Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

csmkr18

Stiti cumva cum se prezinta vremea pe Riviera Olimpica acum?sau cum este apa? O sa plec pe 23 mai si vreau sa sti ce haine imi iau tongue.gif
alberta
A fost cineva cazat in THASSOS la vila Panorama , Hotel Calypso , hotel Thasos sau hotel Socrates Plaza? Am niste oferte la aceste locatii in Thasos si nu stiu ce sa aleg. Daca ati fost si aveti ceva pareri, sunt nerabdatoare sa ascult. Va multumesc.

ina15
QUOTE (alberta @ May 15 2008, 10:02) *
A fost cineva cazat in THASSOS la vila Panorama , Hotel Calypso , hotel Thasos sau hotel Socrates Plaza? Am niste oferte la aceste locatii in Thasos si nu stiu ce sa aleg. Daca ati fost si aveti ceva pareri, sunt nerabdatoare sa ascult. Va multumesc.

in ce localitate?
edbica2000
Incepand cu ora 06.00 a zilei de azi a fost suspendata greva transportatorilor de combustibil din zona de nord a Greciei, spun ei, din motive sociale.
Asta se refera la Mecedonia si Tracia, in ciuda deciziei Adunarii Generale a Asocieatiei Proprietarilor de camion care prevedea continuarea grevei.
Nu stiu inca, cum sta treaba in sudul Greciei si insule.

Se precizeaza in articolele de ziar aparute ca greva poate fi totusi reluata oricand, fara avertisment.

Din pacate, azi este prevazuta incetarea lucrului din sectorul public si administratia locala: spitale, banci (Aceste bănci sunt: Nationala, Alpha Bank, Eurobank, Probank, FBB, HSBC, BNP Paribas, Citibank, Banca Elenă, American Express și Cipru), etc.

De asemenea intre orele 12.00 - 15.00 va fi intrerupta energia electrica (DEH), serviciile postale (ELTA), posta electronica, serviciile de trafic aerian ale Aegean Airlines si Olympic Ayrways, Trezoreria (în ministere, autorități fiscale, școli, spitale, municipii, fondurile de asigurare), serviciile din porturi. Profesorii vor fi de asemenea in greva.
eraul
QUOTE (emese00 @ May 14 2008, 17:09) *
Noi plecam din Brasov spre Grecia-Halkidiki (14 iunie). Preferam 7.00 AM Ruse. Ce ziceti?

Hello,hello!

Si noi plecam tot din BRASOV,tot spre Halkidiki si tot in 14 iunie!!!!
Suntem 3 familii cu trei masini.
edbica2000
QUOTE (csmkr18 @ May 15 2008, 08:56) *
Stiti cumva cum se prezinta vremea pe Riviera Olimpica acum?sau cum este apa? O sa plec pe 23 mai si vreau sa sti ce haine imi iau tongue.gif

Trebuie sa fii meteorolog sa prevezi cum va fi vremea pe 23 mai si urmatoarele zile. Nu are nici o legatura cum e vremea azi si cum va fi peste o saptamana.
Eu folosesc 2 variante pt a afla prognoza:
1. instalata pe desktop, este destul de precisa (de exemplu: imi arata ploaie si eu ma uit afara si vad soare, e, sa stii ca peste 3-4 ore ploua sigur): http://www.accuweather.com
2. www.meteo.gr

Cu astea 2 poti sa fii in proportie de 90% sigur pe ce fel de vreme vei prinde.
karmenutza01
Inainte de apleca in Zakynthos ma uitam pe weather.com si pe wunderground. Imi dadeau niste prognoze pe 10 zile de trebuia musai sa imi iau paltonul si sa scot din bagaj costumul de baie. Si pana la urma a fost foarte cald si frumos - 30-32 grade ziua la pranz, 23 - 26 dupa amiaza. Seara/noaptea era mai rece, iti trebuia ceva cu maneca lunga sau maneca scurta si geaca. Exista diferente de temperatura "sesizabile" intre nord si sud.
Ahhh, cand va "aud" - citesc cum faceti pregatiri si planuri, ce as mai pleca si eu inca odata!....poate mai in septembrie...

