giovi_buru
8th April 2008, 19:09
chiar nu stiu la ce sa ma hotarasc:
-hotel Kassandra-Palace, cotat 4* -bratul kassandra(dar cica au 2 tipuri de camere la acelasi pret dintre care unul mai bun si ca la receptie se decide soarta si nu prea se merita sa ma risc)
-hotel Palladium cotat 3*cu+ -bratul Kassandra dar e departe de plaja, dar nu ar fi o problema ca mergem cu masina;
-hotel Theoxenia cotat cu 4* bratul Athos
Preturile sunt cam aceleasi, toate cu demipensiune, am mai fost in zona, stiu geografia peninsulei Halkidiki dar nu stiu ce ofera aceste hoteluri decat de pe net, din pozele lor.
Orice informatii sunt binevenite! Multumesc
ion_fanel
8th April 2008, 19:59
Salutare tuturor !
Este primul meu post pe acest forum !
Sunt hotarat sa plec la inceputul lunii august, 10 zile, in Grecia. Nu sunt hotarat insa asupra locatiei. Grupul nostru este format din 15 persoane (adulti si copii) cu 3 sau 4 masini. Am butonat un pic pe site-urile grecesti dar nu prea am gasit ce ma interesa. In primul rand nu vreau aproape de plaja. Mai degraba spre munte sau o zona impadurita macar. Grecii cu care am vorbit pe email ba mi-au spus ca nu au locuri in perioada respectiva (e drept ca e in sezon) ba mi-au dat niste oferet care nu mi-au comvenit. Macar ceva reduceri la cati suntem si cate zile stam, nu ? Va intreb daca stiti ceva locatii mai ieftine sau adrese (telefoane) din Grecia unde m-as putea interesa.
crystian
8th April 2008, 20:18
buna ! A fost cineva la sonia village din Gerakini - Sithonia? Cum este plaja? (bolovani, arici?)
1BEATRICE
8th April 2008, 20:37
la HOTEL MELISSA a fost cineva ??????....astept vesti!!!!!!!!!
denis radu
9th April 2008, 12:53
QUOTE (ion_fanel @ Apr 8 2008, 20:59)

Salutare tuturor !
Este primul meu post pe acest forum !
Sunt hotarat sa plec la inceputul lunii august, 10 zile, in Grecia. Nu sunt hotarat insa asupra locatiei. Grupul nostru este format din 15 persoane (adulti si copii) cu 3 sau 4 masini. Am butonat un pic pe site-urile grecesti dar nu prea am gasit ce ma interesa. In primul rand nu vreau aproape de plaja. Mai degraba spre munte sau o zona impadurita macar. Grecii cu care am vorbit pe email ba mi-au spus ca nu au locuri in perioada respectiva (e drept ca e in sezon) ba mi-au dat niste oferet care nu mi-au comvenit. Macar ceva reduceri la cati suntem si cate zile stam, nu ? Va intreb daca stiti ceva locatii mai ieftine sau adrese (telefoane) din Grecia unde m-as putea interesa.
vorbeste la niste agentii din romanica . cu siguranta iti pot face o oferta ca lumea . din ce am mai citit pe aici, in general, e mai scump direct .
edbica2000
9th April 2008, 13:49
QUOTE (Kenvelo @ Apr 8 2008, 15:56)

