relu1970
May 19 2008, 13:48
eu nu inteleg alergia asta la romani
de fiecare data cand merg in strainatate si vad masina de Ro sau aud romaneste ma bucur
daca imi ziceai ca plaja din Paralia e inferioara celei din Halkidiki mai avea ceva valoare mesajul,dar asa romanofobia asta ma enerveaza 
[/quote]
Nu e vorba deloc de romanofobie. La fel m-am bucurat si eu de Paste, cand pe Acropole, dupa turistii asiatici, cei mai numerosi au fost romanii.
Dar in Paralia este altceva. Daca nu mergi acolo si vezi cu ochii tai, e greu de descris in cuvinte si nu e vorba numai de romani: sunt si ceva greci si bulgari, etc. E vorba de atmosfera care domneste in statiune. Cei care cauta zarva, agitatie, ATV-uri scrasnind din roti pana la 4 dimineata, etc. se simt bine. Nu-i cazul meu, dar asta nu inseamna ca altii nu apreciaza ''atmosfera'' de acolo.
edbica2000
May 19 2008, 14:34
QUOTE (geocosma @ May 18 2008, 19:48)

------------------------ Cunostinte de-ale mele care au vizitat Meteorele cu autocarul, fiind cazate la Paralia Katerini (mai aproape de manastiri decat Halkidiki) mi-au spus ca plecarea este pe la orele 3-4 dimineata iar intoarcerea spre seara, si vii foarte obosit. Pe langa asta se viziteaza doar vreo 2 manastiri. La aceste excursii ai avantajul ghidului, care-ti lipseste la excursia pe cont propriu. Anul trecut la Marea Meteora am prins un grup de romani cu autocarul, i-am "insotit" prin micul lor turneu, ascultand ce explica ghida. Pe fetele unor excursionisti se citea deja plictiseala si nici nu-i mai interesa obiectivul turistic.
-------------------------
Ori nu mai stiau in ce excursie au fost ori aveau ceasul setat pe alt fus orar
Niciodata la excursiile catre Meteora de pe Riviera Olimpului nu se pleaca la 3-4 dimineata. Pentru Meteora plecarile sunt intre orele 06.30 - 07.30 cu revenire intre 18.00-19.00. (sunt 180 km din Paralia ce naiba);Nici macar din Halkidiki nu se pleaca la ora aceea.
Singura excursie ""cu noaptea in cap"" este Atena cu plecare intre 00.00 - 01.00.
criss_65
May 19 2008, 18:25
QUOTE (edbica2000 @ May 19 2008, 14:34)

-------------------------
Ori nu mai stiau in ce excursie au fost ori aveau ceasul setat pe alt fus orar
Niciodata la excursiile catre Meteora de pe Riviera Olimpului nu se pleaca la 3-4 dimineata. Pentru Meteora plecarile sunt intre orele 06.30 - 07.30 cu revenire intre 18.00-19.00. (sunt 180 km din Paralia ce naiba);Nici macar din Halkidiki nu se pleaca la ora aceea.
Singura excursie ""cu noaptea in cap"" este Atena cu plecare intre 00.00 - 01.00.
si eu cand am mers la metora tot asa am plecat in jur de ora 7 dimineata si ne-am intors pe la 19
Sioux-2
May 19 2008, 18:59
Intrebare de 1000 puncte (edbica si alti rezidenti):
A fost cineva la PESCUIT pe Sithonia? Stie cineva ce acte trebuie, de unde se ia momeala si cam ce se prinde? Ma gandesc sa iau si "arsenalul" cu mine pentru ca sunt obisnuit sa ma trezesc dimineata pe la 5 si pana se trezeste si tribul, sa stau cu coada in balta, singur cu gandurile mele... Desi, daca asi prinde ceva, nu asi sti ce sa fac cu "captura"...
bogdan1978
May 19 2008, 20:34
pt cine a fost in aegina, care plaje sunt mai bune? unde este mai bine sa te cazezi, in aegina town sau in aghia marina? multumesc
Mr.Cod
May 19 2008, 20:38
CODE
A fost cineva la PESCUIT pe Sithonia? Stie cineva ce acte trebuie, de unde se ia momeala si cam ce se prinde? Ma gandesc sa iau si "arsenalul" cu mine pentru ca sunt obisnuit sa ma trezesc dimineata pe la 5 si pana se trezeste si tribul, sa stau cu coada in balta, singur cu gandurile mele... Desi, daca asi prinde ceva, nu asi sti ce sa fac cu "captura"...
Nu cred ca te va intreba nimeni de permis pt pescuit in Grecia. Eu am pescuit in Halkidiki la orice ora si nu era nici o problema, ma gandesc ca in Sithonia e si mai ok.
Sioux-2
May 19 2008, 21:20
QUOTE (Mr.Cod @ May 19 2008, 21:38)

CODE
Nu cred ca te va intreba nimeni de permis pt pescuit in Grecia. Eu am pescuit in Halkidiki la orice ora si nu era nici o problema, ma gandesc ca in Sithonia e si mai ok.
Ceva amanunte, eventual poze, momeala etc?
edbica2000
May 19 2008, 21:51
QUOTE (Sioux-2 @ May 19 2008, 17:59)

