Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174

edbica2000

QUOTE (fly_dream @ May 27 2008, 08:51) *
Trebuie sa dau un sfat unui grup de prieteni care se grabeste sa-si aranjeze (prin agentie, zic ei, pe cont propriu, le sugerez eu) un sejur de 7 zile in Grecia. Au prospectat ei un pic ofertele agentiilor, dar sincer mi nu-mi surade sa-i vad aruncand banii aiurea si as vrea sa-i ajut sa aleaga ceva OK, dupa care sa le fac rezervarile. Problema este ca Grecia are o sumedenie de locatii interesante si... m-am cam pierdut! Eu va spun ce-si doresc prietenii mei si poate voi ma ajutati cu o idee, dupa care adancesc eu cercetarea. Am vazut ca exista aici persoane care locuiesc in Grecia si sunt probabil in tema cu Top 10 turistic...

Prietenii mei sunt 2-3 cupluri tinere, fara copii, care vor o locatie draguta (nu neaparat hotel de 5 stele, dar nici hostel), de unde sa poata merge in excursii (orase, lagune, pesteri) si unde sa faca si plaja din cand in cand. In principiu, ar fi de dorit un loc de unde sa se poata ajunge in conditii nu foarte chinuitoare si la Atena si unde sa pot "sa-i duc" cu un avion (ideal ar fi low cost).... Inca ceva: un Aqualand cu tobogane periculoase este un "must"!

Ce parere aveti?

De obicei ma feresc s afac recomandari. Stii tu...gusturile nu se discuta...si nu vreau sa ma injure cineva (ce-mi place mie poate altuia sa nu-i placa). In privinta locatiei ma abtin. Sunt multe variabile...in primul rand bugetul, continuand cu intentia de concediu - relaxare, distractie, vizite, etc.
In ceea ce priveste achizitia pachetului eu zic sa-i lasi sa-l faca prin agentie daca vor sa mearga in locatii care sunt deja in ofertele agentiile de mai multi ani (partea de nord - Halkidiki, Riviera, Thassos), Corfu, Creta, Rhodos etc. D.p.d.v. economic este mai rentabil (in general vorbind, ca se va gasi cineva sa-mi spuna ca el a rezervat mai ieftin direct, iar eu spun ca exceptia confirma regula). O agentie care are locurile garantate (inseamna ca le plateste indiferent daca le ocupa sau nu) are obligatoriu un tarif mai mic decat cel de receptie/internet. Iar hotelurile care se respecta nu vor face reduceri clientilor individuali in detrimentul agentiei pt. ca nu-si permit sa piarda un client mare.

Referitor la Waterland cu tobogane ""periculoase"" iti spun ca in partea de nord exista cel de la Salonic. N-am intrat, pt ca de obicei mergeau numai copii acolo dar din ce mi s-a transmis nu e cine stie ce.
Orice vei alege, capitolul transport aerian low-cost in interiorul Greciei ....uita-l. Nu-l vei gasi. Cursele low-cost opereaza pe destinatii externe.

Daca prietenii tai sunt pentru prima data in Grecia parerea mea este sa aleaga o destinatie turistica comuna. Apoi, in alt an, pot alege altceva daca nu neaparat exclusivist, macar mai putin ""cunoscut"".