P.S. Edbica 2000 - merci de pontul ci Agistro! A fost super fain! I-am scris un mail omului caruia mi-ai dat adresa de mail, am vb de rezervare dar nu i-am cerut adresa... mellow.gif hihihi! Am ajuns acolo, ia-l din Agistro pe stanga! biggrin.gif Am vazut pe mai multe case "domatia", am ales una mai rasarita, am facut rezervarea de la plecare si pe 10, la intoarcere ne asteptau. Tot cu 50 euro si ne-au facut si rezervare la hamam.

edbica2000
QUOTE (karmenutza01 @ May 15 2008, 10:11) *
Inainte de apleca in Zakynthos ma uitam pe weather.com si pe wunderground. Imi dadeau niste prognoze pe 10 zile de trebuia musai sa imi iau paltonul si sa scot din bagaj costumul de baie. Si pana la urma a fost foarte cald si frumos - 30-32 grade ziua la pranz, 23 - 26 dupa amiaza. Seara/noaptea era mai rece, iti trebuia ceva cu maneca lunga sau maneca scurta si geaca. Exista diferente de temperatura "sesizabile" intre nord si sud.
Ahhh, cand va "aud" - citesc cum faceti pregatiri si planuri, ce as mai pleca si eu inca odata!....poate mai in septembrie...

P.S. Edbica 2000 - merci de pontul ci Agistro! A fost super fain! I-am scris un mail omului caruia mi-ai dat adresa de mail, am vb de rezervare dar nu i-am cerut adresa... mellow.gif hihihi! Am ajuns acolo, ia-l din Agistro pe stanga! biggrin.gif Am vazut pe mai multe case "domatia", am ales una mai rasarita, am facut rezervarea de la plecare si pe 10, la intoarcere ne asteptau. Tot cu 50 euro si ne-au facut si rezervare la hamam.

Wow....ai fost deci. Scrie niste impresii mai largi. Ai facut ceva foto la hamam?(nu ma refer la baia propriu-zisa w00t.gif )
bdaniel68
QUOTE (emese00 @ May 14 2008, 18:09) *
Noi plecam din Brasov spre Grecia-Halkidiki (14 iunie). Preferam 7.00 AM Ruse. Ce ziceti?

Pentru noi este tarziu dar se pare ca sunt alti brasoveni interesati.
alberta

QUOTE (ina15 @ May 15 2008, 03:04) *
in ce localitate?

Am uitat sa specific : Unele sunt in Skala Prinos altele in orasul Pefkari . Vila Planorama nu specifica in ce oras, decat ca se afla la 100 metri de plaja Golden Beach, langa hotelul Ioannis Golden Club.
Chiar nu stiu ce locatie sa aleg, pentru ca vreau plaja cu nisip si hotelul sa fie linitit, fara discoteci prin jur sa se auda pana in camere. Daca ma puteti ajuta cu detalii ...multumesc mult.
schumiholic
Am si eu 2 mari dileme si poate ma ajutati...

Eu si prietenul meu vrem sa plecam in Grecia in luna august in Nei Pori la Hotel Olympic Star. Am fost si anul trecut acolo si ne-a placut tare mult!
Dilema consta in faptul ca nu ne putem decide ce perioada sa alegem - avem doua variante: 9-16 august sau 30 august-6 septembrie. In primul rand e vorba de vreme si in al doilea rand de perioada de reduceri din Salonic - deci vrem sa facem si plaja dar si shopping. Anul trecut am fost la inceputul lui septembrie si am prins perioada de reduceri insa vremea ne-a cam facut figuri - a fost mai mult urata decat frumoasa. Reducerile din cate am inteles incep cam dupa 22 august.
Nu prea stim ce sa facem si de aceea vin cu niste intrebari pentru cei care au mai fost sau cei care stau acolo - cam care sunt temperaturile in prima jumatate a lui august - nici nu vrem sa ne prajim, sa nu putem sa stam prea mult la plaja (in septembrie am observat ca se poate face plaja totusi daca vremea e frumoasa si nu ploua!). Avem sanse mai mari de plaja in august decat in septembrie? Iar in ceea ce priveste reducerile, avem sanse sa gasim si in august?

