Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

poganel

Sa traiti...
Impreuna cu jumatatea mea si cei doi purcei de 15 si 9 ani vrem sa stam si noi in Grecia 7 zile...
Ne tot uitam pe net la agentii de turim, in sfirsit...
Ne-ar placea sa mergem in halkidiki unde putem si vizita cite ceva...
Daca ati fost acolo, unde ati stat?
Ce e mai interesant?
In ce hotel mai ieftin , dar decent ati stat?
Pot gasi locuri cu demipensiune daca plec pe cont propriu?
Anul asta intrarea la licee de face pe baza tezelor unice, nu se stie cind se fac repartitiile si nu stiu cind pot pleca in concediu, altfel, de mult aveam biletele...
daca ma puteti ajuta, va pot chiar suna pe telefon ca sa discut ...
lori_2001
In Paralia este un singur hotel clasificat cu 4 *, insa as recomanda Ioni, care chiar daca are 3 *, are o curte splendida, cu palmieri si verdeata, este in centru linga biserica. Insa nu e cu jacuzzi.
Asa ceva poate in Halkidiki sau Creta.
Paralia este ideala pentru cei care vor sa faca excursii, fiind plasata intre Meteore, Thasos, insula Skiathos, etc.
Pentru cei care vor sa leneveasca, ar trebui alta locatie, poate.
In privinta drumului pana la Atena, sunt 450 km, majoritatea pe autostrada, insemna cam 5 ore de mers (exista si portiuni prin defilee).
Dus intors, insa e destul de mult, tinand cont ca e nevoie de minim 4 ore ca sa vezi Acropole si centrul Atenei.

artemisa24
QUOTE (alexica08 @ Apr 30 2008, 15:32) *
hmm..sa va explic in ce situatie ma aflu in prezent...saptamana 1 : cautare oferte grecia iulie 2008..mers la agentie, intrebat : statiune agitata, cu viata de noapte, plaja cu nisip, fara pietre in apa, hotel curat, fara mari pretentii...raspuns: corfu, nu-mi mai aduc aminte numele statiunii (oricum nu unul foarte cunoscut, caci in corfu am fost vara trecuta pentru relaxare, insa pe acolo nu am trecut)...intrebat prieteni, forumisti...raspuns: statiune linistita, satuc pescares...pfff...saptamana 2: mers la agentie, intrebat acelasi lucru, de data asta pentru continent...raspuns ferm : halkidiki - polichrono...hurray!...intrebat forumisti, raspuns : e cea mai linistita statiune din halkidiki...saptamana 3 : reinceput cautarile...ma gandeam la thassos...apoi am zis ca poate e mai bine in hanioti-halkidiki...apoi...nici nu mai stiu...ce ma sfatuiti?...ca mai am putin si invat toate ofertele pe de rost cursing.gif

hanioti este o statiune agitata, plina de viata, galagioasa. daca va place asa ceva, nu ezitati. eu am stat 2 saptamani in vara trecuta si nu m-am plictisit, te asigur. are viata de noapte, plaja in majoritate cu nisip, fara pietre decat f. rar dar nu deranjante, deci....eu am stat la hotel calypso, 3 stele, mic dejun, curat. era asezat langa un bar cu mini golf unde canta muzica pana tarziu de 4 ori pe saptamana..alte detalii?
edbica2000
QUOTE (Gabryel @ May 1 2008, 14:27) *
Salutare.
Vreau si eu sa plec prin Grecia (pentru prima data) pe la jumatatea lunii iulie.
O sa plecam 2 familii cu 2 masini. Noi avem un taliban de 8 ani, ceilalti o fetita de 4.
As vrea sa "cobor" mai mult spre Atena deoarece am pe cineva acolo si tare as vrea sa plec in una din zile dis de dimineata si sa-l folosesc ca ghid toata ziulica.
Daca statiunea unde suntem e pe la 4-5 sute de km, e cat de cat abordabila idea.
Ma gadeam la Nei Pori, e destul de "joasa".
Prietenii cu care mergem si-ar dori sa stea majoritatea timpului pe sub umbrelute si sa leneaveasca, daca s-ar putea, prin jacuzzi. Deci isi doresc un concediu de relaxare. Macar 80% din concediu.
Iar ma intorc si zic de Nei Pori ca e bun, dar nu au jacuzzi pe acolo, cred. smile.gif
Acum stau si ma gandesc si la Olimpic....
Sunt conditii de cazare mai bune fata de Nei Pori, asa in general ?
E si aproape de Paralia si poti face mult mai usor un "hop", spre o atmosfera mai agitata.
Dar Olimpic e mai "sus" fata de Atena...

Va cer sfatul voua, celor care ati "calcat" zonele alea, ce a-ti face (alege) in locul meu ?

Trebuie sa mentionez faptul ca ma ocup mai mult eu de organizare. Prietenii nostri vroiau Kusadasi, dar noi am fost acolo si daca am convenit sa mergem impreuna, le-am propus Grecia si nu as vrea sa-i dezamagesc. Desi, nu-i Grecia mea ... tongue.gif
Sunt prins cu mana la usa, incepe sa ma doara... smile.gif

Va multumesc anticipat.
Pe inceputul lunii iulie poate incepem campania sa ne adunam mai multe masini pentru trecut Bulgaria.
Una e cand politistii bulgari opresc o masina in camp si alta e cand o sa vada ca se mai opresc 4-5.
E o chestie psihologica, nu mai au cum sa-si bata joc de tine. Se gandesc si ei ca atatia fiind se mai apuca unu de dat telefoane pe la ambasada, sau chiar la politie si nu se vrea sa intre superiorii pe fir.
Sunt si ei niste bieti militieni "rurali" pusi pe japca ...
Oricum, cand am fost in Turcia nu am avut nici o problema si chiar am tras, zic eu acum dupa ce am cunoscut mai multe cazuri, inconstient.
Sa dea Dumnezeu si anu asta sa fie tot la fel.

