Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53

night_guy
Salutare ,
am si eu o nelamurire ... vreau sa plec cu masina in Grecia -Corfu si nu stiu daca am nevoie de pasaport sau nu ... pls help

vacante frumoase
mjustin
Poti trece cu pasaportul dar poti trece frontiera si cu CI fara probleme. Pasaportul ramane mai serios insa.
andamada
QUOTE (schumiholic @ Jun 17 2008, 18:46) *
Multumesc tuturor celor care si-au dat cu parerea in privinta dilemei mele legate de sejurul in Grecia. Adevarul e ca pana la urma tine de noroc. In 2006 si eu am prins vreme excelenta in aceeasi perioada iar anul trecut au fost cateva zile urate. Ne-am hotarat pentru plecarea din 30 august si acum, cum ne-o fi norocul!

Noi avem prima zi de sejur 31 august in Halkidiki, probabil ca plecarea va fi pe 30 august. Mergem pentru prima oara si cautam tovarasi de drum, dar pana acum nimeni nu ne-a raspuns. De unde sunteti?
andamada
Si chiar n-a mai fost nimeni de pe forum la Athos Palace? Nu pot sa cred! Voiam ceva impresii.Poate se gandeste careva sa ne raspunda. Multumesc anticipat.
lilidy
QUOTE (andamada @ Jun 18 2008, 10:21) *
Noi avem prima zi de sejur 31 august in Halkidiki, probabil ca plecarea va fi pe 30 august. Mergem pentru prima oara si cautam tovarasi de drum, dar pana acum nimeni nu ne-a raspuns. De unde sunteti?

Buna! Noi plecam pe 31 august pe la 5-6 dimineata si ne-ar prinde bine companie pe drum, mai ales la traversarea Bulgariei, pentru ca noi mergem in Katerini. Ar fi bine sa formam o coloana pe traseu, desi anul trecut am mers singuri si n-am avut probleme, dar nu se stie niciodata....Si noi avem o fetita, mai mititica decat a voastra, are 5 ani, careia i-ar prinde bine putina joaca macar pe timpul opririlor. Poate reusim si mergem pe drum impreuna........
cristianm
Apropos de coloana. Nu este bine sa fie prea mare, max 3 masini. Cu cat sunt mai multe si ocupantii mai diversificati o sa fie probleme: unul vrea sa opreasca altul nu , se mai pierd , mai ales la traversarea Sofiei(inclusiv daca se ia pe centura, sunt destule intersectii).
Stabiliti dinainte cum o sa mergeti, stilul de condus(mai tare, mai incet ) ca daca unul merge incet si altul are un alt stil , de aci nu o sa rezulte dacat o situatie de stres.
Mai mult, daca sunteti coloana si Doamne fereste va opreste politia, stabiliti de la inceput cum platiti spaga, ca in proportie de 99% este oprita prima masina, chiar daca toate mergeau peste limita de viteza. Nu opriti si voi daca este oprit capul de coloana, asteptati putin mai departe, pt ca riscati sa se "ocupe" si de voi.

Nu este o tragedie sa mergeti singuri(mai ales ziua), dar este mai bine daca mai mergeti cu inca o masina, distantele intre sate sau orase in Bulgaria sunt destul de mari.

Am fost pana la Sofia saptamana trecuta si se pare ca traficul extraurban s-a mai marit si au inceput sa mai dispara din celebrele LADA, au fost inlocuite cu "nemtesti" de la mijlocul anilor 90'.
remyx
2 link-uri utile :

Preturile la benzina in grecia (si oriunde in lume) updatate in sistem "wikipedia" :

http://gasoline-germany.com/international.phtml?land=63

Info despre Halkidiki :

http://www.barefoot.info/mainland/Halkidiki.html#Ag%20Mamas
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Gr...photo883209.htm
http://www.travelinfo.gr/halkidiki/beaches.htm
iwantmorespam
Salutare!

Am o intrebare: ce inseamna practic minibar in camera in hotelurile din Grecia - mai precis pe langa Atena? E un frigider mic in care pun doar cei de la hotel bauturi si le pot consuma contra cost sau as putea sa imi pun si eu ceva mancare (iaurt, branza, mezeluri, etc)? Ar fi interzis sa il folosesc in interes sa zic asa personal? Eventual sa imi pun sucurile cumparate de mine? biggrin.gif

Tx!
cristisialex
Va rog , o sugestie, pentru olimpic Beach Grecia . Mergem si cu bb care are 2 ani si jumatate asa k nu vrem sa nu aiba si el o minipiscina pe acolo . ce hotel ar fi mai nimerit ?
i_and
n-am gasit topic deschis, dar daca nu stie nimeni poate ca umblu eu:)

manastirile din meteora: le-a vizitat cineva? cat costa? ce program de vizitare exista? le gasesc pe vreun site?

multumesc!!!
pete1
QUOTE (emese00 @ Jun 14 2008, 14:51) *
Cine mai pleaca cu masina in Grecia in 21.06?

Plecam in 20 iunie din cluj in halkidiki, prin serbia si macedonia! Oprim o noapte in serbia, ca nu-i raliu, undeva intre belgrad si nis! Suntem 6 masini si iesim prin Bors - Bekescsaba- Szeged- Novi Sad- Belgrad- Nis ...e mai ok , pt ca intram pe autostrada din szeged , iar intre bors si szeged nu-s asa multe tiruri...al doilea argument este ca mergem in concediu, nu ne grabim si vrem sa vedem cat mai multe locuri noi si faine! daca te intereseaza: sabau.p@gmail.com
edbica2000
QUOTE (cristisialex @ Jun 18 2008, 17:19) *
Va rog , o sugestie, pentru olimpic Beach Grecia . Mergem si cu bb care are 2 ani si jumatate asa k nu vrem sa nu aiba si el o minipiscina pe acolo . ce hotel ar fi mai nimerit ?

Nu exista hotel cu piscina sau minipiscina in Olympic beach.

QUOTE (i_and @ Jun 18 2008, 20:43) *

manastirile din meteora: le-a vizitat cineva? cat costa? ce program de vizitare exista? le gasesc pe vreun site?

multumesc!!!

Hai sa postam sa ne aflam in treaba. Numai deunazi sunt postate tarifele la excursiile optionale.
Pe site-urile agentiile romanesti le gasesti pe toate ca fiind optionale, cu descrieri si tarife. Iar netul este plin...numai lenea e mare.
orthodoxis
QUOTE (Q man @ Jun 9 2008, 08:49) *
Multumesc.
Au si locuri de parcare ptr masina?

Nu prea sunt locuri de parcare destinate.
Langa hotel pe strada sau in vecinatate.
Salonicul e mai linistit ca romanika noastra!
miss_bianco
QUOTE (iwantmorespam @ Jun 18 2008, 17:07) *
Salutare!

