Totul despre GRECIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175

snakeman

Imi poate spune si mie cineva o statiune din Grecia unde sa existe si acele case traditionale varuite in alb cu acoperisuri albastre (in afara de Halkidiki, Paralia si altele, suprapopulate cu de-ai nostri smile.gif )?
afaceri
QUOTE(snakeman @ Jun 11 2006, 21:23) *
Imi poate spune si mie cineva o statiune din Grecia unde sa existe si acele case traditionale varuite in alb cu acoperisuri albastre (in afara de Halkidiki, Paralia si altele, suprapopulate cu de-ai nostri smile.gif )?

Santorini , alta nu cerd ca mai e si daca vezi romani pe acolo(in nr. mic) atunci sa sti ca aia au ceva bani.

tonio
case varuite in alb intalnesti prin toata grecia, in fiecare sat.... cu acoperis albastru vei gasi pe santorini si pe insulele cicladelor!
codruta
QUOTE(xcoder @ Jun 8 2006, 15:54) *
Hmmm ... chiar nu a fost nimeni aici Halkidiki, Gerakini ...macar cateva impresii ... cum e plaja, e stancoasa e nisip ... si ce ash putea face prinn zona ... imprejurimi ... mi-ar fi de mare folos cateva impresii.

TIA

Buna,

Poti incerca sa intri pe http://halkidiki.com/ - vezi ca exista un forum unde o sa gasesti multe informatii pretioase.

Codruta
Mena
La sfarsitul lui August intentionam sa mergem in Grecia pt 10 zile. Suntem 4 familii dornice de distractie. Ne-am gandit sa mergem pe cont propriu, fara o rezervare anterioara, asa ca astept sugestiile voastre.
mirceagun
QUOTE(Mena @ Jun 12 2006, 12:48) *
La sfarsitul lui August intentionam sa mergem in Grecia pt 10 zile. Suntem 4 familii dornice de distractie. Ne-am gandit sa mergem pe cont propriu, fara o rezervare anterioara, asa ca astept sugestiile voastre.

Daca intelegeti prin distractie ceea ce se traieste la Mamaia sau Albena ,adica Cluburi ,viata intensa de noapte,atunci Grecia nu este obigatoriu destinatia nr.1. Pentru aceasta situatie trebuie sa alegeti Paralia Katerini ( 60 km de Salonik) , Vouliagmeni sau Glyfada (15-30 km de Atena).Prima este o statiune ieftina cu hoteluri de la 2-4 *,50-60 magazine de bijuterii,60-70 magazine de blanuri patronate de rusi.Plaja este larga si de nisip,distanta de la hoteluri la plaja fiind 100-300 m,hotelurile fiid dispuse pe mai multe randuri paralele cu plaja.Aveti multe de vazut din acesta zona-Olimp,Meteora (complex monahal fabulos aflat la cca 150 km),Salonik ,croaziera Skiatos. Katerini se afla in zona de campie.Va recomand Hotel Europa 3*+ chiar in centrul statiunii (cca 35-38 E demipens/pers, cca 28 E mic dejun in plin sezon-)
Insa in Grecia predomina micile statiuni,aflate in vecinatatea unor mici sate sau orase. Au avantajul linistii,iar daca doresti distractie ,te urci in masina si alergi in marile orase.
Halkidiki este pentru doritorii de peisaje "din filme".Sunt 3 peninsule: Kassandra nu multe mici statiuni pline de flori si paduri in zona de deal,destul de animate cu un accent din acest punct de vedere pe Kalithea si Hanioti.Aici gasesti de toate, si fun si relaxare si peisaj. In Sithonia peisajele iti taie respiratia,vezi golfuri turqoise ,salbatice,stanci cazute in mare.daca vrei sa ai si distractie recomand calduros Neos Marmaras-capitala peninsulei,un orasel incantator.De aici vizite(si crioaziera)la Athos,pestera Petralona,Nikiti.turul peninsulei,etc.Neaparat portul piratilor de la Porto Koufu.Pe cea de-a treia peninsula ,nu este decat Ouranopolis,aflat la baza munt.Athos.Nu recomand sejur ci doar vizita.Nu va recomand sa mergeti in statiuni f.mici-Psahoudia,Gerakini,Elia,Paliouri,Kriopigi.Riscati sa va plictisiti seara pt ca intotdeauna ai chef sa te urci in masina sa pleci cativa zeci de km. Categoric Halkidiki este o zona frumoasa,mai fromoasa decat Katerini Paralia din punct de vedere al peisajului ,dar si mai scump la aceleasi conditii cu cca 25%.
In Neos Marmaras(la 800 m de oras) recomand SunSet bungalow este pe malul marii,are piscina 2*+ la cca 55 E camera dubla in full sezon,dupa 20 august cca 45E(au si un barbeque pentru folosinta clientilor).Orasul este dispus ca o arena -in trepte spre mare.Tot in zona recomand Sarti pentru plaja de nisip alb
Pentru mai multi bani,alegeti Hanioti-Hanioti Palace ,este 55 E zi/pers cu demipens( 4*).
Cel mai ieftin este la Platamonas (40 km de Katerini); in vila,fara masa ,absolut ok platesti cam 15 E/zi pers.Platamonas are o plaja frumoasa,usor pietroasa la intrarea in apa (ca in Halkidiki) este o statiune linistita in stilul clasic grecesc.
Tot liniste si peisaj fabulos in Thassos,dar aici nu este pt amatorii de distractie pura ,ci pentru "poezie".
Distractie dar si relaxare si peisaje superbe gasesti in Corfu ;recomand Dassia pt prima chiar si Messonghi si Moraitika.Pentru peisaj vizitati Paleokastritsa.
Dar statiuni ca cele de la Marea Neagra,mari si agitate,cu porumb fiert,cu tot felul de vanzatori nu poti gasi.
Cluburilor nu le cad ferestrele de decibelii muzicii,linistea fiecaruia este respectata.Sunetul este atat de tare cat trebuie pentru cei din interior ,nu si pentru ceilalti.
Veti mai gasi o mare limpede ca in pahar,mai ales in insule si in Halkidiki.Multa ospitalitate ,dar demna -adica nu in felul turcesc de a se agata de tine si ati nu da drumul pana cedezi.
Daca nu ai fost niciodata in Grecia ,trebuie sa stii ca aici toata lumea este relaxata, de crezi ca si autohtonii sunt in concediu.Poti circula ,de regula,cu ce viteza vrei,rareori sunt radare.In Bulgaria nu sunt probleme,nu va luati dupa legende. daca plecati cu masina si calatoriti doar pana in Nord (Halkidiki,Pieria) trecet frontiera bulgara la 5 dimineata,la 5 dupa amiaza sunteti cu picioarele in mare.Daca mergeti in Sud -Atena ,inoptati la Katerini,iar daca mergeti in Corfu -poti innopta la Kalambaka (dimineata vizitati Meteora).
Oriunde va duceti,faceti o croaziera in insule -merita. marea este de regula linistita,fara valuri si este mai sarata decat Marea Neagra. Grecii sunt amabili ,multi vorbesc romana in zona de nord(Macedonia) si le place sa-si traiasca viata ,sa se intalnesaca cu prietenii la o ceva.Mai mult mercantilism gasesti spre Atena.
Daca alegeti charter Creta ,la fel sa alegeti un hotel aflat in vecinatatea unui oras(de ex:Hernosissos) ,sau chiar in oras.Puteti inchiria o masina pentru plimbari,este mai ieftin decat la noi.Ai extrem de multe de vazut.
Iar marea este ca la televizor-am fost de 4 ori in Grecia si voi merge si vara asta
fotojunior
Vreau sa plec in vacanta si nu sunt hotarat unde anume, am gasit doua destinatii Corfu - Hotel Ibero Regency 4 * All inclusiv la 609 + 79 Euro: transport, cazare + taxa aeroport si Rhodos - Hotel Oceanis 4*- Ixia All inclusiv la 469 + 95 Euro: transport, cazare + taxa aeroport. Daca a-ti fost prin vreuna din locatiile acestea va rog spuneti-mi care este mai interesanta, ce preturi sunt la mancare si bautura, merita sa-mi iau demipensiune sau all, pot inchiria o masina si la ce bani?
Va multumesc anticipat si astept cat mai multe opinii cat mai repede deoarece in Iulie vreau sa plec.

