Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

mdanutz

am inteles, pai ma gandeam normal sa merg si in excursii organizate sau cu o masina inchiriata, marea problema la mine este ca nu stiu pt ce statiune sa optez?????
bogdan10
QUOTE (mdanutz @ May 21 2008, 21:53) *
am inteles, pai ma gandeam normal sa merg si in excursii organizate sau cu o masina inchiriata, marea problema la mine este ca nu stiu pt ce statiune sa optez?????

Studiaza ofertele agentiilor, siteurile grecesti pt. acele hoteluri (ca sa nu ai surprize privind cazarea), siteurile grecesti privind vizitarea Greciei cat si capitolele despre Grecia din acest forum!
Tu singur trebuie sa iti alegi ce vrei sa vizitezi, in functie de ceea ce doresti, nu trebuie altul sa aleaga pt. tine!

bogdan1978
pt cine a fost in aceste zone, ce recomandati? aegina sau tolo pt a fi aproape de atena? multumesc
karmenutza01
Pai, pe harta Aegina este mai aproape de Atena decat Tolo. Dar eu nu stiu cum e cu ferry, ce program are, frecventa vaselor etc. Tolo este destul de aproape si el de Atena dar de aici nu mai ai treaba cu ferry, ai mai multa libertare de miscare. Cunosc pe cineva care a fost la Tolo si este foarte frumos, minunat. Sunt convinsa ca si Aegina este la fel. Daca stii orarul, preturi etc la ferry, asta e mai aproape. Pe oricare ai alege-o, iti va placea. Cu masina, nu?
rivali
Pleaca cineva in Creta in 29 mai prin Paralela 45 ?
xuma
Buna,
A fost stat cineva la Vila Niki din Agios Gordis - Corfu? Nu gasesc informatii detaliate pe net si se pare ca a ramas singura locatie disponibila in aceasta statiune la ora actuala. Si asta ma pune pe ganduri.
Multumesc!
dady_vale

"Noi plecam din Brasov spre Grecia-Halkidiki (14 iunie). Preferam 7.00 AM Ruse. Ce ziceti? "

Si noi plecam in Halkidiki dar plecam in 22.06 numai ca nu stiu la ce ora sa plec din BV , cazarea eu vreau sa o caut cand ajung acolo. Deci daca se pleaca pe la ora 7 AM as ajunge destul de prost,nu? Drumul ~17 ore. Teoretic ar trebui sa plec pe la ora 17-18 din BV. Sau ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc, daca mai este cineva care pleaca in data de 22.06 eu sunt doar cu sotia deci o masina.

miss_bianco
mai ma scuzati de indrazneala dar voi altceva inafara de halkidiki si paralia katerini nu stiti alte locuri?voi aveti impresia ca nu exista alte locuri sau sunt scumpe?
eu la inceputul lui iulie ma duc in rhodos,am rezervat cazare 5 zile la hotel de 5 stele mic dejun si cina 570 de euro pt 2 persoane.
http://www.lux-hotels.com/gr/rodos-palace/
hotelul are 5 piscine,am fost acolo anul trecut si m-am indragostit de insula asta.sunt unele zone care nu vb greaca sunt pline de tursiti,si pe insula asta sunt o groaza de vazut:valea fluturilor cu mii de fluturi,orasul vechi,aquarius,sau 7 piges o taverna unde in timp ce mananci se plimba paunii pe langa tine.
bilete am gasit rodos atena 78 de euro amandoua bilete(34 de euro biletul cu tot cu taxe cu aegean).
mai ducetiva domne si in alte locuri in grecia...
takis
Fiecare se duce acolo unde se simte cel mai bine si unde ii permite buzunarul. Mie unul imi place sa conduc, de aceea prefer sa ma duc in Halkidiki. De acolo pot sa ma sui in masina si sa cutreier Grecia. Pot merge la Meteore, la Atena sau pot merge in Thassos. Cu avionul pana in Rhodos e ok. Dar acolo ce fac? Stau doar pe insula si ma prajesc la soare? Nu mai vorbesc ca pe insule in general preturile sunt mai mari. Eu prefer sa mananc ce vreau, cand vreau si mai ales unde vreau. Sunt atatea taverne in Marmaras cu fructe de mare, cu specialitati grecesti, incat nu ma trage ata sa mananc acelasi meniu in fiecare zi, sau ma rog, foarte putin variat. Poate o fi mai frumos in Rhodos, dar in Halkidiki e mai practic. Ai 2 brate de vizitat, croaziere, Salonik, Katerini, ce greu mai trece timpul asta...
miha005