Am o intrebare: ce inseamna practic minibar in camera in hotelurile din Grecia - mai precis pe langa Atena? E un frigider mic in care pun doar cei de la hotel bauturi si le pot consuma contra cost sau as putea sa imi pun si eu ceva mancare (iaurt, branza, mezeluri, etc)? Ar fi interzis sa il folosesc in interes sa zic asa personal? Eventual sa imi pun sucurile cumparate de mine? biggrin.gif

Tx!

minibar e frigider micut,ce consumi platesti.
bineinteles ca il poti folosi in uz personal,scoti totul,le pui in sertar,pui alimentele tale,si cand pleci pui ce era inapoi.
da oare o sa innace daca cumperi tu alimente?ca e foarte mic...
geocosma
QUOTE (i_and @ Jun 18 2008, 21:43) *

multumesc!!!

Uite aici!
Nu este in topicul de Grecia, este cel pentru Halkidiki. Tot pe acolo poti sa gasesti si excursiile din statiuni. Spor la studiu.
schumiholic
QUOTE (andamada @ Jun 18 2008, 10:21) *

Noi plecam cu autocarul, nu cu masina.

QUOTE (remyx @ Jun 18 2008, 16:28) *

Foarte interesante linkurile! Daca mai ai si altele, mai pune! Chiar ma intereseaza cat mai multe informatii despre plajele din Halkidiki.
andamada
QUOTE (lilidy @ Jun 18 2008, 15:28) *
Buna! Noi plecam pe 31 august pe la 5-6 dimineata si ne-ar prinde bine companie pe drum, mai ales la traversarea Bulgariei, pentru ca noi mergem in Katerini. Ar fi bine sa formam o coloana pe traseu, desi anul trecut am mers singuri si n-am avut probleme, dar nu se stie niciodata....Si noi avem o fetita, mai mititica decat a voastra, are 5 ani, careia i-ar prinde bine putina joaca macar pe timpul opririlor. Poate reusim si mergem pe drum impreuna........

Sigur, de ce nu? Acum depinde de unde plecati la ora aia si traseul pe care vreti sa-l urmati. Pana atunci avem timp sa stabilim si detaliile astea, ne consultam ( noi avem cunostinte care au fost de vreo trei ori in vacante in Grecia si ne-au promis ca ne vor da solutiile cele mai bune cu privire la drum, ce e fain de vizitat si altele, ca , deh, in trei ani le mai inveti din experienta). biggrin.gif
Tinem legatura, ok?
Voi unde ati fost acum un an? In ce zona? La noi e prima iesire din tara in concediu si culegem informatii... naughty.gif
bogu17
QUOTE (nehotarata @ Jun 17 2008, 14:47) *
Buna ziua,

M-am trezit foarte tarziu si n-am mai gasit nimic liber, la nici o vila, in Sithonia, Vourvourou. Am scris o gramada de mail-uri insa toti grecii mi-au raspuns: "sorry, we don't have free apartment". Poate cineva sa-mi vanda un pont? Poate nu caut unde trebuie. Am luat adrese de pe www.halkidiki.com. As prefera un apartament sau un studio deoarece suntem 4 persoane, 2 adulti si 2 copii. Multumesc!

Incearca la Romadria,poate iti pot gasi ei ceva, mie mi-au gasit la vila Christina chiar ultimele 4 studiouri. Noi plecam pe 12.07
lilidy
QUOTE (andamada @ Jun 19 2008, 11:27) *
Sigur, de ce nu? Acum depinde de unde plecati la ora aia si traseul pe care vreti sa-l urmati. Pana atunci avem timp sa stabilim si detaliile astea, ne consultam ( noi avem cunostinte care au fost de vreo trei ori in vacante in Grecia si ne-au promis ca ne vor da solutiile cele mai bune cu privire la drum, ce e fain de vizitat si altele, ca , deh, in trei ani le mai inveti din experienta). biggrin.gif
Tinem legatura, ok?
Voi unde ati fost acum un an? In ce zona? La noi e prima iesire din tara in concediu si culegem informatii... naughty.gif

Noi plecam din Bucuresti, pe traseul Giurgiu-Sofia-Kulata-Salonic-Katerini. Am fost de 2 ori pana acum, dar fara pitic, tot in Paralia Katerini, iar de acolo am plecat in excursiile organizate de firma de turism, cu ghid roman. Ultima oara am mers anul trecut in septembrie cu masina, drumul e ok, noi am mers in medie cu 130-140km/h, am mers si cu 180 cand s-a putut, avand GPS si antiradar (pt Bulgaria, la greci nu e legal, si a avut grija vamesul sa ne reaminteasca pt ca ne-a vazut cu el). Acum mergem strict pt plaja cu pitica, pt ca e obositor de mers in excursii cu copiii. De vizitat: Meteora, Atena - Acropole, croaziera pe insula Skiatos, croaziera la Muntele Athos, Muntele Olimp....etc. Dar, repet, cu copiii e greu, de obicei se pleaca in excursii pe la 5,30-6,30 cel mai tarziu, si intoarcerea este seara, ora 19- 21. La Atena, sa mergi cu masina e obositor, pt ca sunt aprox 800 km dus-intors, noi am luat excursia organizata, si am plecat cu autocarul la 23,30 din Paralia Katerini, am ajuns in Atena la 5,30, iar intoarcerea a fost in jurul orei 21. E obositor, dar e frumos!

Daca mai vrei detalii iti raspund cu cea mai mare placere!
i_and
QUOTE (geocosma @ Jun 19 2008, 09:09) *
Uite aici!
Nu este in topicul de Grecia, este cel pentru Halkidiki. Tot pe acolo poti sa gasesti si excursiile din statiuni. Spor la studiu.

link-ul nu functioneaza. adica merge, dar imi spune ca ... Sorry, some required files are missing, if you intended to view a topic, it's possible that it's been moved or deleted. Please go back and try again.

oricum, am incercat astazi sa-mi fac nitel timp sa ma uit peste diverse site-uri, inteleg ca am nevoie neaparat de o zi pt meteora, majoritatea manastirilor avand program de vizitare destul de limitat.
gogutan
Cer ajutor celor care cunosc sau au fost recent prin Sofia.
Am inteles ca portiuni din centura Sofia sunt in lucru, ma intereseaza segmentul cu intrare dinspre Vraca si iesire spre Plovdiv(autostrada)...
Plec din Craiova spre Turcia in iulie si n-as vrea sa ma incurc pe cine stie ce devieri
Multam frumos si vacante placute tuturor!
geocosma
QUOTE (i_and @ Jun 19 2008, 13:09) *
link-ul nu functioneaza. adica merge, dar imi spune ca ... Sorry, some required files are missing, if you intended to view a topic, it's possible that it's been moved or deleted. Please go back and try again.

oricum, am incercat astazi sa-mi fac nitel timp sa ma uit peste diverse site-uri, inteleg ca am nevoie neaparat de o zi pt meteora, majoritatea manastirilor avand program de vizitare destul de limitat.