Si eu plec in grecia pe 20 Aprilie,si chiar ma interesa..este vreo sansa sa fie apa buna de plaja? imi imaginez ca nu o sa fie foarte calda dar macar acceptabila? a fost cineva in perioada asta acolo si a facut baie? Multumesc anticipat
...cum bine zicea un forumist pe aici pe undeva...e foarte buna doar daca esti obisnuit cu baia la copca;
Oricum, daca ai intentia sa faci baie atunci, ia-ti si o asigurare medicala din RO.
Glumesc, desigur. In mod normal nu ai sanse de baie in perioada mentionata.
edbica2000
9th April 2008, 14:20
Pentru cei care doresc sa mearga spre Atena sau in locuri mai indepartate cu masina personala si vor un popas (o noapte de cazare) pe parcursul traseului, si nu numai pentru ei, va povestesc despre o destinatie aproape necunoscuta, extrem de placuta, in Grecia.
La iesirea din vama Promachonas (Grecia) pe sensul de intrare in Grecia , chiar unde se termina benzile de asfalt apartinand punctului de frontiera se face un drum la stanga, spre Agistro. Cca. 10-15 km.
Este un sat cu izvoare termale naturale. Sunt o sumedenie de ""pensiuni traditionale rustice"" in satul respectiv, inclusiv un hotel in arealul caruia se afla aceste izvoare naturale. Hotelul se numeste HAMAM.
Cazarea nu este extrem de piperata (undeva la 40-50 euro/noapte/camera dubla cu mic dejun inclus).
Eu personal am locuit la una din pensiunile amintite, intr-o camera cu semineu, decorata numai cu elemente traditionale grecesti. O splendoare , ce mai. Micul dejun se servea in camera, proprietarul avand grija ca de la sosire sa ne inmaneze o lista pe care sa bifam fiecare ce produse dorim sa servim la micul dejun. Pensiunea respectiva era situata la cca. 1 km de izvoare. De asemenea tavernele sunt la tot pasul, iar specialitatea locala este pastravul.
De asemenea am avut programare la ""piscinele"" cu apa termala. Sunt bazine inchise, private, de 2 marimi. Unele mai mici (cca. 5/6) si altele mai mari (cca. 15/10). O jumatate de ora (atat este seria) costa in jur de 10-15 euro/pers. Sunt prevazute cu vestiar iar usa o incuiati dupa ce intrati. Nu sunt la comun, se poate intra o singura persoana sau ma rog, familie, etc.
Nu este hamamul pe care il intelegem noi (cel turcesc) ci pur si simplu izvorul care este situat la o inaltime de cca 50 cm de nivelul apei din bazin in asa fel incat toata apa sa-ti cada pe umeri, corp. Nu mai ai nevoie de nici un masaj suplimentar dupa aceea, vei fi ca nou nascut.
Programul bazinelor este 24/24 (se fac programari inclusiv noaptea).
Daca veti avea curiozitatea sa petreceti o noapte acolo, va trebui sa faceti din timp rezervare pentrru ca locul este binecunoscut in Grecia si Bulgaria.
tgorun
9th April 2008, 15:13
QUOTE (Kenvelo @ Apr 8 2008, 16:56)

Si eu plec in grecia pe 20 Aprilie,si chiar ma interesa..este vreo sansa sa fie apa buna de plaja? imi imaginez ca nu o sa fie foarte calda dar macar acceptabila? a fost cineva in perioada asta acolo si a facut baie? Multumesc anticipat
Am fost anul trecut la Atena de 1 mai, cu oprire la dus si intors in Nei Pori.
Anul trecut a fost mai cald decat in alti ani in perioada respectiva si s-ar fi putut face plaja cu putina bunavointa la pranz ( pentru cine nu este prea friguros).
Pentru baie in mare poate ursii polari, cine a vazut cat de rece este marea seara sau dimineata devreme in perioada respectiva, isi poate imagina ca nu are cum sa se incalzeasca prea tare pana la pranz. Poate totusi exista persoane ce suporta apa mai rece.
Concluzie:
Eu nu am vazut pe nimeni in mare in Nei Pori in jur de 1 mai 2006.
Sioux-2
9th April 2008, 18:06
Stie cineva de ce documente are nevoie un copil de 3 ani pentru a tranzita 2 state U.E. (Bulgaria si Grecia) insotit de ambii parinti? Daca da, postati va rog. Nu-mi recomandati site-ul Politiei de Frontiera ca acolo da doar legea si este foarte neclar. Legea spune ca certificatul de nastere nu este considerat document de calatorie iar copilul trebuie trecut in documentele de calatorie ale parintilor. Adica in cartile de identitate?!!!???!!? Cum?!!??
anonima1
9th April 2008, 18:09
QUOTE (Sioux-2 @ Apr 9 2008, 19:06)

Stie cineva de ce documente are nevoie un copil de 3 ani pentru a tranzita 2 state U.E. (Bulgaria si Grecia) insotit de ambii parinti? Daca da, postati va rog. Nu-mi recomandati site-ul Politiei de Frontiera ca acolo da doar legea si este foarte neclar. Legea spune ca certificatul de nastere nu este considerat document de calatorie iar copilul trebuie trecut in documentele de calatorie ale parintilor. Adica in cartile de identitate?!!!???!!? Cum?!!??
ii puteti face pasaport
ANDOX
9th April 2008, 18:09
Copilul se trece in pasaportul unui parinte. Sau eventual ii faci pasaport copilului.
Sioux-2
9th April 2008, 18:44
QUOTE (ANDOX @ Apr 9 2008, 18:09)

Copilul se trece in pasaportul unui parinte. Sau eventual ii faci pasaport copilului.
Nu cred ca se face pasaport copilului. Legea spune clar ca minorii pana in 14 ani, se trec in documentele de calatorie ale parintilor. Eventual folosesc eu pasportul in loc de CI si in prealabil fac o vizita cu bebe la Directia Pasapoarte ca sa-l trag in poza... Oricum e aiurea dar la cate se intampla cu copiii... Faza misto e ca lui nu-i place la pozat si tot timpul se stramba. O sa iasa o poza de act de identitate... Parca le vad figurile gaborilor...
)
SOBONE
9th April 2008, 19:14
QUOTE (Sioux-2 @ Apr 9 2008, 18:06)

