Din pacate se pare ca pt. traseul dorit si de mine (Cluj-Serbia-Macedonia-Grecia), am nevoie de pasaport; un mic amanunt aflat dupa ce stransesem aproape toate datele legate de traseu, taxe etc

(si eram si decis sa optez pt. acel traseu

)
Se pare ca va trebui s-o iau de la inceput, cu stabilirea detaliilor legate de traseul prin Bulgaria.
V-as ruga sa ma corectati daca aveti date/daca gresesc la descrierea a datelor stranse/legate de drumul Cluj->Katerini: Cluj (plecare ~ ora 22)->Craiova->Bechet(traversare Dunare cu bac = 20 EUR + 3 eur/pers; primul bac = ora 7:30; taxa drum Bulgaria = 5 EUR)->Sofia->Blagoevgrad->Kulata (~ ora 14-15)->Lefcon->Salonic->Katerini (sosire ~ ora 17-18).
Traseul mi l-a furnizat Sony Route Map, are ~ 980 km (cel mai scurt, se pare) si durata indicata este de ~17 ore, fara opriri (ori stiu ca macar la granite ar fi cazul sa opresc, sau cel putin sa incetinesc

) => drum de minim 20-22 ore (bac, granite, pauze de condus/mancat etc).
In afara de eventualele spagi la politistii bulgari (5-20 EUR), mi-a scapat ceva ? Am minimalizat/gresit ceva ? Astept corectii/completari/sfaturi, pentru ca se apropie momentul plecarii (30 mai)
Alte date importante: se poate utiliza detectorul de radar in Romania+Bulgaria si ar fi bine sa nu mi-l gaseasca nici macar in bagaje in Grecia; pot merge linistit cu CI; sa alimentez la iesirea din RO si apoi in Grecia (recomandari de benzinarii ?; pot parcurge cca 750-850 km cu un plin)
Promit sa descriu experienta cat mai detaliat, la intoarcere, ca sa le fie cat mai usor celora care vor merge mai incolo.