Neos Porus...Olympic Beach....cam acelasi lucru. Din toate punctele de vedere, mai putin evident apropierea de Paralia. Jacuzzi, 4*...no way. Si cum bine spunea un forumist mai sus...IONI se incadreaza foarte bine intr-o categorie de hotel de clasa superioara chiar daca e catalogat 3*. Nu e rau nici Zefyros..(situat pe plaja) mai ales ca are tarife putin mai mici decat IONI....dar ambele sunt situate in zona centrala a Paraliei...deci ""galagioasa"" si aglomerata. Cel afisat de 4* pe diverse site-uri, in speta Mediterranean, este situat intr-o zona mult mai linistita a statiunii, dar acum depinde de preferinte iar acesta din urma nu-si merita tarifele mai piperate, este egal cu cele mentionate mai inainte. Eu unul, care locuiesc aici, nu as cauta in Paralia dupa categorie pt ca poti sa ai sa te simti excelent si intr-o vila.

In ceea ce priveste distanta fata de Atena...nu e cazul sa o ai drept criteriu deoarece pt 30-35 km (cat este distanta intre Paralia si Neos Poros) nu cred ca se pune problema.

Si mai in gluma mai in serios, politaii bulgari sa stii ca nu prea sunt impresionati de ambasada, telefoane, masini scumpe ...ii cam doare-n cot de asta. Lucrul cel mai elocvent este cazul reporterului de la ProTv daca iti mai aduci aminte care a filmat spaga care se dadea inainte in vama si care era cat pe aici sa faca plaja la ""racoare"" cu toate ambasada si televiziunea la un loc. Asa ca.....concediu placut !
Sioux-2
QUOTE (adita_68 @ May 1 2008, 13:17) *
Nu cred ca este diferenta de dotari in camera, dar pentru ca nu m-a interesat priza de net nu am fost atent la acest aspect.
In legatura cu camerele, da au pat matrimonial plus pat simplu.
Singurele camere care nu au vedere "la vecin" sunt cele din ultimul corp cu vedere la piscina. Cred ca marea se vede numai din cele de la etajul 3.
Camera dubla pe care au avut-o prietenii nostrii avea doua paturi simple, dar nu stiu daca nu exista si matrimonial, nu am vazut toate camerele. Cei de la agentia cu care am fost noi trebuie sa stie, patronii hotelului sunt rude cu cei de la agentie.
Daca esti din Bucuresti da-mi mesaj pe privat si ne putem vedea sa-ti dau DVD-urile filmate acolo. Am filmat special camerele si pozitionarea lor. Am si poze dar mai dureaza pana le pot descarca.

Camera dubla pe care am vazut-o avea paturi separate, nu stiu altele pentru ca nu am vazut toate camerele. Cei de la agentia cu care am fost noi trebuie sa stie, patronii hotelului sunt rude cu cei de la agentie

Multumesc pentru poze! Raspund cu intarziere pentru ca ieri am fost la padure si ne-am intors pe la 8 seara. Chiar nu mai aveam chef sa deschid calculatorul.
Din pacate nu sunt din Bucuresti si nu stiu nici cat de repede voi ajunge pe-acolo. Am scris mesajul la repezeala, vreau sa vad si pozele si apoi plec in Service ca am programare la schimbul de distributie si de ulei.
giovi_buru
QUOTE (pvluci @ Apr 29 2008, 08:29) *
drum bun si distractie placuta
eu tot timpul am facut plinul in giurgiu si apoi in grecia. (la bulgari doar mergi la WC) cool.gif
incercati sa bagati de la BP ... am fost super multumit....card &cash coolspeak.gif
....de abia astept sa vina iunie sa plecam si noi o data..... thumbsup.gif

am de gand sa platesc si eu de data asta cu cardul in Bg sau in GR, dar am o intrrebare la care nici cei de la agentie si nici de la banca nu mi-au putut raspunde: cardurile sunt in lei, care va fi rata de schimb pt ziua respectiva, adica cati lei imi pt un euro, cardul fiind mastercard?
multumesc!
criss_65
QUOTE (giovi_buru @ May 2 2008, 18:17) *
am de gand sa platesc si eu de data asta cu cardul in Bg sau in GR, dar am o intrrebare la care nici cei de la agentie si nici de la banca nu mi-au putut raspunde: cardurile sunt in lei, care va fi rata de schimb pt ziua respectiva, adica cati lei imi pt un euro, cardul fiind mastercard?
multumesc!

cand vei plati vei plati la o rata de schimb internationala foarte apropriata de cea din tara (se face o medie a cursurilor de schimb cam asa ceva) oricum difeentele sunt fff mici, este ca si cum ai schimba in tara. eu am fost in mai multe calatorii si asa s-a intamplat!

gabryela63
QUOTE (adita_68 @ Apr 30 2008, 11:30) *
Hristos a Inviat!