Mda, am vazut si eu acum ca nu merge redirectionarea catre link. Cand am postat, linkul merge (este tot pe Softpedia, in topicul Halkidiki).
Mai jos ai ceea ce am scris acolo, cu mici corecturi. Sunt pareri cu privire la mai multe obiective din Halkidiki si de pe riviera Olimpului.

Meteorele:
Cele sase manastiri care pot fi vizitate sunt: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou (singura manastire de maicute din ansamblu; celelalte sunt manastiri de calugari), Sf. Nicolae, Sfanta Treime si Sf. Stefan.
In general programul de vizitare, vara, este de la 9 la 18. Este posibil ca intre 13 si 15.30 sa fie inchise. In 2006 am gasit pe undeva (cred ca pe un site al ministerului culturii din Grecia - nu mai stiu exact) un program de vizitare. Conform acestuia avem perioadele de vizitare:
Marea Meteora: 9-13 si 15.20-18. Marti inchis toata ziua.
Varlaam: 9-13 si 15.20-18. Vineri inchis toata ziua.
Sfantul Stefan: 9-13 si 15.20-18. Luni inchis toata ziua.
Sfantul Nicolae: 9-15.30. Vineri inchis toata ziua (programul de la Sf. Nicolae este cel afisat la intrare, identic si in 2006 si in 2007 - am comparat poze si filmarile mele)
Sfanta Treime (St. Triada): 9-12.30 si 15.20-17. Joi inchis toata ziua. (in 2007, programul afisat la intrare era 9-17, indiferent de zi).
Rousanou: 9-17.45 (in fiecare zi) (in 2006, programul afisat la intrare era 9-18).
Dupa cele doua vizite (una in 2006, alta in 2007) consider, ca preferinte proprii, ca merita vizitate in special Marea Meteora, Varlaam (sunt vecine), Sf. Stefan. Este interesanta si Rousanou. Dupa ce vizitezi aceste patru manastiri, Sf. Treime si Sf. Nicolae ti se par foarte saracacioase.
Intrarea este 2 euro/pers, parcarea este gratis, langa intrarile manastirilor si pe drumul de acces la ele. Tinuta este obligatorie (la barbati merge cu pantaloni gen bermude, la femei neaparat cu fusta mai lunga, sub genunchi, nu cu pantaloni).
La magazinele de icoane o sa va intrebe din ce tara sunteti, recunoasteti cu mandrie ca sunteti romani si veti fi intampinati de ghizi care vorbesc limba. Preturile pentru romani sunt mai mici cu cca. 30% fata de cele afisate. Sunt icoane si alte obiecte de cult si la tarabe in parcari dar mai ales in magazinele din manastiri. Chiar si din manastiri am luat icoane la pret mai mic decat cel afisat (la Sf. Nicolae).
Din Halkidiki la Meteore am trecut prin trei puncte de plata a taxei de autostrada, si am platit la doua cate 2 euro (unul era gratis - am fost sambata-duminica).
Consider ca Meterorele trebuiesc vizitate cu masina proprie, nu cu autocarul. Cunostinte de-ale mele care au vizitat Meteorele cu autocarul, fiind cazate la Paralia Katerini (mai aproape de manastiri decat Halkidiki) mi-au spus ca plecarea este pe la miezul noptii iar intoarcerea spre seara, si vii foarte obosit. Pe langa asta se viziteaza doar vreo 2 manastiri. La aceste excursii ai avantajul ghidului, care-ti lipseste la excursia pe cont propriu. Anul trecut la Marea Meteora am prins un grup de romani cu autocarul, i-am "insotit" prin micul lor turneu, ascultand ce explica ghida. Pe fetele unor excursionisti se citea deja plictiseala si nici nu-i mai interesa obiectivul turistic.

Halkidiki:
Pentru Hakidiki agentiile romanesti cumpara de obicei pachetele turistice de la Melitour - agentie greceasca, cu sedii in Salonic si Neos Marmaras. De romani se ocupa Lucian, care va veni cu oferta pentru excursie in golful Toroneos (golful dintre Kassandra si Sitonia). Pretul a fost de 30 euro/pers (in 2006). Noi am fost grup mai mare (cca. 30 pers) si am obtinut transportul gratis de la hotel la port (eram la cca. 9 km de Neos Marmaras - Philoxenia este la vreo 30-40 km de Neos Marmaras). Plecarea se face din portul din Neos Marmaras, cu vasul Sf. Nicolae. Sunt mai multe vaporase care fac excursia asta, deci este posibil sa gasesti si la alte preturi. La plimbarea in Toroneos este inclusa si o masa la pranz: un sandvis (hamburger) si un pahar cu suc. Croaziera consta in plecarea catre insula Kelifos (Testoasa), din apropierea orasului Neos Marmaras, unde se face o oprire de vreo 20 minute pentru balaceala. Apoi se merge catre Kassandra si se opreste intr-un mic portulet, cu plaja cu sezlonguri (gratis in 2006) si bar, de unde puteai lua bauturi racoritoare, bere etc. Pe plaja aveau si salupe care trageau banana sau colaci. Aici este o pauza de cca. 1 ora, iar la intorcere primesti hamburgerul si sucul. Se merge apoi pe langa Kassandra si se face o alta oprire in Pefkohori. Aici unii s-au dus la cumparaturi, noi am ramas pe plaja. Plaja aici este din pietris, cu intrare lina in apa - recomand oprire la taverne. Apoi plecare spre Sithonia, se mai face o oprire pentru o alta balaceala in apa foarte limpede si se merge spre Neos Marmaras (trecandu-se pe langa Porto Carras), unde se acosteaza pe la ora 5 pm.

