Totul despre GRECIA
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53

era cars
CINE PLEACA PE 29 .04 ,SEARA SAU NOAPTEA DIN GIURGIU..DATI PM,CHIAR E NASOL NOAPTEA LA BULGARI??
zoloft
Ultima strigare pt 25.04 spre Grecia din Bucuresti orele 05.15--05.30
Suntem 3 masini...adunati de pe forum...binevoitorii ne pot contacta; punct intalnire pod Giurgiu taxe.

av_zoloft@yahoo.com
adragu76
DAR DE RODOS STIE CINEVA CEVA?...CUM ESTE INSULA, CUM SE AJUNGE?CARE E CEA MAI SIGURA AGENTIE?

12SEBI
peacefingers.gif salutare imi poate spune si mie cineva dacav se merita sa mergi in zakyntos as dori si eu ceva detali si poze daca se poate va multumesc anticipat coolspeak.gif
ana_sv
QUOTE (johnyk_vl @ Apr 19 2008, 15:22) *
plec pe 25 in circuit prin Grecia Continentala prin agentia Grafos.Sunt curios daca a mai fost cineva cu aceasta agentie de turism...pare destul de cunoscuta,dar sunt curios ce fel de experiente ati avut cu ea...
Apropo,mai este cineva pe aici care merge in acelasi circuit ca si mine???

si noi plecam in circuit in grecia pe 25
suntem o fam din suceava, dar depinde pe ce circuit mergeti
noi mergem:atena,peloponez,muntele athos.....si altele
mai vb pe forum si vedem poate mergem odata
noi avem plecare din piata victoriei la 6 dim
mariuca_63
QUOTE (era cars @ Apr 21 2008, 18:44) *
CINE PLEACA PE 29 .04 ,SEARA SAU NOAPTEA DIN GIURGIU..DATI PM,CHIAR E NASOL NOAPTEA LA BULGARI??

si noi plecam tot pe 29.04 noaptea din Bucuresti. Suntem 2 masini, daca vreti traversam Bulgaria impreuna.
karmenutza01
QUOTE (12SEBI @ Apr 22 2008, 10:24) *
peacefingers.gif salutare imi poate spune si mie cineva dacav se merita sa mergi in zakyntos as dori si eu ceva detali si poze daca se poate va multumesc anticipat coolspeak.gif

Uite aici se discuta despre Zakynthos. Ai si poze.
nurliu
pe 24.04 ora 4-5 din bucuresti nu pleaca nimeni? dontgetit.gif
ImDrunk
Vara asta ma duc si eu cu prietenii in Grecia la mare :X mai exact in Panteleimonas la hotel Atena Pallas acuma intrebarea mea ii o mai fost cineva la hotelu asta? cum ii in Panteleimonas asta? noi suntem un grup de vreo 10 studenti smile.gif avem unde sa ne distram in zona asta?
rodidoina
QUOTE (era cars @ Apr 21 2008, 18:44) *

Buna ziua! Noi am trecut Bulgaria numai noaptea (plecam, de obicei pe la ora 00.00 din Bucuresti), de mai multe ori si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema. Nici spre Grecia, nici spre Turcia. Si doar o singura masina.
Anul acesta plecam in noaptea de 28 spre 29 aprilie spre Paralia Katerini.
Vacanta placuta si nu va faceti probleme.
Pana dimineata ajungeti la iesire din Bulgaria si castigati o zi.
searchman
Am strans de pe forum 4 masini care pleaca in data de 30. apr. la ora 19,00 din Bucuresti spre Thassos pe traseul Ruse- Nova Zagora-Svilengrad.
Daca sunt doritori sa se ataseze caravanei contactati-ne.
kNp
as vrea sa stiu si eu de la cei care au vizitat grecia cum e vremea si mai ales apa la inceputul lunii septembrie. vrem sa mergem acolo 10 zile dar din pacate doar in acea perioada e posibil. daca a fost cineva il rog mult sa imi dea niste informatii. ms
rockr
este diferenta mare de pret la mancare intre paralia si olympic beach? in conditiile in care sunt foarte apropiate cele doua statiuni.
edbica2000
QUOTE (rockr @ Apr 22 2008, 18:53) *
este diferenta mare de pret la mancare intre paralia si olympic beach? in conditiile in care sunt foarte apropiate cele doua statiuni.

Posted on: Apr 7 2008, 19:06

exista diferenta intre 3.04 si 15.04 de exemplu la preturi pentru mancare in Olympic Beach? sau in general, in Grecia?...
Forum: Vacante in Strainatate · Post Preview: #4379774 · Replies: 1515 · Views: 193 254

Important : Totul despre GRECIA
rockr

Cam de cati bani e nevoie pentru mancare, 7-8 zile in vara? in Olympic Beach?...