A doua dilema consta in transport. Am putea sa luam doar cazare si masa si sa ajungem acolo cu masina sau si transport cu autocarul. Problema e ca diferenta este de 100 de euro de persoana ce inseamna doar autocarul si mi se pare destul de mult. Daca ne-am duce cu masina, ne-ar costa mai putin de 200 de euro? Mentionez ca e un Matiz... Face fata la drumul asta? tongue.gif

Sper sa imi puteti da niste raspunsuri din experienta voastra - cum pot sa impac si capra si varza!
edbica2000
QUOTE (schumiholic @ May 15 2008, 11:41) *
Am si eu 2 mari dileme si poate ma ajutati...

Eu si prietenul meu vrem sa plecam in Grecia in luna august in Nei Pori la Hotel Olympic Star. Am fost si anul trecut acolo si ne-a placut tare mult!
Dilema consta in faptul ca nu ne putem decide ce perioada sa alegem - avem doua variante: 9-16 august sau 30 august-6 septembrie. In primul rand e vorba de vreme si in al doilea rand de perioada de reduceri din Salonic - deci vrem sa facem si plaja dar si shopping. Anul trecut am fost la inceputul lui septembrie si am prins perioada de reduceri insa vremea ne-a cam facut figuri - a fost mai mult urata decat frumoasa. Reducerile din cate am inteles incep cam dupa 22 august.
Nu prea stim ce sa facem si de aceea vin cu niste intrebari pentru cei care au mai fost sau cei care stau acolo - cam care sunt temperaturile in prima jumatate a lui august - nici nu vrem sa ne prajim, sa nu putem sa stam prea mult la plaja (in septembrie am observat ca se poate face plaja totusi daca vremea e frumoasa si nu ploua!). Avem sanse mai mari de plaja in august decat in septembrie? Iar in ceea ce priveste reducerile, avem sanse sa gasim si in august?

A doua dilema consta in transport. Am putea sa luam doar cazare si masa si sa ajungem acolo cu masina sau si transport cu autocarul. Problema e ca diferenta este de 100 de euro de persoana ce inseamna doar autocarul si mi se pare destul de mult. Daca ne-am duce cu masina, ne-ar costa mai putin de 200 de euro? Mentionez ca e un Matiz... Face fata la drumul asta? tongue.gif

Sper sa imi puteti da niste raspunsuri din experienta voastra - cum pot sa impac si capra si varza!

1. Perioada de reduceri in Salonic este dupa 15 august.
2. Vremea nu mai poate fi progonozata, dupa cum ati vazut si voi, deci...poti s ate duci in august si sa prinzi vreme innourata sau chiar si ploaie...sau sa mergi in septembrie si sa te prajesti la soare.Chestia asta cum a fost vremea anul trecut, sau prognoze pe termen lung sunt aleatoare.
3. Nu stiu cum ti-a dat tie calculul la transport de 100 euro/persoana cu autocarul (diferenta in plus). Este foarte mult si cred ca ai gresit undeva. Diferenta medie la transport cu autocarul la agentiile din tara este in jur de 50 de euro/pers. Poate ai vrut sa zici 100 euro la 2 pers...atunci ai dreptate.
Oricum cu masina proprie depaseste 100 de euro (benzina, taxe pod, vigneta BG, taxa autostrada GR, etc) dar iti confera avantajele libertatii de miscare.

In functie de cat de bine iti functioneaza masina, nu prea conteaza marca. Eu am facut cu Matizul fara probleme drumul Paralia - Bucuresti - Baia Mare si retur. Asa ca....
schumiholic
Mersi frumos de raspunsuri!

1. Deci daca vreau shopping, mai bine dupa 30 august...
2. Cu plaja e la risc.
3. N-am gresit calculul - uite ofertele:
http://www.phoenixturism.ro/extern5/neiporiind.html
http://www.phoenixturism.ro/extern5/neipori.html

Cu plecarea din 9 august e diferenta de 100 euro!
anaid26
QUOTE (Sioux-2 @ May 14 2008, 21:11) *
Daca NU ai timp, cel mai probabil vei STA ACASA!!! Pasaportul sau CI trebuie sa aiba cel putin 6 luni valabilitate de la data trecerii frontierei de stat!!!! Exista TAXE DE URGENTA! Si eu mi-am facut CI in ianuarie 2008 (aveam buletin vechi) si a durat in jur de 4 zile. Pasaport pentru copil dureaza o saptamana fara taxa de urgenta. La adulti cred ca e la fel, nu m-am intresat.