Croaziera din jurul Muntelui Athos oferita de ghid costa, anul trecut, 35 euro/pers fara transport, respectiv 40 euro/pers cu transport. Plecarea se face din portul Ormos Panagias, cu vasul Menia Maria III (un vas negru, cu trei catarge, genul pirati). Am luat bilet de la o agentie din port pe acest vapor si m-a costat doar 20 euro/pers. Copilul de 12 ani a mers gratis. Biletele le-am luat cu o zi inainte de plecare. Plecarea este la ora 9 si daca te duci cu masina personala este bine sa ajungi cel tarziu la 8.30, ca sa nu alergi dupa loc de parcare. Intrebi cand au ghid si in limba romana si iti iei pentru ziua aceea.
La plimbarea spre Athos, pe vapor gasesti contra cost sandvisuri, bauturi racoritoare, bere, iar la pranz se acosteaza la Ouranopolis, unde poti sa mananci la tavernele din apropierea portului. Dupa plecarea de la Ouranopolis, pana la Ormos Panagias, in cca. 2 ore este un program pentru copii si apoi un program folcloric, similar serii grecesti. Dimineata, la plecarea spre Athos, apare un tip imbracat in costum de pirat care acosteaza pasagerii, cu care face poze. Pana la coborarea la Ouranopolis pozele sunt facute, si costa 4 euro bucata.
La Petralona iti poti rezerva o jumatate de zi din timp. O sa vezi indicatoare pe drumul dintre Salonic si Halkidiki. Eu am ramas cam dezamagit dupa vizitarea pesterii. Este intr-adevar o pestera cu stalactite si stalacmite iar pentru mine a fost o premiera sa vad asa ceva. Insa acolo nu ai voie sa filmezi sau sa faci fotografii. In pestera se intra doar cu ghid, in grupuri, restranse, astfel incat toti turistii sa fie sub supraveghere. Tariful este de 6 euro si mi s-a parut exagerat pentru ceea ce poti vedea acolo. Dupa parerea mea este mult mai valoroasa vizitarea celorlaltor trei manastiri de la Meteore decat Petralona (este doar o parere personala). Parcarea este gratis. Dupa aceea, in acelasi pret, poti vizita un muzeu din apropiere cu replici ale craniului omului de Petralona si alte oase si oscioare de animale gasite in pestera. Pestera este in continuare in studiu de catre arheologi, de aceea spatiul deschis vizitarii pare extrem de redus. Petralona este la nord de Kassandra, intre Salonic si cele 3 brate ale lui Halkidiki.

Acestea sunt doar parerile mele personale; fiecare isi poate face vacanta dupa cum vrea. Mai poti vizita pasul Prionia, in Olimp, o plimbare prin Litohoro, la poalele muntelui sau chiar la Dion. Se pot face intr-o singura zi, dar sunt in drumul catre Meteore.

titobandito666
sal, ultima strigare catre grecia, plecare vineri noaptea biggrin.gif
da-ti un mesaj pe private!
Concediu placut tuturor!
ASZ
QUOTE (edbica2000 @ Jun 19 2008, 00:18) *

Am fost recent la Hotel Edem (este intre Paralia Katerini si Olympic Beach), unde cazarea+masa a fost OK (este de 3 stele, insa eu zic ca 2 sunt destule) si are piscina cu sectiune pt. copii.
In plus cazarea este in bungalow-uri, adica ai si terasa si iesire direct pe spatiul verde, plaja este la maxim 50 de metrii de bungalow-uri (este foarte comod cand ai copil mic), plaja este cu nisip fin si libera, cu sezlonguri gratuite. Inclusiv masa a fost ok.
http://www.mareea.ro/mareea-info-n-Hotel_H..._-pId-1140.html
paurelian
Salutare!

Duminica noaptea(22.06) pleaca cineva spre Grecia? dati un semn pe privat daca da.

Concediu placut tuturor!

A.
nehotarata
QUOTE (bogu17 @ Jun 19 2008, 11:57) *
Incearca la Romadria,poate iti pot gasi ei ceva, mie mi-au gasit la vila Christina chiar ultimele 4 studiouri. Noi plecam pe 12.07

Am primit un raspuns afirmativ de la greci azi dimineata. Am facut rezervarea aici: http://www.halkidiki.com/evangelia/index.htm. 60 euro/apartament/noapte. Mi se pare un pret bun. Cine a mai fost aici poate sa-mi ofere ceva informatii? Multumesc frumos! Numai bine tuturor!!
cristisialex
[quote name='edbica2000' date='Jun 19 2008, 00:18' post='4765188']

multumesc, totusi un hotel care sa fie aproape de plaja , curat si dragut care ar fi ?
cristinam81
buna ziua
noi plecam pe 25 iulie in Olimpic Beach , mai merge cineva?
Cristina L
Poti inchiria masina in Corfu daca ai permis de mai putin de 1 an ( cateva luni) ?
andra76
QUOTE (Cristina L @ Jun 20 2008, 14:41) *
Poti inchiria masina in Corfu daca ai permis de mai putin de 1 an ( cateva luni) ?

BUNA SINT ANDRA NOU INTRATA IN FORUM.ASEARA M-AM INTORS DIN CORFU,POTI INCHIRIA MASINA DAR PE RASPUNDEREA TA,DACA TE PRINDE POLITIA AI INCURCAT-O. CEI DE LA INCHIRIERI DAU MASINA TUTUROR CELOR CU VIRSTA DE PESE 18 ANI,NU TE INTREABA DACA AI PERMIS.INCA CEVA:AVETI MARE GRIJA CU CE AGENTIE PLECATI. NOI AM PLECAT PRIN ELITE TOURS SI AM LUAT O MARE TEAPA.NOROC CA AM FOST CU MASINA PERSONALA SI AM PUTUT PLECA IN ALTA PARTE.LA AGENTIE NE-AU ARATAT NISTE POZE SUPER DE LA HOTELUL UNDE URMA SA STAM.EI BINE POZELE ERAU FACUTE IN CU TOTUL ALTA LOCATIE. CIND AM AJUNS ACOLO(PALEOKASTRISTA)-HOTEL ARRIANA DE 3 STELE ERA JALNIC.AM SUNAT LA AGENTIE AM CERUT BANII INAPOI,NE TRIMIS LA UN HOTEL DE 4 STELE+,UNDE A TREBUIT SA MAI DAM 450 EURO DE FAMILIE PT 7 ZILE......SCUZE DACA TE-AM PLICTISIT DAR TREBUIE SA AIBA GRIJA TOTI CEI CARE PLEACA PRIN ACEASTA AGENTIE.
rapatak
oricum presupun ca e mult mai rentabil decat in romania
Gabryel
Bai fratilor, cum pot intra la McDonalds-ul de pe centura Sofiei, la dus, ca e pe partea cealalta de drum, tocmai cand incep 4 benzi cu scoar pe mijloc. GPS-ul ma baga prin spatele lui, inainte de a incepe autostrada, prin cartierul ala rezidential, cred.
As putea intoarce la intersectia urmatoare dar cand ies de la Mc, pot intoarce ?

http://maps.google.com/maps?f=d&hl=ro&...mp;t=h&z=16
dianis23
a fost careva pe la hotelul gerakina beach??????stiti cum e?????ce ofera mai exact????e o singura piscina exterioara la intreg complexul????plaja e cu nisip asa cum zic ei pe site???va rog cine stie sa-mi raspunda worthy.gif ....multumesc!
ovidiu7020010
QUOTE (dianis23 @ Jun 20 2008, 18:46) *
a fost careva pe la hotelul gerakina beach??????stiti cum e?????ce ofera mai exact????e o singura piscina exterioara la intreg complexul????plaja e cu nisip asa cum zic ei pe site???va rog cine stie sa-mi raspunda :worthy: ....multumesc!