Si, in final, gandindu-ma, o sa ma risc sa-ti sugerez ceva, analizand ""cererile"" tale de mai sus:
Ce-ar fi sa mearga in Skiatos? Avantaje:
- le poti face rezervare si direct (nu sunt f multe agentii care ofera Skiatosul)
- sunt si pe insula
- locatia este superba
- in lipsa de tobogane pot face sporturi acvatice
- au ceva locuri de vizitat (nu f multe) dar insula are nenumarate plaje superbe si lagune unele fara pic de turisti (""salbatice"")
- pot ""fugi"" ca masinile cu ferry pana la Volos si de acolo la Atena (aici iti recomand sa ia o noapte de cazare, ca sa aleaga ceva din vizita asta)
- la fel pot trage o fuga si la Meteore
Dezavantaj: - bugetul biggrin.gif
- nu este o destinatie low-cost
- iesirea de pe insula de vreo 2 ori cu ferry plus benzina o sa conteze la buget
- ""traiul"" pe insula este evident putin mai scump decat pe Riviera (nu exagerat)
criss_65
QUOTE (edbica2000 @ May 27 2008, 11:40) *
De obicei ma feresc s afac recomandari. Stii tu...gusturile nu se discuta...si nu vreau sa ma injure cineva (ce-mi place mie poate altuia sa nu-i placa). In privinta locatiei ma abtin. Sunt multe variabile...in primul rand bugetul, continuand cu intentia de concediu - relaxare, distractie, vizite, etc.
In ceea ce priveste achizitia pachetului eu zic sa-i lasi sa-l faca prin agentie daca vor sa mearga in locatii care sunt deja in ofertele agentiile de mai multi ani (partea de nord - Halkidiki, Riviera, Thassos), Corfu, Creta, Rhodos etc. D.p.d.v. economic este mai rentabil (in general vorbind, ca se va gasi cineva sa-mi spuna ca el a rezervat mai ieftin direct, iar eu spun ca exceptia confirma regula). O agentie care are locurile garantate (inseamna ca le plateste indiferent daca le ocupa sau nu) are obligatoriu un tarif mai mic decat cel de receptie/internet. Iar hotelurile care se respecta nu vor face reduceri clientilor individuali in detrimentul agentiei pt. ca nu-si permit sa piarda un client mare.

Referitor la Waterland cu tobogane ""periculoase"" iti spun ca in partea de nord exista cel de la Salonic. N-am intrat, pt ca de obicei mergeau numai copii acolo dar din ce mi s-a transmis nu e cine stie ce.
Orice vei alege, capitolul transport aerian low-cost in interiorul Greciei ....uita-l. Nu-l vei gasi. Cursele low-cost opereaza pe destinatii externe.

Daca prietenii tai sunt pentru prima data in Grecia parerea mea este sa aleaga o destinatie turistica comuna. Apoi, in alt an, pot alege altceva daca nu neaparat exclusivist, macar mai putin ""cunoscut"".

Si, in final, gandindu-ma, o sa ma risc sa-ti sugerez ceva, analizand ""cererile"" tale de mai sus:
- le poti face rezervare si direct (nu sunt f multe agentii care ofera Skiatosul)
- sunt si pe insula
- locatia este superba
- au ceva locuri de vizitat (nu f multe) dar insula are nenumarate plaje superbe si lagune unele fara pic de turisti (""salbatice"")
- pot ""fugi"" ca masinile cu ferry pana la Volos si de acolo la Atena (aici iti recomand sa ia o noapte de cazare, ca sa aleaga ceva din vizita asta)
- iesirea de pe insula de vreo 2 ori cu ferry plus benzina o sa conteze la buget
- ""traiul"" pe insula este evident putin mai scump decat pe Riviera (nu exagerat)

da, asa e un pic mai scump decat pe riviera dar e fff frumos in skiatos!

dt1986
QUOTE (ASZ @ May 26 2008, 21:39) *
Eu plec catre Olimpic Beach in seara zilei de 31 mai, pe ruta Cluj-Tirgu Jiu-Portile de Fier-Nis-Paralia.
Nu prea cred ca se potriveste traseul meu cu al vostru sad.gif