KITZU
Informatii f.bune sunt raspandite pe thread-ul asta totusi, noi astia mai saraci care cer cazare la vile-studio cu chicineta (chit ca n-am sa prea gatesc ca suntem in concediu) cu autocarul suntem lasati cu bagajele in fata bisericii din statiune si ne caram cu bagajele atat la dus cat si la intors? Am auzit de la o colega ca a pazit bagajele dupa eliberarea camerei de la 10 la 16 in fata bisericii!!
Care au fost poate ne mai spuneti care e situatia ca asa mai bine luam trenu pina la Nei Pori unde am ales sa ma duc (pe bilet nu scrie nici la ce vila suntem cazati).
kerkyra
QUOTE(afaceri @ Jun 8 2006, 00:49) *
Am fost si eu cu Omnia 2 dati si a fost o.k.
Am fost chiar in Creta cu ei si realizez acum ca nu am ce sa le reprosez.
S-au tinut de tot ce au scris in program ,iar mancarea la hotel a fost super.
Singurul minus ar fi autocarul , care a avut tot ce-i trebuie, dar destul de vechi.

Am fost si eu anul trecut cu Omnia in circuit si deja la ora 6.00, la imbarcare am avut prima cearta cu ghidul care a inceput prin a tipa si a spune ca el nu e in concediu ca noi, ne trata ca pe copii de gradinita (Nicolae Rednic este numele lui). Apoi ne noi a uitat sa ne strige de pe lista, asa ca am prins ultimele locuri in autocar. Pe traseu oprea pt. masa in afara oraselor, unde nu aveai prea multe optiuni iar preturile erau mari, stateam cite 1-2 ore, apoi alergam pe la obiectivele de vizitat. Noua ne-a fost luat din greseala un bagaj de altcineva la un hotel si, in loc sa nu mai dea cheile la camere si a-i aduna pe toti, a zis ca nu e treaba lui. A fost complet aerian, ne-a stricat mare parte din concediu.
In rest, s-a respectat programul, ne-a fost schimbat hotelul doar in Corfu. Au mai incurcat soferii traseul, dar tot la indicatiile "pretioase" si imperative ale domnului ghid. Dar asta a fost norocul nostru. Au fost atunci doua autocare, la celalalt a fost un ghid super, binevoitor si cu noi, care nu eram in sarcina lui.
Cam asta despre Omnia.
Kiddo

QUOTE(fotojunior @ Jun 13 2006, 01:08) *
Vreau sa plec in vacanta si nu sunt hotarat unde anume, am gasit doua destinatii Corfu - Hotel Ibero Regency 4 * All inclusiv la 609 + 79 Euro: transport, cazare + taxa aeroport si Rhodos - Hotel Oceanis 4*- Ixia All inclusiv la 469 + 95 Euro: transport, cazare + taxa aeroport. Daca a-ti fost prin vreuna din locatiile acestea va rog spuneti-mi care este mai interesanta, ce preturi sunt la mancare si bautura, merita sa-mi iau demipensiune sau all, pot inchiria o masina si la ce bani?