Am revenit (cu parere de rau) din Metamorphosis.
Impresia generala este buna.
La Hotel Simeon: camerele curate, Ac, frigider, baie mica cu dus, balcon mare cu masa si 2 scaune. Piscina micuta cu bar.
Hotelul are trei corpuri unul in spatele celuilalt, ultimul avand vedere la piscina. Am stat in corpul 2 cu vedere la corpul 1. Distanta intre balcoane cam 3-4 m. Vara cred ca e un avantaj deoarece ai putina umbra.
Undeva in stanga printre pomi si case se vedea un petec de mare. Poate de pe terasele camerelor de la etajul 3 de pe colt sa se fi vazut marea, dar nu sunt prea sigur. Distanta pana la mare max 3-5 min.
Partea mai neplacuta: sala de mese absolut neincapatoare (de asta am servit doar cafea pe terasa, copii au mancat cate ceva), mancarea (am avut mic dejun si cina) slabuta; dimineata ceai, cafea, cereale, lapte, gem, margarina, un singur fel de salam si cascaval (acelasi in fiecare zi), ou. Seara, paste cu carne (gen bolognese), peste fiert, piure si 3-4 salate, intr-o seara pulpe de pui.

Am o intrebare daca poti sa-mi raspunzi: Ma intereseaza cum este drumul (soseaua) prin Bulgaria. Noi plecam in Turcia pe 5 iunie si ma intereseaza soseaua Vama Veche-Burgas-Varna. Anul trecut nu era prea grozava, dar se lucra la drumuri intr-o veselie. Cine poate sa-mi spuna cum este drumul anul acesta? Va rog si va multumesc.
Sioux-2
Aseara au dat pe Realitatea TV un reportaj despre folosirea detectoarelor radar in Grecia. Chiar l-au tinut minute bune in telefon pe consulul Romaniei la Atena (sau la Salonic - nu am retinut exact si nu stiu daca avem deschis consulat la Salonic). Ideea este urmatoarea: simpla POSESIE a detectorului radar pe teritoriul Greciei (indiferent daca ti-l gaseste in torpedou, bagaje, buzunarul de la portiera sau ascuns la roata de rezerva - de aflare in "exercitiul functiunii" nici nu mai vorbesc) te face pasibil de urmatoarele:
-amenda 2.000 euro;
-suspendarea permisului auto (nu a zis pentru cat timp);
-ridicarea certificatului de inmatriculare;
-ridicarea placutelor de inmatriculare.
Si nu la alegere ci toate o data. Ni se da site-ul ministerului nostru pentru informatii suplimentare(www.mae.ro).
Si acum vine nedumerirea mea:
Am vazut deunezi la stiri ca suspendarea permiselor etc. intr-o tara UE se pastreaza si in Romania. Adica gaborul grec imi ia permisul pe 3 luni, il trimite in Romania iar gaborul roman mentine suspendarea.OK.
Dar daca suspendarea vine ca urmare a unei "infractiuni" care la noi nu e infractiune? Ce lege aplica gaborul nostru?
Cine este mai documentat, rog sa posteze.
SOBONE

QUOTE (Sioux-2 @ May 3 2008, 07:48) *
Aseara au dat pe Realitatea TV un reportaj despre folosirea detectoarelor radar in Grecia. Chiar l-au tinut minute bune in telefon pe consulul Romaniei la Atena (sau la Salonic - nu am retinut exact si nu stiu daca avem deschis consulat la Salonic). Ideea este urmatoarea: simpla POSESIE a detectorului radar pe........

Anul trecut am fost in Grecia si am stat cu detectorul la vedere.Nu din teribilism.Practic nu am stiut.Am aflat abia la intoarcere.Ma cutremur la ce aud acum.Doamne fereste sa mergi si cu un copil si sa patesti asa ceva.O sa ma documentez pentru viitor.
zoloft
Salutare;
M-am intors din Grecia si iata impresiiile mele; m-au ajutat mult datele de pe forum deci trebuie sa postez si eu :