Chiar ca e de 1000 de puncte
Cinstit sa fiu si eu sunt fan pescuit, de altfel am si ""sculele"" cu mine. Dar, obisnuit cu baltile noastre am totul ""setat"" ca sa zic asa pe modul nostru de a pescui. Adica plumbul cu arc, acele, firul, etc. Plus ca eu, de ce sa mint nu sunt experimentat decat pe balta, nu la mare.
Eee, aici e putin diferit totusi. Iti trebuie plumb de cc.a 50-80-100 g, pt mare. Fara arc. Aici nu se practica treaba cu momeala pe arc (gen mamaliga sau alt preparat).
Am fost de cateva ori la mare (nu pe mare) la pescuit...dar evident m-am intors cu peste prins la ""portofel"". Si bambinele sunt diferite, mai exact ei nu folosesc.
Pun batul drept, si sunt atenti la varf. E ceva tehnica totusi.
Ma rog, de permis, nici vorba. Doar daca pescuiesti din barca iti trebuie un permis: ""adeia"".
Si momeala e diferita. Sunt magazine specializate pt asta, ca si la noi. Ramele se numesc ""skulikia"". Sunt diverse tipuri. Si ca la noi, si unele care arata ca niste miriapozi, plate, nu stiu ca sa explic mai bine. Nu m-am gandit sa le fac poze. Oricum in functie de unde te duci sa pescuiesti (lac sau mare), stie ala de la magaizn ce fel de rame sa-ti dea.
Cam atat si stii tu...kkt pe bat.
QUOTE (babby @ May 15 2008, 14:41)

as dori sa plec la Paralia katerini pe 25 iulie,(cu masina sau autocar ma mai gandesc).la HOTEL APARTAMENTS ATLAS(oferta gerada tour).a fost cineva acolo,ceva detalii?
va multumesc.
http://www.atlas-paralia.com
betty_boop
May 19 2008, 22:32
as vrea sa merg anul asta in Nei Pori. merita sau e tot un fel de paralia katerini? unde e cazarea mai buna ca in ce poze am vazut nu prea imi dau seama.
Sioux-2
May 20 2008, 05:43
QUOTE (edbica2000 @ May 19 2008, 22:51)

Chiar ca e de 1000 de puncte
Cinstit sa fiu si eu sunt fan pescuit, de altfel am si ""sculele"" cu mine. Dar, obisnuit cu baltile noastre am totul ""setat"" ca sa zic asa pe modul nostru de a pescui. Adica plumbul cu arc, acele, firul, etc. Plus ca eu, de ce sa mint nu sunt experimentat decat pe balta, nu la mare.
Eee, aici e putin diferit totusi. Iti trebuie plumb de cc.a 50-80-100 g, pt mare. Fara arc. Aici nu se practica treaba cu momeala pe arc (gen mamaliga sau alt preparat).
Am fost de cateva ori la mare (nu pe mare) la pescuit...dar evident m-am intors cu peste prins la ""portofel"". Si bambinele sunt diferite, mai exact ei nu folosesc.

Pun batul drept, si sunt atenti la varf. E ceva tehnica totusi.
Ma rog, de permis, nici vorba. Doar daca pescuiesti din barca iti trebuie un permis: ""adeia"".
Si momeala e diferita. Sunt magazine specializate pt asta, ca si la noi. Ramele se numesc ""skulikia"". Sunt diverse tipuri. Si ca la noi, si unele care arata ca niste miriapozi, plate, nu stiu ca sa explic mai bine. Nu m-am gandit sa le fac poze. Oricum in functie de unde te duci sa pescuiesti (lac sau mare), stie ala de la magaizn ce fel de rame sa-ti dea.
Cam atat si stii tu...kkt pe bat.
http://www.atlas-paralia.com
Multumesc de urare!
Am pescuit destul la mare (numai de pe diguri) si evident prin lacuri si balti. Despre tehnica nu ar fi nicio problema pentru ca la "bat drept", intins si putin arcuit am pescuit de multe ori si prin baltile noastre linistite. Se poate pune clopotel pe bat si te atentioneaza cand "trage". Dar mie imi place sa pescuiesc cu ochii pe varful lansetei, fara clopotel pentru ca atunci cand mergi la pescuit, pescuiesti, nu faci altceva... Acum ar fi haios sa te rog sa postezi poze cu rame... Da-le-ncolo ca m-oi descurca eu. Iar in privinta pestelui prins, sigur se va intoarce de unde a plecat pentru ca ma duc in concediu, nu la gatit. Acum nu ma astept eu sa prind cine stie ce namile, e vorba doar de sportul in sine. Oricum cred ca ar fi benefic un topic cu aceasta tema pentru ca eu consider ca sunt multi doritori carora nu le-a trecut prin cap si aceasta varianta de distractie (mai ales celor cu "microbul" in sange). Daca vor apare mai multe reply-uri il voi deschide, sau poate il va deschide altcineva. Sa vedem.
edbica2000
May 20 2008, 09:35
QUOTE (betty_boop @ May 19 2008, 21:32)