Pt. Rodos, citeste aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=70526
In Corfu voi pleca la hotelul specificat de tine, dar pt. sfarsitul lui iunie am gasit un pret mult mai bun. Eu prefer sistemul All inclusive pt. ca te scuteste de o multime de batai de cap. La demipensiune trebuie sa-ti cumperi singur bautura, chiar daca e vorba doar de apa. In Rodos am cam sarit masa de pranz, dar era placut ca la intoarcerea din excursii sa stai pe terasa cu un cocktail rece in fata proud.gif Masina e cam 100 EUR pt. 3 zile; ai grija sa nu ai limitare de km, ca tot ce depaseste e mult mai scump.
haotika
Intotdeauna am dorit sa vizitez Grecia ,inca nu am reusit .. dar sper ca intr-o zi sa ajung acolo ..ador muzica lor...limba pe care o vorbesc ..tot .. oricum unde m-ati sfatui sa merg prima data, in ce oras? sau sa dau un tur prin mai multe orase...
tonio
haotica, mai bine dai un tur pe forumul asta caci ai ce afla, doar timp sa citesti sa-ti faci!

Kitzu, prietena ta nu a avut treaba daca a stat 6 ore cu bagajele-n strada! De obicei vorbesti cu cei de la hotel sa-ti poti lasa bagajele in ultima zi la receptie ori pe unde au ei o camera/debara... Iar in timpul asta eventual mai poti face o plimbare, un pic de plaja...

kerkyra rednic ala (o fi cumva antrenor?) a fost baiat destept! A tipat un pic la venire, si-a impus punctul de vedere iar voi ati stat ca momaile. Nu stiu daca ti-ai dat seama inca dar in excursia aceea tu erai cel ce dadea banii nu el! Tu erai cea care trebuia sa te impui, daca nu reuseai altfel macar cu doua palme peste ceafa. Ce e aia: ' a uitat sa citeasca lista'? N-aveati gura sa ii aduceti aminte? Sincer daca voi pareati 'copii de gradinita' cum altfel sa va fi tratat. Atunci cand ghizi sunt inculti, neinformati sau adormiti nu prea mai ai ce le face, dar la o adica ii poti inlocui foarte usor cu o carte care de multe ori este si sursa lui de info.! Insa atunci cand nu respecta un program ori niste reguli care sa te faca pe tine sa te simti cat mai bine este de preferat sa intervii si sa-l pui la punct! ...e mama lor! mad.gif biggrin.gif
mirceagun
QUOTE(haotika @ Jun 13 2006, 08:51) *
Intotdeauna am dorit sa vizitez Grecia ,inca nu am reusit .. dar sper ca intr-o zi sa ajung acolo ..ador muzica lor...limba pe care o vorbesc ..tot .. oricum unde m-ati sfatui sa merg prima data, in ce oras? sau sa dau un tur prin mai multe orase...

Am "vechime" Grecia.Si eu simt la fel. V-as recomanada pentru prima vizita Halkidiki cu urmatoarele zone:
-Neos Marmaras(Sithonia),un orasel incantator intr-o zona in care combini muntele cu marea cu peisaje tulburatoare,golfulete care te invita la scufundari.Aici recomand Sunset bungalows,destul de ieftin 2*+,asezat pe malul marii la 800 m de oras,cu piscina.Simplu si curat.Vizitati terasa Dimitris,aflata chiar in spate pentru masa.
-Hanioti(Kassandra) ,cu recomandare pt Hanioti Village 3 * ,poate un pic cam departe de centrul satului si de plaja(300m) ,dar incantator.Pentru alegere hotel puteti vizita www. hollidayuncovered.com.Si aici puteti gasi apatamente sau camere in vile de 2* absolut suficiente daca nu aveti un buget generos(de ex: Alexander apt).
V-as recomanda sejur pentru a simti Grecia.Puteti face destule excursii de la agentiile locale sau daca mergeti cu masina proprie este si mai simplu. Un tur inseamna "bifare",ori nu asta doriti.
Va urez sa ajungeti cat mai repede in Grecia si va stau la dispozitie cu informatii despre locurile ce nu trebuie scapate.
KITZU
Ce parere aveti de transportul pe cale ferata/ Uite ce am gasit la ose.gr:

Multiple journey Card

The card is issued for unlimited journeys of any itinerary for 1 up to 5 persons at "special" reduced prices. The multiple journey card is issued for 10,20 or 30 days. The card is valid in 2nd class.
All additional price supplements (couchette supplement, quality or priority train supplement etc.) are fully charged.