Da, am fost acum trei ani.Mie mi-a placut.Din cate retin e o singura piscina.Plaja e misto, e cu nisip, intrarea ok in apa iar apa extraordinar de curata si limpede.E o locatie in care as reveni oricand cu mare placere.Mancare excelenta, serviciile de masa si curatenie ok.Cu programul de seara de divertisment e mai slabuta treaba.dar hotelul e cam profilat pe familii cu copii.Asa ca ... distractia depinde de fiecare dintre noi.
ccacyp
QUOTE (cristinam81 @ Jun 20 2008, 13:02) *
buna ziua
noi plecam pe 25 iulie in Olimpic Beach , mai merge cineva?

si noi plecam pe 25 iulie in paralia, la hotel central, cred ca este tot pe acolo. noi suntem din valcea. daca vreti ne intalnim pe traseu
dianis23
QUOTE (ovidiu7020010 @ Jun 20 2008, 17:01) *
Da, am fost acum trei ani.Mie mi-a placut.Din cate retin e o singura piscina.Plaja e misto, e cu nisip, intrarea ok in apa iar apa extraordinar de curata si limpede.E o locatie in care as reveni oricand cu mare placere.Mancare excelenta, serviciile de masa si curatenie ok.Cu programul de seara de divertisment e mai slabuta treaba.dar hotelul e cam profilat pe familii cu copii.Asa ca ... distractia depinde de fiecare dintre noi.

merci...aa dak mai revii spune-mi te rog dak e ce vizita prin zona...merg cu masina proprie si nu as vrea sa stau numai la hotel
MITUMITULINA
cool.gif mai merge cineva in Corfu.........pe 7 august........cu agentia Oniro?
denis radu
QUOTE (Gabryel @ Jun 20 2008, 18:22) *
Bai fratilor, cum pot intra la McDonalds-ul de pe centura Sofiei, la dus, ca e pe partea cealalta de drum, tocmai cand incep 4 benzi cu scoar pe mijloc. GPS-ul ma baga prin spatele lui, inainte de a incepe autostrada, prin cartierul ala rezidential, cred.
As putea intoarce la intersectia urmatoare dar cand ies de la Mc, pot intoarce ?

Te complici cu McDonalds. Dupa Sofia spre Grecia sunt o gramada de popasuri gen Albota sau Dealul Negru . Se poate manca f bine la preturi super rezonabile . Noi anul trecut am platit 10 euro(1 euro bacsis) petru meniu complet de 2 persoane .
ASZ
QUOTE (cristisialex @ Jun 20 2008, 11:13) *
multumesc, totusi un hotel care sa fie aproape de plaja , curat si dragut care ar fi ?

Citeste ce ti-am raspuns in pagina anterioara !!!!
fcrisu
cine pleaca pe 9 august la platamonas?

QUOTE (fcrisu @ Jun 21 2008, 23:50) *

masina batrana viteza medie posesor legitimatie IPA plecare 9 august ora 3,30 bucuresti intalnire la bariera Progresul
videosuzy
QUOTE (fcrisu @ Jun 21 2008, 23:55) *

masina batrana viteza medie posesor legitimatie IPA plecare 9 august ora 3,30 bucuresti intalnire la bariera Progresul

Si eu sunt membru IPA din 2002 insa iti recomand sa nu faci uz de legitimatie decat in situatie extrema (radar, filtru total sau orice alta situatie din care un turist obisnuit iese cu greu) pentru ca nu-ti confera nici un avantaj in fata politistilor bulgari (in grecia am avut sprijin in Igoumenitsa, cand am confundat portul vechi cu portul nou, si gratie acesteia, politistii au dat prin statie si am reusit sa prind ferry care a asteptat 10 minute peste ora de plecare. Ca o paranteze, am fost ultimul intrat in cala ferry dar primul la iesire... cool.gif.

Cu stima,

Cata

adrian_sibiu
M-ar interesa cat de dese sunt feriboturile in Igumenitsa spre Corfu si cat costa un bilet pt. o persoana/masina. Adresa sau coordonatele GPS ale locatiei de imbarcare. Multumesc frumos.
fcrisu
nu era vorba de abuz de legitimatie,cu bulgaria am ceva experienta pe partea de litoral asa ca ms. oricum
thumbsup.gif
videosuzy
QUOTE (adrian_sibiu @ Jun 22 2008, 20:04) *
M-ar interesa cat de dese sunt feriboturile in Igumenitsa spre Corfu si cat costa un bilet pt. o persoana/masina. Adresa sau coordonatele GPS ale locatiei de imbarcare. Multumesc frumos.

Pozitia exacta a portului ferry e N39.49755; E20.26326.

Chiar daca pare departe de tarm, aceea e intrarea in port.

Pretul a fost anul trecut de 8e/pers si pentru masina parca 24e...Mai bine ma abtin si las pe altcineva care tocmai s-a intors si poate spune exact.

Cata

angheldragos
Cat mai este pretul la motorina in Grecia? Ce-i care au fost anul asta ii rog sa-mi rasp si mie pe prvivat pt ca topicul acesta este foarte activ si imi este greu sa il urmaresc...are si multe pagini. Va multumesc!
Gabryel
QUOTE (denis radu @ Jun 21 2008, 09:39) *
Te complici cu McDonalds. Dupa Sofia spre Grecia sunt o gramada de popasuri gen Albota sau Dealul Negru . Se poate manca f bine la preturi super rezonabile . Noi anul trecut am platit 10 euro(1 euro bacsis) petru meniu complet de 2 persoane .

