Trebuie sa dau un sfat unui grup de prieteni care se grabeste sa-si aranjeze (prin agentie, zic ei, pe cont propriu, le sugerez eu) un sejur de 7 zile in Grecia. Au prospectat ei un pic ofertele agentiilor, dar sincer mi nu-mi surade sa-i vad aruncand banii aiurea si as vrea sa-i ajut sa aleaga ceva OK, dupa care sa le fac rezervarile. Problema este ca Grecia are o sumedenie de locatii interesante si... m-am cam pierdut! Eu va spun ce-si doresc prietenii mei si poate voi ma ajutati cu o idee, dupa care adancesc eu cercetarea. Am vazut ca exista aici persoane care locuiesc in Grecia si sunt probabil in tema cu Top 10 turistic...
Prietenii mei sunt 2-3 cupluri tinere, fara copii, care vor o locatie draguta (nu neaparat hotel de 5 stele, dar nici hostel), de unde sa poata merge in excursii (orase, lagune, pesteri) si unde sa faca si plaja din cand in cand. In principiu, ar fi de dorit un loc de unde sa se poata ajunge in conditii nu foarte chinuitoare si la Atena si unde sa pot "sa-i duc" cu un avion (ideal ar fi low cost).... Inca ceva: un Aqualand cu tobogane periculoase este un "must"!
Ce parere aveti?
Prietenii mei sunt 2-3 cupluri tinere, fara copii, care vor o locatie draguta (nu neaparat hotel de 5 stele, dar nici hostel), de unde sa poata merge in excursii (orase, lagune, pesteri) si unde sa faca si plaja din cand in cand. In principiu, ar fi de dorit un loc de unde sa se poata ajunge in conditii nu foarte chinuitoare si la Atena si unde sa pot "sa-i duc" cu un avion (ideal ar fi low cost).... Inca ceva: un Aqualand cu tobogane periculoase este un "must"!
Ce parere aveti?
De obicei ma feresc s afac recomandari. Stii tu...gusturile nu se discuta...si nu vreau sa ma injure cineva (ce-mi place mie poate altuia sa nu-i placa). In privinta locatiei ma abtin. Sunt multe variabile...in primul rand bugetul, continuand cu intentia de concediu - relaxare, distractie, vizite, etc.
In ceea ce priveste achizitia pachetului eu zic sa-i lasi sa-l faca prin agentie daca vor sa mearga in locatii care sunt deja in ofertele agentiile de mai multi ani (partea de nord - Halkidiki, Riviera, Thassos), Corfu, Creta, Rhodos etc. D.p.d.v. economic este mai rentabil (in general vorbind, ca se va gasi cineva sa-mi spuna ca el a rezervat mai ieftin direct, iar eu spun ca exceptia confirma regula). O agentie care are locurile garantate (inseamna ca le plateste indiferent daca le ocupa sau nu) are obligatoriu un tarif mai mic decat cel de receptie/internet. Iar hotelurile care se respecta nu vor face reduceri clientilor individuali in detrimentul agentiei pt. ca nu-si permit sa piarda un client mare.
Referitor la Waterland cu tobogane ""periculoase"" iti spun ca in partea de nord exista cel de la Salonic. N-am intrat, pt ca de obicei mergeau numai copii acolo dar din ce mi s-a transmis nu e cine stie ce.
Orice vei alege, capitolul transport aerian low-cost in interiorul Greciei ....uita-l. Nu-l vei gasi. Cursele low-cost opereaza pe destinatii externe.
Daca prietenii tai sunt pentru prima data in Grecia parerea mea este sa aleaga o destinatie turistica comuna. Apoi, in alt an, pot alege altceva daca nu neaparat exclusivist, macar mai putin ""cunoscut"".
Si, in final, gandindu-ma, o sa ma risc sa-ti sugerez ceva, analizand ""cererile"" tale de mai sus:
Ce-ar fi sa mearga in Skiatos? Avantaje:
- le poti face rezervare si direct (nu sunt f multe agentii care ofera Skiatosul)
- sunt si pe insula
- locatia este superba
- in lipsa de tobogane pot face sporturi acvatice
- au ceva locuri de vizitat (nu f multe) dar insula are nenumarate plaje superbe si lagune unele fara pic de turisti (""salbatice"")
- pot ""fugi"" ca masinile cu ferry pana la Volos si de acolo la Atena (aici iti recomand sa ia o noapte de cazare, ca sa aleaga ceva din vizita asta)
- la fel pot trage o fuga si la Meteore
Dezavantaj: - bugetul
- nu este o destinatie low-cost
- iesirea de pe insula de vreo 2 ori cu ferry plus benzina o sa conteze la buget
- ""traiul"" pe insula este evident putin mai scump decat pe Riviera (nu exagerat)