Multiple journey Card prices
No of persons 10 dayseuro20 dayseuro30 dayseuro
1 48,10 72,20 96,30
2 79,80 128,30 177,00
3 104,20 168,80 231,60
4 120,00 200,20 273,80
5 136,20 216,00 297,00
MorningGlory
[quote name='mirceagun' date='Jun 12 2006, 15:37' post='1578190']
Daca intelegeti prin distractie ceea ce se traieste la Mamaia sau Albena ,adica Cluburi ,viata intensa de noapte,atunci Grecia nu este obigatoriu destinatia nr.1. Pentru aceasta situatie trebuie sa alegeti Paralia Katerini ( 60 km de Salonik) , Vouliagmeni sau Glyfada (15-30 km de Atena).Prima este o statiune ieftina cu hoteluri de la 2-4 *,50-60 magazine de bijuterii,60-70 magazine de blanuri patronate de rusi.Plaja este larga si de nisip,distanta de la hoteluri la plaja fiind 100-300 m,hotelurile fiid dispuse pe mai multe randuri paralele cu plaja.Aveti multe de vazut din acesta zona-Olimp,Meteora (complex monahal fabulos aflat la cca 150 km),Salonik ,croaziera Skiatos. Katerini se afla in zona de campie.Va recomand Hotel Europa 3*+ chiar in centrul statiunii (cca 35-38 E demipens/pers, cca 28 E mic dejun in plin sezon-)
Insa in Grecia predomina micile statiuni,aflate in vecinatatea unor mici sate sau orase. Au avantajul linistii,iar daca doresti distractie ,te urci in masina si alergi in marile orase.
Halkidiki este pentru doritorii de peisaje "din filme".Sunt 3 peninsule: Kassandra nu multe mici statiuni pline de flori si paduri in zona de deal,destul de animate cu un accent din acest punct de vedere pe Kalithea si Hanioti.Aici gasesti de toate, si fun si relaxare si peisaj. In Sithonia peisajele iti taie respiratia,vezi golfuri turqoise ,salbatice,stanci cazute in mare.daca vrei sa ai si distractie recomand calduros Neos Marmaras-capitala peninsulei,un orasel incantator.De aici vizite(si crioaziera)la Athos,pestera Petralona,Nikiti.turul peninsulei,etc.Neaparat portul piratilor de la Porto Koufu.Pe cea de-a treia peninsula ,nu este decat Ouranopolis,aflat la baza munt.Athos.Nu recomand sejur ci doar vizita.Nu va recomand sa mergeti in statiuni f.mici-Psahoudia,Gerakini,Elia,Paliouri,Kriopigi.Riscati sa va plictisiti seara pt ca intotdeauna ai chef sa te urci in masina sa pleci cativa zeci de km. Categoric Halkidiki este o zona frumoasa,mai fromoasa decat Katerini Paralia din punct de vedere al peisajului ,dar si mai scump la aceleasi conditii cu cca 25%.
In Neos Marmaras(la 800 m de oras) recomand SunSet bungalow este pe malul marii,are piscina 2*+ la cca 55 E camera dubla in full sezon,dupa 20 august cca 45E(au si un barbeque pentru folosinta clientilor).Orasul este dispus ca o arena -in trepte spre mare.Tot in zona recomand Sarti pentru plaja de nisip alb
Pentru mai multi bani,alegeti Hanioti-Hanioti Palace ,este 55 E zi/pers cu demipens( 4*).
Cel mai ieftin este la Platamonas (40 km de Katerini); in vila,fara masa ,absolut ok platesti cam 15 E/zi pers.Platamonas are o plaja frumoasa,usor pietroasa la intrarea in apa (ca in Halkidiki) este o statiune linistita in stilul clasic grecesc.
Tot liniste si peisaj fabulos in Thassos,dar aici nu este pt amatorii de distractie pura ,ci pentru "poezie".
Distractie dar si relaxare si peisaje superbe gasesti in Corfu ;recomand Dassia pt prima chiar si Messonghi si Moraitika.Pentru peisaj vizitati Paleokastritsa.
Dar statiuni ca cele de la Marea Neagra,mari si agitate,cu porumb fiert,cu tot felul de vanzatori nu poti gasi.
Cluburilor nu le cad ferestrele de decibelii muzicii,linistea fiecaruia este respectata.Sunetul este atat de tare cat trebuie pentru cei din interior ,nu si pentru ceilalti.
Veti mai gasi o mare limpede ca in pahar,mai ales in insule si in Halkidiki.Multa ospitalitate ,dar demna -adica nu in felul turcesc de a se agata de tine si ati nu da drumul pana cedezi.

am citit tot ce am gasit pe forum despre grecia si acum sunt doldora de informatii, dar parca mai confuza decat la inceput... e prima iesire din tara si pana la urma m-am hotarat pentru Halkidiki... vad ca printre statiunile nerecomandate de tine se afla si Kriopigi, spre care inclinam tot mai mult... gasisem o oferta pentru Kriopigi Beach, cu all inclusive care mie mi s-a parut super.... mai putin faptul ca hotelul se afla la ~ 800m de plaja.... pentru ca esti atat de informat si pentru ca esti si atat de amabili sa te oferi sa razpunzi celor novici o sa te rog sa imi spui si mie care sunt obiectiile impotriva statiunii (Kriopigi ), daca e preferabil sa optez pentru demipensiune sau all inclusive... mi-as dori ca locul in care voi merge, cand voi reusi sa ma hotarasc (uffff, e deja atat de tarziu pentru hotarari), sa imi permita sa vad si orasele traditionale, tipic grecesti, dar si oarase ceva mai cosmopolite (nu ma gandesc neaparat la orase f. mari)... si, nu in cele din urma, avand in vedere ca voi opta pentru transport cu autocarul, o sugestie de agentie buna, sigura si, evident console.gif , ieftina (ma rog sub raportul pret/calitate)... sunt deschisa la orice fel de sugestii....si o ultima intrebare: plajele de pe bratul Kassandra sunt mai pietroase decat cele din Sithonia ? intrebarea e valabila si in ceea ce priveste marea.... sper sa reusesc sa ma hotarasc ca sa mai apuc sa gasesc ceva liber in ofertele agentiilor
afaceri
QUOTE(kerkyra @ Jun 13 2006, 08:46) *
Am fost si eu anul trecut cu Omnia in circuit si deja la ora 6.00, la imbarcare am avut prima cearta cu ghidul care a inceput prin a tipa si a spune ca el nu e in concediu ca noi, ne trata ca pe copii de gradinita (Nicolae Rednic este numele lui). Apoi ne noi a uitat sa ne strige de pe lista, asa ca am prins ultimele locuri in autocar. Pe traseu oprea pt. masa in afara oraselor, unde nu aveai prea multe optiuni iar preturile erau mari, stateam cite 1-2 ore, apoi alergam pe la obiectivele de vizitat. Noua ne-a fost luat din greseala un bagaj de altcineva la un hotel si, in loc sa nu mai dea cheile la camere si a-i aduna pe toti, a zis ca nu e treaba lui. A fost complet aerian, ne-a stricat mare parte din concediu.
In rest, s-a respectat programul, ne-a fost schimbat hotelul doar in Corfu. Au mai incurcat soferii traseul, dar tot la indicatiile "pretioase" si imperative ale domnului ghid. Dar asta a fost norocul nostru. Au fost atunci doua autocare, la celalalt a fost un ghid super, binevoitor si cu noi, care nu eram in sarcina lui.
Cam asta despre Omnia.