Colega forumist se pare ca ai o problema cu mancarea rolleyes.gif

Ti-am cautat posturile si aceea intrebare ai mai postat-o de 2 ori si ti s-a raspuns.
zoloft
Poate ar trebui sa i se raspunda astfel: FRATE ! nu pleca la drum...de fapt NICAIERI cu banii FIX pentru ce ti-ai calculat; incearca sa ai o rezerva, o marja de bani fata de ce stiio si gata ! o sa se rezolve si cu mancarea si cu bautura....femei sper ca iei de acasa biggrin.gif
dragosionut
QUOTE (adita_68 @ Apr 21 2008, 12:12) *
Cand plecati la Hotel Simeon? Noi mergem de pe 25.04-29.04.

am fost eu acum cativa ani buni la simeon ..nu este cine stie ce hotelul. mancarea este buna ,este curat,dar nu prea ai priveliste. piscina este micuta ca si hotelul de altfel. in dreptul hotelului nu prea este plaja ...sunt pietre ..stanci...este putin mai departe plaja de hotel...si nu e cine stie ce plaja . eu cand am fost ma duceam la o plaja cu masina mai departe cam la vreo 10-15 km de metamorfossis...era super tare ..intram asa printre maslini ...era privata si frumos amenajata ...lume putina ...sezlonguri ....muzica super tare..apa limpede. Ce sa zic ..deci la metamorfossi nu am facut plaja in nici o zi din cele 7. in rest statiunea este super linistita ...curata si ingrijita. dupa parerea mea este o statiune de odihna .unde nu prea sunt romani si tineri. vacanta placuta.
criss_65
QUOTE (kNp @ Apr 22 2008, 16:58) *
as vrea sa stiu si eu de la cei care au vizitat grecia cum e vremea si mai ales apa la inceputul lunii septembrie. vrem sa mergem acolo 10 zile dar din pacate doar in acea perioada e posibil. daca a fost cineva il rog mult sa imi dea niste informatii. ms

noi am fost de 2 ori la inceput de septembrie in grecia. odata in halkidiki si altadata in olimpik beach. vremea este frumoasa, marea este calda, dar noi am avut parte de 2-3 zile partial noroase si chiar un pic de ploaie. ca atmosfera este asa ca de sfarsit de sezon. dupa ce m-am intors si a 2-a oara mi-am zis ca nu o sa ma mai duc in grecia in septembrie! dar poate nu am avut eu noroc de 7 zile cu soare. alti prieteni de ai mei s-au dus si nu au avut pic de nori. chiar si in octombrie a fost vreme frumoasa si calda...
stefyk20
buna
va rog sa ma ajutati sa fac o alegere buna. am hotarat ca la sfarsitul lui iulie sa merg in grecia la Nei Pori (recomandare) si am fost la agentia Christian tour si in oferta au doar Vila Natali***. am inteles ca nu prea sunt conditii in aceasta vila sau ca nu sunt compartimentate sau utilate camerele exact cum spun cei d la agentie. c imi puteti spune despre statiune si despre vila (mai ales)?
as mai avea alte 2 variante: hotel parthenon in Olimpic Beach si hotel melbourne in paralia katerini.
c ma sfatuiti sa fac?
redlotus
QUOTE (scaramouche @ Apr 21 2008, 09:50) *
Ce spui Franz! Hai sa-ti dau niste exemple din experienta proprie.
2005 August.Primul an in Grecia.Cumparat bilete de la agentie.Hotel Skenthos*-Kriopigi-Kasandra-Halkidiki.Pret (2 adulti si doi copii sub 12 ani) 65E/noapte.Ajuns acolo vad pretul scris pe cartonasul de pe usa(chestie intalnita in toate hotelurile din Grecia) 45E/noapte.
2006 August.Hotel Esperia***-Kavala(centru).In aceeasi formatie am platit 50E/noapte (1 pat dublu si unu' simplu).Ce-i drept pe cartonas scria 60E.Te las pe tine sa-mi spui cat costa o camera acolo prin agentiile pe care le reprezinti.
2007 Sfarsit de iunie Hotel-Agyra*-Nei Pori.Cel mai bun raport calitate pret intalnit.600E(10 zile) numai cazare(dupa o negociere ce a plecat de la 70E/noapte).N-am sa inteleg niciodata de ce este cotat la doar 1*.Probabil pentru ca nu ofera decat sevicii de cazare, nu are piscina, nu are restaurant si nici o receptie cu care suntem obisnuiti.Insa este situat chiar pe plaja si ofera un confort care-l intrece cu mult pe-al hotelului Esperia.Il recomand tuturor celor ce vor un loc deosebit de cazare in Nei Pori.Stii vreo oferta mai buna in Nei Pori? Ca tot stai prin zona.
2008 Februarie.Primit raspuns prin e-mail la cerere oferta, direct de la hotel Alonakia**(si nu *** cum se vinde la noi)-Agios Gordis-Corfu.Pretul pentru 2adulti si doi copii(9 si 13 ani impliniti) este 85E/zi-demipensiune-sau 70E-numai cazare, in ultima decada a lunii iulie.Asta inseamna 595E(7 zile cu demipensiune).Cea mai buna oferta de la mirificele noastre agentii a fost de 885E, in aceleasi conditii.Cum stai cu procentele?
Cea mai mare japca este la familiile cu copii care stau la studiouri.Au agentiile din Ro niste preturi ca ei castiga mai mult decat proprietarii.Am mai spus-o.Daca vreti cazare in studiouri si aveti masina, nu cumparati prin agentie.Gasiti la fata locului pentru orice buzunare.
Ceea ce spui tu este valabil poate la hoteluri de 4 sau 5 stele.Dar aici exista venere, booking, thompson, cu care iar ajungi sub preturile din Ro.

