkidiki), apoi spre Sitonia este drum cu doar 2 benzi (una pe sens). Dupa vreo 40km, ajungi in Nikiti, unde la iesire exista pe dreapta un supermarket Masoutis (scrie cu litere grecesti de culoare rosie) iar apoi pe stanga LIDL. Dupa ce iesi din Nikiti, in maxim 1 km, dupa o curba la dreapta, este o intersectie, unde trebuie sa o iei spre dreapta, pe Sitonia spre Neos Marmaras. Dupa putin timp o sa vezi Egeea pe dreapta, iar la cca. 11km de Nikiti, pe dreapta, in varful unei pante, vei gasi intrarea la Elea Village.
Vizite in zona: turul Sitoniei, eventual si al Kasandrei. Pe Sitonia neaparat Neos Marmaras (la lasarea serii orasul devine foarte aglomerat, se circula ca in Bucuresti la orele de varf). Se mai poate vizita Porto Caras (port unde sunt multe iahturi - intrarea era acum 2 ani 2,5euro de persoana - am inteles ca anul acesta este 3euro) si celelalte satulete: Porto Koufo, Toroni, Sarti, Vourvourou etc.
Excursii oferite de agentiile din zona: in golful Toroneos, dintre Sitonia si Kassandra; croaziera la Muntele Athos (vezi scrie ceva mai sus despre Athos).

Imagini de la Elea:
Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment
giovi_buru
QUOTE (zugry @ Jul 8 2008, 23:43) *
eu ma gandeam sa fac drumul dintr-o bucata. am fost si anul trecut Viena dintr-o bucata, si anul asta iar Kaprun-Salzburg-Viena -Galati dintr-o bucata(cca 1600km) , deci nu cred ca Paralia (cca 1100-1200km) va fi o problema. Ce spuneti, plecam impreuna?
Noi suntem 2 + copil, e si sotia sofer dar nu prea conduce, e incepatoare.

ti-am trimis un mesaj , cred ca il primesti daca nu ID-ul messanger: buruianaoctavian
angelicadraghiceanu
QUOTE (cipri75an @ Jul 7 2008, 20:27) *
Salutare all ....Plec pe data de 13 iulie cu autocaru in Corfu la un hotel de 3 stele Nasos & Daisy Moraitika.Problema mea este ca autocarul ma duce pana in Atena si de acolo nu prea stiu ce sa iau, exista autobuz sau ferrybout ca sa pot ajunge in corfu. A mai fost cineva la acest hotel ? Sau merge cineva in perioada aceasta? ewpu.gif helpsmilie.gif
Scuzati de repetare dar as dori sa stiu cum pot ajuge mai usor pana in Corfu, daca autocarul merge pana in Atena,unde pot cobora in Salonic sau in Atena huh.gif

Dar de ce te-ai complicat asa? Cred ca doar avionul iti poate asigura legatura Salonic-Corfu. nu cred ca are rost sa mai strabati cu autocarul 1000Km (daca nu mai mult) pana in Athena. E adevarat vizitezi orasul, dar distanta Athena-Corfu pare sa fie mai mare... De ce nu ai luat sejurul cu transportul inclus, daca nu ai auto personal?
cristina74
multumesc pentru informatii o vara placuta! peacefingers.gif

QUOTE (cristina74 @ Jul 9 2008, 14:29) *
multumesc geocosma pentru informatii o vara placuta! peacefingers.gif
remyx
QUOTE (sanspitie @ Jul 8 2008, 09:01) *
Da asa e, de obicei la intrarile in tunel limitarile sunt de 40 - 50, dar am vazut un semn (e adevarat ca se lucra acolo!) cu 20. Stiu bine ce am vazut.
Oricum ar fi sunt absurzi. Pentru orice intersectie cu drumul principal, limitare. Este o curba care necesita linie continuta, limitare etc. Nu inteleg de ce.

Stie cineva ce inseama semnul de circulatie in forma de triunghi cu margine rosie pe fond galben cu un cerc negru plin in mijloc? Am observat ca tot aparea inaintea podurilor sau cand treceam pe sub o pasarela.