Da , se intampla si asa. Poate ca o reclamatie i-ar prinde bine ghidului. Oricum ,bine ca ii stiu numele , ca sa nu il am si eu daca mai plec cu Omnia.
mirceagun
QUOTE(mirceagun @ Jun 13 2006, 10:01) *
Am "vechime" Grecia.Si eu simt la fel. V-as recomanada pentru prima vizita Halkidiki cu urmatoarele zone:
-Neos Marmaras(Sithonia),un orasel incantator intr-o zona in care combini muntele cu marea cu peisaje tulburatoare,golfulete care te invita la scufundari.Aici recomand Sunset bungalows,destul de ieftin 2*+,asezat pe malul marii la 800 m de oras,cu piscina.Simplu si curat.Vizitati terasa Dimitris,aflata chiar in spate pentru masa.
-Hanioti(Kassandra) ,cu recomandare pt Hanioti Village 3 * ,poate un pic cam departe de centrul satului si de plaja(300m) ,dar incantator.Pentru alegere hotel puteti vizita www. hollidayuncovered.com.Si aici puteti gasi apatamente sau camere in vile de 2* absolut suficiente daca nu aveti un buget generos(de ex: Alexander apt).
V-as recomanda sejur pentru a simti Grecia.Puteti face destule excursii de la agentiile locale sau daca mergeti cu masina proprie este si mai simplu. Un tur inseamna "bifare",ori nu asta doriti.
Va urez sa ajungeti cat mai repede in Grecia si va stau la dispozitie cu informatii despre locurile ce nu trebuie scapate.

Reiau textul anterior pentru a-l completa ca urmare a intrebarilor formulate de MorningGlory