Am sunat la serviciul pasapoarte si am primit un raspuns afirmativ.Deci problema cu 6 luni valabilitate inainte de iesirea din tara nu mai este valabila.Sper sa nu am probleme in vama greceasca.Vacanta placuta tuturor!!!
edbica2000
QUOTE (schumiholic @ May 15 2008, 14:36) *
Mersi frumos de raspunsuri!

1. Deci daca vreau shopping, mai bine dupa 30 august...
2. Cu plaja e la risc.
3. N-am gresit calculul - uite ofertele:
http://www.phoenixturism.ro/extern5/neiporiind.html
http://www.phoenixturism.ro/extern5/neipori.html

Cu plecarea din 9 august e diferenta de 100 euro!

Mda...ciudat. Nu cunosc agentia in cauza. Oricum din ce am vazut pe Grecia are numai oferta pe Nei Pori.
Ori au gresit la introducerea datelor ori sunt neseriosi. De ce spun asta:
1. In tabelul de sejur autocar se precizeaza ca daca mergi cu transport propriu platesti minus 30 euro/pachet. Luand ca exemplu data de 30.08, Hotel Olympic Star tariful /persoana sejur in cam dubla este 335 euro/pers. Scazand cei 30 euro pe care ii mentioneaza= 305 euro/pers. Pe de alta parte in tabelul de individuali pt acelasi hotel si aceeasi data de intrare dau tariful de 225 euro/pers. O diferenta de 80 euro !!! De ce oare?!

2. Desi clasificarea presupun ca le-a fost transmisa de operatorul local (Kronos) au obligatia sa ceara copie dupa licenta hotelului. Olympic Star nu are clasificare de 4 stele (http://www.greekhotels.gr/north_greece/platamonas.asp?id=974).
3. trecand la operatorul grec vad ca pe site nu specifica clasificarea celorlalte hoteluri din oferta lui (stie el ce stie happy.gif ). Olympic Beach este hotel 2* (http://www.gto.gr/eng/accomm/hotel/detail.php?id=5667). Olympic este apartments deci are clasificare pe ""chei"" nicidecum pe stele (http://www.greekhotels.gr/north_greece/platamonas.asp?id=974).

Daca ai mai fost, banuiesc ca te-ai lamurit daca este bine sau nu, sa cumperi pachet cu demipensiune.

Tragi concluziile singura.

P.S. Anul acesta pretul excursiilor optionale a dat inapoi cu 5 ani !! Vor fi tarifele care au fost in 2003-2004 !
johnny80
Salut,

eu vreau sa plec pe 21 iunie din Bucuresti spre Thassos. As vrea sa plec destul de devreme (cam pe la 5), pe traseul clasic (Ruse - Sofia - Kavala). Daca mai e cineva interesat sa mergem impreuna as fi bucuros sa ne strangem mai multe masini. Pun eu la bataie GPS-ul si antiradarul wink.gif

Pentru cei care vor sa plece pe 21 iunie spre Grecia dati-mi un semn pe email (mihaionita80@yahoo.com) si vorbim.

Drum bun si vacanta placuta tuturor.

babby
as dori sa plec la Paralia katerini pe 25 iulie,(cu masina sau autocar ma mai gandesc).la HOTEL APARTAMENTS ATLAS(oferta gerada tour).a fost cineva acolo,ceva detalii?
va multumesc.
schumiholic
QUOTE (edbica2000 @ May 15 2008, 16:27) *
Mda...ciudat. Nu cunosc agentia in cauza. Oricum din ce am vazut pe Grecia are numai oferta pe Nei Pori.
Ori au gresit la introducerea datelor ori sunt neseriosi. De ce spun asta:
1. In tabelul de sejur autocar se precizeaza ca daca mergi cu transport propriu platesti minus 30 euro/pachet. Luand ca exemplu data de 30.08, Hotel Olympic Star tariful /persoana sejur in cam dubla este 335 euro/pers. Scazand cei 30 euro pe care ii mentioneaza= 305 euro/pers. Pe de alta parte in tabelul de individuali pt acelasi hotel si aceeasi data de intrare dau tariful de 225 euro/pers. O diferenta de 80 euro !!! De ce oare?!

