zoloft
13th March 2008, 22:58
Salut
A folosit cineva GPS Garmin ..sau mai exact hartile de navigatie de la Garmin..pentru a traversa Bulgaria pana in Grecia ????
Asi vrea sa stiu daca m-asi putea baza pe Garmin si daca exista o detaliere in cele doua tari...cat de cat...incat sa ajung facil la destinatie (Kassandra - Kaliitea)
edbica2000
13th March 2008, 23:16
QUOTE (Nicushor_007 @ Mar 13 2008, 21:29)

Salut
Am citit cat am putut din acest topic...insa m-am pierdut printre denumiri de orase/plaje/hoteluri

Nu prea le am cu geografia, in Grecia nu am mai fost si sa ma uit pe o harta mi-a fost lene. As dori totusi sa intreb daca poate sa-mi sugere cineva un loc de vacanta pentru 1 sapt.
Caut o regiune sa fie linistita, mai mult pentru peisaj, nu ma intereseaza discotecile, viata de noapte etc. Tin sa mentionez ca este o vacanta pt familie (3 persoane)...buget in jur de 500 euro/persoana...masina personala. Si daca poate cineva sa-mi explice diferenta intre studio/demipensiune/apartament/dubla/tripla/duplex....ma incurca rau termenii.
Multumesc
Imi permit sa-ti sugerez, mai in gluma mai in serios, sa nu fii lenes cand e vorba de concediul tau, asta daca vrei sa ai unul reusit.
As putea sa-ti insir zeci de locatii superbe in Grecia, dar din doua motive (1. pt. ca vrei sa pleci cu masina si presupun ca una din persoane e copil; 2. pt ca esti prima data in Grecia) iti recomand sa cauti informatii despre zona de nord a Greciei, in speta HALKIKDI si RIVIERA OLIMPULUI. Mi-ar lua si timp si spatiu si sigur nu as reusi sa acopar toate hotelurile sau localitatile din aceste zone ca sa le scriu plus ca nu vreau sa fiu acuzat de reclama.
In ceea ce priveste termenii pe care nu-i cunosti, in rezumat inseamna:
HOTEL APARTMENTS (studio) sunt catalogate in Grecia pe ""chei"" (asa cum sunt pensiunile la noi cu margarete): camera cu 2-3-4 paturi (pot fi si 2 camere gen apartament) cu grup sanitar, dus, minibucatarie (poate fi chiar in camera sau intr-o incapere separata; de obicei utilata cu plita electrica si vesela); aerul conditionat, in cazul in care exista, de obicei se plateste separat.In general nu servesc masa.
HOTELURI - incep sa fie catalogate din 2004 si in Grecia pe ""stele"" [le poti gasi inca si pe categorii, corespondenta fiind D -1*, C - 2*, B-3*, A-4*, L-(lux) 5*] si au camere single (1 persoana), duble (2 persoane), triple (3 persoane), apartament (suite) (4-5 persoane);In general servesc micul dejun (si unele si cina sau chiar pranzul).
DEMIPENSIUNE (HB-HALBOARD) - mic dejun+cina
MIC DEJUN (BB - BED & BREAKFAST) - mic dejun
PENSIUNE COMPLETA (FB - FULL BOARD) - mic dejun+pranz+cina.
So, o ultima recomandare ar fi ca sa nu iei neaparat un pachet turistic care include si cina (demipensiune). Vei avea ocazia sa servesti masa in zeci de taverne care iti ofera care mai de care diferite specialitati locale si in plus, nu esti legat de un anumit orar de servit masa.
Moldoveanul
14th March 2008, 00:40
Si eu vreau sa plec anul acesta in luna MAI in Grecia pentru prima data si ma intereseaza cum se procedeaza cu inchiriatul masinilor, scuterelor...etc. M-as orienta spre Halkidiki si din cate se pare imi trebuie masina acolo. Nu prea gasesc cazare fara nici o masa...e si inceput de sezon...dar nu pot merge in alta perioada. Multumesc anticipat de sfaturi. Mai merge cineva la inceputul lunii MAI ?
mitre
15th March 2008, 15:14
salut
inca o dat intreb daca stie cineva ceva de insula ikaria? si cam care ar fi cele mai avantajoase feriboturi sau curse navale pentru travel in zona insulara?
edbica2000
15th March 2008, 17:16
QUOTE (Moldoveanul @ Mar 13 2008, 23:40)