Kriopigi este mic,mic.Daca nu ai masina sa iesi la plimbare,sa vezi cat mai multe ramai captiv in mica statiune.Nu mi se pare grozav sa stau departe de plaja,chiar da pozitia lul Kriopigi beach -pe deal este frumoasa. Desigur sunt autobuze ,daca esti genul nelinistit si doritor de vizite cu rucsacelul in spate.Intotdeauna hotelurile mai izolate costa cu mult mai putin la acelasi numar stele dechit cele din buricul targului. V-as recomanda Haniot,si aici daca puteti Hanioti Palace 3*+ - 4* ( este adevarat mai scump -55 E demipens) ,sau mai ieftin- Hanioti Village (care are camere standard dar si camere superioare cu AC,TV) ,aflat cam 1 km in afara statiunii si la 300 de mare. Incercati sa cititi review -urile de pe "tripadvisor.com" sau/si "hollidayuncovered.com";desigur nu intotdeauna preferintele turistilor sunt egale dar va faceti o idee.
Dupa cucerirea independentei Greciei ,colonistii turci s-au retras din cele mai multe zone.Desi Halkidiki este un tertoriu grecesc stravechi ,practic repopularea lui cu Greci s-a facut -ca politica de stat ,de la 1922.
Ca vorbisem de Hanioti-numele este dat de cei care au populat zona,grecii din Hania (Creta). Desi noile sate,orase sunt asezate in principiu pe siturile vechilor asezari -vezi Potidea (atestata documentar 700 iC) ,nu putem spune ca aceste dainuie in forma actuala de sute/mii de ani. Totusi ,indiferent de vechimea oraselor ,traditia este vizibila si este una din pietrele de temelie ale Greciei. Si ,casele,chiar daca sunt mai mari ,nu se construiesc modernist ci dupa arhitectura traditionala.Este foarte frumos acest lucru.
Traditia,familia si prietenia par a fi in continuare cheile de bolta ale societetii grecesti contemporane.
Daca vreti traditie in forma autentica ,va trebui sa parcurgeti Thesalia si grecia centrala dar mai ales Peloponezul. Nu uitati insa ca multe orase Grecesti au fost distruse in decursul timpului (vechiul Corinth) de mari seisme. Traditia insa este peste tot omniprezenta.
Vizitati pentru primul an Halkidiki pentra ca datorita recolonizarii cuprinde traditii din toata Grecia.
Nu prefer All inclusiv pt ca ma tine blocat in hotel/club. Mancam si bem pana ne deformam ! Desigur este timp suficient intre mese sa faci plimbari,dar de regula cine plateste "All" ,nu prea mai face asta.
Ca exemplu ,programul meu este cam asa in Grecia: dimineata plaja,dupa amiza pana seara vizite,dupa masa de seara iar cate o mica plimbare intr-un sat din apropiere.
Plajele in Halkidiki sunt asemanatoare in ambele peninsule -nisip granulatie mai mare ,iar in anumite zone pietre la intrarea in apa.Pe mine nu ma deranjeaza,ba mai mult imi garanteaza o apa super limpede.
Kasandra este mai cosmopolita,Sithonia -salbatica.
Recomandare -nu luati hotel in sate mici dau departe de plaja,centru ,daca nu mergeti cu masina proprie. Desigur ,daca cineva vrea plaja 10 ore pe zi -all incusive este ce trebuie .
Nu va panicati,nu regetati o alegere.Vizitati insa, sa stiti unde veti dori sa reveniti.
Nu va pot sfatui cu ce agentie sa calatoriti ,eu calatoresc individual este adevarat tot prim agentie. Trebuie sa comparati tarifele la acelasi hotel pe net daca aveti timp. Din ce am "mirosit" sunt multe dezamagiri la excursiile in grup . Parca mai putine probleme am auzit la romadria.ro -au traditie pe grecia dar un pic mai scumpi; travelclub (rezervare.ro); karatravel.ro;helentravel.ro (excursii in pieria/platamonas-ieftine).
Dupa rezervare in Ro,obisnuiesc sa contactez hotelul ales (email) pt confirmare,ceea ce va sfatuiesc si pe voi-daca merget individual ,sa faceti
MorningGlory
iti multumesc mult mircea pentru amabilitate si informatii....esti o adevarata comoara (stiu ca suna tare demonetizat termenul, dar altul mai bun chiar nu cred ca este) de informatii...si daca asa ceva ar fi posibil, mi-as dori sa le aflu pe toate... eu sunt genul care se bucura enorm de fiecare lucru nou aflat, si nu ma refer numai la aspectele pragmatice (desi in cazul in care trebuie sa faci o alegere sunt esentiale)...daca nu abuzez prea mult de bunavointa ta, te-as ruga, cred ca sunt in asentimentul tuturor celor de pe acest topic, sa ne mai povestesti, cand ai timp si iti face placere, din ceea ce stii....si stii multe....chiar ma intrebam cum de cunosti atatea despre grecia... in ceea ce priveste alegera mea, inca nu stiu...am avut o perioada foarte dificila si desi imi doresc nespus sa vad cat mai multe, sa traiesc cat mai intens aceasta vacanta, stiu ca, pe de alta parte, in acest sejur am nevoie de destindere maxima, de liniste...incerc sa imbin aceste doua aspecte, destul de contradictorii... ceea ce imi doresc este sa gasesc un loc confortabil, unde serviciile sa fie cu adevarat de calitate, sa nu trebuiasca macar in vacanta sa ma lupt cu personalul, in care sa stiu ca daca mancarurile traditionale pe care vreau sa incerc sa le gasesc la taverne se vor dovedi a nu fi la inaltime pot sa stau linistita caci la hotel mancarea oricum va fi de calitate, nu vreau ca in concediu sa cumpar mancare de la supemarket (de asta am parte tot anul)... dar visez sa regasesc undeva, in orasele sau sate, atmosfera care m-a cucerit in zorba grecul... suna usor ridicol, dar asta e... visez la casute albe scaldate in soare, la stradute inguste, la pace si tihna... dar pentru ca voi merge cu fiica mea, trebuie sa gasesc si ceva cu o atmosfera mai cosmopolita, mai efervescenta pentru ea... fac "sapaturi" pe net de vreo 10 zile si citesc tot ceea ce imi poate aduce un plus cat de mic de informatie...pentru deplasari voi folosi autobuzul sau trenul... in general imi place aventura, din pacate acum am o doza mica de energie pentru a o pune in practica la intregul potential...iti multumesc inca o data, si voi reveni pe forum cu speranta ca ne vei mai regala cu ceva post-uri...
mirceagun
QUOTE(MorningGlory @ Jun 14 2006, 12:29) *
iti multumesc mult mircea pentru amabilitate si informatii....esti o adevarata comoara (stiu ca suna tare demonetizat termenul, dar altul mai bun chiar nu cred ca este) de informatii...si daca asa ceva ar fi posibil, mi-as dori sa le aflu pe toate... eu sunt genul care se bucura enorm de fiecare lucru nou aflat, si nu ma refer numai la aspectele pragmatice (desi in cazul in care trebuie sa faci o alegere sunt esentiale)...daca nu abuzez prea mult de bunavointa ta, te-as ruga, cred ca sunt in asentimentul tuturor celor de pe acest topic, sa ne mai povestesti, cand ai timp si iti face placere, din ceea ce stii....si stii multe....chiar ma intrebam cum de cunosti atatea despre grecia... in ceea ce priveste alegera mea, inca nu stiu...am avut o perioada foarte dificila si desi imi doresc nespus sa vad cat mai multe, sa traiesc cat mai intens aceasta vacanta, stiu ca, pe de alta parte, in acest sejur am nevoie de destindere maxima, de liniste...incerc sa imbin aceste doua aspecte, destul de contradictorii... ceea ce imi doresc este sa gasesc un loc confortabil, unde serviciile sa fie cu adevarat de calitate, sa nu trebuiasca macar in vacanta sa ma lupt cu personalul, in care sa stiu ca daca mancarurile traditionale pe care vreau sa incerc sa le gasesc la taverne se vor dovedi a nu fi la inaltime pot sa stau linistita caci la hotel mancarea oricum va fi de calitate, nu vreau ca in concediu sa cumpar mancare de la supemarket (de asta am parte tot anul)... dar visez sa regasesc undeva, in orasele sau sate, atmosfera care m-a cucerit in zorba grecul... suna usor ridicol, dar asta e... visez la casute albe scaldate in soare, la stradute inguste, la pace si tihna... dar pentru ca voi merge cu fiica mea, trebuie sa gasesc si ceva cu o atmosfera mai cosmopolita, mai efervescenta pentru ea... fac "sapaturi" pe net de vreo 10 zile si citesc tot ceea ce imi poate aduce un plus cat de mic de informatie...pentru deplasari voi folosi autobuzul sau trenul... in general imi place aventura, din pacate acum am o doza mica de energie pentru a o pune in practica la intregul potential...iti multumesc inca o data, si voi reveni pe forum cu speranta ca ne vei mai regala cu ceva post-uri...