as vrea sa merg anul asta in Nei Pori. merita sau e tot un fel de paralia katerini? unde e cazarea mai buna ca in ce poze am vazut nu prea imi dau seama.
S-au scris atata de multe despre ambele incat nu pot sa cred ca nu-ti poti face o parere. Da un ""search"" si citeste....cu rabdare.
Un scurt rezumat ar fi:
Marime: Paralia +; Nei Pori -
Aglomeratie: Paralia ++; Nei Pori -
Shopping: Paralia ++; Nei Pori -
Distractie (club, disco, etc): Paralia ++; Nei Pori -
Liniste: Paralia -; Nei Pori +
Oferte de cazare mai diversificate: Paralia +; Nei Pori -
Apropiere de obiective turistice: identice (diferenta de aprox 30km, nesemnificativ)
Preturi taverne, magazine, etc: identice
Latime plaja: Paralia - ; Nei Pori +
Pune un calificativ si pentru frumusetea peisajelor, te rog!
edbica2000
May 20 2008, 13:16
QUOTE (takis @ May 20 2008, 11:58)

Pune un calificativ si pentru frumusetea peisajelor, te rog!
Daca te referi la peisaje in cele 2 statiuni...hmmm....sunt cam la fel.
Daca te referi la peisajele din zona inconjuratoare, in imediata apropiere, sa zicem ca de Nei Pori este mai aproape Olympul, Paleos Panteleimonas si hmm...ar fi ceva mai dragut.
Daca te referi, in general, comparativ cu restul Greciei....as pune numai minusuri asa ca nu are rost.
Sioux-2
May 20 2008, 16:05
Am vazut ca pe centura Sofiei este un Mc Donald's. Pot plati acolo cu € sau trebuie leva? Si mai presus de toate: este recomandata o stationare acolo? Si daca trebuie leva, pot sa schimb la vama la Ruse? Cam cate leva/persoana sunt necesare pentru o masa decenta la Mc?
Multumesc.
Eu in BG am platit cu cardul VISA si a mers - 1E=2Leva.
betty_boop
May 20 2008, 21:35
QUOTE (edbica2000 @ May 20 2008, 10:35)

S-au scris atata de multe despre ambele incat nu pot sa cred ca nu-ti poti face o parere. Da un ""search"" si citeste....cu rabdare.
Un scurt rezumat ar fi:
Marime: Paralia +; Nei Pori -
Aglomeratie: Paralia ++; Nei Pori -
Shopping: Paralia ++; Nei Pori -
Distractie (club, disco, etc): Paralia ++; Nei Pori -
Liniste: Paralia -; Nei Pori +
Oferte de cazare mai diversificate: Paralia +; Nei Pori -
Apropiere de obiective turistice: identice (diferenta de aprox 30km, nesemnificativ)
Preturi taverne, magazine, etc: identice
Latime plaja: Paralia - ; Nei Pori +
multumesc de parere. dar inteleg ca ar fi mai bine sa mergem intr-o insula poate creta sau rhodos.adica este mai deosebit
adirusu76
May 20 2008, 23:25
QUOTE (betty_boop @ May 16 2008, 21:18)

as vrea sa merg in august in halkidiki la philoxenia bungalows. stie cineva cum e acolo? e bun hotelul?nu am mai fost in halkidiki.ce se poate vizita?
Cred ca aici vei gasi destul de multe detalii legat de Philoxenia Bungalows si ceva optiuni
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3472779
alinsolnitaru
May 21 2008, 10:41
Ce hotel recomandati dintre Portes Beach sau Kriopigi Beach ? Ma refer ca si conditii de cazare. Stiu ca amandoua sunt de 4 stele, amandoua ofera ALL incllusiv, primul este pe plaja iar celalalt este la 1 km de plaja. M-ar interesa conditiile de cazare de la fiecare in parte daca se poate. Daca a fost cineva cazat la unul din cele doua. Multumesc
QUOTE (alinsolnitaru @ May 21 2008, 10:41)

Ce hotel recomandati dintre Portes Beach sau Kriopigi Beach ? Ma refer ca si conditii de cazare. Stiu ca amandoua sunt de 4 stele, amandoua ofera ALL incllusiv, primul este pe plaja iar celalalt este la 1 km de plaja. M-ar interesa conditiile de cazare de la fiecare in parte daca se poate. Daca a fost cineva cazat la unul din cele doua. Multumesc
poate te ajuta cu ceva link-urile de mai jos:
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g6...nia_Region.html
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g6...nia_Region.html
ioanacrc
May 21 2008, 11:19
QUOTE (titobandito666 @ Apr 20 2008, 20:09)