Merci.
Ai dreptate, e multa bataie de cap, dar daca se hotaraste "gloata" sa traga acolo macar sa nu fiu luat ca din oala.
Vorba ta, mai degraba sa-mi iau de-o grija cu trecutul de Sofia si dupa aia o sa mai vedem.
Buna si precizarea aia cu euro. In mare se accepta, dar folosesc un curs corect ? Ei, oricum, cat pot sa "traga" din 10 Euro ?
Ar fi bine sa stim pe unde sunt zonele unde se poate plati cu euro si unde nu.
bluewave
inca o strigare ... buc-halkidiki pe 08.08.08 dimineata....
cristisialex
QUOTE (ASZ @ Jun 19 2008, 21:11) *
Am fost recent la Hotel Edem (este intre Paralia Katerini si Olympic Beach), unde cazarea+masa a fost OK (este de 3 stele, insa eu zic ca 2 sunt destule) si are piscina cu sectiune pt. copii.
In plus cazarea este in bungalow-uri, adica ai si terasa si iesire direct pe spatiul verde, plaja este la maxim 50 de metrii de bungalow-uri (este foarte comod cand ai copil mic), plaja este cu nisip fin si libera, cu sezlonguri gratuite. Inclusiv masa a fost ok.
http://www.mareea.ro/mareea-info-n-Hotel_H..._-pId-1140.html

Mersi frumos, spre edem inclin si eu dar am citit insa pe un forum ca nu sunt conditii bune. Zicea cineva ca nu au nici macar dusuri , ca fotografiile de prezentare sunt vechi si ca hotelul arata jalnic .

QUOTE (ASZ @ Jun 21 2008, 19:42) *
Citeste ce ti-am raspuns in pagina anterioara !!!!

Mersi frumos, spre edem inclin si eu dar am citit insa pe un forum ca nu sunt conditii bune. Zicea cineva ca nu au nici macar dusuri , ca fotografiile de prezentare sunt vechi si ca hotelul arata jalnic .