Si eu vreau sa plec anul acesta in luna MAI in Grecia pentru prima data si ma intereseaza cum se procedeaza cu inchiriatul masinilor, scuterelor...etc. M-as orienta spre Halkidiki si din cate se pare imi trebuie masina acolo. Nu prea gasesc cazare fara nici o masa...e si inceput de sezon...dar nu pot merge in alta perioada. Multumesc anticipat de sfaturi. Mai merge cineva la inceputul lunii MAI ?
Pentru cazare fara masa, mai ales ca pleci in Mai eu sunt convins ca vei gasi. Asteapta targul de turism si fa o vizita.
In ceea ce priveste inchiriatul de masini si scutere tarifele de anul trecut erau undeva cuprunse intre 35-50 euro/zi la masini si 10-15 euro/zi la scutere.
La nici una nu intra si benzina. La masini ti se va spune ca ai limita de km dar daca negociezi si poate o iei si mai mult de 2 zile atunci vei beneficia de no limit. Ca acte: obligatoriu pt amandoua: carnet categ. B si carte de identitate sau pasaport. Atentie ca unele dintre firmele de rent-a-car nu au full casco (asa cum intelegem noi asigurarea full) si daca patesti ceva (doamne fereste) o sa te puna la plata. (plus ca nu vor sa-si strice asigurarea).
Pentru scutere in general mai vor sa te vada si mergand putin ( o proba) asa ca trebuie sa ai habar de mersul pe scuter.
Si o recomandare, ai mare grija cu scuterele pt. ca am vazut la accidente de nici nu-ti poti imagina (si majoritatea erau romani din pacate). Inclusiv alea mici (50cmc) sunt destul de nervoase si daca pui frana de fata te-ai scos sau daca nimeresti pe nisip/praf pe sosea si derapezi. So, be careful.
Concediu placut!
Moldoveanul
15th March 2008, 17:43
Iti da masina cu plinul facut sau cum ? Cum adica limita de KM ???
xxgeoxx
15th March 2008, 22:16
La inceputul lunii iunie as dori sa merg, cu sotia si 1 copil 7 ani, in Grecia (este pt prima oara cand merg in Grecia !) , si as dori sa iau cazare in vile tip studio, am inteles ca sunt mai ieftine... am gasit, la agentia Best Comtur, in Paralia, la Vila Savvidis, cazare 7 nopti fara masa,din 7 iunie, cu 74 Euro/pers + 50%pt copil ( daca am inteles bine...); ma intereseaza urmatoarele :
- a mai fost cineva in ac vila ? cat de departe este de plaja / centrul statiunii ? ce posibilitati de masa sunt in zona ?
- cum este apa si temperatura aerului la inceputul lunii iunie ?
- ce parere aveti despre Best Comtur ? unde pot gasi alte asemenea tipuri de cazare, si ce imi recomandati ?
- cam cat dureaza, cu aproximatie, transportul pana in Paralia ? Mentionez ca vreau sa merg cu masina personala, un Matiz... ce cheltuieli suplimentare implica transportul cu auto ?
-s-ar putea ca sa-mi recomandati sa caut acolo, la fata locului cazare de tipul acesta, dar consider ca dupa 10-15 ore de condus ( cat cred ca voi face... ) voi fi suficient de obosit ca sa-mi doresc sa ma cazez direct, nu sa mai caut cateva ore cazare...
Multumiri anticipate pt orice sfat...
edbica2000
15th March 2008, 22:38
QUOTE (xxgeoxx @ Mar 15 2008, 21:16)