Poti sa-mi spui, te rog, daca ai luat cazare cu demipensiune sau nu?Si de ce ai ales asa!!!!
Am ales fara demipensiune pentru ca nu imi place sa fiu legata de hotel, vreau sa ma plimb sa explorez, sa mananc unde vreau, sa schimb mereu locatia. Plus, daca vrei demipensiune mai platesti 150 euro / pers in plus fata de costurile de cazare si transport, ceea ce mi se pare enorm, avand in vedere ca poti manca mai bun si mai ieftin la taverne. Se stie ca agentiile si hotelurile au interesele lor si de multe ori interesul lor nu este si cea mai buna varianta pentru tine.
Si inca ceva, eu am studio cu chicineta. Deci pot sa imi fac cumparaturile de la supermarket, sa mananc la restaurant o data pe zi si in rest pot gati ceva rapid si simplu. Prefer sa cheltui banii pe vizite si shopping decat pe mancare.
bogdan10
May 21 2008, 11:54
QUOTE (alinsolnitaru @ May 21 2008, 11:41)

Eu iti recomand PORTES PALACE fata de PORTES BEACH (e aceeasi firma care le detine). Sunt unul langa altul, dar hotelul PORTES PALACE mi s-a parut mai dragut!
giovi_buru
May 21 2008, 13:05
QUOTE (alinsolnitaru @ May 21 2008, 10:41)

La Kriopigi Beach am stat si eu anul trecut in camera superioara (adica camera mare, renovata curand cu AC, baie mare, curatenie in fiecare zi, frigider mare in camera, balcon). Per total a fost bine, chiar f bine pt cati bani am dat! Ce as vrea sa spun este ca nu se merita sa iei allinclusivul pt ca mancarea cea mai buna o mananci la taverne in oras. Chiar si la demipensiune mancarea se repeta si este facuta mai mult pe placul tuturor turistilor fie ca sunt englezi, ucrainieni, romani, rusi, moldoveni sau chiar asiatici! Adevarata mancare greceasca se mananca la taverne, localuri in oras!
La allinclusive intra berea la halba a lor, inghetata, cafea, cateva sendviciuri care le primeai si pe plaja, sezlongul de pe plaja cu umbrela (altfel plateai 3E)+mancareade pranz , toate bufet suedezș
Inca odata eu m-am simtit bine la acest hotel!
matutu
May 21 2008, 14:21
as dori ceva informatii de la cei care au fost, sau au trecut pe acolo, despre hotel Belvedere din Agios Ioannis din insula Corfu.
mdanutz
May 21 2008, 21:33
Sal, vreau sa merg si eu in august cu sotia in grecia pt prima data cu autocarul, ce statiune recomandati si hotel accesibil asa la vreo 300euro de pers pe sejur 7 zile,
mai mult pentru delectat si vizitat dar si pt plaja o proportie de 80% vizitat
, vreau sa profit din plin de excursie, va rog rasp!!!!!!!! Merci mult
bogdan10
May 21 2008, 21:47
QUOTE (mdanutz @ May 21 2008, 22:33)

Sal, vreau sa merg si eu in august cu sotia in grecia pt prima data cu autocarul, ce statiune recomandati si hotel accesibil asa la vreo 300euro de pers pe sejur 7 zile,

mai mult pentru delectat si vizitat dar si pt plaja o proportie de 80% vizitat

, vreau sa profit din plin de excursie, va rog rasp!!!!!!!! Merci mult
Ca sa poti vizita alte obiective (in afara de staiunea unde vei fi cazat), vei recurge tot la excursiile care se organizeaza cu autocarul! Depinde ce iti propui sa vizitezi si ce excursii optionale iti asigura agentia de unde iei biletul!
Daca pleci cu masina, ai libertatea ca iti vei alege tu locurile pe care vrei sa le vizitezi!
mdanutz
May 21 2008, 21:53
am inteles, pai ma gandeam normal sa merg si in excursii organizate sau cu o masina inchiriata, marea problema la mine este ca nu stiu pt ce statiune sa optez?????
bogdan10
May 21 2008, 22:37
QUOTE (mdanutz @ May 21 2008, 21:53)