Prima vizita pe care am facut-o in Grecia ,acum opt ani,a fost prima perioada de 10 zile din viata de adult in care nu m-am enervat.De loc.am oprit In facut o escala in Seres si am inceput sa-mi car zeci de bagaje in camera.Oamenii s-au mirat si mi-au recomandat sa le las in masina ca nu mi le ia nimeni.Si asa a fost.mai mult,in Neos Marmaras imi lasam in masina tot felul de lucruri-camera de filmat,foto,cumparaturi si nu mi-a spart nimeni masina.Sper ca nu numai pentru ca nu prea gaseai romani in acea perioada.
Casele din Neos Marmaras sunt albe,cu terase largi si obloane si,voila,pline,pline de flori. Mi s-a parut ireal sa vad leandri cat un copac,sau flori agatatoare violet acoperind o parte din peretii caselor.Strazile inguste,traditionalismul pozitiv m-au cucerit si asa m-am indragostit de Grecia.N-o sa vezi niciodata un Grec
tavalindu-se pe jos ca sa-ti intre in gratii si sa te faca sa cumperi.Sunt draguti,calmi si multi din ei senini.Mai putin la Atena.Orasul (4500 locuitori) coboara spre mare in trepte pe o panta de cca 30 grade.
Plecand in fiecare zi cu masina dupa pranz ,nu poti sa nu ramai fara cuvinte vazand sute de golfulete turquise ;in Sithonia ,dupa Gerakini,muntele te margineste pe dreapta iar marea pe stanga.Fiecare kilometru este o incantare vizuala. Kassandra este caracterizata mai putin de salbaticia peisajului,care continua insa sa fie grozav,dealuri intens impadurite si iar multe flori.
De abia am asteptat sa treaca iarna si-am fugit iar,in alt loc ,doar Grecia este mare.
M-a impresionat ca ,multi dintre ei par a fi pastrat valorile traditionale si privesc cu mai multa detasare aspectele efemere ale vietii (cum spune Masai Mara/triburile de la poalele M.Kilimandjaro- Nakuna matata-nu-i nimic,fie ce-o fi,e si maine o zi)
Sigur nu-mi doresc sa desfac conserve in vacanta,cu timpul am devenit mai pretentios ,desi este intotdeauna la fel de curat la 2 * ,ca si la 4*
Nu vreau sa influentez decizia nimanui;fiica mea are ceva peste 15 ani si de asemenea ma gandesc la un loc care sa combine animatia cu atmosfera traditionala greceasca.Am renuntat la ideea de a merge in Croatia si voi merge la Hanioti, care cred ca are ingredientele pe care le cauti vorbind despre Halkidiki. Chiar cred ca Halkidiki este primul pas necesar in Grecia.Fara a vedea o insula insa, inseamna ca nu ai vazut destul-aici timpul curge atlfel. Neaparat in Peloponez (nu am ajuns)
Hanioti este un sat de cca 500 locuitori ,dar creste la cca 12000 vara. Are facilitati de 2-5 *.Totul este sa fie cat mai aproape de plaja ,dar si aproape de "Square" -zona centrala.Este un pic mai scump,de fapt este mai scump in satele turistice decat la un hotel intr-o zona superba dar izolat. Dupa Kalithea( viata de noapte intensa,dar mai rasfirat) este cel mai cosmopolit din Kasandra .Sunt probabil hoteluri mai bune in alte zone dar nu raspund la clauza de cosmopolitanism .
Hotelurile ofera bufet suedez,cu cat mai bogat cu cat sunt mai multe stele,desigur.De bucatar nu raspund.
In top mi s-au parut Hanioti Palace -in special ca pozitie,aproape de plaja si centru( chiar daca pozele intotdeauna sunt mai frumoase ca realitatea viziteaza "hanioti-palace.gr". Foarte in regula si cu aprecieri pozitive "Lesse"( are site). Nu cred ca mi-ar placea Strand&Grand chiar daca are pozitie buna.
Pentru cineva care vrea sa fie un pic mai izolat (2-3 km de Nea Potidea): H.Portes Palace.
Cu trenul nu prea merge sa te deplasezi in Halkidiki-nu este. Sunt autobuze ,se pot inchiria si automobile; una mica se poate lua de la vreo 40 E/zi. Se pot face excursii cu agentiile de turism locale.
Ne mai auzim.
thea
buna ma poate ajuta cineva cu raspunsuri despre inulele greciei santorini skiathos thassoo vreau sa plec in concediu cu masina si sa caut cazere in insule in functie de preturi ma intereseaza cit costa de persoana feriboturile si masina daca o pot lasa in siguranta in orasele-port sau cit costa si de masina cazare in luna august gasesc acolo sau trebuie sa rezolv de aici niste adrese de hoteluri apartamente unde pot lua legatura direct cu ei ma puteti ajuta imi puteti da niste nume de apartamente in insulele respective cu piscina si viata de noapte ca am 3 pustani cu mine 17-20 ani hoteluri nu imi permitas preferu apartamente cu 2 dormitoare adica 4-5 persoane mersi astept raspuns
ANDOX
Vreau sa merg in Grecia pe la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie pe cont propriu cu masina . Puteti sa ma sfatuiti in ce statiune ? (plaja cu nisip,intrare lina in apa, nu ma intereseaza disco , prefer taverne sau terase misto, ). Stie cineva cazare in apartamente sau hotel la 100-150 euro/10 zile/pers.(eventual cu mic dejun inclus). Nu vreau ceva pretentios, doar curat si apa calda.Va multumesc anticipat
mirceagun
QUOTE(ANDOX @ Jun 14 2006, 23:10) *
Vreau sa merg in Grecia pe la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie pe cont propriu cu masina . Puteti sa ma sfatuiti in ce statiune ? (plaja cu nisip,intrare lina in apa, nu ma intereseaza disco , prefer taverne sau terase misto, ). Stie cineva cazare in apartamente sau hotel la 100-150 euro/10 zile/pers.(eventual cu mic dejun inclus). Nu vreau ceva pretentios, doar curat si apa calda.Va multumesc anticipat