DRUM:
Dus: 25.04.
5.30 plecat de acasa ajuns la Kassandra – Kallithea – Pallini Beach la 17.30.
Giurgiu – Kulata adica traversare Bulgaria = 9 ore
In BG mers 120—160 sau cat s-a putut; coloana 3 masini sau coloane cu altii; singur nu faci fata, e riscant si nu ai tupeu.
Oprit de 2 ori in Bg cate 15—20 min; prima la ½ din granita Sofia a doua la Shell pe centura Sofia.
Centura Sofia pe la 11.00; trecut circa 1 ora; a doua parte a centurii sunt lucrari , drum ingustat si multe stopuri la intretaierile cu arterele Sofia.
Indicatoare in BG destule/ clare chiar mai multe decat pe drumurile intre orase din Romania. In slava si latina; nu iti trebuie harta , indicatoarele sunt suficiente.
Echipaje de politie cu radare…circa 10 pe toata trecerea BG din care 3-4 puse aiurea…restul puse in puncte importante si usor deductibile (intrari/iesiri tunel , localitati unde drumul e bun si drept si liber, etc); am vazut oprite capetele de coloana sau masinile individuale; in genere masini scumpe pe care le si alergau proprietarii ca deh…treb sa vada tot romanul ce viteza prinde masina.
Bulgarii merg suficient de tare…romanii merg bine unii ca nebunii; drumuri foarte bune marea majoritate peste cele ale noastre.
La greci drumuri si mai bune…majoritatea autostrazi sau regim de autostrada; sunt limitari la 90 si rar la 80-60.
Nu am vazut DELOC radare si nici echipaje de politie; sper sa nu ma fi vazut nici ele.
La intrare in Grecia se fac 2 controale..una de bulgari una de greci; doar pe pasapoarte, nimic altceva; in plus dupa circa 5 km m-a oprit un echipaj…am crezut radar biggrin.gif; mi-a cerut pasapoartele sau buletinele; si-a noat datele din pasaportul meu, sofer, si a intrebat unde mergem; in rest nimic.
Indicatoare in Grecia mi s-au parut destule insa MAI proaste ca la Bg sau cum m-asi fi asteptat; ADICA: indicatoarele sunt in greaca prima data, apoi la circa 50 m sunt puse unele noi si in latina; e obositor sa vezi prima data ca nu intelegi nimic apoi sa te holbezi dupa cel in latina; pe autostrazi indicatoarele sunt mixte pe acelasi panou si multe…dar e de inteles ca asa e peste tot.
In orase insa, magazine, baruri, etc..limba predominanta 90% este greaca..pe produsele din supermarket la fel; HABAR N_AI ce este sau ce cumperi sau unde te duci..doar intuiesti; chestiile mai importante sunt trecute si in latina dar astea sunt cam 10 % din ce ar conta. Asta devine problematic cand te aventurezi sa cauti vreo manastire sau satuc pitoresc – denumire NUMAI in greaca sau …deloc. Aici doar daca ai GPS te descurci
Soferii greci nu prea respecta indicatoarele sau viteza insa majoritatea respecta participantii in trafic: nu ies de pe lateral decat daca nu vine NIMIC…nu, ‘lasa ca am loc’; nu te depasesc chiar daca mergi incet doar daca vede ca te uiti dupa cai verzi pe pereti din mers – cauti ceva… sigur exista si ‘grabiti’ ; nu clanxoneaza decat f rar.

La intors: 02.05
Am plecat de la hotel la 8.30, am iesit la Kulata la 12.00…am stat in Duty Free cam 1 ora ( ca e mare si au de toate dar scumpe…)
Kulata – Ruse : 6 ore si jumatate !!!! cine nu crede n-are decat !
Am mers cu minim 100-110 si unde s-a putut am dat 150 coborand viteza numai la iesire din tunel si numai cand se facea din sens opus semnal cu faruri; am oprit de 2 ori cate 10 min.
Drumul a fost foarte liber …sigur era 2 mai. De la Plevna si pana la intrare in Ruse nu cred ca am vazut mai mult de 10 masini pe sensul meu.
Echipaje de politie la intoarcere cam 7-8 insa din ele cam 4-5 cu radar; evitat frumos datorita faptului ca ORI nu eram primul din coloana, ori am ‘ascultat’ de semnalele luminoase ale celor de pe sens opus.

PRETURI:
In perioada Pastelui, preturile la mancare in taverne erau maricele: un fel de mancare incepea de pe la 6-7 euro + garnitura 2-3 euro+ apa 1,2-2,5 eur; bere Amstel/Heineken 3-4 eur; una peste alta un fel de mancare + bautura in taverne te ducea pe la 10-12 euro.
Prin magazine..suveniruri de pe la 1 eur pana pe la 5-8-15 eur in functie de produs si marime; dar sunt SUVENIRURI nu altceva.
In supermarket e de indicat sa-ti faci provizii de apa – suc…insa..preturile par apropiate de Romania sau chiar peste, la alimentele de baza…si asta chiar in LIDL; fructele la pret sunt mai mari ca la noi.
In afara de marile magazine in rest RAR vezi bon de cumparaturi. Iar spaga..parca li se cuvine !! vorbesc in special la taverne.
Benzina varieaza de la o statie la alta..nu e regula; am vazut doua statii SHELL una peste drum de alta…cu pret diferit de 0,15 centi / litru.; explicatia ar fi ca nu prea ai voie la greci sa faci stanga si atunci ..esti nevoit sa iei de pe sensul tau…dar cum spuneam..grecii si mai ales romanii, cam ignora regulile. In general benzina de 95 fara plumb este 1,110 – 1,190 eur / litru (ei folosesc 3 zecimale la centi; dar numai la benzinarii); poti insa sa gasesti si la 1,2 – 1,3 eur/litru.
Grecii nu sunt foarte serviabili, nu sunt turci, majoritatea au preturi afisate iar daca bati campii prin magazine si pui intrebari prostesti se poate sa te invite urgent sa cauti pe la vecini. Am patit sa intru la o macelarie de curiozitate si sa intreb cat e ..kg de miel si daca au…am fost indrumat prin impingere de umar sa ma duc la taverna de vis-à-vis sa mananc acolo, asta pt ca nu vorbeam greaca si ei alta limba nu stiau.. !!
Nu se ‘omoara’ sa stie engleza iar daca nu intelegi nu-i problema…pt ei ! In schimb daca nu cumperi de la ei ..chiar daca ai intrebat, nu e o problema..iti multumeste si te asteapta si alta data.
Unele taverne au produsele scrise si in romana desi ei habar n-au o iota. De perefar sa mananci unde e aglomeratie de greci ! ei stiu cel mai bine. Mancarea este f buna, suficienta si gustoasa…uneori un pic prea aromata.
MALL langa Salonic: Mediterean Cosmo: preturi exagerat de mari chiar daca produsele sunt de calitate; se spune ca sunt sub noi cu circa 30 % AIUREA ! Sunt ori ca la noi in magazinele scumpe ori PESTE noi; singurele articole de care ne-am putut atinge au fost cele sportive (adidasi – tricouri) unde preturile erau cam cu 25-30% mai mici; in rest NIMIC.