La inceputul lunii iunie as dori sa merg, cu sotia si 1 copil 7 ani, in Grecia (este pt prima oara cand merg in Grecia !) , si as dori sa iau cazare in vile tip studio, am inteles ca sunt mai ieftine... am gasit, la agentia Best Comtur, in Paralia, la Vila Savvidis, cazare 7 nopti fara masa,din 7 iunie, cu 74 Euro/pers + 50%pt copil ( daca am inteles bine...); ma intereseaza urmatoarele :
- a mai fost cineva in ac vila ? cat de departe este de plaja / centrul statiunii ? ce posibilitati de masa sunt in zona ?
- cum este apa si temperatura aerului la inceputul lunii iunie ?
- ce parere aveti despre Best Comtur ? unde pot gasi alte asemenea tipuri de cazare, si ce imi recomandati ?
- cam cat dureaza, cu aproximatie, transportul pana in Paralia ? Mentionez ca vreau sa merg cu masina personala, un Matiz... ce cheltuieli suplimentare implica transportul cu auto ?
-s-ar putea ca sa-mi recomandati sa caut acolo, la fata locului cazare de tipul acesta, dar consider ca dupa 10-15 ore de condus ( cat cred ca voi face... ) voi fi suficient de obosit ca sa-mi doresc sa ma cazez direct, nu sa mai caut cateva ore cazare...
Multumiri anticipate pt orice sfat...
Vila Savvidis este recent renovata si este unul din cele mai scumpe studiouri din Paralia. Este situata intr-o zona linistita, cca 500 m de centru (Biserica) pe a doua strada (paralela cu faleza ca sa zic). Eu zic ca o sa fii multumit de cazare mai ales la banii astia.Este la 25-30 m de plaja, iar in dreptul vilei plaja este mult mai lata decat in rest. Pentru cei care cunosc cat de cat Paralia este in dreptul Clubului MENTA.
Legat apa si temperatura in iunie totul este OK pt plaja si baie. Acum, deh, vremea se mai schimba.
La 26 euro/zi/camera nu vei gasi altceva mai bun aici, plus ca nu cunosti statiunea, plus ca vii de pe drum lung, s.a.m.d.
Alegerea pe care ai facut-o este foarte buna.
Detalii despre hotel mai gasesti si pe site-ul agentiei. La fel si despre transport sunt sute de postari aici pe forum cu km exacti si taxe, numai sa ai rabdare sa le citesti. (1.600 km dus-intors Bucuresti-Paralia). Atentie la Sofia daca vii pt prima data.
Iar de masa cu atat mai bine, nu te ingrijora ca ai zeci de taverne si ghiros(fast-food) unde sa servesti masa cu tot felul de specialitati si la preturi rezonabile.
Despre agentie ii las pe ceilalti sa se exprime, desi eu unul nu am auzit nimic de rau pana acum.
Si mai in gluma mai in serios, nu-ti cara baxuri de apa plata cu tine. Este mai ieftina(sau egal) aici.
Moldoveanul
15th March 2008, 23:34
Pareri despre agentia ROMADRIA ?
ovidiu7020010
16th March 2008, 10:23
[quote name='octaviantatulescu' date='Feb 27 2008, 17:28' post='4155263']
salut din nou,
as vrea, daca citeste cineva care a fost in zona halkidiki, sa-mi dea ceva recomandari
daca a fost cineva cu copil mic in halkidiki la demipensiune, sau fara masa si unde a fost, unde s-au cazat?
multumesc delphinash pentru recomandarile din thassos dar as prefera pe continent poate halkidiki sau nei pori sau altundeva dar nu prea departe
multumesc
am fost de doua ori in halkidiki, cand fiica-mea avea 6ani, si respectiv 8 ani, respectiv acum 2 ani si anul trecut. De fiecare data am mers pe varianta cu demisiune ceea ce pe mine m-a enervat ingrozitor pentru ca eram legat de orele lor de masa si... ma cam ingrasam.Dar deh, siguranta copilului inainte de toate.Si cum unii dintre ei sunt mofturosi si conservatori in a comanda la taverne.....De fiecare data am stat in sithonia.Mie mise pare cea mai buna alegere cand esti cu copilul.Plaje foarte bune , apa excelenta. In casandra e mai stancos.Peisajele sunt execelnte pe toate cele trei brate ale peninsulei si dsaca esti cu masina e simplu sa te plimbi pe acolo si merita.In sithonia iti recomand hotelul gerakini beach, cu camere mari, curate, aer conditionat, plaja si restaurant foarte bun.Mancare buna, multa, variata, multe feluri.Restaurantul se afla pe plaja.In plus complexul are discoteca, amfiteatru si pentru cei mici in fiecare seara spactacole si mini discoteca.Tot in halkidiki am stat si la hotelul anthemus beach.Exceptional, hotel de 4 stele.Descrierea ar fi similara cu cea de mai sus asa ca nu o sa ma repet.Hotelurile sunt de gasit si pe net, au pagini proprii de web. Daca as merge pe continentul greciei nu as incerca altceva inafara de halkidiki. Asta daca e si un copil in vacanta pentru care tb sa te straduiesti sa gasesti o plaja lina, cu nisip si apa mica. Daca nu, si independenta e mai mare, e recomandabil si Parga. Daca iti place eforie nod sau sud, de pe la noi, Paralia Katerini e o locatrie similara.Doar cu mai multi cetateni ai patrie ruse.
pvluci
16th March 2008, 17:48
salut
poate ma ajuta si pe mine cineva
in ultimi 2 ani am fost in Grecia in Leptokaria, pot spune la aceeasi vila
dar anu asta s-au schimbat lucrurile
vila Ilios nu am mai gasit-o la nici o agentie
asa ca am cautat altceva
am gasit in Nei Pori o alta vila ce arata OK: Anatoli...stie cineva ceva despre ea?
ca back-up ar fi o alta vila Eleni
amandoua sunt de la Vilextur
Moldoveanul
17th March 2008, 13:28
As dori pareri despre agentia de turism ELITETOURS din Bucuresti. Sunt seriosi, a mai fost cineva cu ei ? Am gasit la ei oferta pe Halkidiki si am facut rezervare. Vreau sa stiu daca sunt de incredere...adica oameni profesionisti deoarece am vazut ca multi se plang de agentiile de turism de la noi si pe buna dreptate. Multumesc.
Pareri despre hotelul SONIA VILLAGE din Halkidiki ?
monicabora
17th March 2008, 13:35
QUOTE (Delphinash @ Feb 26 2008, 15:14)