Ca sa intelegi de ce : in Romania, numarul de accidente grave raportat la numarul de masini este de 2.5 ori mai mare de cat la bulgari si de 4 ori mai mare decat media europeana;) Suntem campioni. Bulgarii au reteau de drumuri dezvoltata aproximativ cam ca la noi, dar ei nu incearca sa faca din rahat bici. E mai ieftin sa fortezi sa se reduca viteza in intersectii decat sa scoti tampiti dintre fiare contorsionate.

Semnul de care zici e mai prezent in Grecia, si eu l-am cautat pe net cand m-a intors thumbup.gif Eu atunci l-am interpretat drept "Beleshte okiul, ca daca nu beleshti ..." si se pare ca am fost foarte aproape wink.gif Se numeste "Accident Black Spot" : (http://en.wikipedia.org/wiki/Accident_blackspot).

iridium
din cate stiu eu, semnul ala indica prezenta unei camere de supraveghere rutiera, dar se poate sa gresesc.
99TNT
QUOTE (zugry @ Jul 8 2008, 18:55) *

Buna seara !

Am citit mesajul dvs. si ne-ar interesa si pe noi o " companie ".....avem intrare pe 12 iulie -Sithonia .... Eventual o plecare din Giurgiu la 3, sau poate chiar mai devreme ...Poate daca suntem mai multe masini , intunericul nu este o problema la traversarea Bulgariei ...
Asteptam raspuns .....
skiritelu
QUOTE (nehotarata @ Jul 8 2008, 21:07) *
Multumesc frumos! O sa tin cont de sfaturile tale!
Revin cu o intrebare care nu-mi da pace: daca vreau sa "rup" drumul pana in in Grecia cu un popas undeva prin Bulgaria, dincolo de Sofia, credeti ca ar fi foarte riscant? Si unde anume ati putea sa ma indrumati? O seara linistita!

Daca popasul il vrei ca sa te dezmortesti iti recomand OMV -urile(statiile de benzina).Sunt sigure,au toalete,market.
Unele au si masute, poti manca civilizat ce ai de acasa.
Daca vrei pentru dormit o noapte am vazut ca se recomanda Seres-ul in Grecia. Dupa Sofia nu prea ai unde dormi in Bulgaria.De fapt nici pana acolo(ar fi Pleven=Plevna)
Noi am calatorit noaptea.Am plecat la 1 si in Sofia am ajuns pe lumina cred ca era 5-6 nu am retinut.Nu am fost singuri ci cu alte 3 masini de aici de pe forum.
Oricum,oricand te-ai duce, drumul e plin de romani din toate colturile tarii.Am vazut ca si autocarele tot in statiile OMv opreau.
Drumul e obositor indiferent ca e zi sau noapte.Totusi cred ca noi am ales varianta cea mai buna si anume noapte la dus si zi la intors.
Daca te hotarasti sa opresti totusi,fa-o in Seres.
Gigi64
Buna seara,
Am nevoie de ajutorul vostru. Ce parere aveti despre regimul de masa self catering, merita incercat, daca da care sunt preturile in supermarketuri, As dori sa plec in Paralia Katerini, vila Dafni , aveti ceva informatii despre aceasta vila?
Va rog, astept raspuns naughty.gif
aylin
buna,de unde esti??pe unde iesi din tara??si noi plecam in sithonia vineri si iesim pe la calafat,noi suntem din Hunedoara....poate dc sunteti din apropiere ne putem intalni sa mergem impreuna incolo

salut,noi suntem din hunedoara,plecam vineri spre salonic.....cum luam legatura,poate plecam impreuna si iesim pe la calafat ca e drumul mai scurt.....astept un rasp

Buna si noi suntem din Hunedoara,cum facem sa luam legatura,poate plecam impreuna din oras....ar fii super sa mergem doua masini,mai ales in bulgaria......astept un mesaj de la tine....
adi206fly
Nu este nici un romanas care merge in Grecia pe 14 iulie cu auto ?

zugry
QUOTE (99TNT @ Jul 9 2008, 21:35) *
Buna seara !

Am citit mesajul dvs. si ne-ar interesa si pe noi o " companie ".....avem intrare pe 12 iulie -Sithonia .... Eventual o plecare din Giurgiu la 3, sau poate chiar mai devreme ...Poate daca suntem mai multe masini , intunericul nu este o problema la traversarea Bulgariei ...
Asteptam raspuns .....