Despre Gerakina Beach, nimic?
miss_bianco
huh.gif
radu.traveller
QUOTE (miss_bianco @ May 24 2008, 10:38) *

Da' ce treaba ai tu unde merge fiecare in Grecia? Io-te mah, se umfla orezu... Decat sa te dai asa interesanta, misso, mai bine ai citi da capo al fine topicu asta, daca nu ma insel eu, nu esti singura care a auzit de Rhodos... Eu unul am auzit (si vizitat) si alte locuri frumoase in tara asta mare, de care tu nu ai cum sa ai habar, ca tu numai in Rhodos stii ca e bine.
Sioux-2
QUOTE (miss_bianco @ May 24 2008, 10:38) *
mai ma scuzati de indrazneala dar voi altceva inafara de halkidiki si paralia katerini nu stiti alte locuri?voi aveti impresia ca nu exista alte locuri sau sunt scumpe?
eu la inceputul lui iulie ma duc in rhodos,am rezervat cazare 5 zile la hotel de 5 stele mic dejun si cina 570 de euro pt 2 persoane.
http://www.lux-hotels.com/gr/rodos-palace/
hotelul are 5 piscine,am fost acolo anul trecut si m-am indragostit de insula asta.sunt unele zone care nu vb greaca sunt pline de tursiti,si pe insula asta sunt o groaza de vazut:valea fluturilor cu mii de fluturi,orasul vechi,aquarius,sau 7 piges o taverna unde in timp ce mananci se plimba paunii pe langa tine.
bilete am gasit rodos atena 78 de euro amandoua bilete(34 de euro biletul cu tot cu taxe cu aegean).

Subscriu la tot ce a zis Takis. Sunt chiar 3 brate de vizitat daca ai "invoire" de la "stapanire". Si din punctul MEU de vedere (pentru prima oara in Grecia), in aceasta conjunctura, o insula mi-ar parea ca o exilare. Va veni si randul Rhodosului. Si sincer sa fiu, daca asi alege o insula, parca asi alege Sardegna sau Sicilia...
melany72
QUOTE (karmenutza01 @ May 23 2008, 09:22) *
Pai, pe harta Aegina este mai aproape de Atena decat Tolo. Dar eu nu stiu cum e cu ferry, ce program are, frecventa vaselor etc. Tolo este destul de aproape si el de Atena dar de aici nu mai ai treaba cu ferry, ai mai multa libertare de miscare. Cunosc pe cineva care a fost la Tolo si este foarte frumos, minunat. Sunt convinsa ca si Aegina este la fel. Daca stii orarul, preturi etc la ferry, asta e mai aproape. Pe oricare ai alege-o, iti va placea. Cu masina, nu?

Se poate merge si cu Flighing Dolphin, sunt curse rapide cam la 30 minute..din Pireu.
miss_bianco
QUOTE (radu.traveller @ May 24 2008, 22:00) *
Da' ce treaba ai tu unde merge fiecare in Grecia? Io-te mah, se umfla orezu... Decat sa te dai asa interesanta, misso, mai bine ai citi da capo al fine topicu asta, daca nu ma insel eu, nu esti singura care a auzit de Rhodos... Eu unul am auzit (si vizitat) si alte locuri frumoase in tara asta mare, de care tu nu ai cum sa ai habar, ca tu numai in Rhodos stii ca e bine.

mey am fost peste tot in grecia,nu ma duc pt prima oara in rhodos,si stau in grecia..
deasta am spus sa vizitati si alte locuri..
si vezi cum vb de imi spui mi-e ca habar nu am de alte locuri.... bash.gif
Gabryel
Am facut rezervare la Hotel EVILION.
A fost cineva acolo ?
Cum sta treaba pe acolo ?

Scrie acolo, daca dai click pe poza mare apar mai multe. Intrebarea e daca se potriveste marfa cu ambalajul.
http://neoi-poroi.greece.topdestination.ro...p?hotelnr=97198

La greci l-am gasit cu 4 stele, pe la noi cu 3 dar si cu 4.
E o mare harababura acolo deoarece sunt 2 hoteluri in aceasi cladire. EVILION SI EVDION. Confuzia e maxima. Nei Pori - Neoi Poroi, etc.