QUOTE (cristisialex @ Jun 23 2008, 07:49) *

asta am gasit postat despre hotel , e din 2007
Salutare,
concediul l-am petrecut in Paralia , la Olympic Beach mai exact la un hotel de 3 stele -EDEM HOLIDAY CLUB, am ramas cu gura cascata cand am vazut cum se poarta personalul acestui "hotel" cu romanii si ce mancare proasta dadeau la masa de seara ,de exemplu in prima zi ne-au dat cartofi prajiti cu polonezi fripti ,la micul dejun intr-adevar era mai consistent gen: cereale ,lapte , gem,mezeluri toate ca toate dar pana la cafea, nautul de pe timpul Raposatului era super tare.Fotografiile cu hotelul si camerele care sunt pe internet la acest hotel sunt foarte vechi probabil de cand s-a deschis hotelul(realul este ca arata ca o relicva).Nici macar cabina de dus nu au , in camera nu exista decat o singura priza !!! unde este alimentat televizorul ( cu TV-SATELIT , adica un program romanesc TVR International si restul nemtesti si grecesti),fara frigider ,iar sifonierul era mai degraba o debara,nu tu raft nu tu sertar,canalul de scurgere refula de cate ori faceai dus.
Sa nu credeti ca exagerez ,daca tot am luat eu plasa sa nu mai i-a si altcineva . Biletul a costat 230 € de pesoana 7 nopti ,demipensiune,poate nu este o suma foarte mare ,dar cu aceeiasi bani o duceam super bine la hotel PHILOXENIA din Sithonia,unde am fost anul trecut. rolleyes.gif
cristianflorentin
QUOTE (ASZ @ Jun 21 2008, 19:42) *
M-am intors acum o saptamana din Grecia, Paralia Katerini. Ruta a fost: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katarini - Paralia Katerini. Sunt cam 780 km din Bucuresti, aprox 700 din Giurgiu. Durata medie de mers a fost de 10 ore (1 ora in Ro, 7 ore in Bg, 2 ore in Grecia). Am plecat la 19.30 din Giurgiu. Coloana de 3 masini. GPS pe masina, doar ca nu stiu ce tip de harta. Cert e ca mi-a indicat exact drumul, dar m-am luat dupa masina din fata care stia la fel de bine drumul.
Sa o luam pe bucati:
Bucuresti-Giurgiu - mers cu 110 in afara localitatii, cu 80 in localitati, n-aveam chef sa-mi iau o amenda chiar in Ro. Drumul e foarte prost cum iesi din Bucuresti vreo 25 de kilometri dar macar e pe 4 benzi cu totul. Se intra in Giurgiu si la 1 km vedeti indicator spre vama la stanga. Faceti stanga. Aici e si o benzinarie, Mol parca, puteti sa va faceti plinul daca nu aveti leva pt Bulgaria. Puteti sa va luati si mancare pentru drum daca nu aveti, nu aveti cum sa cumparati din Bg decat daca aveti leva.
La granita Giurgiu-Ruse se plateste taxa de pod (aprox 27 RON), nu exista granita de verificat pasapoarte sau alte chestii. Trec podul, ajung la partea bulgara a granitei. Ii dau vamesului 2 pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la cartile de identitate si atent la persoanele carora le apartin, se uita la pasapoarte rapid, ne da actele si ne ureaza drum bun. Ajung la punctul de plata a Vignettei. Dau 5 euro, ii spun numarul masinii in romana, imi da chitanta si vignetta.
Bulgaria, stiu ca am de mers 500 km. 300 pana in Sofia, 200 pana la granita apoi. Avantajul cu drumurile bulgaresti e ca evita localitatile, si cam atat. Dezavantaje: sunt aproape integral pe 2 benzi (1 banda pe sens) si au limitari tampite de viteza. Eu am zis initial ca o sa respect toate limitari pt ca am timp insa... e imposibil. Mergi in linie dreapta cu 120, apoi vezi limitare la 60 apoi 40 la o curba pe care poti sa o faci fara riscuri si cu 100. Accelerezi din nou la 120 si in 500 de metri mai vezi o curba identica cu aceleasi limitari. Anyway, mai fac flashuri bulgarii si te mai scapa. Se mai trece si prin cateva orase mici, pustii... zici ca-s bantuite. Am trecut pe la 22:00 printr-un oras bulgaresc si in tot orasul am vazut 2 lumini aprinse la case. Benzinarii cam sarace, parca am vazut 1-2 LUKOIL, restul arata parasite. Dupa cei 200 de km de la granita (si cam 4 radare) se intra pe autostrada. E buna autostrada, nu am vazut radare decat la iesiri din tuneluri (unde iti baga limitare la 40 cateodata.... in tunel mare cu 3 benzi pe sens). E si un OMV aici daca doriti sa opriti. Ajungem in apropiere de Sofia. Se urmareste indicatorul Kulata si se intra pe centura Sofiei. Am avut un avantaj pentru ca am ajuns noaptea si a fost extrem de libera (spre deosebire de drumul intors). Se iese de pe centura Sofiei si cativa kilometri e o sosea care seamana destul de bine cu o autostrada, insa e limitata la 90. Am inteles ca acolo ar mai fi radare, eu nu am vazut. Am mai mers cativa kilometri prin munti (partea sudica a Bg pare ceva mai civilizata), am mai oprit la un OMV apoi in apropiere de granita. Per total am mers cu 120km/h in afara localitatii si am redus viteza la limitari pana la 80-60. Ajungem la granita Bg-Gr.
La bulgari ii dau pasapoartele si cartile de identitate. Le ia si le duce in ghereta lui, in 40 de secunde se intoarce cu ele si ne ureaza drum bun. Vad dutyfreeuri pe dreapta, am zis ca intru in ele cand ma intorc insa acest lucru nu prea se poate, lucru constatat la drumul intors. E un gard mare pe centru care nu poate fi trecut. Deci daca vreti sa opriti la dutyfree-urile de la bulgari, opriti acum. Exista insa si un magazin dutyfree pe partea greaca a granitei, puteti opri si acolo. Ajung la greci. Ma dau jos din masina cu pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la ele, imi cere cartea verde a masinii. Ma duc dupa cartea verde. Ii dau cartea verde, ne lasa sa trecem.
Grecia. Aveti cam 50 km (foarte aproximativ) pana in Efessos pe drum in lucru pe 2 si 4 benzi. Erau politisti pe drum dar doar ca sa semnalizeze din timp zonele in lucru. Oricum, politistii lor chiar au o tinuta de impun respect, nu ca politistii de la noi. Evitati sa mergeti foarte repede. Eu am dat de radar la Greci intr-o zona cu limitare la 90 care a oprit vreo 4 masini din coloana mea (m-am despartit de coloana din Ro, alta coloana), noroc ca eu chiar aveam cam pana in 100 atunci. Am inteles ca amenzile ustura. Dupa vreo 20 km mai vad un radar pe sensul celalalt. Ajung in Efessos, dreapta spre Salonic. Drum pe 2 benzi, cam 50 km. De la Salonic intrati pe autostrada pana in Katerini (cam 100 km) unde aveti limitari 120 si 130. Nu am vazut radare pe autostrada si am inteles ca nu exista deloc asa ca puteti merge cu cat doriti. A, nu prea sunt benzinarii pe autostrada, decat un Shell in apropiere de Katerini unde Dieselul a fost 1.029 Euro (scump!). Recomand 10-20 litri de la Aegeanurile pana in Efessos, pret diesel: 0.959. In apropiere de Katerini pe autostrada o sa vedeti un indicator spre Paralia. Nu-l luati, nu faceti ca mine. O sa va bage prin partea stanga a statiunii dupa vreo 13 kilometri de mers pe drum in pustietate, cu indicatoare putin cam aiurea. Luati indicatorul spre Katerini, apoi veti gasi o gramada de indicatoare spre Paralia (sau spre Beach).
Ati ajuns. Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini.
Aici vi se vor prezenta de la agentie cateva excursii optionale. Atena 45 euro, Meteora 30 de euro, Olimp 15 euro, Skiatos 40 de euro si altele. Recomand Atena, Meteora, Olimp, Skiatos, in ordinea asta. Atena am vazut-o acum 2 ani, am fost cu autocarul. Nu stiu daca ar putea fi facuta cu masina. Adica, hai sa zic ca Acropolele il gasesti, insa mai sunt si alte obiective: portul pireu, stadionul de marmura, schimbarea garzii etc. Recomand sa dati 45 de euro pe Atena.
Meteora am facut-o cu masina. Sunt cam 200 km din Katerini pana acolo. Se urmeaza indicatoarele spre Larissa, toll de 2 euro, apoi in apropiere de Larissa ori ocoliti orasul prin partea stanga, ori intrati in oras. Daca aveti GPS si va arata ruta prin oras, urmati-o, va va economisi cateva minute. In plus, e si un Aegean unde am gasit Diesel cu 0.929 Euro. Am facut plinul aici. Altfel, recomand ocolirea prin stanga pe autostrada. Mai faceti cam 100 km de drum pe 2 benzi (il mareau cand am trecut eu) si ajungeti la un indicator spre Meteora. Urcati cu masina (aveti ceva de urcat) si urmariti indicatorul cu Grand Meteora. E cea mai mare manastire. Eu am vizitat-o doar pe aceea si m-am oprit cu masina langa vreo alte 2-3. Am inteles ca in excursia cu autocarul se vizita si Manastirea Sf. Stefan. Daca doriti, nu va opreste nimeni sa o vizitati. Intrarea 2 euro. Barbatii nu au voie cu pantaloni scurti, femeile nu au voie cu pantaloni de niciun fel, iar fustele trebuie sa le acopere genunchii. De asemenea, nu trebuie sa aiba umerii dezgoliti. Daca nu, veti primi niste ...chestii... care sa le acopere. La drumul spre intoarcere am vizitat si Cetatea Platamonas, cam grabiti pentru ca programul era pana la 15:00. Recomand deci sa o faceti la dus (excursia la Cetatea Platamonas este inclusa in cea spre Olimp). 2 euro biletul parca. De la Platamonas traversati drumul principal si faceti stanga, urmarind indicatoarele spre vechiul Pantelimon (indicatoare turistice, intrebati eventual si ghidul de la Platamonas). E o localitate destul de interesanta si un restaurant cu un arbore mare in mijlocul terasei, cu meniuri destul de ieftine. La intoarcere puteti sa urcati si pe Muntele Olimp (urmati indicatorul spre Litochoro, intrebati apoi cum ajungeti pe Olimp in oras). Se merge pe jos destul de mult insa. Per total, excursia in Meteora m-a costat cam 20 de euro pe masina (deci cam 5 euro de persoana) in care am vizitat si Platamonas cu Vechiul Pantelimon, spre deosebire de cei 30 ai excursiei optionale.
Am fost apoi si spre Skiathos, 40 de euro. O sa merg pe fast forward. Plecarea la 05:30 dimineata. Mers cam 200 km cu autocarul pana in port. Luam vaporasul, 2 ore pe vaporas. Ajungem pe o plaja de pe Skiatos, apa foarte clara, nisip fin insa.. alge, destul de multe. Nu mancati aici, e scump. Cel mult luati-va un cheesburger (3 euro) daca nu mai puteti suporta foamea. Se face plaja 2 ore aici, apoi imbarcarea pe vaporas. Mergeti inca vreo ora pana in orasul Skiatos. Dupa un scurt tur de 30 de minute, ghidul va va duce la o taverna cu preturi mici (mici pt Skiatos). Alte 2 ore de stat pe aici. Imbarcarea pe vaporas si fuga spre portul initial, autocar si pe la 23:00 ajungeti acasa.
Am fost de asemenea si in Katerini cu masina. E la 8 kilometri. E simpaticut orasul. Are un parc misto in centru. Problema aici e parcarea. Nu veti gasi loc, decat in cele 2 parcari subterane cu plata spre centru. 1.5 euro pe ora, cu plata la 10 minute (adica daca stati o ora si 10 minute platiti cam 1.7 euro, nu 3).