Buna, si eu plec spre thassos tot din cluj, dar am ales ruta spre bechet, insa nu sunt foarte hotarat. De ce ai ales sa te duci pe la sarbi? si ce acte sunt necesare, in caz ca as alege aceata ruta. ms
marietameta
Eu mi-am dorit pt prima data sa plec anul asta in grecia..dar nu am vrut cu autocarul k sa pot avea libertate de miscare.Dupa ce am studiat un pic ofertele pe internet..si am mai citit si pe forumul asta..ma gandeam sa aleg halkidiki.Apoi avand un prieten in grecia pe care il cunosc de vreo 2 ani de pe internet..si care m-a ajutat mereu in diferite situatii m-am gandit sa-i cer si lui o parere.Scriu toate astea aici..poate k cineva in situatia mea..de nehotarare mai are nevoie de o parere sau un sfat.Eu i-am spus lui k as vrea in halkidiki...sa nu ma coste prea mult cazarea pt k mai vreau sa ma si distrez.M-ia spus k ar fi ok daca as merge in Halkidiki..insa sa studiez ofertele si mai bn sa plec o insula..pt k mi-ar placea mai mult.Am ales impreuna insula Thassos..pt ca e si mai aproape..si mai ieftin.Aveam in gand sa ajung la fata locului si sa rezerv acolo camera..insa mi-a spus sa nu fac asta in nici un caz pt k vor incerca sa scoata cat mai multi bani de la mn pe camera..pt k stiu k nu am nimic rezervat si nu am incotro.Asa k mi-a dat un site www.medhotels.com unde isi face el mereu rezervare cand pleaca undeva.Am intrat si am gasit in thaSSos niste oferte foarte bune..dar totusi vroiam sa se uite si el si sa-mi recomande ceva.asa k a intrat s-a uitat si mi-a ales el un hotel pe care l-am vazut si mi-a placut.rezervarile se fac online si st valabile 14 ore de la dsata si ora cand le-am rezervat.Hotelul se numeste Filia..am rezervat pt 7 zile o camera pt 2 persoane cu mic dejun inclus..la 50 m de plaja parca..cu piscina..ne-a ajuns 390 de euro camera.Noi plecam 2 cupluri pe 14 iulie, poate mai e cineva interesat.Am scris asta pt cei care nu pot sa se hotarasca...si au nevoie de o parere in plus..V-am pupat o zi buna..si poate daca a mai fost cineva pe acolo imi spune cate ceva despore thassos...apropo hotelul este in Limenas despre care prietenul meu mi-a spus k nu vreau sa stau departe de el..pt k acolo e cea mai multa distractie..si tot ce vreau..po ajunge de acolo sa vizitez orice. thumbup.gif
miss_bianco

- sunt si pe insula
- locatia este superba

Imi permiti sa te intrerup la ceva.Zborurile low cost in interiorul Greciei sunt,dar numai daca sunt rezervate cu o luna si ceva inainte.Daca rezervi inainte biletul il poti gasi si pana in 45 de euro dus numai.(eu de exemplu am gasit xios-atena 37 de euro,dar bineinteles rezervat inainte cu o luna si cu aegean).Daca rezervi tarziu e peste 100.E si sezonul acuma si se gasesc mai greu bilete.
singurul favor ar fi ca cele mai ieftine low costuri sunt de obicei dimineatsa la prima ora.
Defavor e ca greu gasesti vara...
Nu stiam ca are Waterland in Thessaloniki. biggrin.gif
Are si in rhodos Waterpark,si Aquarium.
giovi_buru
QUOTE (En-ki @ May 27 2008, 10:51) *
@ Miss Bianco & Edbica. La inceputul lui septembrie mergem mai multi in Neos Marmaras. Ne cazam la niste apartamente care sunt chiar la port. Cum e plaja acolo (in statiune si pe langa)? Am inteles ca sunt arici de mare printre pietre(!)? Sunt si plaje cu nisip fain, fara pietre? Cum e intrarea in apa, lina sau abrupta? Dar temperatura? Avem copii mici cu noi... Ce taverne si magazine sunt pe acolo? Probabil ca dimineata vom manca in camera, si doar la pranz si seara la restaurant. Cumparaturi se pot face? Suveniruri, hainute sau bijuterii?
Multam. smile.gif

desi nu era pt mineadresarea iti pot spune ce am vazut anul trecutȘ am stat o zi in Neos Marmaris, este placut, chiar f placut, cu tot felul de magazine, taverne, barci, salupe, iar plaja este buna, cu nisip! Poti face plaja si in alte locuri, caci in drum spre orasel sunt tot feluri de locuri cu indicatoare pt plaja, se poate acolo sa fie arici ca sunt zone cu stanci dar erau oameni in apa. In general in Sithonia vei gasi plaje frumoase!
Sioux-2

- sunt si pe insula
- locatia este superba

In primul rand, multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor tale, mai ales unul special (prietenii stiu de ce). Apoi asi vrea sa stiu cam care au fost reactiile cunostintelor tale in urma carora ai afirmat ca la Waterland-ul de langa Thessaloniki nu e cine stie ce (bineinteles daca-ti mai aduci aminte). Eu ma uit de vreo 2 luni la pozele de pe Google Earth si mi se pare ca parcul e chiar ok. Bine, nu sunt foarte pretentios iar chestia cu placutul tine foarte mult de propriul etalon. Deci astept punctul TAU de vedere.
Multumesc.