Aici Evdion e trecut cu 4 stele si Evilion cu 3.
http://www.besttourism.ro/hoteluri/grecia/nei+pori.html
Eu cred ca patronii cad la intelegere cu firmele de turism si se "ataca" unul pe celalalt. Sunt 2 patroni acolo, va dati seama ca fiecare vrea sa rupa clienti de la celalalt.
Tarifele sunt la fel dar daca negociezi un pic imediat scad cu 20 de E.
Intrarile la cele 2 hoteluri sunt aproape identice, camerele la fel.
Initial am crezut ca e acelasi hotel dar (si) in urma unei renovari au schimbat numele asa cum fac ei de obicei cu denumirile eminamente grecesti dar pe care vor sa le "europenizeze".

Faceti comparatii cu poze de la hotelul EVDION.
http://www.evdion.gr/en/gallery.htm

... sunt aceleasi cu cele de la EVILION. smile.gif

Am citit impresii de pe unele site-uri straine si sunt pozitive, dar eu vreau o "impresie romaneasca". smile.gif Olandezul cu pretentiile lui, noi cu ale noastre.

Merci.

http://www.nei-pori.com/statiune.html
miss_bianco
QUOTE (Gabryel @ May 25 2008, 17:27) *
Am facut rezervare la Hotel EVILION.
Confuzia e maxima. Nei Pori - Neoi Poroi, etc.

nei pori cu neoi poroi e acelasli lucru.se scrie ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ,SE CITESTE NEI PORI
nilf40f
Buna
In iulie plec si eu in Grecia la Paralia. Nu am mai fost pe acolo si vreau sa-mi cumpar inainte de plecare o videocamera sa pot filma ca tot omul. Nu am idee care sunt preturile pe acolo. Dar daca ar fi mai ieftine pe acolo ma gindesc sa nu o mai cumpar din Romania, basca banuiesc calitatea. Am observat ca tot ce este cumparat de aici este de calitate mai proasta si mai prost finisat ( experienta cu laptop de exemplu ) fata de Italia, Franta, etc. Vreo sugestie in legatura cu preturile?
edbica2000
QUOTE (melany72 @ May 25 2008, 11:29) *
Se poate merge si cu Flighing Dolphin, sunt curse rapide cam la 30 minute..din Pireu.

No ofence:
1. se scrie flying dolphin
2. este vasul rapid (dupa cum sugereaza si numele) nu este ferry (deci fara masina)

QUOTE (miss_bianco @ May 25 2008, 16:08) *
mey am fost peste tot in grecia,nu ma duc pt prima oara in rhodos,si stau in grecia..
deasta am spus sa vizitati si alte locuri..
si vezi cum vb de imi spui mi-e ca habar nu am de alte locuri.... bash.gif

Nu va aprindeti oameni buni
E o agora aici biggrin.gif

Miss.....daca stai in Grecia atunci geia sou....
Tonul tau cred ca a deranjat...nu recomandarea...cinstiti, si fara suparare a fost cam dur, putin brutal....ca si cum i-ai trage de urechi....
In rest recomandarea este OK, desi cred ca stii ca Rhodosul deja a devenit oricum o destinatie turistica pt romani, in sensul ca nu mai sunt tarife prohibitive.

Altceva este cand recomanzi locuri ca nu sunt batute de agentiile turistice si, pe care este drept, nu le poti recomanda decat celor care merg cu masina proprie.

QUOTE (nilf40f @ May 25 2008, 19:21) *
Buna
In iulie plec si eu in Grecia la Paralia. Nu am mai fost pe acolo si vreau sa-mi cumpar inainte de plecare o videocamera sa pot filma ca tot omul. Nu am idee care sunt preturile pe acolo. Dar daca ar fi mai ieftine pe acolo ma gindesc sa nu o mai cumpar din Romania, basca banuiesc calitatea. Am observat ca tot ce este cumparat de aici este de calitate mai proasta si mai prost finisat ( experienta cu laptop de exemplu ) fata de Italia, Franta, etc. Vreo sugestie in legatura cu preturile?

No way
Preturile sunt cel mult la fel...sau chiar mai mari. Decat daca prinzi vreo oferta...sa zici ca ai gasit ceva mai ieftin....dar pt asta ai de cautat...deci nu se merita. Ma refer la videocamera nu la alte electronice.