In oraselele mici se parcheaza pe unde se apuca, cat timp nu deranjezi circulatia..foarte tare, chiar daca exista semn de oprire/stationare interzisa.
Salonicul este un oras foarte inghesuit si aglomerat; nu prea se gaseste loc de parcare; totusi exista anumite parcari supra sau subterane unde taxa e de 4 euro prima ora si urca..cu mai putin; am platit pentru 3 ore: 8,5 eur.
In Salonic nu am gasit nimic de cumparat: pe Blv Tsimiski sunt scumpe si cam banale…desi de calitate; circulatia este insa f aglomerata..a se compara cu Calea Victoriei din Bucuresti; pe Blv Egnatia…sunt preturi mici insa si calitatea este indoielnica…par a fi produsele de pe Lipscaniul Bucurestean.
Pe stradutele inguste daca te bagi…o sa intelegi ‘de ce trebuia sa-ti iei masina mai mica mai ales ca matahala ta oricum nu-ti foloseste’.
Poti vizita insa Turnul Alb (e in renovare) - Piata Aristotelus – Rotonda – Agia Dimitros si alte cateva chestii…
Am o harta suficienta pentru orientare in vizitarea Salonicului; dupa asta m-am ghidat si eu. Nu pot face upload ca e mare...cine vrea o trimit pe un mail; dar este doar o harta de la un hotel pt orientare.

PEISAJE:
astea intr-adevar sunt superbe; depinde daca stii unde si cand sa te duci; au peisaje montane si deluroase foarte frumoase; gospodarii foarte frumos ingrijite si asezate; hoteluri-vile, etc..placute si asezate pitoresc.

Nu stiu ce sa mai scriu…pentru intrebari suplimentare scrieti-mi un PM sau direct pe adresa yahoo: av_zoloft@yahoo.com
Gabryel
QUOTE (zoloft @ May 3 2008, 12:13) *
DRUM:
Dus: 25.04.
5.30 plecat de acasa ajuns la Kassandra – Kallithea – Pallini Beach la 17.30.
Giurgiu – Kulata adica traversare Bulgaria = 9 ore

La intors: 02.05
Am plecat de la hotel la 8.30, am iesit la Kulata la 12.00…am stat in Duty Free cam 1 ora ( ca e mare si au de toate dar scumpe…)
Kulata – Ruse : 6 ore si jumatate !!!! cine nu crede n-are decat !

Perfect.
Chiar aveam nevoie de asta.
Eu vin de la vreo 300 de km de Bucuresti. Cum noi am vrea s-o "taiem" dim prima, inainte de sejur, la Atena, am zis sa plecam, fara escala la Bucuresti si sa mergem pe ziua.
Am dori sa ajungem pe la 6-7-8 la intrare in Grecia, astfel incat sa ne ramana a doua zi cei 6-7 sute de km pana la Atena. Nu are rost sa ajungem prea devreme.
Ne cazam la un motel seara(ne face rezervare cineva) iar a doua zi, fara prea multa oboseala acumulata, luam Atena la "intors".
Seara revenim la motel si a doua zi plecam sa ne cazam pentru sejur.

Sunt convins ca nu intereseaza pe multi planul asta al meu dar daca cineva vrea sa-mi raspunda am zis sa-i spun si DE CE fac asa.

Intrebarea e :
"UNDE SA FACEM POPAS LA INTRARE IN GRECIA ?"

Prietenul asta al meu zicea ca daca intarziem ne putem caza si dupa ce trecem de Sofia, ca si asa nu ne mai ramane mult de mers la Greci si e autostrada.
Eu, in schimb, am o mare "placere" sa vad bulgarii, cu atat mai putin sa le las si bani.
Prefer sa fac la ei ce-am facut si cand m-am dus la Turci (din pacate doar la dus), sa ma usurez.

QUOTE (edbica2000 @ May 2 2008, 01:24) *
Si mai in gluma mai in serios, politaii bulgari sa stii ca nu prea sunt impresionati ...

A, stai linistit, sunt convins de asta.
La cata ceafa lata au, numai impresionabili nu sunt...
Am zis si eu asa, in caz ca ai noroc de niste tinerei scosi de la incubatorul de militie, sau de un echipaj coborat la sosea de pe dealuri.
Eu am mai intalnit pe la noi unii de la rulala care mai coboarau de pe dealuri la "soseaua mare" sa se umfle in pene.
Faceam o analogie ...
Mai bine sa nu ai treaba cu ei, asta e clar .

SOBONE
[quote name='zoloft' date='May 3 2008, 12:13' post='4510925']
Salutare;
M-am intors din Grecia si iata impresiiile mele; m-au ajutat mult datele de pe forum deci trebuie sa postez si eu :..........

Multumesc personal pentru rabdarea de a scrie.Aceleasi pareri le am si eu de asta vara. despre drum si despre greci...
zoloft
Ei...rabdare am avut ca mi-am notat din timp fiecare detaliu tongue.gif

Despre DETECTOARE radar.....sa stiti ca acuma imi explic de ce naiba erau parcate pe marginea strazilor , in diferite locuri MASINI FARA numere de inmatriculare: nu erau 'obosite', nu erau prafuite...erau chiar masini buune (X5, Audi, etc) si nu imi explicam ce fel de moda si tupeu e asta de a circula fara numere sad.gif
Si sa stiti ca am vazut in jur de ....15 buc, prin periplul meu.