2. Desi clasificarea presupun ca le-a fost transmisa de operatorul local (Kronos) au obligatia sa ceara copie dupa licenta hotelului. Olympic Star nu are clasificare de 4 stele (http://www.greekhotels.gr/north_greece/platamonas.asp?id=974).
3. trecand la operatorul grec vad ca pe site nu specifica clasificarea celorlalte hoteluri din oferta lui (stie el ce stie happy.gif ). Olympic Beach este hotel 2* (http://www.gto.gr/eng/accomm/hotel/detail.php?id=5667). Olympic este apartments deci are clasificare pe ""chei"" nicidecum pe stele (http://www.greekhotels.gr/north_greece/platamonas.asp?id=974).

Daca ai mai fost, banuiesc ca te-ai lamurit daca este bine sau nu, sa cumperi pachet cu demipensiune.

Tragi concluziile singura.

P.S. Anul acesta pretul excursiilor optionale a dat inapoi cu 5 ani !! Vor fi tarifele care au fost in 2003-2004 !

De gresit, nu au gresit datele ca am vorbit cu ei la telefon si mi-au confirmat ca astea sunt. In fine, eu ma mai gandeam la o varianta, sa iau doar cazarea si sa fac rost de bilet de autocar de la alta agentie. Dar nu prea gasesc... In orice caz, ar fi mai ieftin, ca din cate stiu eu, biletul de autocar variaza intre 55-75 euro, nicidecum 100!
Mi-a placut mult hotelul, bine, acum e chestia ca noi am avut un noroc chior anul trecut, in sensul ca nu mai aveau camere duble libere si ne-au dat apartament! laugh.gif Insa m-am interesat si la hotel si ei au preturile mult mai mari, 95 euro camera dubla si 130 apartamentul doar cu mic dejun. Nu se compara totusi cu oferta de la agentiile romanesti...
Preturile pentru excursiile optionale vor fi mai mici la operatorii din Grecia, banuiesc, nu? Nu la agentiile din Romania.

De curiozitate, tu unde locuiesti in Grecia? Esti de mult timp plecat?
Sioux-2
QUOTE (anaid26 @ May 15 2008, 15:11) *
Am sunat la serviciul pasapoarte si am primit un raspuns afirmativ.Deci problema cu 6 luni valabilitate inainte de iesirea din tara nu mai este valabila.Sper sa nu am probleme in vama greceasca.Vacanta placuta tuturor!!!

www.mae.ro: "Regimul de vize pentru cetățenii români

Cetățenii români posesori de pașapoarte simple pot călători fără viză, pentru perioade de scurt sejur, în următoarele țări:

Albania (90 de zile), Andorra (90 de zile), Argentina (90 de zile), Austria (90 de zile), Belgia (90 de zile), Bosnia și Herțegovina (90 zile), Brazilia (90 de zile), Brunei Darussalam (30 zile), Bulgaria (30 de zile), Republica Cehă (90 de zile), Cipru (90 de zile), Chile (90 de zile), Costa Rica (90 de zile), Coreea de Sud (90 de zile), Columbia (90 de zile), Croația (30 de zile), Danemarca (90 de zile), Ecuador (90 zile), El-Salvador (90 zile), Elveția (90 de zile), Estonia (90 de zile), Fiji (30 zile), Filipine (21 zile), Finlanda (90 de zile), Franța (90 de zile), Georgia (90 de zile), Germania (90 de zile), Grecia (90 de zile), Guatemala (90 zile), Honduras (90 zile), Hong Kong (90 de zile), Irlanda (90 de zile), Islanda (90 de zile), Israel (90 de zile), Italia (90 de zile), Letonia (90 de zile), Liechtenstein (90 de zile), Lituania (90 de zile), Luxemburg (90 de zile), Macao (90 de zile), Macedonia (90 de zile), Malaezia (90 de zile), Malta (90 de zile), Marea Britanie (90 de zile), Maroc (90 de zile), Mexic (90 zile), Republia Moldova (90 de zile), Monaco (90 de zile), Nicaragua (90 de zile), Norvegia (90 de zile), Noua Zeelandă (90 zile), Olanda (90 de zile), Paraguay (90 zile), Peru (90 de zile), Polonia (90 de zile), Portugalia (90 de zile), San Marino (90 de zile), Serbia (90 zile), Singapore (90 de zile), Slovacia (90 de zile), Slovenia (90 de zile), Spania (90 de zile), Suedia (90 de zile), Trinidad și Tobago (30 zile), Tunisia (90 de zile), Ucraina (90 de zile), Ungaria (90 de zile), Uruguay (90 de zile) și Venezuela (90 de zile).