am inteles, pai ma gandeam normal sa merg si in excursii organizate sau cu o masina inchiriata, marea problema la mine este ca nu stiu pt ce statiune sa optez?????
Studiaza ofertele agentiilor, siteurile grecesti pt. acele hoteluri (ca sa nu ai surprize privind cazarea), siteurile grecesti privind vizitarea Greciei cat si capitolele despre Grecia din acest forum!
Tu singur trebuie sa iti alegi ce vrei sa vizitezi, in functie de ceea ce doresti, nu trebuie altul sa aleaga pt. tine!
bogdan1978
May 22 2008, 18:42
pt cine a fost in aceste zone, ce recomandati? aegina sau tolo pt a fi aproape de atena? multumesc
karmenutza01
May 23 2008, 08:22
Pai, pe harta Aegina este mai aproape de Atena decat Tolo. Dar eu nu stiu cum e cu ferry, ce program are, frecventa vaselor etc. Tolo este destul de aproape si el de Atena dar de aici nu mai ai treaba cu ferry, ai mai multa libertare de miscare. Cunosc pe cineva care a fost la Tolo si este foarte frumos, minunat. Sunt convinsa ca si Aegina este la fel. Daca stii orarul, preturi etc la ferry, asta e mai aproape. Pe oricare ai alege-o, iti va placea. Cu masina, nu?
rivali
May 23 2008, 12:32
Pleaca cineva in Creta in 29 mai prin Paralela 45 ?
Buna,
A fost stat cineva la Vila Niki din Agios Gordis - Corfu? Nu gasesc informatii detaliate pe net si se pare ca a ramas singura locatie disponibila in aceasta statiune la ora actuala. Si asta ma pune pe ganduri.
Multumesc!
dady_vale
May 24 2008, 07:57
"Noi plecam din Brasov spre Grecia-Halkidiki (14 iunie). Preferam 7.00 AM Ruse. Ce ziceti? "
Si noi plecam in Halkidiki dar plecam in 22.06 numai ca nu stiu la ce ora sa plec din BV , cazarea eu vreau sa o caut cand ajung acolo. Deci daca se pleaca pe la ora 7 AM as ajunge destul de prost,nu? Drumul ~17 ore. Teoretic ar trebui sa plec pe la ora 17-18 din BV. Sau ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Multumesc, daca mai este cineva care pleaca in data de 22.06 eu sunt doar cu sotia deci o masina.
miss_bianco
May 24 2008, 09:38
mai ma scuzati de indrazneala dar voi altceva inafara de halkidiki si paralia katerini nu stiti alte locuri?voi aveti impresia ca nu exista alte locuri sau sunt scumpe?
eu la inceputul lui iulie ma duc in rhodos,am rezervat cazare 5 zile la hotel de 5 stele mic dejun si cina 570 de euro pt 2 persoane.
http://www.lux-hotels.com/gr/rodos-palace/
hotelul are 5 piscine,am fost acolo anul trecut si m-am indragostit de insula asta.sunt unele zone care nu vb greaca sunt pline de tursiti,si pe insula asta sunt o groaza de vazut:valea fluturilor cu mii de fluturi,orasul vechi,aquarius,sau 7 piges o taverna unde in timp ce mananci se plimba paunii pe langa tine.
bilete am gasit rodos atena 78 de euro amandoua bilete(34 de euro biletul cu tot cu taxe cu aegean).
mai ducetiva domne si in alte locuri in grecia...
Fiecare se duce acolo unde se simte cel mai bine si unde ii permite buzunarul. Mie unul imi place sa conduc, de aceea prefer sa ma duc in Halkidiki. De acolo pot sa ma sui in masina si sa cutreier Grecia. Pot merge la Meteore, la Atena sau pot merge in Thassos. Cu avionul pana in Rhodos e ok. Dar acolo ce fac? Stau doar pe insula si ma prajesc la soare? Nu mai vorbesc ca pe insule in general preturile sunt mai mari. Eu prefer sa mananc ce vreau, cand vreau si mai ales unde vreau. Sunt atatea taverne in Marmaras cu fructe de mare, cu specialitati grecesti, incat nu ma trage ata sa mananc acelasi meniu in fiecare zi, sau ma rog, foarte putin variat. Poate o fi mai frumos in Rhodos, dar in Halkidiki e mai practic. Ai 2 brate de vizitat, croaziere, Salonik, Katerini, ce greu mai trece timpul asta...
miha005
May 24 2008, 16:52
Despre Gerakina Beach, nimic?
miss_bianco
May 24 2008, 17:09
radu.traveller
May 24 2008, 21:00
QUOTE (miss_bianco @ May 24 2008, 10:38)

Da' ce treaba ai tu unde merge fiecare in Grecia? Io-te mah, se umfla orezu... Decat sa te dai asa interesanta, misso, mai bine ai citi da capo al fine topicu asta, daca nu ma insel eu, nu esti singura care a auzit de Rhodos... Eu unul am auzit (si vizitat) si alte locuri frumoase in tara asta mare, de care tu nu ai cum sa ai habar, ca tu numai in Rhodos stii ca e bine.
Sioux-2
May 25 2008, 05:02
QUOTE (miss_bianco @ May 24 2008, 10:38)

mai ma scuzati de indrazneala dar voi altceva inafara de halkidiki si paralia katerini nu stiti alte locuri?voi aveti impresia ca nu exista alte locuri sau sunt scumpe?
eu la inceputul lui iulie ma duc in rhodos,am rezervat cazare 5 zile la hotel de 5 stele mic dejun si cina 570 de euro pt 2 persoane.
http://www.lux-hotels.com/gr/rodos-palace/ hotelul are 5 piscine,am fost acolo anul trecut si m-am indragostit de insula asta.sunt unele zone care nu vb greaca sunt pline de tursiti,si pe insula asta sunt o groaza de vazut:valea fluturilor cu mii de fluturi,orasul vechi,aquarius,sau 7 piges o taverna unde in timp ce mananci se plimba paunii pe langa tine.
bilete am gasit rodos atena 78 de euro amandoua bilete(34 de euro biletul cu tot cu taxe cu aegean).
Subscriu la tot ce a zis Takis. Sunt chiar 3 brate de vizitat daca ai "invoire" de la "stapanire". Si din punctul MEU de vedere (pentru prima oara in Grecia), in aceasta conjunctura, o insula mi-ar parea ca o exilare. Va veni si randul Rhodosului. Si sincer sa fiu, daca asi alege o insula, parca asi alege Sardegna sau Sicilia...
melany72
May 25 2008, 11:29
QUOTE (karmenutza01 @ May 23 2008, 09:22)