Cred ca au invatat pe pielea lor ; treaba cu detectoarele interzise e mentionat pe toate forumurile...
Tzeposul
Numerele se ridica si daca parchezi in locuri nepermise pe o perioada de 20-30 de zile, nu numai pt detectoare radar.
Dar cel mai bine cred ca ar fi sa va uitati si pe site-ul www.mae.ro cand mergeti intr-o tara straina, aveti acolo principalele lucruri pe care aveti sau nu aveti voie sa le faceti.
Sioux-2
PENTRU GABRYEL:

In legatura cu cazarea la intrarea in Grecia:

Noi vom pleca din Tulcea pe 05.07.2008 dimineata (tot 300 km pana la Bucuresti) si vom ajunge dupa-amiaza la Kulata. Ne vom opri in drumul nostru pentru o noapte la Sidirokastro - Hotel Olympic. Deja am facut rezervarea pe net (Dimitris este numele patronului; cu el am conversat in engleza). Costa 50 euro/camera dubla/noapte fara mic dejun. Micul dejun este 5 euro/persoana dar nu-l vom lua pentru ca vrem sa pornim de dimineata pentru a ajunge in Sithonia probabil pe la 10 - 11 si sa ne cazam. Oprirea o facem nu ca ar mai fi ramas drum lung pana in Sithonia ci pentru ca atunci cand conduc, imi place sa vad totul nu numai soseaua din fata. Si plus de asta sunt hotarat sa respect toate restrictiile de viteza pentru ca detectorul il voi lasa acasa (prietenii stiu de ce!). Rezervarea la Sidirokastro a fost in felul urmator (vreo 3 mailuri): am cerut oferta de pret, mi-a trimis-o, am fost de acord cu ea apoi mi-a cerut numele si nr. de telefon si a zis ca ma suna cu 3 zile inainte de data rezervarii pentru reconfirmare. Fabuloasa suma o voi plati acolo.
Daca mai ai ceva intrebari, iti raspund cu placere.
Sioux-2
PENTRU ADITA 68

Spune-mi, te rog, poti posta o harta chiar si google unde sa localizezi pozitia hotelului Simeon? Eu tot incerc sa localizez dar nu prea reusesc desi banuiesc ca este prin apropierea parcului din Metamorfosi. Multumesc.
johnyk_vl
M-am intors alaltaieri dintr-un circuit in Grecia (Salonic-Delfi-Atena)...Am fost foarte multumit(Am mers prin Agentia Grafos)...Totul a decurs bine,insa am cam avut probleme la trecerea prin Bulgaria(2 militieni bulgari ne-au oprit pe la 200 de km. de granita cu Grecia.Au inceput sa ceara tot felul de acte,au inceput sa faca pe nebunii,sa ne ameninte ca nu ne mai lasa sa circulam(desi noi nu incalcasem nici o limita de viteza,existau toate actele necesare...)...pana la urma ne-au lasat dupa ce au primit o spaga...destul de mare,nu de ici de colo...
Inca o problema care am avut-o a fost paradoxal tot in Bulgaria,desi excursia a fost in Grecia...Am oprit la un moment dat la un local,soferii si ghida ne-a zis despre acest local ca se numeste "la steaguri",ma rog asa s-a referit la el,nu stiu numele lui adevarat...dar daca mergeti in Grecia sa evitati sa opriti la acest local(este undeva langa orasul Plevna-pe la 200-250 de km. de Ruse)...Mancarea a fost destul de buna iar pretul a fost moderat,dar serviciile au fost execrabile:
mesele erau nedebarasate,singurul chelner era defat o acreala de fatuca bulgaroaica care in loc sa serveasca in jur de 30-40 de romani(2/3 din grupul nostru) ea avea grija sa le aduca bauturi la vreo 6 bulgari cu ceafa groasa,care venisera dupa noi...Apropo pentru romani era un singur fel de meniu,i se spunea "meniu complet" iar romanii trebuiau sa isi ia ei singuri bauturile de la un ghiseu,in timp ce bulgarilor li se aducea bautura la discretie...
Acesta a fost singurul moment in care m-am indispus si m-am enervat...in tot restul vacantei am vizitat,am facut shopping si am fost...inca o data impresionat de cat de cinstiti si de generosi sunt grecii(la fel ca si turcii) cu strainii...

In caz ca va mai duceti prin Bulgaria aveti mare grija la radare,la oameni,si incercati sa nu mai opriti la acel restaurant.
Sunt chiar curios daca mai sunt astfel de pareri despre acest restaurant,si cum se numeste??
zoloft
QUOTE (johnyk_vl @ May 4 2008, 16:48) *
Inca o problema care am avut-o a fost paradoxal tot in Bulgaria,desi excursia a fost in Grecia...Am oprit la un moment dat la un local,soferii si ghida ne-a zis despre acest local ca se numeste "la steaguri",ma rog asa s-a referit la el,nu stiu numele lui adevarat...dar daca mergeti in Grecia sa evitati sa opriti la acest local(este undeva langa orasul Plevna-pe la 200-250 de km. de Ruse)...Mancarea a fost destul de buna iar pretul a fost moderat,dar serviciile au fost execrabile:
mesele erau nedebarasate,singurul chelner era defat o acreala de fatuca bulgaroaica care in loc sa serveasca in jur de 30-40 de romani(2/3 din grupul nostru) ea avea grija sa le aduca bauturi la vreo 6 bulgari cu ceafa groasa,care venisera dupa noi...Apropo pentru romani era un singur fel de meniu,i se spunea "meniu complet" iar romanii trebuiau sa isi ia ei singuri bauturile de la un ghiseu,in timp ce bulgarilor li se aducea bautura la discretie...
Acesta a fost singurul moment in care m-am indispus si m-am enervat...in tot restul vacantei am vizitat,am facut shopping si am fost...inca o data impresionat de cat de cinstiti si de generosi sunt grecii(la fel ca si turcii) cu strainii...