Drumul spre Romania (pe fast forward pentru ca in mare, e la fel). Am plecat la 10:30 din statiune. Am urcat pe autostrada, am tinut 140 km/h, toll 2 euro, Salonic, spre Efessos. Daca nu aveti carburant sa nu va panicati. Exista un Aegean exact la granita (cu cateva sute de metri inainte de granita), diesel 0.959. Ma opresc la granita, ma duc cu pasapoartele sa i le arat. Ma intreaba: Romania? Eu: Yes. El: Bye Nici macar nu mi-a luat pasapoartele. Ii zic si eu bye, opresc la dutyfree, apoi sa plec spre partea bulgareasca. Cum treceti de dutyfreeuri sa mergeti cam cu 10-20 km/h. E o groapa pe spatiul ala international de mi-a rupt masina in doua. E un crater imens, care nu prea se vede. Adica, e cam ascuns. In fine, trec de crater, ma uit daca are masina vreo problema, nu are. Ajung la bulgari. Ii dau pasapoartele si C.I., se uita atent la cei cu C.I., ne ureaza drum bun, platesc vignetta, insist sa-mi dea chitanta. Imi da. Drumul inapoi, identic. Doar ca sunt mai multe masini, o gramada de Romania. Politie mult mai redusa decat noaptea la dus (la dus au fost cam 10 radare in Bg, la intors cam 3). Bulgarii va vor scapa de radare. Eu faceam in felul urmator in zonele cu limitari: cand aveam masini care veneau din fata si nu faceau flashuri, mergeam cu 90-100 la limitare de 60, cand aveam o masina pe acelasi sens in fata care nu reducea viteza brusc la limitari, la fel, mergeam cu 90-100. Altfel, daca eram singur pe sosea in limitari reduceam viteza. Oricum, in general ma tineam dupa bulgari care mergeau repede. Am ajuns in Sofia, apoi pe centura. Am pierdut cam o ora pe centura. Extrem de aglomerat. Iesire de pe centura, autostrada. Am mers cam cu 140 si aici, am oprit la un OMV. Am inteles ca aici ar accepta si in euro plata. Oricum, mare OMV-ul, cu fastfood, toaleta mare etc. La iesire de pe autostrada s-a tinut un nene din Ro cu Logan dupa mine. Am mers cu 130-140 in afara localitatilor si in localitati sau limitari aplicand aceeasi strategie ca mai sus. Ajung la 60 km de Ruse, si... deviere in stanga. Un pod prabusit sau... cine stie. Opreste Loganul si-mi zice sa ma iau dupa el. Fac asta, si dupa 15 km ajung din nou pe ruta GPS-ului (erau si indicatoare). Ajung in Ruse apoi la granita. Platesc taxa de 6 euro pt pod. Apoi ma duc spre vamesi. Imi fac semn sa trec. Nici macar n-am oprit motorul. Ajungem in granita Ro. Ii dau vamesului pasapoartele cu C.I., se uita la fiecare in parte sa se potriveasca cu pozele, ma intreaba ce am in portbagaj, ii zic ca bagaje si suveniruri. Ma lasa sa plec. Mi s-a parut putin nesimtire... adica in Bg imi face semn sa trec iar in Romania, eu, roman, cu masina cu numar romanesc... ma tine cel mai mult in vama din toata excursia de pana acum.
O ora pana la Bucuresti.

Concluzii: drumul dureaza cam 10 ore (1 ora Bucuresti-Giurgiu, 7 ore Ruse-Kulata, 2 ore Kulata-Paralia Katerini). Taxe: 27 RON taxa pod RO, 5 euro vigneta o saptamana bulgari, 2 euro taxa autostrada greci. La fel pt intoarcere, cu modificarea ca in loc de 27 RON dati 6 euro la bulgari. Am facut 1989 km (cu tot cu meteora si alte mici obiective), consum afisat pe computerul de bord: 5.0 l/100 km. Consum real 5.25 l/100 km (Skoda Octavia 2, am uitat sa specific). Costul motorinei plus taxe drum calculat in lei: 412 RON (103 RON de persoana daca sunt 4 in masina).
Dezavantaje pentru traversarea Bulgariei noaptea: multe radare, sanse mari de a fi prins pentru ca sunt putine masini. Avantaje: liber, nu se mai pierde timp pe centura Sofiei. In plus, ajungeti si devreme in Paralia pentru a prinde camere bune. Invers pentru traversarea ziua a Bulgariei.
E un drum destul de obositor totusi, daca sunteti un singur sofer. Mi s-a parut mai putin obositor la intors pentru ca m-am trezit la 9 si am plecat la 10:30. La dus m-am trezit la 11 dar am plecat pe la 18:30 din Bucuresti.
Radare: la bulgari nu le veti gasi decat in zonele de limitari. La greci e chiar invers, nu le veti gasi niciodata in zonele cu limitari la 50 sau mai joase (exista si la greci).

Imi cer scuze pentru eventualele greseli din text, nu-l mai recitesc.

Nu gasesc acum unde a postat ASZ ce am citat aici insa eu mi-am copiat si listat pentru a vedea daca imi folosesc in concediu ( Korinos la 4-5 km de Paralia ) de unde am venit pe 21 iunie.
Foarte utile si exacte informatiile lui ASZ si in mare parte le-am verificat ( taxe , excursia Meteora - Platamonas ( " vizitat " de jos ca erau 40 grade C asemeni si satul Pantelimon ) doar la taverna am fost la alta .

Multumesc pentru informatii , mie mi-au fost de mare folos .

QUOTE (Gabryel @ Jun 20 2008, 18:22) *

Poti intoarce la prima intersectie ( este si semaforizata ) iar la plecarea de la Mc ( te asiguri bine si ) poti trece pe langa scuar desi marcajul nu cred ca permite ( eu unul asa am facut ).
La McDonald`s poti plati cu card in lei ori schimbi leva la benzinaria Shell de alaturi ,la cursul pe care ti-l ofera ei ( 1.7 Leva / 1 Euro ). Nu cred ca-i cine stie ce curs rezonabil dar cu 20 Euro mananca 3 persoane dus / intors acolo .
Noi oprim acolo de cate ori avem ocazia ( si pentru o pauza este ok, fiind cam pe la mijlocul drumului ).
Drum bun !
xistenz
salutare,

pleaca cineva in data de 12 iulie spre grecia? noi avem rezervare la Lagomandra Hotel si nu as vrea sa fim doar 1 masina.

daca este cineva care vrea sa mearga cu noi va rog dati un mail la

dan.craciun@gmail.com
0766276504

nu trebuie sa fie neaparat din bucuresti ca ne intalnim pe drum .
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.