De acord, exista o paleta larga de optiuni pentru cazare daca evitati agentiile! (Am aflat asta dupa doua experiente neplacute cu doua agentii...) A propos de preturile de mai sus, am vazut pe internet studiouri pentru patru persoane si sub 70E in full sezon (cel mai mic pret era 55E). In functie si de numarul de zile pe care doriti sa le petreceti acolo, proprietarii negociaza preturile. Cautati pe internet, veti gasi sute de oferte. Comunicati prin mail, cereti informatii, si cand v-ati hotarat pentru o oferta solicitati proprietarului un voucher pe mail, cuprinzand toate detaliile vacantei. Pe langa voucher, e bine sa aveti cu dumneavoastra si o pagina cu informatii utile: numere de telefon importante din zona in care mergeti (politie, medici, autoritati) si, bineinteles, harta postata pe forumul Softpedia cu directia de urmat odata ajunsi in Sofia! Numai bine, si vacanta placuta!

edbica2000
QUOTE (scaramouche @ Apr 21 2008, 09:50) *
Ce spui Franz! Hai sa-ti dau niste exemple din experienta proprie.
2005 August.Primul an in Grecia.Cumparat bilete de la agentie.Hotel Skenthos*-Kriopigi-Kasandra-Halkidiki.Pret (2 adulti si doi copii sub 12 ani) 65E/noapte.Ajuns acolo vad pretul scris pe cartonasul de pe usa(chestie intalnita in toate hotelurile din Grecia) 45E/noapte.
2006 August.Hotel Esperia***-Kavala(centru).In aceeasi formatie am platit 50E/noapte (1 pat dublu si unu' simplu).Ce-i drept pe cartonas scria 60E.Te las pe tine sa-mi spui cat costa o camera acolo prin agentiile pe care le reprezinti.
2007 Sfarsit de iunie Hotel-Agyra*-Nei Pori.Cel mai bun raport calitate pret intalnit.600E(10 zile) numai cazare(dupa o negociere ce a plecat de la 70E/noapte).N-am sa inteleg niciodata de ce este cotat la doar 1*.Probabil pentru ca nu ofera decat sevicii de cazare, nu are piscina, nu are restaurant si nici o receptie cu care suntem obisnuiti.Insa este situat chiar pe plaja si ofera un confort care-l intrece cu mult pe-al hotelului Esperia.Il recomand tuturor celor ce vor un loc deosebit de cazare in Nei Pori.Stii vreo oferta mai buna in Nei Pori? Ca tot stai prin zona.
2008 Februarie.Primit raspuns prin e-mail la cerere oferta, direct de la hotel Alonakia**(si nu *** cum se vinde la noi)-Agios Gordis-Corfu.Pretul pentru 2adulti si doi copii(9 si 13 ani impliniti) este 85E/zi-demipensiune-sau 70E-numai cazare, in ultima decada a lunii iulie.Asta inseamna 595E(7 zile cu demipensiune).Cea mai buna oferta de la mirificele noastre agentii a fost de 885E, in aceleasi conditii.Cum stai cu procentele?
Cea mai mare japca este la familiile cu copii care stau la studiouri.Au agentiile din Ro niste preturi ca ei castiga mai mult decat proprietarii.Am mai spus-o.Daca vreti cazare in studiouri si aveti masina, nu cumparati prin agentie.Gasiti la fata locului pentru orice buzunare.
Ceea ce spui tu este valabil poate la hoteluri de 4 sau 5 stele.Dar aici exista venere, booking, thompson, cu care iar ajungi sub preturile din Ro.

Nu facem polemica pe tema asta sau pe alta aici. Eu mi-am spus parerea, din experienta, tu la fel. Da-mi voie sa-ti spun numai ca te duc la 10 hoteluri care nu si-au schimbat de 3 ani ""cartonasul"" acela cum ii zici si tu care de fapt reprezinta tarifele rack-rates Isi sunt pasibile de o amenda usturatoare).
Hotelul Agyra din pacate nu l-am gasit nicaieri pe net sau la vreo agentie in oferta. Oricum 60 e/zi presupun 4 persoane fara masa la studio (ca asta e de fapt hotel 1*) mi se pare cam mult fie si pt sfarsitul lui iunie.
In ceea ce priveste gasirea la fata locului, evident ca poti gasi. Sunt destule studiouri (vile) care lucreaza in regim ""de pe drum"" si care in functie de cati clienti prinde poate sa se tocmeasca la preturi mici.
Iar de Corfu iti spun ca exceptia confirma regula.
adita_68
QUOTE (dragosionut @ Apr 22 2008, 21:30) *
am fost eu acum cativa ani buni la simeon ..nu este cine stie ce hotelul. mancarea este buna ,este curat,dar nu prea ai priveliste. piscina este micuta ca si hotelul de altfel. in dreptul hotelului nu prea este plaja ...sunt pietre ..stanci...este putin mai departe plaja de hotel...si nu e cine stie ce plaja . eu cand am fost ma duceam la o plaja cu masina mai departe cam la vreo 10-15 km de metamorfossis...era super tare ..intram asa printre maslini ...era privata si frumos amenajata ...lume putina ...sezlonguri ....muzica super tare..apa limpede. Ce sa zic ..deci la metamorfossi nu am facut plaja in nici o zi din cele 7. in rest statiunea este super linistita ...curata si ingrijita. dupa parerea mea este o statiune de odihna .unde nu prea sunt romani si tineri. vacanta placuta.