In caz ca va mai duceti prin Bulgaria aveti mare grija la radare,la oameni,si incercati sa nu mai opriti la acel restaurant.
Sunt chiar curios daca mai sunt astfel de pareri despre acest restaurant,si cum se numeste??

Mda..l-am vazut si eu si era cat pe ce sa opresc...
E vorba de un restaurant care are arborate steagurile Romaniei, Bulgariei, SUA, U.E si Grecia.
Pare un local ok pe dinafara si am vcazut f multe masini oprite...probabil autocarele au intelegere cu ei . Nu am intrat , nu stiu nimic de local pe interior.

Am oprit insa la o benzinarie Noname pe autostrada...la intoarcere...si am intrat la toaleta; au intrat 2 pers..apoi am stat pe langa masina sa ne odihnim ( nu am luat benzina); dupa 15 min s-a dus si a treia pers la toaleta iar eu am vrut sa i-au o inghetata...Vanzatoarea o bulgaroaica ciudata ne-a cerut TAXA pe WC....3 pers 0,5 eur. desi pana atunci nu zisese nimic si am fi putut pleca bine mersi daca nu intram pt inghetata. !!! Totalul era 2,20 eur.
Am intrebat-o unde scrie de taxa wc si a bajbait in bulgara; I-am batut obrazul i-am aruncat 2,5 eur si am plecat. SCARNAVII !!
edbica2000
QUOTE (zoloft @ May 4 2008, 20:26) *
Mda..l-am vazut si eu si era cat pe ce sa opresc...
E vorba de un restaurant care are arborate steagurile Romaniei, Bulgariei, SUA, U.E si Grecia.
Pare un local ok pe dinafara si am vcazut f multe masini oprite...probabil autocarele au intelegere cu ei . Nu am intrat , nu stiu nimic de local pe interior.

Am oprit insa la o benzinarie Noname pe autostrada...la intoarcere...si am intrat la toaleta; au intrat 2 pers..apoi am stat pe langa masina sa ne odihnim ( nu am luat benzina); dupa 15 min s-a dus si a treia pers la toaleta iar eu am vrut sa i-au o inghetata...Vanzatoarea o bulgaroaica ciudata ne-a cerut TAXA pe WC....3 pers 0,5 eur. desi pana atunci nu zisese nimic si am fi putut pleca bine mersi daca nu intram pt inghetata. !!! Totalul era 2,20 eur.
Am intrebat-o unde scrie de taxa wc si a bajbait in bulgara; I-am batut obrazul i-am aruncat 2,5 eur si am plecat. SCARNAVII !!

Restaurantul se afla inainte cu 100 km de Sofia, pe sensul de mers spre Grecia. Nu exista nici o intelegere intre autocare (soferi,ghizi) cu acel restaurant. Asta iti spun din proprie experienta. Acolo doar soferii primesc, eventual, o cafea gratis iar ghidul nici macar pe aceea. Din pacate este printre putinele locuri unde poti opri la toaleta (ma refer cu autocarul de 48-50 de persoane), avand in vedere ca exista destule cabine wc; dupa cum ai vazut este plin de TIR-uri si alte masini. Daca opresti cu autocarul la vreo statie peco risti sa ti se inchida toaletele cu cheia. La fel este printre putinele locuri unde primesc euro, ca sa poti sa servesti ceva, cat de cat.

Dar, deh, ""vecinii si pretenii"" nostrii. Mi-aduc aminte acum vreo 5-6 ani acolo era o amarata baraca de tabla, parcarea de peste drum nu exista. Singurul lucru care era si atunci la fel erau toaletele. De aceea s-au si dezvoltat dupa cum se vede in prezent. Au stiut ce sa speculeze.
redlotus
QUOTE (alexica08 @ Apr 30 2008, 14:32) *
hmm..sa va explic in ce situatie ma aflu in prezent...saptamana 1 : cautare oferte grecia iulie 2008..mers la agentie, intrebat : statiune agitata, cu viata de noapte, plaja cu nisip, fara pietre in apa, hotel curat, fara mari pretentii...raspuns: corfu, nu-mi mai aduc aminte numele statiunii (oricum nu unul foarte cunoscut, caci in corfu am fost vara trecuta pentru relaxare, insa pe acolo nu am trecut)...intrebat prieteni, forumisti...raspuns: statiune linistita, satuc pescares...pfff...saptamana 2: mers la agentie, intrebat acelasi lucru, de data asta pentru continent...raspuns ferm : halkidiki - polichrono...hurray!...intrebat forumisti, raspuns : e cea mai linistita statiune din halkidiki...saptamana 3 : reinceput cautarile...ma gandeam la thassos...apoi am zis ca poate e mai bine in hanioti-halkidiki...apoi...nici nu mai stiu...ce ma sfatuiti?...ca mai am putin si invat toate ofertele pe de rost cursing.gif

Da, si Hanioti este o statiune mai "agitata", cu multe restaurante si baruri, iar plaja este frumoasa. Cred ca acestea doua ar intruni conditiile pe care le doriti: Hanioti si Kallithea. Daca nu aveti auto propriu, depindeti de agentii. Daca ati dori sa le evitati cu orice pret, pentru a avea libertatea de a va alege cazarea, ar fi doua variante: sa gasiti pe cineva care se deplaseaza in aceeasi directie, si in aceeasi perioada, cu auto propriu (astfel si cheltuielile de drum ar fi reduse la jumatate), sau sa cautati doar transport cu autocarul (am auzit ca ar exista curse spre Salonic si Halkidiki). Succes!