Tocmai am mai gasit inca o posibila companie din Galati, pe ruta Giurgiu cu care ramane sa stabilim o ora exacta. De principiu, noi am vrea sa plecam in jur de 23 din Galati, deci cam pe la 3AM am fi in Giurgiu. Voi de unde plecati? YMS zugry01, telefon 0745637013. Cu cat mai multi, cu atat mai bine!
MustGo
QUOTE (adi206fly @ Jul 9 2008, 23:55) *

noi plecam luni nopatea 14-15 iulie . iesire din romania in jur de ora 3 dimineta pe la bechet .
petrupatrar
Salutare tuturor!

Tocmai ne-am intors dintr-un superb sejur de 10 zile in Thassos!
5 zile le-am petrecut in Golden beach si 5 zile in statiunea Potos.Cu cateva mici exceptii a fost de vis.
Este a 2-a oara cand ne petrecem concediul in Thassos,insa de data asta am fost pe pe cont propriu,experienta pe care dorim sa o repetam in fiecare an de acum inainte.
Pentru anul care vine ne dorim sa mergem in insula LEFKADA.
Poate cineva sa ne dea vreo informatie referitor la orice legat de insula(drum,cazare,plaje preturi etc.)?
Am vazut ca la un moment dat a existat un topic dedicat insulei Lefkada insa dupa doar cateva pagini a fost inchis.

Multumim anticipat! smile.gif
skippy2008
QUOTE (Gigi64 @ Jul 9 2008, 22:37) *
Buna seara,
Am nevoie de ajutorul vostru. Ce parere aveti despre regimul de masa self catering, merita incercat, daca da care sunt preturile in supermarketuri, As dori sa plec in Paralia Katerini, vila Dafni , aveti ceva informatii despre aceasta vila?
Va rog, astept raspuns naughty.gif

Preturile sunt mai mari decat la noi,chiar mult mai mari(chiar si in Carrefour Salonic),eu zic ca nu merita.Noi am fost la sfarsitul lunii iunie in Halkidiki.
nehotarata
QUOTE (skiritelu @ Jul 9 2008, 21:51) *
Daca popasul il vrei ca sa te dezmortesti iti recomand OMV -urile(statiile de benzina).Sunt sigure,au toalete,market.
Unele au si masute, poti manca civilizat ce ai de acasa.
Daca vrei pentru dormit o noapte am vazut ca se recomanda Seres-ul in Grecia. Dupa Sofia nu prea ai unde dormi in Bulgaria.De fapt nici pana acolo(ar fi Pleven=Plevna)
Noi am calatorit noaptea.Am plecat la 1 si in Sofia am ajuns pe lumina cred ca era 5-6 nu am retinut.Nu am fost singuri ci cu alte 3 masini de aici de pe forum.
Oricum,oricand te-ai duce, drumul e plin de romani din toate colturile tarii.Am vazut ca si autocarele tot in statiile OMv opreau.
Drumul e obositor indiferent ca e zi sau noapte.Totusi cred ca noi am ales varianta cea mai buna si anume noapte la dus si zi la intors.
Daca te hotarasti sa opresti totusi,fa-o in Seres.

Multumesc!!
aylin
....zugry...noi ne-am hotarit totusi sa iesim prin Calafat ,suntem din Hunedoara si e mai aproape.......am putea sa ne intilnim pe drum in Bulgaria....nu stiu daca este posibil,dar oricum iti doresc tie si familiei tale o vacanta perfecta si fara neplaceri!...Drum bun! biggrin.gif
99TNT
QUOTE (zugry @ Jul 9 2008, 22:13) *
Tocmai am mai gasit inca o posibila companie din Galati, pe ruta Giurgiu cu care ramane sa stabilim o ora exacta. De principiu, noi am vrea sa plecam in jur de 23 din Galati, deci cam pe la 3AM am fi in Giurgiu. Voi de unde plecati? YMS zugry01, telefon 0745637013. Cu cat mai multi, cu atat mai bine!

Noi suntem din Ploiesti . E foarte bine la 3 in Giurgiu, dar unde mai exact ? Chiar la vama sau altundeva ? E prima data cand ajungem acolo si nu stiu foarte exact .
Noi suntem o familie ( 2 adulti + 2 copii ) .
Mai tinem legatura .
bogu17
QUOTE (99TNT @ Jul 9 2008, 21:35) *
Buna seara !