Multumesc mult pentru info. Plaja nu ne deranjeaza (plecam in 25 aprilie), mai mult vom vizita imprejurimile.
searchman
QUOTE (stefyk20 @ Apr 22 2008, 22:51) *
buna
va rog sa ma ajutati sa fac o alegere buna. am hotarat ca la sfarsitul lui iulie sa merg in grecia la Nei Pori (recomandare) si am fost la agentia Christian tour si in oferta au doar Vila Natali***. am inteles ca nu prea sunt conditii in aceasta vila sau ca nu sunt compartimentate sau utilate camerele exact cum spun cei d la agentie. c imi puteti spune despre statiune si despre vila (mai ales)?
as mai avea alte 2 variante: hotel parthenon in Olimpic Beach si hotel melbourne in paralia katerini.
c ma sfatuiti sa fac?

am fost anul trecut eu acolo in perioada 28 mai - 5 iunie (cred).
statiunea este linistita si curata. dupa ora 22 mai sunt vreo 2 baruri deschise si atat. nu harmalaie toata noaptea, nu scandaluri.
este o statiune compusa in 90% din cazuri din vile cu 2 etaje. in zare se vede muntele olimp si cetatea din platamonas. este o statiune pentru odihna.
camerele din vila sunt relativ mari cu in hol amenajata o chicineta dotata cu de toate, baia este cu dus dar este mare, au ac in camera dar se plateste separat. curat, balcon mare... este chiar in spatele unei biserici (se aud clopotele daca este vreo sarbatoare) si a unui parculet. in ansamblu este foarte OK.
cei de la Cristian au fost seriosi si nu am avut vreo problema nici cu gazda nici cu ei.
plaja este mare cu nisip si doar putine pietre, dusuri pe plaja, sezlonguri ale teraselor de pe plaja....
daca vrei disco si animatie nu este locul potrivit daca vrei sa te relaxezi aici este ideal.
un raport foarte bun calitate - pret.
eu personal m-am simtit in concediu acolo.
este aproape si Meteora (125 km) orasul Katerini (25 km) - foarte cochet, muntele Olimp (de facut o drumetie).....
Ntim
QUOTE (stefyk20 @ Apr 22 2008, 23:51) *
buna
c ma sfatuiti sa fac?

Daca vrei liniste mergi la Olimpic daca vrei mai multa distractie mergi la Paralia . De la Paralia la Olimpic sunt 2 km.
ImDrunk
QUOTE (ImDrunk @ Apr 22 2008, 14:02) *
Vara asta ma duc si eu cu prietenii in Grecia la mare :X mai exact in Panteleimonas la hotel Atena Pallas acuma intrebarea mea ii o mai fost cineva la hotelu asta? cum ii in Panteleimonas asta? noi suntem un grup de vreo 10 studenti smile.gif avem unde sa ne distram in zona asta?

Chiar nu stie nimeni nimic despre Panteleimonas asta?
johnyk_vl
Stie cineva sau a fost cineva de pe aici de pe forum cazat in unul sau mai multe din urmatoarele hoteluri:
-Assembly(Salonic);
-Lefas(Delfi);
-Amaryllis(Atena).
Vreau un raspuns cat mai repede posibil...pe 25 plec in circuit cu familia si voi fi cazat cateva zile in fiecare dintre aceste hoteluri...am nevoie de informatii sau pareri cat mai multe despre acestea.
nutza
Oameni buni pls spuneti-mi si mie cum e in ouranopulis(odropolis)dak o fost cnv ,ce ai d vizitat pe acolo,de unde poti sa-ti cumper cva haine etc. worthy.gif
vandalul
In speranta ca voi gasi la voi raspunsul vin shi eu cu o intrebare pentru plimbaretii care isi exprima parerile shi experienat excursionista pe forum: Oameni buni, care a-ti fost la Philoxenia Bungalows in jurul datei de 12 septembrie.....cum e...soare,cald, apa e calda.....vin shi eu "negro" de acolo?
As aprecia un reply deoarece e prima mea iesire shi nu am putut sa plec decat in septembrie.
Multumesc pentru raspunsuri!!!!!!!!!!!!!!
absu
QUOTE (johnyk_vl @ Apr 23 2008, 10:11) *
Stie cineva sau a fost cineva de pe aici de pe forum cazat in unul sau mai multe din urmatoarele hoteluri:
-Assembly(Salonic);
-Lefas(Delfi);
-Amaryllis(Atena).
Vreau un raspuns cat mai repede posibil...pe 25 plec in circuit cu familia si voi fi cazat cateva zile in fiecare dintre aceste hoteluri...am nevoie de informatii sau pareri cat mai multe despre acestea.