Iar calitatea, confusedsmiley.png , din ce am vazut, de acum...cam toate sunt made in china...si la noi, si aici, si in germania sau spania.
Intra si tu pe site-urile grecesti sa te orientezi.

www.multirama.gr
www.kotsovolos.gr
etc
miss_bianco
mai mi-am spus si eu parerea ca de paralia katerini si halkidiki mi-a venit lehamite.orice topic as citi dsepre grecia 10 din 9 romani se duc acolo.sunt ofertele low cost.bine low cost sunt si in alta parte.Toti vrem ca sa mergem in vacanta si sa stam la hoteluri ieftine si bune.(sa ne mai ramana bani de distractie)
Dar sunt atatea locuri de vazut...pacat!!!
giovi_buru
QUOTE (miss_bianco @ May 25 2008, 22:03) *
mai mi-am spus si eu parerea ca de paralia katerini si halkidiki mi-a venit lehamite.orice topic as citi dsepre grecia 10 din 9 romani se duc acolo.sunt ofertele low cost.bine low cost sunt si in alta parte.Toti vrem ca sa mergem in vacanta si sa stam la hoteluri ieftine si bune.(sa ne mai ramana bani de distractie)
Dar sunt atatea locuri de vazut...pacat!!!

da si tu cateva exemple de statiuni unde se poate merge. Anul trecut am fost in Grecia si in Halkidiki in general erau destul de putini romani cel putin raportand la Paralia unde se vorbea romaneste la greu. IMi dau seama ca in sezonul acesta vor fi si mai multi romani in Halkidiki, iar la anul vei auzi manele in toata peninsula...va deveni in curand un fel de litoral romanesc, exceptie facand serviciile care vor fi la fel sau care vor scade ca si calificare. Deci, eu anul acesta am vrut sa merg undeva in Peloponez, la sud de Atena, dar la agentii nu am gasit nimic,cel putin la astea de pe net...toate sunt axate pe paralia sau halkidiki...asa ca pt la anul as vrea recomandari...merci
takis
Mie unu' nu "mi-a venit lehamite", adica nici nu mi s-a aplecat, nici nu m-am ingretosat de Halkidiki! Asta e, low-cost imi permit, la low-cost stau. Dar, sa fim sinceri, daca ai fost in Neos Marmaras, considerat pe buna dreptate micul Monte Carlo, numai low-cost nu e... Langa Marmaras este Porto Carras, cunoscatorii stiu ce inseamna. Numai intrarea acolo costa 5E de caciula. Si daca Maramaras intra in aceeasi oala cu Katerini, atunci chiar n-am ce sa comentez!
sergiu140
Salut, stie cineva ceva despre hotelul Paradise Bay din statiunea Hanioti sau daca nu, niste informatii despre statiune? Multumesc.
zappata
miss bianco;

vad ca stii multe despre grecia si vreau sa-ti cer parerea despre ce o sa mi se intample in iulie - mergem la scala potamio la hotel mouragio.
am auzit ca in alte parti in thassos sunt probleme cu aricii de mare; e valabil si ptr. scala potamia ?
am mai auzit ca sunt ceva probleme in thassos cu...albinele - cica e o aventura sa mananci ceva dulce la o terasa - asa o fii ?
si te mai rog frumos sa-mi spui cum e plaja in scala potamia; daca se poate intra lejer in apa sau numai de pe stanci/pietre.....
............recunosc ca n-am avut timp sa citesc tot topicul asta......

merci frumos anticipat !!! arigato.gif
miss_bianco
QUOTE (zappata @ May 26 2008, 11:14) *
miss bianco;

vad ca stii multe despre grecia si vreau sa-ti cer parerea despre ce o sa mi se intample in iulie - mergem la scala potamio la hotel mouragio.
am auzit ca in alte parti in thassos sunt probleme cu aricii de mare; e valabil si ptr. scala potamia ?
am mai auzit ca sunt ceva probleme in thassos cu...albinele - cica e o aventura sa mananci ceva dulce la o terasa - asa o fii ?
si te mai rog frumos sa-mi spui cum e plaja in scala potamia; daca se poate intra lejer in apa sau numai de pe stanci/pietre.....
............recunosc ca n-am avut timp sa citesc tot topicul asta......