La acest nivel de pret si la cerintele enumerate ,notati doar Nei Pori si Platamonas. Vedeti "Helen travel" care este de multi ani specializat pe aceste statiuni ;stiu oameni care au fost prin ei si au fost cu adevarat multumiti.Daca veti solicita fotografii va va fi usor sa alegeti din cele doua. Curat si apa calda este oriunde in Grecia.
mirceagun
QUOTE(thea @ Jun 14 2006, 22:54) *
buna ma poate ajuta cineva cu raspunsuri despre inulele greciei santorini skiathos thassoo vreau sa plec in concediu cu masina si sa caut cazere in insule in functie de preturi ma intereseaza cit costa de persoana feriboturile si masina daca o pot lasa in siguranta in orasele-port sau cit costa si de masina cazare in luna august gasesc acolo sau trebuie sa rezolv de aici niste adrese de hoteluri apartamente unde pot lua legatura direct cu ei ma puteti ajuta imi puteti da niste nume de apartamente in insulele respective cu piscina si viata de noapte ca am 3 pustani cu mine 17-20 ani hoteluri nu imi permitas preferu apartamente cu 2 dormitoare adica 4-5 persoane mersi astept raspuns

In Santorini este mai greu de plecat cu masina,categoric exista feribot-gasesti pe net "timetable'.Apoi Santorini nu este o insula pt pustani.Viata de noapte in insulele amintite nu exista ;cauta in Ibitza.
Turistul de Grecia nu are acest profil.Turistul de Thassos si Skiatos are in geamantan o carte si este de varsta medie cu copii mici sau adolescenti.Am fost surprins sa vad pe Golden Beach/Thassos englezi si germani citind la ora noua dimineata ,intinsi pe sezlonguri. Lumea leneveste.
Daca tot vrei insula in Grecia ,schimba destinatia pentru Corfu-unde poti mege cu masina si gasesti de toate sau Creta -daca nu ai proasta inspiratie sa alegi un club aflat la 10 km de vre-un oras.Oricum aici mergi cu avionul.Piscine gasesti peste tot,viata de noapte asa si asa. Moraitika si Dassia par a fi mai aproape de cerinte.cauta apartamente pe corfu.net;agni.gr.
Deci,pt ce vreti voi -alege Spania sau Spania.
piccola_andreea
Hello!Sunt noua pe-aici.Am vazut ca sunt multi cunoscatori in privinta calatoriilor in Grecia.Eu am fost acum 2 ani in Grecia in Olympic Beach si a fost linistitor,relaxant,tocmai bun pentru familie si copii.Anul acesta planuim sa mergem in Halkidiki.Dar nu stim mai exact:Kassandra sau Shitonia.Kassandra,am auzit ca este mai aglomerata(tocmai de aceasta vrem sa ne ferim).As vrea daca se poate sa-mi dati cat mai multe informatii in privinta Shitoniei,pentru ca nu stim foarte multe.Daca exista si alte mijloace de transport inafar de taxi,supermarket-uri,care este cel mai apropiat port,si cam care ar fi distanta dintre Kassandra si Shitonia?
Sper sa gasesc un sprijin in raspunsurile voastre.Sfatuiti-ma. happy.gif .
P.S (Stie cineva o agentie serioasa care organizeaza excursii in Grecia deoarece anul trecut an fost intr-un circuit cu destinatia Franta cu agentia de turism:ROMANTIC Travel(in caz ca vreti sa va ruinati concediul,contactatii).Nu sunt profesionisti si ghida nici macar nu stia engleza sau franceza.De aceea ,cine stie o agentie serioasa,care-si respecta contractul sa mi-o recomande smile.gif
tonio
A merge cu masina in santorini!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Asta-i aproape un banc! Cred ca si la toaleta v-ati lua scuterul daca ar incapea!!!
Mirceagun, apreciabile cuvintele si verva ta de a scrie despre grecia. Foarte folositor si frumos spus in acelasi timp. Legat de ceea ce ai spus ca nu gasesti in grecia statiuni profilate pe distractie gen ibitza, exista totusi si exceptii: una este mychonos!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.