Trebuie sa ii faceti pasaport.Daca tot va deranjati,sa faceti si voi.Chiar daca nu sunt obligatorii,vamesii se uita altfel la cei cu pasaport.Eu asa am procedat anul trecut cu copil de 8 ani.Pe aceeasi ruta am mers si noi.
Sioux-2
9th April 2008, 19:35
QUOTE (SOBONE @ Apr 9 2008, 20:14)

Trebuie sa ii faceti pasaport.Daca tot va deranjati,sa faceti si voi.Chiar daca nu sunt obligatorii,vamesii se uita altfel la cei cu pasaport.Eu asa am procedat anul trecut cu copil de 8 ani.Pe aceeasi ruta am mers si noi.
Si pana la urma se face pasaport minorului de pana in 14 ani?
adrian1956
9th April 2008, 19:55
QUOTE (Sioux-2 @ Apr 9 2008, 20:35)

Si pana la urma se face pasaport minorului de pana in 14 ani?
DA. Se poate face, e valabil mai putin timp.
Sioux-2
9th April 2008, 19:57
QUOTE (adrian1956 @ Apr 9 2008, 19:55)

DA. Se poate face, e valabil mai putin timp.
OK. Multumesc.
rockr
9th April 2008, 20:00
ce pasaport?
sa ajungi in grecia, din cate stiu, nu e nevoie de pasaport.
crystian
9th April 2008, 20:05
MA vede cineva ? buna ! A fost cineva la sonia village din Gerakini - Sithonia? Cum este plaja? (bolovani, arici?)
criss_65
9th April 2008, 22:20
pt edbica2000:
imi poti da mai multe amanunte despre acest hotel hamam, pe net nu am gasit mare lucru, iar daca vreau sa ajung acolo nu am cum sa-i contactez, din descrierea ta cred ca e un loc tare frumos si as vrea sa-l vad cand ajung in grecia. este tare frumos sa vezi si locuri mai putin cunoscute, cel putin aici de noi din romania ....
multumesc
o seara buna in continuare
xwh
9th April 2008, 22:48
criss_65
9th April 2008, 23:34
QUOTE (xwh @ Apr 9 2008, 23:48)

multumesc, asta gasisem si eu, vroiam mai mult...
seara buna in continuare
edbica2000
10th April 2008, 00:35
QUOTE (rockr @ Apr 9 2008, 20:00)

ce pasaport?
sa ajungi in grecia, din cate stiu, nu e nevoie de pasaport.
Rockr....era vorba de un copil de 3 ani.....care saracul...nu are inca buletin
edbica2000
10th April 2008, 00:46
QUOTE (criss_65 @ Apr 9 2008, 23:34)

multumesc, asta gasisem si eu, vroiam mai mult...
seara buna in continuare
Imi pare rau, mai mult nici eu nu am. ""Escapada"" respectiva a fost pusa la cale de niste prieteni greci care initial ne-au spus ca mergem la shopping la Salonic si cand colo au vrut sa ne faca o surpriza ducandu-ne in acel loc minunat. Evident ca la shopping nu ma duc cu aparatul de foto dupa mine, asa ca
fotografii...pas.
Am sa caut cartea de vizita a pensiunii unde am stat si am sa postez numele si numarul de telefon. La capitolul cum se ajunge cred ca am fost destul de explicit. Din vama nu faci mai mult de 20 min.
Iar rezervarea poti sa o faci urmand linkul postat de colegul forumist.
Revin cu numele pensiunii si nr de telefon.
bestiuta1
10th April 2008, 01:39
este interesanta locatia propusa de tine,chiar este ceva nou,mai ales cei care prefera sa mearga in grecia.
lawrence38
10th April 2008, 02:30
Hai las-o dreaq de treaba
10-15 Euro juma de ora de balaceala in izvor termal ?? what a RIPOFF !!
Pai daca stai o ora si dai 20-30 E, mai bine iti iei un bilet de tren clasa I si dai o fuga pana la Herculane/ Oradea/ Sovata....care iti este mai aproape, gasesti o pensiune si stai 1-2 nopti + bilet tren dus intors in jur de 50 E
Ca sa ma duc in Grecia, sa stau minim 2 nopti, cred ca m-ar costa lejer 500 E cu masina personala...
Pacat ca multi exclud din start Romania si se gandesc: Oau ce chilipir, 30 Euro / ora la bazin termal !!!! WTF !!!! Sigur sunt mai moca saunele in Suedia...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.