octaviantatulescu, depinde de mai multe lucruri plecarea voastra adica ce distanta sunteti dispusi sa faceti, daca vreti cu masina sau cu avion, daca vreti insula sau continent, etc.
Eu iti pot recomanda Thassos ca acolo am fost si din cautarile mele am constatat ca e una dintre cele mai ieftine insule din Grecia, crede-ma ca am cautat.
Eu am stat cu 30 euro pe zi camera dubla cu demipnsiune in august la sfarsit, anul trecut, la o vila f frumoasa dupa parerea mea, curata (se schimba asternuturile la 2 zile, curat zilnic), masa f buna (pb ar fi ca anul asta nu cred ca mai da masa in afara de mic dejun). Nici in high seson nu e f scump avnd in vdere ca vreti ceva de genul 100 euro pe zi. La pretul asta gasiti hotel pe insula cu masa. Mie imi place si Alexandra Beach in Potos care are si piscina si mai sunt multe. Subiectul despre thassos e plin. Noi am fost si un grup mai mare si am avut ceva reducere dar tot e ok ca pret iar insula eu zic ca e superba nu se compara cu Paralia de ex.
Mai stiu un hotel nou nout in Thassos care arat f bine in poze si al carui proprietar e cel de la vila de care iti spuneam si care ne e si prieten acum. E destul de ieftin in lunile aprilie, mai si octombrie. daca vrei mai multe detalii da-mi PM.
Sunt multe de povestit si de luat in considerare asa ca sper ca te-am ajutat un pic de tot.
TE ROG SA-MI trimiti si mie adresa si nr de telefon de la vila din thassos
Delphinash
17th March 2008, 15:33
QUOTE (monicabora @ Mar 17 2008, 13:35)

TE ROG SA-MI trimiti si mie adresa si nr de telefon de la vila din thassos
Vrei adresa de la vila sau de la hotel? iti dau de la amandoua adresele de site:
Elsa Haus, in Potos http://www.elsahaus.gr/ unde am stat si eu. Detalii de pret iti pot da pe PM sau scrie-i personal la adresa de acolo (e posibil sa raspunda greu da-mi de stire daca e asa si il contactez eu cumva). Gasesti acolo si numerele de telefon.
Hotel Astir Notos, tot in Potos http://www.astirnotos.gr/ e un hotel de 4 stele, nou. La fel pt detalii de pret da-mi pm ca nu vreau sa zica ca fac reclama pe aici (nu asta e intentia mea). Eu as vrea sa ajung la acest hotel si daca s-ar duce cineva inaintea mea ar fi tare bine, sa vina cu impresii, desi la cum il cunosc pe proprietar tind sa cred ca e f misto.
Bafta si vacanta placuta!
Peachy
17th March 2008, 15:58
QUOTE (zoloft @ Mar 13 2008, 22:58)