Sal. Si eu plec pe 25. La Salonic voi sta la Rotonda iar la Atena la Amaryllis. Eu mai stau si prin Nafplio, Kalambaka etc. Ti-am trimis si mesaj.
zoloft
Baaa da` chiar ma lasati sa plec singur in dimnineata zilei de 25.04...pe la ora 05.15--05.30 ???? huh.gif
Sioux-2
QUOTE (dragosionut @ Apr 22 2008, 20:30) *

"buna.in septembrie 2007 am calatorit in grecia,cu firma grafos ,cu autocarul cazarea fiind in metamorfosis (schimbarea la fata), hotel simeon .drumul cu autocarul este destul de nasol cel putin pt mine care de multi ani nu am mai mers cu asa ceva ,nu am inchis un ochi toata noaptea cu toate ca dormea toata lumea de-mi era frica sa nu adoarma si soferul.grecia de la intrare (kulata) este deosebita ,superba. toate casele sunt albe si toate acoperisurile rosii,nu tigania de la noi. satele ,oraselele,sunt situate pe dealuri casele distantate unele de altele,inconjurate de livezi de maslini; nici pe la tara nu o sa vezi vreo cocioaba sau daramatura.
simeon este un hotel format din trei corpuri, are aer conditionat, camere decente, peretii imbracati in piatra, apa calda non stop, baia decenta (nu are cada,numai un chenar de faianta dar asa este in toata grecia); eu il consider ok. masa este super: am avut demipensiune cu bufet suedez preparate diverse la discretie (acolo o sa vezi cat e de nesimtit romanul care isi ia un platou de cotlete ,mananca doua restul ramane pe masa,rusii si polonezii mi-au parut chiar educati!) simeon-patronul,un grec de vreo 50 de ani impreuna cu sotia, o rusoaica de vreo 40 sunt trup si suflet pt satisfacerea turistului lucrand cam 3 schimburi . ei te conduc in camere,ei supravegheaza personalul din restaurant si abia dupa ce a terminat de mancat ultimul client mananca si ei. hotelul are piscina, bar la piscina, un barman brunet al carui nume i-mi scapa, care percuteaza cum in tara nu o sa vezi; personal am considerat piscina pierdere de timp cand marea egee curata fara alge si cu salinitate mare era la doi pasi . i-ti reconand galosii de cauciuc ce se gasesc la toate marketurile la vreo 4 euro; in apa, pe linga pietre sau dupa furtuna, sunt o gramada de arici de mare(asa e toata grecia). pt excursii la athos,tesalonic,meteora vezi ca in centrul localitatii este agentie, mergi la doamna elena (super de treaba cu toate ca e romanca) si o sa -ti recomande cele mai bune excursii. pe strada care uneste agentia de hotel simeon o sa vezi o taverna cu peretii imbracati in piatra maronie ,aici i-ti recomand sa mananci (personal am testat toate tavernele) -tigania(carne de porc cu cartofi ,lamaie rosii) souvlaki de pui sau porc,(frigarui) vanata gratinata sau daca-ti plac fructele de mare garides ,niste creveti f. mari si superbuni, calamar, caracatita la gratar. pestele in grecia e destul de scump numai oceanic si nu prea se aseamana cu retetele din tara. scrumbia afumata si bineinteles salata a la grec sa nu le ratezi ca e pacat. mai mult de atat ce sa-ti mai spun: mergi la simeon cu toata increderea,nu te lua dupa cei ce-ti dau sfaturi ca e nu stiu cum, dar ei nici nu au iesit din tara; o sa merg si eu prin iunie prima data, apoi prin august in insula thasos. la litoralul romanesc (mergeam de 3-4 ori pe an) cred ca o sa renuntam . sa nu te astepti ca metamorfosis sa fie gen mamaia-nu, e un satuc de pescari cu pini care cresc pe plaja, 10 m intre sezlonguri, fara shaorma,bere la pahar sau porumb. este salbaticie daca asta i-ti place; dupa o saptamana uiti de toate si nu-ti mai vine sa te intorci acasa .mergi totusi cu auto propriu,ia-ti gps, grija la bulgari cu radarul, sa ai euro marunti pt spaga si....sejur placut!"

Cam asta este review-ul dupa care m-am axat cand am ales destinatia. Si apoi, chiar nu mergem acolo pentru a sta pe loc si a ne umfla burtile... Pentu ca stiu ca sunt multe locuri de vizitat, ne-am rezervat 2 saptamani. Si nu cred ca vom vedea nici macar 1%... Din pacate.
bdaniel68
Suntem o familie din Bucuresti (2 adulti +1 copil 7 ani) care pleaca in Grecia (Sitonia) pe 14.06., dimineata. Este intersat cineva sa parcurgem drumul impreuna?
aimee2003
In august plecam in Corfu cu masina.Vrem sa ne oprim vreo 2 zile pe langa Salonic.Imi poate spune cineva unde ar fi cel mai bine sa ne cazam?Suntem mai multe familii si ideal ar fi sa nu coste mai mult de 60 euro pe noapte camera+md.E o idee buna sa ne oprim in Paralia?Acolo sunt multe hoteluri si vile.Oare am gasi si fara o rezervare din Ro?
Constan
QUOTE (bdaniel68 @ Apr 24 2008, 10:57) *
Suntem o familie din Bucuresti (2 adulti +1 copil 7 ani) care pleaca in Grecia (Sitonia) pe 14.06., dimineata. Este intersat cineva sa parcurgem drumul impreuna?