Pai, pe harta Aegina este mai aproape de Atena decat Tolo. Dar eu nu stiu cum e cu ferry, ce program are, frecventa vaselor etc. Tolo este destul de aproape si el de Atena dar de aici nu mai ai treaba cu ferry, ai mai multa libertare de miscare. Cunosc pe cineva care a fost la Tolo si este foarte frumos, minunat. Sunt convinsa ca si Aegina este la fel. Daca stii orarul, preturi etc la ferry, asta e mai aproape. Pe oricare ai alege-o, iti va placea. Cu masina, nu?
Se poate merge si cu Flighing Dolphin, sunt curse rapide cam la 30 minute..din Pireu.
miss_bianco
May 25 2008, 16:08
QUOTE (radu.traveller @ May 24 2008, 22:00)

Da' ce treaba ai tu unde merge fiecare in Grecia? Io-te mah, se umfla orezu... Decat sa te dai asa interesanta, misso, mai bine ai citi da capo al fine topicu asta, daca nu ma insel eu, nu esti singura care a auzit de Rhodos... Eu unul am auzit (si vizitat) si alte locuri frumoase in tara asta mare, de care tu nu ai cum sa ai habar, ca tu numai in Rhodos stii ca e bine.
mey am fost peste tot in grecia,nu ma duc pt prima oara in rhodos,si stau in grecia..
deasta am spus sa vizitati si alte locuri..
si vezi cum vb de imi spui mi-e ca habar nu am de alte locuri....
Gabryel
May 25 2008, 16:27
Am facut rezervare la Hotel EVILION.
A fost cineva acolo ?
Cum sta treaba pe acolo ?
Scrie acolo, daca dai click pe poza mare apar mai multe. Intrebarea e daca se potriveste marfa cu ambalajul.
http://neoi-poroi.greece.topdestination.ro...p?hotelnr=97198
La greci l-am gasit cu 4 stele, pe la noi cu 3 dar si cu 4.
E o mare harababura acolo deoarece sunt 2 hoteluri in aceasi cladire. EVILION SI EVDION. Confuzia e maxima. Nei Pori - Neoi Poroi, etc.
Aici Evdion e trecut cu 4 stele si Evilion cu 3.
http://www.besttourism.ro/hoteluri/grecia/nei+pori.html
Eu cred ca patronii cad la intelegere cu firmele de turism si se "ataca" unul pe celalalt. Sunt 2 patroni acolo, va dati seama ca fiecare vrea sa rupa clienti de la celalalt.
Tarifele sunt la fel dar daca negociezi un pic imediat scad cu 20 de E.
Intrarile la cele 2 hoteluri sunt aproape identice, camerele la fel.
Initial am crezut ca e acelasi hotel dar (si) in urma unei renovari au schimbat numele asa cum fac ei de obicei cu denumirile eminamente grecesti dar pe care vor sa le "europenizeze".
Faceti comparatii cu poze de la hotelul EVDION.
http://www.evdion.gr/en/gallery.htm
... sunt aceleasi cu cele de la EVILION. 
Am citit impresii de pe unele site-uri straine si sunt pozitive, dar eu vreau o "impresie romaneasca".
Olandezul cu pretentiile lui, noi cu ale noastre.
Merci.
http://www.nei-pori.com/statiune.html
miss_bianco
May 25 2008, 17:43
QUOTE (Gabryel @ May 25 2008, 17:27)

Am facut rezervare la Hotel EVILION.
Confuzia e maxima. Nei Pori - Neoi Poroi, etc.
nei pori cu neoi poroi e acelasli lucru.se scrie ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ,SE CITESTE NEI PORI
nilf40f
May 25 2008, 19:21
Buna
In iulie plec si eu in Grecia la Paralia. Nu am mai fost pe acolo si vreau sa-mi cumpar inainte de plecare o videocamera sa pot filma ca tot omul. Nu am idee care sunt preturile pe acolo. Dar daca ar fi mai ieftine pe acolo ma gindesc sa nu o mai cumpar din Romania, basca banuiesc calitatea. Am observat ca tot ce este cumparat de aici este de calitate mai proasta si mai prost finisat ( experienta cu laptop de exemplu ) fata de Italia, Franta, etc. Vreo sugestie in legatura cu preturile?
edbica2000
May 25 2008, 20:53
QUOTE (melany72 @ May 25 2008, 11:29)

Se poate merge si cu Flighing Dolphin, sunt curse rapide cam la 30 minute..din Pireu.
No ofence:
1. se scrie flying dolphin
2. este vasul rapid (dupa cum sugereaza si numele) nu este ferry (deci fara masina)
QUOTE (miss_bianco @ May 25 2008, 16:08)

mey am fost peste tot in grecia,nu ma duc pt prima oara in rhodos,si stau in grecia..
deasta am spus sa vizitati si alte locuri..
si vezi cum vb de imi spui mi-e ca habar nu am de alte locuri....