Călătoriile în aceste state se fac pe baza pașaportului românesc valabil sau a cărții de identitate și cu îndeplinirea condițiilor de intrare specifice fiecărei țări. Vă rugăm să consultați condițiile de călătorie în fiecare stat și să verificați informațiile privind intrarea și regimul de ședere cu ambasadele sau consulatele acestor state.

Călătoriile fără viză nu dau dreptul la desfășurarea unor activități lucrative în țara respectivă, nici dreptul de a urma cursuri de învățământ sau de pregătire profesională de lungă durată. Pentru a beneficia de aceste drepturi, este necesară obținerea vizelor pentru muncă sau pentru studii, în conformitate cu legislația fiecărui stat.

Majoritatea acestor state au reglementări speciale privind obligația cetățeanului străin de a se înregistra la autoritățile locale de poliție. Vă recomandăm să verificați condițiile de înregistrare în fiecare țară, înainte de a face deplasarea.

Nerespectarea regulilor de intrare, înregistrare și ședere în străinătate constituie încălcări ale legislației acestor state și se sancționează cu reținerea, expulzarea și interdicția de a mai călători în aceste state pentru perioade între 1 și 5 ani. Nerespectarea scopului declarat al călătoriei constituie, de asemenea, o încălcare a acestor reguli și atrage sancțiuni similare. Sancțiunile aplicate de un stat aparținând Spațiului Schengen se comunică și celorlalte state din Spațiul Schengen, care vor interzice, la rândul lor, intrarea persoanei față de care s-a aplicat interdicția.

Pentru a vă asigura de respectarea acestor reguli, vă recomandăm următoarele:

Verificați, înainte de plecare, ca valabilitatea pașaportului dumneavoastră sau a cărții de identitate să depășească cu cel puțin 6 luni data călătoriei. Verificați dacă țara în care doriți să călătoriți permite intrarea fără viză.
Informați-vă despre condițiile de intrare, înregistrare și ședere din țara pe care doriți să o vizitați și asigurați-vă că îndepliniți aceste condiții.
Verificați, la trecerea frontierei, aplicarea de către autoritățile de frontieră a ștampilei de intrare și, respectiv, de ieșire.
Păstrați pașaportul în loc sigur și purtați cu dumneavoastră câteva copii ale acestuia.
Respectați scopul călătoriei și nu vă angajați în desfășurarea unor activități lucrative sau de altă natură, dacă legea țării în care vă aflați nu permite acest lucru.
Călătoriile în alte state decât cele prezentate mai sus se fac numai în baza vizelor obținute înainte de efectuarea călătoriei, de la ambasadele sau consulatele acelor state.

Cetățenii români posesori de pașapoarte de serviciu pot călători fără viză, pentru perioade de scurt sejur, în următoarele țări:

Africa de Sud (90 de zile), Albania (90 de zile), Andorra (90 de zile), Argentina, (90 de zile), Armenia (90 de zile), Azerbaidjan (90 de zile), Austria (90 de zile), Belarus (30 de zile), Belgia (90 de zile), Bolivia (90 de zile), Bosnia Herzegovina (30 de zile), Brazilia (90 de zile), Brunei Darussalam (30 zile), Bulgaria (30 de zile), Republica Cehă (90 de zile), Republica Centrafricană (90 de zile), Cipru (90 de zile), Chile (90 de zile), China (90 de zile), Congo (90 de zile), Costa Rica (90 de zile), Coreea de Sud (90 de zile), Columbia (90 de zile), Croația (30 de zile), Danemarca (90 de zile), Ecuador (90 de zile), El Salvador (90 de zile), Elveția (90 de zile), Estonia (90 de zile), Filipine (90 de zile), Finlanda (90 de zile), Franța (90 de zile), Georgia (90 de zile), Germania (90 de zile), Ghana (90 de zile), Grecia (90 de zile), Guineea (90 de zile), Honduras (90 de zile), Hong Kong (90 de zile), Irlanda (90 de zile), Islanda (90 de zile), Israel (90 de zile), Italia (90 de zile), Kazahstan (90 de zile), Kîrgîstan (90 de zile), Lituania (90 de zile), Letonia (90 de zile), Liechtenstein (90 de zile), Luxembourg (90 de zile), Macao (90 de zile), Macedonia (90 de zile), Malta (90 de zile), Malaezia (90 de zile), Marea Britanie (90 de zile), Maroc (90 de zile), Mauritania (90 de zile), Mexic (90 de zile), Republia Moldova (90 de zile), Monaco (90 de zile), Mongolia (60 de zile), Nicaragua (90 de zile), Norvegia (90 de zile), Olanda (90 de zile), Pakistan (30 de zile), Panama (90 de zile), , Paraguay (90 de zile), Peru (90 de zile), Polonia (90 de zile), Portugalia (90 de zile), Federația Rusă (90 de zile), San Marino (90 de zile), Sao Tome & Principe (90 de zile), Serbia (90 de zile), Senegal (90 de zile), Sierra Leone (90 de zile), Singapore (90 de zile), Slovacia (90 de zile), Slovenia (90 de zile), Spania (90 de zile), Suedia (90 de zile), Tadjikistan (90 de zile), Tanzania (90 de zile), Tailanda (90 de zile), Tunisia (90 de zile), Turcia (90 de zile), Turkmenistan (90 de zile), Ucraina (90 de zile), Ungaria (90 de zile), Uruguay (90 de zile), Vietnam (90 de zile), Venezuela (90 de zile) și Zambia (90 de zile).

Cetățenii români posesori de pașapoarte diplomatice pot călători fără viză, pentru perioade de scurt sejur, în următoarele țări:

Africa de Sud (90 de zile), Albania (90 de zile), Algeria (90 de zile), Andorra (90 de zile), Argentina, (90 de zile), Armenia (90 de zile), Azerbaidjan (90 de zile), Austria (90 de zile), Belarus (30 de zile), Belgia (90 de zile), Bolivia (90 de zile), Bosnia Herzegovina (30 de zile), Brazilia (90 de zile), Brunei Darussalam (30 zile), Bulgaria (30 de zile), Republica Cehă (90 de zile), Republica Centrafricană (90 de zile), Cipru (90 de zile), Chile (90 de zile), China (90 de zile), Congo (90 de zile), Costa Rica (90 de zile), Coreea de Sud (90 de zile), Columbia (90 de zile), Croația (30 de zile), Danemarca (90 de zile), Ecuador (90 de zile), El Salvador (90 de zile), Elveția (90 de zile), Estonia (90 de zile), Filipine (90 de zile), Finlanda (90 de zile), Franța (90 de zile), Georgia (90 de zile), Germania (90 de zile), Ghana (90 de zile), Grecia (90 de zile), Guineea (90 de zile), Honduras (90 de zile), Hong Kong (90 de zile), Iordania (90 de zile), Iran (30 de zile), Irlanda (90 de zile), Islanda (90 de zile), Israel (90 de zile), Italia (90 de zile), Japonia (90 de zile), Kazahstan (90 de zile), Kîrgîstan (90 de zile), Lituania (90 de zile), Letonia (90 de zile), Liechtenstein (90 de zile), Luxembourg (90 de zile), Macao (90 de zile), Macedonia (90 de zile), Malta (90 de zile), Malaezia (90 de zile), Marea Britanie (90 de zile), Maroc (90 de zile), Mauritania (90 de zile), Mexic (90 de zile), Republia Moldova (90 de zile), Monaco (90 de zile), Mongolia (60 de zile), Nicaragua (90 de zile), Norvegia (90 de zile), Olanda (90 de zile), Pakistan (30 de zile), Panama (90 de zile), Paraguay (90 de zile), Peru (90 de zile), Polonia (90 de zile), Portugalia (90 de zile), Federația Rusă (90 de zile), San Marino (90 de zile), Sao Tome & Principe (90 de zile), Serbia (90 de zile), Senegal (90 de zile), Sierra Leone (90 de zile), Singapore (90 de zile), Slovacia (90 de zile), Slovenia (90 de zile), Spania (90 de zile), Suedia (90 de zile), Tadjikistan (90 de zile), Tanzania (90 de zile), Tailanda (90 de zile), Tunisia (90 de zile), Turcia (90 de zile), Turkmenistan (90 de zile), Ucraina (90 de zile), Ungaria (90 de zile), Uruguay (90 de zile), Uzbekistan (90 de zile), Vietnam (90 de zile), Venezuela (90 de zile) și Zambia (90 de zile).