Salut
A folosit cineva GPS Garmin ..sau mai exact hartile de navigatie de la Garmin..pentru a traversa Bulgaria pana in Grecia ????
Asi vrea sa stiu daca m-asi putea baza pe Garmin si daca exista o detaliere in cele doua tari...cat de cat...incat sa ajung facil la destinatie (Kassandra - Kaliitea)
Pai daca ai GPS-ul de ce nu-i dai o ruta: pc. plecare - Kassandra si vezi traseul.
Daca nu-l ai inca, spune-mi care este pc. de plecare (eventual si cateva puncte intermediare dorite) si-ti spun ce ruta mi-a dat si cat este de detaliata.
Grecia este detaliata la nivel de strada si numar doar in orasele mari (Atena, Salonic, ...), in rest doar strazi principale si drumurile de legatura intre localitatile de pe continent, fara insule (doar Creta, drumuri principale). Dar, se poate achizitiona, separat, o harta digitala foarte detaliata a Greciei Auto Drive Hellas.
Peachy
17th March 2008, 16:34
Revin,
harta cu care vine preincarcat GPS-ul, CNENT2008, iti da traseul doar pana la Salonic, regiunea Halkidiki (asta e nu?) nu are nici macar drumurile principale.
Vad ca tranzitul prin Bulgaria este bine detaliat (Sofia este f. bine detaliata), asa ca te ajuta.
Asa ca daca vrei toata Grecia detaliata la nivel de strada si numar ai nevoie de Auto Drive Hellas.
zoloft
17th March 2008, 18:41
QUOTE (Peachy @ Mar 17 2008, 16:34)

Asa ca daca vrei toata Grecia detaliata la nivel de strada si numar ai nevoie de Auto Drive Hellas.
Pai ..de fapt cam Bulgaria si in special Sofia ma interesa...
cat despre Grecia...desi nu e prea detaliata...ma uit dupa indicatoare
..srestul sper sa ...ma descurc...
Oricum...vroiam o parere din "piata" daca pot spune, de la cineva care a fost CHIAR acolo...
Merci oricum
karmenutza01
17th March 2008, 19:30
Zoloft, eu am fost anul trecut chiar in Kallithea. Din Salonic ai indicatoare de Halkidiki la tot pasul. Le urmezi, apoi tii autostrada (care intra pe bratul Kasandra). Dupa ce intri pe bratul Kasandra mai ai putin, nu mai stiu exact cati km, cam 10 -15 minute de mers (tooot inainte). Este si indicator la intrarea in localitate. E frumos acolo. Vacanta placuta!
patrolman
17th March 2008, 20:08
QUOTE (zoloft @ Mar 13 2008, 22:58)

Salut
Am folosit anul trecut un GPS GARMIN 350 imprumutat,am traversat Bulgaria (intrat prin Sofia si la dus si la intoarcere)ghidat numai dupa el.Am fost asa de multumit de el incat mi-am cumparat si eu unul, model mai eftin dar cu ecran mai mare. Harta pt. Europa de Est este din pacate detaliata numai pt.autostrazi ,drumuri nationale si marile orase cu numar si strada.Dar cu toate acestea am ajuns in Salonic ghidat numai dupa GPS.Super incantat,abia astept sa repet experienta.
zoloft
17th March 2008, 20:46
Mi-ati luat o piatra de pe inima !!!
Daca ma scoate GPS-ul din Sofia si ma duce pana la Salonic...sunt cel mai tare
SOBONE
17th March 2008, 22:17
QUOTE (zoloft @ Mar 17 2008, 20:46)

.
Nu fi asa stresat.Sunt convins ca reusesti si fara GPS pe centura Sofiei
Peachy
18th March 2008, 05:05
QUOTE (zoloft @ Mar 17 2008, 20:46)

Stai linistit, prin Sofia o sa treci fara probleme, iar Grecia este semnalizata foarte bine. Eu am fost in Corfu, m-am descurcat fara probleme doar cu indicatoarele, dar e mai comod ca GPS-ul sa-ti dea ruta optima.
nerva
18th March 2008, 20:37
QUOTE (adrianus75 @ Mar 9 2008, 19:44)