Nu va aprindeti oameni buni
E o agora aici
Miss.....daca stai in Grecia atunci geia sou....
Tonul tau cred ca a deranjat...nu recomandarea...cinstiti, si fara suparare a fost cam dur, putin brutal....ca si cum i-ai trage de urechi....
In rest recomandarea este OK, desi cred ca stii ca Rhodosul deja a devenit oricum o destinatie turistica pt romani, in sensul ca nu mai sunt tarife prohibitive.
Altceva este cand recomanzi locuri ca nu sunt batute de agentiile turistice si, pe care este drept, nu le poti recomanda decat celor care merg cu masina proprie.
QUOTE (nilf40f @ May 25 2008, 19:21)

Buna
In iulie plec si eu in Grecia la Paralia. Nu am mai fost pe acolo si vreau sa-mi cumpar inainte de plecare o videocamera sa pot filma ca tot omul. Nu am idee care sunt preturile pe acolo. Dar daca ar fi mai ieftine pe acolo ma gindesc sa nu o mai cumpar din Romania, basca banuiesc calitatea. Am observat ca tot ce este cumparat de aici este de calitate mai proasta si mai prost finisat ( experienta cu laptop de exemplu ) fata de Italia, Franta, etc. Vreo sugestie in legatura cu preturile?
No way
Preturile sunt cel mult la fel...sau chiar mai mari. Decat daca prinzi vreo oferta...sa zici ca ai gasit ceva mai ieftin....dar pt asta ai de cautat...deci nu se merita. Ma refer la videocamera nu la alte electronice.
Iar calitatea,
, din ce am vazut, de acum...cam toate sunt made in china...si la noi, si aici, si in germania sau spania.
Intra si tu pe site-urile grecesti sa te orientezi.
www.multirama.gr
www.kotsovolos.gr
etc
miss_bianco
May 25 2008, 21:03
mai mi-am spus si eu parerea ca de paralia katerini si halkidiki mi-a venit lehamite.orice topic as citi dsepre grecia 10 din 9 romani se duc acolo.sunt ofertele low cost.bine low cost sunt si in alta parte.Toti vrem ca sa mergem in vacanta si sa stam la hoteluri ieftine si bune.(sa ne mai ramana bani de distractie)
Dar sunt atatea locuri de vazut...pacat!!!
giovi_buru
May 26 2008, 07:57
QUOTE (miss_bianco @ May 25 2008, 22:03)

mai mi-am spus si eu parerea ca de paralia katerini si halkidiki mi-a venit lehamite.orice topic as citi dsepre grecia 10 din 9 romani se duc acolo.sunt ofertele low cost.bine low cost sunt si in alta parte.Toti vrem ca sa mergem in vacanta si sa stam la hoteluri ieftine si bune.(sa ne mai ramana bani de distractie)
Dar sunt atatea locuri de vazut...pacat!!!
da si tu cateva exemple de statiuni unde se poate merge. Anul trecut am fost in Grecia si in Halkidiki in general erau destul de putini romani cel putin raportand la Paralia unde se vorbea romaneste la greu. IMi dau seama ca in sezonul acesta vor fi si mai multi romani in Halkidiki, iar la anul vei auzi manele in toata peninsula...va deveni in curand un fel de litoral romanesc, exceptie facand serviciile care vor fi la fel sau care vor scade ca si calificare. Deci, eu anul acesta am vrut sa merg undeva in Peloponez, la sud de Atena, dar la agentii nu am gasit nimic,cel putin la astea de pe net...toate sunt axate pe paralia sau halkidiki...asa ca pt la anul as vrea recomandari...merci
Mie unu' nu "mi-a venit lehamite", adica nici nu mi s-a aplecat, nici nu m-am ingretosat de Halkidiki! Asta e, low-cost imi permit, la low-cost stau. Dar, sa fim sinceri, daca ai fost in Neos Marmaras, considerat pe buna dreptate micul Monte Carlo, numai low-cost nu e... Langa Marmaras este Porto Carras, cunoscatorii stiu ce inseamna. Numai intrarea acolo costa 5E de caciula. Si daca Maramaras intra in aceeasi oala cu Katerini, atunci chiar n-am ce sa comentez!
sergiu140
May 26 2008, 08:24
Salut, stie cineva ceva despre hotelul Paradise Bay din statiunea Hanioti sau daca nu, niste informatii despre statiune? Multumesc.
zappata
May 26 2008, 10:14
miss bianco;
vad ca stii multe despre grecia si vreau sa-ti cer parerea despre ce o sa mi se intample in iulie - mergem la scala potamio la hotel mouragio.
am auzit ca in alte parti in thassos sunt probleme cu aricii de mare; e valabil si ptr. scala potamia ?
am mai auzit ca sunt ceva probleme in thassos cu...albinele - cica e o aventura sa mananci ceva dulce la o terasa - asa o fii ?
si te mai rog frumos sa-mi spui cum e plaja in scala potamia; daca se poate intra lejer in apa sau numai de pe stanci/pietre.....
............recunosc ca n-am avut timp sa citesc tot topicul asta......
merci frumos anticipat !!!
miss_bianco
May 26 2008, 13:59
QUOTE (zappata @ May 26 2008, 11:14)

miss bianco;
vad ca stii multe despre grecia si vreau sa-ti cer parerea despre ce o sa mi se intample in iulie - mergem la scala potamio la hotel mouragio.
am auzit ca in alte parti in thassos sunt probleme cu aricii de mare; e valabil si ptr. scala potamia ?
am mai auzit ca sunt ceva probleme in thassos cu...albinele - cica e o aventura sa mananci ceva dulce la o terasa - asa o fii ?
si te mai rog frumos sa-mi spui cum e plaja in scala potamia; daca se poate intra lejer in apa sau numai de pe stanci/pietre.....
............recunosc ca n-am avut timp sa citesc tot topicul asta......
merci frumos anticipat !!!