Si noi plecam in Sitonia tot pe 14.06 dimineata sau pe 13.04 seara in functie de serbarea de sfirsit de an a copilului(tot 7 ani).Voi nu vreti sa traversati bulgaria noaptea?pentru ca nici eu nu as pleca noaptea dar se pare ca mai merge o familie din Bucuresti cu noi si asa plecam de pe 13 seara.Daca data de 14 este batuta in cuie pentru voi atunci mai vorbim caci nu as merge nici eu singur noaptea si pe un traseu pe care nu l-am mai facut.
De obicei la capitolul orientare nu am probleme dar am citit pe forum ca se cam incurca drumul prin Sofia si pe centura.
Voi a-ti mai plecat cu masina pe acest traseu?
geocosma
aimee2003: In Paralia sigur gasesti camere fara rezervari din Romania. Eu am gasit anul trecut in luna august, spre sfarsitul lunii.
aimee2003
QUOTE (geocosma @ Apr 24 2008, 11:47) *
aimee2003: In Paralia sigur gasesti camere fara rezervari din Romania. Eu am gasit anul trecut in luna august, spre sfarsitul lunii.

Poti sa-mi recomanzi ceva?

Recomandare cazare in orasul Katerini, nu in statiune (Paralia Katerini) poate da cineva?
edbica2000
QUOTE (aimee2003 @ Apr 24 2008, 13:39) *

Recomandare cazare in orasul Katerini, nu in statiune (Paralia Katerini) poate da cineva?

Uite ca m-am plimbat de o mie de ori prin oras dar nu am avut curiozitatea sa intreb cat e o camera dubla acolo. Ma duc zilele urmatoare si de curiozitate am sa intreb pt ca am vazut in centru vreo 2-3 hoteluri.

Dar scuzata-mi fie intrebarea ce rost are sa stai in oras, cand de la Paralia la Katerini faci 5 min cu masina?
bdaniel68
QUOTE (Constan @ Apr 24 2008, 11:43) *
Si noi plecam in Sitonia tot pe 14.06 dimineata sau pe 13.04 seara in functie de serbarea de sfirsit de an a copilului(tot 7 ani).Voi nu vreti sa traversati bulgaria noaptea?pentru ca nici eu nu as pleca noaptea dar se pare ca mai merge o familie din Bucuresti cu noi si asa plecam de pe 13 seara.Daca data de 14 este batuta in cuie pentru voi atunci mai vorbim caci nu as merge nici eu singur noaptea si pe un traseu pe care nu l-am mai facut.
De obicei la capitolul orientare nu am probleme dar am citit pe forum ca se cam incurca drumul prin Sofia si pe centura.
Voi a-ti mai plecat cu masina pe acest traseu?

Avem aceeasi problema, serbare copil, etc., dar prefer sa plecam spre dimineata, asa avem putin timp pentru a definitiva bagajele, a ne odihni si pentru a nu pleca pe fuga. Oricum cazarea se face dupa ora 14 asa ca eu zic ca este mult mai bine sa plecam dimineata. Serbarea, cu siguranta se lungeste, este ultima la gradinita asa ca ..... . Da 14.06 este batut in cuie, incepe sejurul. Nici noi nu avem probleme cu orientarea, am mai fost in Bulgaria dar nu pe acest traseu. Si daca ne incurcam putin o scoatem la capat, probleme deosebite nu cred sa fie. Avem GPS dar nu stiu cat putem pune baza in el. Sugestia mea este sa plecam pe la 3,30 din Buc. Mai vorbim.
aimee2003
QUOTE (edbica2000 @ Apr 24 2008, 13:52) *
Uite ca m-am plimbat de o mie de ori prin oras dar nu am avut curiozitatea sa intreb cat e o camera dubla acolo. Ma duc zilele urmatoare si de curiozitate am sa intreb pt ca am vazut in centru vreo 2-3 hoteluri.

Dar scuzata-mi fie intrebarea ce rost are sa stai in oras, cand de la Paralia la Katerini faci 5 min cu masina?

Suntem in tranzit catre Corfu si nu ma intereseaza sa stau in statiune.
corneliap33
QUOTE (bdaniel68 @ Apr 24 2008, 09:57) *

Si noi, tot familie cu copil 6 ani, din Bucuresti, vom pleca tot in 14 iunie dimineata devreme 3,00-4,00 in Grecia.
Ne gandeam la drumul prin Veliko Tarnovo-Stara(Nova) Zagora, dupa caz - Ormenio.
Am fi interesati sa facem drumul impreuna smile.gif
o_dor
QUOTE (johnyk_vl @ Apr 12 2008, 18:13) *
As dori ca cei care au fost si au vizitat Atena sa scrie pe thread-ul acesta cateva lucruri,detalii despre locurile de vizitat in timpul zilei,dar si in timpul noptii(ma refer la restaurante,taverne,cluburi etc.-apropo de restaurante ce fel de mancare locala,greceasca recomandati sa consumam),despre locurile in care poti face shopping si ce merita cumparat.
Anul acesta,in primavara de paste vizitez Atena pt. prima oara si as avea nevoie de cat mai multe detalii despre acest minunat oras,informatii care sper sa intereseze si pe alti membrii ai forumului...