QUOTE (Gabryel @ May 3 2008, 18:48) *
Perfect.
Chiar aveam nevoie de asta.
Eu vin de la vreo 300 de km de Bucuresti. Cum noi am vrea s-o "taiem" dim prima, inainte de sejur, la Atena, am zis sa plecam, fara escala la Bucuresti si sa mergem pe ziua.
Am dori sa ajungem pe la 6-7-8 la intrare in Grecia, astfel incat sa ne ramana a doua zi cei 6-7 sute de km pana la Atena. Nu are rost sa ajungem prea devreme.
Ne cazam la un motel seara(ne face rezervare cineva) iar a doua zi, fara prea multa oboseala acumulata, luam Atena la "intors".
Seara revenim la motel si a doua zi plecam sa ne cazam pentru sejur.

Sunt convins ca nu intereseaza pe multi planul asta al meu dar daca cineva vrea sa-mi raspunda am zis sa-i spun si DE CE fac asa.

Intrebarea e :
"UNDE SA FACEM POPAS LA INTRARE IN GRECIA ?"

Un loc foarte interesant de popas la intrarea in Grecia a fost semnalat de edbica2000: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=377138

sisivana
Salutare, ma gandesc sa merg in septembrie la Portes Palace, cu masina proprie, prin Cristian Tour.
ceva observatii "de bine"? cine a ami fost fie tot acolo, fie cu aceeasi agentie?
merci mult.
adita_68
QUOTE (Sioux-2 @ May 4 2008, 16:45) *
PENTRU ADITA 68

Spune-mi, te rog, poti posta o harta chiar si google unde sa localizezi pozitia hotelului Simeon? Eu tot incerc sa localizez dar nu prea reusesc desi banuiesc ca este prin apropierea parcului din Metamorfosi. Multumesc.

DIn pacate nu am o harta cu pozitionarea hotelului, dar nu este greu de gasit. De la Salonic spre Metamorfosis urmaresti indicatoarele ci Nikiti. Este o localitate dupa Metamorfosis. Din sosea este indicator dreapta spre Metamorfosis. Practic intri pe strada principala. Mergi pe ea pana la capat (in fata e parcul si marea) si faci stanga. Pe a doua strada la stanga (ai indicator cu Simeon), la 30 m de intrarea pe ea, pe dreapta e Hotel Simeon. Nu il poti rata, noi nu am stiut locatia si am intrebat la prima taverna deschisa.

Daca mai ai intrebari, cu placere.
aimee2003
QUOTE (geocosma @ Apr 29 2008, 10:43) *
Aici m-am cazat eu (Oasis):
Click pentru a vizualiza atașamentul
2 adulti si un copil de 12 ani: 65 euro/noapte, cu mic dejun. Era si varianta fara mic dejun (parca 50 euro/noapte - deci micul dejun cam 5 euro/pers). Era camera dubla, cu TV, AC. In camera aveau un fotoliu, pe care l-au transformat in pat:
Camera:Click pentru a vizualiza atașamentul
Vederea de pe balcon:

Aveau si camere cu vedere spre curtea interioara (vedeai doar niste ziduri). Uite si niste preturi de acum: http://www.vacantatours.ro/index.php?optio...72&Itemid=1.

Am intrat si intr-un hotel unde era cazare la 40euro/noapte camera, fara masa, dar unde mirosea puternic a prajeala de la bucataria din capatul holului, si nu avea AC. Am intrat si la hotel de 4 stele (Konstantin), care avea vedere spre plaja, AC, Tv si arata foarte bine, iar patronul, care o dadea rapid din engleza in germana, a zis ca imi face reducere de la 95 euro la 80 euro/pers/noapte. Cred ca el nu prea avea camere, ca era plin de chei si telecomenzi la receptie, iar spre seara l-am vazut mancand singur pe terasa restaurantului hotelului.
Hotel Konstantin avea parcare interioara, iar la Oasis am dus masina la capatul strazii, unde era amenajata o parcare imensa pe un teren viran. In cele doua nopti nu a patit nimic masina; nu am golit-o decat de bagajele care-mi erau necesare atunci. Interesant ca dupa lasarea serii, in special dupa ora 10 seara, nu mai gaseai locuri in parcare.

multumesc pentru raspuns!
ASZ
Am gasit o oferta foarte buna pentru hotelul Holiday Club Edem (Olimpic Beach), insa am emotii vizavi de drum (as pleca cu masina personala pe 30 mai din Cluj catre Grecia), pentru ca nu prea stiu ce traseu sa aleg (as opta pt. Cluj-Bechet-Sofia-Salinic-Katerinii) si mai ales la ce sa ma astept la acest drum (politie, opriri, traseu, am citit de detector la bulgari, nu stiu daca la greci este sau nu legal, orice legat de acest drum de peste 1000 km mi-ar prinde bine)
Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii, promit sa postez impresiile la intoarcere (sa le fie de ajutor celora care vor merge mai incolo)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.