zappata skala potamias este la 10 km de portul din thassos,si hotelul la 12.
Cu aricii de mare sunt probleme c-am peste tot ti-as recomanda daca mergi cu familia,sa i-ei slapi pt copii si sa intre asa in apa.Apa este foarte curata,si aricii de mare se vad usor,si nu este toata zona,sunt presarate.
Albinele nu prea,decat daca hotelul la care stai are gradina cu flori.Thassos areo fauna foarte bogata,si majoritatea pensiunilor,si bangalows au flori in curte,trandafiri etc e si logic sa se adune o albina,dar nu chiar asa de multe incat sa terorizeze lumea cum ai auzit.
in SKALA POTAMIAS se afla Xrisi Akti,cu unele din cele mai frumoase plaji ale greciei.
Acuma cu plaja in Skala Potamia depinde unde te duci,daca te duci in VIGLI o sa admiri toata plaja,o panorama superba.Se intra lejer in apa.mai este si topic mai jos despre thassos,Citeste-l
QUOTE (giovi_buru @ May 26 2008, 08:57)

da si tu cateva exemple de statiuni unde se poate merge. Anul trecut am fost in Grecia si in Halkidiki in general erau destul de putini romani cel putin raportand la Paralia unde se vorbea romaneste la greu. IMi dau seama ca in sezonul acesta vor fi si mai multi romani in Halkidiki, iar la anul vei auzi manele in toata peninsula...va deveni in curand un fel de litoral romanesc, exceptie facand serviciile care vor fi la fel sau care vor scade ca si calificare. Deci, eu anul acesta am vrut sa merg undeva in Peloponez, la sud de Atena, dar la agentii nu am gasit nimic,cel putin la astea de pe net...toate sunt axate pe paralia sau halkidiki...asa ca pt la anul as vrea recomandari...merci
buna.Ti-as recomandain PELOPONISOS Naflio si Porto heli.In NAFPLIO am fot si este superb,dar am auzit ca IN PORTO HELI e mai frumos.
In partea de nord-vest din Peloponiso sa nu te gandesti sa mergi acolo,(Pirgos),pt ca a ars toata zona vara trecuta.
QUOTE (takis @ May 26 2008, 08:59)

Mie unu' nu "mi-a venit lehamite", adica nici nu mi s-a aplecat, nici nu m-am ingretosat de Halkidiki! Asta e, low-cost imi permit, la low-cost stau. Dar, sa fim sinceri, daca ai fost in Neos Marmaras, considerat pe buna dreptate micul Monte Carlo, numai low-cost nu e... Langa Marmaras este Porto Carras, cunoscatorii stiu ce inseamna. Numai intrarea acolo costa 5E de caciula. Si daca Maramaras intra in aceeasi oala cu Katerini, atunci chiar n-am ce sa comentez!
Mai eu nu am spus ca vezi domane ma duc la high class,si nu am vrut sa jignesc pe nimeni.Pur si simplu am spus ca sunt atatea locuri superbe despre care majoritatea romanilor nu stiu ca cu low cost ar petrece chiar ca un boier.Sunt tanara,aleg si eu low cost,mai ales in zone in care sunt atatea de facut si de vazut.Am fost in multe locuri in vacanta,daca stau aici,anul asta am ales si putin europa si putin insulele grecesti.
Am fost de exemplu in Chios la 15 km de port intrun sat superb.35 de euro de inchiriat o casuta.Inauntru totul era high class,tv plasma,usb,dvd,semineu,bucatarie stil american...Pretul nu mi se pare piperat pt luxul oferit.
Si in general in alte zone ale Greciei care am fost am gasit si pensiuni frumoase la 20 de euro camera,si cand e sezonul acelasi pret,si crede-ma ca camerele erau curate si acceptabile(eu sunt c-am capricioasa,si ca sa spun ca un loc e frumos trebuie sa aiba multe +).In Lesvos de exemplu nu mi-a placut deloc.Vegetatie saraca,oameni neprimitori,preturi piperate in comparatie cu ce ofera si nu e nimic de facut sau de vazut pe insula asta,inafara de plaja pe care asta o pot vedea oriunde in Grecia.
Iarna toata lumea merge in Arahova,care nu sunt munti,in comparatie cu muntii nostrii,este un deal,care toatalumea se bucara ca da putina zapada,si ce-a mai ieftina camera o gasesti la 70 de euro.Groaznic..
Iarna prefer carpatii nostri!!Home sweet home!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.