Asteptam raspuns .....

Shi noi avem intrare pe 12 tot in Sithonia si mi se pare ok daca ne-am vedea la giurgiu pe la 12-1. Ce ziceti?
giovi_buru
QUOTE (bogu17 @ Jul 10 2008, 14:44) *
Shi noi avem intrare pe 12 tot in Sithonia si mi se pare ok daca ne-am vedea la giurgiu pe la 12-1. Ce ziceti?

eu tot pe 12 tb sa fiu acolo, insa ajung la Giurgiu in jur de 22.00!
decartier
as dori si eu niste informatii despre paradise bay- hanoiki , poze, cam cat faci cu masina pana acolo.. daca ma poate ajuta cineva. multumesc
crismary
QUOTE (cristina74 @ Jul 8 2008, 20:48) *
Buna plec in Sithonia Elea Village peste 3 zile

Noi am fost anul trecut acolo si mergem si anul acesta in august, de data asta si cu bebe mic. Daca vrei sa te relaxezi e locul ideal.
Vacanta placuta si te asteptam sa revii cu impresii.
richelieu
QUOTE (pvluci @ Apr 13 2008, 21:18) *
eu am mai fost cu masina cand o aveam pe leasing (de 2 ori), am si facut imputernicire si nici macar nu s-au uitat pe ea.. nici bulgarii si nici grecii
asa ca stai linistit...
acuma in iunie ma duc din nou, leasingul e gata, dar masina nu e pe numele meu ci al mamei aprox. aceeasi situatie ca a ta

coolspeak.gif

Stie cineva...imputernicirea de la firma de leasing, presupune ceva chestii speciale, ca la turci? Sau e suficienta o imputernicire in engleza de la firma de leasing?
skippy2008
QUOTE (richelieu @ Jul 10 2008, 17:22) *
Stie cineva...imputernicirea de la firma de leasing, presupune ceva chestii speciale, ca la turci? Sau e suficienta o imputernicire in engleza de la firma de leasing?

E suficienta o imputernicire in lb. engleza;nici noua nu ne-au cerut-o;am dat doar pasapoartele+certificatul de inmatriculare.
claudette03
QUOTE (petrupatrar @ Jul 10 2008, 09:27) *
Salutare tuturor!

Tocmai ne-am intors dintr-un superb sejur de 10 zile in Thassos!
5 zile le-am petrecut in Golden beach si 5 zile in statiunea Potos.Cu cateva mici exceptii a fost de vis.
Este a 2-a oara cand ne petrecem concediul in Thassos,insa de data asta am fost pe pe cont propriu,experienta pe care dorim sa o repetam in fiecare an de acum inainte.
Pentru anul care vine ne dorim sa mergem in insula LEFKADA.
Poate cineva sa ne dea vreo informatie referitor la orice legat de insula(drum,cazare,plaje preturi etc.)?
Am vazut ca la un moment dat a existat un topic dedicat insulei Lefkada insa dupa doar cateva pagini a fost inchis.

Multumim anticipat! smile.gif

Buna!

Vrem si noi sa plecam in Thassos in august. Te rog spune-mi si mie, daca tot te-ai dus de doua ori, in ce parte a insulei, sau in ce oras e mai ok de stat? Noi suntem un grup de tineri, asa ca ne intereseaza s distractia, nu numai odihna...
99TNT
QUOTE (bogu17 @ Jul 10 2008, 12:44) *

Salutare ! De unde sunteti ?
richelieu
QUOTE (skippy2008 @ Jul 10 2008, 18:41) *
E suficienta o imputernicire in lb. engleza;nici noua nu ne-au cerut-o;am dat doar pasapoartele+certificatul de inmatriculare.