Mi se face pofta cind iti scriu si imi trezesti niste amintiri...

ouzo
tzatziki – iaurt+castraveti+usturoi (nu-l ocoli din cauza usturoiului!)
horyatiki – salata greceasca (rosii, ceapa, castraveti, brinza feta, masline, ulei, lamiie)

souvlaki – frigarui
kalamar – nu trebuie sa-ti spun ce este si ca fie prajit, fie marinat este bun (noi il aveam pe masa la fiecare dejun ori cina)
sardine la gratar (stropeste-le cu putin ulei si multa lamiie)
kotopulo – pui (“la jumatate”)
cotlete de miel
saganaki – preparat la cuptor din multa (multa!) brinza rasa, oua, pe un pat de sunca tocata marunt

touloumba – prajitura (ovala in sectiune) imbibata in miere – baclavaua nici nu pare dulce
galaktoboureko – o placinta din lapte si miere, sa bagi in congelator ce nu poti minca si dimineata vei avea parte de o minunata gustare
pagoto - inghetata (am avut ocazia sa aud copilul spunind ca nu mai poate!)

krasi hima – vinul casei (o carafa) care poate fi
aspro – alb,
mavro – rosu,
kokinos(?)- roz

Petrecere frumoasa!

Ntim
QUOTE (aimee2003 @ Apr 24 2008, 11:38) *
In august plecam in Corfu cu masina.Vrem sa ne oprim vreo 2 zile pe langa Salonic.Imi poate spune cineva unde ar fi cel mai bine sa ne cazam?Suntem mai multe familii si ideal ar fi sa nu coste mai mult de 60 euro pe noapte camera+md.E o idee buna sa ne oprim in Paralia?Acolo sunt multe hoteluri si vile.Oare am gasi si fara o rezervare din Ro?

Salonicu e scump nu te opri mergi la Paralia si daca nu gasesti mergi la Olimpic 2 km de Paralia dute mai in spate spre biserica 200 metri mai in spate de plaja si vei gasi.
bdaniel68
QUOTE (corneliap33 @ Apr 24 2008, 16:28) *
Si noi, tot familie cu copil 6 ani, din Bucuresti, vom pleca tot in 14 iunie dimineata devreme 3,00-4,00 in Grecia.
Ne gandeam la drumul prin Veliko Tarnovo-Stara(Nova) Zagora, dupa caz - Ormenio.

OK. Si noi tot cam la aceasta ora ne gandeam sa plecam. Sincer, inca nu ne-am gandit la un traseu. Culeg (culegem) ceva informatii si vedem care este varianta optima. Aveti recomandari privind un anume traseu? Nu cred sa avem probleme deosebite pe traseu mai ales ca mergem ziua. Ramane sa discutam.
edbica2000
QUOTE (aimee2003 @ Apr 24 2008, 13:39) *

Pana la noi informatii ia incearca si varianta asta: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=377138

Iti spun ca nu ai sa regreti.
bdaniel68
QUOTE (corneliap33 @ Apr 24 2008, 16:28) *

Am studiat un pic traseul propus si am observat ca ocolim destul de mult. Noi vrem sa ajungem in Sithonia. Traseul prin Stara (Nova) Zagora este, cred eu, bun pentru cei ce vor sa ajunga in Thassos. Nu cred ca are rost sa ocolim atat daca si voi vreti sa ajungeti in Sithonia (zona).
pvluci
QUOTE (bdaniel68 @ Apr 24 2008, 21:58) *
OK. Si noi tot cam la aceasta ora ne gandeam sa plecam. Sincer, inca nu ne-am gandit la un traseu. Culeg (culegem) ceva informatii si vedem care este varianta optima. Aveti recomandari privind un anume traseu? Nu cred sa avem probleme deosebite pe traseu mai ales ca mergem ziua. Ramane sa discutam.

prin vidin e mai scurt decat prin giurgiu (pe teritoriul bulgariei)...... biggrin.gif
corneliap33
QUOTE (bdaniel68 @ Apr 25 2008, 10:28) *
Am studiat un pic traseul propus si am observat ca ocolim destul de mult. Noi vrem sa ajungem in Sithonia. Traseul prin Stara (Nova) Zagora este, cred eu, bun pentru cei ce vor sa ajunga in Thassos. Nu cred ca are rost sa ocolim atat daca si voi vreti sa ajungeti in Sithonia (zona).