En-ki
QUOTE (giovi_buru @ May 27 2008, 14:03) *
desi nu era pt mineadresarea iti pot spune ce am vazut anul trecutȘ am stat o zi in Neos Marmaris, este placut, chiar f placut, cu tot felul de magazine, taverne, barci, salupe, iar plaja este buna, cu nisip! Poti face plaja si in alte locuri, caci in drum spre orasel sunt tot feluri de locuri cu indicatoare pt plaja, se poate acolo sa fie arici ca sunt zone cu stanci dar erau oameni in apa. In general in Sithonia vei gasi plaje frumoase!

Multumesc mult. kisstogether.gif Astept pe oricine care a fost in Neos Marmaras sa imi spuna impresiile de acolo.
miss_bianco
QUOTE (En-ki @ May 27 2008, 14:25) *
Multumesc mult. kisstogether.gif Astept pe oricine care a fost in Neos Marmaras sa imi spuna impresiile de acolo.

imi pare rau dar nu am fost pe acolo.Daca vrei pot cauta info
edbica2000

QUOTE (En-ki @ May 27 2008, 13:25) *

Sorry...am trecut de cateva ori..dar n-am avut ocazia sa ma opresc....

QUOTE (Sioux-2 @ May 27 2008, 13:05) *
In primul rand, multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor tale, mai ales unul special (prietenii stiu de ce). Apoi asi vrea sa stiu cam care au fost reactiile cunostintelor tale in urma carora ai afirmat ca la Waterland-ul de langa Thessaloniki nu e cine stie ce (bineinteles daca-ti mai aduci aminte). Eu ma uit de vreo 2 luni la pozele de pe Google Earth si mi se pare ca parcul e chiar ok. Bine, nu sunt foarte pretentios iar chestia cu placutul tine foarte mult de propriul etalon. Deci astept punctul TAU de vedere.
Multumesc.

Neintrand in parc nu-ti pot spune mai multe. Nu ma pasioneaza genul...asa ca nu-mi ramane decat sa iti dau link-ul si sa apreciezi singur ce si cum. Au prezentare video draguta si restul de informatii ca sa poti sa-ti faci o parere.

http://www.waterland.gr
Cuoresportivo
Buna,

As vrea sa va intreb ceva...Mi-a zis cineva care a mai fost in / prin Bulgaria ca e mai bine sa conduca un barbat. Asta e si parerea voastra? Noi conducem amandoi bine, si am vrea sa conducem cu schimbul, sa nu ne obosim niciunul. Ar fi mai indicat sa conduca sotzul prin BG, iar sotzia in rest?

Toata lumea care merge cu masina o are dotata cu alarma? Noi nu avem decat inchiderea centralizata. E riscant?

Multumesc pentru raspunsuri
Sioux-2
QUOTE (edbica2000 @ May 27 2008, 15:29) *
Sorry...am trecut de cateva ori..dar n-am avut ocazia sa ma opresc....

Neintrand in parc nu-ti pot spune mai multe. Nu ma pasioneaza genul...asa ca nu-mi ramane decat sa iti dau link-ul si sa apreciezi singur ce si cum. Au prezentare video draguta si restul de informatii ca sa poti sa-ti faci o parere.

http://www.waterland.gr

Multumesc, dar am intrat pe site-ul acela de vreo suta de ori pana acum la insistentele bebe-ului. Nici pe mine nu ma pasioneaza genul, dar de fiecare data trebuie sa ajungi la un consens cu familia.
xxgeoxx
QUOTE (florinluc @ May 26 2008, 22:49) *
Revin ,

Eu plec spre Halkidiki din Bucuresti pe 31.05.2008 la ora 2-3 . Este cineva interesat?

da, eu sunt interesat...
lori_2001
Drumurile sunt mult mai libere decat in Romania, nu se compara cu valea Oltului, de exemplu.
Asa ca eu zic ca e mai usor de condus prin Bulgaria. localitati mai putine, nu sunt cai si carute, vaci, etc.
Cel mai rau e in Romania.
pvluci
QUOTE (Cuoresportivo @ May 27 2008, 15:34) *
Buna,

As vrea sa va intreb ceva...Mi-a zis cineva care a mai fost in / prin Bulgaria ca e mai bine sa conduca un barbat. Asta e si parerea voastra? Noi conducem amandoi bine, si am vrea sa conducem cu schimbul, sa nu ne obosim niciunul. Ar fi mai indicat sa conduca sotzul prin BG, iar sotzia in rest?