am fost anul trecut in zona, in drum spre corfu. zona e fabuloasa daca-ti plac muntii-e ceva de genul transfagarasanului, dar de 3 ori mai lung-si e ingrozitoare daca te astepti la altele. metsovo e chiar in inima muntilor, nu cred sa fie o destinatie turistica. ioanina este un oras tipic grecesc, construit in trepte pe malul unui lac imens si care mi-a lasat o imagine buna-curat, elegant, cosmopolit. nu stiu, si aici, in ce masura poate fi o destinatie turistica dar de la ioanina poti ajunge in 2 ore la igoumenitsa si de aici in corfu -un loc absolut superb pentru toate gusturile. oricum drumul pana la ioanina este deosebit de dur-varianta prin metsovo si deosebit de lung si plictisitor pe la meteore.
Eu am stat la niste prieteni greci intr-un sat in apropiere de Kalabaka, pe drumul dintre Kalabak si Metsovo mai precis pe Egnatia Odos. Drumul nu mi s-a parut deloc plictisitor este chiar frumos si nici nu se compara cu Transfagarasanul daca ne luam dupa calitatea asfaltului. Metsovo este o destinatie turistica foarte apreciata si acolo toate preturile sunt exagerat de piperate lucru specific de altfel unei statiuni. Ca sa nu mai vorbesc de prezenta vlahilor in zona si de faptul ca in vlaha ( aromana) Metsovo se numeste Aminciu si vei inatlani multi vlahi in oras.
Moldoveanul
19th March 2008, 16:27
In SALONIC unde gasesc de inchiriat masina la cel mai bun pret ?
En-ki
19th March 2008, 18:33
Sa va povestesc si eu experienta mea cu Grecia. Am fost in 2005 intr-un circuit cu autocarul. Nu am stat nicaieri mai mult de o noapte, in afara de Atena. Am avut regim militaresc: trezire foarte dimineata, mic dejun si apoi imbarcarea, am devenit experti la impachetat/despachetat bagaje. IN prima seara parca ne-am cazat in Kulata. DE vazut am vazut: Salonic, Termopile, Delphi, Cap Sounio, Atena (unde am avut doua nopti de cazare) apoi Corinth, Micene, Nafplio, Epidauros (sau se poate ca fie Micene fie Epidauros sa fi fost la intoarcere), apoi ne-am cazat pe insula Corfu (o noapte), la intoarcere ne-am oprit in Sparta, apoi am avut un drum superb si de efect prin munti stancosi si tunele cu piatra neslefuita, ne-am cazat in Kalambaka, a doua zi am vizitat Meteora, apoi in drum spre casa biserica sf Paraschiva, Paralia Katerini.
A fost foarte fain, eu sunt mare amatoare de situri arheologice, si ma bucur ca am reusit sa vad atatea. In cazare aveam doar micul dejun inclus (logic!?), si au fost hoteluri care variau de la 2 la 4 stele. Cel mai fain hotel a fost cel din Corfu, nu stiu cum se numea, era undeva pe langa un aeroport, mai in interiorul insulei.... Excursia am luat-o de la Blue Air parca, oricum avea sediu. la hotel Ambasador pe Magheru. Ghidul agentiei a fost sub orice critica ca si om, plin de ifose si aere de sef, inca de la imbarcare au avut o multime de turisti probleme cu el. La cunostintele in domeniu a fost ok.
Din peripetii: printre obiectivele de vizitat, se afla cap Sounio, templul lui Poseidon. Trebuia sa ajungem acolo inainte de apusul soarelui. Era deja foarte tarziu, noi eram destul de aproape... cand soferul rataceste drumul...
eram prin portul oraselului, si nu mai stia soferul cum sa iasa spre templu... ne bagam cu autocarul pe tot felul de stradute minuscule, era sa ramanem blocati... in fine. Pana la urma ne-am atins scopul. Si am prins cam o ora de vizitat la templul lui Poseidon. Atena a fost superba, mi-a intrat la suflet, am mers pe jos de dimineata pana seara, ne-am luat un fel de abonament cu care puteai intra la mai multe obiective turistice, si acum ma bate gandul sa dau o fuga sa stau cateva zile sa ma plimb pe acolo. In Atena nu trebuie ratat muzeul de Arheologie, templul lui Zeus, Theseionul, si Acropola, normal. Pentru cei pasionati de ruine sunt de vizitat Kerameikos, biblioteca lui Adrian, agora romana. Si foarte fain, sa privesti de pe stancile de sub acropola orasul... noaptea si mai fain decat ziua. Le-am incercat pe amandoua.
Sparta a fost o mare dezamagire pentru multi dintre cei cu care am calatorit. Desi nu era mare lucru de vazut... am nimerit o atmosfera mai speciala... am ajuns acolo pe seara, incepea sa se intunece, era frig si batea vantul... lipsa unor ruine spectaculoase a fost compensata de o atmosfera mai spartana asa....
... cel putin pentru mine.
Din toata Grecia, cel mai mult mi-a placut cetatea Micene. E impresionanta. Daca nu as fi fost insarcinata in 5 luni, as fi coborat si la cisterna... dar erau niste scari cam micute si inguste pentru starea mea claustrofobica... data viitoare nu ratez, plus ca o sa fiu echipata cu lanterna.
Anyway, pe ansamblu am fost foarte multumita si am vazut tot ce mi-am propus.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.