Noi mergem in Kasandra.
Tot din cele citite pe aici am inteles ca drumul prin Sofia sau pe centura Sofiei ar fi cam aglomerat si plin de politisti pusi pe capatuiala sleep.gif Asta ar fi motivul pentru care am ales celalatt traseu recomandat fiind, insa nimic nu este definitiv. Dorim varianta cea mai buna din toate punctele de vedere... Suntem receptivi la propuneri smile.gif
Am sa ma uit sa vad cum e prin Vidin...
alexica08
Buna la toti.
Este prima data cand utilizez un forum, asa ca va rog sa scuzati eventualele greseli.
In ultimele 3 ore am tot citit ce au scris membrii acestui forum, insa nu m-am lamurit. Vara aceasta, spre sfarsitul lui iulie, vreau sa plec in Halkidiki, doar eu si o prietena. Ideea e ca ne dorim o statiune agitata, cu o viata de noapte bine reprezentata. La o agentie mi s-a spus ca Polichrono, pe bratul Kassandra corespunde cerintelor mele si ca de acolo avem posibilitatea transportului cu autobuzul spre Thessaloniki. Hotelul as vrea sa fie decent, insa nu spectaculos, avand in vedere ca nu am de gand sa petrec prea mult timp in camera, daca se poate cu piscina.
Cel mai important este sa am o plaja cu nisip, nu pietre, apa sa fie ok, sa am ce face pana la 4 dimineata si sa existe posibilitatea de shopping.
Daca ma poate ajuta cineva cu info, as fi recunoscatoare.
Va multumesc.
bdaniel68
QUOTE (corneliap33 @ Apr 25 2008, 17:10) *
Noi mergem in Kasandra.
Tot din cele citite pe aici am inteles ca drumul prin Sofia sau pe centura Sofiei ar fi cam aglomerat si plin de politisti pusi pe capatuiala sleep.gif Asta ar fi motivul pentru care am ales celalatt traseu recomandat fiind, insa nimic nu este definitiv. Dorim varianta cea mai buna din toate punctele de vedere... Suntem receptivi la propuneri smile.gif
Am sa ma uit sa vad cum e prin Vidin...

Parerea mea este ca nu are rost sa ne facem probleme inutil atata timp cat vom merge regulamentar ( pe cat posibil ). Plecam in vacanta si nu vom "alerga" inutil prin Bulgaria doar pentru o ajunge cu aprox. 1 ora mai devreme . Stres inutil, nu? Si pana la urma nici nu scurtam cu cine stie ce iar dpdv al timpului petrecut pe drum, cred ca s-ar marii daca o luam prin alta parte. Vom pleca sambata asa ca traficul este redus fata de o zi lucratoare. Eu cred ca pentru destinatia noastra finala (Halkidiki) tot traseul prin Sofia este cel mai bun. Putina atentie marita in Bulgaria si ... gata. Despre Vidin ce sa zic, o fi, dar pentru cei din zona Craiova nu pentru Bucuresti. Sa mergem acum din Bucuresti pana in Calafat ca sa scurtam km. in Bulgaria si sa ajungem tot in Sofia? Stupid. Cred ca nu a retinut punctul de plecare. Nici nu merita sa ne gandim la aceasta varianta. Mai discutam zilele urmatoare, poate pe mess., avem timp suficient. Vedem ce spun si altii ( Constan )? Paste Fericit !
corneliap33
QUOTE (bdaniel68 @ Apr 25 2008, 20:02) *
Parerea mea este ca nu are rost sa ne facem probleme inutil atata timp cat vom merge regulamentar ( pe cat posibil ). Plecam in vacanta si nu vom "alerga" inutil prin Bulgaria doar pentru o ajunge cu aprox. 1 ora mai devreme . Stres inutil, nu? Si pana la urma nici nu scurtam cu cine stie ce iar dpdv al timpului petrecut pe drum, cred ca s-ar marii daca o luam prin alta parte. Vom pleca sambata asa ca traficul este redus fata de o zi lucratoare. Eu cred ca pentru destinatia noastra finala (Halkidiki) tot traseul prin Sofia este cel mai bun. Putina atentie marita in Bulgaria si ... gata. Despre Vidin ce sa zic, o fi, dar pentru cei din zona Craiova nu pentru Bucuresti. Sa mergem acum din Bucuresti pana in Calafat ca sa scurtam km. in Bulgaria si sa ajungem tot in Sofia? Stupid. Cred ca nu a retinut punctul de plecare. Nici nu merita sa ne gandim la aceasta varianta. Mai discutam zilele urmatoare, poate pe mess., avem timp suficient. Vedem ce spun si altii ( Constan )? Paste Fericit !

ok! mai vorbim! Paste fericit!
bogdan_galetuse
QUOTE (alexica08 @ Apr 25 2008, 18:43) *
Buna la toti.
Este prima data cand utilizez un forum, asa ca va rog sa scuzati eventualele greseli.
In ultimele 3 ore am tot citit ce au scris membrii acestui forum, insa nu m-am lamurit. Vara aceasta, spre sfarsitul lui iulie, vreau sa plec in Halkidiki, doar eu si o prietena. Ideea e ca ne dorim o statiune agitata, cu o viata de noapte bine reprezentata. La o agentie mi s-a spus ca Polichrono, pe bratul Kassandra corespunde cerintelor mele si ca de acolo avem posibilitatea transportului cu autobuzul spre Thessaloniki. Hotelul as vrea sa fie decent, insa nu spectaculos, avand in vedere ca nu am de gand sa petrec prea mult timp in camera, daca se poate cu piscina.
Cel mai important este sa am o plaja cu nisip, nu pietre, apa sa fie ok, sa am ce face pana la 4 dimineata si sa existe posibilitatea de shopping.
Daca ma poate ajuta cineva cu info, as fi recunoscatoare.
Va multumesc.

cele mai multe plaje cu nisip le-am gasit pe bratul sitonia, cel din mijloc, recomand statiunea sarti, fara rezervare doar cu masina sa ajungeti la ora pranzului si gasiti cazare ok, aprox 50 euro camera.

as dori cateva informatii despre corfu, gen drumul cu masina cat se faca de la salonic? cazari locuri etc,
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.