Merci mult de raspuns. Dar...e necesar pasaportul la greci? Nu se poate intra cu CI?
mihail1986
salutare.. plec si eu pe 27 iulie seara la orele 22 sau 23 din bucuresti spre Sithonia. suntem 3 adulti si o sigura masina, cine mai pleaca atunci sa ma contacteze la id mihail_86. toate cele bune !
codruta
QUOTE (decartier @ Jul 10 2008, 14:45) *
as dori si eu niste informatii despre paradise bay- hanoiki , poze, cam cat faci cu masina pana acolo.. daca ma poate ajuta cineva. multumesc

Poze nu pot pune decat luni cand ne intoarcem. Cu masina cam intr-o ora de la Salonic esti la hotel. Hotelul e amplasat pe strada principala, dupa hotel Angelo, il gasesti usor. Pentru cati bani am platit e super misto. Meniul nu e foarte bogat, dar e ok iar mancarea de la cina este extrem de gustoasa. Nu te astepta la o demipensiune de genul celei din tunisia si turcia unde abunda felurile de mancare. Aici e un pic mai basic, dar cum ziceam, la cat bani am dat ma asteptam sa mananc chiar mai prost.
Camerele sunt ok, baile cam micute, aerul conditionat functioneaza bine. Daca sunteti bautori de cafea, puneti cu voi un filtru. Cafeaua de la micul dejun e proasta rau iar un expresso costa 3 euro (atat la hotel cat si in alte cafenele, baruri etc). O sa revin cu mai multe detalii despre statiune cand ma intorc.
levi007
Deci am fost 10 zile in Helkidiki la Hotel Gerakina Beach & Sidonia Vilage- caci aceste doua locatii sunt in acelasi complex . Au fost 10 zile minunate cu plaja buna , mincare buna , camera buna , cu tv si aer conditionat mobila rustica ca la machedoneni ,ambiant placut si distractiv , drumul ce a fost mai greu caci ne-a lasat clima la masinuta la intoarcere si am condus 900 de km in soare de 32 de grade.
Apropo o bere Amstel la 0.5 sticla la market este 0,9 centi la bar este3,4 euro.apa minerala proaste si ea scumpa luativa de acasa si nu uitati de cigari acolo costa 3 euro pachetul , o saltea pneumatica 6 euro, 350gr. uzo 2.5 euro , ochelari de soare 10 euro , benzina 1.3 euro.cool.gif Va timit citeva poze si filmulete.Click to view attachmentClick to view attachment[attac
hment=424114:DSCN0237.JPG]Click to view attachmentJPG]SCClick to view attachmentN0166.JPG]Click to view attachment[attachment=42411
Click to view attachment3:DSCN0409.JPG]
skippy2008
QUOTE (richelieu @ Jul 10 2008, 20:05) *
Merci mult de raspuns. Dar...e necesar pasaportul la greci? Nu se poate intra cu CI?

Ba da,se poatte si cu CI,dar noi aveam copilul trecut pe pasaport.
edbica2000
QUOTE (skippy2008 @ Jul 10 2008, 08:08) *
Preturile sunt mai mari decat la noi,chiar mult mai mari(chiar si in Carrefour Salonic),eu zic ca nu merita.Noi am fost la sfarsitul lunii iunie in Halkidiki.

Eroare. Preturile sunt cel mult egale cu ale noastre daca nu chiar mai mici la majoritatea produselor.
zugry
QUOTE (99TNT @ Jul 10 2008, 14:16) *
Noi suntem din Ploiesti . E foarte bine la 3 in Giurgiu, dar unde mai exact ? Chiar la vama sau altundeva ? E prima data cand ajungem acolo si nu stiu foarte exact .
Noi suntem o familie ( 2 adulti + 2 copii ) .
Mai tinem legatura .

Si pentru noi este prima oara in Giurgiu, dar avem telefoane mobile - 0745637013, 0729882180 - si ne putem auzi pentru a stabili unde. Ma gandesc ca trebuie sa fie o benzinarie, ceva inainte de pod, nu?

Vad ca ceilalti trag sa iasa mai repede din tara (22 / 12-1). Ar fi bine sa fim macar 2 masini. Ramane ora 3?

Aylin, drum bun si vacanta superba va dorim, era logic si de asteptat sa iesiti pe vama mai apropiata. Poate altadata... tongue.gif
tothem
este cineva care pleaca in data de 21 spre seara?...noi suntem o masina cu 4 adulti.....las id-ul de mess pt cei interesati dcip2002
adi206fly
QUOTE (MustGo @ Jul 10 2008, 07:31) *
noi plecam luni nopatea 14-15 iulie . iesire din romania in jur de ora 3 dimineta pe la bechet .

Noi suntem din Bucuresti si iesim pe la Giurgiu poate ne intalnim pe drum vacanta placuta si drum bun ADI
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.