merci frumos anticipat !!! arigato.gif

zappata skala potamias este la 10 km de portul din thassos,si hotelul la 12.
Cu aricii de mare sunt probleme c-am peste tot ti-as recomanda daca mergi cu familia,sa i-ei slapi pt copii si sa intre asa in apa.Apa este foarte curata,si aricii de mare se vad usor,si nu este toata zona,sunt presarate.
Albinele nu prea,decat daca hotelul la care stai are gradina cu flori.Thassos areo fauna foarte bogata,si majoritatea pensiunilor,si bangalows au flori in curte,trandafiri etc e si logic sa se adune o albina,dar nu chiar asa de multe incat sa terorizeze lumea cum ai auzit.
in SKALA POTAMIAS se afla Xrisi Akti,cu unele din cele mai frumoase plaji ale greciei.
Acuma cu plaja in Skala Potamia depinde unde te duci,daca te duci in VIGLI o sa admiri toata plaja,o panorama superba.Se intra lejer in apa.mai este si topic mai jos despre thassos,Citeste-l

QUOTE (giovi_buru @ May 26 2008, 08:57) *
da si tu cateva exemple de statiuni unde se poate merge. Anul trecut am fost in Grecia si in Halkidiki in general erau destul de putini romani cel putin raportand la Paralia unde se vorbea romaneste la greu. IMi dau seama ca in sezonul acesta vor fi si mai multi romani in Halkidiki, iar la anul vei auzi manele in toata peninsula...va deveni in curand un fel de litoral romanesc, exceptie facand serviciile care vor fi la fel sau care vor scade ca si calificare. Deci, eu anul acesta am vrut sa merg undeva in Peloponez, la sud de Atena, dar la agentii nu am gasit nimic,cel putin la astea de pe net...toate sunt axate pe paralia sau halkidiki...asa ca pt la anul as vrea recomandari...merci

buna.Ti-as recomandain PELOPONISOS Naflio si Porto heli.In NAFPLIO am fot si este superb,dar am auzit ca IN PORTO HELI e mai frumos.
In partea de nord-vest din Peloponiso sa nu te gandesti sa mergi acolo,(Pirgos),pt ca a ars toata zona vara trecuta.

QUOTE (takis @ May 26 2008, 08:59) *
Mie unu' nu "mi-a venit lehamite", adica nici nu mi s-a aplecat, nici nu m-am ingretosat de Halkidiki! Asta e, low-cost imi permit, la low-cost stau. Dar, sa fim sinceri, daca ai fost in Neos Marmaras, considerat pe buna dreptate micul Monte Carlo, numai low-cost nu e... Langa Marmaras este Porto Carras, cunoscatorii stiu ce inseamna. Numai intrarea acolo costa 5E de caciula. Si daca Maramaras intra in aceeasi oala cu Katerini, atunci chiar n-am ce sa comentez!

Mai eu nu am spus ca vezi domane ma duc la high class,si nu am vrut sa jignesc pe nimeni.Pur si simplu am spus ca sunt atatea locuri superbe despre care majoritatea romanilor nu stiu ca cu low cost ar petrece chiar ca un boier.Sunt tanara,aleg si eu low cost,mai ales in zone in care sunt atatea de facut si de vazut.Am fost in multe locuri in vacanta,daca stau aici,anul asta am ales si putin europa si putin insulele grecesti.
Am fost de exemplu in Chios la 15 km de port intrun sat superb.35 de euro de inchiriat o casuta.Inauntru totul era high class,tv plasma,usb,dvd,semineu,bucatarie stil american...Pretul nu mi se pare piperat pt luxul oferit.
Si in general in alte zone ale Greciei care am fost am gasit si pensiuni frumoase la 20 de euro camera,si cand e sezonul acelasi pret,si crede-ma ca camerele erau curate si acceptabile(eu sunt c-am capricioasa,si ca sa spun ca un loc e frumos trebuie sa aiba multe +).In Lesvos de exemplu nu mi-a placut deloc.Vegetatie saraca,oameni neprimitori,preturi piperate in comparatie cu ce ofera si nu e nimic de facut sau de vazut pe insula asta,inafara de plaja pe care asta o pot vedea oriunde in Grecia.
Iarna toata lumea merge in Arahova,care nu sunt munti,in comparatie cu muntii nostrii,este un deal,care toatalumea se bucara ca da putina zapada,si ce-a mai ieftina camera o gasesti la 70 de euro.Groaznic.. puke.gif
Iarna prefer carpatii nostri!!Home sweet home!!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.