Căutare

căutare avansată

In atenție

Sprijinul acordat românilor de pretutindeni
Canalul Bâstroe
Delimitarea spațiilor maritime România - Ucraina

Evenimente

Cupa MAE 2008
(București, 17 mai - 3 iunie 2008)

--------------------------------------------------------------------------------

Conferința Wilton Park cu tema 'Energy Security in the European Union: Green Linkages and the Black Sea Context' (București, 13-16 mai 2008)
--------------------------------------------------------------------------------
Reuniunea la Nivel Înalt și Reuniunea Ministerială Uniunea Europeană - America Latină și Caraibe (Lima, 15-16 mai 2008)"
TE RISTI SA TE INTOARCA DE LA GRANITA?
emese00
QUOTE (eraul @ May 15 2008, 07:15) *
Hello,hello!

Si noi plecam tot din BRASOV,tot spre Halkidiki si tot in 14 iunie!!!!
Suntem 3 familii cu trei masini.

Super! Vb pe messenger? ID-ul meu este emese00.
geocosma
QUOTE (anaid26 @ May 15 2008, 16:11) *

Parca din ce am citit, vrei sa pleci pe 25, deci peste 10 zile.
Are rost sa-ti strici "luna de miere" pentru 10 zile de comoditate? Probleme cu privire la valabilitatea pasaportului poti sa ai atat la vama cu Bulgaria cat si cu Grecia, atat la dus cat si la intors. Ce te costa sa-ti faci buletinul (CI) pe care oricum trebuie sa-l faci in maximum 30 zile de la data casatoriei? Mai ales ca altii au spus ca se elibereaza in 4 zile...
Iti recomand sa-ti faci CI si, daca vrei sa verifici problema cu necesitatea valabilitatii de 6 luni a pasaportului, cand ajungi la vama prezinta pasaportul. Daca iti spun ca nu se mai poate iesi cu el, prezinti CI.
cosmin25
QUOTE (alberta @ May 15 2008, 10:45) *
Am uitat sa specific : Unele sunt in Skala Prinos altele in orasul Pefkari . Vila Planorama nu specifica in ce oras, decat ca se afla la 100 metri de plaja Golden Beach, langa hotelul Ioannis Golden Club.
Chiar nu stiu ce locatie sa aleg, pentru ca vreau plaja cu nisip si hotelul sa fie linitit, fara discoteci prin jur sa se auda pana in camere. Daca ma puteti ajuta cu detalii ...multumesc mult.

Iti recomand golden beach! E super plaja, cu un nisip foarte fin si o priveliste minunata! Plaja e inconjurata de munti ce ajung pana pe la 1200m altitudine. Nu e nici foarte mare galagie. Grecii din zona se lauda ca ar fi intre primele plaje din europa din punct de vedere al nisipului. Ma rog, ramane la latitudinea ta sa decizi. Oricum poti inchiria si o masina ca sa faci turul insulei, care e super si uneori chiar iti taie rasuflarea. Am sa pun si niste fotografii, poate o sa te conving!

Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul

QUOTE (mihaifest @ May 7 2008, 14:44) *
salut !17 mai plec cu masina in Psakoudia,6:oo Giurgiu daca vrea cineva sa trecem Bulgaria impreuna dati de veste.

adik sambata dimineata, sau duminica(17-18)?
pvluci
QUOTE (emese00 @ May 15 2008, 17:35) *
Super! Vb pe messenger? ID-ul meu este emese00.

te-am adaugat in lista la mine...ca si eu sunt interesat de plecare atunci biggrin.gif
Id mess pvluci
Gabryel
Sa va reamintesc ca sa nu (ma) uitati ...

Cine si unde a dormit pe la granita Greciei cu Bulgaria (mai precis la intrarea in Grecia) ?
As vrea ceva care sa nu ma abata prea mult din drum dar si sa fie retras atat cat sa fie ieftin. smile.gif
Chiar si la "particulari" cum am spune pe la Mamaia.

Am vazut cele (doar) doua variante, cu baile termale, etc., dar daca mai sunt variante sunt bine venite.

Merci.
takis
Cat mai este un bilet la waterland in salonic?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.