Toata lumea care merge cu masina o are dotata cu alarma? Noi nu avem decat inchiderea centralizata. E riscant?

Multumesc pentru raspunsuri

stai linistit nu e nici o problema atat timp cat mergi legal...
cat despre alarma pot sa iti spun ca prima data ce am fost cu masina in grecia si eu m-am gandit la asa ceva dar dupa ce am vazut cum isi lasa proprietarul vilei masina deschisa in timpul zilei (si mai ales geamurile) nu se pune problema...poate pe la bulgari ar fi ceva sanse dar nu cred...
drum placut biggrin.gif
ASZ
QUOTE (dt1986 @ May 27 2008, 12:30) *
Buna, si eu plec spre thassos tot din cluj, dar am ales ruta spre bechet, insa nu sunt foarte hotarat. De ce ai ales sa te duci pe la sarbi? si ce acte sunt necesare, in caz ca as alege aceata ruta. ms

Am strans mai multe informatii despre mai multe rute si ruta asta a "castigat", pt ca: este cea mai scurta, cea mai buna sosea, are si autostrada, e mai ok decat pe la bulgari si costurile cele mai reduse (trebuie pasaport, dar avem si trebuie asigurare = 15 lei/pers/10 zile). In rest din descrierile celora care au fost pare cel mai interesant traseu (la Bechet costa mult bacul, trebuie sa stai dupa el, spaga pe la vama bulgara, probleme cu politia bulgara; pe la Giurgiu e si mai mare "deranjul" ... asa ca am decis traseul prin Serbia).
Vezi detalii si pe topicul http://forum.softpedia.com/index.php?showt...29304&st=60
Sioux-2
QUOTE (ASZ @ May 27 2008, 22:08) *
Am strans mai multe informatii despre mai multe rute si ruta asta a "castigat", pt ca: este cea mai scurta, cea mai buna sosea, are si autostrada, e mai ok decat pe la bulgari si costurile cele mai reduse (trebuie pasaport, dar avem si trebuie asigurare = 15 lei/pers/10 zile). In rest din descrierile celora care au fost pare cel mai interesant traseu (la Bechet costa mult bacul, trebuie sa stai dupa el, spaga pe la vama bulgara, probleme cu politia bulgara; pe la Giurgiu e si mai mare "deranjul" ... asa ca am decis traseul prin Serbia).
Vezi detalii si pe topicul http://forum.softpedia.com/index.php?showt...29304&st=60

Apropos de asigurare, eu merg pe la bulgari si tot voi face pentru toata lumea din masina macar ca un minim efort si un plus de siguranta (cel putin psihica). La agentia la care am celelalte asigurari (locuinta, casco, rca, carte verde), Ardaf, ma costa cam 28 lei/persoana/15 zile. Cred ca e un "rau" necesar.
JustMe2007
Si noi din Cluj Napoca tot prin Serbia-Macedonia vrem sa mergem, motivele s-au spus deja.
Plecam in 7 iunie seara, dormim o noapte in Timisoara.
Prietenii cu care ne vom petrece vacanta pleaca din Bucuresti prin Bulgaria si ne vom intalni la destinatie. smile.gif
VPaul
Hey !

Gata, in sfarsit ne-am hotarat si am platit vacanta. De pe 2.08 in Metamorfossis, Vila Christina. A mai fost cineva, stiti ceva despre statiune, plaja etc? Cam ce se poate vizita avand in vedere ca merge cu masina proprie...?

marietameta
stie cineva cum e in thassos la limenas?
Constan
Stie cineva unde este cel mai apropiat Waterland de peninsula Sithonia? huh.gif
JustMe2007
QUOTE (Constan @ May 28 2008, 07:34) *

Salonic. Link-ul a fost dat anterior.
andc
QUOTE (Constan @ May 28 2008, 07:34) *

la iesirea din Salonic inspre Halkidiki. Se deschide din 15 iunie parca.
marietameta
mai nimeni nu vrea sa-mi raspunda si mie si sa ma ajute..sa-mi dea un sfat console.gif
ciobi_ion
Salut , sunt nou pe forum , plec si eu pe 05.07.2008. pe Sidonia la Tooroni a mai fost cineva acola ? Mai merge cineva ???
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.